Huvitav, kas see on miski Telia seadistaja näpukas või ma ise loll.
Nimelt Zyxel LTE3311 ruuteril ei ole võimalik sisest võrku muuta (näiteks 192.168.0.1), kui ruuteri DHCP-d kasutada, sest vaikimisi jagatav GW jääb algseadistustes olev (192.168.1.1) ning ma ei leidnud kohta, kus seda muuta saaks.
Teemas räägitud, kasuta otsingut.
Lühdalt, softi bugi, help aitab kaugelt ära teha. Parandus ilmselt kunagi tuleb.
Nemad ei saa midagi aru, endale viskab mõneks hetkeks häiriva lag-i sisse. Sellegipoolest olen TOP1
Lükkasin kõrvale veel ühe Huawei Tele2 interneti jooksma, kiirused väga head ja nii võiks täitsa toimida.
Oledki TOP1, kui vastasel on lagg fest pihta saamisel, liigud nagu Ülelinna Vinski läbi seinte and shit.
Teemas räägitud, kasuta otsingut.
Lühdalt, softi bugi, help aitab kaugelt ära teha. Parandus ilmselt kunagi tuleb.
Poleks uskunudki, et selline teada ja tuntud "näpukas" bugina nii kaua elab.
Kas Telialt telneti parooli ka saab? Sisetunne ütleb, et telnetiga saab rohkem muuta - ka seda õnnetud dhcp pooli.
Kiire lahendus, mis öösel pähe tuli: panna dhcp linuxi purgis tööle. _________________ AHV ei tea, mis AHV teeb
nevermind, telnet liidest ei ole Zyxelil aktiveeritud, ssh võtit ja parooli Telia sulle ei anna. Ma kasutaks ka pigem linuxi purgi dhcp-d kui ruuteri oma. Töökindlam. _________________ Ma trollin 50% oma postitustest.
Kui nagunii mõni linuxi purk tiksub, siis võib muidugi seal DHCP-d jooksutada. Aga kui ei jookse, siis paneks kukalt kratsima, kas ikka tahan selleks ühe purgi nurka 7x24 tiksuma panna.
Viimane küsimus on, kui väga lisa purke pole ja ei taha, kas üldse ruuteri IP aadressi muuta.
Põhiline vajadus on muidugi siis kui nö vana võrk on paigas ja seal hulk seadmeid, mõni server, kaamerasalvesti ja kaamerad ning staatilistega masinad vms.
Uut softi vaja niikuinii varsti välja lasta ja teadaolevad asjad on seal lahendatud, eks anname teada kui soft olemas.
Uut softi vaja niikuinii varsti välja lasta ja teadaolevad asjad on seal lahendatud, eks anname teada kui soft olemas.
Eks ootab siis!
Peamised põhjused võrgu muutmiseks olid kõik kenasti välja toodud - valikus ongi kogu muu krempli muutmine vs. ruuteri parameetrite muutmine.
Sellises olukorras on ruuteri muutmine nagu lihtsam ning senised muud ruuterid seda ka kenasti võimaldasid.
Selline naljakas nähtus - äkki keegi oskab midagi soovitada.
Samsungi WiFi kaardiga laserprinteril on bug, mis ei luba kasutada maksimum pikkusega WiFi parooli (WPA-PSK2), vaid peab panema ühe märgi võrra lühema. Lisaks ei saa see printer hakkama peidetud võrkudega.
Varasemas ruuteris (Huawey) sai selle jaoks eraldi WiFi võrk loodud, mille kaudu oli lubatud ainult ühel seadmel siseneda e. piiravad listid olid võrgupõhised. Lisaks põhivõrk peidetud (hidden).
Antud Zyxelil on küll piiramine võimalik aga see tundub olevad ruuteripõhine.
Nüüd siis olemas peitmata võrk, millele on küll pikem parool aga ikkagi tundub kuidagi kahtlane see asi... _________________ AHV ei tea, mis AHV teeb
nevermind, nähtav vs. peidetud ei oma turva koha pealt erilist vahet.
Võrk on ju näha ikka, ainult SSID on varjatud...rohkem selline "security through obscurity" teema... _________________ ...life is random...so am I...
So, there is a fan. Time to grab your sh*t, gentlemen!
viimati muutis Etz 30.12.2016 18:35:19, muudetud 1 kord
Koduse LANi subenti muutmiseks võib olla ka see põhjus, et see läheb konflikti mingi VPN lahendusega. Muud põhjused juba nimetati.
nevermind, kas elad keset häkkerite kommuuni, et võrk peab peidetud olema ja parool max pikkusega? Või on su koduvõrgus mingid ülikonfidentsiaalsed andmed kättesaadavad ning need ei ole mingite muude meetmetega kaitstud? Kui just WEPi ei kasuta, mille tänapäeval iga skriptitatikas lahti murrab, siis on suht vähetõenäoline et keegi üldse kodust võrku kangutama hakkab. Kui varem mainitud ülikonfidentsiaalseid andmeid võrgus pole, siis motivatsiooni kangutada on ju ainult lähematel naabritel, kelleni see võrk ulatub.
mida sa muud ikka pikkadel talveõhtutel maarajoonides teed, kui murrad naabrite võrke lahti...
eks ta üks pigem teoreetiline küsimus on aga siiski: Telia töötajate arvates kehvem ruuter pakub kõike seda, mida "parem" ruuter ei suuda ning koguni kahtlus, et osa sellest "parendamisest" on Telia enda käkk.
Hetkel võrdlen siis Huawei B593 vs. Zyxel LTE3311 (Telia pakub mõlemat)
maks pikkusega parool on ajaloo hämarusest ning kõikides vajalikes seadmetes teada.
ei vaevunud kogu võrku ja seadmeid ümber konffima miski printeri tarkvara bugi pärast.
samal põhjusel ei hakka ruuteri bugi pärast asju muutma... _________________ AHV ei tea, mis AHV teeb
nevermind, sinu profiiliga inimene ei pea ruuterit Telia käest ostma, võid osta kuskilt mujalt sellise, mis sinu nõudmistele vastab. Sinu jaoks ei tohiks see eriline argument olla, et mujalt ostetud ruuterile tehnilist tuge ei pakuta ehk pead olema võimeline seda ise seadistama ja selle suudad ju ka enne ostmist spec-st välja lugeda, kas Eestis kasutusel olevad sagedused on ikka toetatud
eks ta üks pigem teoreetiline küsimus on aga siiski: Telia töötajate arvates kehvem ruuter pakub kõike seda, mida "parem" ruuter ei suuda ning koguni kahtlus, et osa sellest "parendamisest" on Telia enda käkk.
Hetkel võrdlen siis Huawei B593 vs. Zyxel LTE3311 (Telia pakub mõlemat)
Keskmine Telia töötaja on tegelikult suhteliselt tavaline inimene kes on lihtsalt mõned ametialased koolitused lisaks saanud.
Kogu info mis välja kuvatakse ja kliendile antakse on tegelikult vastavate osakondade poolt ette söödetud.
Seega kui tehnoloogia ütleb, et Koduinternet 4G kasutamiseks on Zyxel parem, sest sellel on kaughaldus, minuTV töötab paremini ja rendihind on erakliendi jaoks soodsam, siis nii on.
Pealegi kui viimasel ajal on sagenenud eelmainitud koosluses rikked just Huawei ruuteritega kus wifi pidi mingil müstilistel kombel hanguma või mingi mure minuTV striimi seiskumisega või ei saa Arris vajalikku tarkvara kätte vms. ja lahenduseks on Zyxel.
Samas ei keelata ka nende seadmete valikul, kliendil otsustada.
Seda boonus uploadi olen ka teistel märganud. Hea teada, et saab rohkem kui lubatud.
ja-jah - vähemalt on teada, kuhu kiirus kaob...
loodetavasti saab reedel korda, samas ma ei usu, et see nii lihtne on... _________________ AHV ei tea, mis AHV teeb
nevermind, Nende sageduste õhtuste ja nädalavahetuste koormustega tegeletakse jooksvalt. Erinevalt teistest operaatoritest on Telial raadiovõrgu planeerijatel koormuste kaart eest ja järjest läheb võrk täiendamisele.
Mujalt lugedes, siis teistel vist nii ei käi.
nevermind, Nende sageduste õhtuste ja nädalavahetuste koormustega tegeletakse jooksvalt. Erinevalt teistest operaatoritest on Telial raadiovõrgu planeerijatel koormuste kaart eest ja järjest läheb võrk täiendamisele.
Oleks siis see nii. Ametlikult küll keegi midagi sellist välja ei öelnud. Kui juhtusin mainima, et ilmselt õhtuti on ülemüüdud telekavaatajate tõttu, siis oldi pigem üllatunud, et kust küll sellised ideed tulevad.
Väidetavalt kõnega samal ajal kontrolli tehes leiti, et kõik on idaalses korras.
Leiti ainult üks viga - mul ei ole välist antenni. Toas pidid 800Mhz levima ning selle tarbivad kõik toas olevad mobiiltelefonid ära - ruuterile ei jää midagi...
Eks siis nõustusin reedel välise antenni paigaldusega - vähemalt üks takistus kaob teelt.
Mis hetkel (veel) minu maailmapilti ei mahu:
1. Kuidas upload nii hea on, kui levi üldiselt kehv?
2. Kuidas levi nii järsku toas olevate mobiilide tõttu kehvaks läks, kui varem täpselt samas levis Mobiilne elu max kiirusega?
See max kiirus kadus ühel päeval ära ning peale seda sain teada, et Mobiilse eluga ei garanteerita midagi... Hetkel siis 20/10 ärikliendi internet.
Ma ei tea, kuidas seda kaarti uuritakse ning millisel alusel Telia võrgus parandusi tehakse aga kui enamus eraklientidest saab vastuseks, et Telia ei peagi midagi garanteerima, siis rohkem nad ei kurda ka.
Kliendijuhtumitest lähtuva süsteemi puhul ongi probleem lahendatud!
Värske pilt siis selline:
_________________ AHV ei tea, mis AHV teeb
nevermind, saad sa korra Zyxeli veebiliidesest näidata, pildi teha, kus on LTE statistics? Seal on numbrilisel kujul märgitud signaalitugevus RSSI, RSRQ jne.
Upload kasutab downloadist erinevat kandesagedust. _________________ Ma trollin 50% oma postitustest.
Huvitav, miks Speedtest arvab, et ma olen pigem Tartus, kui Tallinnas?
Retrieving speedtest.net configuration...
4678) EENet (Tartu, Estonia) [76.85 km]
2610) Elisa (Tallinn, Estonia) [107.84 km]
3207) Compic OU (Tallinn, Estonia) [107.84 km]
3979) Starman AS (Tallinn, Estonia) [107.84 km]
8168) Telia Eesti AS (Tallinn, Estonia) [107.84 km]
5654) Telset AS (Tallinn, Estonia) [107.84 km]
3606) Tele2 Eesti (Tallinn, Estonia) [107.84 km]
8809) Estonian Information Systems Authority (Tallinn, Estonia) [107.84 km]
7459) OOO Kontakt (Slantsy, Russian Federation) [165.57 km]
4427) DNA Oy (Helsinki, Finland) [184.79 km]
Kui tahad saada maksimaalset kvaliteeti - ja ei usu seda, tihti "uduloosungit, et kõik on välja / üle müüdud" - ja panustad teadlikult korralikku, õigesse antenni, siis võivad sind ees oodata ikka palju suuremad rõõmsad üllatused.
Vaata kolme pilti, tehtud ühel ja samal päeval, ühel ja samal ajal - sagedus 800MHz-i - kaks kehvemat tulemust on siis see lahendus mida Telia muudkui reklaamib, oma "valede plaatantennidega" saaduna ning siis kolmas tulemus on saadud hoopis teistsuguse ehitusega antenniga.
Aga nagu öeldud, kõik sõltub sellest mida usud ja kas julged vaielda ning endale õige lahenduse välja võidelda:
A. Pildid 1 ja 2, tehtud siis plaat-antenniga, ehk siis antennitüübiga mida Telia söögi alla ja söögi peale soovitab kasutada:
B ning nüüd siis pilt nr. 3 ja siis on siis iseehitatud antenn, selline siis milline see tegelikult peab olema kui tahetakse saada alati max. kiirust:
Ning mis selgelt näitab, et mingit "ülekoormust" tegelikult olemas pole.
Pailaps, seepärast ma pigem "loodangi, et paraneb" - vähemalt kaob neil see kunstlik takistus ära, et "antenni pole = selles ongi viga".
Nagu juba korra kirjutatud: samas füüsilises asupaigas sai miski aeg tagasi Mobiilne Eluga maksimaalseid kiiruseid, mida Huawei ruuter suutis üle kanda. Siis oli mast uus ning ilmselt tarbijaid vähe.
Edit:
tsitaat:
Pigem lukustaks ma sageduse Zyxeli ruuteris 1800 Mhz peale.
seda lukustuse kohta kas
a. pole üldse
või
b. Telia muutused on ära nudinud.
samas pildi järgi mul ongi 1800
tahanteada, milline see õige antenn peaks olema? Kas poes müügis olevatel on ka teada vahed sees? _________________ AHV ei tea, mis AHV teeb
Antud pilt pigem viitab ülekoormusele: upload maksimumi peal ja allalaadimine pea olematu.
tahanteada kirjutas:
...
Kui tahad saada maksimaalset kvaliteeti - ja ei usu seda, tihti "uduloosungit, et kõik on välja / üle müüdud" icon_smile.gif - ja panustad teadlikult korralikku, õigesse antenni, siis võivad sind ees oodata ikka palju suuremad rõõmsad üllatused.
Vaata kolme pilti, tehtud ühel ja samal päeval, ühel ja samal ajal - sagedus 800MHz-i - kaks kehvemat tulemust on siis see lahendus mida Telia muudkui reklaamib, oma "valede plaatantennidega" saaduna ning siis kolmas tulemus on saadud hoopis teistsuguse ehitusega antenniga.
...
tahanteada sa ajad segamini ülekoormuse ja signaali nõrga vastuvõtu. Ühel juhul aitab antenn, parem antenn või veelgi parem antenn, teisel mitte.
Ametlikust testist on puudu vaid kirjeldus, kas antennid olid samal kõrgusel, samal suunal, ühendusid sama mastiseadme, sektori, sageduse külge, kuidas algtingimused on jms
Huvi pärast, saad sa korrata testi ka ilma mingisuguse antennita ja tutvustada, mis modem või võimekusega sinu modem on ning mis on signaali parameetrid ilma antennita: RSSI jms
Endal oli ka enne jõulu huvitav kogemus, kus Telia mobiilne internet kadus ruuterist ära, eks neid katkestusi on ka varem ette tulnud aga kui teiseks päevaks ka tagasi ei olnud, hakkasin helistama. Nagu tavapäraselt naisterahvas teispool telefoni väidab, et sealtpoolt paistab korras olevat, mastis on mu ühendus ilusti näha ja ka teises mastis olevat aeg-ajalt küljes olnud. Tundsin kohe huvi mis see teine mast on, tegemist kauge mastiga ja jutu sees tuli kogemata välja, et see mast kus ma küljes nagu olin ja "kõik korras" on samuti minust kauge mast. Seletasin siis, et mis on mulle lähim mast, kus ma nagu ühendust peaks saama, ja siis pärast arvutiga klõbistamist tõdes, et selles mastis on jah mingid sektorid rikkes ja kõrvaldamise tööd ette nähtud paari päeva pärast.
Sain interneti selle paari päeva pärast toimima aga nüüd internetiühendus ikkagi katkendlik, mõne üksiku päeva kestab ilusti, mõni päev katkeb korduvalt, eile oli päris hull - ca paarkümmend korda restartisin ruuterit, et interneti tagasi saaks, kõik hommikud on internet maas ja tuleb ruuterile restart teha. Internet mul USB pulgaga ruuteri taga, sealt ruuteri softist midagi tarka ka ei näe pulga ühenduse kohta, on need signaali tugevused ja asjad, ainuke suurem silmnähtav erinevus on, kui ühendus toimib siis "Provider:EMT", kui ühendus kaob siis "Provider: - ", signaalid ja muud näitajad nagu kardinaalselt ei muutu.
Praegu nuputan, kas tasub antennidega jama hakata, nagu see https://www.oomipood.ee/product/ant0600_4g_3g_gsm_toaantenn_14db_ts9_crc9_pistikud_2_3m_kaabel või teha nagu ma tavaliselt olen teinud - niipea kui ühendusega hakkavad jamad on abitelefonid soovitanud samuti maste ja antenne aga kuidas siis alati enne toimis ühendus aasta-aastaid ilma antennita ja järsku pean hakkama sadade eurode eest maste ja antenne installeerima, nii olen probleemide tekkimisel saatnud operaatori antennijutud pikalt, linnast võtnud konkureerivate operaatorite interneti sim-id prooviks ja neist parimat ühendust näitava tööle jätnud, kuni järgmise korrani ka selle operaatori ühendus aasta-paari pärast ikalduma hakkab ja järjekordne operaatori vahetus - see operaatori vahetus on isegi toiminud selles mõttes, et iga vahetusega ei ole hinna/kiiruse suhtes midagi kaotanud.
Kui tahad saada maksimaalset kvaliteeti - ja ei usu seda, tihti "uduloosungit, et kõik on välja / üle müüdud" - ja panustad teadlikult korralikku, õigesse antenni, siis võivad sind ees oodata ikka palju suuremad rõõmsad üllatused.
kui tahad ikka rõõmsaid üllatusi, siis sa loobud igasugustest poolfabrikaatidest. paraku ei ole turul väljaspool tallinnat pea üldse ühtegi tegeliku netipakkujat ja seetõttu tuleb tegeleda selle vaimse onanismusega. ühes teises teemas sai üks uus klient omale palvete, põlvituste, ülistamise ja kummardamiste saatel omale päris telia neti, kuigi arvestades seda kasumimarginaali ja raha mis ta ka teiste töö eest kinni tampis - sööb see inimene 2 järgnevat aastat makarone. Internetis teeme siinmail alles esimesi samme.
p.s - eitahateada sa võiks neid antenne müüma hakata, igalõhtul viskad kuuseokstest ja traadist 10 antenni valmis ja 50 eruiga tk müüki. _________________ Ära suurenda telia kasumit - lõpeta leping! 20/4 pole eriline max kiirus. 1992 kaaperdas telia neti
viimati muutis RCC 04.01.2017 10:31:39, muudetud 1 kord
H_K, toaantenn on selline pooletoobine värk, aknad jne värgid summutavad päris korralikult signaali _________________ This message was sent from space using stargate
Inimene on troopiline AHV Aga kes on naine? Valge on ka inimene !
"Vaese inimese juttu räägid. Kui tundub kallis, siis on see kellelegi teisele mõeldud"
Oleks siis see nii. Ametlikult küll keegi midagi sellist välja ei öelnud. Kui juhtusin mainima, et ilmselt õhtuti on ülemüüdud telekavaatajate tõttu, siis oldi pigem üllatunud, et kust küll sellised ideed tulevad.
Väidetavalt kõnega samal ajal kontrolli tehes leiti, et kõik on idaalses korras.
Leiti ainult üks viga - mul ei ole välist antenni. Toas pidid 800Mhz levima ning selle tarbivad kõik toas olevad mobiiltelefonid ära - ruuterile ei jää midagi...
Eks siis nõustusin reedel välise antenni paigaldusega - vähemalt üks takistus kaob teelt.
Mis hetkel (veel) minu maailmapilti ei mahu:
1. Kuidas upload nii hea on, kui levi üldiselt kehv?
2. Kuidas levi nii järsku toas olevate mobiilide tõttu kehvaks läks, kui varem täpselt samas levis Mobiilne elu max kiirusega?
See max kiirus kadus ühel päeval ära ning peale seda sain teada, et Mobiilse eluga ei garanteerita midagi... Hetkel siis 20/10 ärikliendi internet.
Ma ei tea, kuidas seda kaarti uuritakse ning millisel alusel Telia võrgus parandusi tehakse aga kui enamus eraklientidest saab vastuseks, et Telia ei peagi midagi garanteerima, siis rohkem nad ei kurda ka.
Kliendijuhtumitest lähtuva süsteemi puhul ongi probleem lahendatud!
Värske pilt siis selline:
Sinu järgmises postituses on pilt kus käes on 1800Mhz sagedus ja hea leviga. Saan aru, et see on ikka veel toa antenniga. Rikkekõnes on sul justkui kirjas, et olid 800Mhz peal ning sellepärast soovitati ka väliantenni, et saaksid kõrgema, koormamata sageduse.
Enne kui üldse riketega midagi üritada peaks kliendil olema huawei või zyxel ruuter, koos väliantenniga mis on kindlalt teadaolevale lähimale või parema nähtavusega tugijaamale suunatud.
Olgu siis tugijaamas 800, 1800 ja 2600 sagedus, need peavad olema ka kättesaadavad ja selleks on tõenäoliselt vaja väliantenni.
Kui sa istud toa antenniga mastide juures ning pendeldad ühe masti 800 ja teise masti 1800 vahel ning mõlemad sagedused on erinevatel aegadel koormatud, ei saa Telia seda olukorda omalt poolt lahendada. Paned antenni, saad võib-olla kindla masti pealt 2600 kätte ja asi korras.
Loomulikult jääb ka sinna veel võimalus, et kõik sagedused on koormatud kuid klient on omaltpoolt kõik teinud. Siis saab Telia rikkeid konkreetsemalt tülitada, et saatku siis tehnik kohapeale lokaliseerima, kas on võimalik teise tugijaama suunata või vähemalt infot, kas asi laheneb.
H_K, toaantenn on selline pooletoobine värk, aknad jne värgid summutavad päris korralikult signaali
Olen ka internetist lugenud et need toaantennid on heitlikud, kus mõnel isendil on antenni efekt lausa null, kus paneeli napp võimendus sumbub ära antenni kaablis
Samas, kui see jõulu aegne katkestus oli ja sain abitelefonilt kinnitust, et olen siiski mingi kauge masti küljes näha, õngitsesin oma ruuteri koos netipulgaga lauaalusest juhtmerägastikust välja, alguses üritasin ruuterit nii paarimeetri ulatuse paremasse kohta paigutada, ei olnud eriti midagi paremat, seejärel pistsin netipulga antenni aukudesse tavalised õmblusnõelad ja kui enne kõikus signaalitugevus 17-19% ning ükski leht ei avanenud, siis nõelad antenniks kasvas signaali tugevus 21-23% peale ja e-kirjad ning lehed hakkasid tiguaeglaselt avanema, delfisid postimehed paraku ei jaksanud täiel määral avaneda. See katse pani mõtlema, et ehk ei ole antenni teema päris asjatu, veel enam see emotsioon, kus ühel hetkel ei ole midagi ja teisel hetkel pärast improviseerimist on mingi tulemus, viimati oli sama tunne kui kaheksakümnendatel sai mingi isearetatud antenniga pööningul ilmatuma sahiseva-kahiseva Soome kanalite pildi telekasse
Hetkel mul ka need õmblusnõelad netipulgas, signaalitugevus 51%, netikiirus ületab kergelt paketis lubatut ja ära katkenud veel ei ole, kuigi hommik algas neti taastamiseks tavapärase ruuteri restardiga.
Ma ei hakanud maal ruuterit õue tassima, aga mobla toa ja veranda signaalitugevuse vahe oli vist +10%.
Eks plekk-katus ja pakettaknad teevad oma töö ära.
Kodus näiteks kunagi tahtsin toaantenniga telekapilti saada. Kui aken oli kinni, siis pilti polnud, tegin akna lahti, tuli pilt ette _________________ This message was sent from space using stargate
"Vaese inimese juttu räägid. Kui tundub kallis, siis on see kellelegi teisele mõeldud"
Internet mul USB pulgaga ruuteri taga, sealt ruuteri softist midagi tarka ka ei näe pulga ühenduse kohta, on need signaali tugevused ja asjad, ainuke suurem silmnähtav erinevus on, kui ühendus toimib siis "Provider:EMT", kui ühendus kaob siis "Provider: - ", signaalid ja muud näitajad nagu kardinaalselt ei muutu.
Proovi see pulk arvuti külge panna ja vaata ka siis ka ühendus maha käib. See pole midagi ebatavalist, et ruuter ja pulk omavahel hästi läbi ei saa hoolimata sellest et pulk on ametlikult toetatud. Maadlesin kunagi sama probleemiga, lõpuks lõin käega ja ostsin sellise ruuteri kuhu sim kaart sisse käib.
Netipulga ja telefoni võrdlus on minu jaoks omakorda müstika, kus netipulgas on mul Telia internet ja telefonis Diili internet, mis vist tehniliselt peaks olema ühed samad mastid ja leviala. Kui netipulgas internet ikaldub, siis telefonis ei ole nagu internetiga probleemi, kui ruuteri internet ära oli, jagasin telefoni netti aga sellest 3GB paketist kuu lõpus jätkus ainult mõneks tunniks
Telefoni süsteemid vist pädevamad, muud ei oska seletuseks tuua.
napoleon kirjutas:
H_K kirjutas:
Internet mul USB pulgaga ruuteri taga, sealt ruuteri softist midagi tarka ka ei näe pulga ühenduse kohta, on need signaali tugevused ja asjad, ainuke suurem silmnähtav erinevus on, kui ühendus toimib siis "Provider:EMT", kui ühendus kaob siis "Provider: - ", signaalid ja muud näitajad nagu kardinaalselt ei muutu.
Proovi see pulk arvuti külge panna ja vaata ka siis ka ühendus maha käib. See pole midagi ebatavalist, et ruuter ja pulk omavahel hästi läbi ei saa hoolimata sellest et pulk on ametlikult toetatud. Maadlesin kunagi sama probleemiga, lõpuks lõin käega ja ostsin sellise ruuteri kuhu sim kaart sisse käib.
Ruuteri viga ei kahtlustaks, sest sama tehnika toimis veebruarist-detsembrini probleemivabalt, ja probleemid algasid ühest mastipoolsest katkestusest. Kuigi praegu on internet stabiilselt püsinud paar tundi ja on üks variant veel, mis on teisiti alates jõuludest, üks järeltulja sai kuuse alt telefoni ja kasutab seda peamiselt youtube vaatamiseks, koolivaheaeg ka ju, hetkel magab ja nett on püsti - hakkavad võimalikud seosed tekkima
Sinu järgmises postituses on pilt kus käes on 1800Mhz sagedus ja hea leviga. Saan aru, et see on ikka veel toa antenniga. Rikkekõnes on sul justkui kirjas, et olid 800Mhz peal ning sellepärast soovitati ka väliantenni, et saaksid kõrgema, koormamata sageduse.
Selle rikkekõnega on täpselt nii, et vastaja alguses arvas, et mul ei olegi Telia manageeritav ruuter.
Tänu sinu selgitusele vigase DHCP serveri kohta, vastasin veendunult, et "on küll." Selle peale ta midagi ka üles leidis. Mida täpselt, seda ma ei tea ning sagedustest (ka 800mhz) hakkas Telia inimene rääkima, mitte mina!
Selle kõikumisega on täpselt nii, et ma pole muud, kui "LTE 1800 +" seal näinud. Kas see siis tähendab kõikumist, seda ma ei tea...
Lihtsalt huvipärast, mida Telia standard stsenaarium siis ette näeb, kui antenn on kliendile maha müüdud aga levi ja ühendus sellest ei parane? _________________ AHV ei tea, mis AHV teeb
23:00 sätivad inimesed ennast magama. Mõni minut enne südaööd tuleb meelde, et facebookis veel käimata. Suts sinna ja magama. Hommikul kell 7:00 jälle uue hooga. Seejärel tunnike sõitu tööle, paar tundi usinasti töötamist ning siis uuesti netti tuulama.
nevermind, LiivaneLord, mis te nüüd, piisab kui paar inimest panevad oma torrentserveri samamoodi liiklust logima nagu eelmainitud pilt ja ongi traffic täis. See on muidugi veel lahtine, miks öösel masinad seisma jäävad.
Kas tõesti on torrentilt legaalsele striimnguteenusele kolitud?
Tõsi on see, et hajaasustuse mastid saavad korralikku liiklust. Need kliendid pole terve elu internetti näinud, nüüd teostub see, et maa mastid saavad paremad tehnikad kui linnas.
lol
ma siiski ei loginud enda liiklust, vaid speedtest.net raporteid, mida iga 15 min järgi käivitasin
päris hea tööriist, isegi csv väljund olemas: https://github.com/sivel/speedtest-cli _________________ AHV ei tea, mis AHV teeb
sisuliselt mitte keegi ei tõmba torrentitega sel ajal, kui arvutit kasutatakse. Torrentid on ikka ööloomad, aga peab mainima, et viimasel ajal on torrentitega päris raskeks läinud. Suures osas on kõik veebilehed maas või ajutiselt saadaval läbi puhvri vms. Torrenti programmid on vaid seetõttu tüütud, et nad tikuvad vaikimisi windowsiga käima minema ning seetõttu kogu aeg üles laadima midagi.
Parim viis tõmbamiseks on steam või mingid uploaded.net ja asjad, aga needki on päris paljud tasulised või korraliku kiirusepiiranguga.
Niiet see tõmbamine on jamajutt. Pigem inimesed tänapäeval väga palju kasutavad online teenuseid, youtube videosid, mis kogu aeg mängivad. Video 6 tundi päevas on märksa hullem kui kaks mängu torrentist ühes kuus. See diagramm on täiesti hea ülevaade ning võin kihla vedada, et kui keegi teeks taolise diagrammi ka elektri tarbimise kohta, siis need kattuvad suures osas.
Me ei hakka siin torrenteid ja nende asukohti lahkama
Paluks mitte postitada neid. _________________ This message was sent from space using stargate
Nüüd on tehnikuga räägitud. 5+ minu poolt! Olgu tulemused, kuidas on, vähemalt ta ei hämanud, nagu seni muud kontaktid.
Lühidalt - masti läbilaskevõime on ammu ületatud ning sinna ei oleks tohtinud midagi juurde müüa. Kuna mast ei kuulu Teliale, siis uute seadmete lisamine on pigem küsitav ja lubadust midagi kiirelt teha ei saa anda.
Lihtsalt imestan, kuidas seda tõsiasja müügimehed ei tea. Või mis veelgi hullem - müügijärgsete probleemide korral ei teadnud seda ka tugi...
Tuleb loobuda Telia mobiilsest internetist, samas midagi paremat ka võtta pole.
Kaugem naabrimees midagi suvel sahistas, et piisava arvu soovijate korral oleks alternatiiv mitme kilose alginvesteeringu ja pidevalt kõrgete kuludega "kiire internet" saada. Samas ei olnud sellel ideel kandepinda.
Panen lõpetuseks siia viimase 3 päeva graafiku. Kes seda varem näidatuga võrdleb, leiab kellaaegades erinevused. See tuleb asjaolust, et speedtest salvestas kõik ajad GMT järgi. Uuel graafikul on need kohalikuks (EET) pandud.
Spoiler
Edit: olen omadega veel vanas aastas _________________ AHV ei tea, mis AHV teeb
Nüüd on tehnikuga räägitud. 5+ minu poolt! Olgu tulemused, kuidas on, vähemalt ta ei hämanud, nagu seni muud kontaktid.
Lühidalt - masti läbilaskevõime on ammu ületatud ning sinna ei oleks tohtinud midagi juurde müüa. Kuna mast ei kuulu Teliale, siis uute seadmete lisamine on pigem küsitav ja lubadust midagi kiirelt teha ei saa anda.
Lihtsalt imestan, kuidas seda tõsiasja müügimehed ei tea. Või mis veelgi hullem - müügijärgsete probleemide korral ei teadnud seda ka tugi...
Tuleb loobuda Telia mobiilsest internetist, samas midagi paremat ka võtta pole.
Kaugem naabrimees midagi suvel sahistas, et piisava arvu soovijate korral oleks alternatiiv mitme kilose alginvesteeringu ja pidevalt kõrgete kuludega "kiire internet" saada. Samas ei olnud sellel ideel kandepinda.
Panen lõpetuseks siia viimase 3 päeva graafiku. Kes seda varem näidatuga võrdleb, leiab kellaaegades erinevused. See tuleb asjaolust, et speedtest salvestas kõik ajad GMT järgi. Uuel graafikul on need kohalikuks (EET) pandud.
Spoiler
Edit: olen omadega veel vanas aastas
Manus
Huvitav kuidas sellise ägava ülekoormuse all minuTV ka töötab?
minuTV kasutab eraldi kanalit see mis inimestele jagatav neti kanal ei piira sinu downloadi kui ühendus pakutud 20 siis ongi sul kasutada 20 see ei ole adsl kus tv võtab maha poole pakutavast.
Kui telia peaks veel 20nest TVd pakkuma mis poole maha võtab siis 10 mbitine ühendus ei vääriks kasutada. Kuna maakohas vaseliini kasutamine ohtlik ja ma teistkorda ei taha uut arvutit ostma hakata siis turvaline hetkel see LTE ja minul pakutava kasutamisega probleeme pole. _________________ Punktkeevitus patareidele/akudele. Akutrelli/laptopi/e-bike. PM
viimati muutis XeStAiSy 08.01.2017 19:38:09, muudetud 3 korda
Huvitav kuidas sellise ägava ülekoormuse all minuTV ka töötab?
kui ülekoormust ei ole, siis töötab TV peaaegu koguaeg, ükskõik, mida või millise tempoga alla või üles laetakse. Samas, kui on igaõhtune ikaldus, siis sakib TV ka sajaga. Ilmselt on mingi QOS kasutusel, kuid ega surm ka sealt ei võta, kust midagi võtta pole. Vaevalt, et Telia hääletorud siia muid tehnilisi üksikasju arutama tulevad.
... mis on iseenesest arusaamatu, ahnitsesid fiibri tuumikvõrgu enda mastideni aga midagi märkimisväärselt paremat pakkuda ei suuda, kui varem suudaks siis vähemalt lubatud kiirustki kogu aeg pakkuda, oleks asi seegi aga mitmed tuttavad kurdavad, et vaid nn. ebapopulaarsetel interneti kasutamise aegadel saavad lubatu kätte ... _________________
viimati muutis DigeBeni 08.01.2017 19:44:21, muudetud 1 kord
Ei mingit vahet kui tõmmata tv välja kogu aeg 20 Mul oli alguses probleeme kuid see õhtused ikaldused kadunud ka juba siis varuge kannatust igalepoole korraga ei jõuta. _________________ Punktkeevitus patareidele/akudele. Akutrelli/laptopi/e-bike. PM
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.