Avaleht
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Arvutifirmade, sidefirmade, logistikafirmade ja tootjate foorum »  Omniva / Eesti Post ja ELS arutelu märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 173, 174, 175 ... 285, 286, 287  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
jägaja
HV Guru
jägaja

sõnum 18.09.2016 21:39:34 vasta tsitaadiga

Ma tean seda Pcsto poodi miski viisteist+ aastat vist juba. Nendest bling-bling ühepäevaliblikatest veebipoodidest "julgevad" vist isa+emaahvid vist tuhandete eest kaupu ettemaksuga tellida?

Edit.
Miks see Pcsto jutt üldse omniva teemas arutusel on?
Pcsto teema on siin-> https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?t=412348

vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
felix kütt
HV vaatleja
felix kütt

sõnum 18.09.2016 23:25:02 vasta tsitaadiga

jägaja kirjutas:
Edit.
Miks see Pcsto jutt üldse omniva teemas arutusel on?
Pcsto teema on siin-> https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?t=412348

See minu viga, ma maksin ja märkisin omniva/els kulleri teenuse omale sealt koju toomiseks ja mõtlesin et kus mu pakk on aga tuli välja et nad saatsid hoopis dpd'ga...

Ning nagu ma mainisin juba ennegi sealt ostnud ja pakid kohale jõudnud küll, suurem osa oste tegin ma seal muidugi ajal mil nad Tallinna piires tõid ise ukseni ära.
Paistab et pakk on endiselt teel ja kõik tegelikult korras, lihtsalt ma olin ise segaduses sest ootasin et paki jälgimine toimub teises süsteemis/kulleriga ja siis peale kullerile üle andmist nad oma veebipoe süsteemis olid märkinud juba kohal olnuks saadetise.

Märt. kirjutas:
tsitaat:

kirja vigu

P.o kirjavigu
icon_rolleyes.gif

Mnjah, fair enough. Aga üks asi on suvaline foorumi sõnum, teine on ametlik äri veebileht.

Scott
Kreisi kasutaja
Scott

sõnum 19.09.2016 06:13:09 vasta tsitaadiga

Kuna siin DPD-d mainitud, panen oma juhtumi ka kirja.

Pakk veebipoest kohalikku Omniva postkontorisse märkega 'Nõudmiseni'. Seni probleeme pole olnud, kõik saadetised kenasti postkontorist kätte saadud, muuhulgas DHLiga tulnud ebay pakk, aga DPD pakiga probleem - seda vastu ei võetud. Kuller käis ennelõunal neile pakki pakkumas, ise läksin juba õhtul postkontorisse küsima. Teenindaja jutu järgi pole neil lepingut DPD-ga, kohapeal ei saavat Omniva jälgimisnumbrit külge panna ning olla saadetud DPD-kuller pakki Omniva kesklattu üle andma. Paluti järgmine päev järgi tulla, kui kesklaost Omniva kulleriga postkontorisse tuuakse. Siiski nii see asi ei käinud ja järgmine päev tahtis DPD ise paki mulle koju tuua. Et edasine pole käesoleva lõime teema, siis rohkem sellel ei peatu.

Ma ei saa aru, mis kriteeriumitel selline vahetegemine käib icon_confused.gif Eelmised DPD pakid võeti vastu (isegi samalt saatjalt, tõsi, sellega oli eelmine kord mitu aastat tagasi) ja sain kenasti kätte.

Samuti on olnud segadus hoiutähtaegadega. Kodulehel on kirjas, et pakki hoitakse 2 nädalat, nõudmiseni pakke kuu aega (ma ei venita järgiminemisega kuu aega, aga mõnikord läheb 8-9 päeva icon_lol.gif ). Ühe SportsDirecti pakiga oli aga nii, et nädal polnud veel täis, kui oli e-mail, et tulge kohe järgi, muidu saadavad hommikul tagasi. Sain õnneks paar päeva pikendada ja kui järgi läksin, küsisin nii lühikese hoiuaja kohta. Kui õigesti mäletan, oli põhjus selles, et saadetis oli kullerpakk, mitte tavapakk. Ja ikka seesama Barlin, kes kogu aeg SD pakke on transportinud ja tavapärase kahenädalase hoiuajaga olnud.

Kas klient peab teadma, mis vedaja talle paki toob ja mis tingimused Omnival sellele toojale kehtivad? Eriti juhul, kui saadetis on 'nõudmiseni'?

Teises teemas soovitati mulle forward2me lehte. Sealt tuleb pakk UPS-kulleriga, huvitav, kas nendega on Omnival koostöö ja see pakk võetakse postkontoris vastu? Niikuinii on UPSil tracking olemas ja näen, kui kohale jõuab.

(Kui keegi tunneb huvi, miks ma nõudmiseni pakke postkontorisse tellin, vaadaku lahkelt Postiseaduse § 30 lõike 1 punkti 4.)
Kommentaarid: 1 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 1
tagasi üles
fr3nzy
HV kasutaja
fr3nzy

sõnum 19.09.2016 07:16:54 vasta tsitaadiga

Eesti Posti kontotisse käivad ikka nnde pakid. Ei DPD, UPS ega keeg teine ei saagi pakke sinna jätta. DHL'iga on teine lugu, Neil on koostööleping ja kui pakk suunatakse omnivale kätte toimetamiseks, siis tegeleb omniva sellega ja ükskõik siis kuidas, kas kulleriga, postkontoisse vms. Olen natuke hämmingus, et DPD on su pakke varem Eesti Posti postkontorisse jättnud. Jääb mulje, et mõlema poole töötajad on siis mitte väga päedvad oma töös. Postkontoris hoiustatakse pakke 15 päeva, kui õigesti mäletan.
Kommentaarid: 25 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 24
tagasi üles
arm2004
HV Guru
arm2004

sõnum 19.09.2016 10:21:51 vasta tsitaadiga

tea kas DHL ja Omniva koostöö enam toimib? mäletamistmööda tõi mul viimati DHL paki DPD kohale.
felix kütt
HV vaatleja
felix kütt

sõnum 19.09.2016 10:32:52 vasta tsitaadiga

frenzo kirjutas:
Olen natuke hämmingus, et DPD on su pakke varem Eesti Posti postkontorisse jättnud.

Eks siis toovad kui sul seal P.O. kast on... pmst renditud post kast kontoris. Aga jah muuseas oma paki ma sain vähemasti just kätte.

napoleon
Unknown virus
napoleon

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 19.09.2016 11:52:11 vasta tsitaadiga

Toon teistsuguse näite. Oletame et tahtsin sõbrale tema käest laenatud asja tagasi viia, aga sõber polnud sel ajal kodus. Lähen siis postkontorisse ja ütlen, et võtke see nõudmiseni pakk nüüd hoiule, sõber tuleb varsti järgi. Võin kihla vedada, et nad kas keelduvad selle vastuvõtmisest või vormistavad selle tavalise postipakina ja küsivad selle eest raha. Omniva ajuvaba süsteemi teades eriti ei imestaks, et sel juhul teeks see pakk reisi sorteerimiskeskusesse ja tagasi ka ära.
Kui raha nõudma hakatakse, siis mina eraisikuna võin selle ju põhimõtteliselt ära maksta. Aga DPD või mõne muu kulleriga pole asi nii lihtne, kui neil Omnivaga lepingut pole, siis ega kuller seda ju omast taskust maksma hakka icon_wink.gif
Kommentaarid: 77 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 60
tagasi üles
jeesus188
kodustatud
jeesus188

sõnum 19.09.2016 11:55:01 vasta tsitaadiga

DPD saab ju teise aja kokku leppida, kasvõi teisel päeval, teises kohas icon_rolleyes.gif
Kommentaarid: 71 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 64
tagasi üles
salatoimik
HV Guru
salatoimik

sõnum 19.09.2016 11:57:33 vasta tsitaadiga

Tellige töö juurde kui teate et olete tööl sel ajal kui kuller käib icon_rolleyes.gif KUi just mingi 1 mehe kontor pole siis ei tohiks erilist probleemi tekkida kui ka ennast ei juhtu sel ajal seal olema
napoleon
Unknown virus
napoleon

sõnum 19.09.2016 12:06:49 vasta tsitaadiga

jeesus188 kirjutas:
DPD saab ju teise aja kokku leppida, kasvõi teisel päeval, teises kohas icon_rolleyes.gif

Kuidas ta selle siis kokku lepib, kui paki peal ongi saaja nimi, postkontori aadress ja nõudmiseni? icon_wink.gif Kulleri puhul pole see postiseaduse § ka määrav, kuller annab nagunii paki füüsiliselt üle mitte ei ürita postkasti toppida. Pigem on asi kas selles, et isik ei taha oma aadressi avaldada(näiteks elab Laagris kuuse tänaval icon_biggrin.gif ) või on ta liikumised nii prognoosimatud, et raske on konkreetset aega kokku leppida kui ta kindlasti kodus on.
Kommentaarid: 77 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 60
tagasi üles
salatoimik
HV Guru
salatoimik

sõnum 19.09.2016 16:07:55 vasta tsitaadiga

Omniva jätkab uudistega http://tarbija24.postimees.ee/3839603/seadust-tundvad-postiljonid-jatavad-postkastid-tuhjaks?_ga=1.150948085.254459502.1395680579

Mingisuguse muti kommentaari kohta, et tema vana ja peab libedaga postkastini roomama siis, ütleks et miks postiljon peaks libedaga tema ukse kõrval oleva kastini roomama?

asterum
HV vaatleja
asterum

sõnum 19.09.2016 21:54:41 vasta tsitaadiga

Kui mulle nüüd õigesti kõrva jäi, siis omniva teenib aastas 2M eur kahjumit. Näis kaua pidu kestab icon_smile.gif
tagasi üles
salatoimik
HV Guru
salatoimik

sõnum 19.09.2016 22:16:25 vasta tsitaadiga

omniva ei teeni, eesti post teenib

PCman kirjutas:
Krt.

Vaatasin omniva lehelt, et mu 2 pakki jõudis postkontorisse. Mõtlen siis, et laupäeval käib otsib ära. Aga oh üllatust - Põlva postkontor on laupäeviti suletud icon_evil.gif Varem oli kella 12-ni avatud ja nüüd sedamoodi..... icon_evil.gif
Koondamiste laine käis üle nagu kuuldud sai.
KillFrenzy
HV Guru
KillFrenzy

sõnum 19.09.2016 23:17:45 vasta tsitaadiga

Käisin omniva pakiautomaadis, ekraan ei reageeri üldse, ühes nurgas õnnestus kaks korda saada reklaam eest ära.

Siis meenus mingi ekraanijama, googlisse omniva ekraan, esimene vaste delfi artikkel samal teemal, et nühkige ekraani ja et pole üldse tavaline puutetundlik ekraan, vaid ekraani servas on andurid, et saaks vajadusel kindaga ka kasutada jne.

Ekraani ei hakanud üldse nühkima, tõmbasin näpuga servas olevad 5mm mustad ribad üle ja hakkas ideaalselt toimima.

Kordki elus delfist mingit kasu thumbs_up.gif
Omniva pakiautomaadi ekraan thumbs_down.gif
Kommentaarid: 151 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 133
tagasi üles
Scott
Kreisi kasutaja
Scott

sõnum 20.09.2016 06:40:26 vasta tsitaadiga

napoleon kirjutas:
... et võtke see nõudmiseni pakk nüüd hoiule, sõber tuleb varsti järgi. Võin kihla vedada, et nad kas keelduvad selle vastuvõtmisest või vormistavad selle tavalise postipakina ja küsivad selle eest raha. ...
Kui raha nõudma hakatakse, siis mina eraisikuna võin selle ju põhimõtteliselt ära maksta. Aga DPD või mõne muu kulleriga pole asi nii lihtne, kui neil Omnivaga lepingut pole, siis ega kuller seda ju omast taskust maksma hakka icon_wink.gif

Põhimõtteliselt võiks Omnival see pakkide postkontori kaudu edastamine teenusena olla ja mul poleks midagi selle vastu, et see ka natuke lisaks maksab. Mõelda mingid konkreetsed tingimused, mis alusel see vahendamine käiks. Postkontor on ju enam-vähem igas külas, nt DPD pakipoed ainult Tallinna piires.

napoleon kirjutas:
jeesus188 kirjutas:

Kuidas ta selle siis kokku lepib, kui paki peal ongi saaja nimi, postkontori aadress ja nõudmiseni? icon_wink.gif Kulleri puhul pole see postiseaduse § ka määrav, kuller annab nagunii paki füüsiliselt üle mitte ei ürita postkasti toppida. Pigem on asi kas selles, et isik ei taha oma aadressi avaldada(näiteks elab Laagris kuuse tänaval icon_biggrin.gif ) või on ta liikumised nii prognoosimatud, et raske on konkreetset aega kokku leppida kui ta kindlasti kodus on.

Paki peal on telefoninumber, mul võttis DPD nii ühendust.

See ei puutu enam Omnivasse/Eesti Posti, kuid oma paki aadressi pidin ära muutma hoopis põhjusel, et kulleri ajad ei sobinud. DPD lehel küll kirjas, et toovad kliendile sobival ajal, aga kui see "sobiv" aeg on tunni piires hommikupoole ja klient saab vastu võtta iga päev alates pealelõunast suvalisel (kullerile sobival) ajal ning mitme päeva jooksul sellist aega ei leitud (kuigi kuller oli ülehelistamise hetkel vähem kui kilomeetri kaugusel), siis mul pakisaajana on lihtsam ise (kodulähedasse postkontorisse) järgi minna. Kui veebipood oleks pakkunud ELS-teenust vedamiseks, oleksin loomulikult selle valinud.
tagasi üles
Green_Day
Kreisi kasutaja

sõnum 20.09.2016 20:08:11 vasta tsitaadiga

Pakipoed nüüd küll Tallinna piires pole.
Kommentaarid: 7 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 7
tagasi üles
WäntWõll
make.believe
WäntWõll

sõnum 20.09.2016 23:02:10 vasta tsitaadiga

Green_Day kirjutas:

icon_question.gif
Mõnikümmend tükki TLN-s
https://www.dpd.com/ee/avaleht/pickup_pakipood/pickup_pakipoodide_asukohad
Kommentaarid: 374 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 2 :: 300
tagasi üles
Scott
Kreisi kasutaja
Scott

sõnum 21.09.2016 02:34:20 vasta tsitaadiga

frenzo kirjutas:
... DHL'iga on teine lugu, Neil on koostööleping [Eesti Postiga] ja kui pakk suunatakse omnivale kätte toimetamiseks, siis tegeleb omniva sellega ja ükskõik siis kuidas, kas kulleriga, postkontoisse vms. ...

arm2004 kirjutas:
tea kas DHL ja Omniva koostöö enam toimib? mäletamistmööda tõi mul viimati DHL paki DPD kohale.

On's siis see leping praegusel hetkel veel kehtiv icon_question.gif
tagasi üles
mikk36
HV Guru
mikk36

sõnum 21.09.2016 17:04:22 vasta tsitaadiga

DHL tavapakid toimetab Omniva kohale, kuna DHL on Saksamaa riiklik postifirma nagu meil Omniva on.
DHL kullerpakid on DHL täitsa oma bussiga alati ukse taha toonud.
Kommentaarid: 85 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 2 :: 78
tagasi üles
salatoimik
HV Guru
salatoimik

sõnum 21.09.2016 18:22:36 vasta tsitaadiga

maakonnakeskustesse peaks dhl ise reeglina tooma, ilmselt saartele nad ei roni.
Sportsdirecti pakk tuli küll omnivaga alles nädalakene tagasi

arm2004
HV Guru
arm2004

sõnum 21.09.2016 18:51:21 vasta tsitaadiga

mul tuli viimane SD pakk pakk üldse Cargobusiga icon_razz.gif see oli siis kuskil detsember-jaanuar.
Green_Day
Kreisi kasutaja

sõnum 21.09.2016 21:07:49 vasta tsitaadiga

WäntWõll kirjutas:
Green_Day kirjutas:

icon_question.gif
Mõnikümmend tükki TLN-s
https://www.dpd.com/ee/avaleht/pickup_pakipood/pickup_pakipoodide_asukohad

Sa kirjutasid, et pakipoed on vaid Tallinna piires. Pakipoed on üle Eesti nagu ka lingilt näha.
Kommentaarid: 7 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 7
tagasi üles
Märt.
HV Guru
Märt.

sõnum 22.09.2016 07:44:32 vasta tsitaadiga

Green_Day, siis oleks tul ud kirjutada mitte
Green_Day kirjutas:

vaid
tsitaat:
Pakipoed nüüd küll ainultTallinna piires pole

vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
vedurijuht
HV vaatleja

sõnum 26.09.2016 11:44:07 vasta tsitaadiga

vedurijuht kirjutas:
vedurijuht kirjutas:
Mul selline probleem:

Sai Ebayst nuti tellitud. Kahe päevaga lahkus see Inglismaalt, aga eestisse ei jõudnud. Träkkimine ei näita enam midagi. 2 kuud on juba mõõdas ja rahagi tagasi saadud.
Kuna tahtsin seda telefoni, siis tellisin selle siis saksa Ebayst. DHL liigutas seda saksamaa piires kiiresti ja träkkimine näitab, et kaup on antud Omnivale käsitlemiseks. Sai siis omnivaga ühendust võetud. Vastus oli selline "
tsitaat:
Anname teada, et Teile Saksamaalt postitatud saadetis ei ole jõudnud Omniva süsteemi. Vastavalt rahvusvahelistele reeglitele oleme sellest teada andnud ka Saksamaa postiadministratsioonile (Verification Note nr 1818, kuupäev 15.08.2016).
Kuna saadetis pole meieni jõudnud ja saadetise puudumine konteinerist on õigeaegaselt fikseeritud, siis puudub Omnival alus selle kompenseerimiseks. Saadetise saatjal on õigus pöörduda Saksamaa postiadministratsiooni poole kompensatsiooni nõudmiseks. Seetõttu palume Teil kontakteeruda saatjaga ning paluda teda esitada pretensioon Saksamaa postiadministratsioonile
Varsti kannab Ebay raha tagasi.
Kuna tahaks ikka seda mobiili, siis sai kolmas tellitud Kreekast. Nüüd juba tuttava kaudu ja seni on meil kõik kiiresti laabunud. Varem on kõik kaup nädalaga kohale jõudnud. Aga viimane pakk on 2 nädalat kadunud olnud. Kahe päevaga pandi see lennukile.

Täielik müstika või ei tohigi Eestisse nutitelefone tellida.

Nõndaks, et plaan minna neljadale katsele. Seekord tellin otse hiinast. Sain sellise vihje, et tollitav kaup ei pidavat kaduma minema. Tuttav on sealt mitu nutit ostnud ja üllataval kombel on kahe nädalaga kohal.

Nii, neljas telefon jõudis kohale. Läksin postkontorisse lihtsalt järele ja pakk anti allkirja vastu üle.

Mobiiliga väga rahul icon_smile.gif
tagasi üles
Jänes
HV kasutaja

sõnum 26.09.2016 20:52:39 vasta tsitaadiga

Kiikasin postkasti ja ennäe, hiinast pakk tulnud. SMS-i ei tulnud aga seda ennegi juhtunud. Kummaline on muidugi, et teate väljastamise kuupäev on 21.09.2016, samas on kirjas - Saadetist hoiustatakse kuni 16.09.2016. icon_rolleyes.gif
Kommentaarid: 6 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 5
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Arvutifirmade, sidefirmade, logistikafirmade ja tootjate foorum »  Omniva / Eesti Post ja ELS arutelu mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 173, 174, 175 ... 285, 286, 287  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.