praegune kellaaeg 21.01.2026 10:54:11
|
|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
| autor |
|
Tsigalind
HV vaatleja
|
25.12.2003 01:26:42
|
|
|
| UT = Universitas Tartuensis, University of Tartu.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
arvutisõber
HV veteran

|
25.12.2003 02:09:29
|
|
|
Mind tegelikult huvitaks eraülikoolid, mis IT -d õptavad
_________________ ... |
|
| Kommentaarid: 55 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
1 :: |
53 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Jumbu
HV Guru

|
25.12.2003 08:34:22
|
|
|
Akadeemia Nord pakub näiteks infotehnoloogia süsteemide haldust
Vaatasin nende õppekava ja osaliselt kattuvad ained TTU äriinfotehnoloogia ainetega... Suund tundub siiski pigem raua poole olevat.
_________________ modepensionil |
|
| Kommentaarid: 86 loe/lisa |
   |
79 |
|
| tagasi üles |
|
 |
cala
HV kasutaja

|
25.12.2003 09:45:43
|
|
|
hetkel 25 ja läbi käinud keskkooli tty ja nüüd siis EBS is ajan IT juhtumisel näpuga järge. aga soovitan käia keskkool läbi, saad seal pisut tarkust juurde, tegelt keskkooli valikul ma ei oska sind aidata, aga katsu mingi asjalikum leida:( mul endal oli tänu keskkooli jurale keeruline mujale edasi pääseda aga olen targemaks saanud. ei ole vaja kohe peale keskkooli lõppu ülikooli tormata. TTü s on senimaani ilgelt suur osatähtsus matemaatikal ja füüsikal. muidugi toredad ained, ja hakakb maailmast õigem arusaam tekkima, kuid siiski, kui sa tahad ITd õppida, siis kõrgemat viite erisorti amtemaatikat vaevalt et vaja läheb, senimaani oma 5 aastases palgatööd tehes pole küllkordagi vaja läinud näiteks mingi kera pindala arvutamist kolmandat järku faktoriaalide abil:) ära enam küsi tõestuse tegemist sellele arvutusele:p
aga siiski keskkool, pisut parktilist tööd samal ajal või peale keskkooli. kui keskkool läbi katsu minna IT koledzisse. õppemaks küll seal päris valus, aga ära taha kohe juhiks või direktoriks saada. liiga palju on neid kõrgharidusega juhte ja bisnesmene, kes teavad küll kuidas äri teha ja midagi juhtida aga kõigepealt oleks vaja teada saada mingi tegevuse alused teadmised mille peale suruda aj millest enda puhul välja kujundada konkurentsieelis.
siis kui sul on praktilised kogemused olemas ja kasutad neid oma töös siis soovitan alles vaatam ahakata mõnda kõrgkooli. ning sa ei tea mitte kunagi, mis pöörded elu tuua võib. oma teisel ülikooli kursusel hakaksin mõtlema, et ega ma äkki vale eriala ei õpi. tegelt mu teine valik oli minna õppima kokaks;)
TTü ja TÜ koht aütlen, et kui näed ees terendamas teadurikarjääri siis mine sinna;) saad kõrgemat matemaatikat, füüsikat nii et kulub, hiljem tulevad ka väga väga põhjalikud uurimused arvutivõrkude ülesehitusest ja miks need sedasi üles ehitatud on. mingi aine lõputöö oli mingi suvalsie kahe foorituletesüsteemi kontrollerite progemine. Enamus ttü lõpetanutes lähevad mingisse tehnoloogiafimasse kontrolleried progema või ehitama- Jot automaatika või ektaco.
vali koole selle järgi, mdia sa lähitulevikus, 5-10 aasta jooksul, teha tahad või plaanid. juhiks ei sündita üleöö ning hea juht on see kellel on põhjalikud teadmised ka madalamalt astmelt ning kujutab ette kuidas see töö tegelikult käib.
oeh pikk jutt, loodan et said midagi kõrva taha;)
|
|
| Kommentaarid: 5 loe/lisa |
   |
5 |
|
| tagasi üles |
|
 |
dokk
HV kasutaja
|
25.12.2003 10:13:09
|
|
|
..ma võibolla küll vana mees ja kedagi ei huvita, kuda nõukogude ajal oli ... mina õppisin põhikooli raames lisaks ka treiali ametit, siis tuli keskkool, kuhu ei tahetud küll alul vastu võtta, seal sain lisaks traktoristi paberid, ja veel ka B ning C, siis tuli ülikool (TTÜ, tugevuse õppejõud soovitas küll kutsekool valida, kuid mis tema jutt ikka maksab), kus ei ole mõttetult palju matemaatikat, sest kõrgema tehnilise haridusega lihtsalt peabki korralikult matemaatikat jagama (mitte iluvõimlemist vmt), ülikoolis sai esimene haridustase (insener) tehtud aasta kiiremini (5 asemel 4), vaatasin, et ... nati väheks jääb sest haridusest .. läksin magistratuuri ... ka see sai lõpetatud ilusti ... ikka vähe krt küll .. ja nüüd lõpetan doktorantuuri ... nüüd hunnik õppelaenu, mille lasen ilusti riigil kinni maksta ...
pointist: neid mehi, kes teeksid käega korraliku asja valmis, on vähe (kutsekooli mõtlen), enda sugulane ehituses pealik, kirub ja vannub, et pole õigeid tegelasi, palka maksaks, aga mitte pudelisse vaatamise eest. Keskkooli mine siis, kui on tahtmist tiba targemaks saada jne ... üldjuhul räägitakse küll, et siis ka kõrgemad palgad jne ... (mis tihtilugu kipub ka nii olema) ei pruugi alati tõsi olla...
_________________ üks väike ei tee paha ... |
|
| Kommentaarid: 4 loe/lisa |
   |
3 |
|
| tagasi üles |
|
 |
painkillah
HV Guru

|
25.12.2003 10:43:39
|
|
|
dokk, suht õige jutt sul
_________________ www.oggym.ee // OG Gym // Pärnu, Roheline 74
See pole politsei ei poltergeist, mis turvased on teinud meist,
vaid vabaduse illusioon, mis mõnel mehel lõpu toond. |
|
| Kommentaarid: 95 loe/lisa |
   |
6 :: |
86 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Taavi_R
HV Guru

|
|
| Kommentaarid: 185 loe/lisa |
   |
2 :: |
3 :: |
165 |
|
| tagasi üles |
|
 |
suurpealik
HV Guru

|
25.12.2003 12:01:04
|
|
|
| Taavi_R kirjutas: |
Peaks uurima kas peale Kuressaare Ametikooli lõpetamist saab ka kuhugi edasi õppima minna.
Kes põhikooli baasil on TPT´i läinud, kui palju seal võõrkeeltele rõhku pannakse? - Just B-võõrkeelele. |
Minu teada gümnaasiumi osas enam A ja B võõrkeelt ei eristata, siis pannakse kõik kokku
_________________ Apple business solution partner. |
|
| Kommentaarid: 227 loe/lisa |
   |
195 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Renka
HV Guru

|
25.12.2003 20:33:58
|
|
|
| Kes põhikooli baasil on TPT´i läinud, kui palju seal võõrkeeltele rõhku pannakse? - Just B-võõrkeelele. |
Ei panda seal üldse võõrkeltele rõhku. Seal nendega jube lihtne (valik: vene, inglise, saksa - 2 pead valima).
_________________ There is no place like 127.0.0.1 |
|
| Kommentaarid: 71 loe/lisa |
   |
61 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Taavi_R
HV Guru

|
25.12.2003 22:27:34
|
|
|
Ma mõtlen just, et kui palju peab neid õppima. Olen kuulnud, et keskkoolis on päris raske B-võõrkeel.
_________________ raamatupidamine | laadakalender |
|
   |
165 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Dumb(_;_)
HV veteran

|
25.12.2003 22:41:33
|
|
|
| Ma mõtlen just, et kui palju peab neid õppima. |
Just-just
Lohuta ennast sellega et EUs üle poole rahvast oskab vaid ühte keelt - oma emakeelt.
Ja et pimedate maal on ka ühesilmaline juba kuningas
_________________ Seda innukalt tahtsimegi tõestada |
|
| Kommentaarid: 60 loe/lisa |
   |
55 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Renka
HV Guru

|
25.12.2003 22:56:19
|
|
|
| Ma mõtlen just, et kui palju peab neid õppima. Olen kuulnud, et keskkoolis on päris raske B-võõrkeel. |
Seal on need täiesti tähtsusetud st. erilist õppimist ei nõua. Kohal käid siis probleemi pole (kui kohal ei käi ega siis ka pole - peaasi, et õpsiga läbi saad )
_________________ There is no place like 127.0.0.1 |
|
| Kommentaarid: 71 loe/lisa |
   |
61 |
|
| tagasi üles |
|
 |
dokk
HV kasutaja
|
26.12.2003 01:05:00
|
|
|
..mina oma tudengitelt kohalkäimist ei nõua, AGA ... vägagi palju rahvast saab peale usinat kohalkäimist väga hea hinde mul eksamil ja on rahul. Võõrkeeltest, no mina ei sa aaru, mida need noored kurdavad, et raske ja raske, ise jagan viite keelt, polnud nagu hullu midagi ....
|
   |
3 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Dumb(_;_)
HV veteran

|
26.12.2003 01:14:17
|
|
|
| dokk kirjutas: |
| .. ise jagan viite keelt, polnud nagu hullu midagi .... |
Nendestki neli on nagunii kohalikud, kui restoranis menüüd vaadata: eesti, soome, vene, inglise...
(paned saksa või prantsuse juurde, ongi viis täis )
|
|
   |
55 |
|
| tagasi üles |
|
 |
dokk
HV kasutaja
|
26.12.2003 01:17:14
|
|
|
Dumb, aga see ... viies keel? Mina olen oma keeltega ja tehnilise haridusega teenunud (ja ka siiani= 5k tunnist) ei leia, et peaks pahane olema.....
|
   |
3 |
|
| tagasi üles |
|
 |
GertR
Kreisi kasutaja

|
26.12.2003 03:13:49
|
|
|
Oi jah, võõrkeel on ikka üle prahi
Vene keele tunnis jagatakse esmalt grupp laksust 2hte rühma lihtsa küsimuse abil, ühed vastavad "Ja-" ning teised"Menja savut..."
Pool õppetunnist kulub sõnaraamatus tuhnimiseks, et leida sõnu millega kirjeldada oma luksepa praktika elamusi, ehk peitel, kruustangid, kärn...
Ülejäänus pool läheb õpilaste tundmiseks ning niisama elust-olust rääkimiseks a la kuidas ühikas kanepi kasvatamine läheb...
Saksa keelest pole eriti midagi rääkida, sest need vähesed kes selle valisid (vene või saksa, oleneb mida eelmises koolis õpetati) ei käinud eriti kohalgi, enamasti mindi lõpus alles hinde järgi
A vot inglise keelega juba teine teema. Kui kaasmaalaste keele tunnis olid siis ikka mõtlesid, et küll on loll olla aga inglise tunnis oli rohkem "ma suren siia saatesse" tunne. Nimelt tegi õps kogu programmi kõige nõrgema keeleoskusega õpilasi arvestades. Aga muidu sai seal palju huvitavais asju teada, nagu et meie keeles isolatsioon on i.k. hoopis insulation mitte isolation (who knew?) Ning et system hääldatakse [sistem] mitte [süstem] (sellest sõltub hinne muide.)
Õps oli ise ka üks vahva tädi, küsib iga tunni lõpus ilusti ikka, kas oli sellest õpetamisest kasu ja käige ikka tunnis ja.
Ei jah, keele saab selgeks küll
|
|
   |
4 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Dumb(_;_)
HV veteran

|
26.12.2003 03:30:19
|
|
|
| dokk kirjutas: |
| ...ja teenunud (ja ka siiani= 5k tunnist) ei leia, et peaks pahane olema..... |
No see nüüd küll vaevalt see viies keel on, mis sulle selle öeldud tunnihinde andnud on
Pigem ikka eeltööd hõlbustanud...
|
|
   |
55 |
|
| tagasi üles |
|
 |
dokk
HV kasutaja
|
26.12.2003 03:37:27
|
|
|
.. mine tea, mis keel abiks, minul igatahes on olnud ... erinevates maailmaosades hakkama saand ... ja ka koduses maarjamaal ... kuigi jah, keelteoskus on jah, palju perekonnale hüvesid kaasa aidanud ... rääkimata IT-st ... (viimane rämeirv oli, st on, kuna ei osatud find/replace kasutada ... mida see tehnilised proged ikka ää om) ... üks asi on CV-sse panna kirja language, teine asi on osata suhelda kah ....
|
   |
3 |
|
| tagasi üles |
|
 |
tiith
maxnorm

|
26.12.2003 14:08:37
|
|
|
| Mul yks sõber õpib ise seda programmerimist ja on teinud nii mõnelegile asutusle päris kõva kodulehkylje. Mingi asja pärast ta jättis Keskooli pooleli.... aga jah täitsa normaalne vend teine
|
|
| Kommentaarid: 21 loe/lisa |
   |
19 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Taavi_R
HV Guru

|
26.12.2003 14:35:15
|
|
|
| Mr.T.Y.Y.T kirjutas: |
| Mul yks sõber õpib ise seda programmerimist ja on teinud nii mõnelegile asutusle päris kõva kodulehkylje. Mingi asja pärast ta jättis Keskooli pooleli.... aga jah täitsa normaalne vend teine |
Ei, tänan!
_________________ raamatupidamine | laadakalender |
|
   |
165 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Mirage
HV veteran
|
06.01.2004 10:43:37
|
|
|
painkillah, tahtsid teada, kuidas pärnus on nende IT asjadega kutsekates... no või siis üldse mittekõrgkoolides. Nimelt ise käisin kaks aastat supika (erm.. pärnu kutseõppekeskus siis ) IT erialal ja mis ma ikka oskan öelda. Kui pea jagab, siis saab sealt päris häid tõukeid. Samas näiteks mul polnud seal esimene aasta suurt midagi teha, pigem ülekordamine ja väheste detailide juurdeõppimine (näiteks Wordis hulgipostitus ja muud sellist).
Teine aasta oli juba teine teema siis sai alustatud java'ga (millest kahjuks väga vähe meeles nüüd, kuna ei tegele sellega eriti), html, javascript, php ja mysql'iga. Tempo oli neis kahes viimases päris kiire, enamusel jäi asi lõpuni üsna arusaamatuks, eriti veel neil, kes kohal ei käinud. Ise sain sealt paraja tõuke ning lõputööks saigi dünaamiline koduleht, mille üks osadest oli näiteks mysql baasil kasutaja autentimine ja registreerimine Võib siin kohal veel ka arvesse võtta, et varem ei teadnud ma php'st ja mysql'ist tuhkagi.
Lisaainetena olid veel klienditeenindus, mõned võõrkeeled (suht algtasandil, inglise, soome, vene) ja ka majandust sai veidi.
Niisiis see pisike riivjuu
PS. ahjaa, saksa kooli kohta tean öelda seda, et sel ajal kui ma koolis käisin (supikas siis) oli neil seal pidevalt probleeme umbes, et õppetöö toimus siis, kui õpetajad palka said... ja no üldiselt, selle stabiilsuse kohta käisid üldised jutud. Miski neist kindel pole, ainult kuulujutud esialgu. Samas on täiesti võimalik, et vahepeal on olukord tunduvalt paranenud uuri-puuri igaks juhuks..
_________________ Terrorists have two eyes, pandas have two eyes. Coincidence? I think not!
><(((°> |
|
| Kommentaarid: 80 loe/lisa |
   |
74 |
|
| tagasi üles |
|
 |
tiith
maxnorm

|
06.01.2004 13:35:32
|
|
|
| Mirage kirjutas: |
painkillah, tahtsid teada, kuidas pärnus on nende IT asjadega kutsekates... no või siis üldse mittekõrgkoolides. Nimelt ise käisin kaks aastat supika (erm.. pärnu kutseõppekeskus siis ) IT erialal ja mis ma ikka oskan öelda. Kui pea jagab, siis saab sealt päris häid tõukeid. Samas näiteks mul polnud seal esimene aasta suurt midagi teha, pigem ülekordamine ja väheste detailide juurdeõppimine (näiteks Wordis hulgipostitus ja muud sellist).
Teine aasta oli juba teine teema siis sai alustatud java'ga (millest kahjuks väga vähe meeles nüüd, kuna ei tegele sellega eriti), html, javascript, php ja mysql'iga. Tempo oli neis kahes viimases päris kiire, enamusel jäi asi lõpuni üsna arusaamatuks, eriti veel neil, kes kohal ei käinud. Ise sain sealt paraja tõuke ning lõputööks saigi dünaamiline koduleht, mille üks osadest oli näiteks mysql baasil kasutaja autentimine ja registreerimine Võib siin kohal veel ka arvesse võtta, et varem ei teadnud ma php'st ja mysql'ist tuhkagi.
Lisaainetena olid veel klienditeenindus, mõned võõrkeeled (suht algtasandil, inglise, soome, vene) ja ka majandust sai veidi.
PS. ahjaa, saksa kooli kohta tean öelda seda, et sel ajal kui ma koolis käisin (supikas siis) oli neil seal pidevalt probleeme umbes, et õppetöö toimus siis, kui õpetajad palka said... ja no üldiselt, selle stabiilsuse kohta käisid üldised jutud. Miski neist kindel pole, ainult kuulujutud esialgu. Samas on täiesti võimalik, et vahepeal on olukord tunduvalt paranenud uuri-puuri igaks juhuks.. |
Millega nüüd tegeled?
|
|
| Kommentaarid: 21 loe/lisa |
   |
19 |
|
| tagasi üles |
|
 |
plugger
Kreisi kasutaja

|
06.01.2004 17:56:11
|
|
|
| Mirage kirjutas: |
PS. ahjaa, saksa kooli kohta tean öelda seda, et sel ajal kui ma koolis käisin (supikas siis) oli neil seal pidevalt probleeme umbes, et õppetöö toimus siis, kui õpetajad palka said... ja no üldiselt, selle stabiilsuse kohta käisid üldised jutud. Miski neist kindel pole, ainult kuulujutud esialgu. Samas on täiesti võimalik, et vahepeal on olukord tunduvalt paranenud uuri-puuri igaks juhuks.. |
Õpin üsna seal lähedal , niiöelda konkureerivas IT koolis, niipalju kui ma kuulnud olen, siis pidada see supika IT ikka väääga masendava tasemega olema, ...ühesõnaga...õpi enamvähem ise, tehnika nõrk jne probleemid
_________________ ------------
IMHO |
|
| Kommentaarid: 11 loe/lisa |
   |
7 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Mirage
HV veteran
|
06.01.2004 18:27:50
|
|
|
Nüüd olen tollis...
edit: arvutite peal ofkoors
muudan veel, topelt ei kärise nimelt enamjaolt need mittekõrgITkoolid ongi enamjaolt ju mingi tõuke andmiseks mu arust ja mingi papri saab kah nagu
Samas on endal plaanis mingiaeg siiski ülikooli piiluda...
_________________ Terrorists have two eyes, pandas have two eyes. Coincidence? I think not!
><(((°> |
|
| Kommentaarid: 80 loe/lisa |
   |
74 |
|
| tagasi üles |
|
 |
nunnu
Kreisi kasutaja

|
06.01.2004 18:31:46
|
|
|
| killergoder kirjutas: |
| Oi jah, |
Ai see leht oli omaette lugemine
|
|
| Kommentaarid: 19 loe/lisa |
   |
18 |
|
| tagasi üles |
|
 |
|
| lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
|