praegune kellaaeg 13.08.2025 12:42:27
|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
Mida arvad sina EV kaitseväe ajateenistusest? |
Kokkuvõttes oli kasulik/huvitav aeg |
|
38% |
[ 171 ] |
Kokkuvõttes oli mõttetu ja kahetsen |
|
13% |
[ 62 ] |
Pole läbinud ajateenistust |
|
47% |
[ 212 ] |
|
hääli kokku : 445 |
|
autor |
|
g-nome
Kreisi kasutaja

|
16.04.2004 18:01:10
|
|
|
see respect küll veenev põhjus polnud...ja nagu ma arusain dvd vader ise ka ei oska midagi muud öelda (miks muidu sellist "ära virise, ette nähtud" põhjust tuua).
tegelt ma lihtsalt luuletasin nende kohustuste kohalt. ma tavaline koolipoiss
aga nõmedus ikka. kõik oleks tiptop, kui ajateenistus kestaks 3kuud...jah, just seesama noorteag, mille kohta kõik räägivad, et päris karm aeg. läheks käiks isegi...ntks suvevaheajal, miksmitte.
|
|
Kommentaarid: 6 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
6 |
|
tagasi üles |
|
 |
dvd vader
HV Guru
|
16.04.2004 18:04:06
|
|
|
tsitaat: |
ja nagu ma arusain dvd vader ise ka ei oska midagi muud öelda
|
ma ei viitsi läbi nämmutada uuesti neid terasid, mis siin teemas juba korduvalt minu ja teiste "pro"-kasutajate poolt (korduvalt) välja toodud
nagu öeldud ka - asi on kohustuslik. kui ei meeldi, loobu eesti kodakondsusest ja sa ei pea ajateenistusse minema, probleem lahendatud. ainus jama on selles, et ainsad õigused, mis sulle siis jäävad, on inimõigused ja põhiseaduses toodud õigused, mis laienevad ka kodakondsuseta isikutele. kui tahad saada osa eesti kodanikule laienevatest parematest õigustest, siis pead mõnikord tegema seda, mida riigi poolt kästakse. ma võin ju ka öelda, et "miks ma pean tulumaksu maksma, mul on nii kõvad liisinguvõlad, see raha kuluks parem sinna".. ajateenistusega samamoodi - riigi kodanikuks olemise eest tuleb tasuda mõnikord ka muudes väärtustes kui raha (kodaniku aeg, jõud, mõistus). ei maksa vaadata asju ainult omaenda isiku seisukohalt (mina, mina, mina!), tuleb vaadata ka laiemalt - kuidas sina oled kasulik riigile, riik ei eksisteeri ainult selleks et sind teenida, riigil on ka muud funktsioonid mille täitmiseks on vaja mõnikord just nimelt sind.
|
|
Kommentaarid: 83 loe/lisa |
   |
6 :: |
7 :: |
51 |
|
tagasi üles |
|
 |
libe
kvaliteetne mees

|
16.04.2004 20:50:10
|
|
|
noorteaeg on imo suht m6ttetu v2lja arvatud see et seal raiutakse sulle distsipliini igal hetkel
_________________ ☠ |
|
Kommentaarid: 82 loe/lisa |
   |
2 :: |
70 |
|
tagasi üles |
|
 |
kjsmart
HV kasutaja
|
17.04.2004 21:54:44
|
|
|
Kellel on pangalaenud peal või võlgnevused inkassode ees, need saavad ajateenistuse ajaks maksepuhkuse. Peate ainult väeosa personalist võtma tõendi ajateenistuses olemise kohta ja selle panka või inkassosse viima. See loomulikult ei kehti kui on võlgu võetud mingitelt kahtlase taustaga mutrikujuliste soengutega vennikestelt . Autoliisingu kohta ei oska öelda kuna ise pole veel midagi liisinud.
Seega, kellel on võlad üle pea kasvanud ja närvid läbi, tulge kaitseväkke närve puhkama . 9 kuud makse maksma ei pea. 8)
|
|
Kommentaarid: 33 loe/lisa |
   |
33 |
|
tagasi üles |
|
 |
Scart
HV Guru

|
17.04.2004 22:56:48
|
|
|
minuteada on distsipliin see, kui kell 9 tööle ja 5 koju, kui hakkama ei saa, astu minema, kui ei meeldi, astu samuti minema, kui miski ei sobi, astu minema... mehed, me ei ela enam kommunismi sillerdava vihmavaru all eksole, jätke see respectimöla oma kaasteenijatele ja neile, keda selline kiitlemine huvitab
kui riik leiab, et tema jaoks on parem see, kui istun 8 kuud metsas ja mängin idiooti, selle asemel, et teha tööd ja edendada eesti majandust... siis noh, sitt riik kostaks selle peale, kui täisjõus meestega muud peale ei osata hakata. igasugu patriootlik möla on lastele ja neile, kes seda tõesti usuvad, loe "need, kes käivad sõjaväes ja on nüüd endast jõle heal arvamusel, sest vajaduse korral kaitseme viimse meheni oma ak47 ladu!"
minu õnn on tunda rohkem kui yht elukutselist, kes eesti armee ka ise läbi käinud ja nende suhtumine on enam kui loogiline: "täiesti mõttetu koht" ja tõsiselt, paari venna ärplemine teemal respect, ei pane küll kedagi oma ajusid kokku pakkima ja sõjaväkke minema
respect!
|
|
Kommentaarid: 119 loe/lisa |
   |
5 :: |
101 |
|
tagasi üles |
|
 |
dvd vader
HV Guru
|
17.04.2004 23:33:38
|
|
|
Scart kirjutas: |
kui riik leiab, et tema jaoks on parem see, kui istun 8 kuud metsas ja mängin idiooti, selle asemel, et teha tööd ja edendada eesti majandust...
|
kas sa seda Spottrainingu posti ikka lugesid, miks on ajateenistust vaja... üks selle teema arukamaid poste. sooviks kuulda su vastuväiteid, seni pole sa minu meelest ühtegi mõistlikku põhjendust toonud peale selle, et sa ei ole rahul konkreetselt sinu isiku suhtes riigi poolt kohaldatava ajateenistuse sundusega. ja miks sa arvad, et sina tead paremini kui riik, mis on riigile kasulikum - kas see, et sa tagad ühes lühikeses eluetapis riigile vajaliku või see, et sa samal ajal "edendad eesti majandust".
kas oled tõesti nii kõva analüütik? nagu ma olen juba eelnevalt välja toonud, et ajateenistus on nö. "dirty job, but somebody has to do it" - ja selleks "somebodyks" oled just sina, meeldigu see sulle või mitte. ajateenistuses käies edendad sa eesti majandust kindlasti rohkem, sest kui sinu asemel oleks seal inimene, kellele selle tegevuse eest makstakse, siis see kahjustaks eesti majandust oluliselt rohkem. ja miks sellised inimesed ja ametikohad ja sõjavägi üldse olema peavad, loe spottrainingu postist. või vaidle sellele postile vastu, miks meil pole vaja ajateenijatest kiirreageerimisvõimega reservi, kes aitaks rahvarahutuste, suurõnnetuste või muude ettenägematute sündmuste puhul, kui politseist ja muudest palgalistest jõududest väheks jääb, mitte aja jälle seda "kuidas mind riik ikkagi kiusab selle 8 kuuga"
|
|
   |
51 |
|
tagasi üles |
|
 |
Scart
HV Guru

|
17.04.2004 23:55:41
|
|
|
loomulikult olen ma seda lugenud... ja mis me sealt siis välja lugesime? selle, et armee kui selline ei ole enam hädavajalik suure naabri, vaid sisekriiside ja võimalike ettenägematute syndmuste puhuks, seega lihtne kysimus, miks teeb riik näo, et armee on armee? kellel on vaja pseudoarmeed, kellest nagunii kasu ei ole? mille jaoks on vaja 8 kuud mängida oma noortega lolli ja nendest ei tea mis asju aretada, kui sõda kui sellist nagunii ei tule? äkki nimetaks asja siis juba õige nimega ja paneks aluse kasvõi rahvuskaardile, mis eeldaks, et iga täismees valdaks relva kasutamast ja tunneks lihtsaimaid strateegiaid selliste olude jaoks? enne, kui sõjavägi pole peibutav ja tõsiselt hinnatud koht, ei lähe sinna ykski normaalne inimene vabatahtlikult, sealhulgas ka mina.
lihtne kysimus teile oo patrioodid: miks on nii, et enamik gymnaasiumilõpetajatest joodikuid, kes bemmidega ringi lasevad ja päevad otsa magavad, on rko'st puutumata jäänud? kas neid tõesti ei taheta? tohoh, lööma on nad kõvad kutid, mõistust on küll natuke vähe, kuid ega sõjaväes seda ju vaja ei lähegi
|
|
   |
101 |
|
tagasi üles |
|
 |
dvd vader
HV Guru
|
18.04.2004 00:13:29
|
|
|
miks on nii, et enamik gymnaasiumilõpetajatest joodikuid, kes bemmidega ringi lasevad ja päevad otsa magavad, on rko'st puutumata jäänud
|
esita palun statistika oma väite tõestuseks, mina usun, et see ei pea vett vaid tegemist on lihtsalt ühiskonna ja meedia kujundatud väärarvamusega
minu meelest on see samasugune jutt nagu näiteks see, et usa-s arvatakse, et neegreid on kurjategijate seas rohkem kui valgeid (või kasvõi meil, et venelasi on kurjategijate seas rohkem kui eestlasi...) viimased kaks väidet ei ole õiged näiteks, minu mäletamist mööda on ka vastavad uuringud tehtud. (see, miks jõuab avalikkuse ette kuritegusid ja kinnipidamiskohtadesse rohkem neegreid ja venelasi, on juba eraldi teema, jutt ei ole kinnipidamisest, jutt on kuritegevusest)
äkki nimetaks asja siis juba õige nimega ja paneks aluse kasvõi rahvuskaardile, mis eeldaks, et iga täismees valdaks relva kasutamast ja tunneks lihtsaimaid strateegiaid selliste olude jaoks?
|
reservi arvatud ajateenistuse läbinud mees valdabki relva kasutamist ja tunneb "strateegiaid selliste olude jaoks" kindlasti palju paremini kui keskmine inimene, kes ei ole ajateenistuses käinud
kellel on vaja pseudoarmeed, kellest nagunii kasu ei ole? |
millega tõestad, et kasu ei ole?
mille jaoks on vaja 8 kuud mängida oma noortega lolli ja nendest ei tea mis asju aretada, kui sõda kui sellist nagunii ei tule?
|
kustkohast sa nii täpselt tead, et "lolli mängitakse"? jälle "sõbrad rääkisid" vist. nagu öeldud (juba mingi 10 korda vist), tegemist on kiire reageerimisega ja riigile majanduslikult odavaima jõuga, kes on kohe käepärast võtta, kui midagi juhtub. ja tõepoolest, tihti "mängitakse ka lolli", aga see on vaid sellepärast, et sõdurid igavusest ära ei kooleks. ega igast sõdurist ei pea ajateenistuse jooksul koolitama ei-tea-mis-keemiakaitsesptetsialisti vmt. see läheks liiga kulukaks. ajateenija põhitegevus kriisisituatsioonis on piisavalt lihtne, et sellega saab iga jobu piisava juhendamise korral hakkama.
miks teeb riik näo, et armee on armee? |
raske aru saada sellest mõttest... mis "nägu" siis riik peaks tegema? eesti armee tugineb oma ülesehituselt ja muult selliselt läänemailmas väljakujunenud põhimõtetele ja eesti armee kui selline on rahvusvaheliselt ka heaks kiidetud, igas ajateenistuse kohustusega riigis on täpselt samamoodi, usu või mitte. ainus erinevus on see, et kui palju ressursse kulutatakse kusagil sõjaväe heaks
|
|
   |
51 |
|
tagasi üles |
|
 |
Scart
HV Guru

|
18.04.2004 00:33:51
|
|
|
ma ei pea mingit statistikat esitama, ma tunnen neid isiklikult nii mõnedki siinsetest kirjeldustest ei heida armeele just positiivset valgust, meibi oled nõus ka neid seletama? see väide, et enne oli nii ja nüüd on praegu, on pehmelt öeldes jura ja tasuks kohe kõrvale heita
|
|
   |
101 |
|
tagasi üles |
|
 |
dvd vader
HV Guru
|
18.04.2004 00:56:27
|
|
|
ma ei pea mingit statistikat esitama, ma tunnen neid isiklikult
|
ära sellise jutuga parem kusagil teadus/kursusetöödes esine, kukud raksust läbi (kui just pole tegemist ilukirjandusliku tööga)
nii mõnedki siinsetest kirjeldustest ei heida armeele just positiivset valgust, meibi oled nõus ka neid seletama? |
muidugi. siinsed kirjeldused tuginevad isiklikele kogemustele isikute poolt, kes ei tunne põhjalikult "süsteemi", ei näe endast eriti kaugemale ja kellel pole vastavat teoreetilist baasi, et ajateenistus ja selle vajalikkus "suures pildis" omale kohale loksutada. jah, tõepoolest, ükskikvõitleja koha pealt võib ajateenistus tõesti väga vastik olla, tunnistan, ka minul oli ajateenituses üsna nilbe olla kohati, aga kuna ma nö. "tunnen süsteemi" ja teadsin, miks ma tegelikult vajalik olen, siis ei olnud sellega erilist probleemi.
see väide, et enne oli nii ja nüüd on praegu, on pehmelt öeldes jura ja tasuks kohe kõrvale heita
|
väga kõva argument - "väide on jura", sellise vastu ei saa ka eesti parimad väitlejad
|
|
   |
51 |
|
tagasi üles |
|
 |
teadmamees
HV veteran

|
18.04.2004 01:38:39
|
|
|
dvd vader kirjutas: |
Goblin kirjutas: |
Igatahes, kui tuleb EL, on Eesti riigil kohustus viia oma põhiseadus EL' i omaga vastavusse... |
mida v*ttu sa ajad... esiteks ei ole EL'il põhiseadust hetkel ja teiseks - võta teadmiseks, et kui mingi EL'i õigusakt on vastuolus Eesti põhiseadusega, siis toimub tegevus Eesti PS-i järgi |
kui mõni euroliidu seadus käseb näiteks õlle müügi lõpetada, siis tuleb see lõpetada kogu liidu piires ilma vastu vaidlemata. seetõttu ongi iga euroopa liidu seadus eesti põhiseadusest tähtsam. seepärast oligi ju rahvahääeltusel, et kas pooldad eesti põhiseduse muutmist, sest eelmise põhiseadusega poleks me liitu sisse saanud. põhiseaduse esimesest punktist koristati paar sõna ära ja sellest piisas. see selleks. teglt tahtsin küsida, et kas keegi sõjaväekarjääri jooksul M-16A1'st kah paugutas? ja et kuidas see tukk kärab? ja kas 16 aastaselt kah sõjaväkke võetakse?
|
|
Kommentaarid: 53 loe/lisa |
   |
46 |
|
tagasi üles |
|
 |
dvd vader
HV Guru
|
18.04.2004 01:51:34
|
|
|
kui mõni euroliidu seadus käseb näiteks õlle müügi lõpetada, siis tuleb see lõpetada kogu liidu piires ilma vastu vaidlemata. seetõttu ongi iga euroopa liidu seadus eesti põhiseadusest tähtsam.
|
ei saa neid kahte asja võrrelda, õllemüüki pole põhiseaduses sees. kui aga euroopa liit annav välja näiteks õigusakti, kus on öeldud näiteks, et edaspidi on "perekonnapea mees ja naine peab tema sõna kuulama ja tegema kõik mida mees soovib", siis see on eesti põhiseadusega vastuolus ja meil seda ei rakendata
|
|
   |
51 |
|
tagasi üles |
|
 |
millivatt
Kreisi kasutaja

|
18.04.2004 02:05:06
|
|
|
ma olen seda teemat juba pikemat aega jälginud ja ütlen kah nüüd oma arvamuse välja...
mina kavatsen sõjaväkke minna kohe peale keskkooli lõpetamist. Kõhutunne ütleb, et ärakäia tuleb. Tervis tipp-topp, mind võetakse kindlalt. pealegi pole seal midagi hullu ju kui hiljem hakkab iga nädalavahetus koju saama on ju kõik korras. Asi see 8 kuud siis ära ei ole(näitena võib tuua et näiteks minu isa veetis 4 aastat laevastikus - seda aega tõesti ei tahaks teenida). Aga muidu tõepoolest hiljem kui hakkab järjest rohkem kohustusi kõige/kõigi ees tekkima küll ei tahaks minna. Nii et mina kavatsen esimesel võimalusel asja ära teha, saab mure kaelast.
Muidugi mina paneksin kah kahtluse alla relvajõudude kui selliste vajalikkuse, aga selleks on arvatavasti liialt vara veel arvestades maailma olukorda. Tasa sõuad- kaugele jõuad. Siiski peaksime astuma samme desarmeerimise suunas. Kui tõepoolest sõjaväge vaid tulekustutamiseks vaja läheb siis miks on vaja relvad asjasse segada?
|
|
Kommentaarid: 32 loe/lisa |
   |
1 :: |
27 |
|
tagasi üles |
|
 |
:[Noodle]:
Kreisi kasutaja
![:[Noodle]: :[Noodle]:](https://foorum.hinnavaatlus.ee/images/avatars/upload/3719c1e52f1c1c2d9e3fc1fbd4c8011b.jpg)
|
18.04.2004 02:08:15
|
|
|
millivatt kirjutas: |
ma olen seda teemat juba pikemat aega jälginud ja ütlen kah nüüd oma arvamuse välja...
mina kavatsen sõjaväkke minna kohe peale keskkooli lõpetamist. Kõhutunne ütleb, et ärakäia tuleb. Tervis tipp-topp, mind võetakse kindlalt. pealegi pole seal midagi hullu ju kui hiljem hakkab iga nädalavahetus koju saama on ju kõik korras. Asi see 8 kuud siis ära ei ole(näitena võib tuua et näiteks minu isa veetis 4 aastat laevastikus - seda aega tõesti ei tahaks teenida). Aga muidu tõepoolest hiljem kui hakkab järjest rohkem kohustusi kõige/kõigi ees tekkima küll ei tahaks minna. Nii et mina kavatsen esimesel võimalusel asja ära teha, saab mure kaelast.
Muidugi mina paneksin kah kahtluse alla relvajõudude kui selliste vajalikkuse, aga selleks on arvatavasti liialt vara veel arvestades maailma olukorda. Tasa sõuad- kaugele jõuad. Siiski peaksime astuma samme desarmeerimise suunas. Kui tõepoolest sõjaväge vaid tulekustutamiseks vaja läheb siis miks on vaja relvad asjasse segada? |
Pikk ja tark tekst ... peamine ,et su raipe kiilaks ajavad
|
|
Kommentaarid: 81 loe/lisa |
   |
4 :: |
62 |
|
tagasi üles |
|
 |
millivatt
Kreisi kasutaja

|
18.04.2004 02:18:37
|
|
|
ahjaa, armees käinud võiksid öelda, kas juuksed peab ilmtingimata maha ajama...
|
|
Kommentaarid: 32 loe/lisa |
   |
27 |
|
tagasi üles |
|
 |
dragut
HV kasutaja

|
18.04.2004 02:46:15
|
|
|
peab küll. Põhiline argument - kogu rühm peab ühesugune välja nägema.
Ja - usu mind, metsas on ilma juusteta ikka miljon korda etem olla kui isegi lühikeste juustega
to dvd-vader:
Aga kahjuks tunnevad seda suuremat süsteemi minu arvates vähesed.
to Scart:
Sinu poste lugedes kumab enamasti läbi, et mina ja mina: Kui palju sina ikka suudaksid Eesti majandust arendada ja millise mõnusa töökoha sa kõik kaotaksid kui sind ka ära võetaks jne. Võibolla oleks üks asi mida sina sõjaväes õpiksid (õigemini, see üritatakse sulle "sisse peksta"), et alati ei ole küsimus ainult "sinus". Vahel on küsimus "meis". Ega ma ei üritagi väita, et kõik selle sõjaväeski selgeks saavad, aga eks mõni vähe intelligentsem või hoolivam vend tabab asja ära ka. Eks selle idee järgi noorteajal "mõttetult" asjusid ka nussitakse teinekord. Üks plokib - saab terve rühm. Üks juhus tuleb kohe meelde, kus üks tüüp leidis, et võib jaoülemate toas vähe vabamalt käituda. Noh, selle peale jooksime terve rühmaga täisvarustuses ümber kasarmu. Mõnikord ei saanud me üldse teada, kelle pärast nüüd need pumbad või toenglamangus veedetud minutid sai tehtud/veedetud. Eks see, kes süüdi äkki teadis. Ja et nüüd keegi harja ei kargaks - vahel saime ikka vist ainult selle pärast ka, et mõnel võllil kehva tuju oli või muidu kuul kokku jooksis.
|
|
Kommentaarid: 3 loe/lisa |
   |
3 |
|
tagasi üles |
|
 |
marqs
HV veteran

|
18.04.2004 04:12:18
|
|
|
teadmamees kirjutas: |
ja kas 16 aastaselt kah sõjaväkke võetakse? |
https://www.riigiteataja.ee/ert/act.jsp?id=697379
§3. Kaitseväeteenistuskohustus
(1) Meessoost Eesti kodanik on kohustatud teenima kaitseväes - täitma kaitseväeteenistuskohustust.
(2) Aja kestel, mil kodanik on kohustatud täitma kaitseväeteenistuskohustust, on ta kaitseväekohustuslane. Eesti kodanik on kaitseväekohustuslane 16. kuni 60. eluaastani, kui teda ei ole käesolevas seaduses sätestatud alustel ja korras kustutatud kaitseväekohustuslaste registrist.
|
mina olen küll seda meelt, et vähim iga võiks olla 17, kui mitte 18. nii jääks paljud asjatult tekkivad pinged ära, eriti, kui tegu aktiivsema kujuga, kes võtnud endale eesmärgiks pulga või paar peale saada. esialgu vast on uhke tunne endast 4-... aastat vanematele rividrilli anda ning vähe võllata, aga see, mis seal varjus kobrutama hakkab, ei tasu ära. isegi kui hoiad madalt profiili, hakkab ilmselt mõnele su vanus ette jääma.
paar aastat tagasi oli jutuks. et vabatahtlikult läinud 16 aastased on kaitseväes üks tõsisemaid riskigruppe.
_________________ 0xDEAD
0xBEEF |
|
Kommentaarid: 28 loe/lisa |
   |
27 |
|
tagasi üles |
|
 |
sigakoer
Kreisi kasutaja
|
18.04.2004 09:39:28
|
|
|
marqs kirjutas: |
teadmamees kirjutas: |
ja kas 16 aastaselt kah sõjaväkke võetakse? |
https://www.riigiteataja.ee/ert/act.jsp?id=697379
§3. Kaitseväeteenistuskohustus
(1) Meessoost Eesti kodanik on kohustatud teenima kaitseväes - täitma kaitseväeteenistuskohustust.
(2) Aja kestel, mil kodanik on kohustatud täitma kaitseväeteenistuskohustust, on ta kaitseväekohustuslane. Eesti kodanik on kaitseväekohustuslane 16. kuni 60. eluaastani, kui teda ei ole käesolevas seaduses sätestatud alustel ja korras kustutatud kaitseväekohustuslaste registrist.
|
mina olen küll seda meelt, et vähim iga võiks olla 17, kui mitte 18. nii jääks paljud asjatult tekkivad pinged ära, eriti, kui tegu aktiivsema kujuga, kes võtnud endale eesmärgiks pulga või paar peale saada. esialgu vast on uhke tunne endast 4-... aastat vanematele rividrilli anda ning vähe võllata, aga see, mis seal varjus kobrutama hakkab, ei tasu ära. isegi kui hoiad madalt profiili, hakkab ilmselt mõnele su vanus ette jääma.
paar aastat tagasi oli jutuks. et vabatahtlikult läinud 16 aastased on kaitseväes üks tõsisemaid riskigruppe. |
Teatavasti kehtib Eestis üldine koolikohustus 17. eluaastani.
16-aastasi vabatahtlikke võid heal juhul poole kohaga Kaitseliidus näha.
|
|
Kommentaarid: 36 loe/lisa |
   |
35 |
|
tagasi üles |
|
 |
libe
kvaliteetne mees

|
18.04.2004 10:36:20
|
|
|
m16 ei ole eesti kaitsev2es kasutusel
enamjaolt on hetkel ak4 ja mitte ak47 nagu scart siin korrutab - neid muidugi on ka, aga mitte k6ik ei saa neid puudutada
vanustest r22kida - irw - k6ik mu jaoylemad olid must nooremad nii noorteajal kui ka peale noorteaega
peale noorteaega oli ryhmavanem must 2a noorem ja ryhmaylem oli sama vana - instruktorid olid nooremad v6i sama vanad va paar erandit
ja absoluutselt ei h2irinud
_________________ ☠ |
|
Kommentaarid: 82 loe/lisa |
   |
70 |
|
tagasi üles |
|
 |
teadmamees
HV veteran

|
18.04.2004 10:58:55
|
|
|
koolikohustus on 9nda klassi lõpuni või kuni 17 aastaseks saamiseni. ja 16 aastaselt sõjaväes olla on vist päris karastav kogemus
|
|
Kommentaarid: 53 loe/lisa |
   |
46 |
|
tagasi üles |
|
 |
suurpealik
HV Guru

|
18.04.2004 12:09:19
|
|
|
libe kirjutas: |
m16 ei ole eesti kaitsev2es kasutusel
enamjaolt on hetkel ak4 ja mitte ak47 nagu scart siin korrutab - neid muidugi on ka, aga mitte k6ik ei saa neid puudutada
|
ära Galille unusta
_________________ Apple business solution partner. |
|
Kommentaarid: 227 loe/lisa |
   |
3 :: |
195 |
|
tagasi üles |
|
 |
Caveman
HV veteran

|
18.04.2004 20:12:39
|
|
|
dvd vader kirjutas: |
see väide, et enne oli nii ja nüüd on praegu, on pehmelt öeldes jura ja tasuks kohe kõrvale heita
|
väga kõva argument - "väide on jura", sellise vastu ei saa ka eesti parimad väitlejad |
Kas ainult mulle tundub, et need, kes ei sõjaväes ei ole käinud/ ei lähegi/ ei võeta on valdavalt arvamusel, et see on üks mõttetu asi ja seal käinutest said automaatselt jobud ja joodikud?
Ja dvd vader, rahvusvaheline lepe, kui Eesti on sellega liitunud, on Eesti seaduste (ka põhiseaduse) suhtes ülimuslik.
Kui nt EL teeb kasvõi selle mehed perekonnapeadeks seaduse, siis Eesti peab sellega nõustuma ja vastavalt oma seadusi muutma. Kui ei meeldi, võime ju liidust välja astuda. Ega ülejäänud EL liikmesriigid ei saa ju Eesti pärast oma seadusi muutma hakata.
|
|
Kommentaarid: 74 loe/lisa |
   |
4 :: |
10 :: |
41 |
|
tagasi üles |
|
 |
Scart
HV Guru

|
18.04.2004 20:15:40
|
|
|
keegi pole väitnud, et seal käinud on muutunud, rohkem nagu see, et kes läks sisse jobu ja lollina, tuleb sealt välja veel hullemana ja noh, oleme ausad, klassivennad ei tulnud kah just eriti parematena välja, kui sisse läksid, kellel oli õllekõht ja kelle iseloom oli muutunud kätekeele suunas
|
|
   |
101 |
|
tagasi üles |
|
 |
g-nome
Kreisi kasutaja

|
18.04.2004 20:18:18
|
|
|
"peab küll. Põhiline argument - kogu rühm peab ühesugune välja nägema."
a mis siis, kui kogu rühmas on pikajuukselised...
ma oma toredate sõpradega olin ka väga hädas...nagu linnaluba tuli, vajusid kõik jooma, ma ei tea miks...ise nad väitsid et nad ei suuda enam sellist aju-piixu taluda...paneb jooma (korralikud/intelligentsed poisid olid)
ning ma ise pooldan mingit palgaarmeed vm sellist varianti. las sõjardid ja muud fännid/fanatid elavad seal ennast välja ...ja ohoo...saavad veel palka ka, mis oleks ju tore.
viimati muutis g-nome 18.04.2004 20:25:56, muudetud 1 kord |
|
Kommentaarid: 6 loe/lisa |
   |
6 |
|
tagasi üles |
|
 |
Elof
HV Guru

|
18.04.2004 20:21:32
|
|
|
g-nome kirjutas: |
"peab küll. Põhiline argument - kogu rühm peab ühesugune välja nägema."
a mis siis, kui kogu rühmas on pikajuukselised... |
Kust nood elajad kaitseväkke võivad sattuda küll ?
Põhimõtteliselt esimene asi, kui satud ajateenistusse ning astud väeosa territooriumile - kaovad juuksed välgukiirusel peast. Seni pole fenomeni suudetud selgitada ...
( )
|
|
Kommentaarid: 212 loe/lisa |
   |
175 |
|
tagasi üles |
|
 |
|
lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
|