Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
sõnum |
|
namstoop
HV Guru
liitunud: 05.11.2001
|
19.09.2017 21:00:11
|
|
|
Janar! kirjutas: |
Kesksuvel käisin ka vaatamas veise hinda turul ja siis ei olnud küll vahet, kas sealt või poest osta.
Eesti juurikad ongi ju kallimad. |
no mitu korda juba olen kirjutanud, et ka poes need turust odavamad on Eesti omad.
_________________ verba volant, scripta manent
Hoiatus! Olen sinu postituses olevate lolluste ja nõmeduste vastu allergiline. Lolluste ilmnemisel võib kaasneda raskekujuline sarkastiline reaktsioon. |
|
Kommentaarid: 72 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
|
:: |
3 :: |
1 :: |
63 |
|
tagasi üles |
|
|
inczp
HV kasutaja
liitunud: 09.06.2014
|
20.09.2017 19:27:53
|
|
|
Kas kellegi siit duriani on õnnestunud maitsta?
|
|
tagasi üles |
|
|
hkurujo88r
HV Guru
liitunud: 25.02.2011
|
20.09.2017 20:37:22
|
|
|
Veise eest pakuvad kokkuostjad ka päris madalat hinda. Nüüd 5 musta angust vaja ära anda, 2euri kg makstakse. Üks elukas ka 850kg.
|
|
Kommentaarid: 119 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
|
:: |
0 :: |
0 :: |
114 |
|
tagasi üles |
|
|
libe
kvaliteetne mees
liitunud: 04.11.2001
|
20.09.2017 20:48:14
|
|
|
hkurujo88r kirjutas: |
Veise eest pakuvad kokkuostjad ka päris madalat hinda. Nüüd 5 musta angust vaja ära anda, 2euri kg makstakse. Üks elukas ka 850kg. |
sellest loomast kvaliteetset liha on suht vähe ja rupskeid ja muud prahti, mis vorstidesse ja söötadesse lähevad, nende eest praktiliselt ei saagi
eks kasumimarginaal kindlasti tuleb, kuidkasutut massi selle 800kg sees on palju
_________________ ☠ |
|
Kommentaarid: 82 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
|
:: |
2 :: |
0 :: |
70 |
|
tagasi üles |
|
|
laurx
HV Guru
liitunud: 25.03.2004
|
|
Kommentaarid: 1115 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
|
:: |
3 :: |
0 :: |
711 |
|
tagasi üles |
|
|
hkurujo88r
HV Guru
liitunud: 25.02.2011
|
20.09.2017 21:16:37
|
|
|
libe kirjutas: |
hkurujo88r kirjutas: |
Veise eest pakuvad kokkuostjad ka päris madalat hinda. Nüüd 5 musta angust vaja ära anda, 2euri kg makstakse. Üks elukas ka 850kg. |
sellest loomast kvaliteetset liha on suht vähe ja rupskeid ja muud prahti, mis vorstidesse ja söötadesse lähevad, nende eest praktiliselt ei saagi
eks kasumimarginaal kindlasti tuleb, kuidkasutut massi selle 800kg sees on palju |
Jamh, eks see ka, et sügis ja paljud annavad loomi ära. Tapakaal ~450kg.
Hinna poole pealt tuleb päris suur vahe koguse pealt kas annad 2euri kg ära või 2.50 euri kg.
|
|
Kommentaarid: 119 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
|
:: |
0 :: |
0 :: |
114 |
|
tagasi üles |
|
|
laurx
HV Guru
liitunud: 25.03.2004
|
23.09.2017 11:34:46
|
|
|
http://pluss.postimees.ee/4250215/ounakooki-aga-vanamoodi
Õuna- või tikerberikook
300 g sõredat jahu
1 tl küpsetuspulbrit
200 g võid
1 ¼ kl suhkrut
2 muna
1 ½ tl kaneeli
½ tl soola
2 ½ kl vett
10–12 õuna või 2 l tikerberimarju
Jahu, küpsetuspulbrit, võid, 3 sl suhkrut, 1 munarebu ja 1 terve muna, kaneeli ja soola kastetakse saialaual nii kaua, kuni käed ja laud lähevad puhtaks. Tainas pannakse jahedasse kohta seisma.
Pool kuni ¾ klaasi suhkrut aetakse veega keema, selles vedelikus keedetakse õunaviilud või tikerberimarjad läbipaistvaks, tõstetakse vahukulbiga veest välja, vedelik keedetakse kokku, nii et järele jääb paks siirup. Tainas vajutatakse kätega õhukeselt vormi või plaadile ja küpsetatakse.
Kui kook on küps, seatakse keedetud õunaviilud või marjad peale, järelejäänud siirup pritsitakse üle ja viimaks määritakse lusikatäie suhkruga löödud munavalgevaht õrnalt peale, lastakse ahjus vaht kuivaks tõmbuda, kuid mitte pruuniks minna. Kui kook on jahtunud, lõigatakse ta tükkideks.
Pärmitaina-õunaplaadikook
Pärmitainas:
2,5 dl sooja piima
25 g presspärmi
1 muna
natuke soola
1 dl suhkrut
5 dl nisujahu
100 g sulavõid, jahutatud umbes 37 kraadini
Kate:
umbes 2 kg õunu
umbes 3 sl suhkrut
umbes 2 tl kaneelipulbrit
50 g võikuubikuid
1 dl piima
Pärmitaina tegemiseks lahusta presspärm käesoojas piimas. Lisa ülejäänud ained ja sega lusikaga ühtlaseks tainaks. Tainas jääb üsna vedel, sest peabki olema jahuvaene – just sedasi saab hea mahlase koogi. Raputa taina peale jahu, kata köögirätikuga ja pane sooja kohta umbes tunnikeseks kerkima.
Katte tegemiseks puhasta ja koori õunad ning lõika tükkideks või viiluta. Määri tainas 30 x 40 cm suurusele küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Jälgi, et tainas oleks keskelt ühtlane, kuid servadest pisut kõrgem. Aseta õunad ühtlase kihina pärmitainale. Raputa õunte peale suhkrut ja kaneeli ning tõsta peale võikuubikud. Kalla peale piim. Küpseta 225-kraadises ahjus 15–20 minutit, kuni näed, et plaadikoogi servad on tuntavalt küpsenud ja pruunid.
Vana kooli kook õunte või rabarberiga
Koogipõhi:
2 muna
1 dl suhkrut
200 g hapukoort
140 g nisujahu
1 tl küpsetuspulbrit
Kate:
6–7 õuna (või 2–3 rabarberivart)
Peale:
2 sl suhkrut ja 2 tl kaneeli
Vispelda kokku munad ja suhkur. Sega sisse hapukoor ja küpsetuspulbriga segatud jahu. Tainas on paksu hapukoore konsistentsiga. Lase tainal 20 minutit toatemperatuuril seista ja kalla siis võitatud, umbes 30 x 30 cm suurusesse ahjuvormi. Puhasta ja viiluta õunad ning tõsta koogile. Raputa peale kaneeli ja suhkrut. Küpseta 200-kraadises ahjus 30–35 minutit. Kook on küps, kui see lööb vormi servadest lahti ja kahvliga katsudes jääb see puhtaks.
kõige lihtsam.
Õunakook Juubeli tordipulbrist
450 g Juubeli tordipulbrit
125 g võid
1 dl vett
6–7 õuna
3 sl suhkrut
1 tl kaneeli
Koori õunad, eemalda südamikud ja tükelda. Sega õunatükid suhkru ja kaneeliga ning jäta ootele. Sulata või ja sega tordipulbriga. Lisa 1 dl vett, sega ühtlaseks ja määri tainas 20 x 30 cm suuruse küpsetusvormi põhja. Aseta ühtlaselt peale kaneeli-suhkruseguga õunatükid ning küpseta 190-kraadises ahjus 30 minutit.
ma olen vee piimaga asendanud ja ühe muna ka sisse löönud sellele purule.
hetkel keedan kolmeliitrise potiga põldoa proovipartiid.
_________________ Hooldatud (puhastatud, installitud) sülearvutid - https://www.yaga.ee/mox-fulder
https://www.facebook.com/marketplace/profile/100087345405856/ värskeim loetelu. |
|
Kommentaarid: 1115 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
|
:: |
3 :: |
0 :: |
711 |
|
tagasi üles |
|
|
riaak
HV Guru
liitunud: 22.09.2002
|
24.09.2017 17:22:01
|
|
|
inczp kirjutas: |
Kas kellegi siit duriani on õnnestunud maitsta? |
Jah.
Üsna vänge maitse ning haisuga. Söödav, aga ise väga sööma enam ei kipu.
_________________ ¯\_(ツ)_/¯ |
|
Kommentaarid: 118 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
|
:: |
0 :: |
1 :: |
104 |
|
tagasi üles |
|
|
Sold OUT
no credit
liitunud: 30.07.2002
|
05.10.2017 13:34:45
|
|
|
Sousvide spetsid. Kas enne pannil ja kotti või pärast pannil?
_________________ People have been calling for a month and we've been sold out for a week or so.
|
|
Kommentaarid: 92 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
|
:: |
5 :: |
1 :: |
79 |
|
tagasi üles |
|
|
ufo56
HV Guru
liitunud: 18.11.2004
|
|
Kommentaarid: 78 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
|
:: |
0 :: |
0 :: |
67 |
|
tagasi üles |
|
|
Smati
HV kasutaja
liitunud: 12.12.2006
|
05.10.2017 13:44:16
|
|
|
Pärast põletiga
|
|
Kommentaarid: 8 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
|
:: |
0 :: |
0 :: |
8 |
|
tagasi üles |
|
|
Max Powers
liitunud: 21.03.2003
|
05.10.2017 13:51:58
|
|
|
Alguses pannil ja pärast kotti. Prügikotti
|
|
Kommentaarid: 215 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
|
:: |
3 :: |
2 :: |
182 |
|
tagasi üles |
|
|
Porno Parm
mugavuspagulane
liitunud: 30.11.2003
|
05.10.2017 13:54:55
|
|
|
Maxim Puente kirjutas: |
Alguses pannil ja pärast kotti. Prügikotti |
reminds me of
Spoiler
|
|
Kommentaarid: 66 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
|
:: |
1 :: |
6 :: |
47 |
|
tagasi üles |
|
|
raxz
HV Guru
liitunud: 27.07.2003
|
05.10.2017 14:21:34
|
|
|
Alguses maitsestada, kotti, vette ja pärast pannile, grillile, põletiga või mis iganes meetodil ilusaks.
Tegin just tuunikala steiki. 500g tükk 45min 44-kraadises vees ja pannil pruuniks.
Spoiler
|
|
Kommentaarid: 46 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
|
:: |
1 :: |
0 :: |
45 |
|
tagasi üles |
|
|
alpha
Kreisi kasutaja
liitunud: 04.12.2002
|
05.10.2017 16:39:41
|
|
|
raxz, mis masinat kasutad selle jaoks?
|
|
Kommentaarid: 5 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
|
:: |
0 :: |
0 :: |
5 |
|
tagasi üles |
|
|
raxz
HV Guru
liitunud: 27.07.2003
|
05.10.2017 16:49:26
|
|
|
Suvaline vaakumpakendaja ja Anova veesoojendi ning kuum pann võiga.
|
|
Kommentaarid: 46 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
|
:: |
1 :: |
0 :: |
45 |
|
tagasi üles |
|
|
Hiid
HV Guru
liitunud: 23.03.2002
|
05.10.2017 17:39:40
|
|
|
ei paista küll isuäratav
_________________ Hapud viinamarjad |
|
Kommentaarid: 649 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
|
:: |
3 :: |
0 :: |
504 |
|
tagasi üles |
|
|
raxz
HV Guru
liitunud: 27.07.2003
|
05.10.2017 17:58:40
|
|
|
Hiid kirjutas: |
ei paista küll isuäratav |
Väga hea, et sa head asja hinnata ei oska. Jääb mulle rohkem.
|
|
Kommentaarid: 46 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
|
:: |
1 :: |
0 :: |
45 |
|
tagasi üles |
|
|
Märt.
HV Guru
liitunud: 17.01.2004
|
06.10.2017 08:59:29
|
|
|
Ei viitsi nii palju toiduga jännata. Mitte et head toitu ei hindaks.
_________________ Albert Einstein: "Vaid kaks asja on lõpmatud, universum ja inimlik rumalus, ja selles esimeses pole ma nii kindel." |
|
Kommentaarid: 29 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
|
:: |
0 :: |
0 :: |
23 |
|
tagasi üles |
|
|
raxz
HV Guru
liitunud: 27.07.2003
|
06.10.2017 11:07:30
|
|
|
Märt. kirjutas: |
Ei viitsi nii palju toiduga jännata. Mitte et head toitu ei hindaks. |
Sous vide ongi seetõttu hea. Lihale soola ja pipart, kilekotti, vette. Võid need korraga valmis teha ja külmutada. Sügavkülmast otse vette. Ulbib seal mingi aja ja pärast seda pannile paariks minutks. Pole üldse vaja midagi jännata.
|
|
Kommentaarid: 46 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
|
:: |
1 :: |
0 :: |
45 |
|
tagasi üles |
|
|
Märt.
HV Guru
liitunud: 17.01.2004
|
06.10.2017 11:16:05
|
|
|
Kuidas keegi. Viskan liba ahju. Pooleteise tunni pärast kaen, vajadusel lasen veel olla. Ja ongi valmis, ahjukartulid kõrval. Hapukapsas pannilt juurde. Teised võtavad veel kodust mädarõigast või Põltsamaa sinepit juurde.
_________________ Albert Einstein: "Vaid kaks asja on lõpmatud, universum ja inimlik rumalus, ja selles esimeses pole ma nii kindel." |
|
Kommentaarid: 29 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
|
:: |
0 :: |
0 :: |
23 |
|
tagasi üles |
|
|
raxz
HV Guru
liitunud: 27.07.2003
|
06.10.2017 11:43:31
|
|
|
Märt. kirjutas: |
Kuidas keegi. Viskan liba ahju. Pooleteise tunni pärast kaen, vajadusel lasen veel olla. Ja ongi valmis, ahjukartulid kõrval. Hapukapsas pannilt juurde. Teised võtavad veel kodust mädarõigast või Põltsamaa sinepit juurde. |
Liha ei ole kindlasti kvaliteedilt võrreldav. Ahjus kuivab siiski ära.
|
|
Kommentaarid: 46 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
|
:: |
1 :: |
0 :: |
45 |
|
tagasi üles |
|
|
Märt.
HV Guru
liitunud: 17.01.2004
|
06.10.2017 11:58:17
|
|
|
Mitte päris. Selline mulle meeldibki. Küpsetuskotis on kana väga kena. Aga ega ma gurmaan ja konk tõesti pole ja ses.suhtes ei vaidle. Imestan vaid teie viitsimiste üle.
_________________ Albert Einstein: "Vaid kaks asja on lõpmatud, universum ja inimlik rumalus, ja selles esimeses pole ma nii kindel." |
|
Kommentaarid: 29 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
|
:: |
0 :: |
0 :: |
23 |
|
tagasi üles |
|
|
raxz
HV Guru
liitunud: 27.07.2003
|
06.10.2017 11:59:40
|
|
|
Märt. kirjutas: |
Mitte päris. Selline mulle meeldibki. Küpsetuskotis on kana väga kena. Aga ega ma gurmaan ja konk tõesti pole ja ses.suhtes ei vaidle. Imestan vaid teie viitsimiste üle. |
Nii mahlast kana, nagu ma viimati vesivannis tegin, ei olnud varem saanud. Läbi küpsenud, pehme, maitsev ja lahti lõigates voolavad lihamahlad...
|
|
Kommentaarid: 46 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
|
:: |
1 :: |
0 :: |
45 |
|
tagasi üles |
|
|
Porno Parm
mugavuspagulane
liitunud: 30.11.2003
|
06.10.2017 14:00:15
|
|
|
ja veel elus
|
|
Kommentaarid: 66 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
|
:: |
1 :: |
6 :: |
47 |
|
tagasi üles |
|
|
|