Avaleht
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Üldfoorum »  IT õppimine märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 175, 176, 177  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
Tsigalind
HV vaatleja

sõnum 25.12.2003 01:26:42 vasta tsitaadiga

UT = Universitas Tartuensis, University of Tartu.
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
arvutisõber
HV veteran
arvutisõber

sõnum 25.12.2003 02:09:29 vasta tsitaadiga

Mind tegelikult huvitaks eraülikoolid, mis IT -d õptavad
Jumbu
HV Guru
Jumbu

sõnum 25.12.2003 08:34:22 vasta tsitaadiga

Akadeemia Nord pakub näiteks infotehnoloogia süsteemide haldust
Vaatasin nende õppekava ja osaliselt kattuvad ained TTU äriinfotehnoloogia ainetega... Suund tundub siiski pigem raua poole olevat.

cala
HV kasutaja
cala

sõnum 25.12.2003 09:45:43 vasta tsitaadiga

hetkel 25 ja läbi käinud keskkooli tty ja nüüd siis EBS is ajan IT juhtumisel näpuga järge. aga soovitan käia keskkool läbi, saad seal pisut tarkust juurde, tegelt keskkooli valikul ma ei oska sind aidata, aga katsu mingi asjalikum leida:( mul endal oli tänu keskkooli jurale keeruline mujale edasi pääseda aga olen targemaks saanud. ei ole vaja kohe peale keskkooli lõppu ülikooli tormata. TTü s on senimaani ilgelt suur osatähtsus matemaatikal ja füüsikal. muidugi toredad ained, ja hakakb maailmast õigem arusaam tekkima, kuid siiski, kui sa tahad ITd õppida, siis kõrgemat viite erisorti amtemaatikat vaevalt et vaja läheb, senimaani oma 5 aastases palgatööd tehes pole küllkordagi vaja läinud näiteks mingi kera pindala arvutamist kolmandat järku faktoriaalide abil:) ära enam küsi tõestuse tegemist sellele arvutusele:p

aga siiski keskkool, pisut parktilist tööd samal ajal või peale keskkooli. kui keskkool läbi katsu minna IT koledzisse. õppemaks küll seal päris valus, aga ära taha kohe juhiks või direktoriks saada. liiga palju on neid kõrgharidusega juhte ja bisnesmene, kes teavad küll kuidas äri teha ja midagi juhtida aga kõigepealt oleks vaja teada saada mingi tegevuse alused teadmised mille peale suruda aj millest enda puhul välja kujundada konkurentsieelis.

siis kui sul on praktilised kogemused olemas ja kasutad neid oma töös siis soovitan alles vaatam ahakata mõnda kõrgkooli. ning sa ei tea mitte kunagi, mis pöörded elu tuua võib. oma teisel ülikooli kursusel hakaksin mõtlema, et ega ma äkki vale eriala ei õpi. tegelt mu teine valik oli minna õppima kokaks;)

TTü ja TÜ koht aütlen, et kui näed ees terendamas teadurikarjääri siis mine sinna;) saad kõrgemat matemaatikat, füüsikat nii et kulub, hiljem tulevad ka väga väga põhjalikud uurimused arvutivõrkude ülesehitusest ja miks need sedasi üles ehitatud on. mingi aine lõputöö oli mingi suvalsie kahe foorituletesüsteemi kontrollerite progemine. Enamus ttü lõpetanutes lähevad mingisse tehnoloogiafimasse kontrolleried progema või ehitama- Jot automaatika või ektaco.

vali koole selle järgi, mdia sa lähitulevikus, 5-10 aasta jooksul, teha tahad või plaanid. juhiks ei sündita üleöö ning hea juht on see kellel on põhjalikud teadmised ka madalamalt astmelt ning kujutab ette kuidas see töö tegelikult käib.

oeh pikk jutt, loodan et said midagi kõrva taha;)
Kommentaarid: 5 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 5
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
dokk
HV kasutaja

sõnum 25.12.2003 10:13:09 vasta tsitaadiga

..ma võibolla küll vana mees ja kedagi ei huvita, kuda nõukogude ajal oli ... mina õppisin põhikooli raames lisaks ka treiali ametit, siis tuli keskkool, kuhu ei tahetud küll alul vastu võtta, seal sain lisaks traktoristi paberid, ja veel ka B ning C, siis tuli ülikool (TTÜ, tugevuse õppejõud soovitas küll kutsekool valida, kuid mis tema jutt ikka maksab), kus ei ole mõttetult palju matemaatikat, sest kõrgema tehnilise haridusega lihtsalt peabki korralikult matemaatikat jagama (mitte iluvõimlemist vmt), ülikoolis sai esimene haridustase (insener) tehtud aasta kiiremini (5 asemel 4), vaatasin, et ... nati väheks jääb sest haridusest .. läksin magistratuuri ... ka see sai lõpetatud ilusti ... ikka vähe krt küll .. ja nüüd lõpetan doktorantuuri ... nüüd hunnik õppelaenu, mille lasen ilusti riigil kinni maksta ...
pointist: neid mehi, kes teeksid käega korraliku asja valmis, on vähe (kutsekooli mõtlen), enda sugulane ehituses pealik, kirub ja vannub, et pole õigeid tegelasi, palka maksaks, aga mitte pudelisse vaatamise eest. Keskkooli mine siis, kui on tahtmist tiba targemaks saada jne ... üldjuhul räägitakse küll, et siis ka kõrgemad palgad jne ... (mis tihtilugu kipub ka nii olema) ei pruugi alati tõsi olla...

painkillah
HV Guru
painkillah

Autoriseeritud ID-kaardiga
sõnum 25.12.2003 10:43:39 vasta tsitaadiga

dokk, suht õige jutt sul thumbs_up.gif
Kommentaarid: 95 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 6 :: 86
tagasi üles
Taavi_R
HV Guru
Taavi_R

sõnum 25.12.2003 11:23:33 vasta tsitaadiga

...

viimati muutis Taavi_R 22.01.2008 10:24:05, muudetud 1 kord
Kommentaarid: 185 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 3 :: 165
tagasi üles
suurpealik
HV Guru
suurpealik

sõnum 25.12.2003 12:01:04 vasta tsitaadiga

Taavi_R kirjutas:
Peaks uurima kas peale Kuressaare Ametikooli lõpetamist saab ka kuhugi edasi õppima minna.

Kes põhikooli baasil on TPT´i läinud, kui palju seal võõrkeeltele rõhku pannakse? - Just B-võõrkeelele.

Minu teada gümnaasiumi osas enam A ja B võõrkeelt ei eristata, siis pannakse kõik kokku icon_confused.gif

Renka
HV Guru
Renka

sõnum 25.12.2003 20:33:58 vasta tsitaadiga

Taavi_R kirjutas:
Kes põhikooli baasil on TPT´i läinud, kui palju seal võõrkeeltele rõhku pannakse? - Just B-võõrkeelele.
Ei panda seal üldse võõrkeltele rõhku. Seal nendega jube lihtne (valik: vene, inglise, saksa - 2 pead valima).
Taavi_R
HV Guru
Taavi_R

sõnum 25.12.2003 22:27:34 vasta tsitaadiga

Ma mõtlen just, et kui palju peab neid õppima. Olen kuulnud, et keskkoolis on päris raske B-võõrkeel.
Dumb(_;_)
HV veteran

sõnum 25.12.2003 22:41:33 vasta tsitaadiga

Taavi_R kirjutas:
Ma mõtlen just, et kui palju peab neid õppima.

Just-just icon_biggrin.gif
Lohuta ennast sellega et EUs üle poole rahvast oskab vaid ühte keelt - oma emakeelt.
Ja et pimedate maal on ka ühesilmaline juba kuningas thumbs_up.gif

Renka
HV Guru
Renka

sõnum 25.12.2003 22:56:19 vasta tsitaadiga

Taavi_R kirjutas:
Ma mõtlen just, et kui palju peab neid õppima. Olen kuulnud, et keskkoolis on päris raske B-võõrkeel.
Seal on need täiesti tähtsusetud st. erilist õppimist ei nõua. Kohal käid siis probleemi pole (kui kohal ei käi ega siis ka pole - peaasi, et õpsiga läbi saad icon_wink.gif )
dokk
HV kasutaja

sõnum 26.12.2003 01:05:00 vasta tsitaadiga

..mina oma tudengitelt kohalkäimist ei nõua, AGA ... vägagi palju rahvast saab peale usinat kohalkäimist väga hea hinde mul eksamil ja on rahul. Võõrkeeltest, no mina ei sa aaru, mida need noored kurdavad, et raske ja raske, ise jagan viite keelt, polnud nagu hullu midagi ....
Dumb(_;_)
HV veteran

sõnum 26.12.2003 01:14:17 vasta tsitaadiga

dokk kirjutas:
.. ise jagan viite keelt, polnud nagu hullu midagi ....

Nendestki neli on nagunii kohalikud, kui restoranis menüüd vaadata: eesti, soome, vene, inglise...
(paned saksa või prantsuse juurde, ongi viis täis icon_biggrin.gif )
Kommentaarid: 60 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 55
tagasi üles
dokk
HV kasutaja

sõnum 26.12.2003 01:17:14 vasta tsitaadiga

Dumb, aga see ... viies keel? Mina olen oma keeltega ja tehnilise haridusega teenunud (ja ka siiani= 5k tunnist) ei leia, et peaks pahane olema.....
GertR
Kreisi kasutaja
GertR

sõnum 26.12.2003 03:13:49 vasta tsitaadiga

Oi jah, võõrkeel on ikka üle prahi

Vene keele tunnis jagatakse esmalt grupp laksust 2hte rühma lihtsa küsimuse abil, ühed vastavad "Ja-" ning teised"Menja savut..."
Pool õppetunnist kulub sõnaraamatus tuhnimiseks, et leida sõnu millega kirjeldada oma luksepa praktika elamusi, ehk peitel, kruustangid, kärn...
Ülejäänus pool läheb õpilaste tundmiseks ning niisama elust-olust rääkimiseks a la kuidas ühikas kanepi kasvatamine läheb...

Saksa keelest pole eriti midagi rääkida, sest need vähesed kes selle valisid (vene või saksa, oleneb mida eelmises koolis õpetati) ei käinud eriti kohalgi, enamasti mindi lõpus alles hinde järgi

A vot inglise keelega juba teine teema. Kui kaasmaalaste keele tunnis olid siis ikka mõtlesid, et küll on loll olla aga inglise tunnis oli rohkem "ma suren siia saatesse" tunne. Nimelt tegi õps kogu programmi kõige nõrgema keeleoskusega õpilasi arvestades. Aga muidu sai seal palju huvitavais asju teada, nagu et meie keeles isolatsioon on i.k. hoopis insulation mitte isolation (who knew?) Ning et system hääldatakse [sistem] mitte [süstem] (sellest sõltub hinne muide.)
Õps oli ise ka üks vahva tädi, küsib iga tunni lõpus ilusti ikka, kas oli sellest õpetamisest kasu ja käige ikka tunnis ja.

Ei jah, keele saab selgeks küll
Kommentaarid: 4 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 4
tagasi üles
Dumb(_;_)
HV veteran

sõnum 26.12.2003 03:30:19 vasta tsitaadiga

dokk kirjutas:
...ja teenunud (ja ka siiani= 5k tunnist) ei leia, et peaks pahane olema.....

No see nüüd küll vaevalt see viies keel on, mis sulle selle öeldud tunnihinde andnud on icon_biggrin.gif
Pigem ikka eeltööd hõlbustanud...
Kommentaarid: 60 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 55
tagasi üles
dokk
HV kasutaja

sõnum 26.12.2003 03:37:27 vasta tsitaadiga

.. mine tea, mis keel abiks, minul igatahes on olnud ... erinevates maailmaosades hakkama saand ... ja ka koduses maarjamaal ... kuigi jah, keelteoskus on jah, palju perekonnale hüvesid kaasa aidanud ... rääkimata IT-st ... (viimane rämeirv oli, st on, kuna ei osatud find/replace kasutada ... mida see tehnilised proged ikka ää om) ... üks asi on CV-sse panna kirja language, teine asi on osata suhelda kah ....
tiith
maxnorm
tiith

sõnum 26.12.2003 14:08:37 vasta tsitaadiga

Mul yks sõber õpib ise seda programmerimist ja on teinud nii mõnelegile asutusle päris kõva kodulehkylje. Mingi asja pärast ta jättis Keskooli pooleli.... aga jah täitsa normaalne vend teine
Kommentaarid: 21 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 19
tagasi üles
Taavi_R
HV Guru
Taavi_R

sõnum 26.12.2003 14:35:15 vasta tsitaadiga

Mr.T.Y.Y.T kirjutas:
Mul yks sõber õpib ise seda programmerimist ja on teinud nii mõnelegile asutusle päris kõva kodulehkylje. Mingi asja pärast ta jättis Keskooli pooleli.... aga jah täitsa normaalne vend teine

Ei, tänan!

Mirage
HV veteran

sõnum 06.01.2004 10:43:37 vasta tsitaadiga

painkillah, tahtsid teada, kuidas pärnus on nende IT asjadega kutsekates... no või siis üldse mittekõrgkoolides. Nimelt ise käisin kaks aastat supika (erm.. pärnu kutseõppekeskus siis icon_razz1.gif) IT erialal ja mis ma ikka oskan öelda. Kui pea jagab, siis saab sealt päris häid tõukeid. Samas näiteks mul polnud seal esimene aasta suurt midagi teha, pigem ülekordamine ja väheste detailide juurdeõppimine (näiteks Wordis hulgipostitus ja muud sellist).
Teine aasta oli juba teine teema icon_smile.gif siis sai alustatud java'ga (millest kahjuks väga vähe meeles nüüd, kuna ei tegele sellega eriti), html, javascript, php ja mysql'iga. Tempo oli neis kahes viimases päris kiire, enamusel jäi asi lõpuni üsna arusaamatuks, eriti veel neil, kes kohal ei käinud. Ise sain sealt paraja tõuke ning lõputööks saigi dünaamiline koduleht, mille üks osadest oli näiteks mysql baasil kasutaja autentimine ja registreerimine icon_smile.gif Võib siin kohal veel ka arvesse võtta, et varem ei teadnud ma php'st ja mysql'ist tuhkagi.
Lisaainetena olid veel klienditeenindus, mõned võõrkeeled (suht algtasandil, inglise, soome, vene) ja ka majandust sai veidi.
Niisiis see pisike riivjuu icon_smile.gif

PS. ahjaa, saksa kooli kohta tean öelda seda, et sel ajal kui ma koolis käisin (supikas siis) oli neil seal pidevalt probleeme icon_sad.gif umbes, et õppetöö toimus siis, kui õpetajad palka said... ja no üldiselt, selle stabiilsuse kohta käisid üldised jutud. Miski neist kindel pole, ainult kuulujutud esialgu. Samas on täiesti võimalik, et vahepeal on olukord tunduvalt paranenud icon_smile.gif uuri-puuri igaks juhuks..

tagasi üles
tiith
maxnorm
tiith

sõnum 06.01.2004 13:35:32 vasta tsitaadiga

Mirage kirjutas:
painkillah, tahtsid teada, kuidas pärnus on nende IT asjadega kutsekates... no või siis üldse mittekõrgkoolides. Nimelt ise käisin kaks aastat supika (erm.. pärnu kutseõppekeskus siis icon_razz1.gif) IT erialal ja mis ma ikka oskan öelda. Kui pea jagab, siis saab sealt päris häid tõukeid. Samas näiteks mul polnud seal esimene aasta suurt midagi teha, pigem ülekordamine ja väheste detailide juurdeõppimine (näiteks Wordis hulgipostitus ja muud sellist).
Teine aasta oli juba teine teema icon_smile.gif siis sai alustatud java'ga (millest kahjuks väga vähe meeles nüüd, kuna ei tegele sellega eriti), html, javascript, php ja mysql'iga. Tempo oli neis kahes viimases päris kiire, enamusel jäi asi lõpuni üsna arusaamatuks, eriti veel neil, kes kohal ei käinud. Ise sain sealt paraja tõuke ning lõputööks saigi dünaamiline koduleht, mille üks osadest oli näiteks mysql baasil kasutaja autentimine ja registreerimine icon_smile.gif Võib siin kohal veel ka arvesse võtta, et varem ei teadnud ma php'st ja mysql'ist tuhkagi.
Lisaainetena olid veel klienditeenindus, mõned võõrkeeled (suht algtasandil, inglise, soome, vene) ja ka majandust sai veidi.

PS. ahjaa, saksa kooli kohta tean öelda seda, et sel ajal kui ma koolis käisin (supikas siis) oli neil seal pidevalt probleeme icon_sad.gif umbes, et õppetöö toimus siis, kui õpetajad palka said... ja no üldiselt, selle stabiilsuse kohta käisid üldised jutud. Miski neist kindel pole, ainult kuulujutud esialgu. Samas on täiesti võimalik, et vahepeal on olukord tunduvalt paranenud icon_smile.gif uuri-puuri igaks juhuks..
Millega nüüd tegeled?
Kommentaarid: 21 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 19
tagasi üles
plugger
Kreisi kasutaja

sõnum 06.01.2004 17:56:11 vasta tsitaadiga

Mirage kirjutas:

Õpin üsna seal lähedal icon_lol.gif , niiöelda konkureerivas IT koolis, niipalju kui ma kuulnud olen, siis pidada see supika IT ikka väääga masendava tasemega olema, ...ühesõnaga...õpi enamvähem ise, tehnika nõrk jne probleemid icon_confused.gif

tagasi üles
Mirage
HV veteran

sõnum 06.01.2004 18:27:50 vasta tsitaadiga

Nüüd olen tollis...
edit: arvutite peal ofkoors icon_razz1.gif
muudan veel, topelt ei kärise icon_smile.gif nimelt enamjaolt need mittekõrgITkoolid ongi enamjaolt ju mingi tõuke andmiseks mu arust icon_rolleyes.gif ja mingi papri saab kah nagu icon_smile.gif
Samas on endal plaanis mingiaeg siiski ülikooli piiluda...

tagasi üles
nunnu
Kreisi kasutaja
nunnu

sõnum 06.01.2004 18:31:46 vasta tsitaadiga

killergoder kirjutas:
Oi jah,

Ai see leht oli omaette lugemine
Kommentaarid: 19 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 18
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Üldfoorum »  IT õppimine mine lehele eelmine  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 175, 176, 177  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.