05.11.2016 14:48:22
Samsung 2TB HDD 2,5" ja HD-teler.
Tere.
Soetasin hiljuti uue, ilma eraldi toitejuhtmeta 2TB 2,5" Samsungi HDD ketta. Kui ühendan PC'ga, töötab kõik õlitatult, kuid kui ühendan kaasa tulnud toite/andmeside USB-kaabliga teleriga, siis teler justkui ei ühenduks piisavalt. Just "piisavalt", sest korraks tuleb teleri ekraanile "USB kaabel ühendatud" ja ketta indikaatortuluke hakkab järjepidevalt vilkuma, nagu andmevahetus toimuks, aga teleri ekraanile ei teki USB kaabli ikooni, nagu mu vanemal toitejuhtmega Samsungi 2TB ketta ühendamisel teleriga, tekib.
Olen juba proovinud ka USB-hub'i varianti, milles ühendasin hub'i eraldi toitejuhtmega, et toitevaevust teleka suhtes korvata (lugesin välismaistest foorumitest, et et ilma toitejuhtmeta HDD'ede USB-kaabli side pole osade telerite jaoks lihtsalt piisavalt tugeva toitega, et teleriga ühendust luua), aga see ka ei töötanud.
Oskab keegi nõua anda, kuidas ma selle ketta teleriga ühendatud võiks saada?
Tänan.
Mis telekas on?
Vanasti olid probleemiks suure mahutavusega kettad, lihtsalt ei hakanud tööle. _________________ This message was sent from space using stargate
Inimene on troopiline AHV Aga kes on naine? Valge on ka inimene !
"Vaese inimese juttu räägid. Kui tundub kallis, siis on see kellelegi teisele mõeldud"
Telekas on HCS 40LED620, kuid ma eeldasin, et teleris ei tohiks probleem olla, sest mu vana 2TB'ne Samsungi ketas töötab selle telekaga. Ainuke vahe on selles, et vanal Samsungi kettal on lisaks USB kaablile ka eraldi enda toitekaabel.
Usb3 ketas?
Osad ei tahagi tööle hakata telekatega. Proovi kas mingi muu teleka taga töötab.
Üldse mingi imelik otsik on sellel kettal või pilt petab _________________ This message was sent from space using stargate
"Vaese inimese juttu räägid. Kui tundub kallis, siis on see kellelegi teisele mõeldud"
05.11.2016 17:51:43
Re: Samsung 2TB HDD 2,5" ja HD-teler.
Uriel kirjutas:
Tere.
Soetasin hiljuti uue, ilma eraldi toitejuhtmeta 2TB 2,5" Samsungi HDD ketta. Kui ühendan PC'ga, töötab kõik õlitatult, kuid kui ühendan kaasa tulnud toite/andmeside USB-kaabliga teleriga, siis teler justkui ei ühenduks piisavalt. Just "piisavalt", sest korraks tuleb teleri ekraanile "USB kaabel ühendatud" ja ketta indikaatortuluke hakkab järjepidevalt vilkuma, nagu andmevahetus toimuks, aga teleri ekraanile ei teki USB kaabli ikooni, nagu mu vanemal toitejuhtmega Samsungi 2TB ketta ühendamisel teleriga, tekib.
Olen juba proovinud ka USB-hub'i varianti, milles ühendasin hub'i eraldi toitejuhtmega, et toitevaevust teleka suhtes korvata (lugesin välismaistest foorumitest, et et ilma toitejuhtmeta HDD'ede USB-kaabli side pole osade telerite jaoks lihtsalt piisavalt tugeva toitega, et teleriga ühendust luua), aga see ka ei töötanud.
Oskab keegi nõua anda, kuidas ma selle ketta teleriga ühendatud võiks saada?
Tänan.
Proovi mida see ketas teeb su sõbra-tuttava teleri küljes. Kas siis töötab OK või teeb samamoodi "nägusid".
Üks probleem võib olla hoopis ka selles, et igasugu uuema aja "ägedad" Elektrienergia kokkuhoiu-režiimid nõuvad igasugu (tobedaid) toite-säästurežiime jms. Siis sel juhul võib ka nii olla, et ketas pole "pidevalt ärkvel". Sellest siis ka see pidev USB-st "ärakukkumine ning tagasiühendamine pärast uuesti ärkamist".
Sel juhul - mine arvutifirmasse ja nõua asemele mõni teine USB-ketta mudel. Selline siis mis on pidevalt "Online", mitte "ei lähe vahepeal magama" ning mis oleks ka telerile vastuvõetav isend.
toidet ei saa. tuleb teha " lisatoide" näiteks selle kahe usb otsaga toitejuhtme ja mobla laadija abil. ise kasutasin sellist lahendust kõvakettalt dvd mängijale külge pandud kõvaketaste korral. usb pulk saab piisavalt, ketast aga ilma lisata ära ei toida. ketas hakkab plõksuma. _________________ Kontrollitud ja hooldatud sülerid: https://www.facebook.com/marketplace/profile/100087345405856 või https://www.yaga.ee/mox-fulder Umbes 25 arvutit kohe olemas.
Sp on soovitav osta usb3-ga telekaid, sealt tuleb rohkem särtsu peale
Aga ok, see selleks. _________________ This message was sent from space using stargate
Pole õigusi tõsta... _________________ This message was sent from space using stargate
Niipalju väikseks lisaks, et samalaadse probleemi kirjeldust esineb ka internetis ning kahtlustatakse / süüdistatakse ketta Power Savingut.
Väike näide: ashmatuk commented · May 24, 2016 08:40
Purchased a 2TB Samsung USB drive. When in instant on mode, the drive constantly spins up and down despite the turn hard drive off option being selected.
*UPDATE*.
leidsin lahenduse.
Probleem seisnes vales failisüsteemis - ketta default süsteem oli exFAT aga minu teler tunnistab nähtavasti vaid NTFS-süsteemi. Üritasin enda arvutis täis-formaatida Cumputer folderis parema klõpsuga "Format", kasutades "Quick Format" võimalust, kuid see ebaõnnestus ja siis tegin vea - tõmbasin lihtsalt USB2 kaabli mis arvutit ja HDD'd ühendas, arvutist välja ja see resulteerus sellega, et HDD muutus senisest exFAT failisüsteemist RAW-süsteemi ja peale seda ei olnud võimalik enam lihtsalt formaatida. Proovisin veel Command Prompt'i kaudu formaatida (administraatorina), kuid ka see ei töötanud, mille järel leidsin Youtube video (https://www.youtube.com/watch?v=e3xle2oFvRo) kaudu programmi nimega MiniTool Partition Wizard 9.1 (https://www.partitionwizard.com/). Tõbmasin selle tasuta versiooni alla, installisin (ei mingeid viiruseid ega bug'e), lähtusin video juhistest ja SEE lõpuks töötas, muutes HDD RAW-süsteemist, NTFS-süsteemi. Ühendasin teleriga ja teler tundis HDD ära.
Tagasivaadates soovitaks kõigile teistele, kellel tulevikus sama probleem on ja seda siin lugema juhtuvad, üldse Computer folderi kaudu formaatimise proovimine vahele jätta ja kohe MiniTool Partition Wizardi kasuks otsustada, sest see tegi oma töö paari minutiga, mil Computer folderist arvutis formaatida üritades, lasin formaatimisel käia kahel korral 10+ tundi ja ainus, mis tulemuseks sain, oli see et protsess aegus ja lõpuks muutus "not responding" staatusesse.
Tänud kõigile, kes vastasid.
gParted teeeb sama tööd. _________________ Albert Einstein: "Vaid kaks asja on lõpmatud, universum ja inimlik rumalus, ja selles esimeses pole ma nii kindel."
Ainuke miinus, et pulgalt ei tööta nagu gParted. _________________ Albert Einstein: "Vaid kaks asja on lõpmatud, universum ja inimlik rumalus, ja selles esimeses pole ma nii kindel."
Vist saab jah, kuid teine on juba valmislahendus.
Viitsimise tasemele jääb rohkem. _________________ Albert Einstein: "Vaid kaks asja on lõpmatud, universum ja inimlik rumalus, ja selles esimeses pole ma nii kindel."
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.