Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
Raiz80
HV vaatleja
|
27.10.2016 07:48:51
|
|
|
Kas TP-Link Archer MR200 ( https://www.klick.ee/tp-link-archer-mr200 ) oleks ka mõeldav F4G kasutamisel? Tehnilised näitajad hinna kohta (saab ka odavamalt, kui Klickist) on ju päris head.
Edit: kas sellel ruuteril on võimalus käsitsi valida ja lukustada LTE sagedust (800, 1800, 2600)? Mitte kuskil ülevaadetes ja videotes pole seda näha.
|
|
tagasi üles |
|
 |
XeStAiSy
Aeg maha 60
|
27.10.2016 22:20:14
|
|
|
indrekp kirjutas: |
Margus, tarkvarad ei aegu pigem kui on vajadus tuleb teha ja välja lasta parandus. Antud juhul kõige kriitilisem viga on see, et klient ei saa ise vajadusel sisevõrgu aadressi muuta, õigemini muuta saab aga dhcp poolis ei muutu GW ja siis on vaja kaughalduse abi. Lahendata, harva vaja aga siiski.
Tähtaega ei oska öelda aga kui midagi muud parandada ei ole, küll see varsti tuleb.
See suvine jutt kehtis selle V2 kohta, jaanuarist oli sees V1, suve jooksul lasti peale V2 ja millalgi peaks siis V3 vms. tulema. |
Mina olen mitu kriitilist bugi sellel aegunud firmwarel
1 väike paus tuleb aegajalt sisse liikluses
2 Update dyndns töötab kuidas jumal juhatab ja ikkagi peab arvutis kasutama kuigi võiks toimida purgis
3 IP muutub kuidas jumal juhatab ometigi on kindel ip tellitud ja pordid lahti
4 on sinu pakutud bug
Ilmselt Zyxeli poole Teila kliendid ei pea pöörduma Ja firmware probleeme peab lahendama Telia siis Hakake parandama mehed ilmselt tuleb bug reporte kõvasti rohkem kui minu pakutud lte3311 kohta
_________________ Punktkeevitus patareidele/akudele. Akutrelli/laptopi/e-bike. PM |
|
Kommentaarid: 12 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
11 |
|
tagasi üles |
|
 |
Pailaps
HV Guru
|
27.10.2016 22:35:28
|
|
|
Margus kirjutas: |
indrekp kirjutas: |
Margus, tarkvarad ei aegu pigem kui on vajadus tuleb teha ja välja lasta parandus. Antud juhul kõige kriitilisem viga on see, et klient ei saa ise vajadusel sisevõrgu aadressi muuta, õigemini muuta saab aga dhcp poolis ei muutu GW ja siis on vaja kaughalduse abi. Lahendata, harva vaja aga siiski.
Tähtaega ei oska öelda aga kui midagi muud parandada ei ole, küll see varsti tuleb.
See suvine jutt kehtis selle V2 kohta, jaanuarist oli sees V1, suve jooksul lasti peale V2 ja millalgi peaks siis V3 vms. tulema. |
Mina olen mitu kriitilist bugi sellel aegunud firmwarel
1 väike paus tuleb aegajalt sisse liikluses
2 Update dyndns töötab kuidas jumal juhatab ja ikkagi peab arvutis kasutama kuigi võiks toimida purgis
3 IP muutub kuidas jumal juhatab ometigi on kindel ip tellitud ja pordid lahti
4 on sinu pakutud bug
Ilmselt Zyxeli poole Teila kliendid ei pea pöörduma Ja firmware probleeme peab lahendama Telia siis Hakake parandama mehed ilmselt tuleb bug reporte kõvasti rohkem kui minu pakutud lte3311 kohta |
Edit : Nr #3, ma huvi pärast küsin, kas zyxelis on seadistatud APN: static.emt.ee ? valiku fix puhul on tegemist avaliku dünaamilise ip näol. Muuta saad paremast nurgas peituva wizardi näol. Näeb võlukepi moodi välja.
_________________ Ma trollin 50% oma postitustest. |
|
Kommentaarid: 56 loe/lisa |
   |
52 |
|
tagasi üles |
|
 |
sass24
HV kasutaja
|
|
Kommentaarid: 10 loe/lisa |
   |
9 |
|
tagasi üles |
|
 |
XeStAiSy
Aeg maha 60
|
|
   |
11 |
|
tagasi üles |
|
 |
indrpo
HV Guru
|
28.10.2016 07:37:49
|
|
|
Kõik mis on teenusepakkumisega seotud probleemid,peavad saama lahenduse.
1. Ip muutmine=oluline
2. Staatilise ip said käima nagu aru sain. Üldiselt paigaldab staatilise ip seadme tehnik ja teeb vajaliku häälestuse, siiski on telia soov see automatiseerida,tegevusi on tehtud ja tehakse.
kui tegemist on staatilise ip teenust omava simiga siis on lubatud nii dynaamilise teenus fix apn kui ka static.emt.ee, hiljem peaks ühendus tekkima automaatselt lubatud apnile ehk antud juhul tuleks telial fix ära võtta või muu lahendus leida.) vanasti käis kõik käsitsi ja 2000 tehti kõik käsitsi telnetis. Tänapäeva mugavas maailmas ei piisa isegi sellest kui teenusepakkuja kõik valmis teeb,peab olema automaatne.
3. Dyndns ehk lisasätted mis on tarkvaras sees ja pole telia prioriteet, töötavad antud tarkvaras täpselt nii hästi kui töötavad. Kui arendajatel igav on, kyllap tegelevad.
4. Internetile tuleb paus sisse? Siin võib probleem mitmes asjaolus olla, kui see avaldub nüüd mitmes seadmes ja häirivalt siis 123. Paraku ei toimiks siis ka minutv stabiilselt kui zyxel kõigil ühendust pidurdab.
Seni on vaatamata riistvarale zyxel huaweist parem olnud.
Et vigadest kaasa rääkida peaksin ise ka kasutusele võtma või kuulama teid ja kliente ning infot võrdlema, mis vigane võiks olla.
Seadme arendus kuulab ametlikult probleeme rikete poolt kui kliendid pöörduvad, siis on võimalik probleemi logida. Kui teie info edastan, on see neile ainult teadmiseks info.
|
|
Kommentaarid: 259 loe/lisa |
   |
2 :: |
226 |
|
tagasi üles |
|
 |
XeStAiSy
Aeg maha 60
|
28.10.2016 11:10:55
|
|
|
Sai 11 euri väljaminek tehtud SMA otsad ka kokku oli 12 35dbi antenn ainult 10-14 eurot ma usun ,et on parem kui need 5 dbi antennid
Vaatame kuidas see junn edeneb sai valik tehtud
Seal hinnad muutuvad pidevalt siis peab kärme olema kui korralikult ostetud ja antud tagasisidet poele
link
Kui junn käes eks siis puhub.
ebays samad junnid sama hinnaga
http://www.ebay.com/sch/i.html?_from=R40&_trksid=p2050601.m570.l1313.TR0.TRC0.H0.Xlte+35dbi.TRS0&_nkw=lte+35dbi&_sacat=0
Mis seal traadipuntral ja plastikul ikka valesti saab olla.
_________________ Punktkeevitus patareidele/akudele. Akutrelli/laptopi/e-bike. PM |
|
   |
11 |
|
tagasi üles |
|
 |
sass24
HV kasutaja
|
29.10.2016 00:01:30
|
|
|
See hiinlaste dBi number on samasugune, kui valjukate võimsus ehk liiguta julgelt koma tagasi ja siis vaata, kas ei tule veel 1 komakoht liigutada. Pane korralik reha välja, sellest on teoreetiliselt tolku. Näiteks Iskra P-56. 3311-l on eestvaates parempoolne sisend tundlikum. Vähemalt minu omal oli.
Soomlastel on need ka MIMO-na link . Pane tähele, "vaid" kuskil 10 dBi sõltuvalt sagedusest.
tsitaat: |
3. Dyndns ehk lisasätted mis on tarkvaras sees ja pole telia prioriteet, töötavad antud tarkvaras täpselt nii hästi kui töötavad. Kui arendajatel igav on, kyllap tegelevad. |
Natuke julm suhtumine.
|
|
   |
9 |
|
tagasi üles |
|
 |
XeStAiSy
Aeg maha 60
|
29.10.2016 16:38:52
|
|
|
sass24 kirjutas: |
See hiinlaste dBi number on samasugune, kui valjukate võimsus ehk liiguta julgelt koma tagasi ja siis vaata, kas ei tule veel 1 komakoht liigutada. Pane korralik reha välja, sellest on teoreetiliselt tolku. Näiteks Iskra P-56. 3311-l on eestvaates parempoolne sisend tundlikum. Vähemalt minu omal oli.
Soomlastel on need ka MIMO-na link . Pane tähele, "vaid" kuskil 10 dBi sõltuvalt sagedusest.
3. Dyndns ehk lisasätted mis on tarkvaras sees ja pole telia prioriteet, töötavad antud tarkvaras täpselt nii hästi kui töötavad. Kui arendajatel igav on, kyllap tegelevad. |
Natuke julm suhtumine. |
mul kõigub kergelt et saavutada 3 pulka signaalitugevuseks siis igasugune väliantenn muutub absurdseks.
pole see 2 pulka ka paha.
Indeed sellise suhtumisega inimene pole suurem asi. Ise laseks kohe lahti.
|
   |
11 |
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
29.10.2016 16:56:52
|
|
|
Natuke julm suhtumine. |
mul kõigub kergelt et saavutada 3 pulka signaalitugevuseks siis igasugune väliantenn muutub absurdseks.
Indeed sellise suhtumisega inimene pole suurem asi. Ise laseks kohe lahti. |
See antenn, mille tellisid, on samuti välisantenn ning kui tahad saada kvalteeti, siis pead selle - mingi 3-10 meetrit üle katuse tõstma.
Vastasel juhul - samuti toas -püüab see antenn sul ainult Müra ja võid saada ka kordi halvema tulemuse kui ilma sellise antennita. Või siis jooksed ringi mööda tubasid ja otsid taga kohta kus on olemas signaal, mitte müra.
Ei räägi asjata - on majapidamises olemas ka"plaat-antenn" ja kenasti on näha kui kehvake tulemus on tubastes tingimustes. Ning samuti tuleb tubasid "läbi kammida", et taga otida kus leiab signaali ning kus leiab ainult müra.
Mis aga signaalipulkadesse puutub, siis kvaliteeti saada tahtes peab põlema ikkagi 4 pulka, veel parem 5 pulka.
Igasugu 2-3 pulka võib rahulikult ära unustada. Kasutan igapäevaselt Telia Simpelit, kui lubada signaalitugevuseks 3 pulka, siis on kvaliteet ning lubatud Simpeli kiirus 10Mbit/s olematu. Kui on 4 pulka, siis võib kiiruse ning kvaliteediga rahule jääda.
Asun Telia mastist-saatjast nii 1km. kaugusel, seega on kenasti näha, et ka isegi masti lähikonnas on vaja ikkagi väga head signaalitugevust, et LTE-kvaliteeti kätte saada.
|
|
Kommentaarid: 284 loe/lisa |
   |
11 :: |
211 |
|
tagasi üles |
|
 |
napoleon
Unknown virus

|
29.10.2016 17:46:01
|
|
|
Tiheasustusega piirkonnas ei pruugi kilomeeter mastist enam "lähikonnas" olla, linnas keeratakse ju signaali maha ja pannakse rohkem saatjaid.
|
|
Kommentaarid: 77 loe/lisa |
   |
60 |
|
tagasi üles |
|
 |
Pailaps
HV Guru
|
30.10.2016 11:58:05
|
|
|
Natuke julm suhtumine. |
Indeed sellise suhtumisega inimene pole suurem asi. Ise laseks kohe lahti. |
Väliantenn on vajalik, et suunata vastuvõetavat signaali. Internetis käies tõenäoliselt ei tähelda tihti, et toimub ühe tugijaama küljest teise külge ümberlülitumine.
Midagi striimides, kas videot vaadates või raadiot kuulates on viimast hetkelise pausina tunda, kui puhver tühjenenud.
Seega tasuks ruuteris sagedus lukustada ja suundantenni kasutada. Muidugi viimane tähendab, et võimalike mastirikete puhul ühendus puudub täielikult.
Ma saadaks võimaliku vigade teavituse tugi@telia.ee aadressi peale. Samas peab arvestama, et internet , kui põhiteenus toimib ja lisateenuste parandamine võtab vähema prioriteetsuse tõttu rohkem aega.
indrekp väljendusviis ei olnud just kõige parem, kuid siiski andis ta ausa hinnangu.
_________________ Ma trollin 50% oma postitustest. |
|
Kommentaarid: 56 loe/lisa |
   |
52 |
|
tagasi üles |
|
 |
XeStAiSy
Aeg maha 60
|
30.10.2016 14:46:35
|
|
|
See ei ole väliantenn teiseks ma ei hakka kiirustama sellega kui jubin käes ja sisuliselt on parem, siis ei hakka ma rohkem selle asjaga pingutama kui muutuseid on. Jubin peaks jõudma novembri keskel niikaua ei võta asja tõsiselt.
Teine asi purk ringi vahetada kuid selline tegevus ka ei vääri ennast, kui raud vigane ei ole.
1 veidrus veel mis jandi pärast ma pean weebibrowseri ruuteris aktiivse hoidma ,et apache serveeriks, localhost toimib igakell. Intenos oli asi korras. Kui browserit ruuteri login screenis hoida siis tulevad lehed lahti nii mobiilis ka kui browser kinni panna serveerimine läheb katki.
|
   |
11 |
|
tagasi üles |
|
 |
indrpo
HV Guru
|
30.10.2016 17:53:45
|
|
|
Margus, Ilmselt tuleks täpsustada mida sa apatche serveerimiseks pead kuid saan aru, et sisevõrgus on ok aga üle välisvõrgu on probleemne. Siis on ainult üks vastus, dünaamilise ipga, loogiline, staatilisega peab olema asi paigas.
Nimelt 4G taga katkestatakse ip sessioon hetkega kui mingit liiklust ei toimu, taastatakse hetkega kui liiklus toimub kuid ip ei pruugi enam sama olla. (erinevalt kaabliühendustest)
Mis puudutab levi ja antenni ja sagedust jms.
Viimane info ja teadmine on see, et antenn tuleks pea alati ruuterile järele ühendada, see mida Telia pakub (keegi ei keela muidugi aliexpressi traadijupiga katsetada, või kusagilt mujalt sarnane NELLY antenn osta)
Kui antenn on õiges suunas tugijaama poole siis levi indikaatoriks olev tuluke ehk levipulk, ei ütle kliendile tegelikult suurt midagi peale selle, et levi on olemas.
näiteks kui tugijaamas on kolm sagedust 800, 1800 ja 2600 siis mingil mõistlikul kaugusel väliantenniga võib olla levituled põhjas 800Mhz peal, keskmised pulgad 1800 peal ja 1 levipulk 2600Mhz peal, vaatamata sellele on kõige parem kõrgem sagedus kus on vähem tarbijaid ja suurim läbilase. Täpsemalt annavad aimu ilmselt leviparameetrid numbritena mida on võimalik menüüst näha.
Pealegi on tugijaama inteligents antud juhul häälestatud valima kliendi jaoks parimat sagedust nii leviparameetrite kui koormuse osas. Seega minu soovitus on panna korralik!! antenn lähima tugijaamani paika, sagedus automaatseks ja kontrollida mis saab. Kui probleem on liigselt madal sagedusel kinni olev seade, võib ju käsitsi tuunida aga võib ka tehniku abi paluda.
|
|
Kommentaarid: 259 loe/lisa |
   |
226 |
|
tagasi üles |
|
 |
XeStAiSy
Aeg maha 60
|
30.10.2016 19:18:37
|
|
|
Serveerimisel pean silmas veebilehte mis on nähtav väljast. Asi toimib niikaua kui on avatud zyxeli web login browseris. Kui ma browseri kinni panen login lehel, siis keegi sisse ei saa. Ok kui ruuter ühenduse maha viskab kui aktiivne pöle siis on rida lahendusi millega ühendus püsti hoida. Ma ei ütleks ,et pidevalt droppib ühendust, siis peaks teamspeak pidevalt logima disconnected ja connected. Ma ei vaidle vastu sellele et ühenduse prioriteet läheb madalamale kui aktiivne pole siis see on kasulik teistele. Sellevastu ma pole sisuliselt see ei sega.
Ilmselt Sain selle korda dynamic routing aitas.
|
   |
11 |
|
tagasi üles |
|
 |
Amdfan
HV Guru
|
01.11.2016 01:07:19
|
|
|
Sai katsetamiseks võetud TL-MR3420 ruuter ja Huawei E3372h-153 4G pulk.
Nett töötab, aga mida tööle ei saa on pordisuunamised.
Pulk on mitte HiLink versioon, arvutisse otse ühendades sai Huawai MobilePartner softiga seatud profiil paika.
Kasutusel on ka staatiline IP variant ja Telia poolt ka kinnitus, et nende poolt on pordid lahti.
Kui ruuterile pistsin WANi pessa kaabli järgi, siis pordisuunamised töötasid.
Olen ma midagi ise maha maganud või on keegi sarnase teemaga kokku puutunud?
Kahjuks ruuter on uuem V3 versioon, seega ei leidnud praegu ka mingit kolmanda osapoole firmware.
|
|
Kommentaarid: 334 loe/lisa |
   |
1 :: |
309 |
|
tagasi üles |
|
 |
sass24
HV kasutaja
|
03.11.2016 01:44:05
|
|
|
Närvide säästmiseks võin 50 €-ga müüa Huawei E5172As-22. Selle paned üles ja unustad. Kui huvi, ps.
|
|
   |
9 |
|
tagasi üles |
|
 |
dentartu
HV kasutaja
|
03.11.2016 11:45:10
|
|
|
Amdfan kirjutas: |
Sai katsetamiseks võetud TL-MR3420 ruuter ja Huawei E3372h-153 4G pulk.
Nett töötab, aga mida tööle ei saa on pordisuunamised.
Pulk on mitte HiLink versioon, arvutisse otse ühendades sai Huawai MobilePartner softiga seatud profiil paika.
Kasutusel on ka staatiline IP variant ja Telia poolt ka kinnitus, et nende poolt on pordid lahti.
Kui ruuterile pistsin WANi pessa kaabli järgi, siis pordisuunamised töötasid.
Olen ma midagi ise maha maganud või on keegi sarnase teemaga kokku puutunud?
Kahjuks ruuter on uuem V3 versioon, seega ei leidnud praegu ka mingit kolmanda osapoole firmware. |
huawei 3372 teeb nati mitte dial up nagu vanemat pulgat. Pulgas endas telneti kaudu saab porte suunata aga lihtsam kasutada lahendus sim ruuteris ja seal seadistada.
|
|
Kommentaarid: 11 loe/lisa |
   |
9 |
|
tagasi üles |
|
 |
MaXakas
Kreisi kasutaja

|
03.11.2016 15:39:06
|
|
|
dentartu, 3372-st peaks olema nii Hilink (teeb nati) kui "tavalisi"variante. Telia müüb hilink varianti.
Kas lobised niisama või tead midagi, mida keegi teine ei tea? Mulle teadaolevalt ei ole tehaseseades E3372h seadistamiseks ligipääsetav ei telnetiga ega muul viisil. Google mainib telnetiga firmavarest vaheetapina hilinkist tavaliseks flashimisel.
_________________ There is no such thing as allkiri! |
|
Kommentaarid: 45 loe/lisa |
   |
44 |
|
tagasi üles |
|
 |
kannid
HV vaatleja
|
03.11.2016 18:19:36
|
|
|
3372s firmwared ja web GUI'd asuvad:
http://www.lteforum.at/mobilfunk/firmware-versionen-hi-non-hilink-e3372h-inkl-mod.2691/
adb telnet versioon võimaldab telnetiga busybox'ile ligi saada ja saad ka iptablesit näppida sealt.
ADB kaudu saada ka teisi programme sinna installida - näiteks midnight commander et lihtsam faili systeemis ringi kolada.
märkus: enerinevatel web GUI'del on ka erinev funktsionaalsus. (a'la pordi suunamise võimalused või nende puudumine)
|
|
Kommentaarid: 8 loe/lisa |
   |
8 |
|
tagasi üles |
|
 |
Amdfan
HV Guru
|
04.11.2016 13:55:54
|
|
|
Tänud kaasamõtlejatele.
Pulk Huawei E3372h-153 on mitte Hinlink versioon, ehk siis see on tavaline dial up variant.
Katsetasin pulka ka otse masina küljes, pordid kenasti lahti ehk siis jah kurja juur TP-Link ise.
|
|
Kommentaarid: 334 loe/lisa |
   |
1 :: |
309 |
|
tagasi üles |
|
 |
LiivaneLord
Sõpradele "Olavi"
|
06.11.2016 00:56:24
|
|
|
Mobiilne koduinternet tähendab siis seda, et masti piirkonda registreeritakse uus klient, kelle jaoks eraldatakse (või lisatakse) mastile kiirus, mitte ei lähe jagamisele nagu tavalise mobiilse 4G puhul?
Miks kõik pordid suletud on? Miks ei võiks 1-2 porti avatud olla?
|
|
Kommentaarid: 20 loe/lisa |
   |
19 |
|
tagasi üles |
|
 |
napoleon
Unknown virus

|
06.11.2016 01:06:33
|
|
|
Pordid on avatud ja midagi otseselt ei registreerita ehk kiirus ei ole garanteeritud.
Ja tere tulemas HV-sse tagasi
|
|
Kommentaarid: 77 loe/lisa |
   |
60 |
|
tagasi üles |
|
 |
LiivaneLord
Sõpradele "Olavi"
|
06.11.2016 01:28:56
|
|
|
napoleon kirjutas: |
Pordid on avatud ja midagi otseselt ei registreerita ehk kiirus ei ole garanteeritud. |
Kust seda välja loed? :O Sirvisin teemat ja sellekohast infot pole.
Ja tere tulemas HV-sse tagasi  |
Tulin uurima võimalust, kuidas südalinna ilma kaablita netti saab. Kaablit ei saa, samas kui Telia esindus kiviga visata. Porte pole tihti vaja, aga korra-paar korda kuus ikka. Kui kuumaht alla 30GB ei ole, saaks probleemideta hakkama.
Läpakaga pole veel proovinud, et äkki kõrvalmaja korterelamus on mõni wifi vaba või vaikimisi parooli all.
|
|
Kommentaarid: 20 loe/lisa |
   |
19 |
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
06.11.2016 01:35:58
|
|
|
Pordid on avatud ja midagi otseselt ei registreerita ehk kiirus ei ole garanteeritud.
Ja tere tulemas HV-sse tagasi  |
Küsimus on tihti hoopis selles kas netikasutaja julgeb oma õiguste eest vaielda ja võidelda või "arvab, et Telekomid on mõisnikud kellede ees tuleb maani kummardada".
Mul on olemas 10 aastane pidevalt kasutatava mobiilneti kogemus - ei mingit kaablit, kuna kaabel on kauge minevik - ja mul on kogu aeg olemas olnud justnimelt see kiirus mis ka lepingus kirjas on.
Ja Teliaga on mul 16 aastat kasutusel Simpel ning vajadusel ka Simpeliga pakutav internet ning ka see on mul alati lubatud kiirusgea 10Mbit/s olemas.
Nii, et on ikka võimalik küll lubatud kiirus.
PS: Mina nõuan alati Kaupmehe käest seda kaupa mida ta on välja lubanud. Ma ei osta kunagi lubatust odavamat kaupa.
Ning ka Telekom on Kaupmees ning tema poolt pakutav kiirus on samuti kaup. Ja Telekomid teavad väga hästi, et vale kauba korral teen ma ikka üsna kõva "lärmi".
|
|
Kommentaarid: 284 loe/lisa |
   |
11 :: |
211 |
|
tagasi üles |
|