Avaleht
uus teema   vasta Raud »  TSI (TeeSeeIse) »  UAV- Droonid-RC lennukid märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 6, 7, 8 ... 23, 24, 25  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
Kristoferr
HV Guru
Kristoferr

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 18.03.2016 19:06:24 vasta tsitaadiga

Jep, minagi arvan, et pigem on mõttekas see phantom3 siis juba maha müüa ja kas ehitada mingi cleanflight vms baasil masin või kui seda ei viitsi või üle jõu käib, siis osta Nova/CX20 ja modida nii et maa on must. icon_biggrin.gif
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
DVDRW
HV Guru
DVDRW

sõnum 18.03.2016 19:35:50 vasta tsitaadiga

Mulle meeldib ehitada neid asju mida ei müüda või on põhjendamatult kallid.
Kui phantom 3 ise teha, tuleb kallim.
Suure drooni tahaks küll kunagi ise teha, poes põhjendamatult kirve hinnaga.
tagasi üles
Mario.
HV Guru

sõnum 18.03.2016 22:02:23 vasta tsitaadiga

DVDRW kirjutas:
Mingi selline mod pole võimalik, et kui originaalaku läbi, siis vahetada elemendid?
Akutarkvara pidi asja ära lukustama kui aku läbi ja uued cellid ei toimi.

Originaalaku maksab ~150€ icon_mad.gif
Sama mahuga lipo ~30€

Tegelt tahaks praegu lisaakut (mitte korraga), a no 150€ aarrgghhhh.

Photopointi kampaania ajal kuni 13. märts oli kaup miinus 24%; võtsin kohe mitu mitu P3 akut thumbs_up.gif

2ndalpha kirjutas:
Kui juba sellised modid on plaanis, siis müüge maha see Phantom ja ehitage F450 vms platvormi peale.
Selgelt välja kasvanud masinast.

See on ilmselge user experience otsus, miks jääda Phantom seeria peale pidama; no brainer.
F450 vm DIY platvormilt ei saa sama FPV funktsionaalsust ja kogu kompott, k.a lightbridge, läheb kuludesse ikkagi samas suurusjärgus, kui mitte rohkem. Milleks?!

Tellib lähikuudel DBS'i ja akudest ilmselt modib ka ühe ära, ning suvi võib alata. thumbs_up.gif
tagasi üles
netmaster
HV kasutaja
netmaster

sõnum 06.04.2016 14:59:12 vasta tsitaadiga

Pole võibolla küll kõige õigem koht küsimiseks ...

mu drooni tracker saabus lõpuks, aga mis SIM kaarti sinna sisse tänapäeval soovitatakse? Kas on mingit sellist paljude SMS'idega ja lepinguta varianti, kuhu koguaeg raha kandma ei peaks?
tagasi üles
Tomv
Kreisi kasutaja
Tomv

sõnum 06.04.2016 15:03:37 vasta tsitaadiga

Tele2 pakub M2M paketti: https://tele2.ee/ettevotja/erilahendused/m2m http://www.tele2.com/iot/

Eraisikule saab ka. Kuigi see hõlmab lepingut ka

olafsand
HV Guru
olafsand

sõnum 09.05.2016 10:14:30 vasta tsitaadiga

Küllap peaksin tegema ostuabi teema, aga kirjutan esimese hooga siis. Olen nüüd nii kaugel, et tahaks järgmise hobidrooni osta. Eestis on valikusse jäänud droon.ee lehel Jamara droonid. Mu hinnaklass on jämedalt kuni 180€. Seal on valikut omajagu, aga kõikühes kombot nagu pole jällegi.
Soovid on sellised, et kaamera on küljes, hoiab ise kõrgust kui kangid lahti lasta ja tuleks ühe nupuvajutusega puldi juurde tagasi. Ideaalis võiks olla veel moblaga ühendumine. Jamara toodete valikus üks selline on, aga lennuaeg 5 minutit ei sobi nagu.

Kui ebays kirjutada drone with camera, siis annab väga palju valikuid. Sealsetest tootjatest 2tk on ülekaalus. Syma droonid ja JJRC. Mida nendest tootjatest arvate? Kas juppe on kerge saada jne?

Selline jäi silma hetkel näiteks:
http://www.ebay.co.uk/itm/Syma-X8G-RC-Quadcopter-Drone-with-8MP-HD-GoPro-Style-Camera-Headless-Mode-/121798703319?hash=item1c5bc4b8d7:g:~LMAAOSwgApW~iHD
tagasi üles
netmaster
HV kasutaja
netmaster

sõnum 09.05.2016 18:41:45 vasta tsitaadiga

tsitaat:
Soovid on sellised, et kaamera on küljes, hoiab ise kõrgust kui kangid lahti lasta ja tuleks ühe nupuvajutusega puldi juurde tagasi.

baromeetriline kõrguse hoidmine on paljudel olemas, aga ühe nupuvajutusega puldi juurde tulemine eeldab GPS'i olemasolu, nii puldis, kui droonis ja see läheb antud hinnaklassist ilmselt välja. Minumeelest on sellised Syma X8 mõõdus droonid suht mõttetud. Nad on liiga suured ja kohmakad, et kiiremaid ringe teha ja liiga ebastabiilsed, et midagi filmida. Isegi, kui müüjad ütlevad, et kaameral on miljon megapikslit, siis see pilt, mis sealt tuleb on suht kohutav. Mul on olnud ka 1 Jamara, mis oli ainuke, mis lihtsalt minema lendas. Syma sajab taevast alla, kui side puldiga kaob, aga Jamara lendas ühes suunas, kuni silmist kadus ja lõpuks ilmselt kuskile puulatva kinni jäi.

Mina kasutan ringilendamiseks ja harjutamiseks Syma X5 drooni, millel viskasin kaamera ja jalad küljest ära. Paari sekundiga on 20m kõrgusel. Samuti saab talle 20€ eest asenduse osta (droon ilma puldi ja laadjata), kui puruks läheb. Paar korda olen ka mootoreid vahetanud. X8'l ei ole X5 ees ühtegi eelist, ainult negatiivsed omadused (hind, aeglus, suurem tuuletakistus, jne, jne.).

Kui eesmärk on filmida, siis pane parem mõnisada euri juurde ja vaata Yuneec Q500+ või DJI P3S'i poole.
tagasi üles
olafsand
HV Guru
olafsand

sõnum 09.05.2016 19:32:53 vasta tsitaadiga

netmaster, mingi kompassi teema tundub olevat, et tagasi tuleks...mitte gps otseselt.
http://www.droon.ee/jamara-germany?product_id=1422004

Eesmärk on tegelikult asja lennutamine selgeks õppida korralikult ja filmimine oleks boonuseks. Ega te juhuslikult Harjumaal või Tallinnas pole? Äkki oleks võimalus lihtsalt oma silmaga seda X5 lennutamist kaeda. Kui võimalik, siis äkki PS mulle palun? icon_smile.gif
tagasi üles
pwn13
HV veteran
pwn13

sõnum 09.05.2016 19:44:32 vasta tsitaadiga

Ise oman x8w. Org kaamera lendas kiiresti küljest. Aretasin korraliku fpv süsteemi, ning mõningad modimised veel. Korralikumat pilti salvest sj4000 kloon. Veits raskeks kisub, aga muidu tundub hea. Polegi veel pikemat lendu uue kompotiga teha saanud.
netmaster
HV kasutaja
netmaster

sõnum 09.05.2016 20:20:40 vasta tsitaadiga

tsitaat:
netmaster, mingi kompassi teema tundub olevat, et tagasi tuleks...mitte gps otseselt.

ta mitte ei tule tagasi, vaid teatud parema kangi asendis, lendab puldi poole, ükskõik, mis pidi ta ise on. Praktikas ei toimi see sugugi nii hästi ja ühe nupuvajutusega kojutulemisest on asi kaugel. Ma olen leidnud, et kui orientiir ikka täiesti kadunud on, siin on lihtsam tal lasta alla kukkuda ja ise järgi minna, kui seda kalibreerimist ja kojutulemist kogueag nikerdada.
Üldiselt, on Syma X5 just piisavalt väike, et toas hõljumist harjutada, või vigurlendu teha ja samas piisavalt suur, et õues õige lennutunde kätte saaks. Mul on neid 20€ X5'tesi ikka pea pool tosinat harjutamiseks "ära kulunud". Samas oleks selle raha eest saanud ühe X8 koos lisa akuga. Jah, X8'le saab pea paarsada grammi kraami külge riputada, see on ta ainuke pluss. Kuigi ega ta siis enam eriti ei lenda ka.
Kahjuks ei asu harjumaal.
tagasi üles
Spezz
HV veteran

sõnum 09.05.2016 20:23:12 vasta tsitaadiga

Vajadusel võin X5C ja X8W lennuomadusi demoda õhtuti Mustamäel.
Võta X5C - saad põhilised lennuvõtted käppa. Peale seda on mõistlik valik järgmisena Yuneec Q500 - saad kellad-viled-pildikvaliteedi ka lisaks.
tagasi üles
pwn13
HV veteran
pwn13

sõnum 09.05.2016 20:33:25 vasta tsitaadiga

netmaster kirjutas:
tsitaat:

ta mitte ei tule tagasi, vaid teatud parema kangi asendis, lendab puldi poole, ükskõik, mis pidi ta ise on. Praktikas ei toimi see sugugi nii hästi ja ühe nupuvajutusega kojutulemisest on asi kaugel.

Headless mode-iks kutsutakse vast. Endal ei tundu kõige paremini toimivat. See oli ka üks põhjus, miks fpv süsteem peale läks. Nii saab ekraanilt vähemasti näha mis pidi õhus on.

Kristoferr
HV Guru
Kristoferr

sõnum 09.05.2016 21:36:04 vasta tsitaadiga

Kes kvaliteetsemat kaupa soovib, siis on phantomitele, Q500 jms konkurendiks olemas Hubsan X4 Pro. Jutuubis juba saanud väga häid revjuusid.

Video low-end versioonist, millel pole gimbalit ja on lihtsakoelisem raadio.

Link

High-Edition versioon on umbes 800€.
Kaamera on ilmselgelt kehvem kui Phantomil, aga gopro kasutajaid see nagunii ei koti. Plussideks on langevari, väga hea lennukaugus/levi ja parem akukestvus/suurem aku kui konkurentidel. Lisaks on high-edition versioonil väga vinge androidil töötav raadiosaatja.

raxz
HV Guru

sõnum 09.05.2016 22:17:28 vasta tsitaadiga

Spezz kirjutas:
Lennuluba olemas? icon_razz1.gif
tagasi üles
olafsand
HV Guru
olafsand

sõnum 09.05.2016 22:34:12 vasta tsitaadiga

Spezz kirjutas:
Võta X5C - saad põhilised lennuvõtted käppa. Peale seda on mõistlik valik järgmisena Yuneec Q500 - saad kellad-viled-pildikvaliteedi ka lisaks.

See oleks super! Kolmapäevast mul isiklik auto olemas uuesti ja siis räägime edasi. Hea meelega vaataks demolende oma silmaga korraks! Aitäh!
tagasi üles
jannu
HV kasutaja

sõnum 10.05.2016 08:13:59 vasta tsitaadiga

https://lennuluba.ee/
Saab mugavalt loa taotleda.
Kui ma õigesti aru saan, siis Tartus ja Kuressaare pole õhtuti ja nädalavahetuseti luba vaja, sest torn ei tööta.

Ise suutsin sellise Syma X5C klooni nädalavahetusel ära kaotada.
Õhtuhämaruses sai natuke vertikaalseid piire testitud ja ühel hetkel kaduski signaal ära ning tuul kandis 100g drooni kaugele metsa.
Üldiselt peaks pimedas olema drooni kerge leida tänu led'idele, aga mingil veidral põhjusel otsustasid need õhus ära kustuda ning pole õrna aimu ka, kui kaugele või millise puu otsa lendas. Kahju ei ole muidugi suur, aga ikkagi esimene droon.

Muidu asjalik masin sellise raha eest. Sobib hästi esimeseks lennuvahendiks, saab oma vitsad kätte ning saab vaikselt ägedama poole vaadata.
tagasi üles
pistyk
HV veteran
pistyk

sõnum 10.05.2016 08:41:09 vasta tsitaadiga

Mul kadus see pisike minidroon võssa, mis peopessa mahub. üles leidsin nii, et umbes õiges kandis olles vajutasin puldil nuppe ja mootori pinnal oli kuulda õrnalt, mootorid ise ringi ei käinud, kuna olid muru sisse takerdunud. Metsast drooni leidmine pole vist eriline ime enam.
jannu
HV kasutaja

sõnum 10.05.2016 13:30:23 vasta tsitaadiga

Õhtul pimedas lolli peaga suures otsimistuhinas ei tulnud selle peale, et puldiga ringi käia ja mootoreid testida.
Varsti on tõesti metsad-sood droone täis. Järgmine päev selgus, et naabritel lendas eelmine aasta samamoodi üks Parrot minema icon_biggrin.gif
tagasi üles
netmaster
HV kasutaja
netmaster

sõnum 10.05.2016 14:08:17 vasta tsitaadiga

tsitaat:
https://lennuluba.ee/ Saab mugavalt loa taotleda.

selles, et 100 grammise drooni lennutamiseks 20m kõrgusele, peab 20-30 km raadiuses kohaliku tähtsusega lennujaamast, 3 päeva varem lennuluba taotlema, pole midagi mugavat. Selline kord on lihtsalt niivõrd jabur, et 99% droonilendudest toimub päris kindlasti ilma loata.

viimati muutis netmaster 10.05.2016 14:13:46, muudetud 1 kord
tagasi üles
DVDRW
HV Guru
DVDRW

sõnum 10.05.2016 14:21:13 vasta tsitaadiga

Drooni paremini leidmiseks võiks teha paarigrammise vidina mis seatud aja pärast karjuma hakkab.
Suuremale droonile panna juba mõnekümnegrammine GPS tracker ~15€

Kui mul P3S droonil "RTH if signal lost peal" poleks peaks oleks mul juba tõenäolislt 10.+ droon ostetud. icon_razz1.gif
tagasi üles
Dogbert
HV Guru
Dogbert

sõnum 10.05.2016 14:53:07 vasta tsitaadiga

Mul läks novembris X5 vaikse ilma ja tõusvate õhuvooludega nii kõrgele, et kadus täiesti punktiks ja silmist. Huvitaval kombel side puldiga säilis ja samuti FPV kaamera pilt oli pea pidevalt ees. Ma loll muidugi raiskasin selle juhuse drooni pööritamise peale, et kui kaugele näha on. Ja kui aku tühjaks sai, siis mina muidugi lootsin, et näen lagedal põllul ta allasadamise koha ära, aga essugi ei näinud. Ei taibanud enne aku tühjenemist muidugi kaamerast ka jälgida, et kuhu poole ma ise jään ja tagasi lähemale laveerida. Põllul veel veerand tunni jooksul sain kohati kaamerapildi kätte enne aku tühjaks saamist, aga sealt paistis häguselt väga ebamäärane võsariba kummuliasendis ja seda ma tuvastada ei suutnud, et milline ümbruse ribadest see olla võiks. Tiirutasin veel selle koha ümbruses paarisaja meetri raadiuses paaril päeval natuke, aga midagi ei leidnud. Kaugemal kui paarsada meetrit minu kogemuse järgi see pilt vastuvõetav ei ole.
Nüüd, kui lumi ära sulas ja naabrimees hakkas põldu harima, andis teada, et leidis mu X5 oma põllult. Ja see oli üle 600 meetri sellest kohast, kus ma ise puldiga olin ja 700m kohast, kus ma allakukkunud drooni pildi viimati kinni püüdsin icon_lol.gif. Ja muidugi üle 400 meetri sellest kohast, kus ma otsimisel talle kõige lähemale jõudsin.
Nii et nüüd mul on praegu kaks X5 (üks on pärast esimese kadumist ostetud X5S, mille kontroller on asendatud X5 omaga, sest originaal "kartis tuult") ja kaks FPV kaamerat - talvel lume all seisnud ja väljasulanud kaamera töötab sama hästi või halvasti, nagu ta enne talvitumist tegi, mälukaart on ka korras ja drooni aku samuti, drooni ennast veel lennutanud ei ole, aga usun, et ka see lendab nagu ennegi. Mõistlik oleks tõenäoliselt propade võllidele natuke määret panna enne. icon_lol.gif
Mälukaardilt sain video, kus on peal korraga Vormsi saar ja Matsalu laht täies ulatuses, see peaks silmapiiri raadiuseks tegema üle 30km ja lennukõrgus selle järgi peaks lähenema 100 meetrile. Ma ei tea, mis ime-ilmastik see pidi siis olema, et nii pult kui kaamera nii kaugele ühendust hoidsid. Midagi sarnast korrata enam kuidagi ei õnnestu, side katkeb ammu enne nii drooni ja puldi kui kaamera ja monitori vahel.

Kaamera ja monitori komplekt ise on selline: http://www.aliexpress.com/item/5-8G-8CH-4-3-inch-FPV-Monitor-Real-time-Transmission-Display-Screen-with-2-0MP/32429067906.html
Eraldi kaamera saab banggoodist 25€-ga, Aliexpressist sellist eraldi kaamerat leida ei õnnestunud.
Video on sant muidugi ja fotod ka, aga mingi 10 aasta vanuse seebikaga annab ehk võrrelda. Piltide osas vähemalt.

viimati muutis Dogbert 10.05.2016 15:01:07, muudetud 1 kord
tagasi üles
Kristoferr
HV Guru
Kristoferr

sõnum 10.05.2016 14:57:32 vasta tsitaadiga

Jätke need brushed käkerdised ja hobifilmimise aparaadid ning ostke/laske komplekteerida üks normaalne fpv raceri komplekt. Puudub äralendamise kartus, lennata on palju põnevam ja huvitavam (minu meelest) ja lisaks saab ka sõpradega võidu ajada. Boonusena ei juhtu korraliku raceriga põllul või metsas kukkudes/puusse pannes tavaliselt midagi hullemat kui mõni kõver propeller. Täislaksu pealt betooni pannes on muidugi karmim.
Kes väga midagi pildile saada tahab, võib gopro vms ka peale panna ja paar kiiremat tiiru teha.
icon_cool.gif

Raamide valikut on turul piisavalt ja mitte sugugi ei pea ise modelleerima, lõikama ja ehitama, aga eputamiseks siiski üks CAD shot mu enda järgmisest projektikast:

viimati muutis Kristoferr 10.05.2016 15:06:34, muudetud 1 kord
tagasi üles
Dogbert
HV Guru
Dogbert

sõnum 10.05.2016 15:05:43 vasta tsitaadiga

Need on mul harjutamiseks. Mitmesajaeurost drooni ei tahaks kogenematuse tõttu küll kuhugi pilbasteks lasta. Ma ikka üsna roheline veel selle juhtimise koha pealt. Kaameraga enda poole ei oska kuidagi lennata, ikka lähevad kangi parem-vasak sassi. Kuni 90° pööratuna saan ikka nüüd juba hakkama enam-vähem, aga üle selle jookseb mul endal juhe kokku.
Kristoferr
HV Guru
Kristoferr

sõnum 10.05.2016 15:10:10 vasta tsitaadiga

Dogbert, minule ja kindlasti ka paljudele teistele (vanadele mänguritele) siin foorumis on FPV hulga kergem lennata kui LOS ( Line of Sight). LOS lennates on lihtne kange valele poole lükata kui ei saa aru mis pidi kopter parasjagu on. FPVs seda muret üldiselt ei ole.
Dogbert
HV Guru
Dogbert

sõnum 10.05.2016 15:42:46 vasta tsitaadiga

Ei, kui ma monitorilt pilti vaatan, ega siis muidugi kangid sassi ei lähe (eraldi ja kaamerata X5, eraldi puldi ja eraldi FPV komplekti just osaliselt sellepärast ostsin), aga ma just üritan LOS ka selgeks saada. Monitori pealt vahtimine on võrdlemisi kehv ja mis siis saab, kui pildi edastamine katkeb mingil põhjusel? Siis paned ikka puusse, kui droon valepidi on õhus.
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Raud »  TSI (TeeSeeIse) »  UAV- Droonid-RC lennukid mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 6, 7, 8 ... 23, 24, 25  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.