|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
| autor |
|
pots4t4j4
HV Guru

|
06.03.2017 19:13:39
|
|
|
| Teab keegi millal arkis A kati sõidueksameid saab tegema hakata ja kas ark suutis omale motikad hankida või tuleb ikka enda omaga minna? Vaja A2 -> A teha ja selleks aint linnasõitu vaja.
|
|
| Kommentaarid: 493 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
4 :: |
3 :: |
401 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Mobileman
Kreisi kasutaja
|
15.04.2017 21:55:06
|
|
|
| Mul endal eksamid juba eelmisel sajandil tehtud ja kindlasti on selle ajaga mõndagi muutunud, huvitav kas peale sõidueksami tegemist saab küsida näha ka mingit paberit vms kus on kirjas milliste vigade tõttu eksamit sooritatuks ei loetud? Eksamineerija poolt eksami lõpus loetletud vigadest osad tunduvad olema veidi liialt jaburad, et neid sellisteks vigadeks pidada, mille pärast eksam positiivselt sooritamata jäi. Näiteks maanteel 6. käigu asemel 5. käigu kasutamine. Samuti joonte vahele parkides kui ei jäänud päris keskele joonte vahele, vaid ühel pool väiksem vahe, samas oli joonte vahel ja ka oli võimalik probleemideta ust avada ja autost välja minna. Kui sellised asjad üldse vigadeks märgitakse, siis võiks loogiliselt eeldada, et mitte sellise ohtlikkusega vigadesks, mille pärast eksamit tehtud ei saa. Samas eksamineerija loeb üles kõik asjad mis talle nö. ei meeldinud sõidu ajal, aga küsimus on selles, mis olid ametlikud vead ja mis võibolla pigem soovitused. Eksamil käia sellest päris täpselt aru ei saanud.
|
|
| Kommentaarid: 45 loe/lisa |
   |
0 :: |
41 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Valvejoodik
HV veteran

|
15.04.2017 23:14:55
|
|
|
Kas eksami ajal parkides käib eksamineerija joone võrdsust tollipulgaga kontrollimas? Maanteel 5 käik ei ole ka mingi ohtlik viga, äkki autokoolis oli masinal vaid 5 käiku ja eksamit tehes kerge närviga ei tulnud meelde? Need on küll jaburused mille alusel läbi kukutada. Kas kaebust ei saa esitada?
Põlvas lasti mind isegi peale veidi kahtlast kurvi tagant möödasõitu läbi Või lihtsalt eksamineerija vaatas, et riigi poolt tasutud ja pole mõtet peedistada?
|
|
| Kommentaarid: 16 loe/lisa |
   |
1 :: |
15 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Mobileman
Kreisi kasutaja
|
15.04.2017 23:21:24
|
|
|
Eks oli muid vigu ka, näiteks mootori välja suremine, ega sõitjal pärast kõik meeles enam pole, sellepärast võikski olla võimalik hiljem oma eksami vigadega tutvuda. Kas see võimalus on või mitte, seda ma ei tea.
|
|
   |
41 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Fumetsu
HV vaatleja

|
15.04.2017 23:25:30
|
|
|
| Jah, eksamit lõpetades pakutakse sulle paberit oma vigadega. Kui välja suretad, vale käiguga sõidad ja sirgelt parkida ei suuda siis ilmselt kukud läbi ebakindla auto käsitlemise pärast.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
Mobileman
Kreisi kasutaja
|
15.04.2017 23:29:22
|
|
|
| Ja seda paberit saab siis ka hiljem näha või omale kaasa?
|
|
   |
41 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Fumetsu
HV vaatleja

|
15.04.2017 23:39:35
|
|
|
| Ilmselt saab hiljem, sest kõik eksamitulemused arhiveeritakse nagunii hilisemate vaiete pärast.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
softis
HV Guru

|
16.04.2017 09:29:27
|
|
|
Kui sul on mitu jaburat asja, mis toodud põhjuseks, siis ilmselt on asi kogu üldises pildis, nagu Fumetsu ka mainis.
ARK hindab juhi valmisolekut liikluses osaleda ja teistega arvestada ning üldist liikluskäitumist ja auto käsitsemist.
Kui ikka mitu sellist tavalise blondiini viga (ei pea konkreetselt sind silmas) parkimisel ja autoga liiklemisel, siis ei ole ka head tulemust loota.
Mind kukutati omal ajal liigse optimeerimise pärast läbi esimesel korral.
_________________ www.FunBox.ee - kvaliteetsed õhupallid, värvikad kostüümid ja kõik muu vajalik meeldejääva peo korraldamiseks! |
|
| Kommentaarid: 21 loe/lisa |
   |
21 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Mobileman
Kreisi kasutaja
|
16.04.2017 10:15:16
|
|
|
| softis kirjutas: |
Kui ikka mitu sellist tavalise blondiini viga (ei pea konkreetselt sind silmas)...
|
Ei saagi mind silmas pidada, sest mina käisin eksamit tegemas 20 aastat tagasi. Siis tehti ARK-s eraldi platsisõit kõigepealt. Enne kui seda puhtalt ei läbinud, siis linnasõidule ei saanud. Ma tegin platsisõidu sõiduautoga ja mootorrattaga (mõlemaga eraldi) ning linnasõidu ainult veoautoga, sest taotlesin ka A ja C1-kategooriat. Nüüd autokoolis tehakse platsisõit eraldi, aga ARK-s seda enam ei tehta. Kui mitu kategooriat korraga teed (A, B, C), seda ma ei teagi kuidas siis sõidud tehakse, kas iga kategooria sõidukiga eraldi linnasõidud?
|
|
   |
41 |
|
| tagasi üles |
|
 |
sooty
HV veteran
|
16.04.2017 12:39:59
|
|
|
.....
viimati muutis sooty 02.07.2020 14:56:32, muudetud 1 kord |
|
| Kommentaarid: 12 loe/lisa |
   |
12 |
|
| tagasi üles |
|
 |
salatoimik
HV Guru

|
16.04.2017 13:06:43
|
|
|
| Valvejoodik kirjutas: |
Põlvas lasti mind isegi peale veidi kahtlast kurvi tagant möödasõitu läbi Või lihtsalt eksamineerija vaatas, et riigi poolt tasutud ja pole mõtet peedistada? |
No endal oli vaja seal külgboksi teha, nikedasin siis kuidagi vahele ära, uks lahti ja ütleb "vähe suur vahe". Ma siis kostsin, et pole probleemi, ajame lähemale. Läbi igal juhul sain
Samas tean ka juhtumit, kus põlvas kukuti läbi kuna siit otse mäkke minnes ei peatutud, et veenduda ega paremalt keegi ei tule
link
_________________ LehesFoto - Täis suvaklõpse ja muud
viimati muutis salatoimik 16.04.2017 13:08:45, muudetud 1 kord |
|
| Kommentaarid: 39 loe/lisa |
   |
35 |
|
| tagasi üles |
|
 |
ranel
HV Guru
|
16.04.2017 13:07:42
|
|
|
| Mobileman kirjutas: |
Kui ikka mitu sellist tavalise blondiini viga (ei pea konkreetselt sind silmas)...
|
Ei saagi mind silmas pidada, sest mina käisin eksamit tegemas 20 aastat tagasi. Siis tehti ARK-s eraldi platsisõit kõigepealt. Enne kui seda puhtalt ei läbinud, siis linnasõidule ei saanud. Ma tegin platsisõidu sõiduautoga ja mootorrattaga (mõlemaga eraldi) ning linnasõidu ainult veoautoga, sest taotlesin ka A ja C1-kategooriat. Nüüd autokoolis tehakse platsisõit eraldi, aga ARK-s seda enam ei tehta. Kui mitu kategooriat korraga teed (A, B, C), seda ma ei teagi kuidas siis sõidud tehakse, kas iga kategooria sõidukiga eraldi linnasõidud? |
Mul ABC taskus. A, B, C1 ja C eksamid on kõik alanud platsisõiduga. C1 sain noomida veel, et käigud hästi sisse ei läinud. Oli vana gaz51, millel käike lasin topeltsiduriga, aga kulunud masinal lihtsalt need ei tahtnud kuidagi sisse minna.
_________________ Mobiilne rehvivahetus Lõuna-Eestis ja rehvide tellimine üle Eesti. www.rsrehvid.ee 55 684 121 |
|
| Kommentaarid: 186 loe/lisa |
   |
165 |
|
| tagasi üles |
|
 |
mikk36
HV Guru

|
16.04.2017 14:31:45
|
|
|
| salatoimik kirjutas: |
Samas tean ka juhtumit, kus põlvas kukuti läbi kuna siit otse mäkke minnes ei peatutud, et veenduda ega paremalt keegi ei tule
link |
No aga peadki ju veenduma, kui paremalt tulijal on eesõigus, eriti veel pimeda kurvi korral.
|
|
| Kommentaarid: 85 loe/lisa |
   |
2 :: |
78 |
|
| tagasi üles |
|
 |
salatoimik
HV Guru

|
16.04.2017 14:36:41
|
|
|
| mikk36 kirjutas: |
| salatoimik kirjutas: |
link |
No aga peadki ju veenduma, kui paremalt tulijal on eesõigus, eriti veel pimeda kurvi korral. |
No selles mõttes veenduski et liikus umbe aeglaselt sealt aga sellest ei piisanud, alla STOPi ei mänginud välja.
_________________ LehesFoto - Täis suvaklõpse ja muud |
|
| Kommentaarid: 39 loe/lisa |
   |
35 |
|
| tagasi üles |
|
 |
mikk36
HV Guru

|
16.04.2017 14:43:08
|
|
|
See peaks vaidlustatav olema, kuna pole peatu ja anna teed märki sul ees ja seaduses on ainult selle märgiga kohustus seisma jääda veendumise käigus.
| tsitaat: |
§ 57. Sõitmine reguleerimata ristmikul
(2) Kui peatee või sõidueesõigusega tee suund muutub, peab peateel või sõidueesõigusega teel sõitev juht andma teed samal teel paremalt lähenevale või seal asuvale sõidukijuhile. Samamoodi peavad omavahel toimima kõrvalteel sõitvad juhid. |
Mitte kuidagi ei ütle see punkt, et peab seisma jääma.
|
|
| Kommentaarid: 85 loe/lisa |
   |
78 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Oisu.
HV kasutaja
|
16.04.2017 16:31:19
|
|
|
Täna ju kaamera eksamit jäädvustamas
|
|
| Kommentaarid: 3 loe/lisa |
   |
3 |
|
| tagasi üles |
|
 |
elukaz
HV Guru

|
16.04.2017 18:14:22
|
|
|
Eksamil peab veenduma et eksamineerija on veendunud. Nii et kui ta mujale vahib siis tuleb aega anda.
_________________ Ma ei saa sellest aru, järelikult on see vale. |
|
| Kommentaarid: 193 loe/lisa |
   |
3 :: |
155 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Mobileman
Kreisi kasutaja
|
16.04.2017 22:29:35
|
|
|
Kunagi mu eksamisõidu ajal iriseti sellepärast, et ma justkui ei vaataks juhipoolsesse peeglisse üldse. Tegelikult vaatasin, aga ilma pead märgatavalt pööramata.
|
|
   |
41 |
|
| tagasi üles |
|
 |
jägaja
HV Guru

|
16.04.2017 22:32:11
|
|
|
Sa pole ainus, kes pead pööramata peegleid jälgib ja siis võtta saab. Eksami ajal peab ikka demonstratiivselt pead keerma, vahet pole, mida silmad piiluvad
_________________ " Maailm on täis kõikvõimalike külatarkade kogukondi, kelle ühine joon on teadus- ja tõenduspõhisele elukäsitusele vastandumine." |
|
| Kommentaarid: 145 loe/lisa |
   |
130 |
|
| tagasi üles |
|
 |
prtv
HV Guru
|
17.04.2017 05:09:32
|
|
|
Autokoolis meile raiuti ka ikka, et eksami ajal peab demonstratiivselt ja süvenenult peegleid jälgima, et eksaminaator saaks ka aru et sa jälgid oma ümbrust Endal läks hästi, peale tabasalu ringi lõpeb 70 ala ära, ma aga sõitsin 70'ga mäest üles ikka, mäe tipus küsiti et mis lubatud piirkiirus oli ning et ma ei olnud esimene kes nõnda märke ei jälginud, õnneks ei läinud veana kirja
_________________ |
|
| Kommentaarid: 82 loe/lisa |
   |
73 |
|
| tagasi üles |
|
 |
MaXakas
Kreisi kasutaja

|
18.04.2017 08:55:57
|
|
|
Mis kuradi hilinenud aprillinali MNT poolt see navi kasutamine eksamil on? Navi teatavasti ei mõnita - "pööra esimesel võimalusel paremale", kui paremal on tulemas saabuv ühesuunaline, vaieldav tee/teega külgev ala jne.
Huvitav, mida täpsemalt nad kontrollima hakkavad? Vilumust Garmini GPSi kasutamisel? Vilumust TomTomi GPSi kasutasimisel? Mingi muu brandi liidese vilumust? Äkki lisaks häälkäsklustega navi näppimise vilumust?
_________________ There is no such thing as allkiri! |
|
   |
44 |
|
| tagasi üles |
|
 |
softis
HV Guru

|
18.04.2017 09:08:10
|
|
|
Navi on oluliselt rohkem levinud juba tehasest tulnud autodel, seega võiks ju olla arusaadav, et see käib ka auto käsitsemisoskuse alla. Samamoodi on see lisaasi, mis tähelepanu vajab. Ma ei usu, et noorele juhile see lihtne on.
Mingit lalinat selle peale teha "kogenud juhtide" poolt on leebelt öeldes madalalaubaline.
_________________ www.FunBox.ee - kvaliteetsed õhupallid, värvikad kostüümid ja kõik muu vajalik meeldejääva peo korraldamiseks! |
|
   |
21 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Märt.
HV Guru

|
18.04.2017 09:13:53
|
|
|
Navi on oluliselt rohkem levinud juba tehasest tulnud autodel, seega võiks ju olla arusaadav, et see käib ka auto käsitsemisoskuse alla. Samamoodi on see lisaasi, mis tähelepanu vajab. Ma ei usu, et noorele juhile see lihtne on.
Mingit lalinat selle peale teha "kogenud juhtide" poolt on leebelt öeldes madalalaubaline.  |
Enamasti siiski lisavaruna ja kui klient küsi veel kaardiuuenduse hinda, siis enamasti jääbki uuendamata ning hapneb.
Mõttekam on siiski miskis nutiseadmes navi, kaardiuuendused on tasuta ja vähemalt 4x aastas.
_________________ Albert Einstein: "Vaid kaks asja on lõpmatud, universum ja inimlik rumalus, ja selles esimeses pole ma nii kindel." |
|
| Kommentaarid: 29 loe/lisa |
   |
23 |
|
| tagasi üles |
|
 |
softis
HV Guru

|
18.04.2017 09:19:35
|
|
|
See, kas navi on autos sees või hoidikus teises kohas ei muuda siiski asja sisu
|
   |
21 |
|
| tagasi üles |
|
 |
MaXakas
Kreisi kasutaja

|
18.04.2017 12:19:08
|
|
|
Minu "lalina" mõte oli siiski see, et mida kuradit MNT seoses naviga kavatseb eksamil kontrollima hakata? Ma ei usu, et asi nii lihtne, et seisvas autos öeldaks, sõidame nüüd Hernesupi tee 36 ja siis näpid navist selle Hernesupi välja ja sõidad navi järgi. Pigem mingi uus kottimise koht leiutatud... Aga millega nad täpselt kottida kavatsevad
Kui nüüd ARKist ja kottimisest rääkida, siis oma B-kati sõitu Sauel ma ei unusta: milline kisa oli, et ma Kanama viadukti mahasõitu liiga aeglaselt võtsin. Praeguseks on ca 10 aastat B staazi, aga minu auto küll väga palju kiiremini seal ei liigu, kui tookord eksmaiauto.
_________________ There is no such thing as allkiri! |
|
   |
44 |
|
| tagasi üles |
|