OT. Tahanteada postitusi nähes tekib mul küll alati küsimus, et kas see tegelane on päriselt olemas või käib lihtsalt siin pulli tegemas
On ilmselt päris reaalne, ja kusjuures ta tehniliselt ei pannud ju pada. Postituse ajastus ehk pole parim, aga tõesti 800MHz levi saab segada DVB-T õhulevi, seetõttu seda piiratakse kus vaja. Ei ole sellist asja et nagu indrekp ütles, ühe masti piires on 800 tugevaim jne - tegelikult on iga sagedusgrupp ja isegi sektor mastis iseseisvalt reguleeritava väljatugevusega. Võib leiduda kohti kus tõesti pole n.ö. default tugevusi vaja muuta, kuid samamoodi on selliseid kohti kus seda on vaja teha. Vajaduse selleks selgitab TJA.
no prset, täna päev otsa nii olnud
teed restardi ära... u 10 min on asi super ok - piirajas
ning siis kukub jälle sinna (vt kiiresetesti)
----
pärast restarti
urri, mis sagedusele fikseeritud on?
Keegi mainis juba, et iga kiirusetestiga käib kaasa leviparameetrid ja võrgu seadistused. Lisaks info, kas Telia tehnik on kontrollimas käinud.
indrekp, fikseeritud 1800 peal. eelnevad katsed on näidanud, et 1800 pealt tuleb parim
tehnik pole veel külas käinud, pole veel ametlikult kella löönud.
selge, järgmine kord testi tehes, lisan infot juurde
hetkel siis selline:
PCI: 57
CELL_ID: 51223562
RSSI: -75dBm
SINR: 7dB
Band: 3
mulle see suurt palju ei ytle, asjapulkadele aga kindlasti.
E: hakkab sama asi pihta mis eile.
RSSI: -77dBm
SINR: 6dB
läheb restardile, näeb mis saab.
vahetult pärast resa
SINR: 2dB
Ma olen nüüd kaks nädalat vahelduva eduga mässanud. Küll antenniga küll niisama. Mast on 3km kaugusel.
Antenni üle puu latvade pole ajada proovinud veel, kuid see on ka ainus mis saaks proovida.
1800mhz peal
Hetkel koos antenniga sain allalaadimise 22-23 peale. Aga ülesse on ikka 0.6-1.2mb/s.
Teleri pilt on selliselt hägune pool ajast.
Levi viiest kriipsust 1
800mhz-i peal
5-7 alla ja 5-6 ülesse.
Levi viiest kriipsust 4
Antenn on umbes 6m kõrgusel. 7m kõrgusel läks levi kehvemaks.
Maja mul suht kõrge ja kui tahaks siis saan panna ruuteri teisele korrusele ja kasutan ära vana antenni masti ruuteri antenni tarbeks.. Maapinnast kõrgus üle 20m siis antennil. Aga kas sellest krt kasu oleks? Siis oleks silmside juba mastiga.
Ruuter niisama teisel korrusel ei anna pea-aegu mitte midagi juurde. 1800 peal levi pole. _________________ Ma ei ole agressiivne juht, olen lihtsalt võistlushimuline.
Did i ever tell you the definition of "Insanity"?
indrekp, fikseeritud 1800 peal. eelnevad katsed on näidanud, et 1800 pealt tuleb parim
tehnik pole veel külas käinud, pole veel ametlikult kella löönud.
selge, järgmine kord testi tehes, lisan infot juurde
hetkel siis selline:
PCI: 57
mulle see suurt palju ei ytle, asjapulkadele aga kindlasti.
E: hakkab sama asi pihta mis eile.
SINR: 6dB
läheb restardile, näeb mis saab.
vahetult pärast resa
SINR: 2dB
Olulised parameetrid on:
Et saavutada maksimaalne kiirus 20/5 peaks olema umbes -30 kuni -70 ükskõik mis sagedusel, kas 800, 1800 või 2600
Signaali müra suhe võiks olla pisut suurem kui 7dB, alla selle on miski müra liiga suur. Erinevatel sagedustel võib see üpris palju erineda.
Kui mast näha ei ole ja kaugus sellest on üle 1km, siis pole tõenäoliselt üldse mõistlik suuremat sagedust kui 800Mhz püüda, see jääb lihtsalt juba liiga nõrgaks või on häired suured. Kuigi jah, võib olla eriolukordi kus tegelikult on 1800 peal kiirus parem ka nõrgema signaali korral.
Need on ligikaudsed numbrid ja sõltuvalt asukohast võib saavutada reaalsed kiirused ka kehvemate numbritega.
Kui väga fanatt olla, siis selleks, et selgust saada kas tugijaamas on piisavalt ressurssi samal ajal kui kodus ei tööta, võib minna tugijaama lähedusse 500m kuni 1km otsenähtavusse ja mõõta kas sama ruuteriga autos või siis telefoniga millel piiramatu kiirus. Näete ära kas tuleb sarnane tulemus:
Minu jaoks on oluline number ka:
mille järgi saan tuletada, mis masti ja mis sektoriga tegemist.
kuule no kammooon -75 on piisavalt hea veel et need kiirused kätte saada. Kui tal kohe peale resa on üle 20 siis peab kuskil mingi kala olema. Äkki võtab mingihetk teise tugijaama otsa end mis on umbes? _________________ Wreckfest 2 server: 136.243.70.252:30102 | parool: isamaa (kui on enabled)
kuule no kammooon -75 on piisavalt hea veel et need kiirused kätte saada. Kui tal kohe peale resa on üle 20 siis peab kuskil mingi kala olema. Äkki võtab mingihetk teise tugijaama otsa end mis on umbes?
tsitaat:
Need on ligikaudsed numbrid ja sõltuvalt asukohast võib saavutada reaalsed kiirused ka kehvemate numbritega.
Kui sagedus fikseeritud siis võiks olla stabiilsem tõesti kuid kuna müra on suhteliselt suur, võib ka kiirus kõikuda vastavalt häiretele, neid ei saa klient kuidagi elimineerida, ainuke võimalus on sagedust vahetada 800Mhz vastu.
1800 ja 2600 on mõeldud tiheasustusele kus asub tugijaam, 3km tugijaamast ei ole enam tiheasustus. Samuti on võimalik tehnikul kohapeal veel uurida teisi ümbruskaudseid tugijaamasid mis võib olla mõni kaugemal kuid tagab parema ja häiretevabama signaali.
kuule no kammooon -75 on piisavalt hea veel et need kiirused kätte saada. Kui tal kohe peale resa on üle 20 siis peab kuskil mingi kala olema. Äkki võtab mingihetk teise tugijaama otsa end mis on umbes?
tsitaat:
Kui sagedus fikseeritud siis võiks olla stabiilsem tõesti kuid kuna müra on suhteliselt suur, võib ka kiirus kõikuda vastavalt häiretele, neid ei saa klient kuidagi elimineerida, ainuke võimalus on sagedust vahetada 800Mhz vastu.
1800 ja 2600 on mõeldud tiheasustusele kus asub tugijaam, 3km tugijaamast ei ole enam tiheasustus. Samuti on võimalik tehnikul kohapeal veel uurida teisi ümbruskaudseid tugijaamasid mis võib olla mõni kaugemal kuid tagab parema ja häiretevabama signaali.
eino selge see. Paraku on see et tal 800 võib samuti seal umbes olla ja on veelgi s*tem seis. Ma üldse ei saanud aru kas kasutaja on uurinud Teliast et miks tal nii käitub. _________________ Wreckfest 2 server: 136.243.70.252:30102 | parool: isamaa (kui on enabled)
Et saavutada maksimaalne kiirus 20/5 peaks olema umbes -30 kuni -70 ükskõik mis sagedusel, kas 800, 1800 või 2600
Signaali müra suhe võiks olla pisut suurem kui 7dB, alla selle on miski müra liiga suur. Erinevatel sagedustel võib see üpris palju erineda.
Mul tunduvalt kehvemad näitajad, kuid kiirus piirajas
paneelantenn Rantelon Nelli-0727 _________________ Ma ei ole agressiivne juht, olen lihtsalt võistlushimuline.
täna terve päeva käib jama edasi.
täna pole aega pikemalt hakata Teliaga suhtlema
kui homseks muutust ei tule, siis homme suhtlen teenusepakkujaga
inf: sagedus 1800 / band 3. MCC/MNC 248-01
kasutusel suundväliantenn (1tk) pole veel jõund masti otsa, et teine ka toppida (antenn ise täitsa olemas)
tähelepanek:
ei hakka kõiki kiireseteste ja muud infot siia kleepima, kuid mida märkasin
et kui DL kukub 20lt u 3,5 peale, siis UL ja ping oluliselt ei muutu (mul siin tavaliselt siis vastavalt u 4 ja 25-30)
ka ei muutu RSSI -79 kuni -77, ka ei muutu SINR jäädes sinna 5 kanti
hoiame asjal silma peal ja eks kindlasti on lahendus olemas
kindlasti teavitan ka foorumlasi, et mida värki
Kui pärast ruuteri restarti kiirus paraneb, siis ma pakun, et asi seadmes kinni, mitte levis. Lahendus on Zyxel LTE3311 ajutiselt prooviks võtta.
Ühtlasi , et nautida nii DL/UL varianti peaksid mõlemad antennid järgi olema. Kaks antennipesa ruuteril ka. _________________ Ma trollin 50% oma postitustest.
täna terve päeva käib jama edasi.
täna pole aega pikemalt hakata Teliaga suhtlema
kui homseks muutust ei tule, siis homme suhtlen teenusepakkujaga
inf: sagedus 1800 / band 3. MCC/MNC 248-01
kasutusel suundväliantenn (1tk) pole veel jõund masti otsa, et teine ka toppida (antenn ise täitsa olemas)
tähelepanek:
ei hakka kõiki kiireseteste ja muud infot siia kleepima, kuid mida märkasin
et kui DL kukub 20lt u 3,5 peale, siis UL ja ping oluliselt ei muutu (mul siin tavaliselt siis vastavalt u 4 ja 25-30)
ka ei muutu RSSI -79 kuni -77, ka ei muutu SINR jäädes sinna 5 kanti
hoiame asjal silma peal ja eks kindlasti on lahendus olemas
kindlasti teavitan ka foorumlasi, et mida värki
Alusta parem sellest, et teed ühe korraliku testi, ehk siis sellise mis sulle üheselt ära näitab:
A. mis on tegelik kiirus
B. ja kui suur on SpeedBoost
See tulemus, mida rahvale paaniliselt eespool näitasid, võib vabalt olla hoopis see, et see 20Mbit/s on SpeedBoost, mitte vajalik kiirus.
Ja ei kirjuta asjata, EMT / Telia kasutab juba aastaid SpeedBooste.
Edasi:
Kui see kiirus on SpeedBoost, siis võtad paber-pliiatsi, paberile kirjutad: Pretensioon & Rikketeade ja siis edastad kirja Teliasse, et nad selle sinu netivärgi korda teeks.
tahanteada, see mida nimetad sina "speedboost"iks väljendub antud kiirusetestis hoopis selliselt, et telia.speedtest.net kiirused lendavad kõigepealt allalaadimisel 26Mbit/s ja siis vajub hetke pärast stabiilselt 20Mbit/s kanti, üleslaadimise test vastavalt umbes 8Mbit/s ja siis vajub 5Mbit/s kanti.
Asi nimelt selles, et speedtest.net on piisavalt pikk ja mahukas test ning viimasena salvestab tegeliku kiiruse.
päev algab kenasti
testi tehes on näha, et kiirus lendab korraks u 40-50 peale, siis kiirelt rakendub piiraja
ja lõpuni on stabiilselt 19-20 lähedal
UL on mu enda laiskuse tõttu selline nagu on: teine antenn on veel garaažis, a mitte mastis - ise laisk
ah et pikemat aega käib jama? ja et speedboosti ka vaja? aga kus on 24h mrtg, mis näitab, et tõesti, on suur probleem, või me lihtsalt tegime jälle kaks korda päevas speedtesti ja ei saa nüüd isegi öösiti magada. ehk võtaks kahe kanaliga isdni?
atlas status (serial.pts) on ka veel kasutusel. 64kbps ja muresid ei ole. _________________ Ära suurenda telia kasumit - lõpeta leping! 20/4 pole eriline max kiirus. 1992 kaaperdas telia neti
ah et pikemat aega käib jama? ja et speedboosti ka vaja? aga kus on 24h mrtg, mis näitab, et tõesti, on suur probleem, või me lihtsalt tegime jälle kaks korda päevas speedtesti ja ei saa nüüd isegi öösiti magada. ehk võtaks kahe kanaliga isdni?
atlas status (serial.pts) on ka veel kasutusel. 64kbps ja muresid ei ole.
. Telos läheb mahupiirangu ületamisel ka 64 Kbit/s peale ja ei ole probleemi. Meilid sünkroniseerib ära ja helistada saab ka. _________________ Ma trollin 50% oma postitustest.
Üldiselt on see piiramatu 4G umbes selline, nagu arvata oli. Esimesel kuul ei olnud mingit probleemi. 18-20Mbps alla ja 4Mbps üles. Peale seda, on 800Mhz peal 5-10Mbps alla ja 3-4 üles. Kusjuures pikemate üleslaadimiste puhul (ftp kuhugi, youtuub'i laadimine, või kaamera stream) kukub üleslaadimise kiirus mõne aja pärast 1M'ni ja jääbki sinna, kuni uuesti alustada. 1800Mhz peal on alla enamvähem koguaeg 20Mbps, aga üles kuni 0.2M. Praktiliselt kasutamatu. Seda fenomeni on siin teisedki kurtnud. Muudel sagedustel ei saa üldse ühendust. Lähim suur mast 2km kaugusel. Sõitsin autoga ka maanteele, kust mast umbes 500m kauguselt maani paistab ja kuigi signaalid olid põhjas, oli tulemus jämedalt sama. Selle pärast ja kuna välisantenn pisavalt pikkade kaablitega maksab ~200 euri, ei raatsinud antenniga jändama hakata, ning tõstsin ruuteri maja otsa õue ~5M kõrgusele. Stabiilsemaks läks, kuid mitte eriti palju kiiremaks. Kusjuures samas kohas, sama ruuteriga oli enne Diili mingi 30 gigane pakett ja praktiliselt alati oli kiirus see, mis lubatud. Tundub, et mingi sahkermahker ja piiramatute klientide ahistamine kuskil ikkagi toimub. Kuigi ka teleka pilt sakib vahel, siis praegu ajab asja ära.
Üldiselt on see piiramatu 4G umbes selline, nagu arvata oli. Esimesel kuul ei olnud mingit probleemi. 18-20Mbps alla ja 4Mbps üles. Peale seda, on 800Mhz peal 5-10Mbps alla ja 3-4 üles. Kusjuures pikemate üleslaadimiste puhul (ftp kuhugi, youtuub'i laadimine, või kaamera stream) kukub üleslaadimise kiirus mõne aja pärast 1M'ni ja jääbki sinna, kuni uuesti alustada. 1800Mhz peal on alla enamvähem koguaeg 20Mbps, aga üles kuni 0.2M. Praktiliselt kasutamatu. Seda fenomeni on siin teisedki kurtnud. Muudel sagedustel ei saa üldse ühendust. Lähim suur mast 2km kaugusel. Sõitsin autoga ka maanteele, kust mast umbes 500m kauguselt maani paistab ja kuigi signaalid olid põhjas, oli tulemus jämedalt sama. Selle pärast ja kuna välisantenn pisavalt pikkade kaablitega maksab ~200 euri, ei raatsinud antenniga jändama hakata, ning tõstsin ruuteri maja otsa õue ~5M kõrgusele. Stabiilsemaks läks, kuid mitte eriti palju kiiremaks. Kusjuures samas kohas, sama ruuteriga oli enne Diili mingi 30 gigane pakett ja praktiliselt alati oli kiirus see, mis lubatud. Tundub, et mingi sahkermahker ja piiramatute klientide ahistamine kuskil ikkagi toimub. Kuigi ka teleka pilt sakib vahel, siis praegu ajab asja ära.
Praktilistel kogemustel võin öelda, et väliantenni kasutades on ühendus stabiilne ja tuleb lubatud kiirus nii üles kui alla, kui samal aadressil väliantenn lahti ühendada siis levi näitab sama palju pulkasi aga kiirus kõigub ja on ebastabiilne aga ei katke.
Ühesõnaga soovitan võimalusel investeerida väliantenni ja muidugi ruuterist oleneb ka, võtsin kasutusele Huawei asemele selle uue Zyxel ruuteri ja paranes oluliselt
nii, sai nyt siis Teliale teade saadetud
kuna nüüd ei aita enam ka restart, 800 sageduse peal on asi ikka veel hapum. 1800 annab vähemalt midagigi.
nagu näha siis UL on enam vähem 5 lähedal, kuid mis lonkab, on DL
Ärge tulge mulle rääkima, et pange antenn sinna ja teine antenn sinna. Kui ikka enamasti hommikused kiirused on okeid ja õhtused tipptunnid venivad, siis peab asi milleski muus olema. Ei saa nii olla, et iga õhtu kasvab mulle puu masti ette ja hommikuks on jälle kokku tõmmanud.
Kusjuures pikemate üleslaadimiste puhul (ftp kuhugi, youtuub'i laadimine, või kaamera stream) kukub üleslaadimise kiirus mõne aja pärast 1M'ni ja jääbki sinna, kuni uuesti alustada.
Vot seda olen ka ise kogenud. Samal ajal speedtest.net näitab ikka lubatud kiirust nii UL kui DL puhul. Indrekp võiks kommenteerida.
Tegin ruuterile algseadete taastamise pärast mida ei tahtnud ta üldse pikka aega signaali üles korjata... enne pole nagu niimoodi teinud ja nüüd tulemus selline:
Ärge tulge mulle rääkima, et pange antenn sinna ja teine antenn sinna. Kui ikka enamasti hommikused kiirused on okeid ja õhtused tipptunnid venivad, siis peab asi milleski muus olema. Ei saa nii olla, et iga õhtu kasvab mulle puu masti ette ja hommikuks on jälle kokku tõmmanud.
Puu ei kasva ette õhtuti, aga väga madal SINR viitab äärmiselt mürarikkale signaalile. Su ruuteril on ilmselt tükk tegu, et kasulikku osa välja filtreerida. Müra võib tekitada naabrimees samasuguse ruuteriga, mõni rikkis elektriseade, ebakvaliteetne tv-antennivõimendi (nn. poola restidel olid osadel sellised võimendid, mis rikkusid mitmesaja meetri raadiuses teiste telepildi), või kurat teab mis. Ja too seade lülitakse sisse just õhtusel ajal võibolla.
Suundantenni üks häid omadusi ongi just see, et parandab tänu oma suunatundlikkusele signaali-müra suhet (SINR).
Mina siiski prooviks välise antenniga.
Kusjuures pikemate üleslaadimiste puhul (ftp kuhugi, youtuub'i laadimine, või kaamera stream) kukub üleslaadimise kiirus mõne aja pärast 1M'ni ja jääbki sinna, kuni uuesti alustada.
Vot seda olen ka ise kogenud. Samal ajal speedtest.net näitab ikka lubatud kiirust nii UL kui DL puhul. Indrekp võiks kommenteerida.
Ma ei oska seda kommenteerida, pole igapäevane kasutaja, olen küll igapäevaselt neid teenuseid paigaldanud, küll antenniga ja ilma ning kiirusetestid on õigete parameetritega korras. Samuti olen tugijaamade läheduses piiramatu kiirusega paketiga mõõtnud tugijaama läbilaset erinevatel sagedustel, kuna numbrid on tehnoloogia maksimaalsed, siis ei näe ka koormuse probleeme, VEEL.
Seega järele jääb signaal, müra ja singaali müra suhe. Takistavad faktorid on raadiolevi puhul standardsed, kaugus, mets, majad jms.
tcumen, sulaselge tõsi, tahtsin sama asja just kirjutada.
Ahjaa, oluline kiirusetesti tegemise juures on ka kõikide teiste seadmete võrgust eemaldamine, peale seadme millega testi tehakse, eeldatavalt läbi võrgukaabli.
See et inimestel võib olla rämpselektroonikat mis eetrimüra tekitab, pole ju tegelikult teab mis uudis. Nagu ka see et inimestel on õhtupoole rohkem aega seda kasutada. Selliselt õhtuks nullilähedale minev SNR aga ei seleta eeltoodud fenomeni:
netmaster kirjutas:
Üldiselt on see piiramatu 4G umbes selline, nagu arvata oli. Esimesel kuul ei olnud mingit probleemi. 18-20Mbps alla ja 4Mbps üles. Peale seda, on 800Mhz peal 5-10Mbps alla ja 3-4 üles. Kusjuures pikemate üleslaadimiste puhul (ftp kuhugi, youtuub'i laadimine, või kaamera stream) kukub üleslaadimise kiirus mõne aja pärast 1M'ni ja jääbki sinna, kuni uuesti alustada. 1800Mhz peal on alla enamvähem koguaeg 20Mbps, aga üles kuni 0.2M. Praktiliselt kasutamatu.
Ei ole reaalne et teenuse alustamisel kõik ümbruskonnas hoiavad hinge kinni ja ei kasuta oma rämpselektroonikat, ning kuu möödudes hakkavad jälle kasutama - siin peab ja igal juhul ongi muu põhjus, kuid kes selle suudab tõestusega esitada...
viimati muutis Maldur 17.05.2016 10:14:50, muudetud 1 kord
Põhjus on väga lihtne. euroliit ja eesti riik lasid teliale ja teistele suurte rahadega võrgu valmis teha. kuna aga tegemist on kasumit tootvatega, siis hea kasumi saab müües mingit jama - mida nimetatakse 4g kodutuinternetiks. alguses timmitakse see usutavaks teenuseks, hiljem hakatakse tegelema aju enniga, sest kunde (kes sai hamba verele) jookseb nüüd kasvõi jalad rakku, et midagigi kätte saada. maksab antenni, tehniku, vms - ja raha jälle asutusel rohkem. vajadusel võetakse appi ka lausvaled - aga te ju käisite esinduses ja teile selgitati - (kuigi midagi sellistp ole juhtunud) vähegi targem kunde - teda lihtsalt ignoreeritakse. või teine variant - maksa juba makstud kaablivedu ka veel omakorda topelt kinni. netti ei hakka te saama niipeagi. ja igakord kui on mingi analoogne mure, siis lugege see tekst ikka uuesti ja uuesti läbi. _________________ Ära suurenda telia kasumit - lõpeta leping! 20/4 pole eriline max kiirus. 1992 kaaperdas telia neti
Ma ei oska seda kommenteerida, pole igapäevane kasutaja, olen küll igapäevaselt neid teenuseid paigaldanud, küll antenniga ja ilma ning kiirusetestid on õigete parameetritega korras. Samuti olen tugijaamade läheduses piiramatu kiirusega paketiga mõõtnud tugijaama läbilaset erinevatel sagedustel, kuna numbrid on tehnoloogia maksimaalsed, siis ei näe ka koormuse probleeme, VEEL.
Seega järele jääb signaal, müra ja singaali müra suhe. Takistavad faktorid on raadiolevi puhul standardsed, kaugus, mets, majad jms.
Küsimus ei olnud signaalis ega konkreetses asukohas vaid selles, kas ühele upload sessioonile rakendatakse teatud aja või mahu täitumisel mingi täiendav kiirusepiirang? Kui ühe sessiooniga on upload nagu noaga lõigatult 2mbit/s ja oluliselt ei kõigu ning samal ajal speedtest.net järgi on upload korras, siis talupojaloogika järgi ei ole probleem signaalis/antennis/müras vaid kuskil mujal. Selleks et kindlalt midagi väita, peaks muidugi rohkem loomkatseid tegema.
Täiendavat "traffic shapingut " ei ole keegi kunagi viitsinud teha. napoleon, pakkusid tegelikult hea idee qos sätete tarbeks. Annan endisele kolleegile idee pihku. Masti koormusest ja modulatsioonist olenevalt võib tulemus kõikuda.
Sestap müüaksegi kuni kiirust traadivaba internetil.
Küll kunagi jõutakse http(s) ja ftp(s) sessioonide liiklusklassideni ajamise ja piiramiseni. Elisa kasutab viimast nõrkemiseni.
Stabiilse tulemuse saavutamiseks traadivaba ühenduse juures tuleks endale osta point to point link masti, mis on optikaga ühendatud.
Elisa lehel olid paketid äriühenduse tarbeks olemas. Wavecom müüb midagi analoogset. Radionet ka. _________________ Ma trollin 50% oma postitustest.
Kas on mingi seletus siis sellele et UL kukub ilma shapinguta kuni 25x sellest müstilisest "kuni" väärtusest? Või käib indrekp õhtuti igal pool masti koormusi mõõtmas et traffic otsa saab?
Pailaps, kui räägid vormis "endine kolleeg" - miks arvad et see shapingu idee pole juba kasutuses, keegi ei pea ju endisele kolleegile sellest aru andma?
Kas on mingi seletus siis sellele et UL kukub ilma shapinguta kuni 25x sellest müstilisest "kuni" väärtusest? Või käib indrekp õhtuti igal pool masti koormusi mõõtmas et traffic otsa saab?
Ainult upload?
On kellelgi veel kogemusi, ehk on võimalik panna midagi mahukamat pilve üles laadima ja proovida, seni pole ise seda täheldanud.
Reaalselt Telial piirangut ei ole.
ps. õhtuti ei testi ma midagi ja sain sarkastilisest huumorist aru.
Lõpp kisub meestel siin segaseks, kuid minul ikka kiirus all. 800 peal on DL nii madal, et teleri pilt hakib. 1800 peal on Ul puudu ja pilt hakib.
On antenn ja parima suuna peale keeratud.
Kas peaks Teliale kirjutama oma murest? Lubatud 20/5 asemel on 4/3 kiirus _________________ Ma ei ole agressiivne juht, olen lihtsalt võistlushimuline.
Lõpp kisub meestel siin segaseks, kuid minul ikka kiirus all. 800 peal on DL nii madal, et teleri pilt hakib. 1800 peal on Ul puudu ja pilt hakib.
Kas peaks Teliale kirjutama oma murest? Lubatud 20/5 asemel on 4/3 kiirus
Antud situatsioonis kiiret lahendust pole. 800 mhz peal peksab dvb-t ilma filtrita müra sisse. Lisaks piiratud ribalaius sektori kasutajatele. 75 kuni 150 Mbps.
Lahenduseks on 1800/2600 mhz baasil toimiva suuna lisamine.
Teine variant on repiiterit kasutada, kuid kas oled valmis kulud omas taskust tasuma?
Hajaasustuspiirkonnas on investeeringute tasuvus ysna pikk.
Maldur, ei pea tõesti. Nõrk UL on enamasti seotud väliste häirijate ja otsenähtavuse puudumisega.
Väliantenn aitab tundlikkust parandada.
Hädalistele soovin rahulikky meelt ja lootust ehk hakkab elektrilevi optilist kaablit yle elektriliini sama posti kaudu pakkuma. _________________ Ma trollin 50% oma postitustest.
Pailaps, Levi kaotab vaikselt kõik oma õhuliinid liinid asulatest. Kolivad maa sisse. _________________ Ma ei ole agressiivne juht, olen lihtsalt võistlushimuline.
Pole kunagi päeval proovinud, aga täna sattusin läbi astuma ja tulemus on enamvähem.
räägitagu mis tahes, minumeelest on siin tegemist lihtsalt ülekoormusega õhtusel ajal ja nädalavahetustel. Ega ükski 4G pole seda kunagi tunnistanud ja ilmselt ei hakka ka. Kui üks 800Mhz sektor on jämedalt 5-6 täislaksuga klienti, siis pole midagi eriti imestada. Muud sagedused lihtsalt ei levi, punnita kuidas tahes.
PS: Isegi, kui kiirusetest näitab peale korduvaid katseid rohkem, kui 4Mbps uploadi, siis FTP upload on praktiliselt kohe 125KBps (~1Mbps) ja mitte grammigi rohkem. Veider ...
osadel olid siin suht kehvad SINR väärtused miski -2..0 jne. "SINR = P / (I + N), where P is the power of the incoming signal of interest, I is the interference power of the other (interfering) signals in the network, and N is some noise term, which may be a constant or random."
Nagu ma aru saan siis häireid(interference) tekitavad samaaegsed andmeside sessioonid tugijaamade ja klientide vahel ehk mida suuurem koormus mastile ja rohkem kliente seda halvem SINR.
"To achieve a high SINR, systems must either increase signal gain or decrease interference."
Igal juhul, isegi kui tehnik paika pani ja asjaolud muutunud on, anna riketesse teada, tulevad mõõdavad ja vajadusel häälestavad üle.
Teistele, päris kindlasti on ja jääb kohti kus ei annagi midagi teha, on mets või maastik vastav ja 3-10km mastini, võib olukord parandamatu olla.
Igal juhul, isegi kui tehnik paika pani ja asjaolud muutunud on, anna riketesse teada, tulevad mõõdavad ja vajadusel häälestavad üle.
Teistele, päris kindlasti on ja jääb kohti kus ei annagi midagi teha, on mets või maastik vastav ja 3-10km mastini, võib olukord parandamatu olla.
Ära ole nii tagasihoidlik ja kartlik antenniehitaja , distants, ulatusega kuni 30km. on selline üsna väike kodutöö. Kui natuke rohkem mässad, võid katta ka kuni 50km või isegi kuni 75km.
Ja veel üks "kaval soovitus" - mine, näita need videod Ülemustele ette ja siis küsi Ratsionaliseerimispreemia selle eest, et võetakse kasutusele hoopis paraboolantennid.
Tee endale kohv ja kook ning vaata järgmised videod läbi - juhul kui julged ja kui Telia Pealikud neid ikka vaadata lubavad.
1. Telstra 4G 30km Installation - MIMO Grid Parabolic Antennas
tahanteada, millest sa räägid?
Eestis on iga krdi a'la max 10-15km tagant mobiilimast olemas, mis 30km linke me siin 4G jaoks ehitama peaks hakkama?
Krt lasen Google õhupalli õhku ja püüan kosmosest ka 4G välja kui vaja. Point pole ehitamises, point on selles kui maja on metsas, mitte kännu otsas, vaid lohus, orus, keset rahvusparki mis asub 5km lähimast asustusest tuleks ühe ohustatud liiki puu otsa ronida antenniga vehkima, et lendoravad saaks 7 meetrise antenni kaabli peal liugu lasta. Pikemad, pikendatud kaablid summutavad kenasti hästi püütud signaali, ära seega kõrgustest pole kasu, pigem püüan altpoolt puu võrasid signaali tabada ja parimat tugijaama leida.
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.