praegune kellaaeg 26.06.2025 20:38:07
|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
indrpo
HV Guru
|
31.10.2016 08:31:10
|
|
|
Pailaps kirjutas: |
indrekp, internet on inimõigus, mitte mugavusteenus. Valguskaabel peab ikka TASUTA tuppa jõudma. Vähemalt nii arvavad enamus foorumlasi ja küllap enamus eesti elanikkonda. |
Kuidas saab inimõigus olla asi, milleta saab ka tänapäeval veel viisakalt elatud. Tõsi, sõltvus on peaaegu tekitatud ja paraku kipub paberimajandus ka võrku liikuma.
Ok, rääkigem Soomest siis täpsemalt. See, et see internet seal inimõigus on, ei tähenda, et sa igas metsatukas, mökkis tasuta optika tuppa saad.
Esiteks tehakse siin ära järgmine seadus, kui see juba valmis ei ole, et majade ehitusloaga tuleb teostada ka sideprojekt ning majjja rajada sidetrassi valmidus. Siis võib hakata juba optikast rääkima.
PS. olen nõus ja ei kahtlegi, et ükskord on ka meil internet inimõigus. Aga see ei tähenda, et naabrimees kopaga läbi minu krundi oma õigust nõudma tuleb.
|
|
Kommentaarid: 259 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
2 :: |
0 :: |
226 |
|
tagasi üles |
|
 |
olka
HV kasutaja

|
31.10.2016 11:59:33
|
|
|
indrekp kirjutas: |
siis pole mõtet ajutiselt teha mingit Telia fiksi, et suunata liiklus vaid IPv4 kaudu. |
Ma ei mõista seda, et siis nii kaua ei saa kliendid teenust kasutada, kuna lihtsalt pole mõtet fixi teha? Ei seda fixi oli vaja juba eile! Pange fix peale et kogu youtube liiklus käib üle ipv4-ja ja hiljem kui google ütleb et neil ipv6 töötab siis TESTIGE ja peale seda koristage fix ära.
_________________ You, all gonna make me loose my mind, loose my mind |
|
Kommentaarid: 18 loe/lisa |
   |
16 |
|
tagasi üles |
|
 |
ampsu
HV veteran

|
31.10.2016 13:11:34
|
|
|
indrekp, internet on inimõigus, mitte mugavusteenus. Valguskaabel peab ikka TASUTA tuppa jõudma. Vähemalt nii arvavad enamus foorumlasi ja küllap enamus eesti elanikkonda. |
Kuidas saab inimõigus olla asi, milleta saab ka tänapäeval veel viisakalt elatud. Tõsi, sõltvus on peaaegu tekitatud ja paraku kipub paberimajandus ka võrku liikuma.
Ok, rääkigem Soomest siis täpsemalt. See, et see internet seal inimõigus on, ei tähenda, et sa igas metsatukas, mökkis tasuta optika tuppa saad.
Esiteks tehakse siin ära järgmine seadus, kui see juba valmis ei ole, et majade ehitusloaga tuleb teostada ka sideprojekt ning majjja rajada sidetrassi valmidus. Siis võib hakata juba optikast rääkima.
PS. olen nõus ja ei kahtlegi, et ükskord on ka meil internet inimõigus. Aga see ei tähenda, et naabrimees kopaga läbi minu krundi oma õigust nõudma tuleb. |
Ega asi polegi metsatukas ainult. Fakt on see, et suur osa Eesti suurlinnadest (Tallinn/Tartu) istuvad kas vana madala kiiruse otsas või üldse madala 4G võrgu otsas. Võrku ei laiendata, vaid arendatakse juba välja ehitatud võrku. 10 aasta jooksul pole suurel osal Tallinnal midagi muutunud. Põhiturg on suunatud suurtele paneelmajadele, kus ka rohkem tellijaid. Loogiline ju tegelt, raha siiski mängus. Kõige paremad ühendused ongi paraku Mustamäe, Õismäe ning Lasnamäe paneelmajades.
|
|
Kommentaarid: 109 loe/lisa |
   |
1 :: |
4 :: |
97 |
|
tagasi üles |
|
 |
kaabakas
HV veteran

|
31.10.2016 13:36:00
|
|
|
PS. olen nõus ja ei kahtlegi, et ükskord on ka meil internet inimõigus. Aga see ei tähenda, et naabrimees kopaga läbi minu krundi oma õigust nõudma tuleb. |
Elatud saab ka õigusteta, elati juba enne õigusi ja elatakse pärast ka. Küsimus on selles, et mis elu see on. Bioloogilisest eksistentsist on inimväärikuse ja -väärtuseni teatud samm astuda.
Kellele antakse ja kes võtab endale kohustuse mingit õigust tagada, on teine küsimus. Kui riik hakkab seda kohustust täide viima, saab ta vabalt öelda et Telia ja muu ISP ongi see kes igasse metsatallu fiibri kohale veab - samamoodi nagu öeldi, et Eesti Energia ongi see, kes igasse metsatallu elektri kohale peab vedama. Sest riik on rahva tahe ja rahva tahe on riigis ülim seadus. Ettevõtlusel pole sel juhul muud teha kui mäletada, et ilma riigita pole ka ettevõtlust; ja kui keegi peaks hakkama protesteerima et Eesti Energia on ju riigiettevõte siis võib ju Telia samuti taasriigistada - kas see oleks meeldivam lahendus?
Ja naabrimees tuleb sinu krundile kopaga õigust nõudma täpselt samamoodi nagu sina teise naabrimehe krundile oma õigusega. Või mis sa arvad kust jookseb sinu krundile elekter ja sissesõidutee? Naabrimehe krundilt. See on kõige labasem igapäevane juura/õigus/õiglus üldse, ja pealtnägijasse jõuavad ikka need kes looma moodi sõrgu vastu ajavad.
Ühesõnaga, sinu kust täpselt pärit vajadus hoida positsiooni "Telial õigus, inimene napakas" paneb sind eeldatavast heast tahtest hoolimata kasutama kahtlasevõitu argumentatsiooni, arvatavasti vääresindama Telia positsiooni ja kahtlustama kliendisuhteid. Ja seda milleks? Et internetis vaidlusi võita?
"Arguing on the internet is like running at the special olympics. Even if you win, you're still retarded."
Hetkeseisust:
https://en.wikipedia.org/wiki/Right_to_Internet_access
http://www.humanrightsestonia.ee/inimoigused-ja-internet
http://www.vm.ee/et/tegevused-eesmargid/inimoigused/internetivabadus
_________________ Mida Ott ei õpi, seda Egon ei tea. |
|
Kommentaarid: 105 loe/lisa |
   |
95 |
|
tagasi üles |
|
 |
indrpo
HV Guru
|
31.10.2016 15:22:00
|
|
|
ampsu kirjutas: |
Ega asi polegi metsatukas ainult. Fakt on see, et suur osa Eesti suurlinnadest (Tallinn/Tartu) istuvad kas vana madala kiiruse otsas või üldse madala 4G võrgu otsas. Võrku ei laiendata, vaid arendatakse juba välja ehitatud võrku. 10 aasta jooksul pole suurel osal Tallinnal midagi muutunud. Põhiturg on suunatud suurtele paneelmajadele, kus ka rohkem tellijaid. Loogiline ju tegelt, raha siiski mängus. Kõige paremad ühendused ongi paraku Mustamäe, Õismäe ning Lasnamäe paneelmajades. |
Nagu ütlesid, loogiline ju tegelt, raha ongi mängus.
Kas nüüd on vähe või palju investeeritud, ei oska öelda, pigem ikka on midagi tehtud, ei mõjuta see ju kõiki korraga kuid VDSL, fiiber ja 4G on kõik investeeringute tulemus, samuti ka see, et suured asulad on saanud kõik 10Gbit/s tuumiku, ka see on investeering. Igat klienti tuleb vaadata personaalselt ja vastavalt sellele tegutseda kuid teenusepakkuja ei saa üksi kõike teha kui tegemist on äriettevõttega. Ikka koos kliendi ja võrgu ehitajaga.
kaabakas kirjutas: |
Elatud saab ka õigusteta, elati juba enne õigusi ja elatakse pärast ka. Küsimus on selles, et mis elu see on. Bioloogilisest eksistentsist on inimväärikuse ja -väärtuseni teatud samm astuda.
Kellele antakse ja kes võtab endale kohustuse mingit õigust tagada, on teine küsimus. Kui riik hakkab seda kohustust täide viima, saab ta vabalt öelda et Telia ja muu ISP ongi see kes igasse metsatallu fiibri kohale veab - samamoodi nagu öeldi, et Eesti Energia ongi see, kes igasse metsatallu elektri kohale peab vedama. Sest riik on rahva tahe ja rahva tahe on riigis ülim seadus. Ettevõtlusel pole sel juhul muud teha kui mäletada, et ilma riigita pole ka ettevõtlust; ja kui keegi peaks hakkama protesteerima et Eesti Energia on ju riigiettevõte siis võib ju Telia samuti taasriigistada - kas see oleks meeldivam lahendus?
Ja naabrimees tuleb sinu krundile kopaga õigust nõudma täpselt samamoodi nagu sina teise naabrimehe krundile oma õigusega. Või mis sa arvad kust jookseb sinu krundile elekter ja sissesõidutee? Naabrimehe krundilt. See on kõige labasem igapäevane juura/õigus/õiglus üldse, ja pealtnägijasse jõuavad ikka need kes looma moodi sõrgu vastu ajavad.
Ühesõnaga, sinu kust täpselt pärit vajadus hoida positsiooni "Telial õigus, inimene napakas" paneb sind eeldatavast heast tahtest hoolimata kasutama kahtlasevõitu argumentatsiooni, arvatavasti vääresindama Telia positsiooni ja kahtlustama kliendisuhteid. Ja seda milleks? Et internetis vaidlusi võita?
"Arguing on the internet is like running at the special olympics. Even if you win, you're still retarded."
Hetkeseisust:
https://en.wikipedia.org/wiki/Right_to_Internet_access
http://www.humanrightsestonia.ee/inimoigused-ja-internet
http://www.vm.ee/et/tegevused-eesmargid/inimoigused/internetivabadus |
Riigistamisega oleks nõus, tähendab riik peaks oma müüdud sidevõrguettevõtte tagasi ostma, kui on vajadus. Sestap ei saagi võrrelda elektrilevi võrku mida omab ikkagi riik ja mõnda teist suvalist sideettevõtet mille omanikud on investorid ja tegemist on äriettevõttega.
Nagu ütlesin, ka selle vastu pole kellelgi midagi, et muuta internet inimõiguseks ning riik võib teha ka vastavad kohustused ja seadused. Samas tähendab see ka riigile kohustusi mida vaikselt juba täidetakse, ELASA võiks ju olla osa sellest täitmisest. Edasi tuleb ka muuta asi konkreetselt kliendi jaoks otse kättesaadavaks mis tähendab järgmisi etappe kui tuumik on loodud.
Inimese jaoks on tunne, et kõik juhtub nii hilja ja ükskõik kui vara seda võrku looma hakata, tundub ikka, et on hilja.
See ülikiire võrgu tegemise idee ja jutt on puhtalt poliitikute sulest tulnud kampaania jutt, sellepärast ongi tulemus 0,1 nagu me näeme. Samas on see täitnud siiski mingit eesmärki ja need kellel polnud enne mingit ühendust või oli see sigaaeglane, saanud omale tänapäevale vastava mõistliku hinna ja kiirusega ühenduse.
Olgem ausad, e-riigi teenuste tarbimiseks ja üldse äraelamiseks võiks öelda, et on küll eesti 100% võimalustega kaetud, piisab ju oma dokumentide allkirjastamiseks, arvete maksmiseks ning ka uudiste lugemiseks ja tööks 1-10Mbit/s ühendusest.
See mida me soovime saada, on mugavuskiirus, et tarbida mõnusamalt multimeedia ja sisuteenuseid nagu 4K netflix, youtube ja ka mitte nii legaalsed failivahetustegevused. Mõni kindlasti väidab, et 10Mbit/s pole ka kiirus millega tööd teha sest pidevalt on vaja saata ja vastu võtta sadadesse megadesse ulatuvaid 3D jooniseid või projekte. Loodetavasti on lähimas asulas siiski olemas vastav töökoht, et ei pea metsas põlve otsas sellist tööd tegema. Küll aga näeb iga teenusepakkuja turul olevat kiirusenõudlust. Võin kinnitada, et kõige aeglasemad ja odavamad paketid on KA otpilises võrgus, turul enamuses ja see räägib enda eest kuna tellitakse ikka vajadustele vastav ühendus.
|
|
   |
226 |
|
tagasi üles |
|
 |
londiste
HV Guru

|
31.10.2016 15:23:33
|
|
|
Võin kinnitada, et kõige aeglasemad ja odavamad paketid on KA otpilises võrgus, turul enamuses |
kas maapiirkondades ka siis, kui suurema kiirusega pakett on saadaval?
_________________ - londiste
...aga mina ei saa kunagi suureks! |
|
Kommentaarid: 241 loe/lisa |
   |
215 |
|
tagasi üles |
|
 |
indrpo
HV Guru
|
31.10.2016 15:27:12
|
|
|
londiste kirjutas: |
Võin kinnitada, et kõige aeglasemad ja odavamad paketid on KA otpilises võrgus, turul enamuses |
kas maapiirkondades ka siis, kui suurema kiirusega pakett on saadaval? |
Just nii, vahet ju pole on see maa- või linnapiirkonna korrusmaja, tarbitakse ikka enamuses väikseid kiiruseid. Loomulikult on ka 50, 100 või heal juhul isegi ka 300M kasutajaid aga nagu me siin foorumis isegi arutanud oleme, on öeldud, et pole mõtet ja vajadust üle 100M võttagi, saab küllaga hakkama ja ei jõua toru täis hoida.
Isegi VDSL võimekus on kõvasti kasvanud ja kliendid pole kiirustanud oma 12/1 kiiruseid 20/5 peale viima. Tõsi tehakse ja tehakse ka selle käigus kui pakutakse uut TeliaTV teenust juurde vms. Siis võtab klient uue ruuteri ja tõstab kiirust aga ise pole paljud taibanud küsida sest...pole vajadust olnud.
|
|
   |
226 |
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
31.10.2016 16:04:58
|
|
|
Just nii, vahet ju pole on see maa- või linnapiirkonna korrusmaja, tarbitakse ikka enamuses väikseid kiiruseid. Loomulikult on ka 50, 100 või heal juhul isegi ka 300M kasutajaid aga nagu me siin foorumis isegi arutanud oleme, on öeldud, et pole mõtet ja vajadust üle 100M võttagi, saab küllaga hakkama ja ei jõua toru täis hoida.
Isegi VDSL võimekus on kõvasti kasvanud ja kliendid pole kiirustanud oma 12/1 kiiruseid 20/5 peale viima. Tõsi tehakse ja tehakse ka selle käigus kui pakutakse uut TeliaTV teenust juurde vms. Siis võtab klient uue ruuteri ja tõstab kiirust aga ise pole paljud taibanud küsida sest...pole vajadust olnud. |
Nende aeglaste kiiruste juures on tihti põhjuseks see, et Telia ei viitsi ning ei taha oma töötajaid koolitada Meistriteks vaid on täiesti rahul kul tal töötavad Õpipoisid, vahest harva ka Sellid.
Ja nii see on - mul kukkus viimati "suu imestusest lahti" kui ma kuulsin, et Telia kliendi 4G antenni käis paigaldamas Õpipoiss , ise üles tunnistades nii seda, et paigaldab elus alles teist antenni ning et ta ei tea tegelikult ei raadiotehnikast ega antennitehnikast mitte kui tuhkagi. Õnneks värk kuidagimoodi töötab, tõsi - kõikuva kiiruse ja kõikuva kvaliteediga ning omanik arvab, et nii peabki olema sest Tehnik nii talle olevat öelnud.
Ja kui see oleks mina olnud, siis mina poleks seda Õpipoissi üleüldse maja katusele lubanud kuna Õpipoiss tohib töötada ainult koos väljaõppinud Meistriga ning kes vastutab Õpipoisi töö kvaliteedi eest kui ka ohutuse eest, et Õpipoiss "katuselt alla ei lendaks".
------------------------
Ja teine asi, mis mind jätkuvalt hämmastab, et Telia pole siiamaani saamud üle Eesti Telefoni aegsest lastehaigusest kus kõike tuleb ajada kas läbi tuttavate, kes Telias töötavad, või siis kuude viisi vaieldes, et tehnikud suudaks oma tööülesandeid täita. Neidsamu tööülesandeid siis milleks nad on tööle palgatud ja mille eest nad igakuidelt palka küsivad.
PS: Minu enda viimane, mitu kuud kestnud vaidlus käis teemal, et meie kandis 3G paremini tööle hakkaks ning, et helistajad ei peaks kogu aeg 2G võrku selleks kasutama.
Ja nagu alati, Mina võitsin ning nüüd, kenasti, pärast tollast mitmekuulist vaidlemist, on siiamaani olemas korralik ja stabiilne 3G levi.
|
|
Kommentaarid: 284 loe/lisa |
   |
11 :: |
211 |
|
tagasi üles |
|
 |
mikk55
HV veteran

|
31.10.2016 16:30:24
|
|
|
tahanteada kirjutas: |
Isegi VDSL võimekus on kõvasti kasvanud ja kliendid pole kiirustanud oma 12/1 kiiruseid 20/5 peale viima. Tõsi tehakse ja tehakse ka selle käigus kui pakutakse uut TeliaTV teenust juurde vms. Siis võtab klient uue ruuteri ja tõstab kiirust aga ise pole paljud taibanud küsida sest...pole vajadust olnud. |
Nende aeglaste kiiruste juures on tihti põhjuseks see, et Telia ei viitsi ning ei taha oma töötajaid koolitada Meistriteks vaid on täiesti rahul kul tal töötavad Õpipoisid, vahest harva ka Sellid.
Ja nii see on - mul kukkus viimati "suu imestusest lahti" kui ma kuulsin, et Telia kliendi 4G antenni käis paigaldamas Õpipoiss , ise üles tunnistades nii seda, et paigaldab elus alles teist antenni ning et ta ei tea tegelikult ei raadiotehnikast ega antennitehnikast mitte kui tuhkagi. Õnneks värk kuidagimoodi töötab, tõsi - kõikuva kiiruse ja kõikuva kvaliteediga ning omanik arvab, et nii peabki olema sest Tehnik nii talle olevat öelnud.
Ja kui see oleks mina olnud, siis mina poleks seda Õpipoissi üleüldse maja katusele lubanud kuna Õpipoiss tohib töötada ainult koos väljaõppinud Meistriga ning kes vastutab Õpipoisi töö kvaliteedi eest kui ka ohutuse eest, et Õpipoiss "katuselt alla ei lendaks".
------------------------
Ja teine asi, mis mind jätkuvalt hämmastab, et Telia pole siiamaani saamud üle Eesti Telefoni aegsest lastehaigusest kus kõike tuleb ajada kas läbi tuttavate, kes Telias töötavad, või siis kuude viisi vaieldes, et tehnikud suudaks oma tööülesandeid täita. Neidsamu tööülesandeid siis milleks nad on tööle palgatud ja mille eest nad igakuidelt palka küsivad.
PS: Minu enda viimane, mitu kuud kestnud vaidlus käis teemal, et meie kandis 3G paremini tööle hakkaks ning, et helistajad ei peaks kogu aeg 2G võrku selleks kasutama.
Ja nagu alati, Mina võitsin ning nüüd, kenasti, pärast tollast mitmekuulist vaidlemist, on siiamaani olemas korralik ja stabiilne 3G levi. |
Telia internetikaabel oli mitu km eemalt katki . Öeldi, et minu juures kehv kaabel (kuuesooneline maakaabel krundi peal Telia postist majja...) ja pakuti 10 000 maksvat valguskaabli liitumist lahenduseks. Pika protsessimise peale tegid nad oma kaabli korda .
_________________ Tegelen autovõtmete lisamisega (peamiselt BMW ja Mercedes) ja osade autode puhul ka plokkide kodeerimisega jne. |
|
Kommentaarid: 53 loe/lisa |
   |
51 |
|
tagasi üles |
|
 |
jeesus188
kodustatud

|
01.11.2016 11:30:23
|
|
|
Panen siia ka
_________________ This message was sent from space using stargate
Inimene on troopiline AHV Aga kes on naine? Valge on ka inimene !
"Vaese inimese juttu räägid. Kui tundub kallis, siis on see kellelegi teisele mõeldud" |
|
Kommentaarid: 71 loe/lisa |
   |
64 |
|
tagasi üles |
|
 |
Mnator
HV Guru
|
01.11.2016 11:35:32
|
|
|
Panen siia ka :
Sa ostagi üks neist neljast ja mured murtud.
|
|
Kommentaarid: 1 loe/lisa |
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
rocki
Kreisi kasutaja

|
07.11.2016 14:22:49
|
|
|
jeesus188 kirjutas: |
Panen siia ka
|
ja toetavad telefonid, mille op süsteem on praktiliselt surnud...
Samas tahaks ka teada, et kas teised ka toetavad
_________________ Asju saab kah teisiti teha! |
|
Kommentaarid: 7 loe/lisa |
   |
6 |
|
tagasi üles |
|
 |
can860
HV vaatleja
|
07.11.2016 20:22:57
|
|
|
rocki kirjutas: |
jeesus188 kirjutas: |
Panen siia ka
|
ja toetavad telefonid, mille op süsteem on praktiliselt surnud...
Samas tahaks ka teada, et kas teised ka toetavad |
iPhone'd toetavad alates 6-st. Teiste kohta ei oska kommenteerida.
Huvitav tõesti, miks see projekt Telial toppama on jäänud. Ja tõesti, isegi need vähesed toetatud mudelid on valitud maailma ühe kõige väiksema turuosaga telefonidest.
|
|
tagasi üles |
|
 |
rocki
Kreisi kasutaja

|
08.11.2016 08:49:33
|
|
|
Telia võiks teema arendust kommenteerida. Iseenesest käravad enamus uuemaid telefone, sest 4G on nõutud ning on kõigil olemas.
_________________ Asju saab kah teisiti teha! |
|
Kommentaarid: 7 loe/lisa |
   |
6 |
|
tagasi üles |
|
 |
jeesus188
kodustatud

|
|
Kommentaarid: 71 loe/lisa |
   |
64 |
|
tagasi üles |
|
 |
A.S.
HV Guru
|
|
Kommentaarid: 33 loe/lisa |
   |
33 |
|
tagasi üles |
|
 |
indrpo
HV Guru
|
08.11.2016 20:16:34
|
|
|
Fantastiline kirjatükk.
Võib ju kliendi arvamusest aru saada, samas:
1. Kõik tõstavad aasta aastalt hindu, kas Telia ei tohi siis korra 10+ aasta jooksul (viga, oleks pidanud iga aasta euro otsa keevitama) MinuEMT paketti üle viia tänaste hindade peale ning koos sellega värskendada ka paketis sisalduvaid teenuseid?
2. Lojaalne ja Staazikas klient on Ettevõttele väärtuslik siis kui ta maksab. Vabandust 1€ sentidega 1 numbri eest, pole veel kuldkliendi staatuses klient.
3. Telia oli ka EMTna juba Rootsi omand, seega see ei muuda olukorda, lihtsalt aeg on töö teinud ja need sajad paketid on vaja kõik võrdsele tasemele viia, muidu ei saa lihtsalt enam midagi uut välja tuua.
4. Avalik saladus on tõesti see, et eesti turul on mobiiliturg täis müüdud mistõttu konkureerivad ettevõtted teevad kordamööda sooduspakkumisi alla oma hinna, lihtsalt kliendibaasi kogumiseks ja hoidmiseks. Pole ju mõtet täna öelda kõikidele klientidele, kuulge me hoiame teid ja võtke 1€ pakett. Järgneks pankrot. Selle asemel tekib numbri liigutamisel olukord kus kaks pakkujat hakkavad oma pakkumisi esitama kuni klient otsustab kas minna või jääda. (ausalt ei käi pühapäeva õhtuti selveri köögiletis odavaid, säilivustähtaja piiril olevaid tooteid otsimas, pole küll täpselt võrdsustatav aga iga asjaajamine on omaette ooper, seega kui tahtmist on, miks mitte)
5. Pakkumise koostamisel tuleb teenindajal ja kliendil viisakalt suhelda, et aru saada, mida klient vajab ja mida mitte. Selge on see, et nuputelefoni kliendile oleks isegi mina leidnud leti pealt odavama pakkumise kui 8€ ja 50cent. Võib oletada, et pakkumise käigus läks ühel suhtlejatel käest ära ja nii see jäi.
6. See, et klient jääb Telia kliendiks, on kindlasti mingi muu tagamaa, kui mulle meeldib olla EMT klient. Küllap võime selle üle ise mõelda. Samas mina kliendina kindlasti valin turgu hinna ja kvaliteedi osas, ükskõik mis mulle niisama meeldib.
|
|
   |
226 |
|
tagasi üles |
|
 |
puna
HV Guru

|
08.11.2016 20:26:40
|
|
|
Paraku alati ei taha asi viisakalt lõppeda tunnen asja vägagi oma mättaotsast võttes näiteks koduse neti ja TV teema mis oli minul
eelpool ka kirjas mis värk oli ja sai üle mindud Starmani kliendiks
Samas mobiiliasjadega ei soovi ise Teliast ära minna kuna kunagi sai mõõt samamoodi Elisast täis
|
|
Kommentaarid: 361 loe/lisa |
   |
313 |
|
tagasi üles |
|
 |
KillFrenzy
HV Guru

|
08.11.2016 21:19:37
|
|
|
Helistab ükspäev peale kella 18 mulle teliast müügimees ja arvab et võiksin diili kliendiks tulla.
Loen talle ette palju mul praegu gb ning palju reaalselt kasutan ja minuteid on ja palju maksan, pakub kallimat paketti.
Ütlensin et ma lugesin ette ju palju gb kulutan, miks peaksin rohkem maksma hakkama, et davai võta gb vähemaks mis siis pakkuda saad.
Pakub diil 14.99€ ja sellest 50% soodustust kaheks aastaks. Lasin selle info omale maili panna, lugesin ükspäev läbi ja vastasin et davai teeme ära, ning et nimi ja mail ja tel. number on teil olemas ja olen telia klient kas vaja veel mingeid andmeid?
Poolteist päeva läheb mööda, et nemad otsisid ja värki aga ei leia minu andmeid kuskilt (enda numbrilt teliasse helistades isegi nimepidi tervitatakse)
Loen siis talle oma andmed ette, räägib siis uuesti üle et tähtajaline leping 2 aastat jne. Ma sellepeale et ootoot, mis tähtajaline, et kui soovin enne 2aastat lõpetada mis siis saab. Siis tuleb tasuda leppe trahv. Loobusin, pidas omal ülemusega nõu, et saavad vähendada tähtaega aasta peale.
No kes krt teeb aastal 2016 mingi tähtajalise mobiililepingu.
Nagu näha, siis telia sisene info liikumine on ikka veel täiesti katki
Saadetud mailis pole sõnagi 2 aastasest kohustusest ega leppetrahvidest
Ainuke koht kus 2 aastat ja tähtaega mainitakse on siis kui soovid mingit junntelefoni saada.
Lisaks saate võimaluse valida endale nutitelefoni, mis toimetatakse Teile 0.- € kohe koos lepingutega koju kätte.
Järgnevale telefonimudelile saame pakkuda 100% soodustust telefoni hinnast!
Huawei Y5
Coolpad Porto S
Valides soodustusega telefoni on lepingu tähtaeg 24 kuud. |
|
|
Kommentaarid: 151 loe/lisa |
   |
133 |
|
tagasi üles |
|
 |
indrpo
HV Guru
|
08.11.2016 21:25:41
|
|
|
puna kirjutas: |
Paraku alati ei taha asi viisakalt lõppeda tunnen asja vägagi oma mättaotsast võttes näiteks koduse neti ja TV teema mis oli minul
eelpool ka kirjas mis värk oli ja sai üle mindud Starmani kliendiks
Samas mobiiliasjadega ei soovi ise Teliast ära minna kuna kunagi sai mõõt samamoodi Elisast täis |
See lõpptulemus võib-olla erinev.
Mul isegi sõber pani hästi, kui uus nuti pult tuli ja noh, harjumuspärased numbrid kadusid puldilt. Kriitik tõmbas saba jalge vahele ja võttis Starmani.
Lõpptulemusena on vastus, et üks ja sama pask ikka.
Arusaadavalt ei mõista inimest hukka, talle lihtsalt ei meeldigi midagi. Käime koos uusi autosid vaatamas, testimas ja ilmselgelt pole ühtegi autot mis oleks vigadeta. On lihtsalt enamvähem sõidetavad autod.
Samas kui löön lauale kaks argumenti mis mulle endale on tähtsad, mobiililevi ja selle neti kiirus ning stabiilsus, teine asi teleri vaatamisel, reklaamivabad saated järelvaatamisest. Siis antud juhul mugavat alternatiivi pole.
On kindlasti alternatiivina olemas mobiili puhul odavam hind koos suuremate netimahtude ja kõneminutitega (levi osas ei oska veel asukohtades sõna võtta peale selle, et Tele2 mast on näha ja toas rääkida ei saa, Elisa mast on mõne kilomeetri kaugusel kodust ja võiks isegi toimida samas Telia mast on maja kõrval).
Kui järelvaatamise alternatiive otsida siis saaks ju ka ise tasuta mingi asja aretatud, samas mitte nii mugavat kui Telial. Saaks ka konkurentidelt osta aga seninähtust, oleks isegi enda aretatud asi lihtsam.
KillFrenzy, eridiilidel tehakse pea alati tähtajaline ja enamasti pole kliendil ka selle vastu midagi kui saab soodsama teenuse. Kui nüüd küsida kas Telia on ainuke, ei, iga päev soovitan klientidele teenust ja igal teisel on kas Elisa või Tele2 tähtajaline tiksumas, alati pole see ka just kõige odavam diil.
viimati muutis indrpo 08.11.2016 21:29:42, muudetud 2 korda |
|
   |
226 |
|
tagasi üles |
|
 |
sooty
HV veteran
|
08.11.2016 21:27:51
|
|
|
KillFrenzy, Selle fööniga proovivad õnge tõmmata. Elisa pakkus kunagi enda sooduspakettidega Galaxy Prime'i. Niisama ei tohiks küll tähtajalist olla. Äkki oli vigane info arvatust hullem?
Kunagi olid Telial need tähtajalised föönid täitsa OK valik, sest sai 12 kuud Spotify'd ja lubati ennetähtaegselt kogu föön ära maksta (mis pärast spotify lõppu oli mõistlik valik), aga nüüd 6 kuud ja ei tasu ühestki otsast ära.
|
|
Kommentaarid: 12 loe/lisa |
   |
12 |
|
tagasi üles |
|
 |
KillFrenzy
HV Guru

|
08.11.2016 21:33:19
|
|
|
sooty, ei mingist telefonist meil juttu ei olnud, ütlesin ka müügimehele, et ma saaks aru kui mingit seadet pakutakse, et siis tähtajaline kohustus, siis ütles et kui soovi on saaks 80€ soodmsalt valida telefoni vms. Ja et see 50% diili paketi soodustus peab ju millegi arvelt tulema.
Edaspidi saadan kõik müügimehed pikalt. Pangu kogu info ja leping maili, loen läbi kui sobib digiallkiri ja tehtud.
Mõni ullike lähebki õnge, kuller ukse taga lepingu ja simiga, kirjuta siia, siia ja siia alla ning ongi tehtud. Kes see ikka õues ukse taga sellise ilmaga seda lepingut täpselt lugema hakkab.
|
|
   |
133 |
|
tagasi üles |
|
 |
Betamax
HV Guru

|
08.11.2016 21:35:45
|
|
|
Telial oli see telefonimüük outsource'itud viimati ja neil tegelastel pole otsest ligipääsu kliendiandmetele. Olen seda isegi kogenud.
Sa oled kirjeldanud ajavahemikke "ükspäev". Võimalik, et sind kanti juba maha, kuna pikema aja jooksul ei vastanud.
|
|
Kommentaarid: 730 loe/lisa |
   |
551 |
|
tagasi üles |
|
 |
KillFrenzy
HV Guru

|
08.11.2016 21:38:55
|
|
|
Betamax, reede õhtul helistas ja saatis maili, et 7 päeva kehtib pakkumine. Eile hommikul vastasin mailile, täna peale 18 helistas uuesti siis.
Uhkelt on mailile alla kirjutatud müügimehe nimi ja Telia Eesti AS.
|
|
   |
133 |
|
tagasi üles |
|
 |
softis
HV Guru

|
08.11.2016 22:05:47
|
|
|
Olen ise juba ma ei teagi, mis aastast Telia mobiilivõrgu klient ja aastas umbes 2-3 korda helistatakse mõlemas konkurendi juurest ja uuritakse, et kuidas paketid, kuidas hind jne. Alati on tulemus pm see, et pakutakse 500-1000 minutit (mul praegu on 400 ja jääb üle alati mingil määral) kõnesid, mingi hulk sõnumeid ja siis mingi x arv netti (number kõigub aga alati suurem kui Telia oma). Hind on tavaliselt jäänud nende pakkumistega umbes 2-10€ odavamaks Telia omast (nii suur vahe on seetõttu, et sain sügisel algul Telialt üllataval kombel odavama pakkumise 4g tõttu). Alati hakkavad nad kokutama (nii lihtsalt müügiinimesed kui ka reaalselt T2, E töötajad) kui ma loobun põhjusel, et nad ei suuda levikvaliteeti tagada selliselt nagu mul vaja oleks. Ja reaalselt, mitte ükski mu sõpradest-tuttavatest, kes on E või T2 klient, ei soovita nende võrkudesse üle minna
Ja Telias olen mElu vms pakett see on kasutaja. Ei ole mingit Diili vms säästupaketti. Ilusti alla 10€ kuus saab hakkama. Ei näe pointi paari € pärast hakata operaatorit vahetama, kus leviga võib probleeme esineda.
E: kui mõtlema hakata, siis 2 aastaga olen Teliaga (nii nende poolse pakkumise kui ise paketti mudides) oma lepingu kuutasu 20€ pealt üle poole alla saanud.
_________________ www.FunBox.ee - kvaliteetsed õhupallid, värvikad kostüümid ja kõik muu vajalik meeldejääva peo korraldamiseks! |
|
Kommentaarid: 21 loe/lisa |
   |
21 |
|
tagasi üles |
|
 |
|
lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
|