Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
Mida arvad sina EV kaitseväe ajateenistusest? |
Kokkuvõttes oli kasulik/huvitav aeg |
|
38% |
[ 171 ] |
Kokkuvõttes oli mõttetu ja kahetsen |
|
13% |
[ 62 ] |
Pole läbinud ajateenistust |
|
47% |
[ 212 ] |
|
hääli kokku : 445 |
|
autor |
|
g-nome
Kreisi kasutaja

|
18.04.2004 20:27:10
|
|
|
tegelt sooviks selgitust küll
äkki oo dvd vader oskab midagi lisada
kõige pullim, on see, et näiteks:
kaks meest on vanglas, ühes kongis. üks küsib teiselt: " no mille eest ka istud?
"aah tapsin 3 pässi kirvega ära, no ja mille eest siis sina?"
"ah tead ajateenistuses ei pidanud närv vastu, ning läksin ülemusele kallale"
viimati muutis g-nome 18.04.2004 20:32:00, muudetud 1 kord |
|
Kommentaarid: 6 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
6 |
|
tagasi üles |
|
 |
cochrane
HV vaatleja

|
18.04.2004 20:30:23
|
|
|
Endal kah võib-olla minek ees, ei tea veel. On veel variant.
Aga olen rääkinud nii umbes ... 6 sõbraga, kes käinud või hetkel sees ja kõik nad on öelnud, et kui vähegegi midagi muud teha on, siis see küll ära ei tasi. See on vaid kahepoolne aja raiskamine. Mina raiskan riigi aega ja riik minu aega.
Vaid üks on käinud ja öelnud, et oli norm. Aga tal oli see ka mingi põhimõtteline küsimus või midagi säärast.
Selle kaheksa kuu sees on mul oluliselt rohkem oma ajaga peale hakata. Sinna minnes aga lükkub kool aasta võrra edasi ja üldse kõik.
Nii et minu arvates täielik ajaraiskamine. See tähendab, minu jaoks.
Palgaarmee oleks päris hea, aga kust siin eestis see raha võetakse. Aga parem ta oleks, sest eks eks riik kuluta ju minu peale kah seal mingi raha, see läheb aga täielikult tühja.
|
|
tagasi üles |
|
 |
g-nome
Kreisi kasutaja

|
18.04.2004 20:35:03
|
|
|
raha võetakse riigieelarvest...vaevalt et palgaarmee rohkem kulutab, kui praegune kaitseväri
|
|
   |
6 |
|
tagasi üles |
|
 |
cochrane
HV vaatleja

|
18.04.2004 20:47:22
|
|
|
seda tahaks tegelt tõesti teada, kui palju praegune aastas võtab ja kui palju hinnanguliselt palgaarmee võtaks. Palgaarmee puhul oleks aga võimalus palju suurem, et seal oleks sellised, kellest sõjaväes ka mingit kasu on ja mitte igasugused (mina näiteks).
|
|
tagasi üles |
|
 |
dvd vader
HV Guru
|
18.04.2004 20:50:54
|
|
|
Caveman kirjutas: |
Ja dvd vader, rahvusvaheline lepe, kui Eesti on sellega liitunud, on Eesti seaduste (ka põhiseaduse) suhtes ülimuslik. |
see on tõesti nii, see on ka põhiseaduses kirjas. aga EV ei sõlmi rahvusvahelisi leppeid, mis oleks PS-iga vastuolus. põhiseadusega vastuolev EL-i õigusakt ei ole sama mis rahvusvaheline lepe
tsitaat: |
Kui nt EL teeb kasvõi selle mehed perekonnapeadeks seaduse, siis Eesti peab sellega nõustuma ja vastavalt oma seadusi muutma. |
antud juhtum oleks vastuolus põhiseadusega. EV põhiseadus on meil eestis siseriiklikult mistahes EL-i õigusakti suhtes ülimuslik, kui EL-i õigusakt läheb eesti põhiseaduse mõne punktiga vastuollu, siis seda ei rakendata
Kui ei meeldi, võime ju liidust välja astuda. Ega ülejäänud EL liikmesriigid ei saa ju Eesti pärast oma seadusi muutma hakata. |
suva teistest riikidest, see on juba nende oma asi, mis nende põhiseadustes kirjas on ja kas nad asja rakendavad või mitte. jutt on hetkel EV põhiseadusest. EV põhiseadus kaitseb oma kodanikke põhiseaduses toodud viisidel/asjade eest ja vastu, mitte ükski EL-i poolt kunagi tulevikus võib-olla välja antav meie põhiseadusega vastuolus olev õigusakt ei leia meil rakendamist. see oleks ülimalt koomiline, kui näiteks EL annaks õigusakti, millega käsiks laiali saata kõikide liikmesriikide parlamendid... seda lihtsalt eestis ei täideta, sest meie põhiseaduses on ära toodud parlamendi olemasolu ja lihtsalt niisama brüsseli käsk meie põhiseaduse peale ei hakka
raha võetakse riigieelarvest...vaevalt et palgaarmee rohkem kulutab, kui praegune kaitseväri |
kas on tõesti ikka veel nii raske aru saada... palgaarmeele tuleb PALKA MAKSTA, ajateenijatele EI TULE PALKA MAKSTA... see on ju nagu mustvalgelt aru saada, kumb on riigile kallim variant ja kumb ei ole. ja raha võetakse küll riigieelravest, aga riigieelarvesse võetakse raha inimeste taskust
|
|
Kommentaarid: 83 loe/lisa |
   |
6 :: |
7 :: |
51 |
|
tagasi üles |
|
 |
Scart
HV Guru

|
18.04.2004 21:01:50
|
|
|
ja kui suur see palgaarmee siis oleks? 1000 venda, meibi vähem? spetsialiseerunud nagu "märulipolitsei", ohjama rahvahulki ja tegutsema, kui relvad räägivad?
no sorri, aga mina mingeid vendi küll kumminuiaga taguma ja kummikuulidega laskma ei hakka
meibi lööks kokku, kui suur oleks see summa 1000 spetsi puhul ning ka 3000 tavalise mehe vahel, eriti kui arvestada, kui palju jääb riigil saamata sõjaväes olijate pealt makse + veel sellest ajun***ist tekitatud hilisemad probleemid, mis takistavad ehk töötamist jne... tehke keegi see ära
|
|
Kommentaarid: 119 loe/lisa |
   |
5 :: |
2 :: |
101 |
|
tagasi üles |
|
 |
dvd vader
HV Guru
|
18.04.2004 21:09:02
|
|
|
ja kui suur see palgaarmee siis oleks? 1000 venda, meibi vähem? |
loe eestpoolt hoolikamalt, alla praeguse ajateenijate hulga (u. 3000) on raske kriisiolukorras hakkama saada. aga nagu ennegi sai arvutatud - veidi üle kahe miljardi on 3000 matsi sõjaväelasemiinimumpalgad, + u. 40% igasugu maksud, mingi +3 miljardiline laks tuleb lõdvalt ära ja arvestades seda, et mitte kõik ei saa miinimumi, siis ma pakun et mingi +5 miljardit kindlasti
kui palju jääb riigil saamata sõjaväes olijate pealt makse
|
üsna vähe, üsna paljud ajateenijad ei tööta eelnevalt
no sorri, aga mina mingeid vendi küll kumminuiaga taguma ja kummikuulidega laskma ei hakka
|
oled ikka kindel? kui "need vennad" sinu pihta tulistavad ja granaate ja molotovi kokteile loobivad, ma pakun, et sul peab ikka kõva närv olema, kui sa vastu ei tulista
|
|
   |
51 |
|
tagasi üles |
|
 |
ala
HV kasutaja
|
18.04.2004 21:19:16
|
|
|
Nagu eelnevast jutust näha ei ole kõigil just sealt kodust ja koolist seda kaitsetahet tulnud. Ehk aitab kaitsevägi omalt poolt, et isiksus avastaks endas kaitsetahte. Juba EV põhiseadus ütleb, et kõik Eesti kodanikud peavad osa võtma riigikaitsest.
Mina käisin ajateenistuses 99/00 12 kuud ja sain sealt siiani kestva huvi tervisespordi vastu. Samuti olen õppinud vastutustunnet ja olen palju distsiplineeritum.
Ajateenistust ei maksa karta: kõik on olemas- toit, majutus, seltskond jm. Isegi toetust maksavad. Mina arvan, et iga terve noormees peab läbima ajateenistuse.
|
|
Kommentaarid: 38 loe/lisa |
   |
37 |
|
tagasi üles |
|
 |
Scart
HV Guru

|
18.04.2004 22:03:36
|
|
|
ja millist kaitsetahet peaks see kool siis noortesse sytitama? minuteada ei ela me Iisraelis, kus kõik peavad kohustuslikus korras ajateenistuse läbima, et oleks pärast hea telekas vaadata, kuidas sõjarditest neiud Palestiina lapsi ja naisi kummikuulidega tulistavad või kuidas? eesti on nii kuradi väike, et väide, nagu 1000 mehest poleks piisav, on ausalt öeldes lollus 1000 korralikult treenitud ja kõrgelt motiveeritud spetsi kaaluvad igal ajal yle need 3000 tavalist inimest laigukates. ja selle granaatide ja molotovide kohta, äkki ei läheks siiski nii kaugele ja kujutaks aafrika kodusõda oma maarjamaa õuele?
|
|
   |
101 |
|
tagasi üles |
|
 |
g-nome
Kreisi kasutaja

|
18.04.2004 22:31:25
|
|
|
dvd vader kirjutas: |
kas on tõesti ikka veel nii raske aru saada... palgaarmeele tuleb PALKA MAKSTA, ajateenijatele EI TULE PALKA MAKSTA... see on ju nagu mustvalgelt aru saada, kumb on riigile kallim variant ja kumb ei ole. ja raha võetakse küll riigieelravest, aga riigieelarvesse võetakse raha inimeste taskust |
einoh...peale maksta ei tule tõesti...
aga keegi peab neid ju ülalpidama...samamoodi nagu vange. kes see seda teeb? maksumaksja. nii et ma tahakski teada palju ühe ajateenija ülalpidamishind kuus on?
ala kirjutas: |
Nagu eelnevast jutust näha ei ole kõigil just sealt kodust ja koolist seda kaitsetahet tulnud. Ehk aitab kaitsevägi omalt poolt, et isiksus avastaks endas kaitsetahte. Juba EV põhiseadus ütleb, et kõik Eesti kodanikud peavad osa võtma riigikaitsest. |
...ma aerutan enne rootsi, kui hakkan terroristide või kurat teab kellega sõdima...no sorri aga mul oma eluga muudki targemat teha.
|
|
   |
6 |
|
tagasi üles |
|
 |
Fisher
Kreisi kasutaja
|
18.04.2004 22:34:15
|
|
|
need 1000 matsi pesitsevad kusagil rahulikult kasarmus kui tuleb vene rakett ja siis pole enam 1000 matsi:)
vastupidiselt on aga praegu enamus eestit täis tüüpe, kes vajaduse korral oskavad relva kasutada.
|
|
Kommentaarid: 71 loe/lisa |
   |
1 :: |
65 |
|
tagasi üles |
|
 |
g-nome
Kreisi kasutaja

|
18.04.2004 22:35:24
|
|
|
just...ja tuleb vene tuumarakett ning pole ühtegi eestlast enam....get real!
tegelt võiks mingi polli teha. et paljud oleksid nõus oma isamaa eest elu ohverdama 8)
|
|
   |
6 |
|
tagasi üles |
|
 |
mcung13
HV vaatleja
|
18.04.2004 22:47:08
|
|
|
huvitav miks peaks venelane meile siia tuumaraketi saatma, me asume ju neile liiga lähedal või kuidas, kas see ei kahjustaks mitte ka nende oma territooriumi, ja mida nad teevad pärast selle vallutatud saastatud maalapiga, mida kunagi eestiks kutsuti?
|
|
tagasi üles |
|
 |
g-nome
Kreisi kasutaja

|
18.04.2004 22:57:54
|
|
|
ma tegin nalja juu...tuumakas on sama utoopiline, kui mingi 1000 palgaarmee sõdurit hävitav vene rakett
|
|
   |
6 |
|
tagasi üles |
|
 |
Scart
HV Guru

|
18.04.2004 23:02:07
|
|
|
inimesed, inimesed, rahunege maha, kui tuleb tuumapomm ei koti see enam kedagi, sest järgmisel päeval klakleb kogu maakera nuiade ja kividega
|
|
   |
101 |
|
tagasi üles |
|
 |
mcung13
HV vaatleja
|
18.04.2004 23:03:42
|
|
|
ühest tuumapommist selleks küll ei piisa
|
|
tagasi üles |
|
 |
Elof
HV Guru

|
18.04.2004 23:05:06
|
|
|
Teate, asi läeb juba õite mööda.
Tehke omale topic " HV-lased VS. tuumapomm " ning edendage seal oma fantaasiaid/fantastikat
|
|
Kommentaarid: 212 loe/lisa |
   |
175 |
|
tagasi üles |
|
 |
mcung13
HV vaatleja
|
18.04.2004 23:06:49
|
|
|
[ot] muide ameeriklastel olla olnnud kogu külma sõja perioodil plaan NSVL-i vastu tuuma sõda alustada
|
|
tagasi üles |
|
 |
sigakoer
Kreisi kasutaja
|
18.04.2004 23:32:29
|
|
|
g-nome kirjutas: |
...ma aerutan enne rootsi, kui hakkan terroristide või kurat teab kellega sõdima...no sorri aga mul oma eluga muudki targemat teha. |
Mis sa arvad, et kellelegi tõesti meeldiks sinu eest / sinu asemel oma pead pakule panna, nii et hädaolukorras lebotad sina samal ajal rootsis kui mingid lollid siin sõdivad vms?
Pakun et vajalikul momendil võib regulaarne laevaliiklus suht häiritud saada, eriti just võitlusvõimeliste meeskodanike tarvis, nii et hakka juba varakult purjetama õppima ja paati ehitama
|
|
Kommentaarid: 36 loe/lisa |
   |
1 :: |
35 |
|
tagasi üles |
|
 |
Scart
HV Guru

|
18.04.2004 23:45:40
|
|
|
ja milline siis see hädaolukord oleks? kui meie armee ei eksiteeri venemaa, vaid siseriiklike kriiside jaoks, siis milline see kriis oleks? ma kahtlen tõsiselt, et homme võiks tänaval näha tuhandeid relvade ja granaatidega varustatud märatsevaid inimesi ja isegi kui näeks, kes annaks käsu tulistada? tyhjendame aga salved rahva hulka ja siis imestame, miks kõik mundrikandjad seebiks tehakse või vene tankid ylehomme ukse taga on, sest mõni kärsitu ajateenija tahtis ikka lõpuks pauku teha ja lasi paar vene last maha? minuteada ei ole märulipolitseis tavainimesed, vaid tugeva närvi ja kehaga meeskodanikud, miks peaks armees olema teistmoodi, kui ylesande poolest jäävad nad samasse kanti?
|
|
   |
101 |
|
tagasi üles |
|
 |
dvd vader
HV Guru
|
18.04.2004 23:55:37
|
|
|
...ma aerutan enne rootsi, kui hakkan terroristide või kurat teab kellega sõdima...no sorri aga mul oma eluga muudki targemat teha. |
lased jalga ja ei võitle? kui sina ja sinusugused jalga lasevad, kas sa suudad pärast ülejäänud elu elada teadmisega, et sina lasid jalga ja sa isegi ei üritanud oma oskuste ja teadmistega takistada vaenlast, kes sinu kodu lasi raketiga puruks, kes vägistas su õe ning lõi maha su vanemad (ülekantud mõttes), kõik kindlasti sinust nõrgemad ja enda eest vähem võimalised seisma ja kes ei jõudnud õigel ajal varjuda või põgeneda ja sina lasid samal ajal lihtsalt jalga head rootsi reisi, "kallis kaasmaalane"...
|
|
   |
51 |
|
tagasi üles |
|
 |
Scart
HV Guru

|
18.04.2004 23:57:15
|
|
|
dvd vader kirjutas: |
lased jalga ja ei võitle? kui sina ja sinusugused jalga lasevad, kas sa suudad pärast ülejäänud elu elada teadmisega, et sina lasid jalga ja sa isegi ei üritanud oma oskuste ja teadmistega takistada vaenlast, kes sinu kodu lasi raketiga puruks, kes vägistas su õe ning lõi maha su vanemad, kõik kindlasti sinust nõrgemad ja enda eest vähem võimalised seisma ja kes ei jõudnud õigel ajal varjuda või põgeneda ja sina lasid samal ajal lihtsalt jalga head rootsi reisi, "kallis kaasmaalane"... |
kallis mees, ära paanitse, me ei ela mongolite ajastul, kas ajupesu on tõesti nii vägev olnud, et sa enam ise kah ei jaga ära, millist BSi sa suust välja ajad?
|
|
   |
101 |
|
tagasi üles |
|
 |
dvd vader
HV Guru
|
19.04.2004 00:03:10
|
|
|
sa enam ise kah ei jaga ära, millist BSi sa suust välja ajad?
|
ainus, kes siin BS-i suust välja ajab, oled sina, Scart. sa pole toonud ikka mitte ühtegi mõistlikku väidet ja kipud vaid sõimama või tood naeruväärseid väiteid nagu "sõbrad rääkisid", "tunnen selliseid inimesi ise, ma ei peagi midagi tõestama" jne stiilis.
ja kui sinu meelest on BS see, et vajaduse korral kaitseb tugevam nõrgemat, aitab teda ja ei jookse ära jättes võimalikud abivajajad abita, siis on mul sust siiralt kahju, oleks selliseid inimesi vaid vähem
Scart kirjutas: |
kui meie armee ei eksiteeri venemaa, vaid siseriiklike kriiside jaoks, siis milline see kriis oleks? ma kahtlen tõsiselt, et homme võiks tänaval näha tuhandeid relvade ja granaatidega varustatud märatsevaid inimesi ja isegi kui näeks, kes annaks käsu tulistada?
|
jällegi sama jutt - loe Trainspottingu posti eestpoolt, kõik on seal täpselt kirjas, millised kriisid olla võivad. või läbi mõni (vähemalt üks) riigikaitse ja kaitsepoliitika paariainepunktine kursus mõnes ülikoolis. sa kipud oma "väiteid" kordama ja ignoreerid täielikult neid, kes mingeid väiteid toovad ja ei oska neile korralikult vastata
aga ise oleksid ka raudselt üks neist "meestest" kes mistahes eesti pinnal toimuva konflikti ajal jalad seljas rootsi poole hüppaks, täitmata sulle seaduste poolt kehtestatud sõjaväelisi kohustusi, kas pole nii? kui praegune eesti kaitsevägi sulle täiesti mõttetuna tundub...
|
|
   |
51 |
|
tagasi üles |
|
 |
libe
kvaliteetne mees

|
19.04.2004 00:12:28
|
|
|
isamaa eest - minu hing on seal kus mulle k6ige kasulikum - seal on minu isamaa
mis mulle selgusetuks j22b - kust kurat on v6etud arv 3000
_________________ ☠ |
|
Kommentaarid: 82 loe/lisa |
   |
70 |
|
tagasi üles |
|
 |
dvd vader
HV Guru
|
19.04.2004 00:14:28
|
|
|
kust kurat on v6etud arv 3000
|
ajateenijate ligikaudne arv sõjaväes, piirivalves, sõjaväestatud päästeüksustes ühe aasta jooksul, ehk siis see arv, mida riik arvab olevat vajaliku säilitada enam-vähem sealkandis aastani 2010
kaitsejõudude arengukavast aastani 2010 väljavõte...
". Kuni 2007. aastani on teenistusse kutsutavate ajateenijate arv kuni 2800 ajateenijat aastas. Alates 2008. aastast ei ületa teenistusse kutsutavate ajateenijate arv 2500 ajateenijat aastas." samas on ka öeldud, et "Piirivalve ja Päästeameti poolt ettevalmistatavaid üksusi ei nähta ette kaitseväe operatiivstruktuuris ning väljaõppe- ja administratiivstruktuuris ajavahemikus 2005-2010." nii et nendele 2800-2500-le peaks siis päästeameti ja piirivalve numbrid veel lisanduma, igal juhul u. 3000 peaks kogu kupatus kokku olema
|
|
   |
51 |
|
tagasi üles |
|