Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
vaiko112
HV vaatleja
|
19.12.2016 19:31:58
Arvuti vanadest juppidest |
|
|
Tere!
Minu nimi on Vaiko Vaher ja olen Värska Gümnaasiumi 11. klassi õpilane ning teen uurimistööd teemal "Arvuti kasutatud juppidest". Uurin, kas on võimalik kokku panna arvuti vanadest juppidest, mida kellelgi vaja ei lähe. Üritan saadud juppidest komplekteeriva töötava arvuti. Ei pea saama mingi hull "gamer pc", vaid peaasi, et tööle läheb ja netiski surfata saab. Mõtlesin, et ka siin foorumis võib olla inimesi, kellel vedeleb kasutult erinevaid arvutiseadmeid. Kui tõesti nii on, siis palun võtke minuga ühendust Pakkuda võib kõike, kõvakettaid, vanu kaste, juhtmeid.... Kui on arvuti millest tahate lahti saada, võtke ühendust.
Minu tel: 53021161
E-mail: Vaikovaher112@gmail.com
Ette täneades,
Vaiko Vaher
|
|
tagasi üles |
|
 |
scrife
Kreisi kasutaja

|
20.12.2016 13:48:59
|
|
|
Ikka on. Terve alafoorum sellejaoks loodud. Raha eest võin kasvõi terved oma serveripargid loovutada
|
|
Kommentaarid: 91 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
85 |
|
tagasi üles |
|
 |
laurx
HV Guru

|
20.12.2016 14:20:32
|
|
|
kui vanad need vanad jupid olema peaks? kas sa üritad mingi aja jooksul kokku saada võimalikult vana tervikut või on eesmärk teha võimalikult vana masin, mis tänapäevaste asjadega hakkama saab? mis platvormidele tähelepanu pöörad? "windows based" masinatele paneb piiri litsentsipoliitika: vanad masinad on minimaalselt XP sellele aga hakkavad veebis olevad rakendused ohkima, et " liiga vana ja pole toetatud".
üsna palju liigub AGP kaarte. AGP kadus ära inteli platvormidel socket 775 esimese põlvkonna ajal. st. plaadid mis olid SIS / via / intel i915 kiibiga sisaladasid kohati veel agpd aga võisid juba PCI-e siini sisaldada. AMD lõpetas AGP ära socket 754 jaga. Sa VÕID leida juppe ühe socket 478 prescotti jagu aga socket A/ 462 või 754 jaga võib keeruliseks minna..
kui uurimustöö eesmärk on hankida ära anda teemast kasti jagu juppe, tuleb silmas pidada seda ,et saadud kraam peab ka koos töötama. lisaks peab sellele olema tarkvara. (mingi vanem estubundu, mint DSL vms) st. planeerimine, kokkupanemine, install ja kasutamine peab ka olema kajastatud. kui keegi sulle " annab " on paar aastat vana kasti, on see " sohk" st. sa tõestad ainult seda ,et inimestel on vahel üle töötavaid asju.
minu silmis huvitavad vanad kooslused mis suudavad veel tänapäevaseid asju teha oleks RDRamiga dual socket 370 / slot 1 või socket 423.
_________________ Kontrollitud ja hooldatud sülerid: https://www.facebook.com/marketplace/profile/100087345405856 või https://www.yaga.ee/mox-fulder Umbes 25 arvutit kohe olemas. |
|
Kommentaarid: 1130 loe/lisa |
   |
3 :: |
716 |
|
tagasi üles |
|
 |
vaiko112
HV vaatleja
|
20.12.2016 14:47:24
|
|
|
Uurimistöö eesmärgiks on panna kokku arvuti võimalikult odavalt ning kasutatud juppidest mistahes platvormil, peaasi, et süsteem töötaks. Ma üritan enda valdusesse saada võimalikult palju erinevaid juppe ja siis neist kokku sobitada üks kast. Mingeid benchmarke ei hakka siin taga ajama. See kui keegi mulle annab surnuid asju pole ka midagi, uurimistöö hõlmab ka jäätmejaama ning saan need hõlpsasti sinna viia
Komponentidele otseselt vanusepiire ei sea. Nagu märkisin, haaran kinni igast võimalusest.
Serveri juppidega pole mul eriti midagi teha aga tänud pakkumast.
|
|
tagasi üles |
|
 |
laurx
HV Guru

|
|
   |
716 |
|
tagasi üles |
|
 |
vaiko112
HV vaatleja
|
20.12.2016 18:36:16
|
|
|
Ma ei saa hakata välja valima millise süsteemi ma täpselt kokku panen. Pean juhinduma juppidest, mida on mul võimalik enda valdusse saada. Kui võtan näiteks: "Panen kokku Inteli süsteemi aga keegi annab mulle AMD protsessori". Ma ei hakka ju sellepärast AMD protsessorist loobuma. Võtangi sel juhul alustalaks sellesamuse AMD protsessori ning ehitan sealt edasi.
|
|
tagasi üles |
|
 |
tizko
HV veteran

|
20.12.2016 19:05:04
|
|
|
Üks tähtis küsimus on veel vastamata- et kuidas nimelt need asjad erinevatest Eesti otsadest sinuni peaks jõudma?
|
|
Kommentaarid: 258 loe/lisa |
   |
239 |
|
tagasi üles |
|
 |
laurx
HV Guru

|
20.12.2016 19:15:52
|
|
|
tsitaat: |
Pean juhinduma juppidest, mida on mul võimalik enda valdusse saada. Kui võtan näiteks: "Panen kokku Inteli süsteemi aga keegi annab mulle AMD protsessori". Ma ei hakka ju sellepärast AMD protsessorist loobuma. Võtangi sel juhul alustalaks sellesamuse AMD protsessori ning ehitan sealt edasi.
|
asi on tegelikult keerulisem. nt: ma võin sulle anda amd am2 semproni aga sellele ei pruugi sa alla plaati leida. kui sul aga juba plaat all on, on sul vaja DDR2 mälu.. ma võin sulle anda inteli celeron 331 he, mis eeldatavasti hakkab tööle plaadil, mis toetab aga vaid DDR mälusid..
ma leiaks sulle mõned laastud ddr i ja ddr2 hte, ühe AM2 semproni ja paar s775 celeroni..
_________________ Kontrollitud ja hooldatud sülerid: https://www.facebook.com/marketplace/profile/100087345405856 või https://www.yaga.ee/mox-fulder Umbes 25 arvutit kohe olemas. |
|
   |
716 |
|
tagasi üles |
|
 |
tizko
HV veteran

|
20.12.2016 19:26:17
|
|
|
Peaks samuti otsima, kuskil oli s939 plate koos mingi athloniga, ddr/ddr2 pulki, vanu vga-sid, korpuseid ja toiteid jne
Mis ajaks uurimustöö tähtaeg on?
viimati muutis tizko 20.12.2016 19:27:17, muudetud 1 kord |
|
   |
239 |
|
tagasi üles |
|
 |
laurx
HV Guru

|
|
   |
716 |
|
tagasi üles |
|
 |
vaiko112
HV vaatleja
|
20.12.2016 22:18:02
|
|
|
Kui on mulle lähedal, võin ise järgi tulla. Kui on tegemist pealinnaga, võin paar euri postikulu kinni plekkida, kui keegi viitsib posti panna.
Uurimistöö peab valmis saama kevadeks, kuid olen suhteliselt kindel, et vajalike juppide ning süsteemi kokkupanek võtab parajalt pika aja
|
|
tagasi üles |
|
 |
Karlsson
Kreisi kasutaja
|
|
Kommentaarid: 90 loe/lisa |
   |
1 :: |
81 |
|
tagasi üles |
|
 |
aht0
HV veteran
|
21.12.2016 00:14:22
|
|
|
mõne entusiasti kodust võid korraga saada töötava süsteemi jagu juppe. Enamasti vedelemas kuskil kolikastis.
|
|
Kommentaarid: 82 loe/lisa |
   |
1 :: |
71 |
|
tagasi üles |
|
 |
owndyaa
Kreisi kasutaja
|
21.12.2016 00:26:51
|
|
|
775 prose leidub E5300 2.6ghz
sata dvd rom
saata ei viitsi, kohale järgi tuled siis palun
|
|
Kommentaarid: 63 loe/lisa |
   |
61 |
|
tagasi üles |
|
 |
lightbluefox
HV Guru
|
21.12.2016 10:43:02
Re: Arvuti vanadest juppidest |
|
|
vaiko112 kirjutas: |
Tere!
Uurin, kas on võimalik kokku panna arvuti vanadest juppidest, mida kellelgi vaja ei lähe. |
Kui see on su hüpotees, siis vastus on jah, on küll võimalik.
Ära anda foorumis liigub ka vanu komplektseid kaste, võta või lahti ja pane kokku tagasi.
Kui ka plaanid erinevaid juppe üle Eesti kokku ajada, siis jällegi, vastus ei ole midagi muud kui jah, on võimalik, see tähendab aga ajakulu. Mida erilisemat masinat teed, seda raskem võib mõnda konkreetset detaili olla leida.
Imo võiks hüpotees olla veidi põnevam, kasvõi siis näitena, et panna kokku ära antud juppidest "2002 aasta tipp mänguarvuti" vms. Teisel juhul võid mõne arvutiaida vms koha ukse taha kraapima minna ja võibolla visataksegi sulle üle ukse mingi töötav asi ja "uurimistöö" ongi tehtud.
|
|
Kommentaarid: 45 loe/lisa |
   |
44 |
|
tagasi üles |
|
 |
DigeBeni
HV Guru

|
21.12.2016 11:31:04
|
|
|
... kuna tegemist gümnaasiumi uurimistööga, siis kõlbab sisuliselt igasugune teema, millest kirjutada oskad ja tehnikaringlus.com peaks andma antud teemal tõepoolest lõputult ainest selleks. Mina oleks samas valinud mindagi natuke huvitavamat, praktilise tööna n. mõne retroarvuti taastamise/kaasajastamise Commodore, Atari, Apple, Sinclair vms. ...
   |
2 :: |
5 :: |
160 |
|
tagasi üles |
|
 |
avrn
Kreisi kasutaja
|
21.12.2016 19:02:10
|
|
|
DigeBeni kirjutas: |
Mina oleks samas valinud mindagi natuke huvitavamat, praktilise tööna n. mõne retroarvuti taastamise/kaasajastamise Commodore, Atari, Apple, Sinclair vms. ... |
Retrodest võibolla mõni eestis omal ajal toodetud arvuti? Tartu, Juku. Aga neid vist päris raske leida.
|
|
Kommentaarid: 5 loe/lisa |
   |
5 |
|
tagasi üles |
|
 |
NightStriker
HV veteran
|
21.12.2016 19:20:31
|
|
|
tcumen kirjutas: |
Mina oleks samas valinud mindagi natuke huvitavamat, praktilise tööna n. mõne retroarvuti taastamise/kaasajastamise Commodore, Atari, Apple, Sinclair vms. ... |
Retrodest võibolla mõni eestis omal ajal toodetud arvuti? Tartu, Juku. Aga neid vist päris raske leida. |
Juku võib olla veel kuskilt leiab. Commodore ja Atarisid ei mäleta isegi pentium 1 ajastu kolaturult. Neid vist vägapalju siinkandis ei liikunud.
_________________ Allverelaev sukeldub määramata ajaks... |
|
Kommentaarid: 65 loe/lisa |
   |
63 |
|
tagasi üles |
|
 |
laurx
HV Guru

|
21.12.2016 21:01:12
|
|
|
siin me jõuame jälle välja hüpoteesini: kas on vaja töötavat kasti või on vaja selle kastiga midagi teha kah. KUI mina peaks sellist uurimust tegema SIIS ma tahaks selle kastiga ka midagi teha. gümnaasiumis peaks e-kooliga veel tegemist olema. ma korjaks kasti ära anda teemadest kokku, installiks sinna peale mingi vabavara ja teeks nädal aega selle kastiga koolitööd. tõestaks selle uurimustööga seda, et on võimalik saada asjad, asjade komplekteerimine annab teadmist riistvarast, tuleb lugeda mingeid artikleid ja uurida, miks just need asjad omavahel kokku panna saab / võib, kuidas riistvara kokku käib ja teha praktiline töö stiilis " arvuti kokkupanek ". tarkvara: ilmselt on vaja natuke uurida, mis tarkvara sellele kooslusele panna saab, mis nõuded konkreetne tarkvara (operatsiooonisüsteem) masinale esitab, millised on litsentsitingimused. praktiline töö: install. kolmandaks: kasutamine - kas selline korjamine, uurimine kruvimine ja muu sinna juurde kuuluv üldse pointi omab - kas saab selle asjaga mis kokku sai, ka reaalselt midagi teha. praktiline töö: e-kool ja selles seisnev. Kokkuvõte, millist teadmist tuli omandada, palju nullist alustades aega kulus, mis olid kitsaskohad, mis olid kasud.. ja kas üldse sellise asjaga mõtet tegeleda on või tuleb lihtsalt poodi minna. ma väidan, et e-kool on suuremal või vähemal määral kohustuslik tarvitada ning hakkajamal, kellel juba natuke nutti on, võib vanemate raha kulutamata ning ennast enne mingit rakenduslikku kõrghariduse omandamist üsnagi süsteemselt baasteadmistega arvutiasjandusest kurssi viia.
|
   |
716 |
|
tagasi üles |
|
 |
DigeBeni
HV Guru

|
22.12.2016 14:16:14
|
|
|
radist87 kirjutas: |
tcumen kirjutas: |
Retrodest võibolla mõni eestis omal ajal toodetud arvuti? Tartu, Juku. Aga neid vist päris raske leida. |
Juku võib olla veel kuskilt leiab. Commodore ja Atarisid ei mäleta isegi pentium 1 ajastu kolaturult. Neid vist vägapalju siinkandis ei liikunud. |
... eks see oleneb ilmselt mäletaja vanusest ja mida ta omal ajal märkas, mida mitte, millega tegeles jne. Omaaegsed klassikud nõuaks kindlasti teatud investeeringut ja siirast huvi selle teema vastu, kuid kuna maailmas on nendega tegelevaid entusiaste endiselt piisavalt, siis leiab ainest praktiliselt kõigeks. Mõned eredamad näited võib lausa isegi kaasaegses võtmes tööle panna. n. mul on Commodore AMIGA 1200, mis on võimeline PCMCIA võrkariga kaasaegset weebi lehitsema, mis on veernad sajandit vana arvuti kohta väga muljetavaldav. Küljes SD-kaardi lugeja, tollal mõnekümne megabaidiseid kõvakettaid lugev seade loeb nüüd 4GB SD-kaardi pealt praktiliselt kogu oma tarkvaravaramut, mis üldse sellele rauale tehtud. Seda kõike absoluutselt midagi emuleerimata nö. native ...
Juku on küll ehe rariteet, kuid muus osas lihtsalt ajalooline äpardus, mille mainimisel on kindlasti kaalu mingis akadeemilis-ajaloolises kontekstis, kuid iseenesest gümnaasiumi uurimis või praktilise töö jaoks minu arvates natuke igav
   |
160 |
|
tagasi üles |
|
 |
laurx
HV Guru

|
|
   |
716 |
|
tagasi üles |
|
 |
DigeBeni
HV Guru

|
22.12.2016 17:23:39
|
|
|
laurx, tegemist on ikkagi gümnaasiumiga, igal juhul jääb see nö. baasteadmiste tasemele lihtsalt ühel juhul on see põnev, teisel juhul üsna igav ja kuiv. Juku pole IT-maastikul midagi erilist ega märkimisväärset, tegemist on lihtsal ühe episoodiga kohalikust haridusajaloost ehk sobibki rohkem ajaloohuvilisele, kui IT-st huvitunule ...
   |
160 |
|
tagasi üles |
|
 |
laurx
HV Guru

|
22.12.2016 18:50:08
|
|
|
tsitaat: |
gümnaasiumis peaks e-kooliga veel tegemist olema. ma korjaks kasti ära anda teemadest kokku, installiks sinna peale mingi vabavara ja teeks nädal aega selle kastiga koolitööd. tõestaks selle uurimustööga seda, et on võimalik saada asjad, asjade komplekteerimine annab teadmist riistvarast, tuleb lugeda mingeid artikleid ja uurida, miks just need asjad omavahel kokku panna saab / võib, kuidas riistvara kokku käib ja teha praktiline töö stiilis " arvuti kokkupanek ". tarkvara: ilmselt on vaja natuke uurida, mis tarkvara sellele kooslusele panna saab, mis nõuded konkreetne tarkvara (operatsiooonisüsteem) masinale esitab, millised on litsentsitingimused. praktiline töö: install. kolmandaks: kasutamine - kas selline korjamine, uurimine kruvimine ja muu sinna juurde kuuluv üldse pointi omab - kas saab selle asjaga mis kokku sai, ka reaalselt midagi teha. praktiline töö: e-kool ja selles seisnev. Kokkuvõte, millist teadmist tuli omandada, palju nullist alustades aega kulus, mis olid kitsaskohad, mis olid kasud.. ja kas üldse sellise asjaga mõtet tegeleda on või tuleb lihtsalt poodi minna.
|
|
   |
716 |
|
tagasi üles |
|
 |
tizko
HV veteran

|
23.12.2016 14:42:27
|
|
|
Kas teema algataja soovib ka sõna sekka võtta?
|
|
   |
239 |
|
tagasi üles |
|
 |
Dogbert
HV Guru

|
25.12.2016 22:51:12
|
|
|
tizko kirjutas: |
Kas teema algataja soovib ka sõna sekka võtta?  |
Vaikol on koolivaheaeg, pole aega mingi koolijuraga jamada
_________________ Tee inimesele lõke ja tal on soe üheks päevaks, pista ta põlema ja tal on soe elu lõpuni. (Terry Pratchett)
e.k spikker: muhk on kumer, lohk on nõgus. |
|
Kommentaarid: 33 loe/lisa |
   |
32 |
|
tagasi üles |
|