Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
Kas kavatsed peale järelvaatamise lõppemist tellida salvestusteenust 5€ kuus? |
Jah |
|
9% |
[ 51 ] |
Ei |
|
42% |
[ 222 ] |
Mul juba olemas |
|
38% |
[ 200 ] |
Kolin mujale |
|
9% |
[ 48 ] |
|
hääli kokku : 521 |
|
autor |
|
KillFrenzy
HV Guru

|
|
Kommentaarid: 151 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
1 :: |
133 |
|
tagasi üles |
|
 |
seeru
HV veteran
|
19.01.2018 19:23:46
|
|
|
armjan kirjutas: |
vysnap007 kirjutas: |
seeru kirjutas: |
indrekp kirjutas: |
Enne kõike seda on aga küsimus, kuskohast leida kanalid kes Eestis on nõus oma kanaleid pakkuma HD jne. kvaliteedis.
Nagu te ise näinud olete, on viimaste aastatega neid ikka kenasti juurde tilkunud ja ma võiks ennustada, et sel aastal saab ka oodatud Via kanalite komplekt HDsse, ehk TV3, TV6 ja Viasat Sport Baltic. (spekulatsioon) |
Ja mõningaid HD-kanaleid Eestis pakutakse, mida Telia pole veel ülesse leidnud. |
Täpselt, minu mäletamist mööda on FOX-i võimalik edastada HD's.. |
Lokaalses keeles? Ei oma sellist infot võimalusest. |
Vene keeles siis ole või?
|
|
tagasi üles |
|
 |
KrikU
HV veteran

|
19.01.2018 21:50:16
|
|
|
Viasati Spordi Vormel 1 HD tuleb? Kui tuleb, siis kuutasu 10 eurit? Praegu jälle 3 kuud saab seda ~7 euri tühja maksta laiskusest
|
|
Kommentaarid: 129 loe/lisa |
   |
119 |
|
tagasi üles |
|
 |
Tompa
HV kasutaja
|
19.01.2018 22:00:41
|
|
|
Enne kõike seda on aga küsimus, kuskohast leida kanalid kes Eestis on nõus oma kanaleid pakkuma HD jne. kvaliteedis.
Nagu te ise näinud olete, on viimaste aastatega neid ikka kenasti juurde tilkunud ja ma võiks ennustada, et sel aastal saab ka oodatud Via kanalite komplekt HDsse, ehk TV3, TV6 ja Viasat Sport Baltic. (spekulatsioon) |
Ja mõningaid HD-kanaleid Eestis pakutakse, mida Telia pole veel ülesse leidnud. |
Vene keeles siis ole või? |
Vene keel ei ole kohalik keel! Aga tegelikult küsisin isegi kunagi otse FOXilt ja sain sama vastuse. Ilm selgelt tuleb neid kohalike FOXi levitajad veel pommitada. Muidu asi ei liigu. Samas FOXPlay on ju HDs, nii et ei tohiks probleemi olla.
|
|
tagasi üles |
|
 |
indrpo
HV Guru
|
19.01.2018 22:18:37
|
|
|
KrikU kirjutas: |
Viasati Spordi Vormel 1 HD tuleb? Kui tuleb, siis kuutasu 10 eurit? Praegu jälle 3 kuud saab seda ~7 euri tühja maksta laiskusest  |
ma loodan, et tuleb aga seda teab vist vanajumal ise. hind on praegugi piisavalt hea, et võiks hd välja vedada kuid eks via peab ka oma sati ülekannet kusagilt toteerima.
|
|
Kommentaarid: 259 loe/lisa |
   |
2 :: |
226 |
|
tagasi üles |
|
 |
seeru
HV veteran
|
19.01.2018 22:41:43
|
|
|
Tompa kirjutas: |
Vene keel ei ole kohalik keel! Aga tegelikult küsisin isegi kunagi otse FOXilt ja sain sama vastuse. Ilm selgelt tuleb neid kohalike FOXi levitajad veel pommitada. Muidu asi ei liigu. Samas FOXPlay on ju HDs, nii et ei tohiks probleemi olla. |
Ei ole või?
Ma ei saa aru mis see lokaalsus HD puhul üldse mängu toodi.
Telia edastab Eestis juba ammu portsu HD kanaleid mis on ainult inglise või vene ja inglise keeles või soome keele tõlkega.
Ise pidasin silmas hoopis kanaleid Nat Geo Wild HD, BBC Earth HD, Euronews HD. Lisaks pakub Wide Media Eestis veel mitmeid HD kanaleid.
Ja mis kamm on Soome ja Rootsiga? Keelduvad eestlastele HD versioone edastamast?
|
|
tagasi üles |
|
 |
Tompa
HV kasutaja
|
19.01.2018 22:53:56
|
|
|
Vene keel ei ole kohalik keel! Aga tegelikult küsisin isegi kunagi otse FOXilt ja sain sama vastuse. Ilm selgelt tuleb neid kohalike FOXi levitajad veel pommitada. Muidu asi ei liigu. Samas FOXPlay on ju HDs, nii et ei tohiks probleemi olla. |
Ei ole või?
Ma ei saa aru mis see lokaalsus HD puhul üldse mängu toodi.
Telia edastab Eestis juba ammu portsu HD kanaleid mis on ainult inglise või vene ja inglise keeles või soome keele tõlkega.
Ise pidasin silmas hoopis kanaleid Nat Geo Wild HD, BBC Earth HD, Euronews HD. Lisaks pakub Wide Media Eestis veel mitmeid HD kanaleid.
Ja mis kamm on Soome ja Rootsiga? Keelduvad eestlastele HD versioone edastamast? |
Ei ole jah! Sa elad kus?
|
|
tagasi üles |
|
 |
indrpo
HV Guru
|
19.01.2018 23:13:28
|
|
|
euronews haadee reede õhtuks tõsine pärl.
kellelgi midagi lisada?
|
|
   |
226 |
|
tagasi üles |
|
 |
seeru
HV veteran
|
20.01.2018 00:15:21
|
|
|
Ei ole jah! Sa elad kus? |
Sa irriteerimisest aru ei saa või. Sobiksid vist Reinsalu asemele uueks justiitsministriks hästi.
kellelgi midagi lisada? |
No sinusugusele ajuhiiglasele pakuks Entusiast TV HD ja VIP Comedy HD kuigi viimasest sa loomulikult ei mõistaks aga see selleks.
Sina olid see kes kaagutas, kuidas Telia alati kohe HD versioonid kasutusele võtab. Head isu ja lase ketšupit ka enne peale.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Tompa
HV kasutaja
|
20.01.2018 00:22:23
|
|
|
Ei ole jah! Sa elad kus? |
Sa irriteerimisest aru ei saa või. Sobiksid vist Reinsalu asemele uueks justiitsministriks hästi.
|
Ei saa aru küll jah? Räägi uuesti.
|
|
tagasi üles |
|
 |
seeru
HV veteran
|
|
tagasi üles |
|
 |
Tomorrow
HV Guru

|
20.01.2018 02:18:48
|
|
|
Viasati Spordi Vormel 1 HD tuleb? Kui tuleb, siis kuutasu 10 eurit? Praegu jälle 3 kuud saab seda ~7 euri tühja maksta laiskusest  |
Mis sa ära ei katkestanud siis peale F1 hooaja lõppu?
Mina katkestasin ära ja Märtsis tellin uuesti. Pole ju mõtet maksta kui sealt nendel kuudel midagi vaadata pole.
Tõin eile ka arrise ja numbritega puldi ära. Mis mulle arrise puhul ei meeldi on see krdi glossy plastik . Isegi toiteadapter on glossy . Sellist asja pole mina veel näinud . Glossy on mega näpujälje ja tolmumagnet. Miks ei võiks boks ise olla sama matt viimistlusega nagu pult?
Ahjaa - sest pult on teise OEM-i tehtud
Eks see ole ilmselt oma aja toode. Aastaid tagasi pidigi kõik olema läikiv. Tänapäeval on aru saaadud, et matt viimistlus on parem. Muidugi tänapäeval peab kõigel jällegi RGB peal olema aga vähemalt selle saab välja lülitada.
|
|
Kommentaarid: 92 loe/lisa |
   |
82 |
|
tagasi üles |
|
 |
Scott
Kreisi kasutaja

|
20.01.2018 06:32:22
|
|
|
Kanalite edastus terves maailmas on suhteliselt sarnasel tasemel vastavalt tehnoloogiale, nii nagu on nende võimalused.
Satelliidil DVB-S2 ja selle edasiarendused võimaldavad vabalt alates SDst kuni UHD ja 4Kni. Samas kui me vaatame eestis SAT teenusepakkuja kanaleid siis pole isegi nemad neid võimalusi veel ära kasutanud (liiga kulukas edastus).
Samas neid kõrglahutusega kanaleid sul eesti turule väga võtta pole. DVB-C ilmselt võimaldab ka teatud piirini, kuigi neil ressurssi on, seab kokkuvõttes ikkagi kanalite arv vs. kvaliteet piirid, nii nagu ka Telia vase ja 4G puhul mitte standardne DVB-IPTV.
Kõige muretum ongi ilmselt siinkohal fiiber ja iptv mis erilisi takistusi ei sea, vaid operaatori jõud investeerida seadmetesse ja sisu mida oodatakse sisu pakkujalt. |
Sul on selles postituses segamini läinud edastuskanali kasutatava standardi ja modulatsiooni parameetrid teleprogrammi edastamiseks kasutatava pildikoodekiga.
Sellest, kas satipool kasutab DVB-S-i, S2 või kasvõi S2X-i (neid variante on tegelikult veel rohkem) ja kaabeltv DVB-C või C2-te, sõltub transpondri ehk sageduskanali edastusmaht kindla ribalaiuse suhtes ehk kokkuvõttes terve satelliidi või kaabelvõrgu kogumaht ja Teliasse ei puutu see mitte üks raas. Põhimõtteliselt on savi, mis resos kanalid nendes transpondrites jooksevad.
Tähtis on, mis koodekiga seal teleprogramme edastatakse. Telia võtab satiboksiga kanali taevast alla, selle väljundis on transportstriim. Kui Telia ümberkonvertimist ei tee, siis peab lõppkasutaja digiboks oskama toetada vastavat koodekit. Ehk kui mingist hetkest hakatakse satilt pakkuma rohkem h265 kodeeringus kanaleid (ei pea olema UHD, ka HD ja SD toimib h265-ga edukalt), siis olemasolevate Telia bokside jaoks peab Telia neid hakkama ümber pakkima. Nagu praegu teada, siis MPEG4 SD kanaleid Aminote jaoks MPEG2 SD-sse ei konverdita.
See ei tähenda, et kohe on vaja UHD-võimelist boksi pakkuma hakata. Ei, piisab HD-boksist, mis oskab h265 koodekiga majandada. Sellised on näiteks praegu Saksamaal kasutatavad õhuleviboksid - seal on FullHD jaoks kasutusel h265, mitte h264, nagu meil ja lähiriikides.
UHD boksist võib rääkida siis, kui reaalselt neid kanaleid tulema hakkab. Ja kuna selleks läheb arvatavasti aastaid, võetakse siis kasutusele juba h265 järeltulija, mis praeguse ajakava kohaselt 2020. aasta paiku saab küpseks.
https://en.wikipedia.org/wiki/High_Efficiency_Video_Coding#Future_Video_Coding
Ja niisama lugemist koodekite efektiivsusest - https://headjack.io/blog/hevc-vp9-vp10-dalaa-thor-netvc-future-video-codecs/
Ehk MPEG2 ja MPEG4 kaovad, tavakraami edastamiseks jääb h265 ja UHD jaoks selle järeltulija või mingi muu (tasuta) efektiivsem koodek.
Ka sattidel pannakse MPEG2 SD-kanaleid järjekindlalt kinni. Kas ongi vaid kanalist HD-versioon või on SD samuti MPEG4 koodekiga. Alles mõni päev tagasi pandi HotBirdil France24 SD-versioonid kinni, jäi vaid HD.
Telia vaske ei mõjuta kuidagi kanalite koguarv, sest edastatakse korraga ühte per vaatajakoht. Tähtis on ühe kanali maksimaalne maht. Kui see vasest läbi ei lähe, peab SD-d edasi näitama. Mis ei takista kuidagi paremate lahenduste peal olijatele HD näitamist.
kellelgi midagi lisada? |
Oled kunagi Euronews HD-d vaadanud? Mul on olemas, enam ei taha SD-udukogu näha. Euronewsil on see eriliselt udune.
Enamus uudistekanalid on tänaseks HD-s: BBC World News HD, CNN HD, France24 HD, Bloomberg HD (UK versioon ainult), Sky News HD, AlJazeera HD.
napoleon kirjutas: |
Nende kanalite puhul on üks teine nüanss veel. Kuna Eesti kanalid armastavad palju vanu saateid näidata, siis ei pruugi sellest HD edastusest suurt tolku olla kui algmaterjal ise HD kvaliteediga pole See pole muidugi mingist otsast Telia süü vaid lihtsalt ääremärkus, et mõne kanali puhul ei tasu sellest HD edastusest liigselt vaimustusse sattuda |
Vanast algmaterjalist HD upkonvertimine on puhtalt tegijas kinni. Meil tehakse sile ja plastiliinine produkt, mis on resole vaatamata uduse pildiga. Saksa kanalitelt vanu saateid vaadates osatakse saavutada pildi teravus, kuigi lähemal vaatamisel on pilt nö siblivaid graanuleid täis. Subjektiivselt on tavaliselt vaatamiskauguselt viimane variant mulle vastuvõetavam. Just praegu mängib taustaks satilt HD-kanal Südameasja algusepoole seeriaga. Pilt on 4:3, vasakus ääres on roheline kümnekonna piksli laiune riba ja lähemale minnes ka säbru Greengrassi mantlihõlmadel, aga pooleteist meetri kauguselt peaks seda siiski kehvapoolsemaks HD-ks. Kunagi ETV pealt vaadates polnud vahet, kas oli HD- või SD-kanal.
|
|
Kommentaarid: 1 loe/lisa |
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
indrpo
HV Guru
|
20.01.2018 08:58:22
|
|
|
Scott, koodekite põhimõtted on teada, ei hakanud teemat laiemaks venitama ja kui aus olla, ei viitsinud niipalju trükkida.
kuigipalju need alternatiivsed, ka klientidele pakutavad sat lahendused, siiski Teliasse puutuvad, suur hulk kanaleid tuleb otse satilt Telia kliendini.
Mis puudutab uut boksi, siis nagu me turul näeme, boks võiks hakkama saada 10 aastat, ainus loogiline järeldus, kõik tänased tehnoloogiad peavad sellel sees olema, ka 4K. Sõltumata sellest, et ühtegi 4K kanalit esialgu võtta pole.
|
|
   |
226 |
|
tagasi üles |
|
 |
Tompa
HV kasutaja
|
20.01.2018 09:08:16
|
|
|
Mis mu nimi siia puutub? Sa ei tea ju mu nime? Ja ma ei saa ikka aru mis sind siis irriteeris? See et vene keel ei ole kohalik keel? Või sinu arust on ja ma tegin sulle liiga?
|
|
tagasi üles |
|
 |
seeru
HV veteran
|
20.01.2018 13:17:36
|
|
|
Mis mu nimi siia puutub? Sa ei tea ju mu nime? Ja ma ei saa ikka aru mis sind siis irriteeris? See et vene keel ei ole kohalik keel? Või sinu arust on ja ma tegin sulle liiga?  |
Nimi puutus siia sellest, et meenub, et ma olen selle kasutajanimega juba varem mingi mõttetu mitte kuhugi viiva diskussiooni maha pidanud ja rohkem selle peale sõnu raisata ei viitsi. Liiga erinevatel lainetel vist.
Palju meil neid Telia edastatavaid HD-kanaleid on eesti keele ja palju vene keele võimalusega. Siiani pole vene keel ja eesti tõlke puudumine takistus olnud.
Pole vaja vastata.
|
|
tagasi üles |
|
 |
madmel
HV veteran

|
20.01.2018 22:01:53
|
|
|
Tomorrow kirjutas: |
Mis sa ära ei katkestanud siis peale F1 hooaja lõppu?
Mina katkestasin ära ja Märtsis tellin uuesti. Pole ju mõtet maksta kui sealt nendel kuudel midagi vaadata pole.
Tõin eile ka arrise ja numbritega puldi ära. Mis mulle arrise puhul ei meeldi on see krdi glossy plastik . Isegi toiteadapter on glossy . Sellist asja pole mina veel näinud . Glossy on mega näpujälje ja tolmumagnet. Miks ei võiks boks ise olla sama matt viimistlusega nagu pult?
Ahjaa - sest pult on teise OEM-i tehtud
Eks see ole ilmselt oma aja toode. Aastaid tagasi pidigi kõik olema läikiv. Tänapäeval on aru saaadud, et matt viimistlus on parem. Muidugi tänapäeval peab kõigel jällegi RGB peal olema aga vähemalt selle saab välja lülitada. |
Äkki loll küsimus aga miks sa muretsed näpujälgede pärast digiboxil?
Mul see box teleka taga ja ei ole üldse nähtaval....või on vaja seda miskil põhjusel eksponeerida?
|
|
Kommentaarid: 29 loe/lisa |
   |
27 |
|
tagasi üles |
|
 |
SirVorkars
Kreisi kasutaja

|
21.01.2018 00:16:25
|
|
|
Tekkis sama mõte.
See ju RF IR asemel ka veel, nii et topi või sahtlisse seina sisse või kuhu iganes.
Ja kus need toiteaadapterid sul on? Teleka kohal silme ees?
|
|
Kommentaarid: 71 loe/lisa |
   |
3 :: |
56 |
|
tagasi üles |
|
 |
terminator
HV Guru

|
|
Kommentaarid: 494 loe/lisa |
   |
19 :: |
6 :: |
373 |
|
tagasi üles |
|
 |
indrpo
HV Guru
|
21.01.2018 17:40:13
|
|
|
terminator, back + OK hoia all.
vilgutab, peale seda 3x nool alla
|
|
   |
226 |
|
tagasi üles |
|
 |
terminator
HV Guru

|
|
Kommentaarid: 494 loe/lisa |
   |
19 :: |
6 :: |
373 |
|
tagasi üles |
|
 |
Tomorrow
HV Guru

|
21.01.2018 19:34:19
|
|
|
Kuna asjaga lähemalt kursis olevad isikud pole siin selget vastust andnud või ei saa anda, sest kõrgemal pole isegi midagi veel testimisse võetud, siis otsustasin ise veidi detektiivi mängida. Jutt käib siis järgmisest digiboksist. Muidugi mingi võimalus on, et Telia valib mõne teise firma toodangu aga arvestades emafirma suunda, siis pigem võetakse ka järgmiseks Arrise mõni uuem mudel nagu Rootsis. Vaatasin siis Arrise kodulehelt (ja telia.se) erinevaid mudeleid ja võrdlesin specce. Nt 4002 jätsin kohe kõrvale. See poleks mingi upgrade. Pigem sidegrade. 4302 on tõenäoline kuna see on Rootsis kasutusel aga peale veidi parema jõudluse tänu suuremale mäluhulgale ja OpenGL graafikatoele pluss HEVC'le see oluliselt midagi ei lisa võrreldes praegusega. Samas tulevikukindluse mõttes oleks parem 5303 mis lisab UHD toe ja umbes 2k kiiruse arvestades prose jõudlusenumbreid ja üleminekut topelt hulgale DDR4 mälule.
Iseasi kas Telia meil julgeb midagi kallimat kodudesse lubada. Kriitika läheb ju väga suureks, kui 2€ kuus asemel peab hakkama maksma 5€ kuus. Seetõttu on tõenäoline, et jäävad paralleelselt kasutusse nii 1113 mudel kui ka 5303 mudel (juhul kui see valitakse). Umbes sarnane olukord mis ruuterite osas praegu on kus DG200 katab 90% inimeste vajadused ja selle 10% jaoks kes on nõus kiiruse nimel rohkem maksma on DG400. Või siis vahetatakse 1113 lihtsalt 4302 vastu ja jäävad siis 4302 ja 5303.
Jah Arrise lehel on ka teisi mudeleid aga vaadates ajalugu, siis telia on pigem valinud baasmudelist (low end) aste kõrgemal oleva mudeli (1002 asemel 1003, 1103 asemel 1113 jne). Ehk siis mitte kõige odavama milleks oleks nt 4002 aga ka mitte kõige kallima milleks oleks vist 6102.
Niipalju kui ma ARM prose jõudlusenumbritest järeldan on 1113 ühe või madalate kelladega kahetuumaline. 4302 peaks olema kahetuumaline kõrgemate kelladega. 5303 on kindlalt neljatuumaline.
Paistab, et kallimate mudelitel on 512MB flash asemel eMMC kiip (8GB). eMMC on ka telefonides kasutatav ülikiire lokaalne mälu. Pluss on see, et see on kiirem aga miinus on see, et erinevalt flashist on see emaplaadile joodetud ja mitteuuendatav. Pmst on see kontroller+flash ja joodetud emaplaadile.
VIP1113:
1080p60
1200 DMIPS
256-512 MB DDR3 RAM
128-512 MB Flash
VIP4302:
1080p60
6000 DMIPS
512-1024 MB DDR3 RAM
128-512 MB Flash
Lisaks HEVC tugi ja OpenGL ES 2.0 graafika.
VIP5303:
2160p60
14700 DMIPS
2048 MB DDR4 RAM
512 MB Flash või 8GB eMMC
Ärge siis kõike seda väga tõsiselt võtke nüüd. Mulle lihtsalt meeldib andmeid võrrelda ja pakkuda välja mis tulevik tuua võib. Kas see ka reliseerib eks seda näitab aeg. Vaadates hetke infopuudust ei usu ma, et enne aasta teist poolt midagi juhtub.
Kui näete minu tekstis kuskil mingeid vigu siis andke teada. Ma ei tegele igapäevaselt IPTV hingeelu ja rauaga.
|
|
Kommentaarid: 92 loe/lisa |
   |
82 |
|
tagasi üles |
|
 |
Etz
HV Guru

|
21.01.2018 20:10:13
|
|
|
Tomorrow, ma ei usu, et tuumade arv siin erilist kiiruselisa annaks, küll aga annaks kõrgem prose takt ja/või parem riistvaraline kiirendamine.
Selle menüü "brauseris" edasi-tagasi kerimine on ilmselgelt single-threaded protsess...
_________________ ...life is random...so am I...
So, there is a fan. Time to grab your sh*t, gentlemen! |
|
Kommentaarid: 228 loe/lisa |
   |
194 |
|
tagasi üles |
|
 |
sakinaga
HV Guru
|
|
Kommentaarid: 159 loe/lisa |
   |
151 |
|
tagasi üles |
|
 |
Mirc
HV kasutaja

|
21.01.2018 20:28:20
|
|
|
Tomorrow kirjutas: |
VIP4302:
1080p60
6000 DMIPS
512-1024 MB DDR3 RAM
128-512 MB Flash
Lisaks HEVC tugi ja OpenGL ES 2.0 graafika.
|
Ma usun 101%, et uus on vip 4302
Rootsi näide
Soome näide
No vast kiirem tuleb, kui hetkeline. Mul nagunii vaja ühte boxi juurde ja pean enivei võtma. Kui juba, siis uuem. Loodan, et sellega venitamine ei võta liialt kaua aega.
_________________ ▂ ▃ ▅ ▆ █ We forget to live █ ▆ ▅ ▃ ▂ |
|
Kommentaarid: 11 loe/lisa |
   |
10 |
|
tagasi üles |
|