Mis siin ikka, super _________________ This message was sent from space using stargate
Inimene on troopiline AHV Aga kes on naine? Valge on ka inimene !
"Vaese inimese juttu räägid. Kui tundub kallis, siis on see kellelegi teisele mõeldud"
Kui see suur alumine kobakas suudetaks disainida mingiks väikseks purgiks mille silmaalt saaks ära panna ja kasutada enda valikul kõlle siis oleks juba asjal jumet. Hetkel küll võtaks tavasuuruses teleri, see kobakas eraldi on suht jube. _________________ LehesFoto - Täis suvaklõpse ja muud
Kui see suur alumine kobakas suudetaks disainida mingiks väikseks purgiks mille silmaalt saaks ära panna ja kasutada enda valikul kõlle siis oleks juba asjal jumet. Hetkel küll võtaks tavasuuruses teleri, see kobakas eraldi on suht jube.
Tegelikult on see puhtalt disainimise ja aja küsimus ning ma usun, et selles suunas minnaksegi. Ilmselt mitte lähiajal aga suht peagi _________________ Asju saab kah teisiti teha!
Kui see suur alumine kobakas suudetaks disainida mingiks väikseks purgiks mille silmaalt saaks ära panna ja kasutada enda valikul kõlle siis oleks juba asjal jumet. Hetkel küll võtaks tavasuuruses teleri, see kobakas eraldi on suht jube.
Tegelikult on see puhtalt disainimise ja aja küsimus ning ma usun, et selles suunas minnaksegi. Ilmselt mitte lähiajal aga suht peagi
See alumine kobakas on põhimõtteliselt soundbar, mida väga väikseks ei saa kui mõistlikku heli vaja. Kui heli üldse ära kaotada, siis saab tõesti väga väikseks teha
Ma usun et ainult välise heliga variant tuleb õige pea ja lisaraha eest saab soundbariga mudeli
See alumine kobakas on põhimõtteliselt soundbar, mida väga väikseks ei saa kui mõistlikku heli vaja. Kui heli üldse ära kaotada, siis saab tõesti väga väikseks teha
Ma usun et ainult välise heliga variant tuleb õige pea ja lisaraha eest saab soundbariga mudeli
see oleks väga mõistlik, esiteks jääb palju ilusam välimus ja teiseks, ma olen enam kui kindel et need kes sellise hinnaga TV ostavad, neil miskit korralikku juba olemas, mis heli teeb
Arvatavasti mingi 10% hinnast tõmbaks see ka alla. _________________ This message was sent from space using stargate
"Vaese inimese juttu räägid. Kui tundub kallis, siis on see kellelegi teisele mõeldud"
sooty, loomulikult _________________ " Maailm on täis kõikvõimalike külatarkade kogukondi, kelle ühine joon on teadus- ja tõenduspõhisele elukäsitusele vastandumine."
Point on õige. Küll need hinnad niisama ka odavamaks lähevad.
Lihtsalt mõte oli, et need disaini tilulilud on mõttetud ja kallid.
Andku blank telekas ilma kõllideta.
Kodus ma igatakes ei kuula häält teleka kõllides juba x+n aastat.
Monitore müüakse ju eraldi, miks mitte teha seda ka telekaga _________________ This message was sent from space using stargate
jeesus188, sellised plank ekraanid on ju olema, siin teemas ka viidatud (HV hinnakirjas olemas). Küll on need aga palju kallimad tavateleritest.
Ehk siis pole mõttekas hakata seda plangu ekraani juttu jälle ketrama. Sa ei ostaks seda niikuinii. _________________ " Maailm on täis kõikvõimalike külatarkade kogukondi, kelle ühine joon on teadus- ja tõenduspõhisele elukäsitusele vastandumine."
jeesus188, sellised plank ekraanid on ju olema, siin teemas ka viidatud (HV hinnakirjas olemas). Küll on need aga palju kallimad tavateleritest.
Ehk siis pole mõttekas hakata seda plangu ekraani juttu jälle ketrama. Sa ei ostaks seda niikuinii.
No need on mingi profiekraanid vms. Ma räägin hetkel sellest samusest telekast
Pm piisaks sellele LG-le pisikesest android suurusest karbist arvatavasti kus on ühenduspesad _________________ This message was sent from space using stargate
Võiks kaks boksi olla lihtsalt, mida siis saad ise vahetada seal kaabli otsas. Üks suur (kõlarite ja kõige muu mudruga) ja teine pisike (nelja HDMI ja optilise kaabli ühendusega).
Selle hinnaklassi telekat ostes võiks ikka kõik vajalik kohe karbis olemas olla, mitte et mingi (suuresplaanis) mõttetu säästu nimel pead ootamatult uuesti poodi sõitma
Võiks kaks boksi olla lihtsalt, mida siis saad ise vahetada seal kaabli otsas. Üks suur (kõlarite ja kõige muu mudruga) ja teine pisike (nelja HDMI ja optilise kaabli ühendusega).
Selle hinnaklassi telekat ostes võiks ikka kõik vajalik kohe karbis olemas olla, mitte et mingi (suuresplaanis) mõttetu säästu nimel pead ootamatult uuesti poodi sõitma
ei tea midagi (see soundbar võib seal mingi 1k ringis olla kindlasti, atmos ju ikkagi ), mis sellest soundbarist/ühendusbox-st ikka karpi vedelma jätta, kui niigi korralik helisüsteem olemas...see ju enne ostma minnes teada, mis sul kodus on või ei ole
jeesus188, miks peaksin ostma omale siis ekraani ja seejärel sinna juhtmetega igasugu karikesi külge pookima hakkama? Eelistaks vähemalt ostmise hetkel ilma lisariistvarata toimivat lahendust.
Hetkel Vizio on USA turul ainuke, kes sellist enam-vahem sinu soovitud lahendust pakub. Aga sellelgi kuhjaga sisendeid, lisaks tark TV ka sees, ainult klassikaline TV tuuner puudu.
1000-3000$ vahel seal sellisete ekraanide hinnad.
Soomes vist telekamaksust pääseks, kuna TV-vastuvõtu osa tal ju sees puudub? _________________ " Maailm on täis kõikvõimalike külatarkade kogukondi, kelle ühine joon on teadus- ja tõenduspõhisele elukäsitusele vastandumine."
jeesus188, miks peaksin ostma omale siis ekraani ja seejärel sinna juhtmetega igasugu karikesi külge pookima hakkama? Eelistaks vähemalt ostmise hetkel ilma lisariistvarata toimivat lahendust.
Hetkel Vizio on USA turul ainuke, kes sellist enam-vahem sinu soovitud lahendust pakub. Aga sellelgi kuhjaga sisendeid, lisaks tark TV ka sees, ainult klassikaline TV tuuner puudu.
1000-3000$ vahel seal sellisete ekraanide hinnad.
Soomes vist telekamaksust pääseks, kuna TV-vastuvõtu osa tal ju sees puudub?
Mis mõttes lisariistvara?
W7 sisse ei mahu ju mingisugust tehnikatki. Ekraan ju linttkaabli kaudu on ühendatud nn kõlarikasti. Sellest kastist sa ei pääse kuidagi. Kusagile pead ju oma asjad ühendama.
Spoiler
Ja nüüd kui seal kõlarid ära võtta, siis peaks ilusti need ühendused mahtuma pisikesse karpi.
Aga CI pesa sellel pillil polegi _________________ This message was sent from space using stargate
Aga miks ei võiks läbi saada selle mõttetu karbikeseta, olgu ta siis ükskõik, kui "pisike"? Mingi aastal 1998 või kusagil sealkandis arendatud LCD teterid olid kõik selliste juhtme otsas olevate karbikestega.
Ma küll mingit junni ei taha hakata kusagile peitma. _________________ " Maailm on täis kõikvõimalike külatarkade kogukondi, kelle ühine joon on teadus- ja tõenduspõhisele elukäsitusele vastandumine."
jägaja, see w-seeria lg on 4mm paks, sinna on ka hea tahtmise juures väga keeruline sisendeid külge panna.
lisaks sisenditele on kastis ilmselt ka kogu teleri tarkus, toide jms kraam. _________________ - londiste
...aga mina ei saa kunagi suureks!
Aga miks ei võiks läbi saada selle mõttetu karbikeseta, olgu ta siis ükskõik, kui "pisike"? Mingi aastal 1998 või kusagil sealkandis arendatud LCD teterid olid kõik selliste juhtme otsas olevate karbikestega.
Ma küll mingit junni ei taha hakata kusagile peitma.
Saab küll hakkama, lisa ekraanile 2 cm juurde ja voilaa.
_________________ This message was sent from space using stargate
londiste, 2,20x5,83 on näiteks HDMI minimaalne suurus. Lisaks, see ekraan ise võib ju olla 4mm. paks, kuid see kinnitusraam lisab ka kohe üsna mitu millimeetrit, nagu tavaliselt ikka. Ehk siis ekraanid on ammu õhukesed, kuid kuna ekraan ise ikka juhtmevabalt kõike signaale ei kuva siis on vaja ikka mingeid liideseid.
Igasugu internetipõhist smartTV tarkust annab sinna 4mm. sisse aga uhkelt lisada.
Nüüd jõuame jälle sinna juhtmevabaduseni, kas wifi toidab ära kõik need 4k probleemivabad edastused inna ekraanile, või on siiski ka LAN pesa vaja?
jeesus188, kas sul on ka nii kitsa elamine, et lisa 2mm. puhul ei mahuks sa teleri ette enam ära?
Endal juba aastaid 9mm. ekraan kodus, kuid kuna sellesse paneeli ei sa midagi suurt lisada (tollal vähemale ei saanud) siis on kogu mant just ekraani jala sisse paigaldatud. Samas on 9mm. ekraan juba ise ka vägagi õhuke. _________________ " Maailm on täis kõikvõimalike külatarkade kogukondi, kelle ühine joon on teadus- ja tõenduspõhisele elukäsitusele vastandumine."
viimati muutis jägaja 29.08.2017 14:30:31, muudetud 1 kord
jägaja, micro-hdmi (type-d) on 6.4*2.8 mm, lisaks siis sügavus.
4 mm sisse ei mahu seda tarkust midagi nii palju, eriti arvestades, et enamik sellest paksusest on siiski ekraani enda all kinni.
ekraani äärtest üle tarkust ajades kaob õhuke olemise mõte natukene ära kui kuskil (nagu tavaliselt, ilmselt all) servas on lai äär.
wireless eeldab samuti pinda tarkuse jaoks, antenni või mitut jne.
see kõik kaotaks ära nii õhukese paneeli mõtte. _________________ - londiste
londiste, ja mis on sellise õhukese paneeli mõte?
Ma olen aastaid seda "issand kui õhuke paneel" vaimustust kuulnud, aga siiani pole veel näinud ühtegi reaalselt õhukest. Paneel on ise õhuke küll, kuid alati tuleb sinna igasugu mudru juurde.
Kui aga vadata, kui väikese pindala peale mahub nutitelefonis kogu see tarkus ära siis miks ei peaks see mahtuma 65 tollise teleri ekraani taha laialilaotatuna?
Lisaks ma mõtlen alati hirmuga, et ei julge puutudagi neid ultra väikeseid ja õhukesi asju, alati saab inimene neist mingitmoodi jagu. Just läks mul miski ultrabook siit lault minema, sedakorda sai veel eluvaimu sisse, samas on raske sellise imeõhukese tehnika probleeme lahendada, kui sisuliselt kogu elektroonika on ju sisuliselt prinditud. _________________ " Maailm on täis kõikvõimalike külatarkade kogukondi, kelle ühine joon on teadus- ja tõenduspõhisele elukäsitusele vastandumine."
Ma olen aastaid seda "issand kui õhuke paneel" vaimustust kuulnud, aga siiani pole veel näinud ühtegi reaalselt õhukest. Paneel on ise õhuke küll, kuid alati tuleb sinna igasugu mudru juurde.
Mul reaalselt vahet pole kas ekraan on seinast 5cm kaugemal või 2cm.
tsitaat:
ja mis on sellise õhukese paneeli mõte?
Disain?
Spoiler
Jällegi, pole sooja-ega külma sellest. Paljudele kindlasti on.
Kuna mul tv-laual on ress ja veel paar pisikest karbikest (need väiksed annab sealt ära kaotada), siis ma ei näe probleemi sisu olemises karbikeses kui sa just telekat tühja seina peale ei riputa (siis pole karbikest kusagile panna) _________________ This message was sent from space using stargate
Sest OLED paneel oma ehituselt võimaldabki teha paberõhukese painduva paneeli, kui sinna kuskile jäik loogikaplaat sisse panna siis muutuks eelnev mõttetuks ja oleks võimalik paigaldamise käigus murda, või siis peaks tugevusega raami paigaldama - mis jällegi kaotaks OLEDi põhieelise (õhuke).
Ei näe väga mõtet juhtmepuntral (ütleme, et kaks HDMI kaablit ja võrgukaabel peaks miinimum teleka külge ühenduma mul) mööda seina looklemas vs lintkaabel+box mis meediakeskuse juurde panna. Kuskile peita neid juhtmeid ka väga ei saa kuna paneel on terves ulatuses vastu seina.
Selle lintkaabli peitmine pole ka eriline probleem. Ses suhtes mul on keskkõlar täpselt teleka all.
Juhtmeid tillbendamas pole näha, kuigi sealt tuleb võrgukaabel, hdmi juhe ja toitejuhe. _________________ This message was sent from space using stargate
Sest OLED paneel oma ehituselt võimaldabki teha paberõhukese painduva paneeli, kui sinna kuskile jäik loogikaplaat sisse panna siis muutuks eelnev mõttetuks ja oleks võimalik paigaldamise käigus murda, või siis peaks tugevusega raami paigaldama - mis jällegi kaotaks OLEDi põhieelise (õhuke).
Asoo, et see siis ongi OLEDi mõte, olla õhuke. Pilt ja selle kvaliteet on teisejärguline? Siis peaks need inimesed rullitava ekraani poole vaatama juba.
Nojah, kuna taustavalgustus puudub siis on ta õhem selle võrra LCD ekraanist. Kui keegi neid millimeetreid nii hirmsasti hindab, siis ju see on neile oluline.
Küll aga on need imeõhukesed asjad suht pehmed ja haprad, nagu oma 9mm. ekraani põhjal öelda saan. Katki just ei ole läinud aga ekraan, koos plastik+metallosaga ikka paindub igas suunas ja on vedel puudutades.
Puht praktiliselt ma sellisest veel õhemast ekraanist käiks ilmselt mööda.
jeesus188 kirjutas:
Selle lintkaabli peitmine pole ka eriline probleem. Ses suhtes mul on keskkõlar täpselt teleka all.
Juhtmeid tillbendamas pole näha, kuigi sealt tuleb võrgukaabel, hdmi juhe ja toitejuhe.
kui sul on keskkõlar teleri all siis miks se teleri kõlarikomplekt sinna ei sobitu? Et kehvem sinu keskkõlarist?
Siin võrreldi HDMI kaablit kui sea seljas sadulat, kuid HDMI lintkaablit pole võrdleja ilmselt näinud? Kah mingi imepeenike vidin, aga kellelgi kulub selline kindlasti marjaks ära. _________________ " Maailm on täis kõikvõimalike külatarkade kogukondi, kelle ühine joon on teadus- ja tõenduspõhisele elukäsitusele vastandumine."
viimati muutis jägaja 29.08.2017 15:42:24, muudetud 1 kord
Puht praktiliselt ma sellisest õhukesest ekraanist käiks ilmselt mööda.
Sp ma eelistangi telekat seinale riputada _________________ This message was sent from space using stargate
Asoo, et see siis ongi OLEDi mõte, olla õhuke. Pilt ja selle kvaliteet on teisejärguline? Siis peaks need inimesed rullitava ekraani poole vaatama juba.
Nojah, kuna taustavalgustus puudub siis on ta õhem selle võrra LCD ekraanist. Kui keegi neid millimeetreid nii hirmsasti hindab, siis ju see on neile oluline.
Küll aga on need imeõhukesed asjad suht pehmed ja haprad, nagu oma 9mm. ekraani põhjal öelda saan. Katki just ei ole läinud aga ekraan, koos plastik+metallosaga ikka paindub igas suunas ja on vedel puudutades.
Puht praktiliselt ma sellisest veel õhemast ekraanist käiks ilmselt mööda.
OLED lihtsalt on õhuke, see pole tal ei mõte ega disainielement. Pildikvaliteeti ei mõjuta teleka paksus küll kuidagi.
LCD peab paks olema, sest korralik mitmepunkti taustavalgus (vs äärevalgus) lihtsalt nõuab seda.
kui sa selle paned sirge ja jäiga seina peale nagu selle teleri puhul ette nähtud, ei loe see haprus ju midagi.
jägaja kirjutas:
londiste, ja mis on sellise õhukese paneeli mõte?
seekordne point ju ongi mudru puudumine. õigemini selle lükkamine eraldi karbikesse (mis kahjuks on antud hetkel küll see suur ja rõve kõlaririba).
jägaja kirjutas:
Kui aga vadata, kui väikese pindala peale mahub nutitelefonis kogu see tarkus ära siis miks ei peaks see mahtuma 65 tollise teleri ekraani taha laialilaotatuna?
kõrgust laiali laotada on keeruline. ekraan ja klaas selle peal on 2.5-3mm sellest 4st. sinna puhtfüüsiliselt ei mahu taha.
ausalt öeldes, kellel on 8k (või 15k) teleri alla panna, saab ilmselt lasta selle kaabli piisavalt peidetult seina sisse panna _________________ - londiste
londiste, selle kõrguse laialilaotamisega ma nüüd küll päri ei ole, kuna elektroonikat mõõdetakse tänapäeval nanomeetrites.
Loomulikult, eks kel soovi ja rahakott kannatab siis see ka ostab. _________________ " Maailm on täis kõikvõimalike külatarkade kogukondi, kelle ühine joon on teadus- ja tõenduspõhisele elukäsitusele vastandumine."
jägaja, nanomeetrites mõõdetakse ikka väga teisi asju. su viide seletab päris hästi lahti, mida. ehk siis sisuliselt kiibi tootmise eraldusvõimet, põhimõtteliselt joone minimaalset võimalikku laiust.
teleka tarkus eeldab trükkplaati, sellele kinnitatud kive, ühendusi, konkreetselt teleka raua puhul ilmselt ka mingit jahutuslahendust, ja üht-teist veel.
seda kõike 4mm sisse ekraani taha lihtsalt ei mahuta.
sa rääkisid telefonidest - kõige õhemad telefonid on 4-5 mm. _________________ - londiste
londiste, ma poetasin vahepeal mingis postituses ometi ka vihje, printimine.
Seega, unusta mitmekihiline PCB ja pindmontaazikomponendid.
Elektroonika printimine areneb suht jöudsalt ja tootjatel on ka vastavad liinid juba nanomeetrites printimises.
Keegi ei pane sul millimeetrites möödetavaid detaile sellistesse üliöhukestesse seadmetesse. Mis sa arvad, kuidas painduv ja rullitav elektroonika saadakse? Ikka printides.
Oled ilmselt isegi selliste asjadega vähemalt netiavarustes kokku põrganud. _________________ " Maailm on täis kõikvõimalike külatarkade kogukondi, kelle ühine joon on teadus- ja tõenduspõhisele elukäsitusele vastandumine."
jägaja, prinditud elektroonika? seal on seni loogilistel põhjustel üsna konkreetsed (jõudlus)piirangud ees.
ekraani enda taha loogikat, miks mitte. aga signaalitöötluse või smart tv kive sellisel kujul täna küll kuidagi ei lahenda.
võta oma 9mm paksune seade lahti, vaata mis seal sees on
või otsi internetist teardown pilte-videot. _________________ - londiste
londiste, me tegelikult ei tea siin klaviatuuri taga kribades midagi, millised piirangud ja/või hoopis piiritud avarused seal laborites võimalikud on.
Igatahes midagi tehakse ja arendatakse.
PS. See 9,2mm seade on täiesti tavaline lauamonitor aastast 2012 vist.. Täna on poest kindlasti õhemaidki saada.
Edit. Vaatasin, et näiteks Dellil on 2017 aasta mudel 6,9mm paksu paneeliga, millele muidugi toetav jalg keset tagapaneeli alla kaardub. _________________ " Maailm on täis kõikvõimalike külatarkade kogukondi, kelle ühine joon on teadus- ja tõenduspõhisele elukäsitusele vastandumine."
jägaja, kui ma loetust õigesti mäletan, siis printimise puuduseks (isegi mingite kallimate-keerulisemate hübriidtehnoloogiate puhul, vaakumis ja mitte enam niisama printimisseadmetega) on see piiratud. seal ei räägita mitte nanomeetritest vaid (kõige paremal juhul) kümnetest mikromeetritest. samal ajal on tulemuse töösagedus (jälle paremal juhul) sadades kilohertsides. probleemiks peaks olema printimise ebatäpsusest tulenevad füüsilised parameetrid nagu pinge ebastabiilsus. meie jutu kontekstis - telerite dsp-des on tarkust päris palju ja need jooksevad vähemalt sadadel megahertsidel. rääkimata smart tv rauast, mis jooksutab tänapäeval üsna päris opsüsteeme. ning need on vaid suuremad ja keerulisemad komponendid.
mis 2017 aasta monitori silmas pead, s2718d? võin kihla vedada, et kogu selle tarkus on "jalas" ja sealt jookseb üks vahva kaabel paneeli. ehk siis täpselt sama lahendus, mis sellel w-seeria teleril, lihtsalt paneel on paksem (tänu taustvalgustusele). _________________ - londiste
Andke soovitusi - vaatamiskaugus ca alla 1.5m. Olemas FHD 40" teler, millel täpid ikka korralikult näha. Kasutan AINULT arvuti pildi edastuseks (YT, filmid jms).
Kas tulevikus pigem: minna kuni 43" 4K ekraani peale või pigem vaadata mingit suuremat arvuti monitori?
bjorn17, nagu anubis soovitas, 4K. Võin kinnitada, et mingeid pixleid sa sealt ei leia _________________ This message was sent from space using stargate
[b]
mis 2017 aasta monitori silmas pead, s2718d? võin kihla vedada, et kogu selle tarkus on "jalas" ja sealt jookseb üks vahva kaabel paneeli. ehk siis täpselt sama lahendus, mis sellel w-seeria teleril, lihtsalt paneel on paksem (tänu taustvalgustusele).
Vist oli jah. Aga paneel on õhuke. Sama, nagu tollel 4mm telerigi, elektroonika on karbikesega kaablipuntraga küljes. 4mm või 6,9mm, lisakarbita hetkel turult veel toodet ei saa.
Aga ootame veel natuke. Küll need karbikesed ka ära kaovad. _________________ " Maailm on täis kõikvõimalike külatarkade kogukondi, kelle ühine joon on teadus- ja tõenduspõhisele elukäsitusele vastandumine."
jägaja, kindlasti kaovad, iseasi kes see viitsib nii kaua oodata
Ma just vaatasin eile, et telekas sai 2010 soetatud......vajab uuendamist. _________________ This message was sent from space using stargate
Samsa oma kumerusega ajas isu pealt ära
Eks ikka teevad teised ka, aga selle sony hind on ....kirves
Arvatavasti samsa jääb üks vähesteks, kes ei hakka LG OLED paneele kasutama... Aga kes teab, äkki saavad uhkusest üle _________________ This message was sent from space using stargate
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.