Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
RustyZ
HV Guru

|
07.02.2017 18:56:17
|
|
|
RCC kirjutas: |
ei no lugeda inimene ei mõista, kas mina kirjutasin et s*itt on? loeme ikka teksti ja saame aru, kellele mida vastatakse. number võib kuuluda kellele iganes, mina ei ole mitte ühegi klient ning oma kliendid saavad ikka tõesti missioonikriitilist netti - ehk nagu msi enda plaate reklaamib - military class 4 |
sa siin oled eri opekate teenuseid nimetanud küll kohinettideks ja siin alles ütlesid midagi elisa kohta jne jne. Samuti oled pasunanud nii siin teemas kui Tele2 teemas.
EDIT: juhul kui nutitelefoni kasutad siis ühe operaatori võrgus pead neti kasutamiseks ikkagi ju istuma. See kelle nimel leping on praegu asjasse ei puutu.
Avalda siis saladus - mis ettevõttega on tegu mille nett igalpool levib ja superhea on, et siin muud ei kõlba. Mind kohe väga huvitab.
_________________ Wreckfest 2 server: 136.243.70.252:30102 | parool: isamaa (kui on enabled) |
|
Kommentaarid: 16 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
1 :: |
11 |
|
tagasi üles |
|
 |
napoleon
Unknown virus

|
07.02.2017 19:02:24
|
|
|
RustyZ kirjutas: |
sa siin oled eri opekate teenuseid nimetanud küll kohinettideks ja siin alles ütlesid midagi elisa kohta jne jne. |
Elisa on muidugi tegelikult ka kohinet. Kui kunagi kasutasin, siis ise ka kohati vihastasin, et mõnda asja peab läbi VPN või ssh tunneldama kuna Elisa arvates pole need ühendused lihtsalt ette nähtud. Telia puhul pole veel täheldanud, et väljuvad ühendused kuidagi piiratud oleks välja arvatud ühendused porti 25, mille piiramine on ka põhjendatud.
|
|
Kommentaarid: 77 loe/lisa |
   |
0 :: |
60 |
|
tagasi üles |
|
 |
RustyZ
HV Guru

|
07.02.2017 19:09:07
|
|
|
napoleon kirjutas: |
RustyZ kirjutas: |
sa siin oled eri opekate teenuseid nimetanud küll kohinettideks ja siin alles ütlesid midagi elisa kohta jne jne. |
Elisa on muidugi tegelikult ka kohinet. Kui kunagi kasutasin, siis ise ka kohati vihastasin, et mõnda asja peab läbi VPN või ssh tunneldama kuna Elisa arvates pole need ühendused lihtsalt ette nähtud. Telia puhul pole veel täheldanud, et väljuvad ühendused kuidagi piiratud oleks välja arvatud ühendused porti 25, mille piiramine on ka põhjendatud. |
Ma seda ei tea miks ja mida tunneldama peab ja kas ikka veel peab aga mõte oli pigem selles et see mees sõimab siin kõiki opekaid vahelduva eduga mittetoimivaks saastaks.
_________________ Wreckfest 2 server: 136.243.70.252:30102 | parool: isamaa (kui on enabled) |
|
Kommentaarid: 16 loe/lisa |
   |
11 |
|
tagasi üles |
|
 |
avrn
Kreisi kasutaja
|
|
Kommentaarid: 5 loe/lisa |
   |
5 |
|
tagasi üles |
|
 |
napoleon
Unknown virus

|
07.02.2017 19:24:44
|
|
|
|
|
   |
60 |
|
tagasi üles |
|
 |
RCC
HV Guru

|
07.02.2017 19:41:45
|
|
|
rustyZ olen nagu indrekp varsti - ehk veelkord kordan, isik esitab teemas küsimuse, või avaldab muret ja mina vastan. inimene vihastab alati siis, kui ta ei saa asjast aru.
avaldan kolm saladust - mul ei ole nutitelefoni, sõidan tõukekelguga (tõuks) ning kasutan head netti. www.hea.net
_________________ Ära suurenda telia kasumit - lõpeta leping! 20/4 pole eriline max kiirus. 1992 kaaperdas telia neti |
|
Kommentaarid: 185 loe/lisa |
   |
9 :: |
147 |
|
tagasi üles |
|
 |
napoleon
Unknown virus

|
07.02.2017 19:59:09
|
|
|
rustyZ olen nagu indrekp varsti - ehk veelkord kordan, isik esitab teemas küsimuse, või avaldab muret ja mina vastan. inimene vihastab alati siis, kui ta ei saa asjast aru.
avaldan kolm saladust - mul ei ole nutitelefoni, sõidan tõukekelguga (tõuks) ning kasutan head netti. www.hea.net |
Aga neljas saladus, mida kiivalt varjad, on see et oled lihtsalt troll
|
|
   |
60 |
|
tagasi üles |
|
 |
RCC
HV Guru

|
07.02.2017 20:02:47
|
|
|
ei seda ma ei ole, ma lihtsalt kirjutan sulle plain textina, muuseas, autot ei pea omama, küll aga autojuhti. . toosamad autojuhid teenindavad kundesid ja auto ongi 24h töös.
_________________ Ära suurenda telia kasumit - lõpeta leping! 20/4 pole eriline max kiirus. 1992 kaaperdas telia neti |
|
   |
147 |
|
tagasi üles |
|
 |
Maldur
HV veteran
|
08.02.2017 00:42:38
|
|
|
Unustati siia lillat visata, eks pidin ise siis modereerima.
viimati muutis Maldur 11.02.2017 14:03:33, muudetud 2 korda |
|
Kommentaarid: 4 loe/lisa |
   |
4 |
|
tagasi üles |
|
 |
LiivaneLord
Sõpradele "Olavi"
|
08.02.2017 10:18:29
|
|
|
ei seda ma ei ole, ma lihtsalt kirjutan sulle plain textina, muuseas, autot ei pea omama, küll aga autojuhti. . toosamad autojuhid teenindavad kundesid ja auto ongi 24h töös. |
Jah, ning mobiilses netimaailmas on operaator sinu autojuht. Ja kui tahad ise juhtida, siis sebid omale kaabli.
Ise olen paar kuud seda mobiilset koduinterneti kasutanud, millega kodust ära minna ei tohi ning seni on täiesti hästi toiminud. Kuigi speedtest mõtleb üsna pikalt enne pingi arvutamist, siis on see 30ms, aga mängudes ei anna nagu üldse tunda. Varem serverisse oli 55-60 vdsl ja nüüd 60-70. Elab üle.
|
|
Kommentaarid: 20 loe/lisa |
   |
19 |
|
tagasi üles |
|
 |
RCC
HV Guru

|
09.02.2017 13:37:44
|
|
|
nii ma tahan ka tähelepanu! ja hetk tagasi proovisin salvokaga hangest alla lasta, aga kuna hange polnud, sõitsingi selle pilbasteks. eksamil kukkusin ka läbi - küsiti kaks küsimust, 1) mida te oma netiga 24h teete 2) misasi on missioonikriitiline nett. mis puudutab maamüra, siis see on ilmselt kõige tavalisem põrgu.
|
   |
147 |
|
tagasi üles |
|
 |
indrpo
HV Guru
|
09.02.2017 14:34:19
|
|
|
nii ma tahan ka tähelepanu! ja hetk tagasi proovisin salvokaga hangest alla lasta, aga kuna hange polnud, sõitsingi selle pilbasteks. eksamil kukkusin ka läbi - küsiti kaks küsimust, 1) mida te oma netiga 24h teete 2) misasi on missioonikriitiline nett. mis puudutab maamüra, siis see on ilmselt kõige tavalisem põrgu. |
Kriitilisus avaldub siis kui kasvõi aastas korra juhtub katkestus aga see juhtub just ülitähtsa pangaülekande ajal.
Teisel juhul on lihtsalt see, et teenus on rikkis, igapäev pilt hakib aga riketesse ka ei viitsi pöörduda, tegelen parem saunas sõpradega tümitamisega, et Telia teenus ongi selline
Muidugi on ka need kellel aastas korra pilt üldrikke käigus hakib ja muidugi on see elutähtis saade mida nüüd ja kohe nägema pidi.
Tegelikult on eestlane muutunud ülikriitiliseks kibestunud inimeseks kellele pakub pinget kas ühe või teise asja kallal võtta.
Kaua võib on hea näide kuidas naaber naabrile heameelega nuga annaks kui see korra üle teise maa kogemata kõnnib.
Hetkel istun autos 4G 100Mbit/s speedtest on korras ja teen kiired tööasjad koos lõunaga ära. Kui nett ära kaoks siis ilmselt kaon ka järgmisesse kohta kus saab füüsilise töö ära teha, et hiljem selle arvutitööga tegeleda.
Ülikriitilises olukorras hangiks endale kolm netipulka ja valguskaabli ning coaxi või dsli lisaks, et ikka iga ilmaga võrgus olla saaks.
|
|
Kommentaarid: 259 loe/lisa |
   |
2 :: |
226 |
|
tagasi üles |
|
 |
RCC
HV Guru

|
09.02.2017 17:57:12
|
|
|
Häda on selles, et eestlane ei oska rahaga ümber käia. 1-2 eurot tehnilise taseme tõstmiseks on üle mõistuse, aga 6pakk või pakk suitsu näppu võtta, siis nagu ei ole mingit kulu. pensipäev käes - ja jälle nädal aega pidu.
tööasju SAAB teha oluliselt väiksema kiirusega kui 100mbps ja vaesel inimesel kes igat senti loeb ei ole tõesti panka asja.
telekas tuleb meil endiselt antenniga või satipanniga. wirelemise teenust on lausa patt selliseks otstarbeks kasutada.
|
   |
147 |
|
tagasi üles |
|
 |
Magic
HV Guru

|
09.02.2017 18:16:20
|
|
|
Pigem jääb mulje, et mõni ei suuda kriitikat taluda, et teenus kallim ja ikka ei toimi. Siis tulebki mingi muinasjutt kokku, et klient loll ja laisk.
Loomulikult tuleb esimese asjana pakkujaga suhelda, oma arvamust foorumisse visata pole keelatud, eriti kui tehniline jutt (hinnainfo osas võib vaielda).
Mina tegin Telia->Elisa lükke väga pika suhtluse ja protsessiga. Üle 6 kuu väga muretu olnud ja igati õigustanud
|
|
Kommentaarid: 234 loe/lisa |
   |
200 |
|
tagasi üles |
|
 |
napoleon
Unknown virus

|
09.02.2017 18:23:30
|
|
|
RCC, kui antenn on juba katusel ja õige masti peale suunatud ning kaabliga ühendust keegi ei paku, siis kuidas see 1-2€ eest tehnilise võimekuse tõstmine käib? Kui tõesti on kodus vaja kriitilisi pangaülekandeid vms. teha, siis backupiks võib ju mõne teise operaatori sim ka sahtlis olla, aga midagi muud ei suuda nagu välja mõelda. Ei, ma ei mõtle siin seda, et inimesel on kummaline hobi speedtesti numbreid vaadata ja kui 20mbit/s asemel 10mbit/s saab, siis on päev rikutud vaid tõesti seda, kui ei õnnestu isegi pangaülekannet teha.
|
|
   |
60 |
|
tagasi üles |
|
 |
indrpo
HV Guru
|
09.02.2017 18:28:55
|
|
|
Magic kirjutas: |
Mina tegin Telia->Elisa lükke väga pika suhtluse ja protsessiga. Üle 6 kuu väga muretu olnud ja igati õigustanud  |
Tee siis Elisa teema ka kuumemaks ja postita igal õhtul sinna speedteste. Ma küll ei kujuta ette kuidas on mobiiliga mitte muretu elu igas võrgus, märkaksin vist ainult ühe või teisega mõnda leviauku mõnes kohas aga see ei annaks veel põhjust rahulolematuseks.
|
|
Kommentaarid: 259 loe/lisa |
   |
226 |
|
tagasi üles |
|
 |
Magic
HV Guru

|
09.02.2017 18:35:03
|
|
|
Kui tegu paikse lahendusega siis võiks vähemalt loota suuremat muretust.
|
|
Kommentaarid: 234 loe/lisa |
   |
200 |
|
tagasi üles |
|
 |
RCC
HV Guru

|
09.02.2017 18:44:32
|
|
|
seda asja, et isegi panka pole võimalik logida ma EI USU. teinekord kutsu mind vaatama. ma sain pangas käidud diili piiratud kiirusega 140kbps. mistahes riistapuudega läbi aegade (sh kõu) on panka alati saanud. missugune makse on pangas missioonikriitiline? rahapesu vä?
|
   |
147 |
|
tagasi üles |
|
 |
LiivaneLord
Sõpradele "Olavi"
|
09.02.2017 22:24:14
|
|
|
seda asja, et isegi panka pole võimalik logida ma EI USU. teinekord kutsu mind vaatama. ma sain pangas käidud diili piiratud kiirusega 140kbps. mistahes riistapuudega läbi aegade (sh kõu) on panka alati saanud. missugune makse on pangas missioonikriitiline? rahapesu vä?  |
Olen ise näinud Kõu ja 3G netiga, kuidas nett venib nii kaua, et lihtsalt ooteaeg saab läbi ning tuleb otsast alata ehk uuesti panka sisse logida ning uuesti hakata seda neetud makset täitma.
|
|
Kommentaarid: 20 loe/lisa |
   |
19 |
|
tagasi üles |
|
 |
H_K
Aeg Maha 2n

|
10.02.2017 22:49:49
|
|
|
Küsiks tagasihoidlikult, et milline see hea 4G väliantenn on, mida masti pihta sihtida, soovitage konkreetset mudelit või viidet poodi.
|
|
Kommentaarid: 53 loe/lisa |
   |
51 |
|
tagasi üles |
|
 |
elukaz
HV Guru

|
10.02.2017 22:51:35
|
|
|
Alustuseks sobib usb pikendus.
_________________ Ma ei saa sellest aru, järelikult on see vale. |
|
Kommentaarid: 187 loe/lisa |
   |
3 :: |
151 |
|
tagasi üles |
|
 |
Kapitan
Kaevur

|
11.02.2017 00:27:02
|
|
|
H_K kirjutas: |
Küsiks tagasihoidlikult, et milline see hea 4G väliantenn on, mida masti pihta sihtida, soovitage konkreetset mudelit või viidet poodi. |
Kõige sobivam oleks 90cm diameetriga plekist pesukauss. Sellega võib isegi Telia kohtusse anda ja siis võid 7 eurise neti saada.
|
|
Kommentaarid: 26 loe/lisa |
   |
21 |
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
11.02.2017 12:24:13
|
|
|
1. Paar pisikst asja millest võib kasu olla - ei oska öelda kas IPv6 ja MTU probleemid on väiksemat laadi, kohalikud või on tegemist Telia enda mingi suurema "kammiga" ja mida siis "nutikad tehnikud" kuidagi avastada ei taha või ei viitsi kuna siis peavad nad jälle tööd tegema....
Probleem on siis selles, et kodulehtede allalaadmine on "vedra, kõikuva" kvaliteediga.
Esmalt jäi mulje, et see nii peabki olema kuid natuke põhjalikumal uurimisel - mitme erineva tehnikaga, erineva arvutiga ning nii Windowsiga kui Linuxiga tuli hoopis välja järgmine:
A. Üks probleemi põhjustaja on siis IPv6.
- probleemi lahendab IPv6-e väljalülitamine.
B. Ja teise probleemina see, et op.süsteemide / Distrode seadistustes olev: MTU Automatic.
- probleemi lahendab: MTU-le fikseeritud väärtuse andmine.
Internetis pakutakse välja kaks versiooni: 1500 ja 1460. Seega tasub Teliast otse küsida, et kumb väärtus siis õige on ning seda kasutada.
PS: MTU-d on üsna lihtne muuta Linuxis, keerukam on muuta Windowsi all.
----------------
2. Eespool kirjutasin siis sellest, et Telia paigaldas oma uue F4G ühenduse ka sellisesse majja kus tegelikult on olemas nii Telia kui ka Starmani optika. Kuid korteris pole mingeid kaableid olemas:
A. korteri eelmine omanik tegi suurema remondi ning loopis minema kõik kaablid kuna aastal 2017 pole enam vaja mingeid kaableid.
B. korter müüdi maha.
C. Uus ostja, pärast ostmist avastas ja ahastas, et mingeid kaableid pole kuskoast netti ning telepilti võtta.
D. Siis tuli tehnik ja ütles inimesele kenasti, et mingeid lõhkumisi-lammutustöid pole vaja teha kuna Telial on olemas lahendus F4G ning see värk töötab õhuühenduse kaudu.
Nii, et igatahes tore, et Teliasse on tekkinud tehnik kes oskab mõelda aasta 2017 tasemel, et inimesed pole lammutus-ehitusfirma kes kogu aeg midagi lammutama-ehitama peavad.
Ning ma väga loodan, et Telia paneb selle Tehniku pildi nüüd kenasti Autahvlile ja käib välja suure preemia selle eest, et tehnik suudab tänapäevaselt mõelda kuidas probleeme saab lahendada nii nagu on Kliendile tarvis.
|
|
Kommentaarid: 284 loe/lisa |
   |
11 :: |
211 |
|
tagasi üles |
|
 |
Pailaps
HV Guru
|
11.02.2017 14:54:43
|
|
|
Härra tahanteada. IPV6-te F4G ühenduse taga ei jagata. Ipv6 aadressi saad kätte teredo tunneli taga Windowsi põhistes opsüsteemides automaatselt. Miredo on analoogne pakk Linuxi all.
Keelamisega lõikad osa suurest võrgust nimega internet ära.
Võrkudes üldjuhul kasutatakse 1500 MTU väärtust. Automaatne on ta üldjuhul, kuna toimub kenasti Path MTU Discovery ja sõltuvalt vajadusest isegi suuremaks kui 1500.
PPOE-d kasutades võiks ta olla ja seatakse automaatselt 1492 peale.
Anna andeks , aga teed tarbetud tööd ja parandad olematut probleemi, mille käigus arvad, et oled jõudnud õige lahenduseni. Üldiselt võrgus "kamm" on tihtipeale põhjustatud klientseadmete veidrast implementatsioonist.
Tööd on tore teha, kuid kui suurem rõhk millegi arendamise asemel läheb hoopis tahanteada laadsete härraste eksiarusaamade kummutamiseni.
Palun hari end ja võta õigel ajal rohud ära. Eks?
_________________ Ma trollin 50% oma postitustest. |
|
Kommentaarid: 56 loe/lisa |
   |
52 |
|
tagasi üles |
|