praegune kellaaeg 25.06.2025 16:00:45
|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
indrpo
HV Guru
|
14.11.2016 08:33:16
|
|
|
sutekas kirjutas: |
Mul on kasutusel Huawei netipulk asus ruuteris kus jookseb tomato firmware ja ei ole seal kohta kus sagedus fikseerida ja ei ole ka originaal softis ega ddwrts. Tegelikult see ei aitagi, paar maja eemal kus oli fikseeritud 1800mhz peale oli tulemus võib-olla nõks parem aga mitte oluliselt.
Telia klienditoele sai helistatud ja sealt öeldi et see on jagatud ressurss ja nii ongi. Eestikeeles on selle asja nimi ülemüümine ja mitte investeerimine kui näha et sein ees. Närvi ajab ainult et Telia müüs mulle rahumeeli kaks Nutu-TV vaatajakohta oma 2mbit ühenduse otsa.
Selle masti all juttu kohta tahaks lisada et märtsikuus kui oli 20mbit kiirus olin täpselt sama kohapeal ja täpselt sama nasti all. Asi hakkas jamaks minema siis kui Telia oma reklaami paigaldas antud masti juurdee kus soovitas kõigil liituda |
Ma ei hakkaks sinuga pikalt argumenteerima mis on õige mis on vale.
Toon näite mida lahkasin.
Netipulk ja ruuter lähimast mastist (1800Mhz) 1km, vaid üks väike metsatukk ees.
Teises suunas lage ja järgmine mast 10km millel 800Mhz
Pulk võttis 1 pügala levi sealt kaugemalt mastist kiirus 1,5Mbit/s
Uue ruuteriga sai automaatselt lähimast mastist 1800Mhz ja kiirus kargas 5M testimisel lakke.
Sageduse fikseerimisel pole mingit vajadust kui sul on paigas toetatud või ka mitte toetatud ruuter ja väliantenn.
Hetkeseisuga tehnikud enam sagedust põhimõtteliselt ei fikseeri kui ei ole erilist vajadust.
Tugijaam jälgib leviparameetreid ja ka vastava sageduse koormusi ning lepib ruuteriga ise õige sageduse kokku, et klient saaks parima tulemuse.
Pealegi tugijaamasid täiendatakse lisa sagedustega mistõttu võib mõni fikseeritud klientide kogum koormata ainult ühte vana sagedust kuigi uus juba vaba resursiga olemas.
|
|
Kommentaarid: 259 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
2 :: |
0 :: |
226 |
|
tagasi üles |
|
 |
napoleon
Unknown virus

|
14.11.2016 12:39:22
|
|
|
indrekp, lihtsalt uudishimust küsin, kuidas see sageduse valimine siis käib kui lukustatud pole. Kas ruuter vaatab milline talle mingite parameetrite põhjal kõige rohkem meeldib või ütleb mast ruuterile, mis sagedust kasutada? Esimese (esialgse?) otsuse peab vist ikka ruuter tegema, et saaks üldse mastiga mingi dialoog tekkida.
|
|
Kommentaarid: 77 loe/lisa |
   |
60 |
|
tagasi üles |
|
 |
indrpo
HV Guru
|
14.11.2016 13:23:48
|
|
|
napoleon kirjutas: |
indrekp, lihtsalt uudishimust küsin, kuidas see sageduse valimine siis käib kui lukustatud pole. Kas ruuter vaatab milline talle mingite parameetrite põhjal kõige rohkem meeldib või ütleb mast ruuterile, mis sagedust kasutada? Esimese (esialgse?) otsuse peab vist ikka ruuter tegema, et saaks üldse mastiga mingi dialoog tekkida. |
Kui ruuter juba tugijaamaga ühenduses ütleb tugijaam vastu milline parim kõrge sagedus on ruuterile sobiv samuti kontrollib tugijaam kiiruseid igal sagedusel ning teisena ütleb ruuterile millisele sagedusele minna, et kiirust piisavalt oleks.
Ideaalis siis kas 1800 või 2600 kuna seal ressurssi tavaliselt rohkem. Signaal peab piisavalt hea olema, mast näha siis saab ka toa antenniga aga jällegi ideaalis väliantenn suunatud lähimale tugijaamale.
|
|
   |
226 |
|
tagasi üles |
|
 |
kasutaja57
HV vaatleja
|
15.11.2016 12:04:32
|
|
|
Olen siiani suutnud seda teemat kommenteerimast hoiduda, aga härrade indrekp ja Pailaps demagoogia tüütab lõpuks ära
Niisiis minu kogemused 4G koduinternetiga. Kuni 2015 aasta lõpuni oli meie külas, Tabasalu külje all, kõikidel kasutusel WiMax 5/1 ühendus. Aeglane, aga töötas.
Siis rääkisid Telia müügimehed augu pähe, et ma beta testiks nende uut 4G lahendust. Arusaadav, Telial on odavam WiMax prügimäele saata ning kasutada ainult ühte tehnoloogiat.
Kõik oli tore kuni 2016 aasta suveni, mil 4G teenus jõudis massidesse. Senise stabiilse 20/5 ühenduse allalaadimise kiirus kukub igal õhtul ajavahemikus 18-23 umbes 1 megabitini, üleslaadimine jääb lubatud 5 peale. Ülejäänud ajal on kiirus jälle OK.
Tehnilise poole pealt on Telia enda paigaldatud Ranteloni välisantenn ja Huawei 5186 ruuter, edasi lähevad Cisco ja Meraki ruuter, switchid ja AP-d. Sagedus on hetkel fikseeritud 1800MHz peale, seal on kõige suurem lootus veidigi vaba mahtu leida. 800Mhz on kevadest peale umbes, 2600MHz töötas kuni septembrini.
Telia tehnilisest toest on au olnud suhelda kahe erineva noormehega, kes teemat ka jagavad ning jutu lõpuks on mõlemad tunnistanud, et Tabasalu masti sagedusressurss on lõplikult umbe müüdud. Nende ainukene soovitus oli alternatiivset internetipakkujat proovida. Enamus tehnilise toe näitsikuid soovitab muidugi indrekp eeskujul ruuterile reset teha ja tehnik koju kutsuda
Seis hetkel siis selline, et naine mõnikord jälle vihastab, kui MinuTV pilt veerand tunniks ära kaob ning noomib tehnilise toe neiusid. Mina enam ei viitsi Valguskaabel läheb külast 100m kauguselt mõõda, aga Telia arvates on 20 liituda soovijat liiga vähe, et midagi liigutama peaks. Kollektiivseid avaldusi on saadetud mitmeid, aga see on muidugi juba ELASA threadis toimuva hämamise teema.
|
|
tagasi üles |
|
 |
XeStAiSy
Aeg maha 60
|
15.11.2016 12:39:49
|
|
|
LiivaneLord kirjutas: |
Hetkel ei saa kurta 5/1 kiiruse üle. Just ping on oluline ja packet loss.
Zyxeli ruuter, aga see wifi küll jamas, läpakas vist oli liiga lähedal ja siis katkes nett ära, kui esimesel päeval proovisin. Nüüd on lauaarvuti kaabliga taga ning toimib normaalselt. Asukoht Paides, akna all on stabiilselt kaks pulka LTE. |
Mul istub kolme pulgaga teisel korrusel ping on 15. 18-20/5 tuleb igakell seinapeal oli üks koht kus sai kolm pulka siis neid leviauke jagub kui isegi mast 400m Hetkel on antenn minupoole teel siis ei oska veel muljetada. Selle mobiilse ühendusega leiab ruttu sobiva koha ruuter pikenduse otsa ja asu kohta leidma wifi on üsna korralik selle zyxeli mudelil ainult tv jaoks vaja vedada kaabel. Arvuti jaoks soovitan mediatek küpsisega usb wifi pulka kas DWA-137 Või viie eurone sample mediatek küpsisega aliexpressist sellele dwa 137 saab ka teha 5ghz pulgaks driveri vahetusega ja toimib ainult ,et ruuterid ei toeta mis telia pakub.
_________________ Punktkeevitus patareidele/akudele. Akutrelli/laptopi/e-bike. PM
viimati muutis XeStAiSy 15.11.2016 13:14:27, muudetud 2 korda |
|
Kommentaarid: 12 loe/lisa |
   |
11 |
|
tagasi üles |
|
 |
Pailaps
HV Guru
|
15.11.2016 12:52:55
|
|
|
Pean siiski pisut väiteid korrigeerima. Demagoogiaga ei tegele, tänan.
Pakett (6) Mbit/s 512 kbit/s WIMAX 3,5 GHz Wimax BreezeMax. 5/1 pole siin juttugi.
Noormehed, kes ressursi ülemüüki tõdesid võinuks vaadata alternatiivse suuna ja kärje leida. Mul ei ole kaarti ees, kuid Tabasalu teenindab mitmeid tugijaamu.
Ei välista suuremat koormust, kui kõik tirima kukuvad. Sinu kirjeldatud tõrge lõhnab küll signaalitugevuse halvenemisele alates suvest, kui reaalsele ülemüügile. Suund pole ühesugune mistõttu sagedusi ruuteris eraldi valides satud tõenäoliselt teise kärje või isegi tugijaama külge.
Huawei näitab RSSI/RSRQ/RSRP väärtusi. Ainus viis teada saada on Tabasalus testmõõtmisi teha.
Ahjaa, kuna näib, et tarvis on garanteeritud traadita püsiühendust, siis Tabasalu mastist tuleb AS Wavecom ja Levikom.
http://www.levikom.ee/koduklient/kodukliendi-internet/
_________________ Ma trollin 50% oma postitustest. |
|
Kommentaarid: 56 loe/lisa |
   |
52 |
|
tagasi üles |
|
 |
kasutaja57
HV vaatleja
|
15.11.2016 13:20:49
|
|
|
tsitaat: |
Noormehed, kes ressursi ülemüüki tõdesid võinuks vaadata alternatiivse suuna ja kärje leida. Mul ei ole kaarti ees, kuid Tabasalu teenindab mitmeid tugijaamu.
|
Täpne asukoht on Tabasalust 3km lääne poole, Rannamõisas.
Tehnilise toe noormehed olid enda sõnul isegi minu kurtmise peale Tabasalu masti parameetreid muutnud, aga kasu eriti ei ole. Minul ei ole kahjuks võimalik seda juttu kontrollida, kuid nende väitel on Tabasalu meie piirkonna ainukene mast. Pidi olema veel üks 1800MHz pisikene mast leviaugu katteks, kus sagedust veel jätkub, aga see jääb väga paksu metsa taha.
Ma tõesti ei viitsi vaielda, aga mõtle loogiliselt. Kui tõenäoline see on, et levi läheb halvaks iga päev kell 18 ja taastub kell 23? Võib olla tulid inimesed koju ning vaatavad televiisorit? Millegipärast upload jääb alati konstantseks 5 mbit, aga download kõigub 1 ja 3 vahel.
Ahjaa, kuna näib, et tarvis on garanteeritud traadita püsiühendust, siis Tabasalu mastist tuleb AS Wavecom ja Levikom.
|
See ongi ju sama soovitus, mis Telia tehnilisel toel
|
|
tagasi üles |
|
 |
eckh
Kreisi kasutaja
|
15.11.2016 13:24:52
|
|
|
Kas keegi võiks seletada kuidas see signaalitugevuse halvenemine uploadi ei mõjuta ?
Õhtusel ajal kukub download 2-3Mb/s-ni aga upload on endiselt maksimumis ja speedtesti alguses hüppab isegi üle 20-ne, kuni lõpuks paketi kiiruseni langeb. Downloadiga on vastupidi, see hakkab kuskilt miinimumi lähedalt ja kerkib aeglaselt 2 kuni 3-ni.
Huawei E5172 ruuter ilma välisantennita, levi näitab 4 pulka, mast u. 1 km kaugusel, enam-vähem otsenähtavus.
Kevadel oli kõik veel rahuldav. Päevasel ajal on endiselt.
|
|
Kommentaarid: 108 loe/lisa |
   |
103 |
|
tagasi üles |
|
 |
AM1986EST
HV vaatleja

|
15.11.2016 13:40:10
|
|
|
Speedtestiga peab download algul lakke lööma (endal algul 50Mbps) ja siis kiirus langeb 20Mbps-i peale. Kui seda ei toimu on mast ülekoormatud. Ei ole endal väliantenni ja mets on ka vahel. Mastist 2km kaugusel ja kiirustega probleeme pole. Pole ka ruuteris sagedust lukustanud ja seadeid muutnud.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Pailaps
HV Guru
|
15.11.2016 14:03:43
|
|
|
|
See ongi ju sama soovitus, mis Telia tehnilisel toel  |
Kui ma vähegi tajun, et klienti ei rahulda pakutav teenus on mul mõistlikum leida talle alternatiiv, kuna ta tõenäoliselt tuleb hiljem minu käest abi küsima. Ma suunaks Muraste poole hetkel, vähem takistusi ja signaal reaalselt parem.
eckh kirjutas: |
Kas keegi võiks seletada kuidas see signaalitugevuse halvenemine uploadi ei mõjuta ?
Õhtusel ajal kukub download 2-3Mb/s-ni aga upload on endiselt maksimumis ja speedtesti alguses hüppab isegi üle 20-ne, kuni lõpuks paketi kiiruseni langeb. Downloadiga on vastupidi, see hakkab kuskilt miinimumi lähedalt ja kerkib aeglaselt 2 kuni 3-ni.
Huawei E5172 ruuter ilma välisantennita, levi näitab 4 pulka, mast u. 1 km kaugusel, enam-vähem otsenähtavus.
Kevadel oli kõik veel rahuldav. Päevasel ajal on endiselt. |
Saatmine ja vastuvõtmine ei toimu samal sagedusel. Ühtlasi on võimalik muuda UL/DL suhet tugijaamas. Samas, kui UL olematu ehk 64 Kbit/s, ei liigu ka allalaadival suunal midagi.
Kui naaber vastuvõtja oma ruuteriga kohustab end samale kasutavale sagedusele, mis sinulgi, siis tekib interferents. Langeb automaatselt DL.
Huawei E5172 on õnnetu käkk kahes suhtes, esiteks omab ta üht väliantenni pesa, mistõttu on 50 Mbps lagi kärjest. Minu mäletamise mööda ei saanud sagedust lukustada. Tulemuseks on arvatavasti asjaolu, et õhtusel ajal lülitutakse kuskile kaugemale.
Paremaks saad muuta nii, et paned Iskra antenni külge ja kasutad tõkkefiltrit, kui vaatad vabalevi kodus.
800 Mhz sagedusalal suurim häirija on tegelikult DVB-T vabalevi.
|
   |
52 |
|
tagasi üles |
|
 |
kasutaja57
HV vaatleja
|
15.11.2016 14:05:54
|
|
|
Ma suunaks Muraste poole hetkel, vähem takistusi ja signaal reaalselt parem.
|
Räägi lähemalt, kas Murastes on mingi mast? Hea meelega prooviks. Tehnilise toe jutust sain aru, et põhiprobleem ongi selles, et ka kogu Muraste istub Tabasalu masti taga.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Pailaps
HV Guru
|
15.11.2016 14:21:56
|
|
|
kasutaja57 kirjutas: |
|
Räägi lähemalt, kas Murastes on mingi mast? Hea meelega prooviks. Tehnilise toe jutust sain aru, et põhiprobleem ongi selles, et ka kogu Muraste istub Tabasalu masti taga. |
Murastes on, kuid mis võimekusega, ei tea. Kirjutasin täpsustava kirja, homseks saab teada.
Mingi indikatsiooni leiad siit.
http://www.cellmapper.net/map?MCC=248&MNC=1&type=LTE&latitude=58.77795980117499&longitude=25.19960557343757&zoom=9 .
Arvestades, et Rannamõisa puhul on tegemist tiheasustusega, siis võiks pigem kaablit kasutada. Kardan, et su viimase kirja tulemi taga on asjaolu, et pole kõiki liitujaid ühendavat juriidilist keha, kellega asju ajada. Ehitajad/arendajad on oma klotsi kätte saanud ja piirkonnas jeehat lasknud.
Vihjan Rannamõisa Arendus OÜ-le.
|
   |
52 |
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
15.11.2016 14:33:54
|
|
|
Pailaps kirjutas: |
|
Räägi lähemalt, kas Murastes on mingi mast? Hea meelega prooviks. Tehnilise toe jutust sain aru, et põhiprobleem ongi selles, et ka kogu Muraste istub Tabasalu masti taga. |
Murastes on, kuid mis võimekusega, ei tea. Kirjutasin täpsustava kirja, homseks saab teada.
Mingi indikatsiooni leiad siit.
http://www.cellmapper.net/map?MCC=248&MNC=1&type=LTE&latitude=58.77795980117499&longitude=25.19960557343757&zoom=9 .
Arvestades, et Rannamõisa puhul on tegemist tiheasustusega, siis võiks pigem kaablit kasutada. Kardan, et su viimase kirja tulemi taga on asjaolu, et pole kõiki liitujaid ühendavat juriidilist keha, kellega asju ajada. Ehitajad/arendajad on oma klotsi kätte saanud ja piirkonnas jeehat lasknud. |
Muide, seal kandis on palju rohkem olemas mobiilimaste, mis on ühendatud ise ostse valguskaabliga ja ei vaja mingit signaali Tabasalu mastist.
Näiteks kasvõi Liikva moblamast või siis ka Keila suunal asuvad mastid ja mis siis samuti on otse valguskaabli küljes.
Tuleb võtta korralik suundantenn - selline siis mis ka suundantenni nime kannab ja see suunata mastile mis on palju vähem koormatud. 10-20km. kaugusel asuvad moblaneti saatjad on kõik vabalt kinni püütavad kui viitsitakse õige antenn hankida.
Ja kõige täpsema suunamise tagab ainult Paraboolantenn, ülejäänud antennitüübid võivad vabalt püüda ka teisi maste mis siis jäävad a 40-90 kraadi sektorisse.
Selline näeb siis välja Paraboolantenn, välismaal müüakse väga usinasti kuna on aru saadud sellest mismoodi mingi antenn käitub:
PS: Antud isend maksab 39 euri, ehk siis oluliselt odavam kui Ranteloni "pann-antennid".
|
|
Kommentaarid: 284 loe/lisa |
   |
11 :: |
211 |
|
tagasi üles |
|
 |
kasutaja57
HV vaatleja
|
15.11.2016 14:34:01
|
|
|
Arvestades, et Rannamõisa puhul on tegemist tiheasustusega, siis võiks pigem kaablit kasutada. Kardan, et su viimase kirja tulemi taga on asjaolu, et pole kõiki liitujaid ühendavat juriidilist keha, kellega asju ajada. Ehitajad/arendajad on oma klotsi kätte saanud ja piirkonnas jeehat lasknud.
|
See kaabli asi on omaette saaga Ütleme nii, et meil on külas mitmeid tegelasi, kes käivad Telia endiste ja praeguste peadirektorite ning ka teiste niplitega regulaarselt äri- ja muudel kohtumistel. Nii öelda suurkliendid. Kaabli teema tõstatamise peale lubatakse alati hommepäev kopp kohale saata
Reaalsus on see, et tänavavalgustuse paigaldamise ajal sai ka Teliale öeldud, et kerige oma kaabel iga majani laiali. Kaks kuud mõeldi, aga ei midagi. Ilmselgelt on paarkümmend liitujat liiga väike number.
Nii me istumegi kõik 4G peal ja kirume.
|
|
tagasi üles |
|
 |
XeStAiSy
Aeg maha 60
|
15.11.2016 14:52:19
|
|
|
Üldiset jah ühenduse kvaliteet ongi tiba teine õhtusel ajal. Ise olen hetkel rahul ikkagist parem kui ADSL kola saab kätte kiiremini ja videod kiiremini youtubi. Ilmselt see muutub tulevikus.
_________________ Punktkeevitus patareidele/akudele. Akutrelli/laptopi/e-bike. PM |
|
Kommentaarid: 12 loe/lisa |
   |
11 |
|
tagasi üles |
|
 |
indrpo
HV Guru
|
15.11.2016 16:24:08
|
|
|
Olen siiani suutnud seda teemat kommenteerimast hoiduda, aga härrade indrekp ja Pailaps demagoogia tüütab lõpuks ära
Niisiis minu kogemused 4G koduinternetiga. Kuni 2015 aasta lõpuni oli meie külas, Tabasalu külje all, kõikidel kasutusel WiMax 5/1 ühendus. Aeglane, aga töötas.
Siis rääkisid Telia müügimehed augu pähe, et ma beta testiks nende uut 4G lahendust. Arusaadav, Telial on odavam WiMax prügimäele saata ning kasutada ainult ühte tehnoloogiat.
Kõik oli tore kuni 2016 aasta suveni, mil 4G teenus jõudis massidesse. Senise stabiilse 20/5 ühenduse allalaadimise kiirus kukub igal õhtul ajavahemikus 18-23 umbes 1 megabitini, üleslaadimine jääb lubatud 5 peale. Ülejäänud ajal on kiirus jälle OK.
Tehnilise poole pealt on Telia enda paigaldatud Ranteloni välisantenn ja Huawei 5186 ruuter, edasi lähevad Cisco ja Meraki ruuter, switchid ja AP-d. Sagedus on hetkel fikseeritud 1800MHz peale, seal on kõige suurem lootus veidigi vaba mahtu leida. 800Mhz on kevadest peale umbes, 2600MHz töötas kuni septembrini.
Telia tehnilisest toest on au olnud suhelda kahe erineva noormehega, kes teemat ka jagavad ning jutu lõpuks on mõlemad tunnistanud, et Tabasalu masti sagedusressurss on lõplikult umbe müüdud. Nende ainukene soovitus oli alternatiivset internetipakkujat proovida. Enamus tehnilise toe näitsikuid soovitab muidugi indrekp eeskujul ruuterile reset teha ja tehnik koju kutsuda
Seis hetkel siis selline, et naine mõnikord jälle vihastab, kui MinuTV pilt veerand tunniks ära kaob ning noomib tehnilise toe neiusid. Mina enam ei viitsi Valguskaabel läheb külast 100m kauguselt mõõda, aga Telia arvates on 20 liituda soovijat liiga vähe, et midagi liigutama peaks. Kollektiivseid avaldusi on saadetud mitmeid, aga see on muidugi juba ELASA threadis toimuva hämamise teema. |
Ma ei oska öelda millist demagoogiat sa silmas pidasid kuid olen viisakalt maininud, et Telia teab mis mastid on üle koormatud, mina tean samuti kahte, Tabasalu ja näiteks Kiisa/Vilivere mast.
Minuteada ka mõlema kiiruse probleemidega tegeletakse, viimasesse kohta pannakse näiteks lisaks teine mast püsti, esimese kohta ei oska öelda.
Kaks tegevust mida ma sulle soovitan, sageduse fikseerimine võta maha (kuigi minumeelest antud mustal huaweil seda seadistust üldse polnudki, võibolla sõltub tarkvarast)
teine asi, kutsu ikkagi tehnik ja küsi/lase teisele tugijaamale suunata, veel parem oleks kui saaksid kahe antennikaabliga zyxeli asemele lasta panna.
Ei ole lahendamatuid probleeme ja kui tõesti kõik mastid hetkeseisuga koomas ümberringi on, siis küsida, millal laheneb, või viimane variant on alternatiive leida.
Niipalju Tele2 teemast lugesin, et Tabasalus on neil ainult 800Mhz, seega sellega pole seal üldse midagi teha.
Jõudu ja ära oma peakest minu demagoogiaga liiga palju väsita.
|
|
   |
226 |
|
tagasi üles |
|
 |
kasutaja57
HV vaatleja
|
15.11.2016 17:19:55
|
|
|
Ma ei oska öelda millist demagoogiat sa silmas pidasid kuid olen viisakalt maininud, et Telia teab mis mastid on üle koormatud, mina tean samuti kahte, Tabasalu ja näiteks Kiisa/Vilivere mast.
|
Vabandust, kui kellegi hinge puudutasin. Demagoogia all pidasin silmas seda, et te olete üritanud kogu aeg väita, et sagedused ei saa mingil juhul olla lõhki müüdud, vaid alati on probleem kasutajas. Kas siis on vale ruuter või vale antenn või vale suund või mis iganes ja tuleb ühendust võtta tehnilise toega. Nüüd sa tunnistad lõpuks ise ka, et Tabasalu on üle koormatud.
Ma olen Telia toega suhelnud oma kümme korda, nendest vaid kahel juhul on vastaspool probleemist täpselt aru saanud ning ka tunnistanud, et viga on mastide koormatuses. Teised tehnikud on üritanud rääkida minu wifi võrgu või televiisori seadistustest ja lõpuks lubanud targematega konsulteerida.
Kaks tegevust mida ma sulle soovitan, sageduse fikseerimine võta maha (kuigi minumeelest antud mustal huaweil seda seadistust üldse polnudki, võibolla sõltub tarkvarast)
teine asi, kutsu ikkagi tehnik ja küsi/lase teisele tugijaamale suunata, veel parem oleks kui saaksid kahe antennikaabliga zyxeli asemele lasta panna.
|
Tegemist ei ole musta värvi Huaweiga, vaid 2 antennikaabliga E5186 https://pood.telia.ee/productInfo/365/ruuter-huawei-e5186/E5186. Kui ma sageduse fikseerimise maha võtan, siis valitakse alati 800MHz, mille kiirus on kogu aeg max 5Mbit. Häda selles ongi, et teisi maste meie kandis tehnilise toe andmetel ei ole.
|
|
tagasi üles |
|
 |
napoleon
Unknown virus

|
15.11.2016 18:34:34
|
|
|
kasutaja57, ma ei väida, et see sinu puhul nii on, aga kui üle wifi speedteste teed, siis võib vabalt probleem ka wifis olla. Näiteks vana 802.11g ruuter wifi kaudu umbes selle 20mbit/s välja annabki ning sedagi siis kui segajaid pole.... ehk wifi võib ka parajalt ikalduda eriti veel siis kui ruuter on kuhugi voodi alla peidetud(ei taha ju seda koledat jurakat nähtava koha peale ) ja naaber ka sama kanalit kasutab. Ehk selles pole midagi vale, et tehniline tugi kõikide võimalustega arvestab, mis võivad seda probleemi tekitada. Eks ta mõne firma kasutajatoega vahel muidugi halenaljakas on, et kui oled juba selgitanud mida oled ise proovinud ja millised põhjused välistanud, läheb ikka sama rikkis grammofon käima, aga see on juba teine teema.
indrekp räägib tegelikult õiget juttu, suurem osa kodukasutaja probleemidest ongi lihtsad ning tulenevad sellest et kasutaja ei ole ise piisavalt pädev oma asju seadistama/paigaldama. Aga kohati tundub, et räägib lihtsalt vales kohas kuna siin foorumis on inimeste teadmised IT-st keskmisest suuremad
|
|
   |
60 |
|
tagasi üles |
|
 |
indrpo
HV Guru
|
15.11.2016 20:34:00
|
|
|
Spoiler 
|
Vabandust, kui kellegi hinge puudutasin. Demagoogia all pidasin silmas seda, et te olete üritanud kogu aeg väita, et sagedused ei saa mingil juhul olla lõhki müüdud, vaid alati on probleem kasutajas. Kas siis on vale ruuter või vale antenn või vale suund või mis iganes ja tuleb ühendust võtta tehnilise toega. Nüüd sa tunnistad lõpuks ise ka, et Tabasalu on üle koormatud.
Ma olen Telia toega suhelnud oma kümme korda, nendest vaid kahel juhul on vastaspool probleemist täpselt aru saanud ning ka tunnistanud, et viga on mastide koormatuses. Teised tehnikud on üritanud rääkida minu wifi võrgu või televiisori seadistustest ja lõpuks lubanud targematega konsulteerida.
|
Tegemist ei ole musta värvi Huaweiga, vaid 2 antennikaabliga E5186 https://pood.telia.ee/productInfo/365/ruuter-huawei-e5186/E5186. Kui ma sageduse fikseerimise maha võtan, siis valitakse alati 800MHz, mille kiirus on kogu aeg max 5Mbit. Häda selles ongi, et teisi maste meie kandis tehnilise toe andmetel ei ole. |
Tead vahest hakkan ise ka kahtlema, kas tõesti olen öelnud, et 4G maste ei saa üle koormata ja alati on viga kliendi osas. Otsin isegi vahest oma postitusi kus ma olevat öelnud, et Elion ei hakka kunagi VDSLi pakkuma jms. Neid olukordi on nii mõnigi olnud.
Samas ei vaidle vastu, võibolla ütlesingi ajal mil see tundus õige olevat, ma pole ju suurem spetsialist kui me kõik siin kasutajatena.
Oskan välja tuua näiteid ja olukordi mis kliendi kogemusena ette on jäänud.
Mis puudutab mastide koormusi, siis ei lähe pikalt kui Telia lahendab koormuse probleemi lihtsalt nende lisa sageduste lisamisega. On nö kriitilisi kohti kus need kõik sagedused on lisatud ja laiendust saab teha ainult teise mastiga. Ise ma neid maste ei kaardista aga eelnevalt mainitud kaks masti on kõrvu jäänud, kuna Tabasalu oli esimene pilootpiirkond kus wimaxit asendati 4Gga ning Kiisa on mu enda maakonna piir kus on kogemused käes. Seal on ka nö terve linn selle masti all kus suvilarajoonist arenes välja elupiirkond ning kaablivõrku seal pole ning selle loomine näib üle jõu käivat just projekti ja aiandusühistute asjaajamisega.
Ehk jah, lahenduseks ikkagi minu soovitused, Telia poolt tee garantiivahetus Huawei ruuterile Zyxel ruuteri vastu millel kaughaldus ning sagedus ikkagi automaatse peale.
Kui sul hetkel juba ruuter 800 püsti võtab siis ilmselgelt pole kas 2600 piisavalt heade signaaliparameetritega või ongi ülekoormatum kui 800.
Automaatselt peaks tugijaam ja ruuter ise vajadusel sagedust muutma ning Zyxeli korral on see ka helpdeskil jälgitav, mõõdetav.
Viimane variant oli ju ka kirjas.
|
|
   |
226 |
|
tagasi üles |
|
 |
sutekas
HV vaatleja

|
15.11.2016 22:25:02
|
|
|
indrekp kirjutas: |
Ma ei hakkaks sinuga pikalt argumenteerima mis on õige mis on vale.
Toon näite mida lahkasin.
Netipulk ja ruuter lähimast mastist (1800Mhz) 1km, vaid üks väike metsatukk ees.
Teises suunas lage ja järgmine mast 10km millel 800Mhz
Pulk võttis 1 pügala levi sealt kaugemalt mastist kiirus 1,5Mbit/s
Uue ruuteriga sai automaatselt lähimast mastist 1800Mhz ja kiirus kargas 5M testimisel lakke.
Sageduse fikseerimisel pole mingit vajadust kui sul on paigas toetatud või ka mitte toetatud ruuter ja väliantenn.
Hetkeseisuga tehnikud enam sagedust põhimõtteliselt ei fikseeri kui ei ole erilist vajadust.
Tugijaam jälgib leviparameetreid ja ka vastava sageduse koormusi ning lepib ruuteriga ise õige sageduse kokku, et klient saaks parima tulemuse.
Pealegi tugijaamasid täiendatakse lisa sagedustega mistõttu võib mõni fikseeritud klientide kogum koormata ainult ühte vana sagedust kuigi uus juba vaba resursiga olemas. |
Sa ei hakka pikalt argumenteerima aga selgitan siiski mis tehtud. Probleem oli siis selles et Märtsis oli 20mbit kiirus igal ajal aga oktoobris hakkas NUTI.TV hakkima. Sai siis mitmeid kordi Telia klienditoele helistatud ja sealt soovitati rentida neilt Zyxel ruuter ja välisantenn ning lukustada 1800Mhz peale. Läksin lihtsama vastupanu teed ja tõin paar maja eemalt nii Zyxeli ruuteri ja ka välisantenni ning suunasin Telia klienditoe soovitatud suunda. Kas te arvate et läks paremaks? Ei läind, enne oli 1.5mbit (õhtul kell 19) keskmiselt ja ka Zyxeli ruuteri ja välisantenniga sama tulemus. Akna peal on pulga signaalitugevus 64dbm ja välisantenniga oli paar pügalat vähem. Kiirus sisuliselt ei muutunud.
Pärast helistasin Teliasse veelkord ja uurisin mis sagedusel minu usb pulk + ruuter siis viimasel ajal töötanud on ja vastus oli et 1800MHz peal ja signaal on tulnud lähimast mastist 650m kauguselt. Küsisin veelkord üle kas mul on ikka mõtet teie ruuter ja antenn rentida ja vastus oli "EGA VIST EI OLE"
|
|
Kommentaarid: 1 loe/lisa |
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
indrpo
HV Guru
|
16.11.2016 08:29:08
|
|
|
sutekas, jah, paraku see info ei ütle mulle midagi, ei tea mis mastiga tegu, mis asukoht, kas tehnik käis ja hindas olukorda oma silmaga aga seda usun ma küll, kui levi või kiirust pole, saad viisaka vastuse, kahjuks pole midagi teha.
Seda ütlevad kõik teenusepakkujad suht vabas vormis, kui olukord nõuab.
|
|
   |
226 |
|
tagasi üles |
|
 |
sutekas
HV vaatleja

|
16.11.2016 10:57:43
|
|
|
indrekp kirjutas: |
sutekas, jah, paraku see info ei ütle mulle midagi, ei tea mis mastiga tegu, mis asukoht, kas tehnik käis ja hindas olukorda oma silmaga aga seda usun ma küll, kui levi või kiirust pole, saad viisaka vastuse, kahjuks pole midagi teha.
Seda ütlevad kõik teenusepakkujad suht vabas vormis, kui olukord nõuab. |
Tehnik saab ilmselt rihtida väliantenni õigesse suunda ja lukustada sageduse kui seade seda võimaldab. Kas on veel midagi mida ta teha saab?
Telia pakkus tehniku tasuta visiiti. Mõtlen selle peale ja ilmselt kutsungi et näha mida imet ta siis korda saadab? Vaja oleks ainult et ta tuleks niiöelda praim taimil ehk kell 18 kuni 21. Päevasel ajal kui inimesed tööl ja ei tarbi pole nagu pointi midagi sättida kuna siis kõik toimib igast asendist.
Asukoht on Alliku küla mille kõrval veskimöldre ja laagri alevik. Ilmselt kogu see piirkond mingil määral saab signaali samadest tugijaamadest. Optika puudub täielikult vähemalt Alliku külas ja sellega piirnevatel aladel. Usun et umbes 70% kasutab sealsest rahvast Telia 4G ühendust ja paljud ka Nuti-TVd.
|
|
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
napoleon
Unknown virus

|
16.11.2016 11:32:07
|
|
|
sutekas, põhimõtteliselt jah saab tehnik antenni suunata ja vajadusel sageduse lukustada. Aga tehnik omab ka infot selle kohta kus mastid asuvad ja kui koormatud need on ehk siis tal on lihtsam otsustada millise masti peale antenn suunata.
|
|
   |
60 |
|
tagasi üles |
|
 |
sutekas
HV vaatleja

|
16.11.2016 12:25:33
|
|
|
Asja iroonia on veel selles et vähem kui aasta tagasi oli mul kasutusel EMTi 3,5 G piiramatu pakett, XL vist oli nimi. Sellega oli stabiilselt 10 megabitti olemas. Oleks seda jama ette teadnud poleks elusees seda ära vahetanud 4G vastu. Nüüd seda paketti enam kahjuks ei eksisteeri. Eile tegin veel katse ja panin Asus ruuterile netipulga asemel oma Telia võrgus oleva Android telefoni modemiks ja lukustasin selle 3,5 G võrku ja üllatus oligi olemas. 4G 1-3mbit asemel sain 7-10mbit. Nuti-TV jooksis hakimatta kahest telekast.
|
|
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
jeesus188
kodustatud

|
16.11.2016 12:28:41
|
|
|
sutekas kirjutas: |
Asja iroonia on veel selles et vähem kui aasta tagasi oli mul kasutusel EMTi 3,5 G piiramatu pakett, XL vist oli nimi. Sellega oli stabiilselt 10 megabitti olemas. Oleks seda jama ette teadnud poleks elusees seda ära vahetanud 4G vastu. Nüüd seda paketti enam kahjuks ei eksisteeri. Eile tegin veel katse ja panin Asus ruuterile netipulga asemel oma Telia võrgus oleva Android telefoni modemiks ja lukustasin selle 3,5 G võrku ja üllatus oligi olemas. 4G 1-3mbit asemel sain 7-10mbit. Nuti-TV jooksis hakimatta kahest telekast. |
Su lohutuseks võib öelda, et arvatavasti oleks sa pidanud aasta lõpus niikuinii uue paketi peale kolima või teenusepakkujat vahetama.
Aga kui sul nii hetkel töötab, siis ok ju
_________________ This message was sent from space using stargate
Inimene on troopiline AHV Aga kes on naine? Valge on ka inimene !
"Vaese inimese juttu räägid. Kui tundub kallis, siis on see kellelegi teisele mõeldud" |
|
Kommentaarid: 71 loe/lisa |
   |
64 |
|
tagasi üles |
|
 |
|
lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
|