Avaleht
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Bitcoin ja muud krüptorahad »  Krüptorahade üldine kaevandamisteema (sh. minerite riistvara ja troubleshooting) märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 26, 27, 28 ... 175, 176, 177  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
pyrex
Aeg Maha 2a
pyrex

Autoriseeritud ID-kaardiga
sõnum 25.01.2018 13:49:36 vasta tsitaadiga

Wiltz kirjutas:
ei ole. kollane soon on 12v, alati, igalpool. kui üleminek ei toimi siis ilmselt mingid sooned jooksevad valesti peale. mobo 8 pin toitest pole miskit muud keerulist või võtta 3 kollast ja 3 musta ehk plussid ühte rivisse ja miinused teise. kui nii on ja see ei toimi siis suht raske kommenteerida miks ei toimi.

Ehk siis ploki poolt on cpu kaabel mittesobiv, sest üleminek ise õige 6+2 kaabli otsas toimib.
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
raitl
HV veteran

sõnum 25.01.2018 13:52:48 vasta tsitaadiga

pyrex, ära otsusta ülemineku järgi, kas asi on õige või mitte. Ikka võrdle pinoute, et mida sa ühest otsast sisse ja teisest välja lased. Hiinlased toodavad igasuguseid müstilisi "üleminekuid"
tagasi üles
elukaz
HV Guru
elukaz

sõnum 25.01.2018 13:55:15 vasta tsitaadiga

Sõltub kas ülemineku isane 8pin on cpu või pcie oma. Füüsiliselt istuvad mõlemad 4pin prose otsa emase külge aga polaarsus on tagurpidi nii et kui ei tööta on veel väga hästi, pigem laseb gpu suitsu välja. Kuniks kollased juhtmed kasutuses on, paistab see jama välja aga see haige trend kõik mustaks teha ei reeda midagi. Nii et lihtsalt pcie jagaja kasutamisel tuleb ümber tinutada. Või kruviklemmiporr.
pyrex
Aeg Maha 2a
pyrex

sõnum 25.01.2018 14:24:17 vasta tsitaadiga

elukaz kirjutas:
Sõltub kas ülemineku isane 8pin on cpu või pcie oma. Füüsiliselt istuvad mõlemad 4pin prose otsa emase külge aga polaarsus on tagurpidi nii et kui ei tööta on veel väga hästi, pigem laseb gpu suitsu välja. Kuniks kollased juhtmed kasutuses on, paistab see jama välja aga see haige trend kõik mustaks teha ei reeda midagi. Nii et lihtsalt pcie jagaja kasutamisel tuleb ümber tinutada. Või kruviklemmiporr.

Just, ploki enda kaabel on must, selleks ma siin natuke selgitustööd tegin. Värve oskan isegi vaadata ja olemasolevaid õigeid kaableid sellega kõrvutada. Aga otseselt hullu pole ju midagi, tuleb siis ülemineku emane ots lahti võtta ja juhtmed vastavalt EPS kaablile (millel siis tuvastan +12v otsad) pistikusse tagasi komplekteerida.
tagasi üles
infarkt
HV kasutaja

sõnum 25.01.2018 18:06:55 vasta tsitaadiga

Ei ole küll ostuteema, aga äkki on mõnel kaevandajal odavama otsa 1150s prose üle? Sai Asrock H81 Pro BTC emaplaat ostetud, aga nüüd pole plaadile midagi peale istutada, Poleks uskunud, et Haswellid nõnda defitsiitsed on.
tagasi üles
Wiltz
HV Guru

sõnum 26.01.2018 19:38:40 vasta tsitaadiga

mis oli selle amd utiliidi nimi, millega saab nö. bios stiilis muuta gpu ja mem volte erinevatele p-statidele, näppida fan setupi? selline ülilihtsa interface'ga asi...krt üleeile kasutasin aga nüüd tahaks teises arvutis downloadida ja no ei tule meelde icon_confused.gif miski overndrive vms, aga ei leia googeldades enam kuidagi
"There will be an entire generation of deaf audio enthusiasts who were brought up on CD players and Best Buy receivers, electronic music and so on. These people won't know good sound if it bites them in the ass, so in the end the industry wins."
tagasi üles
tiido
484
tiido

sõnum 26.01.2018 19:39:32 vasta tsitaadiga

OverdriveNTool
tagasi üles
Wiltz
HV Guru

sõnum 26.01.2018 20:52:15 vasta tsitaadiga

just, tänud thumbs_up.gif
"There will be an entire generation of deaf audio enthusiasts who were brought up on CD players and Best Buy receivers, electronic music and so on. These people won't know good sound if it bites them in the ass, so in the end the industry wins."
tagasi üles
dohc-48v12
Aeg maha 1p
dohc-48v12

sõnum 28.01.2018 17:36:50 vasta tsitaadiga

Kas kuidagi oleks võimalik üle riser-i kaarti parameetreid muuta, või peabki teist pcie x16 otsa ajama ennem. Tahaks natukene oc-d teha 390x-le aga pole võimalik asja.lähemalt uurida , isegi mitte siis kui kaart üksinda riseri otsas.
tagasi üles
Wiltz
HV Guru

sõnum 28.01.2018 18:48:45 vasta tsitaadiga

mis tähendab? ma muutsin just erinevate kaartide paramme msi afterburneri kaudu (6 kaarti olid kõik riserite otsas ja miner jooksis ka veel).

kui see ei aita siis sama tool mille kohta ma enne küsisin, overdriventool...see on mul alati toiminud.

kui sul arvuti kaardi üles leiab siis minmeelest pole mingit vahet kas ta on riseti taga või mitte, parameetreid saad muuta ju ikka nii nagu muidu. aga võibolla sul on mingi ericase seal..

tagasi üles
dohc-48v12
Aeg maha 1p
dohc-48v12

sõnum 28.01.2018 19:21:09 vasta tsitaadiga

Nvidia 1080ti otse plaadilt. R9 390X kolmas siin riser. Nvidia 1070 otse plaadilt. Gpu-z näitab ainult kaarti oc kiirusei, algseid pole. proovisin ka sinu otsitud tooliga, kaarti ei tuvasta msi afterburneriga seadetest valin r9 390X -i aga heebleid liigutada ei lase. Samas kaevab kaart claymmore-ga kuival kiirusel ALA 29Mh/s. Nvidia kaarte ka välja võtnud ja sama jama, otse platelt kõik korras.
tagasi üles
Wiltz
HV Guru

sõnum 28.01.2018 22:52:07 vasta tsitaadiga

võibolla siis mingi nvidia/amd mixi küsimus.

minul töötab iga tool igas asendis igasuguse hulga kaartidega. ainuke asi, et moditod biosiga kaardi puhul tuleb muidugi driver ära patchida. ja tuli uuesti patchida alati kui kaarte mobo peale juurde tõstsin..

tagasi üles
elukaz
HV Guru
elukaz

sõnum 28.01.2018 23:07:30 vasta tsitaadiga

dohc-48v12, proovi claymorega kellad panna. -cclock -mclock
dohc-48v12
Aeg maha 1p
dohc-48v12

sõnum 28.01.2018 23:08:58 vasta tsitaadiga

täitsa võimalik...
tagasi üles
Kristocfc
HV veteran
Kristocfc

sõnum 29.01.2018 00:07:05 vasta tsitaadiga

siin müüakse mingeid käsitsitehtud raame 25 kulliga. täna komistasin otsa
https://www.jysk.ee/tim-jalatsiriiul-720-176-1009-ee.html
peaks kärama küll.
ärge nüüd jyske pikali jookske icon_biggrin.gif
tagasi üles
dohc-48v12
Aeg maha 1p
dohc-48v12

sõnum 29.01.2018 00:20:46 vasta tsitaadiga

elukaz,
Pigem oleks huvitatud power limit %-i näppimisest.... Elamises on kolme kaardiga ikka väga soe.... Kaevurid ilma soojaks kütnud , varsti ei saagi jääl kalal käia icon_biggrin.gif ja ise ka natukene kaasa aitand ~800 w kasutusega icon_biggrin.gif

Võimalik et 6-e kaarti mod aitab, aga hetkel ei hakka jamama üla kaughalduse. Ootan kui kaevur maha jookseb, siis uurin lähemalt seda modi. Claymore 10.6 paistab väga stabiilselt töövat.

tagasi üles
elukaz
HV Guru
elukaz

sõnum 29.01.2018 00:24:39 vasta tsitaadiga

Päris hea disain, saab kaardid otse emaplaadile panna ja teisele korrusele riseri põhjad kinni kruvida. Jupp pesunööri veel vaja et otsaplekid kinni tõmmata. Ja out of the box räkitav thumbs_up.gif

dohc-48v12, claymores -powlim, aga parim asi on -ttli thumbs_up.gif

Wiltz
HV Guru

sõnum 29.01.2018 00:33:29 vasta tsitaadiga

power limiti maha tõmbamine minu kogemuse põhjal ei tee mitte miskit muud toredat kui seda, et sul kellad kukuvad ja kui amd'ld ethi kaevates kellad kukuvad siis sa kaotad rajult kiiruses. kaotus kiiruses on aga ju selgelt kaotatud raha. isegi kui saad kaardi tarbima 10-20w vähem aga kaotad selle käigus 1-2mhs ei tasu see minumeelest end ära. muidugi jah, iga kaart võib erinev olla, ise olen power limitit pigem juurde keeranud osade kaartide puhul, maha pole ühelgi võtnud sest core clock kohe langeb. voldiga mängimine ei muuda seal ka suurt midagi sest katsed on näidanud, et voldi madalamaks laskmine ehk mõnel juhul aitab natuke suuremat core klokki saavutada, aga powerit on selleks ikkagi vaja. ühesõnaga saad pisut suurema hash rate'i aga selleks on ka võimsust vaja - ja lõpuks on see ju igati loogiline ka...ega selgest taevast ei saa tulla processing power icon_biggrin.gif

mis see -ttli teeb ja mida tähistab?

tagasi üles
elukaz
HV Guru
elukaz

sõnum 29.01.2018 00:40:15 vasta tsitaadiga

Thermal throttling limit vms, kui pasta ära kuivab või vendid kinni jäävad siis temp ei tõuse vaid tõmbab kiiruse maha oma valitud tempi juures, kasulik on veel -tt.

Näiteks -tt 65 -ttli 80 teeb seda et vendikatega hoitakse kraad 65 juures ja kui täis pööretel seda ei suuda siis 80 juures tõmmatakse kiirus maha.

dohc-48v12
Aeg maha 1p
dohc-48v12

sõnum 29.01.2018 01:09:04 vasta tsitaadiga

Wiltz,
Nii kaua kui mina power limit-it näpinud siis aitab nii tempidele voolu tarbele väga ilusti ja hashrate alles hakkab alles teadud %-il langema. ALA 1070 on see 68%-i alla selle hakkab ka hashrate langema.

tagasi üles
Hazar
Kreisi kasutaja
Hazar

sõnum 29.01.2018 02:12:30 vasta tsitaadiga

Wiltz seda tuleb koos bioses moditud voldi kurviga muuta, muidu tõmbab kellad alla jah, enamus polaris kaarte saab täiskiirusel vabalt 60% tarbimisega hakkama.
tagasi üles
Wiltz
HV Guru

sõnum 29.01.2018 03:49:14 vasta tsitaadiga

ma biosi neid kurve otseselt kirjutanud ei ole, kuid olen kõike seda teinud läbi sama overdrivetooli...mis peaks minuteada neid voldikurve suutma modida täpselt sama edukalt nagu nad oleks biosi kirjutatud (ja ka voltide ning realtime clocki monitooring kinnitab seda). eks ma saan põhimõttest väga hästi aru, madalam pinge GPU'l= teoorias väiksem wattage sest P(w)=UI ja eeldades, et I jääb umbes samaks siis U'd ehk toitepinget madalamaks lastes peaks saama võimsust ehk P'd ka alla. See on teooria ja vb mõnel juhul ka praktika, kuid reaalsus minul on olnud see, et gpu toitepinge alandamine esiteks ei ole muutnud voolutarvet väiksemaks. Teiseks, suurem osa kaarte mul ei käi hashides nö. täisklokil ehk antud juhul siis 1244mhz juures, vaid kõiguvad kuskil seal 1150 kandis ja kasutavad ilmselt max TDP'd sest AB näitab gpu wattage kõigil sujuvalt ~120w. Kui ma pinget maha tõmban siis mõnel juhul toob see endaga kaasa väikese keskmise kloki languse, mõnel juhul ei muutu midagi ja üksikud korrad vist on klokk pisut tõusnud. Eks see natuke olene kurvi finetuningust ka, kuid point on igatahes see, et nö. kogu kurvi olen muutnud, proovinud erinevaid väärtusi jne. Kuid kui ma nüüd power limitit lisaks alla tõmban siis ALATI on klokk kukkunud ja seega alati hashrate kukkunud.

küss võib muidugi olla ka jahutuses, ja mitte isegi ehk gpu enda tempis, vaid näiteks kaardi vrm's. panin tähele, et kui suunasin lisaventikad kaartide tagakülgesid jahutama siis suurem osa kaarte tegid automaatselt umbes 1mhs paremat hashrate'i (=hoiavad kõrgemat gpu klokki). varem pidin ma sama hashrate hoidmiseks tõstma nende kaartide power limitit, mis siis omakorda suurendas voolutarvet, ilmselt vähendas vrm efektiivsust...ja tõstis kõigi komponentide, sealhulgas gpu tempi.

nvidia kaardid ilmselt on hoopis teine teema, seda enam et nendega (tavaliselt) vist ka kaevatakse teise algoga ja see on vähem gpu kiirusest sõltuv. sellele nvidia lihtsusele yerba siin ka varem rõhutas ja sealt tuleb ühtlasi see nvidia väiksem voolutarve

tagasi üles
pyrex
Aeg Maha 2a
pyrex

sõnum 29.01.2018 08:59:09 vasta tsitaadiga

dohc-48v12 kirjutas:
Nvidia 1080ti otse plaadilt. R9 390X kolmas siin riser. Nvidia 1070 otse plaadilt. Gpu-z näitab ainult kaarti oc kiirusei, algseid pole. proovisin ka sinu otsitud tooliga, kaarti ei tuvasta msi afterburneriga seadetest valin r9 390X -i aga heebleid liigutada ei lase. Samas kaevab kaart claymmore-ga kuival kiirusel ALA 29Mh/s. Nvidia kaarte ka välja võtnud ja sama jama, otse platelt kõik korras.

Pista ekraan selle kaardi taha, siis peaks kõik korda minema. Praegu sul ekraan ilmselt nvidia/igpu kaardi küljes ?
tagasi üles
dohc-48v12
Aeg maha 1p
dohc-48v12

sõnum 29.01.2018 09:33:28 vasta tsitaadiga

Nvidia kaarti taga jah igpu- d polegi x79 platedel.
tagasi üles
pyrex
Aeg Maha 2a
pyrex

sõnum 29.01.2018 10:14:29 vasta tsitaadiga

dohc-48v12 kirjutas:
Nvidia kaarti taga jah igpu- d polegi x79 platedel.

Lahenduseks HDMI dummy plug või siis juhe AMD sappa.
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Bitcoin ja muud krüptorahad »  Krüptorahade üldine kaevandamisteema (sh. minerite riistvara ja troubleshooting) mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 26, 27, 28 ... 175, 176, 177  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa ei või manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.