Avaleht
uus teema   vasta Raud »  Videokaardid / Monitorid / TV »  Radeon X800 märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 248, 249, 250  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
gemini
HV Guru

sõnum 06.05.2004 10:14:48 vasta tsitaadiga

Eee.. Mida see Temporal AA tavakasutajale tähendab? icon_redface.gif
Kommentaarid: 75 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 3 :: 2 :: 61
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Jänes
HV kasutaja

sõnum 06.05.2004 10:17:55 vasta tsitaadiga

High-Q kirjutas:

tegelt võtan omad sõnad tagasi, see tegelikult nii ei tööta, nagu ma alguses seda arvasin, pikem artikkel on sellest siin:
http://www.elitebastards.com/page.php?pageid=4533&head=1&comments=1
ja näha on, et perfomance'le see kuidagi ei mõju.
Igatahes cool feature paistab. nv võiks kah miskit taolist endale implementeerida.

Tests were run at 1024x768, with the monitor refresh rate at 100Hz and V-Sync enabled for all tests.

High-Q kirjutas:

Kui ilma AA-ta, ainult AF-iga või madalamatel resodel pole testides mingit vahet (eriti veel siis, kui muu süsteem piduriks jääb), siis raskematel mode'del võib see päris vapra edu anda.

Et kumba pidi see siis on ? Madalatel resodel ei mõju, või ...???
Kommentaarid: 6 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 5
tagasi üles
High-Q
HV Guru
High-Q

sõnum 06.05.2004 10:23:33 vasta tsitaadiga

Jänes, nagu ma ütlesin, ma arvasin (spekuleerisin) algselt seda tehnoloogiat hoopis teistsuguseks. Tegelikult on kõik tollel elitebastards lingil toodud ja ma parandasin ennas. Ja nagu näha mingid perfomance kadu ega parandust mitte mingitel tingimustel ei eksisteeri.
Kommentaarid: 107 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 97
tagasi üles
traks
HV Guru

Autoriseeritud ID-kaardiga
sõnum 06.05.2004 10:28:16 vasta tsitaadiga

High-Q kirjutas:
traks, loe mu viimase postituse viimast osa. IXBT-s polnud küll öeldud, et selle enablemiseks oleks midagi tehtud, polnud isegi väidet, et midagi muudeti, kohe anti väide, et see on sisselülitatud. see selleks.
polnud mul mingit kurja kavatsust, ma justnimelt tahtsin arutleda selle huvitava feature teemal.

okok, lisasid selle hiljem, kui ma juba posti kribasin icon_razz.gif

temporal AA annab põmst sama kiiruse juures mis 2xAA, sellise pildi nagu 4xAA juures. ja 4xAA juures 8xAA pildi. lihtsalt sellised ebameeldivad kõrvalnähud on nagu tekstuuride "värisemine" ja mitmed nõudmised (vsync on, konstantne fps, kõrge min. fps), et see featuur töötaks. iga paaris freim renderdatakse kõrgema kvaliteediga kui paaritu ja mängitakse selle peale, et inimese silm ei suuda nii kiiresti muutustele reageerida ning tajub seda kõrgemakvaliteedilisena.

tagasi üles
Magic
HV Guru
Magic

sõnum 06.05.2004 10:35:06 vasta tsitaadiga

samas kui video teha ja stoppkaadriga lasta siis on näha icon_razz.gif
Kommentaarid: 234 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 200
tagasi üles
Beanladen
HV kasutaja
Beanladen

sõnum 06.05.2004 11:08:34 vasta tsitaadiga

Asi töötab kõikide r3xx kaartidega alates, ehk asi juba ammu Atil rauas olemas, pole aga reklaamitud.
Nimetus: Programmeritav FSAA. Ehk iga mängutegija saab ise määrata ära mis moodi sampleid võetakse kõrvalolevatelt pikselitest.
Custom tööpõhimõte lihtne: 2x sampliga kasutatakse random võtet et 2 samplit võetakse iga kord erinevast ruumipunktist kõrvalasuvatest pikselitest. Kuna inimsilm suudab eristada ca 20kaadrit/sek (ehk 20fps), siis kiiremad muutused jäävad nägemata ja sulavad ühte (nt filmi kaadri blurring vms). Ehk sel ajal kui inimsilm eristab 1 kaadrit on vahetunud ekraanil nt 3 kaadrit (60fps), kui kõik 3 kaadrit on 2xFSAA-ga kuid erineva FSAA servadega/üleminekutega siis silm registreerib seda kui ühte sulanud 3x2xFSAA, ehk tekib 6XFSAA efekt teoorias (4x reaalselt kuna 20fps oleks silmale värelus kuid 30fps enam mitte).
Kõige suurem puudus sellel et seda ei saa registreerida, kuna 1 kaadril 2xFSAA millest saaks pilti teha. Efekti kasulikkus väga individuaalne, kuid kes testind, need väga rahul.

Le Inc
HV Guru
Le Inc

sõnum 06.05.2004 11:32:21 vasta tsitaadiga

Alates millistest draiveritest TempAA support olemas on?
Kommentaarid: 56 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 54
tagasi üles
traks
HV Guru

sõnum 06.05.2004 11:32:57 vasta tsitaadiga

Le Inc kirjutas:
Alates millistest draiveritest TempAA support olemas on?
cat 4.4
tagasi üles
Auron
HV Guru
Auron

Autoriseeritud ID-kaardiga Online
sõnum 06.05.2004 12:25:39 vasta tsitaadiga

Oda kas ma saan õigesti aru,et see temporary AA funkab ummes nii,et 4xAA paistab inimsilmale sama mis 8xAA aga jõudlust kasutab ainult 4xAA jagu icon_question.gif
Kommentaarid: 155 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 132
tagasi üles
arm2004
HV Guru
arm2004

sõnum 06.05.2004 12:26:42 vasta tsitaadiga

Auron kirjutas:
Oda kas ma saan õigesti aru,et see temporary AA funkab ummes nii,et 4xAA paistab inimsilmale sama mis 8xAA aga jõudlust kasutab ainult 4xAA jagu icon_question.gif

kui ma õigesti aru sain, siis nii peaks olema jah

Beanladen
HV kasutaja
Beanladen

sõnum 06.05.2004 13:14:11 vasta tsitaadiga

Geniaalne mõte ja teostus, minu arvates.
Paistab, et Ati vennad on ajusi natuke liigutanud.

HDTanel
Overclocker
HDTanel

sõnum 06.05.2004 15:13:50 vasta tsitaadiga

täitsa piiksus mis unenägu ma nägin icon_lol.gif jummala reaalne ja praegu alles avastasin et unes nägin icon_lol.gif
Nägin, et HV kodulehel oli X800PRO müügis hinnaga 10400eek icon_lol.gif

Kommentaarid: 635 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 4 :: 3 :: 496
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
erick
HV Guru
erick

sõnum 06.05.2004 15:21:37 vasta tsitaadiga

@Scart

Kõigest 10,000 6800 seeria kaarti võib küll kuulujutt olla, aga kui ta ka seda on, siis reaalse alusega kuulujutt. nVidia 6800 seeria GPUsid pidi produtseerima IBMi tehas, mis aga jättis yieldid liialt madalaks, nõudes ühe õnnestunud GPU kohta ilmselt liiga palju raha. nVidia katkestas seepeale IBMiga lepingu, ja kolis tagasi Taiwani chipmakeri TSMC manu. Kuid GPU liintootmise ülesseseadmine on aeganõudev protsess, ning nVidia ilmselt sel suvel rohkem peale juba olemasoleva 10,000 GPU NV40-t ei suudagi produtseerida. TSMC pidi sügise poole hakkama välja laskma hoopis NV41-te, mis on (nagu ma juba korduvalt maininud olen icon_wink.gif ) 222miljoni transistoriga NV40ne väiksem versioon, nimelt 175 miljoni transistoriga.

Link on siin: http://www.theinquirer.net/?article=15659
Kommentaarid: 106 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 96
tagasi üles
Scart
HV Guru
Scart

sõnum 06.05.2004 15:26:47 vasta tsitaadiga

kindla peale ei jagatud seda matsu lahti mitte enne, kui kuu aega pärast asja väljakuulutamist, kamoon mees, tule nüüd ikka maa peale tagasi eksole, sellised otsused tehakse kuid ette ja kui oli selge, et midagi on IBM'ga piixus, asuti kohe varuvariandi kallale...

ega see pole star trek, kus juhtumisi keset tyhjust järsku kytus otsa saab, mitte et keegi poleks tähele pannud, kuidas viimased 2 kuud põles tuli "paak tyhi" icon_razz1.gif
Kommentaarid: 119 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 5 :: 2 :: 101
tagasi üles
noname_432
HV vaatleja

sõnum 06.05.2004 15:47:44 vasta tsitaadiga

Hehee fin x800pro hetkel myygis hinnaga 426e mis siis est teeb tugevalt alla 10k ja kuna ma juhtumisi pesitcen hetkel fin siis peaks võimalust kasutama ja proovima mida asi kujutab endast.... icon_smile.gif hinnakiri : http://www.mikromaja.fi/
tagasi üles
erick
HV Guru
erick

sõnum 06.05.2004 15:54:32 vasta tsitaadiga

Tegelikult asjad just täpselt nii käivadki, nagu Scart mainis. Chippide produtseerimise protsess on alati õnnemängule sarnanenud, miks muidu meil on igast protsessorist ja GPUst 2 või isegi 3 varianti? Sest 100% kvaliteetset tulemit ei osata isegi tänapäeval saavutada, enamasti on ikka nii, et HÄSTI sissetöötatud liin produtseerib 50% on neid chippe, mis töötavad maksimumkiirusel, ja 50% neid, mis millegi pärast ei tööta. Seda, millisteks kujuneb kvaliteetsete ja või mitte nii kvaliteetsete chippide suhe ühel liinil, on pea võimatu täpselt ennustada. Pealekauba tegi nVidia ju paperlaunchi. Milleks teha paperlaunch, kui produkti produtseerimisega pole mingeid probleeme? ATIl näiteks pole mingeid probleeme, ja X800 PRO on juba põhimõtteliselt saadaval. Miks X800XT tuleb hiljem? Sest ATI peab eraldama X800XT jaoks piisava kiirusega töötavad chipid neist, millest saavad X800Pro või X800SE chipid. Miks arvatakse, et 6800Ultra Extereme'i saab olema vaid 200 ringis? Hoopiski mitte sellepärast, et pole turgu kallitele vesijahutusega videokaartidele, vaid sellepärast, et nVidial pole nii kvaliteetseid GPUsid kusagilt rohkem võtta. Oleks nVidial 100,000 6800 chippi, küllap saaks ka 6800Ultra Extreme kaarte kümme korda rohkem teha. Nii et jah, nVidia keeras oma asja peeti ja seisab nüüd tühja paagiga keset kosmost põhimõtteliselt, kasutades Scarti näidet. Analoogiat süvendades võiks öelda, et see kütus, mis nVidial seal paagi põhjas on, on küll konkureerivatest kõrgema oktaaniarvuga, kuid lõppkokkuvõttes jõuab koju see kosmoselaev, millel on samaväärset või veidi kehvemat kütust jalaga segada icon_biggrin.gif
Kommentaarid: 106 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 96
tagasi üles
stepzter
HV veteran
stepzter

sõnum 06.05.2004 16:05:39 vasta tsitaadiga

Xender kirjutas:

Kuid üldiselt kaardid üsna võrdsed. Kuid minu valik oleks 6800 ultra kindlalt kuna

1. Pixel Shader 3.0

Kui kaart osta mängude mängimiseks, siis see eriti ei loe. Aga jah, tänu sellele eelistaks mina ka NV40't. Mitte et ma neist kumbagi ostma hakkaks. :)
Xender kirjutas:

2. Doom 3mes suudab kasutada 32X0

R420 teeb ka seda niiöelda "32x0" värki, kui FSAA'd kasutada. Ehk natuke täpsemalt väljendudes, mõlemad kiibid suudavad per pipe per takt teha kaks Z-checki. NV40 suudab neid z-checke erinevate pixelite peal teha vajaduse korral.
Kommentaarid: 26 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 26
tagasi üles
stepzter
HV veteran
stepzter

sõnum 06.05.2004 16:22:11 vasta tsitaadiga

High-Q kirjutas:
Igatahes cool feature paistab. nv võiks kah miskit taolist endale implementeerida.

NVidia FSAA ei ole minuteada programmeeritavate samplimispositsioonidega, ehk samplimismuster on kiipi jäigalt sisse kirjutatud ja naad ei saa seda iga kaader oma suva järgi muuta.

Aga nad võiks tõepoolest selle implementeerida, et nad saaks teha ATI 6xFSAA sarnase mustriga samplist. ATI 6xFSAA näeb ikka kuradi hea välja. Osa sellest on muidugi ka tänu gamma "korrekteerimisele" piksli lõppväärtuse välja arvutamisel.
Kommentaarid: 26 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 26
tagasi üles
Jänes
HV kasutaja

sõnum 06.05.2004 16:32:31 vasta tsitaadiga

erick kirjutas:
@Scart

Kõigest 10,000 6800 seeria kaarti võib küll kuulujutt olla, aga kui ta ka seda on, siis reaalse alusega kuulujutt. nVidia 6800 seeria GPUsid pidi produtseerima IBMi tehas, mis aga jättis yieldid liialt madalaks, nõudes ühe õnnestunud GPU kohta ilmselt liiga palju raha. nVidia katkestas seepeale IBMiga lepingu, ja kolis tagasi Taiwani chipmakeri TSMC manu. Kuid GPU liintootmise ülesseseadmine on aeganõudev protsess, ning nVidia ilmselt sel suvel rohkem peale juba olemasoleva 10,000 GPU NV40-t ei suudagi produtseerida. TSMC pidi sügise poole hakkama välja laskma hoopis NV41-te, mis on (nagu ma juba korduvalt maininud olen icon_wink.gif ) 222miljoni transistoriga NV40ne väiksem versioon, nimelt 175 miljoni transistoriga.

Link on siin: http://www.theinquirer.net/?article=15659

Et äkki on selle asja kohta ka kuskil mujal usaldusväärsemat infi ? Lihtsalt selline tekst, et keegi ati vend ütles = naised saunas rääkisid ?

PERHAPS FILE THIS in the rumour mill, but the INQUIRER has been given the heads-up on some tasty internal correspondence which has just flowed within ATI Technologies.
ATI appears to believe that the entire run of Nvidia NV40 GPU's from IBM's multi-billion dollar East Fishkill fab (semiconductor fabrication facility) is a relatively small 10,000 units.
Kommentaarid: 6 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 5
tagasi üles
Zajats
HV kasutaja

sõnum 06.05.2004 19:34:10 vasta tsitaadiga

Ikka ootaks jamüügis müüdavat kaartide tulemused ära. Ega radeon ka enne uu keskpaika või lõppu meieni jõua...
Kommentaarid: 16 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 15
tagasi üles
tomz
HV veteran
tomz

sõnum 06.05.2004 19:53:06 vasta tsitaadiga

Zajats kirjutas:
Ikka ootaks jamüügis müüdavat kaartide tulemused ära. Ega radeon ka enne uu keskpaika või lõppu meieni jõua...
´
välismaal saavad homme esimesed õnnelikud oma kaardid kätte, x800pro siis. eks näeb mis juhtub icon_smile.gif
Kommentaarid: 68 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 64
tagasi üles
Subu
HV veteran
Subu

sõnum 06.05.2004 21:39:19 vasta tsitaadiga

Porter juba pakub ennast vahendajaks kaardi hankimisel icon_razz.gif Kes tahab siis saada esimeseks x800 seeria kaardi omanikuks HV foorumitel icon_razz.gif
Kommentaarid: 60 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 0 :: 56
tagasi üles
ppg
HV Guru
ppg

sõnum 06.05.2004 21:43:32 vasta tsitaadiga

mis hinnaga? Olen kindel et see summa ehmatab icon_lol.gif
Kommentaarid: 171 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 5 :: 138
tagasi üles
Subu
HV veteran
Subu

sõnum 06.05.2004 21:46:15 vasta tsitaadiga

P0RT3R kirjutas:

Veel: on võimalus tellida RADEON X800 PRO 256MB ( ~ 11.000 punni 3DMargis03 )

Valmistaja : SappHire link pilt
Hind : kokkuleppel

Teema siis ise oleks seal https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?t=97794

tuhande euro eest pidi kindlalt saama icon_lol.gif
Kommentaarid: 60 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 0 :: 56
tagasi üles
rlf
Kreisi kasutaja

sõnum 06.05.2004 22:12:28 vasta tsitaadiga

Subu kirjutas:
P0RT3R kirjutas:

Veel: on võimalus tellida RADEON X800 PRO 256MB ( ~ 11.000 punni 3DMargis03 )

Valmistaja : SappHire link pilt
Hind : kokkuleppel

Teema siis ise oleks seal https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?t=97794

tuhande euro eest pidi kindlalt saama icon_lol.gif

mis see hind tuleb siis tõesti nii kõrge ve?...ma kujutasin ette et mingi 6-7k saab juba kätte selle

näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Raud »  Videokaardid / Monitorid / TV »  Radeon X800 mine lehele eelmine  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 248, 249, 250  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.