Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
MrPuhur
HV vaatleja
|
16.12.2016 21:06:05
Telia Arris digibox ja Huawei CPE B593 ruuter |
|
|
Sai uus Telia Arris digibox koos piiramatu 4G internetiga koos (enne oli piiratud mahuga teine pakett, millest ka ruuter alles on). Asi aga tööle ei hakka, Arrise digibox ei saa omale tarkvara tõmmata (download 89% peal error 4 ja restart). Telia enda tugi ütleb, et ruuter ei "lase" ühendust tarkvaraserveriga läbi, nemad midagi teha ei saa, ja lahendus on võtta nende uus ruuter. Tundub küll veidi radikaalne lahendus.
Factory reset ei muutnud midagi. Samuti otsisin ja lülitasin settingutest kõik piirangud, mis võimalik, absoluutselt välja. Võimalik, et midagi on, mida ma ei leidnud, või mis on peidetud.
Sai isegi telefoni USB-modemina kasutatud ja läbi arvuti ühendus ethernetiga ruuterisse bridge'itud, ei töötanud.
Kuidas saab ruuter ühendust "mitte läbi lasta", arvestades et spets piiranud midagi ise pole? Mis mehhanisme seal veel olla võib, mis vaja oleks (kasvõi ainult selleks juhuks) välja lülitada, ja kuidas nendeni jõuda?
|
|
Kommentaarid: 2 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
2 |
|
tagasi üles |
|
 |
Pailaps
HV Guru
|
16.12.2016 21:57:01
|
|
|
Error 4 tuleb juhul, kui ta ei suuda ip aadressi kätte saada. Sisevõrgus mõni teine seade teeb DHCPd?
Yks lihtsaim meetod on rentida ajutiselt Zyxel 3311 , viimasega soft alla laadida ja seejärel järgi yhendada.
Võid ka syleriga võtta telefonist wifi yhendust ja viimase ethernet abiga edasi jagada bridge/ ics meetodit.
Edit: Tore jõulukink, piirang on Telia poolne, minu teler on pärast kaablineti pealt ümber kolimist pime. Kasutan Zyxel LTE 6100 ruuterit, mis ei ole Telia poolt toetatud, kuid saab internetti ja küsib infot läbi alamvõrgu 192.168.137.0/24 .
_________________ Ma trollin 50% oma postitustest. |
|
Kommentaarid: 56 loe/lisa |
   |
52 |
|
tagasi üles |
|
 |
MrPuhur
HV vaatleja
|
16.12.2016 22:02:13
|
|
|
Error 2 oli IP mitte leidmisega seotud, kui õigesti mäletan, see oli ka vahepeal, kuid enam teda väga ei kohta. Sai proovitud ka ainukese seadmena erinevatel portidel, k.a. 1 ja 4 (WiFi väljas). Nad kohe eriti soovitasid 4. auku panna.
Lõpuks hakkas ta kohe peale oota ekraani ja hästi korraks download bar'i näitamist "Could not start system software" näitama. Hetkel teeb ta seda.
tsitaat: |
Võid ka syleriga võtta telefonist wifi yhendust ja viimase ethernet abiga edasi jagada bridge/ ics meetodit. |
Nagu ütlesin, proovisin seda, kuigi lauaarvutiga, bridge'sin usb modemi ja võrgukaardi. Võibolla seletasin alguses pahasti, mitte ruuterisse vaid otse digiboxi läks kaabel võrgukaardist.
Muidu poleks vast nii hull korraks teist ruuterit võtta, aga tarkvara uuendusi võib rohkem peale selle ühe tulla.
viimati muutis MrPuhur 16.12.2016 22:03:30, muudetud 1 kord |
|
   |
2 |
|
tagasi üles |
|
 |
Pailaps
HV Guru
|
16.12.2016 22:04:11
|
|
|
No ma käin digiboksiga ühest kohast teise. Kaabliinterneti tagant mobiilse taha. Mul katki ühesõnaga vaatamine. Uut ruuterit rentima küll ei hakka.
|
   |
52 |
|
tagasi üles |
|
 |
indrpo
HV Guru
|
16.12.2016 22:44:56
|
|
|
Ajutine softi bug. Kellel töötab, töötab. Isegi muude nettide ja ruuterite taga.
Telia üritab teist korda väljastada universaalset softi mis on nii kaablis kui 4g's.
Hetkeseisuga pole kursis.
|
|
Kommentaarid: 259 loe/lisa |
   |
2 :: |
226 |
|
tagasi üles |
|
 |
kaidon
HV vaatleja
|
18.12.2016 08:58:37
|
|
|
Einoh, palju õnne, peedistasin Teliat selle error 4-ga paar nädalat. Proovisin erinevaid ruutereid, kaableid, täna käisin vahetasin Arrise boxi uue vastu ümber, aga loomulikult ei aidanud see midagi. Oleks võinud ju kohe öelda, et nüüd Zyxeliga ainult toimib. Seda anti tegelt läbi lillede mõista, et võta prooviks. Õnneks tuleb põhipilt satilt.
Ei aita ka Zyxel, Arris laeb küll uue softi alla, aga menüü käivitamise ajal jääb pilt mustaks.
|
|
tagasi üles |
|
 |
MrPuhur
HV vaatleja
|
19.12.2016 21:53:04
|
|
|
Võtsin siis ZyXEL ruuteri ära, hakkas ilusti tööle. Imelik tarbijakultuur on see ikka, tarkvarauuendus ei saa ühendust ja nüüd vaja uut ruuterit. Kusjuures Huawei ruuteriga töötab pilt ilusti.
Kiirused on veidi madalad ikka, vahepeal hangub ära pilt, eriti kui youtube arvutites ja telefonides samal ajal vaadatakse. 20Mbit/s välja ei tulnud nagu paketis märgitud, pigem 10 (enne oli kiirem 50Mbit/s pakett mahupiiranguga ja kiirused olid vb 2x kiiremad).
|
|
   |
2 |
|
tagasi üles |
|
 |
Pailaps
HV Guru
|
19.12.2016 22:37:11
|
|
|
20/5 Mbps kiiruse sisse peab mahtuma MinuTV ka. See võtab olenevalt kanalist kuskil 3 Mbit/s. Juhul, kui 2 vaatajakohta ja kõik uhavad oma seadmetega, siis võib wifi kaudu 10 Mbit/s täiesti reaalne olla.
|
   |
52 |
|
tagasi üles |
|
 |
MrPuhur
HV vaatleja
|
19.12.2016 23:44:58
|
|
|
Üleeile sain tarbijateta kiiruseks mingi 11Mbit/s. Täna koos digiboxiga 2Mbit/s. See on üpris tüütu, telekat vaadata ja mänge mängida samal ajal ei saa, ping on 500ms ja rohkem.
Aga kui just, kell 22.30 testisin sain pidevalt kiiruseks 3,52Mbit/s lähedale. Proovisin ka teist ruuterit, kontrollisin, et digibox väljas on jne. Ei tea, kas speedtest valetab, tavaline netibrausimine pilte täis lehekülgedel oli küll mõnus ja kiire.
|
|
   |
2 |
|
tagasi üles |
|
 |
indrpo
HV Guru
|
20.12.2016 08:57:43
|
|
|
MrPuhur kirjutas: |
Üleeile sain tarbijateta kiiruseks mingi 11Mbit/s. Täna koos digiboxiga 2Mbit/s. See on üpris tüütu, telekat vaadata ja mänge mängida samal ajal ei saa, ping on 500ms ja rohkem.
Aga kui just, kell 22.30 testisin sain pidevalt kiiruseks 3,52Mbit/s lähedale. Proovisin ka teist ruuterit, kontrollisin, et digibox väljas on jne. Ei tea, kas speedtest valetab, tavaline netibrausimine pilte täis lehekülgedel oli küll mõnus ja kiire. |
Konto tegid 2013 kuid ainsad postitused tegid just siin teemas.
Kuna sul siin ajalugu pole siis ehk valgustad kas sul ka väliantenn tehniku poolt paigaldatud ja juhtmed korralikult ruuteri taga? Levipügaldad küll midagi ei näita sest erinevatel sagedustel näidatakse neid ka erinevalt, samas kiirus võiks sellises koosluses läbi tulla.
Kui ka tugijaam ülekoormatud peaks olema, siis päeval peaks ikka kiirus korras olema.
Sarnastes tugijaamades saab jupikaupa Telia poolt lisasagedused ülesse pandud.
|
|
   |
226 |
|
tagasi üles |
|
 |
MrPuhur
HV vaatleja
|
20.12.2016 10:09:56
|
|
|
Väliantenne pole, ruuter kasutab sisseehitatud antenne. Eelmise paketi ja Huawei ruuteriga on asi 2 aastat töötanud, või vähemalt nii tundub.
Eelmise paketi ajal on pea alati vähemalt 20Mbit/s olnud, kui midagi tõmbasin, kuigi pakett oli 50. Telias tookord väliantenne ei maininud, küll aga öeldi, et ega seda 50 ilmselt kätte ei saa.
|
|
   |
2 |
|
tagasi üles |
|
 |
indrpo
HV Guru
|
20.12.2016 10:22:06
|
|
|
Väliantenne pole, ruuter kasutab sisseehitatud antenne. Eelmise paketi ja Huawei ruuteriga on asi 2 aastat töötanud, või vähemalt nii tundub.
Eelmise paketi ajal on pea alati vähemalt 20Mbit/s olnud, kui midagi tõmbasin, kuigi pakett oli 50. Telias tookord väliantenne ei maininud, küll aga öeldi, et ega seda 50 ilmselt kätte ei saa. |
Väliantenni vajadus tekkis aasta algusest kui hakati müüma piiramatu mahuga pakette ning tugijaamade koormused hakkasid kasvama.
Antenn lubab tugijaamast kättesaada kõik vajalikud kolm sagedust (kui need järjest lisati või lisatakse) ning siis on teenusega kättesaadav parim võimalik kiirus.
|
|
   |
226 |
|
tagasi üles |
|
 |
MrPuhur
HV vaatleja
|
14.01.2017 23:53:51
|
|
|
Kas keegi saaks võrdluseks anda oma Zyxel ruuteri veebiliideselt screenshoti LTE Modem Status lehelt, eriti hea oleks kui kasutaks väliantenni. Mul pole endal praegu millegagi RSSI ja muid näitajaid võrrelda.
Kui lõpuks jõudsin väliantenni kasutama, siis tulemus oli sama, mis väikeseid rubber ducky antenne kasutades, õhtul kell 21 oli 4Mbit/s. Samas tehniku juuresolekul kui antennil alguses kohta otsisime, sai kell ~11 päeval potentisaalselt 30Mbit/s (mis loomulikult piiratakse 20Mbit/s).
Minu enda ruuteri LTE Modem Status
Spoiler 
|
|
   |
2 |
|
tagasi üles |
|
 |
Pailaps
HV Guru
|
15.01.2017 10:56:51
|
|
|
MrPuhur, ei saagi võrrelda, sest enda Iskra antenni täpselt suunates saan tunduvalt paremad väärtused:
RSSI: -72
RSRQ: 10
SINR: 13
Sinu signaal on "HEA". Kui nüüd õhtusel ajal kiirusetesti tehes kukub RSSI -90 lähemale ja SINR suureneb, siis on 4 Mbit/s oodatud tulemus.
Ahjaa, Tartus on Ihaste ja Lõunakeskuse kant võrdlemisi umbes, seal ei aita enam väliantenn ka.
|
   |
52 |
|
tagasi üles |
|
 |
indrpo
HV Guru
|
15.01.2017 12:55:19
|
|
|
Kas keegi saaks võrdluseks anda oma Zyxel ruuteri veebiliideselt screenshoti LTE Modem Status lehelt, eriti hea oleks kui kasutaks väliantenni. Mul pole endal praegu millegagi RSSI ja muid näitajaid võrrelda.
Kui lõpuks jõudsin väliantenni kasutama, siis tulemus oli sama, mis väikeseid rubber ducky antenne kasutades, õhtul kell 21 oli 4Mbit/s. Samas tehniku juuresolekul kui antennil alguses kohta otsisime, sai kell ~11 päeval potentisaalselt 30Mbit/s (mis loomulikult piiratakse 20Mbit/s).
Spoiler 
|
mul ei ole sulle head pilti ette anda aga levinumbritest on ülevaade siin:
http://knowledgebase.cradlepoint.com/articles/Support/Modem-Signal-Strength-and-Signal-Quality
Sul on hetkel väga hea levi, signaal ja signaali-müra suhe aga seda ainult 800Mhz kõige madalama sagedusega.
Seni kuni sa väliantenniga kusagilt 1800Mhz enamvähem signaaliga kätte ei saa, pole lootust ka õhtuse kiiruse kao lahenduseks.
Õhtuti on suhteliselt kindlalt madal sagedus koormatud ja seda igal pool.
|
|
   |
226 |
|
tagasi üles |
|
 |
MrPuhur
HV vaatleja
|
15.01.2017 14:54:30
|
|
|
Tõesti, hommikul vaadates sai 30Mbit/s potentsiaalse kiiruse kätte.
Pailaps kirjutas: |
MrPuhur, ei saagi võrrelda, sest enda Iskra antenni täpselt suunates saan tunduvalt paremad väärtused:
RSSI: -72
RSRQ: 10
SINR: 13
Sinu signaal on "HEA". Kui nüüd õhtusel ajal kiirusetesti tehes kukub RSSI -90 lähemale ja SINR suureneb, siis on 4 Mbit/s oodatud tulemus.
|
Kuidas Sinu väärtused tunduvalt paremad on? Kui sul selline RSSI ja SINR on, siis kuidas kõvasti parema RSRQ saad?
Samuti, kuidas RSSI langedes SINR suureneb? Kui signaali võimus langeb, kuid müra jääb ilmselt samaks, siis SINR peaks ka langema (Kui SINR just üldkasutatava SNR Signal-to-Noise Ratio pöördväärtus pole)
|
|
   |
2 |
|
tagasi üles |
|
 |
Pailaps
HV Guru
|
15.01.2017 15:05:45
|
|
|
Vastuvõetav signaalitugevus on veidi parem. Lisaks teiste tarbijate ruuterid/pulgad vms tekitavad müra pluss lisaks veel välised häirijad samal sagedusalal. Linna lähedases võsas on neid palju.
Mida võid proovida on ruuteris lukustada 1800 Mhz peale. 2600 võid proovida ka , kui mõni tugijaam läheduses.
|
   |
52 |
|
tagasi üles |
|
 |
MrPuhur
HV vaatleja
|
16.01.2017 19:19:05
|
|
|
Zyxel LTE 3311 ruuter tundub väga kinnine, väga vähe parameetreid on muudetavad. Kust sagedust valida saab, kui üldse saab? Mina küll ei leidnud.
|
|
   |
2 |
|
tagasi üles |
|
 |
indrpo
HV Guru
|
16.01.2017 19:56:12
|
|
|
Zyxel LTE 3311 ruuter tundub väga kinnine, väga vähe parameetreid on muudetavad. Kust sagedust valida saab, kui üldse saab? Mina küll ei leidnud. |
Nii ja naa, keskmise kodukasutaja ruuteri kohta on seal pisut ehk rohkemgi. Täpsemad võrgu haldusvõimalused on pigem jah sellistest ruuteritest puudu.
https://www.telia.ee/abi/view/332?q=4g%20sagedus
Teisalt ei soovita väga sageduse lukustamisega tegeleda, kust sa tead millisel sagedusel on suurem või väiksem koormus või millise sageduse leviparameetrid vastavad nõuetele.
Pigem tegeleks parima signaali kätte saamisega ehk väliantenniga, siis otsustab mast ja ruuter sageduse valiku üle ise.
|
|
   |
226 |
|
tagasi üles |
|
 |
MasterChef
HV vaatleja
|
22.01.2017 22:50:17
|
|
|
Spoiler 
|
Mina olen ~10km Türil asuvast mastist ja hetkel toas olev väliantenn annab sellise tulemuse
Spoiler 
Nagu antenni spec'is lubatud, siis parendab kõiki näitajaid ~9dB võrra. Laupäeval õhtusel "tipptunnil" oli zyxeli oma pulkantennidega kiirus seal 4Mbps kandis (teleka stream ka jooksis). Nüüd pühapäevasel tipptunnil on kiirused siin 15-20Mbps vahel koos teleka streamiga. Levi on sul igatahes kõvasti parem, niiet selles ehk kiiruse probleem ei ole...
|
|
tagasi üles |
|
 |
|