Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
kännuämmelg
HV Guru

|
22.08.2003 22:17:55
|
|
|
[veix] kirjutas: |
Kolksuva ketta puhul on ka abiks ketta kylmutamine. Ehk siis käepäraseid vahendeid kasutades, panna ketas 12h kylmkappi ja siis hiljem järgi pannes kiiresti andmed ymber kopeerida. On nii mõnikord kliendi andmed päästnud.  |
ehjk oskad põhjendada, mis see külmutamine selle kettaga teeb?
ise olen kah kohanud kolksumisega tuksi läind ketastes lugemispea stopperi tükke, seega ei oska külma mõju kuidagi seletada
kuna kettad, mida lahti olen nokkinud jäävad giga piirile, siis kaldun uskuma Marcose teooriat, et need stopperite jupid pole mitte kolksumise põhjus vaid tagajärg
|
|
Kommentaarid: 243 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
4 :: |
3 :: |
205 |
|
tagasi üles |
|
 |
XeStAiSy
Aeg maha 60
|
23.08.2003 09:05:38
|
|
|
to: kännuämmelg
vot see sama palst voi mis iganes k6lmutamisel j66tub sinna kinni siis ei saa see segada eeldusel muidugi et see jublakas on j66nud mitte segavasse asindisse nali 6levalt poolt
ise olen ka sellist plast jublakat sealt seest eemaldanud ilma et seda kuskile k6lmkappi toppind teine variant pane hdd k6lili aga need hdd'd on ikka n6eruv66rse suurusega millel on sellised plast jublakad
_________________ Punktkeevitus patareidele/akudele. Akutrelli/laptopi/e-bike. PM
viimati muutis XeStAiSy 23.08.2003 15:46:18, muudetud 1 kord |
|
Kommentaarid: 12 loe/lisa |
   |
0 :: |
11 |
|
tagasi üles |
|
 |
Markos
HV veteran
|
23.08.2003 13:12:07
|
|
|
to Margus: irv, külmub kinni, ära aja lolli juttu, sellises kohas ei külmu sul midagi kinni, selleks vett vaja, kuidas see ketta sisse saaks ja kui seda seal juba külmumise jagu on, kas sellest kettast siis kunagi elulooma enam üldse saabki. Et järjekordset jura vaigistada, rääkigem külmutamise põhimõtte ka ära. Asi nimelt selles, et oli mingi suhteliselt suur partii ühte teatud tüüpi chipi, mis oli vigane ja kuumenes liialt. Aja jooksul muutus tema töökindlus järjest väiksemaks, ning mida kõrgem oli ümbritseva keskkonna temp, seda väiksem oli ka chipi enese jahutus, ning ketas hakkas lõpuks kolksuma. Sellist vigase chipiga kontrolleris ketast sai ajutiselt elustada chipi olulise mahajahutamise teel, kes tegi seda külmkapis, kes külmaspray'ga. Ma päästsin sellise ketta pealt infot kogu aeg külma õrnalt peale pihustades, terve pudel läks ära seniks kuni terve kettatäis infi sai ära kopitud.
|
|
Kommentaarid: 14 loe/lisa |
   |
2 :: |
12 |
|
tagasi üles |
|
 |
tomson
HV veteran

|
15.09.2003 20:00:11
|
|
|
Lugesin siin läbi selle teema lahtistest juppidest, mis põhjustavad kolksumist. Selline jutt on rohkem kui naljakas. Mul endal on IBM Deskstar 120GXP, 40GB ning see kolksub iga päev kell 0:30 +/- 10 min. Kui ma nädal aega järjest lülitan arvuti välja enne 0:30't siis ei kolksu asi see nädal üldse, kui suvel sai oldud kogu aeg öö läbi üleval siis kolksus asi iga päev. Mul on selline asi juba pika aega olnud kuid mingeid probleeme ei ole olnud. Lugesin ka Qkoer'a juttu nn. "peeretavatest ketastest" mille on valmistanud IBM. Ka mul on sama asi. Mina ei pööra ka sellele erilist tähelepanu. Need fenomenid on mul juba pikka aega olnud ning kui keegi veel kahtleb, kas ketas korras siis võib-olla aitab rahuneda Hitachi poolt valmistatud Drive Fitness Test, mille saab tasuta tõmmata URL'ilt www.hgst.com
|
|
Kommentaarid: 33 loe/lisa |
   |
1 :: |
28 |
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
20.09.2003 14:16:59
|
|
|
Tegelt võib kolksuvad HDD-d 2-e gruppi jagada - yhed kolksuvad aeg-ajalt ning "kinni ei jookse", teised "kolksuvad" ning ühel hetkel enam käima ei lähe või kui siis aeg-ajalt.
Tegin väikse kokkuvõtte- osa kettaid on vert asendis käinud juba pool aastat ning omanikelt pole tulnud enam mitte ühkti "paanikas kõnet", et HDD jookseb "pidevalt kinni" küll arvuti restardil, küll töötades
Aga eks jälgib edasi ja vaatab kaua käivad 8)
|
|
Kommentaarid: 284 loe/lisa |
   |
11 :: |
211 |
|
tagasi üles |
|
 |
mizzo
HV vaatleja

|
23.09.2003 11:15:39
|
|
|
Ix kirjutas: |
Lugesin siin läbi selle teema lahtistest juppidest, mis põhjustavad kolksumist. Selline jutt on rohkem kui naljakas. Mul endal on IBM Deskstar 120GXP, 40GB ning see kolksub iga päev kell 0:30 +/- 10 min. Kui ma nädal aega järjest lülitan arvuti välja enne 0:30't siis ei kolksu asi see nädal üldse, kui suvel sai oldud kogu aeg öö läbi üleval siis kolksus asi iga päev. Mul on selline asi juba pika aega olnud kuid mingeid probleeme ei ole olnud. Lugesin ka Qkoer'a juttu nn. "peeretavatest ketastest" mille on valmistanud IBM. Ka mul on sama asi. Mina ei pööra ka sellele erilist tähelepanu. Need fenomenid on mul juba pikka aega olnud ning kui keegi veel kahtleb, kas ketas korras siis võib-olla aitab rahuneda Hitachi poolt valmistatud Drive Fitness Test, mille saab tasuta tõmmata URL'ilt www.hgst.com |
proovi, äkki defragimine aitab....
|
|
tagasi üles |
|
 |
oliyx
Kreisi kasutaja
|
25.09.2003 20:14:35
|
|
|
tahanteada kirjutas: |
Tegelt võib kolksuvad HDD-d 2-e gruppi jagada - yhed kolksuvad aeg-ajalt ning "kinni ei jookse", teised "kolksuvad" ning ühel hetkel enam käima ei lähe või kui siis aeg-ajalt.
Tegin väikse kokkuvõtte- osa kettaid on vert asendis käinud juba pool aastat ning omanikelt pole tulnud enam mitte ühkti "paanikas kõnet", et HDD jookseb "pidevalt kinni" küll arvuti restardil, küll töötades
Aga eks jälgib edasi ja vaatab kaua käivad 8) |
su jutt on enam kui tobe. markos seletas sulle asja ilusti ära. see aga, et ketas vertikaalasendis töötab, viitab rohkem laagri loksule. pea ja ketta vahe on ju imeväike.
külmutades saab data vahel kätte. isegi kasutanud seda meetodit. juhul, kui teist teed enam ei ole (vastava kontrolleri puudumine jne.) külmikut ma muidugi ei kasuta. hankisin vastava riistapuu, millesse pistad vindi, külm käima ja kaablid arvutisse. kui on ikkagi ülekuumeneva kontrolleri viga, olen asjad 95% kätte saanud. vahel küll tuleb külm -30 peale kruvida.
|
|
Kommentaarid: 4 loe/lisa |
   |
2 |
|
tagasi üles |
|
 |
dot4
Kreisi kasutaja
|
18.05.2004 13:07:11
|
|
|
Siinsest jutust jääb arusaamatuks, kuidas saab laagriloksust pea vastu ketast käia, kui pea hõljub ketta kohal tänu kettapoolt tekitatud õhupadjale?
tsitaat: |
su jutt on enam kui tobe. markos seletas sulle asja ilusti ära. see aga, et ketas vertikaalasendis töötab, viitab rohkem laagri loksule. pea ja ketta vahe on ju imeväike.
|
Nagu ehk teada, on kõvaketastel flying heads, ehk pea "hõljub" tööasendis ketta kohal. Selle hõljumiseks vajaliku õhkpadja tekitab pöörlev ketas oma pinnaga. |
|
|
Kommentaarid: 81 loe/lisa |
   |
73 |
|
tagasi üles |
|
 |
XYZ
HV Guru

|
18.05.2004 13:23:01
|
|
|
dot4 kirjutas: |
Siinsest jutust jääb arusaamatuks, kuidas saab laagriloksust pea vastu ketast käia, kui pea hõljub ketta kohal tänu kettapoolt tekitatud õhupadjale?
|
Nagu ehk teada, on kõvaketastel flying heads, ehk pea "hõljub" tööasendis ketta kohal. Selle hõljumiseks vajaliku õhkpadja tekitab pöörlev ketas oma pinnaga. |
|
Naljakas inimene, ega õhk ole mingi läbimatu tõke. Kui pead liiguvad/vibreerivad, siis on täiesti võimalik korraks vastu kettapinda puutuda ja seal pahandust teha.
|
|
   |
12 :: |
56 |
|
tagasi üles |
|
 |
dot4
Kreisi kasutaja
|
18.05.2004 13:55:38
|
|
|
Kas inimene, kes üritab asjast aru saada, on naljakas?? Aitähh vastuse eest.
EDIT: millest sul need pead vibreerivad?
|
|
   |
73 |
|
tagasi üles |
|
 |
XYZ
HV Guru

|
18.05.2004 14:11:12
|
|
|
dot4 kirjutas: |
Kas inimene, kes üritab asjast aru saada, on naljakas?? Aitähh vastuse eest.
EDIT: millest sul need pead vibreerivad? |
Sellestsamast laagriloksust piisab, et neid vibreerima saada.
(Ja veidi naljakas oli õhkpatja mingiks tõhusaks tõkkeks pidada, ära liiga pahaks pane mulle.)
|
|
   |
12 :: |
56 |
|
tagasi üles |
|
 |
renton
HV kasutaja
|
27.05.2004 02:49:32
|
|
|
ei saa 'keraamilise' markose jutuga päris nõustuda. seda külmutamise nõksu ei kasutata mitte ainult temperatuuri probleemide puhul.
omal konkreetne juhtum. wd1200jb isend. tegi mul nn death-noise (klõpse) ca 3 kuud. alati peale klõpsu masin hangus nii sekundiks-kaheks. temperatuuriprobleeme kahtlustasin ma juba alguses - sai ta spetsiaalsesse jahutatud sahtlisse ehitatud. vindi temp seisis stabiilselt 30-34 kraadi juures. aga asi hakkas aina tihemini klõpsuma. kuni ükskord enam peale krõpsu üles ei tulnudki. seisis mul ca kuu kuskil riiuli peal. siis lugesin kuskilt külmkapitriki kohta. sai mingi tuttavaga koos ta vaakumkotti aetud ja kolmeks tunniks külmikusse pandud. peale seda töötas masinas ca pool tundi. tegi siis mitu klõpsu järjest ja andis otsad. uus kappi pistmine ei aidanud aga osa andmeid sain kätte.
mis temaga seal kapis täpselt toimus? kurat teab. üliõrnalt deformeerunud osad muutsid pisut asendit? teate küll mis temperatuur metalli ja plastmassiga teeb. muide peale kapist masina külge panekut tegi vint üsna imelikku häält; sihuke kõrge vilin oli wd orkestrile juurde tekkinud. niiet arvata on, et see külmaga vägistamine igale poole hästi ei mõjunud. eniveis - mina jäin rahule. olulisemad andmed õnnestus päästa, mis mu eesmärgiks oligi.
|
|
Kommentaarid: 70 loe/lisa |
   |
5 :: |
4 :: |
50 |
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
02.06.2004 09:38:51
|
|
|
Niisiis - väike "teemaalgataja" kokkuvõte:
- Kunagised kolksuvad Quantumi - Maxtori kettad käivad küliliasendis 1-1,5 aastat ja ei mingeid "kolkse".
Sai ka mõned osadeks lõhutud - kõigil neil Quantumitel oli sama nähtus - plastmassist tehtud "parkija" lahti väändunud ning saab liikuda kuidas ise tahab.
Aga aeg-ajalt "kolksuvad" ka kettad, mis teise konstruktsiooniga - "kolks" tuleb sellest kui parkija magnet "peade hoova" "enda külge tõmbab" - näit. kuulsad Fujitsu-kettad.
|
|
Kommentaarid: 284 loe/lisa |
   |
11 :: |
211 |
|
tagasi üles |
|