RassK, sellepärast surigi ära et seisma jätsid. Tavaline asi, et niikaua töötab kuni järjest seinas on. Jahtub korra maha ja kõik.
Tegemist ikka suht vana seadmega, mis paketti sa kasutad üldse et selline ruuter ära toidab? 10/10 või wifi jaoks eraldi purk?
Oleks siis kasutamisest surnud, oleks arusaadav... Aa too seisis poolteist nädalat nurgas ja ootas uuesti kasutust
Elektrolüütkondensaatorid on jah sellised, et pinge all olemine hoiab isoleeriva oksiidikihi korras. Jäävad seisma, isolatsioon halveneb, uuesti pingestades lekkevool on hästi veidikene suurem. Ja ju see oli siis see viimane piisk karikas, pideva töötamise korral oleks ehk hästi natukene veel kestnud.
Näib et sellest haigusest pole priid isegi pikaealiseks tembeldatud LED pirnid. Kui ma nende ostutšekke alles ei hoiaks, siis ostaksin uusi sama tihti kui ostsin hõõglampe
ot:
OT aga peab tunnistama, et kõik LED pirnid mis ma olen tellinud Hiinast, ja mis on alumiinium korpuses on kestnud mul aastaid juba AGA kõik LED pirnid mis on plastik korpuses (ehk enamus Eestis müüdavaid) surevad tõesti üsna kiiresti ära...eriti kui on süvistatud pesades. Jahutuse puudulikus nendel plastikutel... Hiina omade ainuke miinus on see, et reklaamitud 18W tähendab tegelikult u7W aga noh 2 eurose pirni kohta, mis on alumiinium korpuses/radikaga ei oska rohkem tahtagi
Natukene teemasse ka. Telia reklaamib ja hoiatab, et tõmmake ruuter välja ja kõik muud juhtmed....aga kuidas käituda siis kui Telia poolt on paigutatud ruuter ja GPON eraldi "elektrikappi" korteris.....ei hakka ju koguaeg elektrikappi laiali kiskuma
Telia tehnik paigutas seadmed sinna kus kokku leppisite, ilmselgelt on see GPON majas, kus fiiber kilbis ja võrk tubadesse hargneb, õige.
Kuna fiibrist äike sisse ei tule, siis pole sul muud midagi välja vaja võtta kui toide, ilmselt piisaks selle puhul ka näiteks samas kilbis oleva kaitsme välja lülitamisest.
Samas peab jälgima, et siis ka need teiste tubade digiboksid pistikutest väljas oleks või lükkad terve korteri toite siis kilbist maha.
Igal juhul miski 6a pidas vastu. Üldiselt pidevalt vooluvõrgus. Kui ma nüüd õigesti mäletan, siis 100/100 peal jooksnud koguaeg.
Wifis jooksis vaid telefon ja läppar, seal niiväga suurt kiirust polnudki vaja, ~30Mbit oli täiesti piisav. Desktop, TV ja NAS elasid veel gbit switchiga eraldatuna ruuteri taga.
RassK, kondekaid saab lihtsa vaevaga vahetada. Üldiselt päris odavad ka. _________________ Pakun sülearvutite tolmupuhastust, termopasta vahetust, emaplaatide remonti ja BIOS paroolide eemaldust.
Kui internet tuleb koju fiibriga, siis ei tasu eriti muretseda. Selles ajast saadik, kui sain fiibri, ei lülita ma enam ühtki seadet äikese pärast välja. DSL pordid kärssavad maha lihtsal põhjusel. Kui äike kärgatab kusagil maha, siis tõuseb selles kohas maapinna potentsiaal (ja koos sellega ka elektriseadmete potentsiaal) võrreldes teiste kohtadega. Sellest tulenevalt tekibki sideliini alguse ja lõpu vahele mitme tuhande voldine pinge, mis võib kärsatada pordid või isegi terved seadmed maha. _________________ There are 10 types of people, those who understand binary and those who don't.
The_Boss, sellise seadme puhul mõttetu tegevus. Eriti veel kui ise ei tee. Foorumist saab 0-5 euri eest samasuguse ruuteri kui vaja.
Eks asi ole selles kinni, kas inimesele on meeltmööda taastamine/taaskasutamine või seadme ära viskamine ja samalaadsega asendamine. Mina eelistaks igaljuhul esimest varianti. Pealegi, praegusel juhul läheks vahetus maksma ligi paar eurot eurot, eeldusel, et jootekolb kodus või tuttaval leidub. Ning lisaks veel see, et kuskilt odavalt sama seadet ostes võib saada sellise, mis varsti samamoodi läbi läheb.
Aga eks see ole igaühe oma valik. Mina soovitasin seda varianti, teine soovitab samaväärse ostmist, mõlemad pooled esindatud. _________________ Pakun sülearvutite tolmupuhastust, termopasta vahetust, emaplaatide remonti ja BIOS paroolide eemaldust.
Mina soovitaks uue seadme ostmist kuna seade on juba nii vana ja 100 ühenduse otsas võiks midagi asjalikumat olla.
Nii vana asja taastamine on mõttetu enda ja teiste aja raiskamine. Lisaks pole kindel kas abi on sellest.
Kui on huvi elektroonika vastu ja vaja oma jootmisoskust lihvida siis lasku käia. Muidu aga otsejoones utiili.
Mina soovitaks uue seadme ostmist kuna seade on juba nii vana ja 100 ühenduse otsas võiks midagi asjalikumat olla.
Nii vana asja taastamine on mõttetu enda ja teiste aja raiskamine. Lisaks pole kindel kas abi on sellest.
Kui on huvi elektroonika vastu ja vaja oma jootmisoskust lihvida siis lasku käia. Muidu aga otsejoones utiili.
No nüüd räägid juba uue (võimekama) seadme ostmisest. See jällegi teine teema _________________ Pakun sülearvutite tolmupuhastust, termopasta vahetust, emaplaatide remonti ja BIOS paroolide eemaldust.
Kas fiiber peab jooksma päris ruuterini kodus välja juhul, kui kunagi koduni
see liin tuuakse või piisab sellest, kui fiiber on toodud sinna vana telefoni-
seinapistikuni, kust praegu jookseb vaskkaabel ruuterini ( mul umbes 25 meetrit )?
Praegu läbi vase on mul kodus eramajas ainult 12/1 Mb/s kiirus, aga
fiiberiga saaks kiirema neti.
Kas vase asemele pean tuppa samamoodi panema kuni ruuterini fiibri?
Ja kas sellist lühemat fiibri juppi saab eraldi osta üldse kuskilt või peaks
laskma nendel kaablikuttidel kohe fiibri ruuterini tuuagi??
viimati muutis ressi 28.08.2017 14:38:21, muudetud 2 korda
seinapistikuni, kust praegu jookseb vaskkaabel ruuterini ( mul umbes 25 meetrit )?
No kui 25m juba siis laseks jah panna fiibri otse ruuterini välja. Või õigemini selle teise karbini (ONT või mis selle nimetus oligi) kust läheb RJ45 juba ruuterisse.
Tegelikult 25m ei tohiks vask veel oluliselt piirama hakata. Sõltub muidugi mis kategooria kaabel seal on. Cat5e või parem peaks hakkama saama aga vanemaga ei maksa jamada. _________________ Win11 25H2 upgrade skriptid neile kelle masin ise ei taha 23H2 või 24H2 pealt ennast uuendada: https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?p=11720738#11720738
Youtube lisa vene jama eemaldamiseks: https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?p=11745846#11745846
Ideaalis ära sisevõrku fiibriga ehitama hakka, tuuakse see tõenäoliselt samasse kohta kus on täna õuest tulev sidekaabel ehk, garaazi, kööki või elutuppa kus parasjagu "suure tee" poolne külg majal on ja kaabli jaoks tehtud auk on.
Sinna tuleb ODF ehk fiibri pesa, selle kõrvale pannakse ONT ehk optilise võrgu terminal, 1m kaabliga näiteks. Alati võid seda viia maja teise otsa sobiva pikkusega optilise kaabi mille saad tehnikult.
Samas võib see ONT olla seal kus fiiber on ning sealt edasi liigud tavalise cat5e vms. kaabliga mille läbilase on 1Gbit/s millest peaks täna piisavalt jaguma. Liigud ruuterini kuskohast hargneb maja sisevõrk erinevatesse tubadesse ja seadmetesse.
Mul loll küsimus. DG200A ruuter uuendas ennast paar päeva tagasi. Näitab nüüd Firmware Version DG200-WU7P2U_ELION3.11.6-170626_0111
Sisselogimis koodi default'is uuendus ära ja wifi nime ka, aga see selleks. Probleem on pigem selles, et enam ei ole tulemüüri on/off nuppu, seega kus ma pean aru saama kas tulemüür on sisse või välja lülitatud? Või olen ma pime lihtsalt?
Vasakust äärest Firewall klikkides tuleb lahti alammenüü Rules (varem tuli Firewall leht lahti ja seal oli on/off nupp)
viimati muutis JazZ 31.08.2017 10:20:10, muudetud 1 kord
Mul loll küsimus. DG200A ruuter uuendas ennast paar päeva tagasi. Näitab nüüd Firmware Version DG200-WU7P2U_ELION3.11.6-170626_0111
Sisselogimis koodi default'is uuendus ära ja wifi nime ka, aga see selleks. Probleem on pigem selles, et enam ei ole tulemüüri on/off nuppu, seega kus ma pean aru saama kas tulemüür on sisse või välja lülitatud? Või olen ma pime lihtsalt?
Vasakust äärest Firewall klikkides tuleb lahti alammenüü Rules (varem tuli Firewwall leht lahti ja seal on on/off nupp)
Vajuta Edit, sealt nääd kas reegel on aktiivne või ei ole...
Spoiler
Jah ma tean, et selline lahendus imeb...aga midagi pole teha...
Sellist head ülevaatlikku lehte nagu Luci'l oli kahjuks enam pole.
_________________ ...life is random...so am I...
So, there is a fan. Time to grab your sh*t, gentlemen!
Eem, selle IPv6-wan-2-lan rule'i edit nuppu? Selle Enable nupp on valge, seega selles firmware's on tulemüür defaultis off?!
Lisaks on seal IP Version valitud IPv6, seega see rule mõjub ainult IPv6 traffic'ule? Või olen mina loll lihtsalt ja ei saa aru uuest süsteemist?
Eem, selle IPv6-wan-2-lan rule'i edit nuppu? Selle Enable nupp on valge, seega selles firmware's on tulemüür defaultis off?!
Lisaks on seal IP Version valitud IPv6, seega see rule mõjub ainult IPv6 traffic'ule? Või olen mina loll lihtsalt ja ei saa aru uuest süsteemist?
Ei, defaultis on tulemüür peal...ehk siis see peabki olema valge, kui on roheline on üle ipv6'e sul kõik lahti. _________________ ...life is random...so am I...
So, there is a fan. Time to grab your sh*t, gentlemen!
Tänud Etz! Tuleb välja et minu loogika toimis tagurpidi seda enable nuppu vaadates, aga nüüd alt poolt seadeid vaadates saan (vist) ise ka aru.
Niih, paistab et ma nüüd lühema liini otsas. Täna olid planeeritud hooldustööd ja peale neid on loop attenuation poole väiksem kui enne oli. Aga minu meelest võiks see number oluliselt väiksem olla arvestades et liin peaks nüüd väidetavalt rohkem kui 5x lühem olema.
Kas nende andmete järgi võiks nüüd 60/10 ühenduse saada või on see liin nii kehv et isegi lühemana pole sellega miskit peale hakata? Muidugi on variant ka et ühendati ümber kuskilt kaugemalt ja liin ongi endiselt umbes 700m nagu internetis olevad kalkulaatorid pakuvad.
Spoiler
DSL Mode
Current
VDSL2 Annex B PTM Mode(0x0)
Bit Rate
Downstream Upstream
Actual Data Rate 45000 12000
Operating Data
Downstream Upstream
SNR Margin 20.8 26.5
Loop Attenuation 9.9 0
Error Counter
Downstream Upstream
FEC Corrections 76 0
CRC Errors 0 0
JazZ, sinu uus kaablipikkus on 140m. Ning jah, nüüd peaksid saama 60Mbit tellida. Oota 10 või 14 päeva (ma ei tea täpselt, mitme päevane automaadi kontroll on), siis peaks iseteenindusse ja teleri valikusse ilmuma uus kiirus. Või pm mulle, kui see aeg täis saab
JazZ, sinu uus kaablipikkus on 140m. Ning jah, nüüd peaksid saama 60Mbit tellida. Oota 10 või 14 päeva (ma ei tea täpselt, mitme päevane automaadi kontroll on), siis peaks iseteenindusse ja teleri valikusse ilmuma uus kiirus. Või pm mulle, kui see aeg täis saab
Tänud vastuse eest DamianDK! Nii oli plaanitud jah, et saab u120m olema. Kas Sa vaatasid selle numbri kuskilt plaani pealt või on see fakt et nii pikk see on nüüd? Loop Attenuation 9.9 tundub mulle kuidagi suur number kui liin tõesti ainult 140m on. Ilmselt on siis see vask nii kehva/väsinud, vana on ta küll.
Aga üldiselt pole enam vahet ilmselt. Tellisin juba tehnilised tingimused ja paistab et saan nurgapealt kaevust mõistliku raha eest valguse tuppa.
Meie andmebaasis on selle ühendustee pikkuseks määratud 140m. Kuna see on ümmargune number, siis see tähendab, et lihtsalt kaardirakenduse pealt mõõdetud. Samas ei ole +/-20m sellisel juhul enam vahet.
Aga väga hea, kui keegi saab ka mõistliku hinnaga endale optika
Muide, need liiniandmed, mida mina jaama poolt näen (mitte ruuterist, jaama poolt saab natuke paremat infot), need on täitsa tip-top. Sumbus ligi 9 uploadil on vb tibakene rohkem kui ootaks, aga 60Mbit puhul ei mängi see mingit rolli, loeb ainult download müramarginaal.
Meil peaks 9. septembril tulema võimalus liituda kiirema paketiga, mis on praeguse 12/1 asemel 40/10. Mind huvitaks telerite kasutusarv. Praegune ühendus, nagu aru sain, on põhjuseks, miks vaid kaks telerit saavad Telia televõrgus olla. Kolmas, minu telepilt, tuleb tähtedelt. Aga kui nüüd see uuenduskuur toimub, siis kas saab toimima ka kolmas vaatajakoht?
Aitäh! _________________
Meil peaks 9. septembril tulema võimalus liituda kiirema paketiga, mis on praeguse 12/1 asemel 40/10. Mind huvitaks telerite kasutusarv. Praegune ühendus, nagu aru sain, on põhjuseks, miks vaid kaks telerit saavad Telia televõrgus olla. Kolmas, minu telepilt, tuleb tähtedelt. Aga kui nüüd see uuenduskuur toimub, siis kas saab toimima ka kolmas vaatajakoht?
Aitäh!
Jah, ka neli vaatajakohta töötab. _________________ " Maailm on täis kõikvõimalike külatarkade kogukondi, kelle ühine joon on teadus- ja tõenduspõhisele elukäsitusele vastandumine."
ümaralt on kiiruseid lahatud.
sd pilt ca 5Mbit/s, hd pilt ca 8Mbit/s
adsl 2vaatajakohta kuni 1500Meetrit jaamast on pordikiirusega 16Mbit/s
vdsl kuni 1200Meetrit jaamast 25Mbit/s
vdsl kuni 800Meetrit jaamast on 45Mbit/s
mängu tulevad lisareeglid mis lubavad hea liiniparameetri korral ka suuremaid vdsl kiiruseid ehk kui näed telekast või iseteenindusest valikuid 10, 20, 40 ja 60 vdsl kiiruseid siis tead mis liinikiirusega tegu, viimasel siis jaamast pordikiirus 70Mbit/s
Sellele aadressile oleme loomas rohkem võimalusi
Võrgu arendus valmib august 2017
Koduinterneti alla on lisandunud märkega "august 2017" valik 40M/10M (ilmselt siis VDSL?) aga valida seda ei saa, on ainult nupuke "Vaata".
Hetkel 12/1 ADSL'ga vase otsas.
eks on ju koguaeg öeldud, et pole mõtet lubada tähtaegasid mis ei sõltu sinust. ehitajad, vormistajad, kirjeldajad, omanikud, paberid ja vajalikud liitumised partneritega ei suudeta igas projektis kokku mängida.
ehk KillFrenzy, ütles õigesti, see on pigem prognoos ja kui see aeg möödub, peaks sinna õigepea tekkima uus prognoositav tähtaeg.
igal juhul on kliendile see info seal hea, et vähemalt mingi areng toimub.
Sellele aadressile oleme loomas rohkem võimalusi
Võrgu arendus valmib august 2017
Koduinterneti alla on lisandunud märkega "august 2017" valik 40M/10M (ilmselt siis VDSL?) aga valida seda ei saa, on ainult nupuke "Vaata".
Hetkel 12/1 ADSL'ga vase otsas.
Minuarust on august juba läbi, või kuidas?
Minul ei näidanud üldse midagi iseteeninduses ette. Jutu tasemel oli tähtaeg mai 2017, valmis sai eelmine nädal.
Nii kui valik tekkis iseteenindusse, nii sain tellida ka kohe. Sul ikka ruuter on VDSL'i võimeline?
Zuumbox: helista ja küsi kas on valmis, siis tead kas on mõtet poodi minna. See leht ilmselt võib ka selle pärast sellist teadet näidata, et Sinu poolne ots ei ole valmis.
Mul on ka suurele ringile küsimus. Netist lugesin, aga päris täpselt aru ei saanud. Kui panna üks võrgukaabel Telia ruuterist switchi ja switchi taga oleks Samsungi telekas (või digiboks) ja wifi ruuter. Kas switch pritsiks seda multicasti välja ka ruuteri poole või oskab ta saata selle ainult sellele kes sellest huvitatud on? Kui tavaline switch pritsib seda kõigist aukudest, siis see lahendus ei aita mind. Kas managed switch oleks lahendus?
Kolmas variant oleks ilmselt teine juhe lisaks vedada Telia ruuterist. Ma eeldan et Telia ruuter ei pritsi kõikidest aukudest?
Ruuteri taga teine ruuter pole just kõige parem lahendus kui just ruuterit AP-na ei kasuta.
Ma kasutan Apple Airport Extreme', mis on konfitud access pointiks ja teeb ka wifit.
Seadetes IGMP Snooping ON, mis keelab multicasti pritsimise wifisse ja mujale kuhu pole vaja.
JazZ kirjutas:
Mul on ka suurele ringile küsimus. Netist lugesin, aga päris täpselt aru ei saanud. Kui panna üks võrgukaabel Telia ruuterist switchi ja switchi taga oleks Samsungi telekas (või digiboks) ja wifi ruuter. Kas switch pritsiks seda multicasti välja ka ruuteri poole või oskab ta saata selle ainult sellele kes sellest huvitatud on? Kui tavaline switch pritsib seda kõigist aukudest, siis see lahendus ei aita mind. Kas managed switch oleks lahendus?
Kolmas variant oleks ilmselt teine juhe lisaks vedada Telia ruuterist. Ma eeldan et Telia ruuter ei pritsi kõikidest aukudest?
viimati muutis Six 02.09.2017 18:56:22, muudetud 1 kord
@Six Mul on ruuteris filter multicast valik olemas, aga paraku ei toimi see bridge modes (ma eeldan et sama kehtib ka teiste ruuterite kohta).
IGMP Snooping valikut mul pole, aga ma ei ole kindel kas seegi bridge modes toimiks?
No mul toimib.
kui Snooping OFF panna, pritsib kohe wifi umbe.
JazZ kirjutas:
@Six Mul on ruuteris filter multicast valik olemas, aga paraku ei toimi see bridge modes (ma eeldan et sama kehtib ka teiste ruuterite kohta).
IGMP Snooping valikut mul pole, aga ma ei ole kindel kas seegi bridge modes toimiks?
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.