parkenTOSH, gigabytel enda mingit oc softi ei ole? asusel näiteks on - näitas päris täpselt ära x370 plate peal.
ryzen master on kah kindlasti üks usaldusväärsemaid.
white,Corsair Vengeance LPX 16GB DDR4 Kit K2 White 3200 CMK16GX4M2B3200C16W
Ehitasin endalegi R5 1600, koos sama RAMiga (punane variant siis) ja Gigabyte AB350m - Gaming 3 emaplaadiga. Uuendasin BIOSi F4 peale enne kui Win peale lasin, ent saan umbes kord tunnis BSOD-sid isegi 2133Mhz peal, rääkimata OC0st. Tõenäoliselt asi mälus, aga täpsemalt ei tea öelda. Sama ram ju siiski Samsung B-die, mida AMD soovitas. Memtest86-s sain 76 errorit kui kaks mälu korraga jooksutasin, ent pole neid veel DIMM-ides ümber tõstma hakanud. On kellelgi nõu anda?
PS! Kas mälu on QVL? Ei ole, ent katsuge leida ühtegi mälu, mis 3200Mhz juures tollel emaplaadil töötaks. Nimekirjas olevat 3 varianti ei olnud mul kuskilt alla 200€ võimalik ostagi
mul samad mälud Asus X370 Prime platega. 4 pulka 2666mhz, pole ühtegi probleemi. 2 pulka 2933mhz töötas Samuti laitmatult. Pole rohkem väga näppinud, ootan selle uue AGESA uuendusega BIOSi ära siis proovin 4 pulka ka vähemalt 3000 kanti saada _________________ Linux Gaming Videos: Xpander69
GigaByte'l on küll mingi OC soft aga ma leidsin nende softide hulgast ka System Information Viewer tarkvara. Avastasin, et tegu suht hea tarkvaraga. SIV näitab igasugu informatsiooni (kõik tempid ja voldid) ning laseb ka hoiatusi panna kui mõni väärtus läheb kõrgemaks või madalamaks kui minu poolt määratud min/max. Lisaks on veel ventide reguleerimine ka.
Hetkel olen siis umbes 1.3V peal 2666Mhz ja XMP profiiliga endale RAM toole saanud. 2400Mhz juures ja 1.35V tootas laitmatult ent kahtlane oli hoida nii korget pinget ilma mingi OC-ta. JEDEC timingud on muidu.
Voi annan alla ja lasen poel rami Kingston HyperX 2666Mhz vastu valja vahetada? Too on QVL-is, 1.2V peal ning CL15 timingutega.
Mina sain küll ilusti enda platel jooksma mälud, 1.2V ja 2666Mhz XMP profiiliga, mäludeks Corsair Vengance LPX ja plate AsRock AB350 Pro4. Üllatav on see et lükkasin prose 3.7Ghz peale ryzen 1700 ning temperatuuri vahe default clockiga muutus 4 kraadi umbes AMD Wraith jahutusega.
pakun, et ryzeniga tegu pole. nime poolest. zen arhitektuur küll, aga suht koht kindlalt, et kasutatakse teist tootenime. Need ikkagi mõeldud pro workstation ja serveri klassi.
Millist matx plaati saja euri piires soovitate. Peale läheb 1700. Video tuttaval 1070 exoc, suht paksu backplatega, et ei satuks mäluklambritega konflikti.
kui asrocki ab350m pro4 alla 100 kätte saad siis on hea küll. kui hardcore overclockimist tahad, siis jällegi vist ei ole nii hea valik. samas, ükski alla 100 eur maksev plate pole selliseks OC-ks mõeldud.
kui asrocki ab350m pro4 alla 100 kätte saad siis on hea küll. kui hardcore overclockimist tahad, siis jällegi vist ei ole nii hea valik. samas, ükski alla 100 eur maksev plate pole selliseks OC-ks mõeldud.
Oleksin ka ise selle valinud, ent sellel on ainult üks CHA_FAN header ning USB 3.1 gen1.
1955X tundub päris huvitav.
10 tuuma @ 3.6/4.0 ja Quad DDR4
Kodumasinale vaevalt rohkem vaja on prose poolepealt. _________________ Purgatory Judgement
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.