kas keegi kuskil näeb/teab ryzen 1700 mõistliku hinnaga siinmail saadavat tegelikult? hetkel tundub, et HV-s üleval olev info ei ole väga värske - ettevõtted järjest lükkavad tagasi, kui küsin saadavust... =)
Tellisin ise ka Arvutitargast ära Ryzen 5 1600 + Corsair LPX 2x8GB 3200MHZ ddr4 ja Gigabyte B350M Gaming3 plate.
Viimane AMD platvorm oli mul XP2500+ vesijahutuse peal Olid ajad...
1600x on tõesti suurepärane tykk, eriti selle raha eest, järelturul hakkab neid raudselt 200€ eest liikuma, sinna lisaks miski 80€ b350 plaat ja saabki 300€ eest 6 tuumase prose ja plaadi ( millega saab ka kellata) , ostaks isegi kui juba 1700 olemas poleks.
Loksuvad ka siin foorumis liikuva vanaraua hinnad paika, mille eest siiamaani müstilisi summasid küsitakse.
viimati muutis pots4t4j4 11.04.2017 18:04:30, muudetud 1 kord
Panin ka uus BIOS`i peale, nüüd DDR4 @ 2933-16-18-18-36-69 (enne oli 2100-15-15-15-36-50)
Panin DOCP@3200, sellega jõudis Windowsi aga peale seda pani pange, muutsin lihtsalt kiiruse 2933mhz peale ja muid asju ei puutunud.
Tellisin ise ka Arvutitargast ära Ryzen 5 1600 + Corsair LPX 2x8GB 3200MHZ ddr4 ja Gigabyte B350M Gaming3 plate.
sarnene komplekt ka minulgi tellimustes kogunemas, ainuke vahe, et mälud võtsin corsair led 3200-d, netist puurisin, et 8GB moodulid on single-sided ja samsungi chipiga, mis võiks veidi lootustandvam kombo olla.
käristasin 500GB evo960 m2 nvme ketta peale ka, kui juba siis juba.
tõenäoliselt elan pisut stock jahutil, kuni korraliku AiO (liquid freezer 240 vast) võtan ligi.
vast saab nädalavahetuseks kogu kompoti kokku. jälle mõneks aastaks rahu majas.
vana 3570k on hakanud kahjuks jamasid tekitama. enam stockis OCCT/prime'i ei tee ja juba uuemates mängudes kippus vahest resa/freezima; mäluvead on välistatud (terve öö lasi memtesti) ja jahutus on piisav. kas emme või cpu ise paneb näkku, dunno, pole viitsimist edasi puurida ja teisest pessukast doonoreid võtma.
pots4t4j4, uuem HWiNFO64, Tctl on mul +20c temp. (X-prosede eripära), aga Tdie on õige, hetkel idleb 25.5c, aga mul see hwinfo ka vahest harva paneb villast, ei tea millest.
Mul oli vist mingi vanem versioon 5.46 hetkel panin 5.50 peale ja see näitab sama mis ryzen master, vana versioon näitas vahepeal 78c ja seda 560 radika taga peale paaritunnist koormustesti, ventikad olid küll 500rpm aga siiski natuke palju.
Nomh, panin ka oma tellimuse galadoris sisse ära. Hind oli hea ja emaplaadi pidin nkn tellima. Hetke seisuga see kola otsas mida mina ka tellisin, eks varsti selgub kas sain ka õigel ajal või ei vedanud .
Nagu aru sain on ka 1600 võimalik 4.0 peal tööle panna, või mil määral 1600 4.0 GHz OC erineb igapäevatingimustes 1600X 4.0Ghz Boost variandist?
ˇ
Ei erinegi, kui 1600 on odavam võta see, jahuti ka kaubapeale kaasas mis 1600x puudub.
et ka 1600 saab panna tööle nii, et kui võimsust vaja on hetkega ligi 4.0Ghz ja kui pole vaja siis automaatselt kellab ennast alla ja on jahe ja säästlik? Kus see trikk on?
selles suhtes on amd päris agressiivne oma energiasäästuga olnud, et isegi overclockitud variandiga töötab automaatne underclockimine normaalselt (kui pole mingit emaplaadi bugi). idle's on ryzen väga viisakas.
küll aga pannakse turbo ja XFR disabled staatusesse kui OC-d üle teatud piiri, vist oli 3,6GHz.
aga selle jahutiga on nii ja naa. 4GHz lähedale (tõenäoliselt küll pisut alla, aga 3,8-3,9 vahele on küll üsna tõenäoline maanduda) tähendab ikkagi rohkemat jahutusvajadust, kui see 1600 kaasatulnud ja siis tuleb niikuinii eraldi jurakas otsida. Seega see pole niivõrd suur võit. võidad jahedamas süsteemis ja tõenäoliselt ka saad vaiksema süsteemi.
1600x-i mõte on mitteklokkijale. pistad sisse ja kõik töötab. korraliku jahutiga hoiab precision boost korralikult klokki: kuni 3,7G kõikidel coredel (amdi "turbo" lubab automaatselt kuni +1 multiplier kõigil coredel), kuni 4GHz (+4 multiplier) 2 füüsilise tuumaga pluss kuni 4,1GHz XFR (lisa 1 multiplier, samuti kuni 2-le füüsilisele tuumale). Nii kui jahutust on ebapiisavalt, siis turbo ei rakendu (või rakendub vähem).
sarnene komplekt ka minulgi tellimustes kogunemas, ainuke vahe, et mälud võtsin corsair led 3200-d, netist puurisin, et 8GB moodulid on single-sided ja samsungi chipiga, mis võiks veidi lootustandvam kombo olla.
käristasin 500GB evo960 m2 nvme ketta peale ka, kui juba siis juba.
tõenäoliselt elan pisut stock jahutil, kuni korraliku AiO (liquid freezer 240 vast) võtan ligi.
vast saab nädalavahetuseks kogu kompoti kokku. jälle mõneks aastaks rahu majas.
vana 3570k on hakanud kahjuks jamasid tekitama. enam stockis OCCT/prime'i ei tee ja juba uuemates mängudes kippus vahest resa/freezima; mäluvead on välistatud (terve öö lasi memtesti) ja jahutus on piisav. kas emme või cpu ise paneb näkku, dunno, pole viitsimist edasi puurida ja teisest pessukast doonoreid võtma.
Mõtlesin ka nende samade LED mälude peale, kuid siis arvasin, et mu Noctua NH-D14 jahutus võib neile ette jääda, sest need mälud on päris kõrged ja lisaks on mul kinnine kast ei näeks neid LEDe
see on tõesti omamoodi probleem, kõrge radikaga mälud ja hiigelsuured jahutid käsikäes ei käi.
mina plaanin AIO peale minna, seega mind see väga ei koti. LED-e tegelikult ei otsinud, niikuinii mul kinnine aknata kast. Lihtsalt tulid antud juhul kõige odavamad (miski 128€ komplekt vist oli) ja teadmisega, et peaks olema lootustandev variant.
Mul näitab Arvutitarga tellimuse lehel, et asjad on tellitud. Kullerile antakse üle 18.04 (eeldatavalt).
Mis teil näitab, kes te omale Ryzen 5'd tellisite? Loodan, et ei juhtu seda nagu siin mõnel... kes ootas nädalaid ja kes üldse tühistas tellimuse
Asus X370-PRO uue 604 biosiga keerati midagi metsa, ei lähe enam windowsi, panen eelmise biosi tagasi.
Pidavat mingi RAMi teema olema. redditis ka keegi kirjutas, et windowsi enam ei läinud, pani teised pulgad ja siis läks.
Ma jätan ise selle versiooni vahele. _________________ LehesFoto - Täis suvaklõpse ja muud
Mul näitab Arvutitarga tellimuse lehel, et asjad on tellitud. Kullerile antakse üle 18.04 (eeldatavalt).
Mis teil näitab, kes te omale Ryzen 5'd tellisite? Loodan, et ei juhtu seda nagu siin mõnel... kes ootas nädalaid ja kes üldse tühistas tellimuse
Millal sa tellimuse tegid? Ise vaatasin lehelt ära, et esinduses olemas ja käisin kohapeal kiirelt läbi, ei tahtnud netist tellida pika ootamisega.
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.