|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
| autor |
|
Janis
HV Guru
|
25.05.2017 11:23:57
|
|
|
| arm2004 kirjutas: |
| tsitaat: |
Teie loogika järgi võiks Eesti riik hakata ka kütust ise tootma, sest miks sõidukite kütuse eest maksta - leiame ja toodame ise?
|
|
Bensiini on ka meil ise toodetud.
|
|
| Kommentaarid: 209 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
3 :: |
5 :: |
175 |
|
| tagasi üles |
|
 |
olavsu1
külaline
|
25.05.2017 11:47:10
|
|
|
| Janis kirjutas: |
| arm2004 kirjutas: |
Teie loogika järgi võiks Eesti riik hakata ka kütust ise tootma, sest miks sõidukite kütuse eest maksta - leiame ja toodame ise?
|
|
Bensiini on ka meil ise toodetud. |
| ot: |
| Ajaloo ürikud kirjutavad jah, et apteekrid ajasid eestis bensiini. Leidus apteekreid, kes apteekritöö kus see ja teine jätsid ning keskendusidki ainult bensiini tootmisele |
|
|
| tagasi üles |
|
 |
netmaster
HV kasutaja

|
25.05.2017 16:42:07
|
|
|
| Teie loogika järgi võiks Eesti riik hakata ka kütust ise tootma, sest miks sõidukite kütuse eest maksta - leiame ja toodame ise? |
kui seda "bensiini" saaks pärast terves riigis kõigile lõpmatuseni tasuta jagada sarnaselt vaba tarkvaraga, siis mina oleks kahe käega selle tegemise poolt.
|
|
| Kommentaarid: 2 loe/lisa |
   |
0 :: |
2 |
|
| tagasi üles |
|
 |
painkillah
HV Guru

|
25.05.2017 16:56:06
|
|
|
Et siis Eesti Riik peaks maksumaksja raha eest hakkama kõigile riigi kodanikele tarkvara arendama? See teemaarendus läheb iga järgneva persooni ideega järjest rumalamaks. Ma loodan, et need ideegeneraatorid oma äriga niipea ei alusta.
_________________ www.oggym.ee // OG Gym // Pärnu, Roheline 74
See pole politsei ei poltergeist, mis turvased on teinud meist,
vaid vabaduse illusioon, mis mõnel mehel lõpu toond. |
|
| Kommentaarid: 95 loe/lisa |
   |
6 :: |
86 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Killer85
HV veteran
|
25.05.2017 17:00:06
|
|
|
| netmaster kirjutas: |
| eks seal korporatsiooni kontoris on sama fenomen, nagu riigiaparaadis. Raha nagu raba ja selle teenimiseks ei pea midagi tegema. Valdav enamus erafirmasi on ammu libre peal. Rääkisin hiljuti ühe sekretäriga, kelle ülesandeks on muuhulgas ka konvertida sissetulnud dokumente mingisse normaalsesse formaati ja tema ütles, et ainult riigiasutused ja eriti igasugu ametid saadavad idioodi järjekindlusega elusaid MS Office dokumente. Erafirmadest tuleb üldjuhul Librega tehtud pdf'e. Sarnasele järeldusele jõuab ka näiteks mailiserveri manuste statistika. |
Nonoh, avalikus foorumis niiviisi valetada pole just kena.
|
|
| Kommentaarid: 69 loe/lisa |
   |
67 |
|
| tagasi üles |
|
 |
netmaster
HV kasutaja

|
25.05.2017 19:55:11
|
|
|
| Nonoh, avalikus foorumis niiviisi valetada pole just kena. |
ja mikisofti jüngrite hüsteeria peale jääb mul üle ainult õlgu kehitada. Pole mul aastaid masinas MS Officet olnud ja ei tunne mingit puudust.
Muide, seal koolis, kus see sekretär oli, seisab 14 MS Office litsentsi kasutamata. Keegi ei taha. Osteti 15 litsentsi sellepärast, et mingi koolituse riigihange seda nõudis. Kui ma selle ühe olin neile ära installinud ja litsentsidega majandamiseks teinud eitea kuhu eitea mitu accounti, ning igasuguseid asju korduvalt aktiveerinud ja manageerinud, oli tulemuseks asi, mis toppis söögi alla ja peale oma online teenuseid. Milleks mulle Office, kus kõik operatsioonid kohaliku kettaga käivad kuskilt ümber nurga, jne, jne. Vanemates masinates on neil mingist ajast Office 2007, teistes Libre. Kedagi ei ole eraldi koolitatud, keegi ei kurda, kõik saavad hakkama. Ka matemaatikud oma valemite ja muu sellisega. Arvuteid kokku ca. 50.
|
|
   |
2 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Killer85
HV veteran
|
25.05.2017 21:03:47
|
|
|
Seltsimees, minu mingisuguseks jüngriks nimetamine ei tee sinu valesid kuidagi tõesemaks.
| Valdav enamus erafirmasi on ammu libre peal. |
|
|
| Kommentaarid: 69 loe/lisa |
   |
67 |
|
| tagasi üles |
|
 |
olavsu1
külaline
|
|
| tagasi üles |
|
 |
netmaster
HV kasutaja

|
25.05.2017 22:39:17
|
|
|
| Killer85 kirjutas: |
| Seltsimees, minu mingisuguseks jüngriks nimetamine ei tee sinu valesid kuidagi tõesemaks. |
Ja mis teeb sinu valed tõesemaks?
Ma kuulaks heameelega argumente, mis sunnivad igat viimast kui põllumeest, korteriühistut ja käsitöölist (äriregistris oli 2016a. üle 120000 juriidilise isiku) omale Officet ostma? MS Eesti käive peaks sel juhul koosnema praktiliselt ainult Office müügist. Vähetõenäoline, et need firmad arvutit ei oma, või kunagi ühtegi dokumenti või tabelit ei koosta. Millega siis? Notepadiga?
|
|
   |
2 |
|
| tagasi üles |
|
 |
LKits
HV Guru

|
|
| Kommentaarid: 13 loe/lisa |
   |
13 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Osiris
HV Guru

|
26.05.2017 07:34:08
|
|
|
Tõsi ta on, et paljudele sobiks täiesti ka windowsiga kaasasolev wordpad. Librest rääkimata.
Need okumendid mida tavaliselt suurem osa riigiasutuste tädidest teevad - selleks pole küll vaja mingit uhket MS officet vaja osta.
Olen kokku puutunud mõned aastad tagasi ühe riigiasutusega - ministeeriumist saadeti selliseid dokumente mis oli täis lausidiootsust. Ja sellesk, et neid avada pidid ka teised riigiasutused soetama uuemad office`d kuna vastasel korral kas ei avanenud või avanes valesti. Ja siis seda häda ministeeriumitädide poolt.
Tegelt võiks selle teema mingiks ajaks sulgeda. Nagunii õiget tõde siin ei saabu. Seletagu kumbki osapool mida tahab - on isikud kes on oma kindla poole valinud ja usuvad seda.
|
|
| Kommentaarid: 115 loe/lisa |
   |
103 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Max Powers
|
26.05.2017 07:48:24
|
|
|
| Palju riigi jaoks ühe kasutaja peale Office kulu tuleb?
|
|
| Kommentaarid: 215 loe/lisa |
   |
3 :: |
2 :: |
182 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Mnator
HV Guru
|
26.05.2017 07:51:33
|
|
|
| Osiris kirjutas: |
Tõsi ta on, et paljudele sobiks täiesti ka windowsiga kaasasolev wordpad. Librest rääkimata.
Need okumendid mida tavaliselt suurem osa riigiasutuste tädidest teevad - selleks pole küll vaja mingit uhket MS officet vaja osta.
Olen kokku puutunud mõned aastad tagasi ühe riigiasutusega - ministeeriumist saadeti selliseid dokumente mis oli täis lausidiootsust. Ja sellesk, et neid avada pidid ka teised riigiasutused soetama uuemad office`d kuna vastasel korral kas ei avanenud või avanes valesti. Ja siis seda häda ministeeriumitädide poolt.
Tegelt võiks selle teema mingiks ajaks sulgeda. Nagunii õiget tõde siin ei saabu. Seletagu kumbki osapool mida tahab - on isikud kes on oma kindla poole valinud ja usuvad seda. |
Mis imeasja need su tädikesed siis oskasid uusimal versioonil kasutada, et vanem versioon hätta jäi? Vanematele versioonidele on ju ms pakkunud täiendusi millega uuemaid asju vanas versioonis vähemalt sai avada ja omakorda töötlema asuda. Ainult salvestust uuemasse vormi ei pruugi olla. Samas ühilduvuse mõttes kõikvõimaliku muu tarkvaraga olekski parem eidekestele õpetada mõnes vanemas formaadis salvestus ja ongi ühilduvus parem.
Või on tegemist it-toe puudujäägiga ja ms poolt pakutud täiendusi lihtsalt ignoreeritud?
|
|
| Kommentaarid: 1 loe/lisa |
   |
1 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Betamax
HV Guru

|
26.05.2017 08:14:58
|
|
|
| Mnator kirjutas: |
| Osiris kirjutas: |
Tegelt võiks selle teema mingiks ajaks sulgeda. Nagunii õiget tõde siin ei saabu. Seletagu kumbki osapool mida tahab - on isikud kes on oma kindla poole valinud ja usuvad seda. |
Mis imeasja need su tädikesed siis oskasid uusimal versioonil kasutada, et vanem versioon hätta jäi? Vanematele versioonidele on ju ms pakkunud täiendusi millega uuemaid asju vanas versioonis vähemalt sai avada ja omakorda töötlema asuda. Ainult salvestust uuemasse vormi ei pruugi olla. Samas ühilduvuse mõttes kõikvõimaliku muu tarkvaraga olekski parem eidekestele õpetada mõnes vanemas formaadis salvestus ja ongi ühilduvus parem.
Või on tegemist it-toe puudujäägiga ja ms poolt pakutud täiendusi lihtsalt ignoreeritud? |
Ma loen siit samuti välja, et antud ministeeriumis ei osatud/viitsitud Compatibility Packe installida, mis siiani Microsofti lehel vabalt kättesaadavad on.
|
|
| Kommentaarid: 748 loe/lisa |
   |
1 :: |
563 |
|
| tagasi üles |
|
 |
netmaster
HV kasutaja

|
26.05.2017 09:08:02
|
|
|
| Ma loen siit samuti välja, et antud ministeeriumis ei osatud/viitsitud Compatibility Packe installida, mis siiani Microsofti lehel vabalt kättesaadavad on. |
Olles aastaid Office 2007'le neid pakke peale lasknud, ütlen ma, et need pole mingi imerohi. Nad lubavad uuemaid versioone küll avada, kuid kujundus jms. ei pruugi alati paigas olla. Eriti kehtib see Exceli tabelite kohta ja veel rohkem igasugu OLE objekte ja makrosi sisaldavate asjade puhul. Ilmselt sõltub palju ka sellest, millisele MSO versioonile see pakk peale lastud on. Tulemus on üldjuhul muidugi parem, kui Librega avades, aga ei pruugi olla ....
|
|
   |
2 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Reaper
Kreisi kasutaja

|
26.05.2017 09:30:33
|
|
|
Probleem on jah just dokumentide valesti kuvamine eri programmidega.
| Killer85 kirjutas: |
| eks seal korporatsiooni kontoris on sama fenomen, nagu riigiaparaadis. Raha nagu raba ja selle teenimiseks ei pea midagi tegema. Valdav enamus erafirmasi on ammu libre peal. Rääkisin hiljuti ühe sekretäriga, kelle ülesandeks on muuhulgas ka konvertida sissetulnud dokumente mingisse normaalsesse formaati ja tema ütles, et ainult riigiasutused ja eriti igasugu ametid saadavad idioodi järjekindlusega elusaid MS Office dokumente. Erafirmadest tuleb üldjuhul Librega tehtud pdf'e. Sarnasele järeldusele jõuab ka näiteks mailiserveri manuste statistika. |
Nonoh, avalikus foorumis niiviisi valetada pole just kena. |
Ma ütleks ka, et pigem levinum praktika on, et äripartnerite poolt tuleb ikka M$ jama. Pole küll täpset statistikat teinud. Ja eks see oleneb firmast ja äripartneritest ka.
Ahjaa, PDF-ide koha pealt: pidi just Win10 ja uue arvuti puhul PDF-ide tegemiseks kasutatud tasuta Bullzip PDF printerist loobuma, kuna see ei suutnud uusi Wordi dokumente korralikult PDF-ideks teha. OpenOffice'i dokumente suutis PDF-ideks teha küll, aga OpenOffice ei suutnud jälle DOCX korralikult kuvada. Seega pidi minema "Microsoft Print to PDF" peale, mis küll õnneks Win10-gaa tasuta kaasas oli.
|
|
| Kommentaarid: 29 loe/lisa |
   |
27 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Betamax
HV Guru

|
26.05.2017 10:16:53
|
|
|
| Office'ile on juba mitmeid versioone tagasi lisatud PDF-i tugi, mis toimib vägagi hästi. Vähemalt siiani pole probleeme olnud mingi ime läbi.
|
|
| Kommentaarid: 748 loe/lisa |
   |
563 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Renka
HV Guru

|
26.05.2017 10:40:11
|
|
|
| Betamax kirjutas: |
| Office'ile on juba mitmeid versioone tagasi lisatud PDF-i tugi, mis toimib vägagi hästi. Vähemalt siiani pole probleeme olnud mingi ime läbi. |
x2 - miks peaks mingit kolmanda osapoole asja kasutama funktsiooni jaoks mis on juba sisseehitatud?
| Ma loen siit samuti välja, et antud ministeeriumis ei osatud/viitsitud Compatibility Packe installida, mis siiani Microsofti lehel vabalt kättesaadavad on. |
Olles aastaid Office 2007'le neid pakke peale lasknud, ütlen ma, et need pole mingi imerohi. Nad lubavad uuemaid versioone küll avada, kuid kujundus jms. ei pruugi alati paigas olla. Eriti kehtib see Exceli tabelite kohta ja veel rohkem igasugu OLE objekte ja makrosi sisaldavate asjade puhul. Ilmselt sõltub palju ka sellest, millisele MSO versioonile see pakk peale lastud on. Tulemus on üldjuhul muidugi parem, kui Librega avades, aga ei pruugi olla .... |
Office 2007 on KÜMME aastat vana!
Aga kummaline on, et kurdad asjade valesti kuvamist samas räägid, et vabavaraline Libre vmt asi on jube hea - mis minu kogemuses ei kuva ka lihtsamaid asju kuigi hästi.
_________________ There is no place like 127.0.0.1 |
|
| Kommentaarid: 71 loe/lisa |
   |
61 |
|
| tagasi üles |
|
 |
netmaster
HV kasutaja

|
26.05.2017 11:09:32
|
|
|
| Office 2007 on KÜMME aastat vana! |
mis siis? Mis tal viga on? Kui keegi on millegi eest maksnud, miks ta ei tohi seda 10a. kasutada, kui ta töötab ja tal pole midagi häda? Ma kohe kuulaks huviga, mida imet teeb Office365 mingi keskmise dokumendi- või tabeliga, mida 2007 ei tee.
See, et 2007 ei ava korralikult Office365 või 2016 dokumente, on pigem nende probleem, kes ei oska oma asju loetavas formaadis levitada.
| Aga kummaline on, et kurdad asjade valesti kuvamist samas räägid, et vabavaraline Libre vmt asi on jube hea - mis minu kogemuses ei kuva ka lihtsamaid asju kuigi hästi. |
Miks Libre üldse peaks hästi kuvama kellegi kolmanda kinnises formaadis dokumente? Või väidad sa, et Libre ei kuva oma dokumente kuigi hästi?
viimati muutis netmaster 26.05.2017 11:12:47, muudetud 1 kord |
|
   |
2 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Renka
HV Guru

|
26.05.2017 11:17:12
|
|
|
Kui sa soovid kasutada 10a vana tarkvara siis see on sinu valik - ei ole mõtet ülejäänud maailma süüdistada selles, et nemad ei oska sinule sobivas formaadis asju salvestada.
Ja milline see kinnine formaat on? Microsofti vana .doc proprietary standard (mis nüüdseks on küll pea täies mahus avalikustatud)? Või räägid avaliku speciga ja standardiseeritud (ECMA-376 | ISO/IEC 29500) OOXMList? http://officeopenxml.com/
|
   |
61 |
|
| tagasi üles |
|
 |
netmaster
HV kasutaja

|
26.05.2017 11:21:50
|
|
|
| Kui sa soovid kasutada 10a vana tarkvara siis see on sinu valik - ei ole mõtet ülejäänud maailma süüdistada selles, et nemad ei oska sinule sobivas formaadis asju salvestada. |
sa vist üritad väita, et kui sa teed mingi oma dokumendi formaadi ja küsid selle avamise eest alates 69€/aastas, siis olen ma ise süüdi, et seda lahti ei saa? Mina ja ülejäänud maailm ütleks selle peale, et pista sinnasamusesse oma dokumendid.
| Ja milline see kinnine formaat on? |
ma räägin docx ja xlsx formaadist, milles uuemad Office'd omi asju vaikimisi salvestavad. Libre ja MSO2007 saavad korralikult lahti 99% doc failidest, olgu need tehtud millega tahes.
|
|
   |
2 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Renka
HV Guru

|
26.05.2017 11:29:07
|
|
|
| Kui sa soovid kasutada 10a vana tarkvara siis see on sinu valik - ei ole mõtet ülejäänud maailma süüdistada selles, et nemad ei oska sinule sobivas formaadis asju salvestada. |
sa vist üritad väita, et kui sa teed mingi oma dokumendi formaadi ja küsid selle avamise eest alates 69€/aastas, siis olen ma ise süüdi, et seda lahti ei saa? Mina ja ülejäänud maailm ütleks selle peale, et pista sinnasamusesse oma dokumendid. |
Ja täpselt seda oligi .doc jmt proprietary failiformaadid.
| Ja milline see kinnine formaat on? |
ma räägin docx ja xlsx formaadist, milles uuemad Office'd omi asju vaikimisi salvestavad. Libre ja MSO2007 saavad korralikult lahti 99% doc failidest, olgu need tehtud millega tahes. |
OOXML e. docx, xlsx jmt on täiesti standardiseeritud spec'iga failiformaadid. Keegi ei küsi nende avamise eest raha. Võta spec ette ja arenda ise editor/viewer valmis kui soovid.
Lisaks on MS enda poolt ka tema enda vanematele toodetele nende formaatide tugi lisatud. Lisaks on olemas eraldi viewer rakendus juba aastast 2008 (ja oli ka enne seda vanem versioon eelnevate formaatide tarbeks). Ja seda justnimelt sellepärast, et uuele formaadile üleminek oleks valutu ja keegi ei saaks väita, et ta PEAB failide avamise eest raha välja käima. See on nii kuramuse loll ja asjatundmatu väide, et häbi peaks olema
|
   |
61 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Renka
HV Guru

|
26.05.2017 11:35:24
|
|
|
Eriti kurvaks teeb see, et netmaster on minu arusaamist pidi miskitpidi IT haldusega tegelev. Ja ei tea selliseid elementaarseid asju. Mina kui mitte kunagi IT haldust teinud isik aga pean siin harima teda sellistes elementaarsetes asjades? Tahaks loota, et oma eriala muudes aspektides on oskused/teadmised ikka olemas.
Või olen valesti aru saanud ta aemtikohast?
|
   |
61 |
|
| tagasi üles |
|
 |
netmaster
HV kasutaja

|
26.05.2017 11:44:54
|
|
|
| OOXML e. docx, xlsx jmt on täiesti standardiseeritud spec'iga failiformaadid. Keegi ei küsi nende avamise eest raha. Võta spec ette ja arenda ise editor/viewer valmis kui soovid. |
päris nii lihtne see pole.
Many GNU users who receive Word documents try to find ways to handle them. You can manage to find the somewhat obfuscated ASCII text in the file by skimming through it. Free software today can read most Word documents, but not all—the format is secret and has not been entirely decoded. Even worse, Microsoft can change it at any time.
Worst of all, it has already done so. Microsoft Office 2007 uses by default a format based on the patented OOXML format. (This is the one that Microsoft got declared an “open standard” by political manipulation and packing standards committees.) The actual format is not entirely OOXML, and it is not entirely documented. Microsoft offers a gratis patent license for OOXML on terms which do not allow free implementations. We are thus beginning to receive Word files in a format that free programs are not even allowed to read. |
veel lugemist samal teemal
https://joinup.ec.europa.eu/community/osor/case/complex-singularity-versus-openness
|
|
   |
2 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Mnator
HV Guru
|
26.05.2017 11:50:40
|
|
|
| OOXML e. docx, xlsx jmt on täiesti standardiseeritud spec'iga failiformaadid. Keegi ei küsi nende avamise eest raha. Võta spec ette ja arenda ise editor/viewer valmis kui soovid. |
päris nii lihtne see pole.
Many GNU users who receive Word documents try to find ways to handle them. You can manage to find the somewhat obfuscated ASCII text in the file by skimming through it. Free software today can read most Word documents, but not all—the format is secret and has not been entirely decoded. Even worse, Microsoft can change it at any time.
Worst of all, it has already done so. Microsoft Office 2007 uses by default a format based on the patented OOXML format. (This is the one that Microsoft got declared an “open standard” by political manipulation and packing standards committees.) The actual format is not entirely OOXML, and it is not entirely documented. Microsoft offers a gratis patent license for OOXML on terms which do not allow free implementations. We are thus beginning to receive Word files in a format that free programs are not even allowed to read. |
veel lugemist samal teemal
https://joinup.ec.europa.eu/community/osor/case/complex-singularity-versus-openness |
Kui sulle tõesti keegi saadab mingeid imenikerdisi wordist, siis palu tal oma teosed salvestada rtf-formaadis ja uuesti saata. Siis ikka saad avatud.
|
|
| Kommentaarid: 1 loe/lisa |
   |
1 |
|
| tagasi üles |
|