Avaleht
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Andmeside ja kõnelevi »  Telia piiramatu mahuga 4G Koduinternet märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 20, 21, 22 ... 149, 150, 151  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
Hiid
HV Guru
Hiid

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 28.03.2016 12:57:04 vasta tsitaadiga

ma ei peagi linna silmas, vaid Tartu ümbrust.
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
mada
HV vaatleja

sõnum 28.03.2016 18:07:49 vasta tsitaadiga

Tartu ümbrusega kusjuures ei olegi lood väga head, uue eluaseme otsingutel leidsin ikka mitmeid maju, millel kolme kilomeetri lähedusel optikat ei ole ja seega lootus kunagi korralikku netti saada sisuliselt puudub.
Kommentaarid: 5 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 5
tagasi üles
tahanteada
Lõuapoolik
Lõuapoolik

sõnum 28.03.2016 18:25:08 vasta tsitaadiga

napoleon kirjutas:
Hiid kirjutas:
anubis kirjutas:
Vaata http://ela12.elasa.ee/elakaart/

Igalpool kus põhivõrgust on jupp kuskile metsa veetud on maksumaksja rahaga fiiber mobiilimasti veetud. Võrdle seda oma asukohaga ja saad teada, kus on postid.

irw
selle kaardi järgi on terve Tartu ja selle ümbrus netita

Loe siis natuke sealt lehelt http://elasa.ee/
See on rohkem maapiirkondade teema, linnades veavad ISP-d ise oma kaablid(vahel ka rendivad mõne teise ISP käest).

Üks võimalik - ja tihti esinev variant on veel hoopis see, et signaal tuleb mõnest sellisest mastist mis on "lähima masti taga".

Ja teine probleem - see tuleb siis sellest, et müüdavad välisantennid on liialt laia vastuvõtunurgaga, tihti isegi 60 kraadi ka rohkem, et tegelik mast ei jää mitte "otse ette" vaid jääb "külje peale".

Seega, kes ikka väga täpselt teada tahab, mis mastist signaal tuleb, vajab ikkagi 15-25 kraadise vastuvõtunurgaga antenni, siis läpparit ja tuleb ette võtta matk sinna suunda kus siis signaal kõige tugevamaks kasvab. Ja siis niikaua jalutada kuni ollaksegi masti juures väljas. icon_cool.gif

Näitena - Sinu asukoht, Vääna-Jõesuu suund. Seal saab signaal tulla näiteks Liikva mastist või siis Tabasalu mastist või isegi Keila mastist või veel mingist 4-5 antennist.
Sellised levidistantsid a 10-20km on täiesti võimalikud mobiilneti korral.
Kommentaarid: 284 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 11 :: 211
tagasi üles
napoleon
Unknown virus
napoleon

sõnum 28.03.2016 18:42:21 vasta tsitaadiga

tahanteada kirjutas:
napoleon kirjutas:

Loe siis natuke sealt lehelt http://elasa.ee/
See on rohkem maapiirkondade teema, linnades veavad ISP-d ise oma kaablid(vahel ka rendivad mõne teise ISP käest).

Üks võimalik - ja tihti esinev variant on veel hoopis see, et signaal tuleb mõnest sellisest mastist mis on "lähima masti taga".

Ja teine probleem - see tuleb siis sellest, et müüdavad välisantennid on liialt laia vastuvõtunurgaga, tihti isegi 60 kraadi ka rohkem, et tegelik mast ei jää mitte "otse ette" vaid jääb "külje peale".

Seega, kes ikka väga täpselt teada tahab, mis mastist signaal tuleb, vajab ikkagi 15-25 kraadise vastuvõtunurgaga antenni, siis läpparit ja tuleb ette võtta matk sinna suunda kus siis signaal kõige tugevamaks kasvab. Ja siis niikaua jalutada kuni ollaksegi masti juures väljas. icon_cool.gif

Näitena - Sinu asukoht, Vääna-Jõesuu suund. Seal saab signaal tulla näiteks Liikva mastist või siis Tabasalu mastist või isegi Keila mastist või veel mingist 4-5 antennist.
Sellised levidistantsid a 10-20km on täiesti võimalikud mobiilneti korral.

Möh, kuidas teema nüüd sellega seotud on, mis mastist minu signaal tuleb? Ütlesin lihtsalt, et:
1. igasse masti ei pruugi üldse optika jõuda
2. igas mastis ei pruugi see optika Elasa oma olla.
Kommentaarid: 77 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 60
tagasi üles
Mihkel0987
HV vaatleja

sõnum 29.03.2016 19:41:05 vasta tsitaadiga

Sai katusel käidud ning vähe antenni liigutatud. Asi on paranenud, kuid endiselt ei vea kiiruseid välja ning on mõnikord ebastabiilne. Twitchi vaatamine on väga raskendatud siiani. Minu antenn asub Saaremaal, Muratsi külas. Kuhu poole ma veel võiks seda antenni liigutada?
tagasi üles
indrpo
HV Guru

sõnum 29.03.2016 19:59:07 vasta tsitaadiga

Mihkel0987 kirjutas:
Sai katusel käidud ning vähe antenni liigutatud. Asi on paranenud, kuid endiselt ei vea kiiruseid välja ning on mõnikord ebastabiilne. Twitchi vaatamine on väga raskendatud siiani. Minu antenn asub Saaremaal, Muratsi külas. Kuhu poole ma veel võiks seda antenni liigutada?

Muratsis vaid 3G tugijaam, lähim 4G tugijaam asub Vaiveres 800Mhz sagedusel ja kaks järgmist Kuressaare suunas 1800Mhz sagedustel.
Vanamõisa suunda jääb siis viimane variant, see gramm kaugemal ja ka 800Mhz peal.
Ehk kolmest suunast saad püüda, mis kõik üsna kaugel, peab head lagedat veidi olema ja antenn suhteliselt täpselt paigas, samuti soovitan seal sageduse fikseerida.
Kommentaarid: 259 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 0 :: 226
tagasi üles
Pailaps
HV Guru

sõnum 29.03.2016 20:08:37 vasta tsitaadiga

Kuressaare on talle optimaalsem. Samas jääb tükk maad vett vahele. Tõenäoliselt suvisel ajal läheb signaali kättesaamisega peegelduse kaudu keeruliseks. Progress tuleks Muratsisse 3G tugijaama kõrvale 4G oma panek.
AM1986EST
HV vaatleja
AM1986EST

sõnum 29.03.2016 20:41:19 vasta tsitaadiga

Lugesin siin eelnevaid kommentaare ja sinna kõrvale pandud kaarte. Ja enda kodukanti uurides on valguskaabel veetud kahte koolimajja ning ülejäänud trass jookseb mööda teeääri mobiilimastist-mobiilimasti. Tuttav kes elab kruusatee ääres on mobiilimast kohe teistpool teed ja sinna valguskaablit paigaldati siis soovis ,et kohe see 20 meetrit veetakse ka eramajja ära aga nagu ikka istub ka tema Telia piiramatu 4g otsas.
tagasi üles
netmaster
HV kasutaja
netmaster

sõnum 02.04.2016 18:39:01 vasta tsitaadiga

liitumisel anti kaasa paberileht, kus kirjas, et APN'iks tuleb määrata "fix". Ruuteriks on mul mingi vanem ZTE 4G ruuter, ilmselt MF28D firmware BD_TELIA_MF28DV1.0.0B02 ja CR_MF28D_TELIA_SEV1.0.0B08. No ei saa ma kuskile seda fix'i toppida. Uue APN profiili tegemine ei õnnestu, sest isegi, kui ma valin seal "Lisa" ja kõik väljad ära täidan, pole kuskil nuppu, millega seda uut profiili salvestada. Automaatselt valib ta alati internet.emt.ee ja sellega kõik töötab. Kas fix'i mittepanemisel on mingeid negatiivseid tagajärgi?
Kommentaarid: 2 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 2
tagasi üles
Pailaps
HV Guru

sõnum 02.04.2016 19:57:08 vasta tsitaadiga

netmaster kirjutas:
liitumisel anti kaasa paberileht, kus kirjas, et APN'iks tuleb määrata "fix". Ruuteriks on mul mingi vanem ZTE 4G ruuter, ilmselt MF28D firmware BD_TELIA_MF28DV1.0.0B02 ja CR_MF28D_TELIA_SEV1.0.0B08. No ei saa ma kuskile seda fix'i toppida. Uue APN profiili tegemine ei õnnestu, sest isegi, kui ma valin seal "Lisa" ja kõik väljad ära täidan, pole kuskil nuppu, millega seda uut profiili salvestada. Automaatselt valib ta alati internet.emt.ee ja sellega kõik töötab. Kas fix'i mittepanemisel on mingeid negatiivseid tagajärgi?

Ei, kui väline staatiline ip ei koti, siis mitte.

Pöörduspunkti ehk APN muutmine teise operaatori teenuse kasutamiseks või Staatilise IP teenuse kasutamiseks (ZTE MF28D)
Logi ruuterisse sisse
Ava oma arvuti veebilehitsejas aadress 192.168.32.1
Sisselogimiseks sisesta Kasutaja: admin ja Parool: admin
Katkesta APN lisamiseks aktiivne ühendus
Vali menüüst Connection ning real Manual Connect vali Disconnect Internet ja vajuta Apply.

Tee valik Manual APN. APN reale lisa pöörduspunkti aadress, vajuta nuppu Add ning peale seda Set Default.

Aktiveeri uuesti Auto Connect
Selleks liigu menüüsse Connection, vali Auto Connect ja Apply.

RTFM!

netmaster
HV kasutaja
netmaster

sõnum 02.04.2016 22:29:39 vasta tsitaadiga

esindusest kaasa antud juhendis (muuhulgas ka MF28D kohta) polnud sõnagi sellest, et enne APN'i lisamist tuleks ühendus katkestada. Samuti pole seda mainitud ainsas juhendis, mis mul põgusa otsimise peale õnnestus leida Telia (vanast) veebist aadressilt https://pood.elion.ee/staticCDN/dokumendid/15783/ZTE_MF28D_kasutusjuhend.pdf

Ka netist on antud ruuterile suht keeruline mingit muud manuali leida, niiet "RTFM itself" !

Nagu ma aru saan, on staatiline IP tasuline lisateenust, niiet ju jääb sinna see vana APN ...

Peale mõningast katusel turnimist töötab ühendus iseenesest täiesti rahuldavalt. Ruuter lihtsalt toas laual oli tulemus küll väga nutune.
Kommentaarid: 2 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 2
tagasi üles
Pailaps
HV Guru

sõnum 02.04.2016 22:39:49 vasta tsitaadiga

https://www.telia.ee/abi/ lehelt leiab ZTE MF28D spetsiifilise seadistusjuhendi. Ma tegin viimaselt lehelt suht kopeeri-kleebi.

mitte SOHO klassi ruuterid käituvad sarnaselt. seadete muutmiseks, tuleb kõigepealt teenus peatada või ühendus katkestada.

avrn
Kreisi kasutaja

sõnum 03.04.2016 10:50:48 vasta tsitaadiga

Ja minu saaga jätkub:
https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?p=8988328#8988328
Nüüd siis saabus arve kuu aja interneti eest: 35,90 EUR icon_eek.gif
Selle eest, et TELIA töötajatele nende teenuste parameetreid selgitada, kümnete minutite kaupa telefoni otsas rippuda, esinduses oma aega kulutada, tuleb mul sellele kambale veel topelt raha maksta.
Väga häbematu käitumine!
Häbi! TELIA!
tagasi üles
napoleon
Unknown virus
napoleon

sõnum 03.04.2016 12:18:20 vasta tsitaadiga

hmm, kas numbrile 123 helistamine on nüüd tasuliseks muutunud? Niipalju kui mäletan, on sinna EMT võrgust helistamine alati tasuta olnud.
tagasi üles
Pailaps
HV Guru

sõnum 03.04.2016 12:40:50 vasta tsitaadiga

napoleon kirjutas:
hmm, kas numbrile 123 helistamine on nüüd tasuliseks muutunud? Niipalju kui mäletan, on sinna EMT võrgust helistamine alati tasuta olnud.

Pole enam ettevõtetki millest rääkid, okei osad kasutajad näevad igivanade simide peal viimast.

123 peale helistamine Telia võrgust on tasuta, kui just säästu-diili ei kasuta.

indrpo
HV Guru

sõnum 03.04.2016 17:44:54 vasta tsitaadiga

tcumen kirjutas:
Ja minu saaga jätkub:
https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?p=8988328#8988328
Nüüd siis saabus arve kuu aja interneti eest: 35,90 EUR icon_eek.gif
Selle eest, et TELIA töötajatele nende teenuste parameetreid selgitada, kümnete minutite kaupa telefoni otsas rippuda, esinduses oma aega kulutada, tuleb mul sellele kambale veel topelt raha maksta.
Väga häbematu käitumine!
Häbi! TELIA!

Päris täpselt aru ei saa mille eest häbi öeldi. Kui sul on ikka mingi mure ja midagi vaja, siis tuleb paratamatult helistada, pöörduda, selgitada.
Mis summa see siis olema peaks su arvel? Mis seal siis kirjas on?
Kui midagi on valesti, küsid, uurid ja saad tagasiarvestuse.

napoleon kirjutas:

Telia võrgus, nii laua- kui mobiiltelefonilt on 123 numbrile helistamine tasuta.

NB! Hea uudis ka, nüüd jagatakse liitumisel veidi soodsamat Koduinternet 4G ruuterit Zyxel LTE3311 kuutasuga 4,99€
Soodsamaks läks ka antenni üür 1,99€
tagasi üles
Pailaps
HV Guru

sõnum 03.04.2016 18:29:40 vasta tsitaadiga

Tal tehti paketivahetus poole kuu pealt. Ergo, maksis nii vana kui ka uue kinni.
kanzen
HV vaatleja

sõnum 03.04.2016 18:30:36 paar-kolm küsimust terasematele vasta tsitaadiga

indrekp kirjutas - NB! Hea uudis ka, nüüd jagatakse liitumisel veidi soodsamat Koduinternet 4G ruuterit Zyxel LTE3311 kuutasuga 4,99€
Soodsamaks läks ka antenni üür 1,99€[/quote]

vabandan, et ehk rumalalt küsin, on plaanis traadiühendusest eemal telepilti ja internetti kasutama ja telia mast on silmaga näha ja linnulennult ca 650 meetri kaugusel (google kaardilt mõõtes) ning kas see soodsam ruuter on parem kui inteno? ja kas, miks, kuhu ning kuidas seda antenni paigaldada?

tänud vastamast
Kommentaarid: 20 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 17
tagasi üles
indrpo
HV Guru

sõnum 03.04.2016 18:53:16 Re: paar-kolm küsimust terasematele vasta tsitaadiga

Pailaps kirjutas:
Tal tehti paketivahetus poole kuu pealt. Ergo, maksis nii vana kui ka uue kinni.

Mõtlesin sellele, aga hind ei klappinud kuidagi, oleks 5M nett siis 2x16€ teeb 32€, kui 20M nett siis 2x21€ teeb 41€ Samuti ei tea ma mis ta veel lisaks üürinud või tellinud on.

kanzen kirjutas:
indrekp kirjutas - NB! Hea uudis ka, nüüd jagatakse liitumisel veidi soodsamat Koduinternet 4G ruuterit Zyxel LTE3311 kuutasuga 4,99€

vabandan, et ehk rumalalt küsin, on plaanis traadiühendusest eemal telepilti ja internetti kasutama ja telia mast on silmaga näha ja linnulennult ca 650 meetri kaugusel (google kaardilt mõõtes) ning kas see soodsam ruuter on parem kui inteno? ja kas, miks, kuhu ning kuidas seda antenni paigaldada?

tänud vastamast[/quote]

Intenot pakutakse ainult kaabliühendustel.
Uus 4G Zyxel ruuter on lihtsalt soodsama üüriga kui eelnev Huawei.
Kui sul mast nii ligidal siis tõenäoliselt piisab lihtsalt teenustest, ruuterist ja Arris digiboksist.
Ruuter paigalda elamises siis sellesse tuppa mille aknast see väidetav Telia mast paistab, sealt saad wifi igasse tuppa ja kaabliga tuleb siis ühendada digiboks teleri juurde.

Kuna laos on veel ka Huawei ruutereid, siis hetkel võib teenindaja vormistada ka seda seadet, lähipäevade küsimus ilmselt, kui ainult uus väljastatakse.
tagasi üles
napoleon
Unknown virus
napoleon

sõnum 03.04.2016 19:21:43 Re: paar-kolm küsimust terasematele vasta tsitaadiga

indrekp kirjutas:
Pailaps kirjutas:

Mõtlesin sellele, aga hind ei klappinud kuidagi, oleks 5M nett siis 2x16€ teeb 32€, kui 20M nett siis 2x21€ teeb 41€ Samuti ei tea ma mis ta veel lisaks üürinud või tellinud on.

Aga kui enne oli 5M ja nüüd 20, siis 16+21 võiks peaaegu klappida kui midagi kuskil soodsamaks ümardati. Samas ei saa aru, miks koduinternetiga terve kuu eest maksma peab, muude pakettidega saan aru et kui on mahupiirang, siis päris nii ei saa, et tõmban selle mõne päevaga täis, vahetan paketti, tõmban jälle täis, vahetan paketi tagasi jne.
tagasi üles
avrn
Kreisi kasutaja

sõnum 03.04.2016 19:43:35 vasta tsitaadiga

Pailaps kirjutas:

Täpselt nii.
Lõpetatud pakett 21,00 EUR + 22 päeva eest 14,904. Kokku 35,90. 0,4 senti soodustust ka. icon_lol.gif
Kurat, ma spetsiaalselt küsisin esinduses, et ega see lõpetamine/alustamine mulle mingeid lisakulusid ei too?
Öeldi, et ei too, jääb nii nagu oli: 21 Euri kuu.
Täna siis postkastis "üllatus".
Kahtlemata ma helistan 123, homme. See et sinna helistamise eest otseselt raha ei küsita, ei tee seda veel tasuta asjaks. Minu aeg on minu jaoks hindamatu ja mind teeb tigedaks, et ma olen sunnitud seda ootejärjekorras ja ebakompetentsete inimestega suhtlemisele raiskama.
Loodan, et nüüd on arusaadav, mille eest see "häbi" öeldud oli.
tagasi üles
Delta
HV Guru
Delta

sõnum 03.04.2016 19:50:44 vasta tsitaadiga

Mille poolest see Zyxel parem on kui Huawei? Peale selle, et odavam...
Kommentaarid: 141 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 133
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
Pailaps
HV Guru

sõnum 03.04.2016 20:16:12 vasta tsitaadiga

Tootjana on pisut reageerimisvõimelisem, kui Huawei vigade parandamisel. Lisaks on võimalik seadistada nii router kui ka bridge režiimi.

tcumen, kui sa ei taha oma aega raisata helistamise peale, siis trüki parem vastulause info@elion.ee peale.

Ma mõtlesin korra professionaalse vastutuse peale, kuid tasub olla tähelepanelik!

napoleon
Unknown virus
napoleon

sõnum 03.04.2016 21:20:20 vasta tsitaadiga

indrekp kirjutas:

NB! Hea uudis ka, nüüd jagatakse liitumisel veidi soodsamat Koduinternet 4G ruuterit Zyxel LTE3311 kuutasuga 4,99€

Mingi eriti salajane toode, mida ainult headele klientidele pakutakse? Telia kodulehel pole sellest sõnagi, oleks huvi pakkunud palju see kohe välja ostes maksab.
tagasi üles
indrpo
HV Guru

sõnum 03.04.2016 21:44:01 vasta tsitaadiga

napoleon, ostuhind sama mis huawei.
Seade on spetsiaalselt loodud Koduinternet 4G teenusele ehk epoodi ilmselt müüki esialgu ei jõua, mõistlik on üürida, küll info ka jõuab. Mainisin sest klientidele juba väljastatakse ja värske teema.
Kliendi jaoks pole esialgu vahet kumb seade tuleb. Zyxelil on ISP jaoks vajalik kaughaldus ja teenuse kvaliteedi monitooring.
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Andmeside ja kõnelevi »  Telia piiramatu mahuga 4G Koduinternet mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 20, 21, 22 ... 149, 150, 151  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.