praegune kellaaeg 26.11.2025 11:51:59
|
|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
| autor |
|
Scart
HV Guru

|
04.05.2004 09:15:51
|
|
|
| Beanladen kirjutas: |
| Scart kirjutas: |
| Noname kirjutas: |
nv pole planeeritust kõrgemale veel ajanud...küll ajab  |
core oli pärast esimest tõstmist 450, nüüd tõsteti veel 1 korra, uusi skoore ju veel pole, nii et ei oska arvatagi, mis numbrid sealt tulevad |
Ei tea miks peab neid tõstma, kas liiga aeglane  |
ei tea küll miks ati oma kiiruseid tõstis paar korda, liiga aeglane?
irv, mõlemad on loopinud seekord oma kellukesi edasi ja tagasi nagu mängivad lapsed, lõppseisu ei saa teada enne, kui mõlemad kaardid korraliku saidi käes
|
|
| Kommentaarid: 119 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
5 :: |
2 :: |
101 |
|
| tagasi üles |
|
 |
High-Q
HV Guru

|
04.05.2004 09:20:25
|
|
|
Masendav vaadata, kuidas mingite FPS-ide ja skooride tagaajamine käib. Kõik ei ole ju perfomance's.
Näiteks minu puhul: ma tean, et r9800pro/xt või 9700pro on minu 5900XT-st kiirem, kuigi hinnavahe on väga väike. Aga siiski valisin NV, kuna viimase aasta jooksul NV kaarte kasutanud ja ei mingit jama, ei artefacte, puuduvaid tekstuure, vigaseid tekstuure jne. Kuidagi süvendab kindlust. ATI-ga pole sellist kindlust kunagi olnud, kunagi omasin/proovisin mitut radeoni kaarti (8500, 9600, 9700pro), alati oli iga draiveriga miski häda (ja kusjuures erinevad vead erinevates mängudes), kord olid GTA:VC osad tekstuurid puudu (tee oli nagu peegel), kord varjude puhul maapind virvendas, kord olid Call of Duty's millegipärast osad seinatekstuurid nihutatud. Igast sellist pisikest jura.
Ja mis kõige tähtsam: vähemalt korra nädalas crashasid mu ati draiverid nii, et kas viskas mängust desktopi (seda erinevates mängudes, eriti UT armastas seda teha) või sootus suri kaart maha ja pani masina 640x480x8värvi modesse (küll on tore, kui sinu paika pandud desktopi ikoonid jällegi peale restarti timmimist vajavad ). NV-ga pole seda seni kordagi juhtunud.
IMHO pohh see 10% perfomancet, kuid kui taolisi sigatüütavaid jamasid ka edaspidi tekib, siis ma seda parimaks kaardiks küll ei loe.
|
|
| Kommentaarid: 107 loe/lisa |
   |
1 :: |
0 :: |
97 |
|
| tagasi üles |
|
 |
HDTanel
Overclocker

|
04.05.2004 09:25:20
|
|
|
| High-Q kirjutas: |
Masendav vaadata, kuidas mingite FPS-ide ja skooride tagaajamine käib. Kõik ei ole ju perfomance's.
Näiteks minu puhul: ma tean, et r9800pro/xt või 9700pro on minu 5900XT-st kiirem, kuigi hinnavahe on väga väike. Aga siiski valisin NV, kuna viimase aasta jooksul NV kaarte kasutanud ja ei mingit jama, ei artefacte, puuduvaid tekstuure, vigaseid tekstuure jne. Kuidagi süvendab kindlust. ATI-ga pole sellist kindlust kunagi olnud, kunagi omasin/proovisin mitut radeoni kaarti (8500, 9600, 9700pro), alati oli iga draiveriga miski häda (ja kusjuures erinevad vead erinevates mängudes), kord olid GTA:VC osad tekstuurid puudu (tee oli nagu peegel), kord varjude puhul maapind virvendas, kord olid Call of Duty's millegipärast osad seinatekstuurid nihutatud. Igast sellist pisikest jura.
Ja mis kõige tähtsam: vähemalt korra nädalas crashasid mu ati draiverid nii, et kas viskas mängust desktopi (seda erinevates mängudes, eriti UT armastas seda teha) või sootus suri kaart maha ja pani masina 640x480x8värvi modesse (küll on tore, kui sinu paika pandud desktopi ikoonid jällegi peale restarti timmimist vajavad ). NV-ga pole seda seni kordagi juhtunud.
IMHO pohh see 10% perfomancet, kuid kui taolisi sigatüütavaid jamasid ka edaspidi tekib, siis ma seda parimaks kaardiks küll ei loe. |
irw, ära tiri igat teist programmi mis pop upiga lahti sul tulevad ja driverid on driverid... alati tulevad parandused. nVidial peaks asi hullem olema kui vaadata viimaste patchide parandusi
_________________ Krüpto
Minu Youtube - HDTanel
Minu Instagram - HDTanel |
|
| Kommentaarid: 635 loe/lisa |
   |
4 :: |
3 :: |
496 |
|
| tagasi üles |
|
 |
olc
HV Guru

|
04.05.2004 09:26:11
|
|
|
| Ja mis kõige tähtsam: vähemalt korra nädalas crashasid mu ati draiverid nii, et kas viskas mängust desktopi (seda erinevates mängudes, eriti UT armastas seda teha) |
siin peab juba miskit muud häda olema kui lihtsalt crashib. komponentide omavaheline sobimatus vms.
|
|
| Kommentaarid: 137 loe/lisa |
   |
125 |
|
| tagasi üles |
|
 |
marko
HV Guru

|
04.05.2004 09:28:04
|
|
|
| huvitav, et minu kogemused antud vallas erinevad HiQ omadest nagu öö ja päev. Eriti veel kui võrrelda "low-end" end kaarte nagu GF4MX ja Radeon9100, lipulaevade puhul nagu erilist vahet pole.
|
|
| Kommentaarid: 176 loe/lisa |
   |
159 |
|
| tagasi üles |
|
 |
High-Q
HV Guru

|
04.05.2004 09:41:11
|
|
|
| PlatoonSgtElias kirjutas: |
irw, ära tiri igat teist programmi mis pop upiga lahti sul tulevad ja driverid on driverid... alati tulevad parandused. nVidial peaks asi hullem olema kui vaadata viimaste patchide parandusi |
kõige tigedamaks ajabki see, et alati olen kasutanud ati ENDA draivereid, alati on kõikvõimalikud viimased patchid/directx-id. Pole tviikinud ega midagi disable'nud. Isegi 3rd party softi ei kasuta. Ahjaa kunagi kasutasin rage3d tweaki ja see parandas mul mõned vead isegi ära (lugesin ühest foorumist kunagi), ehk siis way-to-go ati, kui peab mingit 3rd party softi installima, et veast lahti saada.
ja neid pop-up programme: hey, nende pärast sa küll ei pea muretsema, küll ma oskan nendega läbi käia.
ja btw, toome näiteks MSN-i. Kordagi pole juhtunud mul NV-ga sellist jama, et kui keegi kontakt tuleb online'i, siis sellepärast mäng kannataks. Atiga on mitmes mängus kohati selline asi maha surnud.
Minul on põhimõte: kasutan alati viimaseid draivereid (nii soovitavad kõik mängutootjad, lisaks käib see ka muu tarkvara kohta ka, alates windowsist lõpetades acrobat readeriga), ja millegipärast olen nv-ga selle pulga peal märksa edukam olnud.
|
|
   |
97 |
|
| tagasi üles |
|
 |
HDD
HV veteran

|
04.05.2004 10:01:07
|
|
|
Asi kakkub jälle NV vs ATI .... Siin ikka rohkem R x800 juttu
_________________ The funniest thing about this particular signature is that by the time you realise it doesn't say anything it's to late to stop reading it  |
|
| Kommentaarid: 62 loe/lisa |
   |
57 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Noname
HV Guru

|
04.05.2004 10:30:15
|
|
|
IMHO pohh see 10% perfomancet, kuid kui taolisi sigatüütavaid jamasid ka edaspidi tekib, siis ma seda parimaks kaardiks küll ei loe. |
selles suhtes on mul kah paremad kogemused nvidia toodetega olnud
praeguse atiga nii mõneski mängus kahtlaselt textuurid virvendavad või on paigast...sama kaart ka toakaaslasel ja samad jamad...
aga üldiselt meelepärane ikka oma hinna eest parim, ükskõik mis ta siis ei oleks - nivida, ati, matrox vms.
kui rääkida nv40 vs r420 kardan, et liidriks tuleb nv40 oma pixel shader 3.0'iga ja ka üldises performances..
_________________ "Olukord on sitt, aga see on meie tuleviku väetis." - Lennart Meri
"Edu on kehv õpetaja. See ahvatleb tarku inimesi mõtlema, et nad ei saagi kaotada" - B. Gates |
|
| Kommentaarid: 370 loe/lisa |
   |
320 |
|
| tagasi üles |
|
 |
High-Q
HV Guru

|
04.05.2004 11:47:17
|
|
|
Kuigi teema jätkuks tunnistan, et ega rebimine tuleb kohe kindlasti väga tihe, isegi arvan, et väga komplekssete arvutuste (kõrge AA ja AF) saab ati pärusmaaks. Ati GPU-d on siiani komplekssemaid lahendusi kergemini ragistanud, vbolla seekord ka sama lugu.
Riistvaralises mõttes pole kindlasti ATI kaartidel midagi häda, mul isiklikult pole lihtsalt vedanud nende softivärgiga.
tüüpiline kogemus: kui ATI laseb uue catalysti välja, siis see parandab mõnel uuel mängul bugid ära, aga vanematel mängudel tulevad uued bugid asemele. NV puhul on uute mängude bugfiximine pisut nigelam, aga pole veel juhtunud, et uuemad draiverid oleks vanadele buge juurde tekitanud.
|
|
   |
97 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Wilts
HV veteran
|
04.05.2004 12:02:33
|
|
|
| mängudel tulevad uued bugid asemele. NV puhul on uute mängude bugfiximine pisut nigelam, aga pole veel juhtunud, et uuemad draiverid oleks vanadele buge juurde tekitanud. |
ära räägi midagi.. võibolla jah FX´ga on kõik ok, aga just natuke aega tagasi tekkis MX440´il probleem uute draiveritega.
Mõnel strateegia mängul läks peale draiverite uuendust vesi mustaks... alles vanade peale tagasiminek lahendas probleemi ja vesi oli jälle ilus sinine. Ja mängud polnudki eriti vanad (generals... ee ages of mytholog..)
|
|
| Kommentaarid: 31 loe/lisa |
   |
30 |
|
| tagasi üles |
|
 |
erick
HV Guru

|
04.05.2004 12:30:32
|
|
|
Nagu lekkinud Tom's Hardware Guide'i review piltidelt näha võib, saavutavadki ATI kaardid oma maksimaalse üleoleku just DX ja 4xAA ning 8xAFi puhul. Open Glide jääb veel ilmselt pikaks ajaks nVidia pärusmaaks, ja seda ma hoopiski ei mõista, mis värk nende AquaMarki skooridega oli. Muidugi ausalt ma lootsin, et vahed tulevad vähe pirakamad ATI kasuks, eriti arvestades seda, et nVidia tõesti proovib siin oma klokke tõsta. Küll aga meeldis mulle see kuidas x800Pro näitas, et ka 12 toruga kaart võib mõnel puhul 6800Ultraga võrdselt piksleid-kaadreid välja paisata. Tunduvalt madalama hinna juures.
Mis puudutab kiireid plusse-miinuseid ATI ja nVidia iidse võitluse värskes lahingus, siis:
ATI plussideks on siis järgmised faktid
a) ATI X800 seeria kaardid ei vaja ekstrapowerit ega 480W PSU-d
b) ATI X800 seeria kaardid saavad reaalselt poodides olema, erinevalt nVidia 6800 seeriast, millest parimal juhul jõuab Euroopasse vaid käputäis kaarte
c) perfoormantsivahe nVidia 6800 seeriaga praktiliselt puudub (madalama perfoormantsi Open Glides korvab kõrgem perfoormants DX-i all)
d) ATI X800 seeria kaardid mahuvad ka pisikestesse korpustesse, ega nõua endale 2 PCI pesa jagu ruumi
e) Hoolimata tohutust PS3.0 haibist nVidia poolt on nende 6800 seeria aeglasem ATi X800 seeriast ainsas mängus, mis peaks hetkel nVidia ametliku propaganda järgi PS 3.0-e toetama. Jutt käib Far Cry'st siis.
nVidia 6800 seerial plusse selles valguses peaaegu polegi. Võimsam perfoormants Open GL-i all? Ei loe, kui kaart pole reaalselt saadaval. PS 3.0? Mis sellest järgneva 5-6 kuu jooksul kasu on, kui mängudes seda hetkel veel ei rakendata, ning sügiseks jõuavad PS 3.0 toega turule vaid mõned üksikud tiitlid? Ja jällegi, kui pole kaarti, pole probleemi. Hea driversupport? Olemas, kindlasti. Väljendudes eeskätt suurema FPSina mängudes. Kuid jällegi, ega driver ilma kaardita mängu jooksma ei pane.
I rest my case.
Mis puudutab siin kodanik Scarti hala teemal, et rage3d foorumitest nVidioote (sest need nVidia fänboyd kes lähevad sinna mõistmist ja sooje kallistusi otsima, on tõesti idioodid) bännitakse, siis ei maksa vaenulikus foorumis ikka ilma lingita nii julgeid väiteid esitada. See on nagu elementaarne viisakus, et kui sa midagi fundamentaalset väidad, siis viskad lingi alla, et lugejad ei peaks sinu allikaid ise mööda netti taga ajama. Netiketi eiramise ja TROLLINGU (kas Scart teab üldse, mis TROLLING tähendab?) eest võib bänni saada ka tüüp, kes muidu jumala õiget juttu suust väja ajab.
|
|
| Kommentaarid: 106 loe/lisa |
   |
96 |
|
| tagasi üles |
|
 |
High-Q
HV Guru

|
04.05.2004 12:56:38
|
|
|
| erick kirjutas: |
| ...lekkinud Tom's Hardware Guide'i review... |
Mind ajab kahtlema see, et seda review'd ennast pole tomi lehel mainitudki, mitte ainsatki sõna. Exceli graafikuid ja THG pilte saab iga tont oma piltidele kleepida. bullshit minu arvates, nvforumites oli mingi hispaaniakeelne review, mis oli üldse täieli jama.
Enne kui suured: tom's, xbitlabs või anandtech oma käppasid ametlikult ja retail (või siis vähemalt lõplik reference) kaartidele peale pannud, ei saa ühtegi review'd õigeks lugeda.
|
|
   |
97 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Scart
HV Guru

|
04.05.2004 12:59:38
|
|
|
äkki ikka ootaks enne korralikud review'd ära, kui kodanik erick halama paneb? ahjaa... FS sai huvitaval kombel võimsama masinaga iga kaardiga nii 10- 25% nõrgemad skoorid kaartidele, kas tomil on mingi eriti 1337 nipp, kuidas ta neid kaarte niimoodi samade benchide juures kiirendas?
irv, see hispaaniakeelne omas... fxil oli ju vsync peal
|
|
   |
101 |
|
| tagasi üles |
|
 |
erick
HV Guru

|
04.05.2004 13:03:57
|
|
|
Gaad deem, kui Hardocp NV40 arvustus lekkis samamoodi graafikute ja piltide kujul, siis ei kahelnud küll keegi??!!! Pealegi on ju homme X800 seeria launch, nii et nagu kunagi Hardocp puhul lekkis osa artiklist päev varem välja, küllap juhtus ka seekord samuti. See on iseenesest tore ju, et kõike puhta kullana ei võeta siin foorumis, aga ma tahaksin küll neid võltsijaid näha, kes panevad kokku oma 60 pilti nigu niuhti kõigest päev enne ametlikku launchi, et siis 1 päeva jooksul neid näidata.
NDA-d ei luba ju ametlikult enne launch-date'i oma artiklit avaldada, aga ega see ei tähenda, et riistvarasaidid seda tublisti enne launch-day'd valmis ei kirjutaks.
Edit: Scart on trollistumas, ei kanna vist pinget välja
viimati muutis erick 04.05.2004 13:10:50, muudetud 3 korda |
|
| Kommentaarid: 106 loe/lisa |
   |
96 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Scart
HV Guru

|
04.05.2004 13:05:03
|
|
|
| erick kirjutas: |
Gaad deem, kui Hardocp NV40 arvustus lekkis samamoodi graafikute ja piltide kujul, siis ei kahelnud küll keegi??!!! Pealegi on ju homme X800 seeria launch, nii et nagu kunagi Hardocp puhul lekkis osa artiklist päev varem välja, küllap juhtus ka seekord samuti. See on iseenesest tore ju, et kõike puhta kullana ei võeta siin foorumis, aga ma tahaksin küll neid võltsijaid näha, kes panevad kokku oma 60 pilti nigu niuhti kõigest päev enne ametlikku launchi, et siis 1 päeva jooksul neid näidata. |
fanATIcud on piisavalt haiged, et ykskõik mida teha, et nende kallis ati võidaks, loe natuke rage3d foorumeid, see on hullem kui kommunistlik partei
|
|
   |
101 |
|
| tagasi üles |
|
 |
arm2004
HV Guru

|
04.05.2004 13:10:44
|
|
|
nojah, NVidioodid on ju kõvasti paremad, ega nad ju ei aja sellist haiget teksti välja nagu ikka fanATIcud
_________________ nooope! |
|
| Kommentaarid: 110 loe/lisa |
   |
97 |
|
| tagasi üles |
|
 |
aise
HV Guru

|
04.05.2004 13:12:42
|
|
|
"NVidioodid vs fanATIcud"
Selleks teha uus teema, mitte siin läbustada!
|
|
| Kommentaarid: 189 loe/lisa |
   |
172 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Scart
HV Guru

|
04.05.2004 13:16:56
|
|
|
| arm2004 kirjutas: |
nojah, NVidioodid on ju kõvasti paremad, ega nad ju ei aja sellist haiget teksti välja nagu ikka fanATIcud  |
kui aus olla, siis tõesti ei aja... mõlema laagri saidid siis www.rage3d.com ja www.nvnews.net, kui neid omavahel võrrelda, siis on kohe selge, kes on normaalne ja kes natuke kiiksuga, imho on parim näide see, et nvnews hostib alati avalehel uudised ati uutest kaartidest ja nende review'd, rage3d seda ei tee
nda langeb kell 4 kusagil new yorgi kandis, siis saab kõik teada 8)
|
|
   |
101 |
|
| tagasi üles |
|
 |
traks
HV Guru
|
04.05.2004 13:18:52
|
|
|
kõige ehtsam fanboy siin HV-s on scart ise, nii et paluks hoiduda teisi fanboy-deks tembeldamast.
lars weinand ehk selle tomsi artikli autor ise tunnistas, et jah oih lekkis... nii et mida veel kahelda. iseasi on muidugi see, kui tõsiseltvõetav arvustaja see weinand on - minevik on näidanud, et ta hoiab auga kõige vigaderohkemate artiklite autori tiitlit.
ja toms pole ainuke, kelle artikkel "lekkis". on bjorn3d artiklit nähtud, siis selle meristationi ning ka sakslaste chip.de oma. kõik räägivad ühte
_________________ The greatest trick the devil ever pulled
was convincing the world glossy widescreen is the way to go. |
|
| Kommentaarid: 337 loe/lisa |
   |
304 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Scart
HV Guru

|
04.05.2004 13:27:52
|
|
|
link :: et siis selline teadmine?
jah, ma olen nvidia fännboi, kellel 9800pro masinas, selge siis, tore, et ise kah teada sain
|
|
   |
101 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Noname
HV Guru

|
04.05.2004 13:29:32
|
|
|
| traks kirjutas: |
kõige ehtsam fanboy siin HV-s on scart ise, nii et paluks hoiduda teisi fanboy-deks tembeldamast.
lars weinand ehk selle tomsi artikli autor ise tunnistas, et jah oih lekkis... nii et mida veel kahelda. iseasi on muidugi see, kui tõsiseltvõetav arvustaja see weinand on - minevik on näidanud, et ta hoiab auga kõige vigaderohkemate artiklite autori tiitlit.
ja toms pole ainuke, kelle artikkel "lekkis". on bjorn3d artiklit nähtud, siis selle meristationi ning ka sakslaste chip.de oma. kõik räägivad ühte
 |
no kõike mida räägitakse ei tasu kah uskuda, ükskõik kes seda räägib.
minu arvamus, et ootame lõplikud kaardid ära, esialgne variant oli (enne kellade tõstmist) r800 oli kindalti lahjem kui nv40.
varsti teab nvidia ati piire ja ajab nv40 piirile.
ja sis kui HV'lased saavad kaarte poest ostma hakata on õige aeg vaielda kumb ikka parem on
ehk on sul kaa tükike mõistust peas ja hoiduksid kedagi fannboyks nimetamast?
_________________ "Olukord on sitt, aga see on meie tuleviku väetis." - Lennart Meri
"Edu on kehv õpetaja. See ahvatleb tarku inimesi mõtlema, et nad ei saagi kaotada" - B. Gates |
|
   |
320 |
|
| tagasi üles |
|
 |
arm2004
HV Guru

|
04.05.2004 13:33:52
|
|
|
sul võib masinas minu poolest kasvõi tühjus haigutada, aga jutust on näha selget poolehoidu nVidia poole.
nagu mina olen fanATIc, oled sina NVidioot and that's that
edit: see kivi siis Scart'i kapsaaeda...
_________________ nooope! |
|
| Kommentaarid: 110 loe/lisa |
   |
97 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Scart
HV Guru

|
04.05.2004 13:42:19
|
|
|
link :: all põhjas on tore diagramm
| arm2004 kirjutas: |
sul võib masinas minu poolest kasvõi tühjus haigutada, aga jutust on näha selget poolehoidu nVidia poole.
nagu mina olen fanATIc, oled sina NVidioot and that's that
edit: see kivi siis Scart'i kapsaaeda... |
muig... vaata, mida me seni teame nv40'st? seda, et asi on kuradi kiire, kuid täislaksus töötades mõttetult jahe, mis teeb selle suure kobaka mõttekuse seal peal natuke vaieldavaks või kuidas? kelladega mängitakse viimased kuu aega juba ikka aina yles ja yles, mida me sellest järeldame? ainukest asja, et mõlemad tootjad tahtsid sulle ja mulle, klientidele keskmist sõrme näidata ja 6 kuu pärast natuke kiirema uuenduse taaskord välja lasta aga nagu näha, ei läinud see seekord läbi, firmad mängisid yksteist nurka, nii nvidia kui ati peavad panema välja maksimumkiiruse, seega meie ainult võidame... on teada tuntud, et nv40 reviewkaart oli revisjon 1 ning viimane kelluke on yle 450 mhz, mis teeb sellest ikka kuradi kiire asjanduse, aga me ei tea ju seda. nüüd aga ei tee ati laager muud, kui kriiskab, et nvidia imeb ja nvidia sai ära... unustades ära väikse fakti, et mitte keegi ei tea, mis on nvidia õiged kellad, minu jaoks on see "natuke" tobe käitumine, meenutab lasteaeda ja vanust nii 3-5 aastat. meibi ootaks ära mõlemad lõplikud kaardid? müts maha ati ees, kui nad tõesti suutsid seda teha, mis graafikutel kirjas, kuid hetkel ei saa selles kohe mitte kindel olla...
väike vihje, kae mu antud linki, kus on näha, mis saab, kui nv40 natuke tagant udjada
|
|
   |
101 |
|
| tagasi üles |
|
 |
aise
HV Guru

|
04.05.2004 13:47:21
|
|
|
Scart, eks x800´t annab ka tagant udjada
|
|
| Kommentaarid: 189 loe/lisa |
   |
172 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Noname
HV Guru

|
04.05.2004 13:52:03
|
|
|
| aise kirjutas: |
Scart, eks x800´t annab ka tagant udjada  |
Kindel või arvad?
|
   |
320 |
|
| tagasi üles |
|
 |
|
| lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
|