|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
| Mitu tolli on sinu peamine igapäevases kasutuses olev monitor? |
| 10-15" |
|
0% |
[ 3 ] |
| 15-20" |
|
2% |
[ 7 ] |
| 20-25" |
|
17% |
[ 56 ] |
| 25-30" |
|
40% |
[ 129 ] |
| 30-35" |
|
25% |
[ 80 ] |
| 35" või suurem |
|
12% |
[ 40 ] |
|
| hääli kokku : 315 |
|
| autor |
|
SilQ
HV Guru

|
04.12.2016 22:18:13
|
|
|
angel, Ega ma jah, kõiki Dell'e pole tft'es lahanud. Aga siiani pole väga Samsungi silma hakanud. Nad armastavad rohkem VA paneele teha kui IPS'e.
Samas teleka osas on mul vastupidised kogemused, üle kilo maksev Sony pilt oli poole odavama LG kõrval nii õudne, et aru ma ei saa miks inimesed sellist raha nii halva kvaliteedi eest maksavad. Endal LG paneeli tootjana heast küljest näidanud. Sülerite paneelide vahetusel eelistan ka alati ennem LG oma külge keerata, pilt lihtsalt selgem ja ilusam.
_________________ If you can’t explain it simply, you don’t understand it well enough – Albert Einstein |
|
| Kommentaarid: 251 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
1 :: |
0 :: |
215 |
|
| tagasi üles |
|
 |
angel
HV Guru

|
04.12.2016 23:34:12
|
|
|
OT: Ise kasutan Sony kuna odavamad olnud ja pilt küll udune ei ole (support eestis shit ja foorumis probleemi kurdad siis unustatakse sind ära) . Tööl osteti mingisugune LG teler, mitte just kõige odavam. Ja selle üle kiirgavad värvid tahtsid silmad peast välja põletada... värvid sai enamvähem paika keeratud aga ikkagist oli jube silmi väsitav pilt. Ja menüüd venisid aga see juba teistes asjades kinni. Endal oli kunagi ammu üks LG teler, mis peale 1 nädalast kasutust müüki lendas. Peale seda sai kasutatud 40W4000 seeria mudelit ja ütleks, et väga väga hea TV'ga oli/on (töötab siiani) tegemist. Sony pilt on enamasti mahedam ja naturaalsem. Poes kui vaatad on nagunii kõik telekad ühesugused piixu keeratud pildiga seega selle järgi ei tasu otsustada. OT
Keegi oskab öelda kas see ViewSonic game'erite LCD kah müüki jõuab? Infot pms ei ole pea üldsegi ja tundub, et keegi eriti ViewSonic kraami enam sisse ei too
_________________ |--{o,o}-----(\__/)-----------------|
|--|)__)-----(='.'=) ----O RLY ?---|
|---"-"- -----(")_(")-----------------| |
|
| Kommentaarid: 175 loe/lisa |
   |
157 |
|
| tagasi üles |
|
 |
SilQ
HV Guru

|
05.12.2016 08:17:51
|
|
|
| Dell U2412m'i sees istub ka LG paneel. Antud monitor on enim müüdud moll maailmas. Ja kui ta välja tuli siis parima värvi/pildiga. Usun, et siiani on. Ei pea väga kahtlema LG paneelide kvaliteedis
|
|
   |
215 |
|
| tagasi üles |
|
 |
rycyve
HV veteran

|
05.12.2016 11:22:59
|
|
|
| SilQ kirjutas: |
| Dell U2412m'i sees istub ka LG paneel. Antud monitor on enim müüdud moll maailmas. Ja kui ta välja tuli siis parima värvi/pildiga. Usun, et siiani on. Ei pea väga kahtlema LG paneelide kvaliteedis |
Ei lugenud teemat aga Delli U seeria kuigi LG paneel võtab parima ja annab 0 pixel garantii 3aasta vältel koos parema molu softiga kui seda LG teeb kuigi odavam
|
|
| Kommentaarid: 100 loe/lisa |
   |
2 :: |
83 |
|
| tagasi üles |
|
 |
SilQ
HV Guru

|
05.12.2016 12:20:19
|
|
|
rycyve, Väga arusaamatu tekst. Kirjavahe märke võiks ka kasutada.
_________________ If you can’t explain it simply, you don’t understand it well enough – Albert Einstein |
|
   |
215 |
|
| tagasi üles |
|
 |
rycyve
HV veteran

|
05.12.2016 12:39:20
|
|
|
| rycyve, Väga arusaamatu tekst. Kirjavahe märke võiks ka kasutada. |
Pole hullu vaata palun enda lingvistikat HV teemades
|
|
   |
83 |
|
| tagasi üles |
|
 |
rmc
Aeg Maha 2n

|
05.12.2016 12:47:04
|
|
|
rycyve, see ei muuda su teksti arusaadavaks ;D
   |
182 |
|
| tagasi üles |
|
 |
jt234
HV veteran

|
05.12.2016 17:00:40
|
|
|
rycyve, mõtlesid vist ortograafiat
_________________ Dima oli siin |
|
| Kommentaarid: 132 loe/lisa |
   |
124 |
|
| tagasi üles |
|
 |
terminator
HV Guru

|
|
| Kommentaarid: 494 loe/lisa |
   |
19 :: |
6 :: |
373 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Dirty Harry
HV Guru

|
10.12.2016 02:55:25
|
|
|
Jah.
Kui täpselt skaleerida siis võiks pilt ka hea olla.
|
|
| Kommentaarid: 186 loe/lisa |
   |
147 |
|
| tagasi üles |
|
 |
terminator
HV Guru

|
|
| Kommentaarid: 494 loe/lisa |
   |
19 :: |
6 :: |
373 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Becks
Kreisi kasutaja
|
14.12.2016 23:35:27
|
|
|
Mis moodi ma saaksin vaadata, et kas sülearvuti toetab 2k või 4k monitori? Tänud ette.
_________________ [img:]https://foorum.hinnavaatlus.ee/images/200x40_HV.gif[/img:] |
|
| Kommentaarid: 69 loe/lisa |
   |
58 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Vael
HV Guru
|
15.12.2016 00:34:11
|
|
|
HDMI versioon määrab ära: https://en.wikipedia.org/wiki/HDMI allpool on graafikud, alates HDMI v1.4 on lootust juba, et funkab. Lisaks peab graafika ka võimas olema, et kasvõi youtube 4k@60Hz maha mängida. Pole ise katsetanud, aga alla Skylake\Broadwell iGPU väga lootust pole?
Ise lükkasin VSR sisse, ehk AMD graafikakaart "tekitab" 4k monitori pildi ja ei saanud aru, miks 144Hz läbi ei tulnud, kuigi päriselt liigub "toru" pidi ikkagi 1440p pilt. DisplayPort 1.2: https://en.wikipedia.org/wiki/DisplayPort#1.2 üle 60Hz @4k läbi ei taha lasta ametlike andmete järgi.
|
|
| Kommentaarid: 17 loe/lisa |
   |
16 |
|
| tagasi üles |
|
 |
SilQ
HV Guru

|
18.12.2016 12:28:36
|
|
|
| maichal16 kirjutas: |
SilQ, ma kaldun arvama, et läheb minulgi sama rada. Kui kätte saad ja muljed siia postitad, olen igatahes tänulik  |
15.12.2016
Paar päeva on nüüd S2716DG lauapeal olnud:
Out of the box oli see pilt ikka esimese hooga kole. Läks ikka aega ja lugemist, enne kui profiilide ja värvidega mängimist asi täitsa heaks sai. Värvid on väga teravad ja kontrastsed, aga ips'il on ikkagi kuidagi see teistmoodi.
Nagu Auron rääkis siis vaatenurgaga ka probleeme. Kui ma natuke arvuti taga lössi vajun või natuke kõrvale kaldun siis veel erinevust ei taju. Aga kui näiteks arvutist mööda kõnnin ja näen, et keegi on skype'sse kirjutanud, avan akna ja loen ülevalt alla seda 45 kraadi all, siis tekst on loetav aga mitte väga terav.
Aga see eest mängides on pilt ikka väga ilus ja väga mõnusalt jookseb. See 144hz annab juba desktopil tunda, kui mõnusalt ja siidiselt hiir liigub. Enne kui pole proovinud on raske seletada. 60hz nagu oleks koguaeg väikese lägiga. Mõni võrdleb 144 vs 60 samaga nagu oleks masinasse SSD pannud. Siis nii suurt vahet ma ei tajunud. Aga kindlasti on ta parem. Rev on mul A03 ja sellel täis matt ekraan ja bleedi on 0, ka kott pimedas. Vanematel versioonidel on pool matt ekraan ja vähese bleediga. Väidetavalt on A03'es hoopis teine paneel sees. Pole veel googeldades kinnitust otsinud.
Resoga ei ole veel ka harjunud, aga küll harjub. Alles mõned tunnid seljataga.
Kokkuvõtteks. Nagu ma kartsin siis TN'i põhi probleemid hakkavad ka mind natuke segama. Samas 250€ rohkem IPS'i eest ma maksta ei raatsinud.
Hetkel rohkem lisada ei oska, liiga vähe kasutust saanud.
Edit: 18.12.2016.
Värvid olen paika saanud, mitu päeva timmimist. Dell 24" IPS kõrval üsna sama, vaata kumba tahad. Oranz on veidi teist karva. Aga värvide üle enam ei kobise.
Vaatenurk on endiselt 45 kraadi all halb. Aga olgem ausad, enamus ajast istun ma ikka ekraan silmade kõrgusel.
Resoga olen nüüdseks harjunud, nüüd tundub 24" FHD ikka nigel.
Positiivne ikkagi mis imestama paneb, et bleed on 0. Pimedas mängides on must ikka täiesti must.
Kokkuvõttes olen rahul.
|
|
   |
215 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Renq
HV veteran

|
19.12.2016 15:15:02
|
|
|
| maichal16 kirjutas: |
SilQ, ma kaldun arvama, et läheb minulgi sama rada. Kui kätte saad ja muljed siia postitad, olen igatahes tänulik  |
15.12.2016
Paar päeva on nüüd S2716DG lauapeal olnud:
Out of the box oli see pilt ikka esimese hooga kole. Läks ikka aega ja lugemist, enne kui profiilide ja värvidega mängimist asi täitsa heaks sai. Värvid on väga teravad ja kontrastsed, aga ips'il on ikkagi kuidagi see teistmoodi.
Nagu Auron rääkis siis vaatenurgaga ka probleeme. Kui ma natuke arvuti taga lössi vajun või natuke kõrvale kaldun siis veel erinevust ei taju. Aga kui näiteks arvutist mööda kõnnin ja näen, et keegi on skype'sse kirjutanud, avan akna ja loen ülevalt alla seda 45 kraadi all, siis tekst on loetav aga mitte väga terav.
Aga see eest mängides on pilt ikka väga ilus ja väga mõnusalt jookseb. See 144hz annab juba desktopil tunda, kui mõnusalt ja siidiselt hiir liigub. Enne kui pole proovinud on raske seletada. 60hz nagu oleks koguaeg väikese lägiga. Mõni võrdleb 144 vs 60 samaga nagu oleks masinasse SSD pannud. Siis nii suurt vahet ma ei tajunud. Aga kindlasti on ta parem. Rev on mul A03 ja sellel täis matt ekraan ja bleedi on 0, ka kott pimedas. Vanematel versioonidel on pool matt ekraan ja vähese bleediga. Väidetavalt on A03'es hoopis teine paneel sees. Pole veel googeldades kinnitust otsinud.
Resoga ei ole veel ka harjunud, aga küll harjub. Alles mõned tunnid seljataga.
Kokkuvõtteks. Nagu ma kartsin siis TN'i põhi probleemid hakkavad ka mind natuke segama. Samas 250€ rohkem IPS'i eest ma maksta ei raatsinud.
Hetkel rohkem lisada ei oska, liiga vähe kasutust saanud.
Edit: 18.12.2016.
Värvid olen paika saanud, mitu päeva timmimist. Dell 24" IPS kõrval üsna sama, vaata kumba tahad. Oranz on veidi teist karva. Aga värvide üle enam ei kobise.
Vaatenurk on endiselt 45 kraadi all halb. Aga olgem ausad, enamus ajast istun ma ikka ekraan silmade kõrgusel.
Resoga olen nüüdseks harjunud, nüüd tundub 24" FHD ikka nigel.
Positiivne ikkagi mis imestama paneb, et bleed on 0. Pimedas mängides on must ikka täiesti must.
Kokkuvõttes olen rahul. |
Tänud tagasiside eest. Lükkan ikka natuke edasi oma ostu... Vaatame mis CES toob ja vist kiikaks nüüd IPS paneeli poole.
|
|
| Kommentaarid: 5 loe/lisa |
   |
5 |
|
| tagasi üles |
|
 |
SilQ
HV Guru

|
19.12.2016 16:47:00
|
|
|
Renq, Kui nüüd saaks aega tagasi keerata ja mul antud kogemus alles jääks: Siis ma ilmselt ostaksin ikkagi selle monitori, sest nagu ütlesin IPS'i eest ma nii palju välja käia ei raatsiks. Kui aga on teada, et tuleks lähiajal midagi paremat, siis ma ootaks. Wow effecti monitoriga ei tekkinud aga üldkokkuvõttes olen rahul.
|
   |
215 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Vael
HV Guru
|
|
| Kommentaarid: 17 loe/lisa |
   |
16 |
|
| tagasi üles |
|
 |
SilQ
HV Guru

|
19.12.2016 17:32:08
|
|
|
Vael, Mulle oli GS oluline. Vaatasin ka seda, aga jäi lõpuks valikust välja.
|
   |
215 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Renq
HV veteran

|
19.12.2016 17:42:03
|
|
|
Nagu näha on paljudes kohtades Delli hind tõusnud vahepeal u. 27 euri võrra. Radeoniga ei ole mul midagi teha, sest olen oma hinge Nvidiale müünud (pole ühtegi kaarti ati oma olnud peale esimese ati rage 4mb oli vist) Uuelt ekraanilt tahaks jah G-synci ja eeldatavasti ka IPS'i, sestap ootangi veel ja suunan vähemalt hetkel suuna mikriga kõrvaklappide poole.
|
|
| Kommentaarid: 5 loe/lisa |
   |
5 |
|
| tagasi üles |
|
 |
maichal16
HV vaatleja
|
19.12.2016 18:34:52
|
|
|
Mul ka juba natuke aega S2716DG. Vaatenurkade kohapealt ootasin palju hullemat, minu jaoks ei ole see antud isendi puhul väga mainimisväärne probleem. Laua suuruse ja asendi tõttu ei tule ette olukorda, kus tuleks monitori ülevalt nurga alt vaadata ja külgede peale peab ikka suhteliselt kaugele sõitma, et midagi häiriks. Värvid on pärast tuunimist okei, kontrast aga keskpärane, mida oli VA paneeli pealt tulles ka oodata. Taustavalgus ei leki, küll aga on otsides näha üks selle monitori tüüpvigadest ehk musta ekraani puhul tumesiniselt kumav õhuke triip alumises ääres. Lisaks hakkab monitor heledust juurde keerates kuuldavalt pirisema, aga kuna normaalse pildi saamiseks tuleb sellel taustavalgus nagunii väga madalaks lasta, siis see hetkel ei morjenda.
Kokkuvõtteks: eesmärgi, milleks asi ostetud sai, täidab see monitor eeskujulikult. 1440p ja 144hz kombo on mängudes nauditav ja konkreetse masina kasutusel ei teki eriti olukordi, kus TN paneeli puudused silma häiriks. Seega üsna sarnane kogemus kasutajaga SilQ, mingit põlvest värisema panevalt võimsat muljet ei tekitanud, samas 200-250 lisaraha eest paneeliloto mängimine kuidagi rohkem ahvatlevamaks ka ei muutunud. Olen üsna veendunud, et sellevõrra ilusamat pilti need asused ja acerid ei pakuks.
|
|
| Kommentaarid: 12 loe/lisa |
   |
12 |
|
| tagasi üles |
|
 |
SilQ
HV Guru

|
19.12.2016 19:31:33
|
|
|
maichal16, Olen iga asjaga nõus, mis ütlesid. Lisan lihtsalt sinu tekstile juurde: see häiriv nurk hakkabki tekkima kuskil seal 40 kraadise nurga all ja ülesse. Aga 80 kraadise nurga all ta ei ole väga hullem kui 45 all. Mind see ei häiri väga, aga see on koht, mida peaks mainima siin, vb mõne jaoks on see väga oluline asi. Mina sain värvid tuunides päris heaks, minu seaded on
Spoiler 
Brithness 35, Contrast 75, Color Custom: R 97, G 99, B 96; nvidia settings: Brithness 50%, Contrast 50%, Gamma 84, Vibrance 60%, Hue 0.
Mina seda sinist triipu ei leia, vb ei oska otsida. Samuti pininat ma ei tajunud 80% peal, rohkem ma ei ole keeranud, sest siis tahtsid juba silmad peast välja hüpata.
Monitor on igat oma senti väärt, nüüd on AT's monitori hind juba 62€ kallim, kui mina ostsin. Ilmselt wow effecti ei saagi enam tekkida, sest pilt oli ka eelmise Delli ekraaniga hea ja lihtsalt enam paremaks ei olegi võimalik minna, ükskõik kui kallis see monitor on.
|
|
   |
215 |
|
| tagasi üles |
|
 |
maichal16
HV vaatleja
|
19.12.2016 19:58:44
|
|
|
Ega jah, pilt on ju pilt ja kui teravus on piisav, et pikslit enam ei näe, siis üllatada saabki monitor pigem ainult negatiivsest küljest.
See triip ei olegi ilmselt igal isendil, aga minu omal on. Intensiivsemalt just seal nuppude ümber. Võrreldes lekkiva taustavalgustusega on see siiski köömes, näha ainult siis, kui tahtlikult otsida. Mõistlikum seda mitte teha, sest enne kui ma seda esimest korda märkasin oli asi päevi kasutuses, aga nüüd tabab silm ilusti ära kui vaadata
|
|
   |
12 |
|
| tagasi üles |
|
 |
XeStAiSy
Aeg Maha 2a
|
26.12.2016 12:19:35
|
|
|
Ma ka aru ei saa millest see IPS parem on kui korralikult Seadistatud TN paneel teeb need puudused väga minimaalseks. Olen vaatand neid IPS paneele siis oma benq pealt minemine ei vääri seda. Siis hakkavad pihta blurr probleemid hetkel mängud ikkagi samailusad nagu vahiks seisvat pilti desktopis siis blurrise pildipeale ei taha minna olgu see IPS kuld või mis iganes.
_________________ Punktkeevitus patareidele/akudele. Akutrelli/laptopi/e-bike. PM |
|
   |
11 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Tomorrow
HV Guru

|
26.12.2016 12:56:45
|
|
|
Margus, Ma ei tea mis TN imepaneel sul on või kuidas sa vaatenurgad ja värvid IPS lähedaseks seadistad, aga sinu jutust järeldub pigem et sa pole korralikku IPS paneeli näinud, veel vähem kasutanud.
Ja TN-l on blur täpselt sama mis IPS-sil. Selles osas pole vahet. Juhul jällegi, kui sa pole imeinimene, et tunnetad vahet 1ms vs 4ms reageerimisajal. Lisaks on mänguritele mõeldud paneelidel spetsiaalne ULMB režiim mis tugevalt vähendab motion bluri. Seda ei saa küll g-sync-ga samaaegselt kasutada aga see toimib.
_________________ Win11 25H2 upgrade skriptid neile kelle masin ise ei taha 23H2 või 24H2 pealt ennast uuendada: https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?p=11720738#11720738
Youtube lisa vene jama eemaldamiseks: https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?p=11745846#11745846 |
|
| Kommentaarid: 92 loe/lisa |
   |
82 |
|
| tagasi üles |
|
 |
XeStAiSy
Aeg Maha 2a
|
26.12.2016 13:34:27
|
|
|
Selleparast ma ei tahagi vahetada BENQ 2411 millegi muu vastu Värvid on rahuldavad, ghosting crosstalk puudub pilt terav ja selge blurr täiesti puudub ja IPS neid omadusi ei pakku. Kui benq teeb mänguri IPS screeni siis on see arvestatav kuid hetkel küll ei näe vahetust vajalikuks. Mis kasu on ULMB monitorist kui g-synciga koos ei saa kasutada. Kisub vähe ajuvabamaks.
_________________ Punktkeevitus patareidele/akudele. Akutrelli/laptopi/e-bike. PM |
|
   |
11 |
|
| tagasi üles |
|
 |
jtz
HV kasutaja
|
28.12.2016 05:30:24
|
|
|
Sai peale paljude review'de lugemist ja pikemat kaalumist omale täna soetatud Dell U2715H.
Kõik on nagu OK välja arvatud...
Hakkasin vaatama ühte dokumentaali 1080p ning märkasin, et kui pilt sõidab aeglaselt üle kivise kõrbemaastiku tekib mingi "stuttering" ning valgus (taustavalgus, contrast, pixlid ise, ekraan - ei teagi seda õiget sõna kohe) väriseb stuttring'iga kaasa teatud rütmis (osalt meenutab värin nagu led'i põlemis värinat 220v võrgus).
näiteks tseen kus miski teadlane jalutab mäejalamil ning kaamera liigub temaga kaasa - inimene on ok, üleval taevas on ok kuid kõik pinnad kus on kollane/pruun kiviklibust kõrbe pind jõunksutab kiiresti.
Kui muu liikumine - ühetoonilisi elemente rohkem ekraanil või aeglasem liikumine (vähem liikuvamaid objekte ekraanil) on kõik korras.
Pimedas toas vaadates oleks nagu peol kus mingi jura strobo paigaldatud...
Panin kõrvale ka oma vana monitori LG 27EA63 (samuti LG paneeliga IPS) ja seal kõik korras ja fain - ehk asi ikkagi konkreetses monitoris mitte arvutis või failis vms.
Kuna ei puutu palju monitoridega kokku siis uuringi, et kas see normaalne tänapäeva monitoridel (juuni 2016 toodetud) sellises hinnaklassis?
Mõlemad monitorid on 60Hz ja pole vanemaga never sellist asja kogenud.
Või lihtsalt vanaga harjunud ning uus asi ei harjunud sisse veel.
V̶õ̶i̶ ̶t̶e̶g̶u̶ ̶m̶i̶n̶g̶i̶ ̶r̶e̶s̶o̶g̶a̶ ̶s̶e̶o̶t̶u̶d̶ ̶a̶s̶j̶a̶g̶a̶?̶ - monitorid side-by-side panin duplicate display (tõi 1440p alla 1080p peale) ühes panning'u ajal liigub mängi silmapiiril sujuvalt teises jõnksutavalt.
Responce time on "normal" - overshooti ufo lehe testides ja mängimisega ei tuvastanud. Kui kasutada "fast" astet siis jah on korralik overshoot.
videokaart on gtx1080
Ühenduseks kaasa tulud miniDP-to-DP kaabel (LG'l DVI)
Lühidalt siis tahakski teada, et lugu ongi täis*it* ja ma olgu kuss ning leppigu sellega või on tegu millegagi mis ei ole ok ja annan pigem klotsi tagasi?
üritasin mingi mingi clipi filmida - oma silmaga ja lives kordi hullem/effektsem
.
|
|
| Kommentaarid: 8 loe/lisa |
   |
8 |
|
| tagasi üles |
|
 |
XeStAiSy
Aeg Maha 2a
|
28.12.2016 09:18:36
|
|
|
Paistab nagu kaadrid pole paigas. Viitab kehvale monitorile mis ei suuda midagi peale hakata. Kõik ei ole kuld mis internetis räägitakse. Ja tihtipeale silm peab proovima enne ostu monitori headuses mitte kuskil jutt.
Kaabel võib ka halb olla.
Niipalju võin kogemusest pajatada et tänapäeva arvuti kola ei saa hakkama ilma blurri ja jamata kui see oli aastal 2009 kanti kus ostsid videokaardi ja suvalise monitori 4ms ja kõik toimis.
_________________ Punktkeevitus patareidele/akudele. Akutrelli/laptopi/e-bike. PM
viimati muutis XeStAiSy 28.12.2016 09:27:32, muudetud 1 kord |
|
   |
11 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Tomorrow
HV Guru

|
|
| Kommentaarid: 92 loe/lisa |
   |
82 |
|
| tagasi üles |
|
 |
jtz
HV kasutaja
|
28.12.2016 17:17:21
|
|
|
| Tomorrow kirjutas: |
jtz, Tundub suht jube jah. Paistab päris räige ghosting vms olevat. Ma kahtlen, et kaablis asi, aga võib proovida teist kaablit. Nii kaardil, kui ka monitoril on ju täissuuruses DisplayPort olemas.
Samas ei saa välistada ka seda, et antud video ongi selline kummaline. Proovi leida teisi sarnaseid videoid ja vaata kas seal kah probleem esineb. |
video võib olla ka kummaline, originaalis 25fps klipp + youtube conversioon silub ikka väga metsikult seda mis reaalselt toimub - video siis konkreetse monitori kohta millega mure. Suvaline koht kus mure esines.
kaabel on jah kaasa tulnud miniDP-DP kus siis mini ots on monitoril ja suur ots videokaardil. OSD pealt DP1.2 välja lülitatud kuna 1.2ga ei pidavat töötama üksik monitori setup (kui läbijooks DP'l siis 1.2 peaks töötama ok'ilt)
kahjuks rohkem DP kaableid pole käepärast millega proovida.
sattus ette ka üks pilt - http://wallpapercave.com/wp/xu79pcx.png - salvestan desktopile, ning iga kord kui seda avan sealt on valge tooni varjundid kõik nagu vanad 16colour (või 256colour) bitmap varjundiga ning siis mingi paari hetke pärast laeb varjundid 24bit peale (üli astmeline tooni muutis muutub sujuvaks ülemikekuks) - ja see ainult praegu minu puhul konkreetsel monitoril. (lg omal seda pole).
|
|
   |
8 |
|
| tagasi üles |
|
 |
rycyve
HV veteran

|
28.12.2016 17:57:53
|
|
|
Anna parem orikas link ja las teised vaatavad ka selle oma rauaga üle
Alles siis võib järeldusi teha molu suhtes
|
|
   |
83 |
|
| tagasi üles |
|
 |
XeStAiSy
Aeg Maha 2a
|
28.12.2016 19:53:39
|
|
|
See pilt on minul igati ok viska video link ka.
|
   |
11 |
|
| tagasi üles |
|
 |
jtz
HV kasutaja
|
28.12.2016 20:03:50
|
|
|
| Margus kirjutas: |
| See pilt on minul igati ok viska video link ka. |
video link on küll eelnevas postis, panen uuesti siis. ftp'sse kuhugi ei hakka panema.
https://www.youtube.com/watch?v=x46o5jwxRTI
Pigem soovisin uurida, et kas antud monitori käitumine on normaalne ning kas äkki nendest vähestest seadistus võimalustest monitoril kuidagi kontrollitav.
Tundub, et mitte.
Vaatasin just Mad Max black and chrome editioni ära - algus tseen kus mees liivaluite serval juba kõik virvendas, hetkel silmad punased ja kipitavad. vaatasin mingi 3-4meetri pealt.
Kahjuks tundub, et see kõrgelt hinnatud mudel ei ole siiski minu jaoks
(see, et mängides eile norm tundus oli ka vb tingitud kuna mänguks oli Division ning tol hetlek oli lumetorm kus kõik ekraanil niigi hall ja mustalt valgeks ja tagasi üleminekuid ei olnud)
|
|
   |
8 |
|
| tagasi üles |
|
 |
londiste
HV Guru

|
28.12.2016 20:04:43
|
|
|
jtz, silmas peeti algse video linki
_________________ - londiste
...aga mina ei saa kunagi suureks! |
|
| Kommentaarid: 243 loe/lisa |
   |
217 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Dirty Harry
HV Guru

|
28.12.2016 20:07:20
|
|
|
| Pigem on tegu katkise isendiga. Tööjuures on üks selline eksemplar, pole problemi ei video vaatamise ega kontoritööga.
|
|
| Kommentaarid: 186 loe/lisa |
   |
147 |
|
| tagasi üles |
|
 |
jtz
HV kasutaja
|
28.12.2016 20:35:06
|
|
|
| londiste kirjutas: |
| jtz, silmas peeti algse video linki |
sain aru jah (kuna seal klipis on väga selgelt näha mis toimub, eriti võrdluses all ribaga ning kõrval teise monitori nurka nähes et vilgub ekraanipilt mitte video tevenisti - stuttering ja vilkumine ning mega ghosting ju nähtavad.)
olgu terve, omapärane või katkine. hetkel läheb tagastamisele kuna sellises olekus ei ole ta mingiks kasutuseks kahjuks aksepteeritav.
|
|
   |
8 |
|
| tagasi üles |
|
 |
angel
HV Guru

|
28.12.2016 21:24:37
|
|
|
kus kohast antud isend pärineb kui küsida tohib? võtavad ilma kiunuta tagasi?
|
   |
157 |
|
| tagasi üles |
|
 |
rycyve
HV veteran

|
29.12.2016 08:10:20
|
|
|
| angel kirjutas: |
| kus kohast antud isend pärineb kui küsida tohib? võtavad ilma kiunuta tagasi? |
llmselt neti tellimus vist Siis saab ilma kommetita tagasi saata
ja kutsun üles selliseid tehinguid tegema siin või üldse aga vist molu viga kuigi raud võib alt vedada
Mul ok pilt aga telku vahepeal teeb sama suva mkv failide pakkimise tagajärjel kui telku ei suuda seda selgelt lugeda või on
hädas selle algori..,,,,lugemisel
|
|
   |
83 |
|
| tagasi üles |
|
 |
miga
HV Guru

|
29.12.2016 20:22:28
|
|
|
| Endal U2715H mõned kuud kasutusel olnud ja väga rahul. Sai soetatud Arvutitargast ja enne ostu uurisin, mis revisionid saadaval on. Sel hetkel oli kohapeal A02 ja.viimane variant A03
|
|
| Kommentaarid: 34 loe/lisa |
   |
32 |
|
| tagasi üles |
|
 |
angel
HV Guru

|
30.12.2016 04:34:56
|
|
|
Olles saanud ajutiselt paariks päevaks proovida BenQ BL3200PT ekraani siis peaks ütlema, et sellest Dell käkkerdisest on see igatpidi üle.
+ väga väga hea ja stabiilne jalg, mis võimaldab ekraani kindlalt igatpidi paika seadistada. Ekraan on nagu tellis paigal, ei võbele ning jätab väga tugeva ja asjaliku mulje.
+ väljast uurides ei leia ka, et oleks kusagilt eriti kokku hoitud, ekraan püsib kenasti koos (Dell'il oli alumine ekraani äär power nuppu kohal natuke punnis ja üldiselt jätis suht õrna mulje).
+ pildi kvaliteet peale kalibeerimist / värvide paika seadistamist on vägev. Ei mingit IPS glow efekti (VA paneel), taustavalgustus ei kuma kusagilt liigselt läbi. Öösel pimedas ruumis musta pilti vaadates näeb vaid, et mõnes kohas on natuke heledam pilt (vasak ülemine ja alumine nurk) aga sedagi väga vähe , et ei sega.
+ kaasa antakse vidin millega ekraani menüüdes seigelda. Väga asjalik arvestades sellega kui ebamugavad võivad olla puutetundlikud nupud. Kuigi antud isendil on need isegi täiesti OK.
+ ekraanil on USB 3.0 dokk olemas + SD kaardi lugeja.
+/- kõlarid, mis teevad isegi mingit häält
+/- 1400p on küll piisav antud ekraani kohta aga mõnele võib tunduda, et 4k sobiks paremini antud suurusele. Samas ei ole kiri liiga kirbukas ning kui laual ruumi siis päris asjalik vaateväli. Ehk siis punkti suurus on isegi kohati meeldivam kui 27" ekraani puhul.
+/- CAD monitor aga sobib ka mängimiseks. Mängudes mingit anomaaliat ega probleemi ei täheldanud. Aga siiski 60Hz . Tea millal selliseid võiks tulla 144Hz'iseid
- kaks valesti värvi näitavat pixlit ekraani vasakul ääres keskel. Kasutades ei märka aga musta pildi korral on kenad kaks roosat täppi kõrvuti
Ehk siis üks vägev kolakas ja hetkel ütleks, et väga hea pildiga. Ei värele, ei võbele, ei esine mingeid imelike anomaaliaid. Vähemalt selle aja jooksul ei märganud miskit kuniks proovida sai.
|
   |
157 |
|
| tagasi üles |
|
 |
SilQ
HV Guru

|
30.12.2016 11:02:41
|
|
|
angel, Sa võrdled praegu võrdlematuid asju. Üks on gamingule mõeldud monitor, teine tehtud cad/pildi töötluseks. Võta kõrvale mingi U seeria Dell ja siis võrdle.
|
   |
215 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Auron
HV Guru

|
30.12.2016 11:13:55
|
|
|
| SilQ, ändželile sattus üks Delli praak ja nüid on sourpuss
|
|
| Kommentaarid: 156 loe/lisa |
   |
133 |
|
| tagasi üles |
|
 |
angel
HV Guru

|
30.12.2016 14:13:25
|
|
|
| angel, Sa võrdled praegu võrdlematuid asju. Üks on gamingule mõeldud monitor, teine tehtud cad/pildi töötluseks. Võta kõrvale mingi U seeria Dell ja siis võrdle. |
Võrdlengi selle ülima kiidetud U2715H ekraaniga. TN paneeliga ei saa eriti võrrelda kui silmas pead seda "gaming" seeria Dell ekraani. Neid pole kahjuks keegi laenanud, et saaks proovida.
Auron- > ei võrdle selle praagika kui seda silmas pead. Oled teadlik, et Dell vahetab ekraani välja kui selline "kala" ekraaniga on? Seega vahetati uue vastu. Egas piksli praak ei sega testimist. Sama moodi võid öelda, et see BenQ on täiesti võrdlematu ja sobimatu test isend kuna kaks pixlit näitavad nurgas valesid värvi. Enamasti mustaga on kas roheline või roosa
Jätame siis pildikvaliteedi jms asjad välja. CAD 'i ekraan on ta sama palju kui mobla on tasku televiisor. Tavaline VA paneel, mis on hea resoga ja suureks aetud. Juba üldine kvaliteet ja kasutussõbralikus on parem ja kindlam.
|
   |
157 |
|
| tagasi üles |
|
 |
SilQ
HV Guru

|
30.12.2016 14:26:49
|
|
|
angel, Ei maininud millega sa võrdlesid. Nüüd tean. Aga VA paneel on minu arust küll paras kaka. TN värvid ja IPS vaatenurk. Pole liha ega kala.
U2713H'ega kogemused olemas, koostöö kvaliteet oli sellel küll hea, võimalik, et Dell on hakanud odavamaid kestasid ümber loopima, uuematel mudelitel.
|
   |
215 |
|
| tagasi üles |
|
 |
angel
HV Guru

|
30.12.2016 14:36:58
|
|
|
Mis ajast on TN'il sama hea värvi lahendus kui VA paneelil? Nimetatud BenQ kasutab AU Optronics AMVA ekraani, Colour Depth 1.07b (10-bit) Standard gamut ~sRGB 79% NTSC, 100% sRGB, 78.0% Adobe RGB. Minuteada enamik TN paneele on kusagil 16.7M värvi eristust vastavalt paneelile ja tüübile. Osad vist teevad kuidagi 8bit värvilahendust aga puhtalt 8bit nad vist ei ole?
Vaate nurk on VA'l enamasti kah selline, et ei saa arugi, et mingi vaatenurk kusagil oleks. TN'i kasutanud ja vahe on silmaga märgata. Värvid on kuidagi vale või kokkupakitud tooniga. Kalibreeri palju tahad ikka on kuidagi midagi puudu.
Minuarust oleks just ideaalne kesktee IPS ja TN'i vahel. Saad korralikud värvid, kiiruse, ips glow puudub, vaatenurk korralik.
Osad IPS'id on kah kirjade järgi AHVA (IPS-type) seega see IPS on vist suhteline mõiste kuna neid alamliike ja ülemliike ja keskkliike on kuramuse palju. Lugedes paneeli tehnoloogiast võib silme ees kirjuks minna....
|
   |
157 |
|
| tagasi üles |
|
 |
londiste
HV Guru

|
30.12.2016 14:55:24
|
|
|
va värvid on ipsiga igati samal tasemel. kontrast tänu paremale mustale on pigem parem. nurga alt on va-l color shift, ipsil ips glow.
va ja ips kiirused on üsna võrreldavad.
|
   |
217 |
|
| tagasi üles |
|
 |
SilQ
HV Guru

|
30.12.2016 15:46:20
|
|
|
londiste, IPS'i tasemele VA ei saa mitte kuidagi olla. Olen saanud võrrelda oma 4-5 VA paneeli IPS kõrval ja pilt kahvatub. Kui mingit 50€'st IPS'iga võrrelda siis vast jah. TN paneelidega kogemused olematud. Ainuke kogemus ongi Delli TN'iga mis on true 8bit. Ja VA'ga võrreldes minu arust üsna sama pilt.
Minu silmis on VA paneel mõttetu, ei hiilga millegi hea poolest, eks ta selline säästu molli ekraan olegi, kui hindasid vaadata.
|
   |
215 |
|
| tagasi üles |
|
 |
londiste
HV Guru

|
30.12.2016 15:57:44
|
|
|
must ja kontrast. põhjused, miks see enamikus telekates kasutusel on.
mul on siiani kapi otsas va molu, mille kõrval on juhtunud olema rida delli ultrasharpe (enamasti, aga mitte ainult, e-ips). võrdluses on delli monitorid olnud ausalt öeldes lihtsalt masendavad. hall, backlight bleed, ips glow, you name it.
värvide osas - kui päris otse paneelile peale vaatamisest räägime, siis ega värvidel neil enamasti suurt vahet polegi. kui mitte arvestada, et enamik tn-e on 6-bit või 6-bit+frc. 10-bit väärtust (arvestamata täna selle kasutamiseks vajalikku tehnilist keerukust) meist enamik ilmselt hinnata ei oska.
|
   |
217 |
|
| tagasi üles |
|
 |
jtz
HV kasutaja
|
30.12.2016 16:34:47
|
|
|
| miga kirjutas: |
| Endal U2715H mõned kuud kasutusel olnud ja väga rahul. Sai soetatud Arvutitargast ja enne ostu uurisin, mis revisionid saadaval on. Sel hetkel oli kohapeal A02 ja.viimane variant A03 |
Mul samast kohast ja rev. oli A03 - juuli 2016 tehase kuupäevaks.
|
|
   |
8 |
|
| tagasi üles |
|
 |
angel
HV Guru

|
30.12.2016 17:37:59
|
|
|
londiste, IPS'i tasemele VA ei saa mitte kuidagi olla. Olen saanud võrrelda oma 4-5 VA paneeli IPS kõrval ja pilt kahvatub. Kui mingit 50€'st IPS'iga võrrelda siis vast jah. TN paneelidega kogemused olematud. Ainuke kogemus ongi Delli TN'iga mis on true 8bit. Ja VA'ga võrreldes minu arust üsna sama pilt.
Minu silmis on VA paneel mõttetu, ei hiilga millegi hea poolest, eks ta selline säästu molli ekraan olegi, kui hindasid vaadata. |
Kui viitsimist lugeda siis siin seletatakse lahti erinevad paneeli tehnoloogiad-> http://www.tftcentral.co.uk/articles/panel_technologies.htm . Tavaliselt tootjad ei pane kirja suurelt millise tüübiga tegemist on.
Igal tehnoloogial on omad probleemid aga TN ja VA tüüpi paneeli värvi ja kontrasti ei saa kuidagi võrdväärselt võrrelda. Nimetatud TN Dell'iga on tegemist lihtsalt ühe AU Optronics poolt toodetud paneeliga. Millel on omad kalad. Välismaa foorumis leiab neid omajagu. Iseasi kas color shift ja pixel inversion häirib või märgata osata.
Ise olen ainult kõrgema otsa VA paneelidega kokku puutunud, võimalik, et seal kah mingid odavamad liigid mille pilt väga hea ei ole.
TN/VA pildi erinevus tuleb toonides esile. Paned kaks ühesuguse reso ja mõõtmetega ekraani clone mode'i siis on kenasti näha, et värvi toon või üleminek on TN'il kuidagi kärbitud. Nagu võrdleks viletsat mp3 formaati korraliku mp3 või flac'iga. Osa detaile oleks nagu puudu.
|
   |
157 |
|
| tagasi üles |
|
 |
londiste
HV Guru

|
30.12.2016 17:41:23
|
|
|
| angel kirjutas: |
| TN/VA pildi erinevus tuleb toonides esile. Paned kaks ühesuguse reso ja mõõtmetega ekraani clone mode'i siis on kenasti näha, et värvi toon või üleminek on TN'il kuidagi kärbitud. Nagu võrdleks viletsat mp3 formaati korraliku mp3 või flac'iga. Osa detaile oleks nagu puudu. |
mõned üksikud välja arvata, on tn 6-bit paneelid.
|
   |
217 |
|
| tagasi üles |