Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
ufo56
HV Guru

|
15.03.2017 21:44:34
|
|
|
n3wb0y kirjutas: |
kõikidele vasemeestele ütlen lohutuseks: gigabiti saate siis kui esimene Eesti rakett kosmosesse sööstab  |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
67 |
|
tagasi üles |
|
 |
djkiller
HV Guru

|
|
Kommentaarid: 223 loe/lisa |
   |
1 :: |
202 |
|
tagasi üles |
|
 |
Sharker
HV vaatleja
|
15.03.2017 22:48:56
|
|
|
irw, see ju üks suur bluff, igaüks peab endale ise selle optika koju vedama, et ühendatud saada. Käigu persse!
Mul siiani elisa 1mb ühendus, kõik asjad saab aetud normaalse ajaga.
_________________ vaat nii on lood. |
|
Kommentaarid: 1 loe/lisa |
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
Marie
HV Guru

|
16.03.2017 01:05:46
|
|
|
Kuhu see fiiber ulatuma peab, endal 100/100 ühendus kuid mingi fiiber küll korterisse ei jookse, kas see kiirem nett või fiiber vähendaks mängude puhul lagi ka või peaks ruuteri (Thomson TG784) välja vahetama, netti tarbib pidevalt 9 seadet.
_________________ CPU Power (Watt) Protsessorite voolutarve Pentium D 805 (4.1GHz) Full Load 474W  |
|
Kommentaarid: 83 loe/lisa |
   |
74 |
|
tagasi üles |
|
 |
Tomorrow
HV Guru

|
16.03.2017 01:26:43
|
|
|
mikk36 kirjutas: |
heretic666, hind/kiirus on gigabit siiski kõige soodsam.
Gigabiti korral on 0,099 €/Mbps
500 Mbps puhul 0,1 €/Mbps
300 Mbps puhul 0,11 €/Mbps
100 Mbps puhul 0,26 €/Mbps |
Samas suuremad kiirused ei skaleeru hinna osas lineaarselt.
100Mbit/s - 26€
300Mbit/s - 33€ (tõus 7€ +200 kiiruse eest)
500Mbit/s - 50€ (tõus juba 17€ +200 kiiruse eest)
1Gbit/s - 99€ (tõus 49€ +500 kiiruse eest ahk siis umbes nagu 2x500Mbit ühendust).
Pean tunnistama, et see 99€ hind üllatas. Kui vaadata madalamate astmete hinnatõusu per kiirus, siis eeldasin, et Gbit tuleb kuskil 80€ max.
Ehk siis mida kiirewm ühendus seda rohkem õhku tundub hindades olevat.
Samas kirjeldus jääb veidi segaseks. Kes need 40,000 klienti on kes kohe tellida saavad?
Ma eeldaks, et need on need kellel on valguskaabel majasiseselt ja jookseb ka tuppa ONT karpi. Pluss keldris siis ka 1G portidega switch. Ilmselt on vajalik ka Inteno DG301/DG400 olemasolu kui ei soovi CAT kaablit otse võrgukaarti ühendada.
|
|
Kommentaarid: 92 loe/lisa |
   |
82 |
|
tagasi üles |
|
 |
Strom
HV vaatleja

|
16.03.2017 05:02:32
|
|
|
Tomorrow kirjutas: |
Samas kirjeldus jääb veidi segaseks. Kes need 40,000 klienti on kes kohe tellida saavad?
Ma eeldaks, et need on need kellel on valguskaabel majasiseselt ja jookseb ka tuppa ONT karpi. Pluss keldris siis ka 1G portidega switch. Ilmselt on vajalik ka Inteno DG301/DG400 olemasolu kui ei soovi CAT kaablit otse võrgukaarti ühendada. |
Mul igatahes on saadaval Gbit ja fiiber tuleb tuppa välja.
|
|
Kommentaarid: 4 loe/lisa |
   |
4 |
|
tagasi üles |
|
 |
Auron
HV Guru

|
16.03.2017 07:27:27
|
|
|
Samas kirjeldus jääb veidi segaseks. Kes need 40,000 klienti on kes kohe tellida saavad. |
Lasnamäe, mustamäe ja õismäe elanikud - Tartus ka paar 9 kordset paneelikat, sest 75 aastased vanamutid ja muu vaesem rahvas kes kuskil 30 ruuduses 2 toalises elavad on ju kõige suuremad gigabit nwti tarbjad.
|
|
Kommentaarid: 152 loe/lisa |
   |
129 |
|
tagasi üles |
|
 |
indrpo
HV Guru
|
16.03.2017 08:58:33
|
|
|
Sharker kirjutas: |
irw, see ju üks suur bluff, igaüks peab endale ise selle optika koju vedama, et ühendatud saada. Käigu <b>piixu</b>!
Mul siiani elisa 1mb ühendus, kõik asjad saab aetud normaalse ajaga. |
Ei pea.
Paraku on kiiruselõhe tõesti veel nii suur, sest ka Telia pakub mõningatele klientidele vana 1Mbit/s paketti samal ajal kui mõni kasutab juba 1Gbit/s teenust.
Eks see kõik kas takistab või piirab edasiminekut nii võrgu kui teenuste osas. Ka see on üks põhjuseid miks kõigepealt ehitatakse perspektiivikamad piirkonnad optikale ja viiakse üle kiiremale vase teenusele ning mõningad pikemad vaseliinid ning mitte nii tihedam klientide asustus ootab oma aega kas arenguks või sulgemiseks. Ka võrgu planeerimine on lisaks tulukusele, arvestatud ka klientide vajadustest lähtuvalt. Samas paistab, et Telia on ikkagi "vanade" teenuste ja tehnoloogiate uuendamise või sulgemise käsile võtnud, sellest on meedias räägitud.
Marie kirjutas: |
Kuhu see fiiber ulatuma peab, endal 100/100 ühendus kuid mingi fiiber küll korterisse ei jookse, kas see kiirem nett või fiiber vähendaks mängude puhul lagi ka või peaks ruuteri (Thomson TG784) välja vahetama, netti tarbib pidevalt 9 seadet. |
Tuppa nagu mainitud.
100/100 (korrusmaja kus keldrist tuleb võrgukaabel) on piisavalt hea võrgus mängimiseks, kuid ruuteri soovitan küll välja vahetada, ideaalis siis uusim versioon DG400 millel pakutavatest kõige parem prose ja wifi.
Kiiremat netti vajaks vaid siis, kui laed võrgust tihti otse mänge alla, samas ei tea mida need ülejäänud 9 seadet tarbivad. Kui ruuteri välja vahetad millel gbit võrgupesad, siis sul on võimalus 1 kuu sama hinnaga 300Mbit/s teenust katsetada.
mikk36 kirjutas: |
heretic666, hind/kiirus on gigabit siiski kõige soodsam.
Gigabiti korral on 0,099 €/Mbps
500 Mbps puhul 0,1 €/Mbps
300 Mbps puhul 0,11 €/Mbps
100 Mbps puhul 0,26 €/Mbps |
Samas suuremad kiirused ei skaleeru hinna osas lineaarselt.
100Mbit/s - 26€
300Mbit/s - 33€ (tõus 7€ +200 kiiruse eest)
500Mbit/s - 50€ (tõus juba 17€ +200 kiiruse eest)
1Gbit/s - 99€ (tõus 49€ +500 kiiruse eest ahk siis umbes nagu 2x500Mbit ühendust).
Pean tunnistama, et see 99€ hind üllatas. Kui vaadata madalamate astmete hinnatõusu per kiirus, siis eeldasin, et Gbit tuleb kuskil 80€ max.
Ehk siis mida kiirewm ühendus seda rohkem õhku tundub hindades olevat.
Ma eeldaks, et need on need kellel on valguskaabel majasiseselt ja jookseb ka tuppa ONT karpi. Pluss keldris siis ka 1G portidega switch. Ilmselt on vajalik ka Inteno DG301/DG400 olemasolu kui ei soovi CAT kaablit otse võrgukaarti ühendada. |
Teenuse hinda kalkuleeritakse nagu ka leiva saia hinda nende tootjad arvestavad.
99€ võib tunduda palju aga ütleme ausalt 1Gbit/s on ka päris palju. Iga internetiühenduse hinna arvutamiseks võetakse lisaks kliendini viimise hinnale ka pordi hind mis omakorda arvestatakse pordi loomiseks ning haldamiseks. Loomulikult ei tule ka internet teenusepakkujale õhust tasuta kätte, omad kulud.
Vase puhul on kliendini viimise kulu kordades suurem kui fiibri puhul, kuigi fiiber on pisut uuem ja odavam võrgu enda poolest, on põhikulu on siiski pordil olemas.
Eks see on nagu eesti domeeniga, pikas plaanis kas tõstetakse sama kuutasu eest kiirust või langetatakse pisut hinda.
40,000 elamut on fiibri valmidusega ja sellest ka suur osa klientidega olemas kes saavad seda kiirust täna tellida. Ülejäänu millest räägiti on KMI võrgu ringi tegemine ning uue võrgu ehitamine.
Inteno pole vajalik kui soovid ise majandada, nii nagu ka täna. KMI kuni 300 puhul saad cat5e kaabli otsa kätte ning GPON puhul on sul võrgupesa ONT seadmes mille järele võid ise sobiva seadme ühendada.
|
|
Kommentaarid: 259 loe/lisa |
   |
2 :: |
226 |
|
tagasi üles |
|
 |
Flab
HV Guru
|
16.03.2017 09:55:34
|
|
|
Kas kuidagi soodsamalt ka seda dg400jat kätte saab. 169euri tundub suhteliselt ajuvaba
|
|
Kommentaarid: 984 loe/lisa |
   |
778 |
|
tagasi üles |
|
 |
sukelduja
HV Guru

|
16.03.2017 10:33:34
|
|
|
heh, ma saaks isegi tellida. Ainult et mida ma sellega küll kodus peale hakkan.
|
|
Kommentaarid: 24 loe/lisa |
   |
24 |
|
tagasi üles |
|
 |
Etz
HV Guru

|
16.03.2017 10:41:31
|
|
|
Pluss keldris siis ka 1G portidega switch. |
Switchimeeste lagi on 300/300
indrekp kirjutas: |
Ülejäänu millest räägiti on KMI võrgu ringi tegemine ning uue võrgu ehitamine. |
Asemele tuleks mis, otse fiiber tuppa?
_________________ ...life is random...so am I...
So, there is a fan. Time to grab your sh*t, gentlemen! |
|
Kommentaarid: 228 loe/lisa |
   |
194 |
|
tagasi üles |
|
 |
indrpo
HV Guru
|
16.03.2017 11:02:40
|
|
|
Etz kirjutas: |
Ülejäänu millest räägiti on KMI võrgu ringi tegemine ning uue võrgu ehitamine. |
Asemele tuleks mis, otse fiiber tuppa? |
Näiteks uuem cisco switch 10G SFP uplinkiga.
Ma muidugi ei kinnita seda, et just see lahendus on.
|
|
   |
226 |
|
tagasi üles |
|
 |
Etz
HV Guru

|
16.03.2017 11:03:44
|
|
|
Ma muidugi ei kinnita seda, et just see lahendus on. |
Lihtsalt niisama pakkus huvi, kas peab hakkama esikus seinu lõhkuma või mitte.
_________________ ...life is random...so am I...
So, there is a fan. Time to grab your sh*t, gentlemen! |
|
Kommentaarid: 228 loe/lisa |
   |
194 |
|
tagasi üles |
|
 |
Diesel
Kreisi kasutaja

|
16.03.2017 11:14:09
|
|
|
Auron kirjutas: |
Samas kirjeldus jääb veidi segaseks. Kes need 40,000 klienti on kes kohe tellida saavad. |
Lasnamäe, mustamäe ja õismäe elanikud - Tartus ka paar 9 kordset paneelikat, sest 75 aastased vanamutid ja muu vaesem rahvas kes kuskil 30 ruuduses 2 toalises elavad on ju kõige suuremad gigabit nwti tarbjad. |
Täpselt minu mõte.
Ma isegi ei aja fiibrit taga - saaks kasvõi vdsl tuppa.
|
|
Kommentaarid: 37 loe/lisa |
   |
37 |
|
tagasi üles |
|
 |
ThedEviL
HV Guru

|
16.03.2017 11:56:42
|
|
|
Auron kirjutas: |
Lasnamäe, mustamäe ja õismäe elanikud - Tartus ka paar 9 kordset paneelikat, sest 75 aastased vanamutid ja muu vaesem rahvas kes kuskil 30 ruuduses 2 toalises elavad on ju kõige suuremad gigabit nwti tarbjad. |
2 toaline paneelikas on 45 ruutu.
Aga ma krt ei teadnudki et ma 75 aastane vanamutt olen Nojah, samas pole ka kahe toaline....
Pealegi on enamikes uuselamu rajoonides ning uutes kortermajades fiiber sees.
Tellida saavad need, kellele fiiber tuppa tuleb.
Ja tartus ei piirdu see paari 9kordse paneelikaga
Kas need kes praegu kõige rohkem lärmavad, võtaksid omale 1gbit ühenduse? Kindlasti mitte. Põhimõtteliselt vingutakse paari euro pärast, mistõttu ma ei usu, et telia niipea VDSL ühendusi fiibri vastu vahetavad.
Klassikaliselt ADSL ja VDSL võrgu asendamine fiibri vastu raha juurde ei too, kuna tarbija võtab lihtsalt sama "aeglase" paketi odavamalt. Äärmisel juhul võetakse sama hinnaga kiirem pakett.
Uusarendustes veetakse kohe fiiber, sest fiibri vedamine on odavam kui vase vedamine. Milleks vanu töötavaid võrke vahetada, kui uus süsteem toob vähem kliendilt raha.
Pigem vedagu rohkem kaableid sinna kus kaableid üldse ei ole ja kuulaku vähem tahanteada pasandamist teemal kaablivabadus on tuleviku ühendus...
Ja muidugi on neid vaimupuudelisi arendajaid, kes on läinud tahanteada läbu õnge ning reklaamivad oma krunte kui "ülikiire andmeside ja TV võrguga" ning välja tuleb et ainuke lahendus on ZuumTV või telia fix 4G.
Arendaja on kanalka ja vee ning elektri vedanud, aga sidekaabli jättis vedamatta, kuna mobiilne internet on ju nii vingeks reklaamitud.
|
|
Kommentaarid: 108 loe/lisa |
   |
97 |
|
tagasi üles |
|
 |
Reaper
Kreisi kasutaja

|
16.03.2017 11:58:35
|
|
|
ThedEviL kirjutas: |
Põhimõtteliselt vingutakse paari euro pärast |
Võtsin Nõmmel Telia optika pakkumise, 15 tuhat EUR. Ikka natuke rohkem, kui paar EUR. Praegu on ainult vasega 12/1 võimalik.
|
|
Kommentaarid: 29 loe/lisa |
   |
27 |
|
tagasi üles |
|
 |
indrpo
HV Guru
|
16.03.2017 12:02:35
|
|
|
Reaper kirjutas: |
Võtsin Nõmmel Telia optika pakkumise, 15 tuhat EUR. Ikka natuke rohkem, kui paar EUR. Praegu on ainult vasega 12/1 võimalik. |
Liida see oma kinnisvara väärtusele otsa ja tee ära. Tegemist on ju puhtalt projekti ja kopameestega, arvad, et nemad ei taha palka saada?
|
|
   |
226 |
|
tagasi üles |
|
 |
Reaper
Kreisi kasutaja

|
16.03.2017 12:22:49
|
|
|
Milleks üldse kaevata, võiks ju õhukaabliga optikat paigaldada. Nagu Jaapanis näiteks. Tunduvalt odavam tuleks, ma arvan.
|
|
Kommentaarid: 29 loe/lisa |
   |
27 |
|
tagasi üles |
|
 |
indrpo
HV Guru
|
16.03.2017 12:31:11
|
|
|
Milleks üldse kaevata, võiks ju õhukaabliga optikat paigaldada. Nagu Jaapanis näiteks. Tunduvalt odavam tuleks, ma arvan. |
Tulebki ja tehaksegi, samas on see piirkonnast sõltuv, kas on olemasolevad vask õhuliinid või mitte. Kusagil värskelt renoveeritud tänaval ei hakata maakaabliga tänavavalgustuse postide otsa fiibrit riputama. Nõmme sobiks õhuliiniks väga hästi, samuti ka teised kohad kus olemasolev vask asendamist kannatab.
|
|
   |
226 |
|
tagasi üles |
|
 |
jeesus188
kodustatud

|
16.03.2017 12:32:37
|
|
|
Etz kirjutas: |
Ma muidugi ei kinnita seda, et just see lahendus on. |
Lihtsalt niisama pakkus huvi, kas peab hakkama esikus seinu lõhkuma või mitte. |
Ei usu, arvan, et keldrisse topitakse tummisem switch.
cat5e kannatab selle giga ära
Lammutamise peale tuleb 5-10 aasta pärast vast mõelda ehk
_________________ This message was sent from space using stargate
Inimene on troopiline AHV Aga kes on naine? Valge on ka inimene !
"Vaese inimese juttu räägid. Kui tundub kallis, siis on see kellelegi teisele mõeldud" |
|
Kommentaarid: 71 loe/lisa |
   |
64 |
|
tagasi üles |
|
 |
KillFrenzy
HV Guru

|
16.03.2017 12:33:11
|
|
|
Võtsin Nõmmel Telia optika pakkumise, 15 tuhat EUR. Ikka natuke rohkem, kui paar EUR. Praegu on ainult vasega 12/1 võimalik. |
Liida see oma kinnisvara väärtusele otsa ja tee ära. |
Täpselt nii ongi, kiirem internet ja kinnisvara väärtus +15k€
|
|
Kommentaarid: 151 loe/lisa |
   |
133 |
|
tagasi üles |
|
 |
Janis
HV Guru
|
16.03.2017 12:47:44
|
|
|
Ei saa ka sellest aru, kuidas mingi internetiühendus kinnisvara väärtust nii mõjutab, et kindlasti ära tasuks vms... Keskmisel kinnisvaraostjal on täiesti savi optikast.
_________________ Tahad autovaruosi hea hinnaga? Kirjuta mulle ja saad mu kaudu suurema soodustusega konto ühes tuntumas veebipoes. |
|
Kommentaarid: 204 loe/lisa |
   |
3 :: |
5 :: |
170 |
|
tagasi üles |
|
 |
KillFrenzy
HV Guru

|
16.03.2017 12:57:23
|
|
|
Ma saan aru kui inimene shoppab uut maja omale, siis kahes sarnases arenduses on üks dialupiga ja teine optikaga.
Aga vana eramu nõmmel, keda tõesti kotib mis internet seal on. Ilmselt viimane asi midagi potentsiaalne ostja vaatab nõmmele eramut ostes.
Maja põleb maha, saad kindlustuse käest 15k€ rohkem? Ei
Paned müüki saad 15k€ rohkem? Ei
Ja kui müügi plaan on, siis milleks üldse optikat sinna vedada sellise raha eest.
Olen 99% kindel, et paari telefonikõne ja emailiga saaks selle 15k€ vähemalt 7.5k€ peale, mitte et see mõistlikum number oleks.
|
|
   |
133 |
|
tagasi üles |
|
 |
salatoimik
HV Guru

|
16.03.2017 13:01:36
|
|
|
Milleks üldse kaevata, võiks ju õhukaabliga optikat paigaldada. Nagu Jaapanis näiteks. Tunduvalt odavam tuleks, ma arvan. |
Jup, tõesti võiks teha nagu jaapanis
Spoiler 
Kas neil pole need kaablid enamasti seal postide otsas hoopis teistel põhjustel? Maavärinad ja muu taoline mis maapinda liigutab siia sinna.
Janis kirjutas: |
Ei saa ka sellest aru, kuidas mingi internetiühendus kinnisvara väärtust nii mõjutab, et kindlasti ära tasuks vms... Keskmisel kinnisvaraostjal on täiesti savi optikast. |
15k otsa selle eest et fiiber majas on ilmselge liialdus. Aga samas müüa vms on küll kergem. Neid ostjaid piisavalt, kes ongi nõus vaid kolima sinna, kus on kiire netiühendus
_________________ LehesFoto - Täis suvaklõpse ja muud |
|
Kommentaarid: 39 loe/lisa |
   |
35 |
|
tagasi üles |
|
 |
KillFrenzy
HV Guru

|
16.03.2017 13:03:47
|
|
|
salatoimik, jaapanis kaablid põhjusega posti otsas. Ja see pilt on veel viisakas.
Vaata mandri aasiast kaabel ühendusi posti otsas.
|
|
   |
133 |
|
tagasi üles |
|