Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
Dogbert
HV Guru

|
22.04.2016 16:07:38
|
|
|
Ei ole küll kordagi midagi aeglast ette tulnud. Jaanuarist saati kasutan ja restarti teinud olen väga harva. Vahel ainult siis kui tundub, et aku hakkab millegipärast kiiremini tühjenema kui tavaliselt. Aga seda juhtub ikka harva, kord kuus või vähemgi. Ja need on ka nii kõhutunde järgi tehtud restardid, pole viitsinud järge ajada, mis asi see energiat neelab - võib-olla lihtsalt kehv levi, seda esineb mul siin tihti, kodus on levinäitaja peaaegu kogu aeg punases ja ainult tänu wifile aku ei tühjene. Kui wifi levist välja lähen, siis kukub neelama et vähe pole.
Ma küll ei ütleks, et Nexus 5X peal 2GB RAM-i praegu midagi piiraks. Palju sul neid 2GB suurema mäluga telefone valida ikka on...
1GB-ga ei saa küll enam hästi hakkama, taustaprotsessid kipuvad ära kukkuma suvaliselt, sh launcher ise, kui näiteks brauserit kasutad. Aga kahega pole midagi sarnast täheldanud.
_________________ Tee inimesele lõke ja tal on soe üheks päevaks, pista ta põlema ja tal on soe elu lõpuni. (Terry Pratchett)
e.k spikker: muhk on kumer, lohk on nõgus. |
|
Kommentaarid: 33 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
32 |
|
tagasi üles |
|
 |
Draqula
HV Guru
|
22.04.2016 17:21:48
|
|
|
2GB peaks ikka veel elama. Viimased androidi versioonid on tehtud ka silmas pidades väiksema mälumahuga aparaate, et ka need suudaks normaalselt joosta.
|
|
Kommentaarid: 42 loe/lisa |
   |
34 |
|
tagasi üles |
|
 |
Mario.
HV Guru
|
22.04.2016 20:17:09
|
|
|
tsitaat: |
Aga kahega pole midagi sarnast täheldanud.
|
See pole väga märgatav, kui app ruttu taas-laeb, aga 2GB pole igapäevaselt minule nt piisav. Pigem on appi taaskäivitus piisavalt kiire, et seda väga ei märka ning telefoni järgi suurt ka ei oota.
Aga kui brauseris taustal midagi striimib ja samal ajal muid asju teha, siis tihti suletakse taustprotsess e Chrome. Isegi, kui Chrome ise aktiivne on ja kahes-kolmes tab'is toimetada ( või vähemalt pooled on mällu laetud), killitakse striimib tab ise ja seda piisavalt tihti. - kui isegi foreground app peab enda alamprotsesse tapma, pole asjad väga okei.
|
|
Kommentaarid: 274 loe/lisa |
   |
6 :: |
2 :: |
217 |
|
tagasi üles |
|
 |
õlinäpp
HV vaatleja
|
22.04.2016 22:47:02
|
|
|
Soetasin ka siis seda ning uuendasin kõik ära, mis pakkuda oli. Keegi ise rootis seda? EIS ja 240FPS jaoks teeks küll, aga rohkem mõtet ei näe enam. Nii harjumatu minna EMUI-st Android 6.0.1-te. Kas keegi teab (e-)poodi, kus saaks ka sellist juhet, mida saaks arvutiga ühendada?
|
|
Kommentaarid: 2 loe/lisa |
   |
2 |
|
tagasi üles |
|
 |
Mario.
HV Guru
|
|
   |
217 |
|
tagasi üles |
|
 |
Dogbert
HV Guru

|
23.04.2016 03:12:10
|
|
|
Rootisin, et kasutada Gravityboxi, TWRP-i ja paigaldada üht-teist süsteemiäppidena. Gravitybox võimaldab lisada mitmeid väga mõnusaid mugavusi, millest hakkaksin kiiresti puudust tundma. Isegi Cyanogen ei sisalda neid kõiki. Tegelikult ka selleks, et kasutada Avastit tema tulemüüriga, aga Avast võttis kätte ja muutus kasulikust tarkvarast bloat- ja adware-ks - ei mingit tulemüüri, anti-thefti, mida mudilane maha installida ei suudaks ja kasutajaliides on nagu hobuse unenägu... Pole viitsinud siiani korralikku samalaadset tulemüüri otsida, olen ilma läbi ajanud.
_________________ Tee inimesele lõke ja tal on soe üheks päevaks, pista ta põlema ja tal on soe elu lõpuni. (Terry Pratchett)
|
   |
32 |
|
tagasi üles |
|
 |
_marek
HV Guru

|
23.04.2016 12:08:28
|
|
|
Mul kaalukausil 5x (2GB RAM) ja Z3 (3GB RAM), mõlemad alla 300 EUR, siin üks hea võrdlustest kiiruse osas:
https://www.youtube.com/watch?v=FMmNLEl0pPk
Selle video põhal, kui väga palju rakendusi taustal lahti on, siis pääseb 3GB mõju esile, muidu kiiruses vahet pole.
Aga valik saab väga raske olema, sest 5x puhul meeldib sõrmejäljelugeja (Z3-l puudu) ja puhas Android (viimased 2a olen Nexus 5 väga rahulolev user). Z3 puhul meeldib disain, materjalid, veekindlus.
|
|
Kommentaarid: 130 loe/lisa |
   |
1 :: |
118 |
|
tagasi üles |
|
 |
Dogbert
HV Guru

|
23.04.2016 13:19:44
|
|
|
Ma pärast Xperia U aastast talumist ja veel mõne Sony tootega kokkupuutumist üritan seda firmat vältida, kui vähegi võimalik. Äkki olen subjektiivne, aga see on minu isiklik eelistus sedasi teha ja oma närve säästa nende peale vihastamise vältimisega.
Ükskõik kui fantastilise riistvaraga ja odavalt pakutav seade pole midagi väärt, kui tarkvara tugi ja arendus käib nagu Sonyl. Korra selle läbi teed, siis rohkem ei taha. (Aga sõltub muidugi inimesest - kas ta üldse saab aru, et teda praktiliselt ignoreeritakse pärast raha kättesaamist)
|
   |
32 |
|
tagasi üles |
|
 |
Draqula
HV Guru
|
23.04.2016 15:57:05
|
|
|
Dogbert kirjutas: |
Ma pärast Xperia U aastast talumist ja veel mõne Sony tootega kokkupuutumist üritan seda firmat vältida, kui vähegi võimalik. Äkki olen subjektiivne, aga see on minu isiklik eelistus sedasi teha ja oma närve säästa nende peale vihastamise vältimisega.
Ükskõik kui fantastilise riistvaraga ja odavalt pakutav seade pole midagi väärt, kui tarkvara tugi ja arendus käib nagu Sonyl. Korra selle läbi teed, siis rohkem ei taha. (Aga sõltub muidugi inimesest - kas ta üldse saab aru, et teda praktiliselt ignoreeritakse pärast raha kättesaamist) |
Minu 2 senti Sony telefonidest:
Kui osta siis ainult lipulaevu, st Z või uus X seeria, mis asemele tuleb.
Keskklassi tugi on pehmelt öeldes nõrk aga lipulaevad saavad pikalt tuge.
Enda kogemus SP'ga oli ikaldus (norm riistvara ning crap soft) ja Z3 compact on super.
|
|
   |
34 |
|
tagasi üles |
|
 |
Mirage
HV veteran
|
23.04.2016 17:58:32
|
|
|
_marek kirjutas: |
Mul kaalukausil 5x (2GB RAM) ja Z3 (3GB RAM), mõlemad alla 300 EUR, siin üks hea võrdlustest kiiruse osas:
https://www.youtube.com/watch?v=FMmNLEl0pPk
Selle video põhal, kui väga palju rakendusi taustal lahti on, siis pääseb 3GB mõju esile, muidu kiiruses vahet pole.
Aga valik saab väga raske olema, sest 5x puhul meeldib sõrmejäljelugeja (Z3-l puudu) ja puhas Android (viimased 2a olen Nexus 5 väga rahulolev user). Z3 puhul meeldib disain, materjalid, veekindlus. |
Suhteliselt vana video, nexused said alles veidi aega tagasi mingeid parandusi, mis jõudlust vms parandasid. Ses suhtes on raske review'de järgi otsustada, sest 99% tehtud ilma nende parandusteta.
_________________ Terrorists have two eyes, pandas have two eyes. Coincidence? I think not!
><(((°> |
|
Kommentaarid: 78 loe/lisa |
   |
73 |
|
tagasi üles |
|
 |
Dogbert
HV Guru

|
23.04.2016 19:51:44
|
|
|
No ei ütleks, et rahvas praegu Z3 compacti teemas väga rõõmus ja roosa oleks . Vähemalt mitte nii rõõmus ega roosa kui siin.
|
   |
32 |
|
tagasi üles |
|
 |
pots4t4j4
HV Guru
|
23.04.2016 20:03:38
|
|
|
sony on ju viimasel ajal küik telefonid eest ja tagant mingi klaasiga katnud, see on mingi next level retarded shit.
|
|
Kommentaarid: 490 loe/lisa |
   |
4 :: |
3 :: |
398 |
|
tagasi üles |
|
 |
vortex
HV veteran

|
23.04.2016 20:49:31
|
|
|
No ei ütleks, et rahvas praegu Z3 compacti teemas väga rõõmus ja roosa oleks . Vähemalt mitte nii rõõmus ega roosa kui siin.  |
Mul on just praegu nii Nexus 5x kui Z3 Compact siinsamas laual.
Momendil ei ole küll ausalt ja otseselt võrreldav, kuna Nexusel on peal N Preview v2.
Hetkel näib et kui kümmekond keskmist äppi on taustal lahti, tundub kiirus suht sarnane.
Ei oska muidugi öelda kui palju Z3C lahjem reso siin rolli mängib.
Samas paari kuu eest, enne kui N5x sai omale jõudlust parandavad uuendused, Z3C lausa lendas N5x-ga võrreles, vahe oli nii suur et see ei olnud isegi naljakas, eriti siis kui mõlemad telefonid olid järjest ilma restardita nädala või rohkem aktiivses kasutauses olnud.
Mis on üsna üllatav tulemaus arvestades et Z3C on pea 2 aastat vana mudel.
Nagu ülevalpool juba ütlesin, sis näib et praeguseks on enamus suuremaid N5x-i jõudluseprobeeme lahendatud ja asi on kindlasti kinni softi optimeerimises, mitte RAM'i hulgas.
3GB oleks mudiugi parem, eriti kui pidevalt suurt hulka äppe korraga kasutada, aga praegu veel saab 2GB RAM'ga mudelitega vabalt hakkama.
|
|
   |
37 |
|
tagasi üles |
|
 |
RedFusion
HV kasutaja

|
23.04.2016 21:05:58
|
|
|
Ükskõik kui fantastilise riistvaraga ja odavalt pakutav seade pole midagi väärt, kui tarkvara tugi ja arendus käib nagu Sonyl. Korra selle läbi teed, siis rohkem ei taha. (Aga sõltub muidugi inimesest - kas ta üldse saab aru, et teda praktiliselt ignoreeritakse pärast raha kättesaamist) |
Mul endal Sonyga sama (halb) kogemus ja seepärast hoidun Sony keskklassi nutikate ostmisest. Kaalun ka hetkel Nexus 5X soetamist
|
|
Kommentaarid: 8 loe/lisa |
   |
7 |
|
tagasi üles |
|
 |
Inxx
HV vaatleja
|
23.04.2016 23:20:57
|
|
|
Tervist.
Omal ka telefoni vahetus plaanis. Valik on jäänud pidama Nexus 5X ja Asus ZenFone 2 32GB vahele. Oskab keegi head nõu anda kumba kasuks otsustada?
|
|
tagasi üles |
|
 |
pots4t4j4
HV Guru
|
23.04.2016 23:29:29
|
|
|
5x pole küsimustki
|
|
Kommentaarid: 490 loe/lisa |
   |
4 :: |
3 :: |
398 |
|
tagasi üles |
|
 |
madoc
HV kasutaja
|
24.04.2016 01:59:17
|
|
|
madoc kirjutas: |
Kui keegi viitsib, siis tehku 4G ja kõik sees, ekraan max heledusega:
Geekbench 3, kraken(veebis), sunspider(veebis) + täpselt sama järjest, kokku 6 testi pausideta. |
No keegi ei julge tulemusi esitleda?
Kas saab keegi geekbench 3 multicore 3500 kanti, sunspider 500-700ms, kraken 5000ms kätte?
|
|
Kommentaarid: 35 loe/lisa |
   |
34 |
|
tagasi üles |
|
 |
Dogbert
HV Guru

|
24.04.2016 09:35:01
|
|
|
1. Mul pole aega bencmarkidega pool päeva mängida, kui ma ei tea milles asi on;
2. 4G jaoks peaksin uue ja poole kallima ning 4-5x väiksema andmemahuga paketi tellima;
3. Mul ei ole viimased uuendused paigaldatud, kuna vt p 1.
Las keegi teine mängib sellega.
|
   |
32 |
|
tagasi üles |
|
 |
Mario.
HV Guru
|
24.04.2016 10:00:09
|
|
|
Kui keegi viitsib, siis tehku 4G ja kõik sees, ekraan max heledusega:
Geekbench 3, kraken(veebis), sunspider(veebis) + täpselt sama järjest, kokku 6 testi pausideta. |
No keegi ei julge tulemusi esitleda?
Kas saab keegi geekbench 3 multicore 3500 kanti, sunspider 500-700ms, kraken 5000ms kätte? |
Aga miks? Või, mis selle mõte on?
|
|
   |
217 |
|
tagasi üles |
|
 |
madoc
HV kasutaja
|
24.04.2016 10:14:10
|
|
|
See võtab 6-8 min aega. Annab vastuse thermal throttling küsimusele. Olen ise näinud, et see telefon ei saa ülevaadete skoore (selle tel omi) kätte, eriti pärast mõningast kasutust. Selle telefoni suurim probleem pole 2gb ram, vaid S808 kiip.
Miks testid - sest need kirj olukorda objektiivselt, põhiliselt veebikasutuse olukorda.
|
|
   |
34 |
|
tagasi üles |
|
 |
vortex
HV veteran

|
24.04.2016 10:19:01
|
|
|
Põhjus miks keegi ei viitsi benchidega jamada ongi ilmselt selles et need ei näita enamasti kuidagi seadme käitumist reaalse kasutuse korral.
Inxx kirjutas: |
Tervist.
Omal ka telefoni vahetus plaanis. Valik on jäänud pidama Nexus 5X ja Asus ZenFone 2 32GB vahele. Oskab keegi head nõu anda kumba kasuks otsustada? |
5x on oluliselt parem valik, kui just Zenphone super odavalt ei õnnestu hankida. Juba kaamera kvaliteedi vahe on tohutu.
|
|
   |
37 |
|
tagasi üles |
|
 |
Mario.
HV Guru
|
24.04.2016 12:15:40
|
|
|
See võtab 6-8 min aega. Annab vastuse thermal throttling küsimusele. Olen ise näinud, et see telefon ei saa ülevaadete skoore (selle tel omi) kätte, eriti pärast mõningast kasutust. Selle telefoni suurim probleem pole 2gb ram, vaid S808 kiip.
Miks testid - sest need kirj olukorda objektiivselt, põhiliselt veebikasutuse olukorda. |
Multicore 3300
Sunspider 1200 ms
Kraken 12 000 ms
S5+, 805, saab täpselt samu tulemusi 5.0.1, kui see kuidagi oluline on.
viimati muutis Mario. 24.04.2016 12:36:42, muudetud 1 kord |
|
   |
217 |
|
tagasi üles |
|
 |
madoc
HV kasutaja
|
24.04.2016 12:39:52
|
|
|
Multicore enamvähem (ilmselt esimesena tehtud), mu teada kukub 2200 peale väikest netikasutust ehk ligi 40% kukkumist.
Sunspider kehvem kui snapdragon s4 plus aastast 2013, peaks olema 700 ms.
Kraken ka kehv tulemus - peaks olema 5000 ms kandis.
Ühesõnaga, te oleks sama õnnelikud mingi lahja 4 tuumasega (nt S410), sest 5x klokib end nii alla, et perf low-range tasemel. Ma ei ütle, et tegu teoga on, aga isegi nexus 5 2013 on kiirem.
Kui ma ise hetkel 5x ostaks, siis ainult hea kaamera ja sõrmejäljelugeja pärast.
viimati muutis madoc 24.04.2016 12:41:12, muudetud 1 kord |
|
   |
34 |
|
tagasi üles |
|
 |
Mario.
HV Guru
|
24.04.2016 12:43:09
|
|
|
Mida sa siis ütled?
Tulin S5 ja N5 pealt, ning äkilisuse vahe on tajutav, ka veebis. Kas ma kujutan ette?
Nt S5+ teeb samu skoore, aga telefoni on N5x'ga, või isegi N5'ga võrreldes kohutav kasutada (eriti veebis). Ehk kõik ei ole nii must ja valge?
|
|
   |
217 |
|
tagasi üles |
|
 |
madoc
HV kasutaja
|
24.04.2016 12:50:43
|
|
|
Kõik ei ole must ja valge. Mingi samsungi mudeli kohutav lag ei tähenda, et 5x hea oleks. Vb olete light-user, ei käi delfit lugemas üle 5 min korraga jne. Ma täiesti usun, et enamus on 5x kiirusega rahul, ise olen 120 eur telefoniga ka rahul. Kuid on palju kiiremaid ja ma ei räägi 700 eur 2016 tippmudelitest, vaid 200-300 eur midrange kraamist.
Ma loodan, et saite aru, milles probleem seisneb (thermal throttling) ja selleks ei pea 1h mingit mängu jutti mängima. Kelle jaoks probleem, pettumus, kõigi jaoks mitte.
Ei taha seda telefoni mustata, hind on enamvähem paika loksunud 290 eur kanti.
viimati muutis madoc 24.04.2016 12:54:37, muudetud 1 kord |
|
   |
34 |
|
tagasi üles |
|