Raske on mäletada nii probleemiderohket graafikakaardi väljalaset (kuulub sinna Fermi kanti). Ükskõik mida sa ka ei kuule on kogu aeg üha uued ja uued probleemid. Selline tunne, et AMD nägi kui Intel tegi X299 ja ütles "hold my beer" ja läks tegi veel halvema toote
Kusjuures sarnasused on üsna hämmastavad kui nii võtta. Mõlemad vajavad optimaalseks toimimiseks vesijahutust. Mõlemad võtavad meeletult voolu aga jõudlus on kord super, kord ülikehv. Oleks siis, et konstantselt veidi kehvem või parem konkurendiga võrreldes, aga selline üles-alla graafik on veel hullem kus sa kunagi ei tea mis jõudluse sa nüüd saad. Kui on halb päev, siis mingi midrange kiip teeb ära. Kui on hea päev, siis on vaata et maailma kiireim.
Ei võta ju meeletus koguses voolu, kui sa just tuima "lisa volti ja keera sagedused põhja" OCd ei proovi teha. V56 on selgelt "mugavamas" profiilis töötav, ikka väga selgelt. Tahaks näha reaalseid numbreid V64 underoltimisest, kui sellest -100W saab ära hammustada siis oleks juba enamvähem, ei näe väga põhjust miks ta seda ei võiks teha.
Ma ostaks. Kuna custom vesi olemas, siis oleks see kaart just mulle. VRM on asjal väga hea, kaardi temperatuurid alla ja olekski suht ok kaart.
Panen siia nostalgia mõttes ühe väga vihatud amd kaardi review:
https://www.techpowerup.com/reviews/ATI/HD_2900_XT/
Kui võrrelda tolle aja HD2900XT vs 8800GTX-i perfi ning hinda siis oli asi ikka väga tasakaalus, mida vega kohta kindlasti öelda ei saa.
Jah, kuid mitmel protsendil on custom vesijahutus koos sobiva veeplokiga?
Minupoolt jääks see asi riiulisse isegi siis kui see Vega 64 maksaks 450 eurot ja ref juhuts on, no milleks?
Siiamaani ei saa aru, miks ei võiks ka reference kaardid tulla normaalsete jahutustega, miks üldse kui 1 vendiga sitt jahutus veel eksisteerib?
Nende kaartide hinnad on niigi kõrged ja kui normaalsem jahutus maksaks 30-50 usdi rohkem... siis oleks sellel kõrgel hinnal mingi õigustus olemas ka. _________________ Parim kodukino projektor müügis: https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?p=11768241#11768241
Minupoolt jääks see asi riiulisse isegi siis kui see Vega 64 maksaks 450 eurot ja ref juhuts on, no milleks?
Siiamaani ei saa aru, miks ei võiks ka reference kaardid tulla normaalsete jahutustega, miks üldse kui 1 vendiga sitt jahutus veel eksisteerib?
Nende kaartide hinnad on niigi kõrged ja kui normaalsem jahutus maksaks 30-50 usdi rohkem... siis oleks sellel kõrgel hinnal mingi õigustus olemas ka.
Ma jälle ei saa aru miks jahutita kaarte ei müüda, isegi suurem osa aftermarket õhkjahutusi on parajad pasad, saaks pigem kaardi odavalt kätte ja paneks sinna ise korraliku jahutuse.
Nende kaartide hinnad on niigi kõrged ja kui normaalsem jahutus maksaks 30-50 usdi rohkem... siis oleks sellel kõrgel hinnal mingi õigustus olemas ka.
Ma jälle ei saa aru miks jahutita kaarte ei müüda, isegi suurem osa aftermarket õhkjahutusi on parajad pasad, saaks pigem kaardi odavalt kätte ja paneks sinna ise korraliku jahutuse.
Evil, mõtlesin sama kui nägin Vega FE PCB-d, aga kas praegu selle kaardi vee alla panekul pole probleemiks, et neil power limit ikka väga julgelt alla VRMi võimekuse + BIOS lukus nagu Nvidial.
tl;dr - voolutarve. 30w vs 2-3x rohkem gddr5(x) puhul, ~$100 suurema hinna eest.
sellest loeme välja kui räigelt efektiivne pascal ikkagi on. see ju kasutab toda hüpoteetilist 384bit gddr5 lahendust, mille voolutarve seal 60-70w kanti arvati. gddr5x on veel vooluaplam.
Viilutaja kirjutas:
pots4t4j4 kirjutas:
Viilutaja kirjutas:
Ma pakun, et see reference kaardi jahutus ei maksa sittagi, heal juhul 10 eurot kokku hulgihinnaga. Sealt mingit võitu ei saaks.
bloweril on reference kaartidel oma koht. see muudab kaardi sõltumatuks kasti õhuvoolust ja on suhteliselt lollikindel.
pots4t4j4, oleksid sa sellise kaardi eest nõus rohkem maksma kui jahutiga kaardi eest? või võtma neid ilma garantiita? selle variandi probleem pea täies ulatuses on kallim-keerulisem garantii korraldamine. _________________ - londiste
...aga mina ei saa kunagi suureks!
emaplaadilt võtavad vegad päris mitme saidi mõõtmiste järgi 25-30w. vendid on nii näljased?
videot vaadates pigem ikka 16a. _________________ - londiste
tl;dr - voolutarve. 30w vs 2-3x rohkem gddr5(x) puhul, ~$100 suurema hinna eest.
sellest loeme välja kui räigelt efektiivne pascal ikkagi on. see ju kasutab toda hüpoteetilist 384bit gddr5 lahendust, mille voolutarve seal 60-70w kanti arvati. gddr5x on veel vooluaplam.
G5X võib olla veidi vooluaplam, aga kuna selle kiirus on suurem, siis perf per W on parem, kui tavalisel GDDR5'l. Microni väitel võtab üks kiip 2-2,5W ja 256bit bus umbes 20W-30W.
G5X ei jooksuta kogu kiibi ulatuses 1,5v nagu GDDR5 vaid osa jookseb 1,35v peal mis aitab energiat säästa.
Pean tunnistama, et enne kui G5X saadavaks tehti arvasin, et saab olema läbikukkumine ja vaheetapp mis kaua ei kesta. Paraku tundub, et HBM'ga on ikka samad mured. Tavaline GDDR5 konkurentsi ei paku ja GDDR6 tuleb alles järgmine aasta.
Nii, et G5X on kestnud kauem kui ma arvasin ja olnud üsna edukas high end kaartidel. _________________ Win11 25H2 upgrade skriptid neile kelle masin ise ei taha 23H2 või 24H2 pealt ennast uuendada: https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?p=11720738#11720738
Youtube lisa vene jama eemaldamiseks: https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?p=11745846#11745846
Võiks kogu run'i FPS ka olla graphina, seal AMD väga ei sära üldiselt... kaalun seetõttu 1080p lõpuni mängimiseks NVIDIA't uueks kaardiks.
Aganoh, üks tiitel ka ainult siiski. _________________
anubis, arvan ka et mõned isendid tulevad selle hinnaga suuremates poodides. Nagu 64 puhul: Komplett, Mindfactory, LDLC. OCUK-s vist enam msrp-lähedase hinnaga ei saa pärast Gibbo väljaütlemisi.
LDLC.com puhul peab arvestama, et see 30 EURine saatmine on Chronoposti kaudu ja venib nagu tigu, minu vega läks kolmapäeval Lyonist teele ja jõudis alles praegu Poola piirile _________________ ★Hommik on õhtust kainem ...Aegopodium!
Hind hea, aga stock kaardid ju. Need lähevad peale ainult vesijahutajatele.
Selle hinna eest lähevad nad ka mänguritele kuna pärast esimest tundi hakkab hind tõusma ja paljud väsinud non-reference kaartide ootamisest, mis arvatavasti tulevad kallimad nagunii.
Arvestades, et referents 56 pcb ja vrm on sama overkill mis FE-l, võivad aftermarketid ka odavamad tulla _________________ ★Hommik on õhtust kainem ...Aegopodium!
Senist tootjate saamatust vaadates siis võib see aftermarket jahutus seal peal olla küll aga voltidega ei oska nad endiselt miskit teha.
Keeravad volti nii korralikult peale, et kaart ~2x janusem kui reference ja kloki erinevus suht olematu
Neweggis oli algselt miski 399 dollariga müügis aga kes see loll selle hinnaga müüb kui saab ka palju rohkem küsida ja endiselt ladu tühi.
Karmid ajad nende videokaartidega
Radeon RX Vega 56's sweet spot seems to be right around 188W to 190W, according to our measurements. Strangely, AMD placed three settings close to it, but didn’t place a single one right on.
Radeon RX Vega 56's sweet spot seems to be right around 188W to 190W, according to our measurements. Strangely, AMD placed three settings close to it, but didn’t place a single one right on.
nad ei kirjuta hästi, mida see perfile tähendaks. graafiku pealt ütleks, et 35 vs balancedi 36.6, ehk 5%?
Alternatively, you can drop Vega 56’s power limit, cut consumption dramatically, and retain most of the card’s performance. This just wasn’t an option for AMD’s shipping configuration—the company knew it had to beat GeForce GTX 1070 in the benchmarks, and it sacrificed the FPS/watt sweet-spot we calculated for a victory in the discipline gamers care about most: speed.
_________________ - londiste
nii, üks vega64 on siin karbiga laua peal.
nüüd tuleb vaid leida aega loomkatsete jaoks _________________ - londiste
Sai tellitud Vega 56 PowerColor'ilt 446.72 Euro eest koos kohaletoimetamisega, vaatab kas kohale ka jõuab. Eeldatavasti 19 sept. jõuab.
Plaan testida hobikorras kaevuri ametit ja ka mingilmääral mängida.
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.