praegune kellaaeg 21.06.2025 19:03:55
|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
konn
HV veteran

|
06.01.2004 21:10:31
|
|
|
ma soovitaks siiski aja maha v6tta ja m6elda selle peale, mida ma eelnevalt kirjutasin. ja selles asjas ei r22gi ma ei millestki muust, kui sellest, mille sees ma ise p2evast p2eva olen ja mida ma kindlasti tean.
millep2rast v6ib 6elda, et TPT on v2ga hea kool IT 6ppimiseks? v6i mis siis teeb yldse yhe kooli heaks IT kooliks?
selles asjas on paljudele j22nud vale mulje.
esiteks, programmeerimine kui selline pole asi, mida koolis 6ppida. kellel on annet, see progeb ilma koolita, kellel pole annet ja t66tahet, see v6ib k2ia koolis surmani midagi valmis saamata. k6ige selle juures ei ole kuigi oluline, milline on 6petaja v6i muud tingimused.
enamikus, t2psemalt 6eldes k6igis koolides on kirjeldamatult palju lollust ja tobedust seoses IT erialaga. asi on p6lvkondadevahelises l6hes. need kes 6petavad ja asutust juhivad (viimases osas on TPT erand) on lootusetult ajast maha j22nud ja ilma igasuguse pahatahtlikkuseta ei saa ma 6elda muud, kui et seda viga parandab haud ja ei miski muu. see on aga t2itsa m6istetav ja normaalne, mitte asi, milles kedagi syydistada v6i kellelegi midagi ette heita.
kooli teeb aga heaks kooliks see, kui 6pilane, kes teab mida ta tahab 6ppida, saab oma seljatagust kindlustama suure asutuse. veel on vaja leida nn. konsultant. m6nikord leiab selle 6petajate seast, m6nikord v6ib see olla infojuht jne. arvata aga on, et igas koolis, v2hemalt IT eriala omavas koolis, leidub v2hemalt 1 selline inimene, kes teab mis seisab t2nap2eval lyhendi ' IT ' taga, mitte ei soni DOS-ist ja windoosa installimisest jmt asjadest hommikust 6htuni. ja kes nüüd veel aru ei saa millest ma r22gin, siis loomulikult, kogu see teadmiste omandamine toimub oma vabal ajal, ajal mis lolli elektroonika, elektrotehnika ja muude ballastainete arvelt yle j22b.
kui koolis on v6imalus midagi sellist l2bi viia, siis on see hea kool. kui mitte, siis kindlasti m2rkimisv22rselt halvem.
aga kes tahavad istuda loengutes ja tundides nagu h2rra pojad ja oodata, millal nad targaks tehakse, on IT kui teadusvaldkonna jaoks surnult syndinud. t2pselt samamoodi, nagu dirigent, kellele ta amet pole yhtlasi ka hobiks, on oma ala jaoks surnult syndinud.
kui veel tagasi tulla TPT juurde, siis esmasel peastarvutusel saan 6 inimest, kellelt on midagi 6ppida. olemas on ka 1-2 t6eliselt andekat ja laialdaste teadmistega inimest kellelt on palju 6ppida. samuti on juhtkond vastutulelik ja m6istlik.
see k6ik on nüüd 6eldud IT eriala kohta. 2rgu arvaku TPT elektroonikud, raadiotehnikud, elektrotehnikud jne nüüd, et ma neid lollideks pean. loomulikult, kogu seda tarkust liigub seal majas kahe jala peal ringi oi-oi kui palju, aga see lihtsalt ei puutu t2nap2eva infotehnoloogiasse.
|
|
Kommentaarid: 49 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
3 :: |
41 |
|
tagasi üles |
|
 |
plugger
Kreisi kasutaja

|
06.01.2004 21:30:46
|
|
|
Mirage kirjutas: |
painkillah,
PS. ahjaa, saksa kooli kohta tean öelda seda, et sel ajal kui ma koolis käisin (supikas siis) oli neil seal pidevalt probleeme umbes, et õppetöö toimus siis, kui õpetajad palka said... ja no üldiselt, selle stabiilsuse kohta käisid üldised jutud. Miski neist kindel pole, ainult kuulujutud esialgu. Samas on täiesti võimalik, et vahepeal on olukord tunduvalt paranenud uuri-puuri igaks juhuks.. |
Mmm, ok seal oli mõningaid probleeme õpetajatega ühel aastal, aga üldiselt ma pärnu asjaarmastajatela soovitaks supika asemel ikka kaugelt ennem seda, sest sealne tehnika ja sisustus on ikka võrreldes supikaga way kõrgel tasemel...samas jah, tehnikat on aga selle töös hoidmisega on raskus, üldiselt 2000 võrk aga kasutatakse üsna keerulisi süsteeme.... tulemüür, server, grupitöö tarkvara, mailisüsteemid... üigem on selle võrgu töös hoidmisega raskusi...koos sõbraga sai kord seda võrku isegi lapitud peale seda kui viirus võrgust üle käis, eranditult kogu kooli masinapark üle ja ümber seadistada
TO KONN: Niipalju kui ma kuulsin siis pidada TPT see aasta jah eriline dumbjuuserite punt koos olema
_________________ ------------
IMHO |
|
Kommentaarid: 11 loe/lisa |
   |
2 :: |
7 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ten
HV kasutaja
|
06.01.2004 21:34:16
|
|
|
a, mis gümnaasiumit soovitate, ei pea üldse itga sseotud olema, treffner ... ???
_________________ Sõida . . . aga ära mölise . . . |
|
   |
11 |
|
tagasi üles |
|
 |
Mirage
HV veteran
|
06.01.2004 22:04:08
|
|
|
plugger kirjutas: |
Mmm, ok seal oli mõningaid probleeme õpetajatega ühel aastal, aga üldiselt ma pärnu asjaarmastajatela soovitaks supika asemel ikka kaugelt ennem seda, sest sealne tehnika ja sisustus on ikka võrreldes supikaga way kõrgel tasemel...samas jah, tehnikat on aga selle töös hoidmisega on raskus, üldiselt 2000 võrk aga kasutatakse üsna keerulisi süsteeme.... tulemüür, server, grupitöö tarkvara, mailisüsteemid... üigem on selle võrgu töös hoidmisega raskusi...koos sõbraga sai kord seda võrku isegi lapitud peale seda kui viirus võrgust üle käis, eranditult kogu kooli masinapark üle ja ümber seadistada |
Tjahh... ega ma üldse kahtle, et seal paremad tingimused... aga asi mis mind sundis supikasse minema on see, et saksa kool tahtis raha kaa... ja seda polnud mul mitte kusagilt võtta sel ajal
Aga ega ma siis propageeri supikat ma tegin riivjuu ja samas ma ei veetnud seal pikatänava majas eriti halligi aega... sai kasutatud seda arvutiklassi, mis selle turvakodu ligidal, bitnet vai miskit seal. seal vähe tasememal tehnika
_________________ Terrorists have two eyes, pandas have two eyes. Coincidence? I think not!
><(((°> |
|
Kommentaarid: 78 loe/lisa |
   |
73 |
|
tagasi üles |
|
 |
konn
HV veteran

|
06.01.2004 22:43:31
|
|
|
mis puutub koolidesse ja tasemel tehnikasse -- miks tulevad venemaalt IT gurud? sest koolidel on tehnikat, sellest pole puudust, aga see on vana saast. kui panna 6pilane arvutiklassi, kus on mingid P133-ed, hakkab ta oma ajusid liigutama, et nende pannide peal midagi huvitavat teha. k6ike mida vaja, saab nendega teha, samas ei ole muid ahvatlusi, mis t2helepanu kasulike asjade pealt meelelahutuse peale t6mbavad. vihaste masinatega arvutiklassis aga valmivad k6rgharidusega lollid, kes ei oska arvutiga muud teha, kui windoosat installida, 3dMarki jooksutada ja m2ngida.
tehnika oma madalal tasemel ei muutu kuigi kiiresti. tavainimesele on athlon XP 2500+ arvuti aga Pentium 133 on vanaraud. inimesele, kes tahab 6ppida v6rke ja arvutustehnikat kui teadust, pole neil aga suurt vahet. k6ik teaduslik-tehnilised eksperimendid saab l2bi viia vanade juustude peal, 6igemini nii teeb ju iga terve m6istusega inimene ka siis, kui tal sealsamas k6rval ka korralik arvuti olemas on.
seega see jutt, et arvutiklassid on vananenud tuleb sellest, et 6pilased lihtsalt tahaksid seal rohkem l6butseda aga ei saa nüüd. 6ppimise ja teadmistega pole siin midagi tegemist.
|
|
   |
41 |
|
tagasi üles |
|
 |
Mirage
HV veteran
|
07.01.2004 08:21:02
|
|
|
konn kirjutas: |
mis puutub koolidesse ja tasemel tehnikasse -- miks tulevad venemaalt IT gurud? sest koolidel on tehnikat, sellest pole puudust, aga see on vana saast. kui panna 6pilane arvutiklassi, kus on mingid P133-ed, hakkab ta oma ajusid liigutama, et nende pannide peal midagi huvitavat teha. k6ike mida vaja, saab nendega teha, samas ei ole muid ahvatlusi, mis t2helepanu kasulike asjade pealt meelelahutuse peale t6mbavad. vihaste masinatega arvutiklassis aga valmivad k6rgharidusega lollid, kes ei oska arvutiga muud teha, kui windoosat installida, 3dMarki jooksutada ja m2ngida.
tehnika oma madalal tasemel ei muutu kuigi kiiresti. tavainimesele on athlon XP 2500+ arvuti aga Pentium 133 on vanaraud. inimesele, kes tahab 6ppida v6rke ja arvutustehnikat kui teadust, pole neil aga suurt vahet. k6ik teaduslik-tehnilised eksperimendid saab l2bi viia vanade juustude peal, 6igemini nii teeb ju iga terve m6istusega inimene ka siis, kui tal sealsamas k6rval ka korralik arvuti olemas on.
seega see jutt, et arvutiklassid on vananenud tuleb sellest, et 6pilased lihtsalt tahaksid seal rohkem l6butseda aga ei saa nüüd. 6ppimise ja teadmistega pole siin midagi tegemist. |
siit tuleb välja, et supikas on ikka parem
_________________ Terrorists have two eyes, pandas have two eyes. Coincidence? I think not!
><(((°> |
|
Kommentaarid: 78 loe/lisa |
   |
73 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ohohh
Kreisi kasutaja

|
13.04.2004 19:36:07
|
|
|
Kõik, kes hakkavad põhikooli lõpetama, tunnevad ennast hästi reaalainetes ja elavad väljaspool Tallinnat/Tartut tasub kaaluda Nõo Reaalgümnaasiumisse minemist. (Tallinnast või Tartust ei ole vist eriti mõtet, kui ei taha just kodust minema saada)
NRG koduleht kirjutas: |
Nõo Reaalgümnaasium on üks kolmest Eesti Vabariigi riigikoolist (s.t. kõik õppekulud ja osa sõidukuludest maksab riik). Nagu kooli nimigi ütleb, õpitakse koolis süvendatult reaalaineid.
|
Tugev pluss on just see, et ühikas on täiesti tasuta ja osa sõidukulust makstakse kaa kinni. Kui minna linnakooli, siis peab elamise eest ise maksma. Paljudel koolidel ei ole internaate olemas, siis pead ise vaatama, kus elad. Ma ei tea, kuidas sellega praegu on, aga kaks aastat tagasi, kui mina seal veel käisin, siis oli toit kah hämmastavalt odav. 30kr eest päevas sai hommikusöögi, lõunasöögi ja õhtusöögi. See on suurepärane võimalus riigi kulul hästi elada ja õppida. Nagu internaadi juhataja ütles, et me elame seal kui kuninga kassid. Internaat on kooliga ühendatud ja talvel ei pea isegi läbi külma õue minema.
IT'st nii plju, et õpetatakse programmeerimist (Pascalis). Aga Peamised on ikka matemaatika, füüsika, keemia.
Kool ise on kindlalt eesti top 10 eliitkooli seas. (Sel aasta, kui mina lõpetasin, oli NRG matemaatika riigieksam eestis kõige kõrgem. Siis Tallinna Reaalkool ja siis vist kas Inglise Kolle või 21 kool.)
Üks suur asi on ka iseseisvuse saamine. Mina läksin kodust ära 15 aastaselt. Kuna olen pärit Hiiumaalt, siis kojusõit kestis 9 tundi. Seetõttu käisin kodus kord kuus. Saarlastel on muidugi olemas SÜG, seetõttu eriti nii kaugele ei minda (meie lennus oli 4 hiidlast, 1 saarlane, 2 muhult).
Nüüd õpin TTÜs ja meie lennust on siin umbes 15 inimest (90 lõpetanust). Enamus nõokatest lähevad Tartu Ülikooli. Ja muidugi tuttavaid tekkis kõikjalt üle eesti.
Kui keegi peaks kaaluma NRGsse minna, siis praegu on tõesti viimane aeg, sest katsed toimuvad 16 ja 18 aprill (ehk selle nädala lõpus juba).
varasemate aastate sisseastumise ülesanded on ka olemas http://www.nrg.tartu.ee/nrg/?src=teated&loe=54
info sisseastumse kohta http://www.nrg.tartu.ee/nrg/?src=koolist&sub=katsed
|
|
Kommentaarid: 6 loe/lisa |
   |
6 |
|
tagasi üles |
|
 |
cbr
HV Guru

|
14.04.2004 17:01:27
|
|
|
Sain ka NRG'lt mingi kirja kuid jään vist ikkagi enda kooli Ega siin ka midagi viga pole.
   |
39 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ohohh
Kreisi kasutaja

|
15.04.2004 00:29:07
|
|
|
Ega hariduse mõttes selles mõttes vahet pole, et intelligentne inimene saab igas koolis normaalsed eksamitulemused. Aga hea keskkond aitab kaasa.
Katseid võib alati teha, siis on vähemalt varuvariant olemas.
Aga mis ma ikka räägin. Eks ma olen lihtsalt oma kooli patrioot .
|
|
   |
6 |
|
tagasi üles |
|
 |
gemini
HV Guru
|
15.04.2004 01:53:29
|
|
|
Ma Ohohhiga täielt nõus.. Mis on ka loomulik, kuna olime klassivennad. Mõlemad tulime ka TTÜsse. Ühesõnaga, minu meelest ananb see ühikas NRGle suure plussi.
|
|
Kommentaarid: 75 loe/lisa |
   |
61 |
|
tagasi üles |
|
 |
bjand
HV kasutaja

|
15.04.2004 02:30:42
|
|
|
tsitaat: |
konn wrote
seega see jutt, et arvutiklassid on vananenud tuleb sellest, et 6pilased lihtsalt tahaksid seal rohkem l6butseda aga ei saa nüüd. 6ppimise ja teadmistega pole siin midagi tegemist.
|
just selles kogu point ongi!
et saada alg või isegi kesktasemel programmeerijaks, piisab täiesti ka 486
pole vaja mingi hullu F1'te ja jooksutada 500mb ilusti joonistatud ja kaunistatud GUI progemis-ma-ei-tea-vidinat-mis-on-kõige-uuem-ja-sain-just-cracki-ka, vaid aitab
tavalisest editorist ja compilerist.
ja kui iga aasta õpiks vähemalt 100 kutti, kes ennast it vennaks peavad, ka midagi loovat selgeks s.t. saavad aru ehk saavad selgeks mis ja kuidas , siis mul poleks enam häbi öelda, et tegelen IT vallas selle ja tollega, sest ausalt öeldes, on päris tihti olnud häbi, kui öeldakse: käis meil siin üks it vend kas siis progemas või mis iganes tegemas ... siis no jah, eelarvamused on varmad tekkimaie ...
   |
1 :: |
15 |
|
tagasi üles |
|
 |
Karzum
HV veteran

|
15.04.2004 10:15:58
|
|
|
bjand kirjutas: |
ja kui iga aasta õpiks vähemalt 100 kutti, kes ennast it vennaks peavad, ka midagi loovat selgeks s.t. saavad aru ehk saavad selgeks mis ja kuidas , siis mul poleks enam häbi öelda, et tegelen IT vallas selle ja tollega, sest ausalt öeldes, on päris tihti olnud häbi, kui öeldakse: käis meil siin üks it vend kas siis progemas või mis iganes tegemas ... siis no jah, eelarvamused on varmad tekkimaie ...
 |
Täiesti nõus, 90% IT ala töötajatest ei oska oma tööd teha. IT-inimeste teadmised oma tööst ja suhtumine jätab kõvasti soovida. Sooviks näha rohkem professionaalseid inimesi
Kuid tänu kroonilisele tööjõu puudusele IT alal puudub ka konkurents, mis võiks asja paremuse suunas viia
|
|
Kommentaarid: 17 loe/lisa |
   |
16 |
|
tagasi üles |
|
 |
Atti
HV kasutaja

|
15.04.2004 10:48:31
|
|
|
Ei tea kuidas praegast, aga 20 a tagasi olid Nõo arvutiõpetajad (Ülle, Paul, Uno "Sulo", "Kivinäkk")kindlalt parimad ( isegi võrreldes tollase TPI õppejõududega ). Iga soga eest hinnet kätte ei saanud, midagi pidi ikkagi ise ka teadma. Kui mingi ennast huvitav teema sai üles võtta, ajasid kirjanduse ja muu infi välja, et asi selgeks teha. Tehnika tollel ajal (nairi 3-1 + 10 perforaatorit) praegasega võrdlust ei kannata. Progemise algtõed tehti igatahes eris põhjalikult selgeks.
|
|
Kommentaarid: 4 loe/lisa |
   |
4 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ohohh
Kreisi kasutaja

|
15.04.2004 14:35:37
|
|
|
Näks, Ülle ja Paul on praegu kaa. .
|
|
   |
6 |
|
tagasi üles |
|
 |
TahisJR
HV vaatleja
|
17.04.2004 16:35:12
|
|
|
Öelge mis tahate, aga minu arvattes on nii, nagu üks tark mees kunagi on öelnud: õppida lihtsalt IT on sama, mis lihtsalt majandust. On keegi siinkõnelejatest mõelnud, palju on lihtsalt IT rakendusi? Ei ole?
Õppige automaatikat, elektrit, mäepuurimist .... ja harige end IT's, siis on sellel IT'l ka mingi rakendus.
Ja gümnaasiumist on mul jäänud mulje kui kohast, kus õpitakse pähe õppima. Vaielge vastu aga minu arvates peaks õppima mõtlema.
|
|
   |
11 |
|
tagasi üles |
|
 |
no9
Kreisi kasutaja

|
17.04.2004 17:01:03
|
|
|
tsitaat: |
õpitakse pähe õppima
|
Vale puha, 6ppimist seal ei 6petata. Pigem sunnitakse p2he 6ppima
|
|
Kommentaarid: 30 loe/lisa |
   |
27 |
|
tagasi üles |
|
 |
konn
HV veteran

|
17.04.2004 20:44:11
|
|
|
gymnaasiumitel ikka on m6te sees. MG ja IK 6petavad selgeks inglise keele, TG 6petab selgeks keskkooli taseme fyysika, keemia ja matemaatika. IT koolid ei suuda ka parimal juhul 6petada selgeks 20% sellest, mis nende k6lavate erialade ja 6ppeainete nimetuste j2rgi peaks 6petatama. itk paistab olema erand, ~20% ta ikka suudab.
|
|
   |
41 |
|
tagasi üles |
|
 |
Kiisu
HV vaatleja

|
17.04.2004 21:33:41
|
|
|
konn kirjutas: |
gymnaasiumitel ikka on m6te sees. MG ja IK 6petavad selgeks inglise keele, TG 6petab selgeks keskkooli taseme fyysika, keemia ja matemaatika. |
Sooh ..... selle loogika järgi tuleks lõpetada miinimum 2 gümnaasiumi. Kahjuks ükski kool ei õpeta selgeks midagi, küsimus on ikka õppijas. Ka üldise arusaama järgi "väga vilets kool" võib anda väga heal tasemel gümnaasiumihariduse, aga seda väga heale õppijale. Või ma eksin?
|
|
tagasi üles |
|
 |
painkillah
HV Guru

|
17.04.2004 21:53:25
|
|
|
minu arvamus on see, et asjad saadakse paremini selgeks väiksemates gümnaasiumites, nt kool kus ma käin , raeküla gümnaasium. õpilasi on suhteliselt vähe (600), õpsidega on hea suhelda, sind teatakse eesnimepidi, õppejõudude ja õpilase vahelised suhted on vabad . nt meie uus füüsika õps räägib kenasti läbi eluliste näidete noorte keeles kõik selgeks. Kui ma veel koidula gümnaasiumis käisin, siis oli küll kehva olukord. 1500 õpilast, õpsid nagu masinad. õppimine oli nagu u sõjavägi.
_________________ www.oggym.ee // OG Gym // Pärnu, Roheline 74
See pole politsei ei poltergeist, mis turvased on teinud meist,
vaid vabaduse illusioon, mis mõnel mehel lõpu toond. |
|
Kommentaarid: 95 loe/lisa |
   |
6 :: |
86 |
|
tagasi üles |
|
 |
v2hja
HV Guru

|
17.04.2004 23:25:39
|
|
|
kysin :
kas mingit lootust on it alal kui :
kunst (põhiainena) matt , fyss , keemia ning inglise keel on tugev aga
eesti keel ja saxa keel on kolme piiril
ja on olemas vastupandamatu huvi
keskmine hinne on umbes 4.1
_________________ www.ninjatune.net
RIP Monkey Radio |
|
Kommentaarid: 74 loe/lisa |
   |
60 |
|
tagasi üles |
|
 |
suurpealik
HV Guru

|
18.04.2004 10:22:42
|
|
|
Tavaliselt keskmine hinne kuhugi sissesaamisel ei loe midagi. Mis loevad, on ikkagi eksamitulemused.
_________________ Apple business solution partner. |
|
Kommentaarid: 227 loe/lisa |
   |
195 |
|
tagasi üles |
|
 |
reso
HV vaatleja

|
27.04.2004 14:35:57
|
|
|
Õpin ise Kuressaare Ametikoolis arvutiteeninduse erialal- esimene kursus (21). Keskkooli lõpetasin Süg-is, väga nigelate hinnete ja riigieksami tulemustega. Nüüd mõtlen, et oleks paremini õppinud, oleks tulevik üdini minu otsustada. Ma võin ju eksamid uuesti teha, aga vaevalt, et need paremini lähevad, sest kolme aastaga unustab ka midagi. Kui kõik hästi oleks läinud oleksi juba IT kolledis kolmandal kursusel.
Ma soovitan küll Taavi_R-ile gümnaasiumi. Kutsekad on minu arvates jamad. Ütleme nii, et riigieksami tulemused määravad kõik ja kutsekas ei valmista nendeks eriti ette.Gümnaasium annab ikkagi tunduvalt parema põhja. Kui kõik 80 saada on täiesti sajebonks. Ise praegu keskkoolijärgses kutsekas õppides mõtlen küll, et selle haridusega midagi teha ei ole, aga noh parem, kui mitte midagi.
Minu arvamus- mine raudselt gümnaasiumi (see on minu arvamus).
|
|
Kommentaarid: 5 loe/lisa |
   |
5 |
|
tagasi üles |
|
 |
Taavi_R
HV Guru

|
|
Kommentaarid: 183 loe/lisa |
   |
163 |
|
tagasi üles |
|
 |
reso
HV vaatleja

|
28.04.2004 09:37:21
|
|
|
Minu arvates on Ametikool ikkagi suht saast koht (isiklikud kogemused) ja et riigieksameid teha, pead sa mujalt kindlasti juurde õppima.
Mis eriala kasuks sa otsustasid?
|
|
Kommentaarid: 5 loe/lisa |
   |
5 |
|
tagasi üles |
|
 |
arvutisõber
HV veteran

|
03.11.2004 01:46:04
|
|
|
Ise õpin praegu ITK -s. Siiani olen kooliga ikka ülirahul. Koolil minu arvates hea ja ilus sisustus ning samuti korralikud arvutid koos korralike monitoridega...
Õppejõud on minu arvates väga asjalik, tore ja mõistlik. Matemaatilise analüüsi tunnis tehakse kõik ülesanded pikalt läbi ja iga ülesande järel küsitakse, et kas kellelegi jäi arusaamatuks ja soovib küsida. (mitte nagu minu keskkoolis, kus laoti ülesanded tahvlile ja mingit seletamist eriti ei toimunud, pidi ise pärast uurima, teistelt küsima ja ülesandeid kopeerima.
Nii nagu mina olen aru saanud, on ITK -s ikka palju vähem teooriat kui mujal ja rohkem praktilist tööd.
Sõber, kes õpib esimest aastat TTÜ -s, ütles, et neil esimeses progremis arvestuses oli 50% teooria. Meil oli 25% ja valikvastustega (seda ei tea, kas TTÜ -s ka valikvastustega oli)
Eriti programmeerimises peaks praktiline osa olema ikka väga ülekaalus, teooriat lugegu need, kes lihtsalt ei saa asjast aru.
No mingil määral on loomulikult teooriat vaja, aga 50% seda kontrolltööse panna on ikka liig.
Kõik materjal on internetis üleval, praktikumides on aga küll igati soovitatav käia, eriti kui mõnes konkreetses aines ennast väga kindlalt ei tunne.
Mat. analüüsis on 3 kontrolltööd, 1 arvestuslik kodutöö ja eksam
iga kontrolltöö osakaal on 20%, arvestusliku kodutöö osakaal on 10% ja eksami osakaal 30%
kontrolltööd on puhtalt ülesannete peale, eksam peaks olema teooria peale, tuleb igasugu asju tõestada jne.
Samas esimene Mat. analüüs läks paljudel vähe metsataha, aga need kes tegid vähemalt 12/20 tulemusele, said veel 3 boonuspunkti
Mat.analüüs peaks ITK -s küll palju kergem olema, kui TTÜ -s. Sõber, kes TTÜ -s õpib, väitis et mat. analüüs pidi seal TÜ matemaatikateaduskonna tasemel olema...
Kui TTÜ -s hakatakse Java -t õppima alles 3. aastal, siis ITK -s on see esimene keel mida õpitakse, ei pea igatahes mingeid mõttetuid programmerimiskeeli õppima.
Tunniplaan ei ole ka eriti tihe...
Koolil on ilus ja korralik söökla, eraldi ruum ka suitsetajatele. Juba 30 krooni eest (oli vist 30, kui mälu ei peta) saab korraliku prae, mingil määral ka randomaalne menüü minu mäletamist mööda (toit pannakse kohe taldrikule, erinevad komponendid eraldi kohas soojas). Ka suppi saab väga normaalse raha eest. ITK õpilastele kehtivad sööklas ka mõned soodustused. Sööklast saab kohvi, energiajooke, shokolaadi jne... u. 150 m koolist on üks toidupood ja ega Viru Hesburger ka liiga kaugel ole. Aga kooli söökla on küll tasemel.
Esimese ja teise loengu vaheaeg on 15 minutit, kõik järgnevad 30 minutit
Klassides on vähemalt minu jaoks mugavad toolid, neosaalis on üldse enamus pehmete istmetega ja küljelt üles keeratavate laudadega toolid. Samuti on klassid hästi valgustatud ja puhtad.
_________________ ... |
|
Kommentaarid: 55 loe/lisa |
   |
1 :: |
53 |
|
tagasi üles |
|
 |
|
lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
|