Avaleht
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Üldfoorum »  Arvuti vanadest juppidest märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
vaiko112
HV vaatleja

sõnum 19.12.2016 19:31:58 Arvuti vanadest juppidest vasta tsitaadiga

Tere!

Minu nimi on Vaiko Vaher ja olen Värska Gümnaasiumi 11. klassi õpilane ning teen uurimistööd teemal "Arvuti kasutatud juppidest". Uurin, kas on võimalik kokku panna arvuti vanadest juppidest, mida kellelgi vaja ei lähe. Üritan saadud juppidest komplekteeriva töötava arvuti. Ei pea saama mingi hull "gamer pc", vaid peaasi, et tööle läheb ja netiski surfata saab. Mõtlesin, et ka siin foorumis võib olla inimesi, kellel vedeleb kasutult erinevaid arvutiseadmeid. Kui tõesti nii on, siis palun võtke minuga ühendust icon_smile.gif Pakkuda võib kõike, kõvakettaid, vanu kaste, juhtmeid.... Kui on arvuti millest tahate lahti saada, võtke ühendust.

Minu tel: 53021161
E-mail: Vaikovaher112@gmail.com

Ette täneades,
Vaiko Vaher
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
scrife
Kreisi kasutaja
scrife

sõnum 20.12.2016 13:48:59 vasta tsitaadiga

Ikka on. Terve alafoorum sellejaoks loodud. Raha eest võin kasvõi terved oma serveripargid loovutada
Kommentaarid: 91 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 85
tagasi üles
laurx
HV Guru
laurx

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 20.12.2016 14:20:32 vasta tsitaadiga

kui vanad need vanad jupid olema peaks? kas sa üritad mingi aja jooksul kokku saada võimalikult vana tervikut või on eesmärk teha võimalikult vana masin, mis tänapäevaste asjadega hakkama saab? mis platvormidele tähelepanu pöörad? "windows based" masinatele paneb piiri litsentsipoliitika: vanad masinad on minimaalselt XP sellele aga hakkavad veebis olevad rakendused ohkima, et " liiga vana ja pole toetatud".

üsna palju liigub AGP kaarte. AGP kadus ära inteli platvormidel socket 775 esimese põlvkonna ajal. st. plaadid mis olid SIS / via / intel i915 kiibiga sisaladasid kohati veel agpd aga võisid juba PCI-e siini sisaldada. AMD lõpetas AGP ära socket 754 jaga. Sa VÕID leida juppe ühe socket 478 prescotti jagu aga socket A/ 462 või 754 jaga võib keeruliseks minna..

kui uurimustöö eesmärk on hankida ära anda teemast kasti jagu juppe, tuleb silmas pidada seda ,et saadud kraam peab ka koos töötama. lisaks peab sellele olema tarkvara. (mingi vanem estubundu, mint DSL vms) st. planeerimine, kokkupanemine, install ja kasutamine peab ka olema kajastatud. kui keegi sulle " annab " on paar aastat vana kasti, on see " sohk" st. sa tõestad ainult seda ,et inimestel on vahel üle töötavaid asju.

minu silmis huvitavad vanad kooslused mis suudavad veel tänapäevaseid asju teha oleks RDRamiga dual socket 370 / slot 1 või socket 423.

vaiko112
HV vaatleja

sõnum 20.12.2016 14:47:24 vasta tsitaadiga

Uurimistöö eesmärgiks on panna kokku arvuti võimalikult odavalt ning kasutatud juppidest mistahes platvormil, peaasi, et süsteem töötaks. Ma üritan enda valdusesse saada võimalikult palju erinevaid juppe ja siis neist kokku sobitada üks kast. Mingeid benchmarke ei hakka siin taga ajama. See kui keegi mulle annab surnuid asju pole ka midagi, uurimistöö hõlmab ka jäätmejaama ning saan need hõlpsasti sinna viia icon_biggrin.gif
Komponentidele otseselt vanusepiire ei sea. Nagu märkisin, haaran kinni igast võimalusest.
Serveri juppidega pole mul eriti midagi teha aga tänud pakkumast. icon_smile.gif
tagasi üles
laurx
HV Guru
laurx

sõnum 20.12.2016 14:58:17 vasta tsitaadiga

aga siis hakka enda jaoks paika panema, mida sul vaja on ( mis platvormi peale lähed ) nt. core2 on küll socket 775 aga i915 kiibi peal käima ei hakka.
vaiko112
HV vaatleja

sõnum 20.12.2016 18:36:16 vasta tsitaadiga

Ma ei saa hakata välja valima millise süsteemi ma täpselt kokku panen. Pean juhinduma juppidest, mida on mul võimalik enda valdusse saada. Kui võtan näiteks: "Panen kokku Inteli süsteemi aga keegi annab mulle AMD protsessori". Ma ei hakka ju sellepärast AMD protsessorist loobuma. Võtangi sel juhul alustalaks sellesamuse AMD protsessori ning ehitan sealt edasi.
tagasi üles
tizko
HV veteran
tizko

sõnum 20.12.2016 19:05:04 vasta tsitaadiga

Üks tähtis küsimus on veel vastamata- et kuidas nimelt need asjad erinevatest Eesti otsadest sinuni peaks jõudma?
Kommentaarid: 258 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 239
tagasi üles
laurx
HV Guru
laurx

sõnum 20.12.2016 19:15:52 vasta tsitaadiga

tsitaat:

Pean juhinduma juppidest, mida on mul võimalik enda valdusse saada. Kui võtan näiteks: "Panen kokku Inteli süsteemi aga keegi annab mulle AMD protsessori". Ma ei hakka ju sellepärast AMD protsessorist loobuma. Võtangi sel juhul alustalaks sellesamuse AMD protsessori ning ehitan sealt edasi.

asi on tegelikult keerulisem. nt: ma võin sulle anda amd am2 semproni aga sellele ei pruugi sa alla plaati leida. kui sul aga juba plaat all on, on sul vaja DDR2 mälu.. ma võin sulle anda inteli celeron 331 he, mis eeldatavasti hakkab tööle plaadil, mis toetab aga vaid DDR mälusid..

ma leiaks sulle mõned laastud ddr i ja ddr2 hte, ühe AM2 semproni ja paar s775 celeroni..

tizko
HV veteran
tizko

sõnum 20.12.2016 19:26:17 vasta tsitaadiga

Peaks samuti otsima, kuskil oli s939 plate koos mingi athloniga, ddr/ddr2 pulki, vanu vga-sid, korpuseid ja toiteid jne

Mis ajaks uurimustöö tähtaeg on?

viimati muutis tizko 20.12.2016 19:27:17, muudetud 1 kord
tagasi üles
laurx
HV Guru
laurx

sõnum 20.12.2016 19:26:52 vasta tsitaadiga

prosesid korjab zorg, videosid marxveix.
vaiko112
HV vaatleja

sõnum 20.12.2016 22:18:02 vasta tsitaadiga

Kui on mulle lähedal, võin ise järgi tulla. Kui on tegemist pealinnaga, võin paar euri postikulu kinni plekkida, kui keegi viitsib posti panna.
Uurimistöö peab valmis saama kevadeks, kuid olen suhteliselt kindel, et vajalike juppide ning süsteemi kokkupanek võtab parajalt pika aja
tagasi üles
Karlsson
Kreisi kasutaja

sõnum 20.12.2016 22:35:23 vasta tsitaadiga

Kui ilusti küsid, siis küllap nad räägivad oma kogemustest. http://tehnikaringlus.com/
Kommentaarid: 90 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 81
tagasi üles
aht0
HV veteran

sõnum 21.12.2016 00:14:22 vasta tsitaadiga

mõne entusiasti kodust võid korraga saada töötava süsteemi jagu juppe. Enamasti vedelemas kuskil kolikastis.
Kommentaarid: 82 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 71
tagasi üles
owndyaa
Kreisi kasutaja

sõnum 21.12.2016 00:26:51 vasta tsitaadiga

775 prose leidub E5300 2.6ghz
sata dvd rom

saata ei viitsi, kohale järgi tuled siis palun
Kommentaarid: 63 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 61
tagasi üles
lightbluefox
HV Guru

sõnum 21.12.2016 10:43:02 Re: Arvuti vanadest juppidest vasta tsitaadiga

vaiko112 kirjutas:
Tere!

Uurin, kas on võimalik kokku panna arvuti vanadest juppidest, mida kellelgi vaja ei lähe.

Kui see on su hüpotees, siis vastus on jah, on küll võimalik.
Ära anda foorumis liigub ka vanu komplektseid kaste, võta või lahti ja pane kokku tagasi.

Kui ka plaanid erinevaid juppe üle Eesti kokku ajada, siis jällegi, vastus ei ole midagi muud kui jah, on võimalik, see tähendab aga ajakulu. Mida erilisemat masinat teed, seda raskem võib mõnda konkreetset detaili olla leida.
Imo võiks hüpotees olla veidi põnevam, kasvõi siis näitena, et panna kokku ära antud juppidest "2002 aasta tipp mänguarvuti" vms. Teisel juhul võid mõne arvutiaida vms koha ukse taha kraapima minna ja võibolla visataksegi sulle üle ukse mingi töötav asi ja "uurimistöö" ongi tehtud.
Kommentaarid: 45 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 44
tagasi üles
DigeBeni
HV Guru
DigeBeni

sõnum 21.12.2016 11:31:04 vasta tsitaadiga

... kuna tegemist gümnaasiumi uurimistööga, siis kõlbab sisuliselt igasugune teema, millest kirjutada oskad ja tehnikaringlus.com peaks andma antud teemal tõepoolest lõputult ainest selleks. Mina oleks samas valinud mindagi natuke huvitavamat, praktilise tööna n. mõne retroarvuti taastamise/kaasajastamise Commodore, Atari, Apple, Sinclair vms. ...
avrn
Kreisi kasutaja

sõnum 21.12.2016 19:02:10 vasta tsitaadiga

DigeBeni kirjutas:
Mina oleks samas valinud mindagi natuke huvitavamat, praktilise tööna n. mõne retroarvuti taastamise/kaasajastamise Commodore, Atari, Apple, Sinclair vms. ...

Retrodest võibolla mõni eestis omal ajal toodetud arvuti? Tartu, Juku. Aga neid vist päris raske leida.
Kommentaarid: 5 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 5
tagasi üles
NightStriker
HV veteran

sõnum 21.12.2016 19:20:31 vasta tsitaadiga

tcumen kirjutas:
DigeBeni kirjutas:
Mina oleks samas valinud mindagi natuke huvitavamat, praktilise tööna n. mõne retroarvuti taastamise/kaasajastamise Commodore, Atari, Apple, Sinclair vms. ...

Retrodest võibolla mõni eestis omal ajal toodetud arvuti? Tartu, Juku. Aga neid vist päris raske leida.

Juku võib olla veel kuskilt leiab. Commodore ja Atarisid ei mäleta isegi pentium 1 ajastu kolaturult. Neid vist vägapalju siinkandis ei liikunud.

laurx
HV Guru
laurx

sõnum 21.12.2016 21:01:12 vasta tsitaadiga

siin me jõuame jälle välja hüpoteesini: kas on vaja töötavat kasti või on vaja selle kastiga midagi teha kah. KUI mina peaks sellist uurimust tegema SIIS ma tahaks selle kastiga ka midagi teha. gümnaasiumis peaks e-kooliga veel tegemist olema. ma korjaks kasti ära anda teemadest kokku, installiks sinna peale mingi vabavara ja teeks nädal aega selle kastiga koolitööd. tõestaks selle uurimustööga seda, et on võimalik saada asjad, asjade komplekteerimine annab teadmist riistvarast, tuleb lugeda mingeid artikleid ja uurida, miks just need asjad omavahel kokku panna saab / võib, kuidas riistvara kokku käib ja teha praktiline töö stiilis " arvuti kokkupanek ". tarkvara: ilmselt on vaja natuke uurida, mis tarkvara sellele kooslusele panna saab, mis nõuded konkreetne tarkvara (operatsiooonisüsteem) masinale esitab, millised on litsentsitingimused. praktiline töö: install. kolmandaks: kasutamine - kas selline korjamine, uurimine kruvimine ja muu sinna juurde kuuluv üldse pointi omab - kas saab selle asjaga mis kokku sai, ka reaalselt midagi teha. praktiline töö: e-kool ja selles seisnev. Kokkuvõte, millist teadmist tuli omandada, palju nullist alustades aega kulus, mis olid kitsaskohad, mis olid kasud.. ja kas üldse sellise asjaga mõtet tegeleda on või tuleb lihtsalt poodi minna. ma väidan, et e-kool on suuremal või vähemal määral kohustuslik tarvitada ning hakkajamal, kellel juba natuke nutti on, võib vanemate raha kulutamata ning ennast enne mingit rakenduslikku kõrghariduse omandamist üsnagi süsteemselt baasteadmistega arvutiasjandusest kurssi viia.
DigeBeni
HV Guru
DigeBeni

sõnum 22.12.2016 14:16:14 vasta tsitaadiga

radist87 kirjutas:
tcumen kirjutas:
DigeBeni kirjutas:

Juku võib olla veel kuskilt leiab. Commodore ja Atarisid ei mäleta isegi pentium 1 ajastu kolaturult. Neid vist vägapalju siinkandis ei liikunud.

... eks see oleneb ilmselt mäletaja vanusest ja mida ta omal ajal märkas, mida mitte, millega tegeles jne. Omaaegsed klassikud nõuaks kindlasti teatud investeeringut ja siirast huvi selle teema vastu, kuid kuna maailmas on nendega tegelevaid entusiaste endiselt piisavalt, siis leiab ainest praktiliselt kõigeks. Mõned eredamad näited võib lausa isegi kaasaegses võtmes tööle panna. n. mul on Commodore AMIGA 1200, mis on võimeline PCMCIA võrkariga kaasaegset weebi lehitsema, mis on veernad sajandit vana arvuti kohta väga muljetavaldav. Küljes SD-kaardi lugeja, tollal mõnekümne megabaidiseid kõvakettaid lugev seade loeb nüüd 4GB SD-kaardi pealt praktiliselt kogu oma tarkvaravaramut, mis üldse sellele rauale tehtud. Seda kõike absoluutselt midagi emuleerimata nö. native ...

Juku on küll ehe rariteet, kuid muus osas lihtsalt ajalooline äpardus, mille mainimisel on kindlasti kaalu mingis akadeemilis-ajaloolises kontekstis, kuid iseenesest gümnaasiumi uurimis või praktilise töö jaoks minu arvates natuke igav icon_rolleyes.gif

laurx
HV Guru
laurx

sõnum 22.12.2016 15:08:11 vasta tsitaadiga

Asi pole igavuses, asi peaks olema selles, mis konkreetsest tööst kasu on. It baasteadmised, milleta nt. rakenduslikku nuiama pole mõtet minna..
DigeBeni
HV Guru
DigeBeni

sõnum 22.12.2016 17:23:39 vasta tsitaadiga

laurx, tegemist on ikkagi gümnaasiumiga, igal juhul jääb see nö. baasteadmiste tasemele icon_rolleyes.gif lihtsalt ühel juhul on see põnev, teisel juhul üsna igav ja kuiv. Juku pole IT-maastikul midagi erilist ega märkimisväärset, tegemist on lihtsal ühe episoodiga kohalikust haridusajaloost ehk sobibki rohkem ajaloohuvilisele, kui IT-st huvitunule ...
laurx
HV Guru
laurx

sõnum 22.12.2016 18:50:08 vasta tsitaadiga

tsitaat:

gümnaasiumis peaks e-kooliga veel tegemist olema. ma korjaks kasti ära anda teemadest kokku, installiks sinna peale mingi vabavara ja teeks nädal aega selle kastiga koolitööd. tõestaks selle uurimustööga seda, et on võimalik saada asjad, asjade komplekteerimine annab teadmist riistvarast, tuleb lugeda mingeid artikleid ja uurida, miks just need asjad omavahel kokku panna saab / võib, kuidas riistvara kokku käib ja teha praktiline töö stiilis " arvuti kokkupanek ". tarkvara: ilmselt on vaja natuke uurida, mis tarkvara sellele kooslusele panna saab, mis nõuded konkreetne tarkvara (operatsiooonisüsteem) masinale esitab, millised on litsentsitingimused. praktiline töö: install. kolmandaks: kasutamine - kas selline korjamine, uurimine kruvimine ja muu sinna juurde kuuluv üldse pointi omab - kas saab selle asjaga mis kokku sai, ka reaalselt midagi teha. praktiline töö: e-kool ja selles seisnev. Kokkuvõte, millist teadmist tuli omandada, palju nullist alustades aega kulus, mis olid kitsaskohad, mis olid kasud.. ja kas üldse sellise asjaga mõtet tegeleda on või tuleb lihtsalt poodi minna.

tizko
HV veteran
tizko

sõnum 23.12.2016 14:42:27 vasta tsitaadiga

Kas teema algataja soovib ka sõna sekka võtta? icon_biggrin.gif
tagasi üles
Dogbert
HV Guru
Dogbert

sõnum 25.12.2016 22:51:12 vasta tsitaadiga

tizko kirjutas:
Kas teema algataja soovib ka sõna sekka võtta? icon_biggrin.gif
Vaikol on koolivaheaeg, pole aega mingi koolijuraga jamada icon_biggrin.gif
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Üldfoorum »  Arvuti vanadest juppidest
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.