Avaleht
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Andmeside ja kõnelevi »  Telia piiramatu mahuga 4G Koduinternet märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 18, 19, 20 ... 149, 150, 151  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
Pailaps
HV Guru

sõnum 21.03.2016 11:49:33 vasta tsitaadiga

Sellist pilti olen ma näinud, kui klientseade (pulk vms. ) on testi tegemise ajal pendeldanud kahe tugijaama vahel üritades koormust jagada.
Ainus võimalus midagi muuta on sagedusi lukustada ja suundantenni kasutada.

Kahjuks pole taustainfot, mis sel hetkel kliendi numbriga juhtub. Viimast peaks telia nägema.

vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Renq
HV veteran
Renq

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 21.03.2016 12:00:26 vasta tsitaadiga

indrekp kirjutas:
Hiid kirjutas:
muidu ei saa piiramatut mahtu kõigile pakkuda, kui icon_razz.gif

kelle pilt see nüüd oli, sinu või Renq?

Igal juhul spetsialist kohale kommentaariga, et õhtul kiirus all. Tehnikud töötavad mõnes piirkonnas 18ni, harjumaal 20.00ni, kas selle aja sisse selline kiirus jääb? Tehnikutel on sim kaardi koormusgraafik ees, ehk loeb sealt midagi välja. Tugijaama infot saavad spetsialistidelt ka kui vaja.
Küsimus laiale ringile, kuidas saab latensus olla normaalne aga allalaadimine väike kui tegemist oleks ülekoormusega? Ma tahaks asjale lahendust, mitte kodus patja nutta.

Minu pilt. Eile helistasin ka Teliasse samal ajal, lubasid asja uurida või nii. Tegin praegu ka ühe testi, tulemus selline:

Kommentaarid: 5 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 5
tagasi üles
RCC
HV Guru
RCC

sõnum 21.03.2016 12:02:53 vasta tsitaadiga

mis missioonikriitiline teenus siis peal jooksmas on, et 24h peab olema KATKEMATU 20mhps striim? lastel jääb nüüd üks mäng mängimata? küll tahaks ka omale sellist mure, et teha päevad otsa speedteste. võin osta ka vastava teenuse.
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
Pailaps
HV Guru

sõnum 21.03.2016 12:03:54 vasta tsitaadiga

RCC kirjutas:
mis missioonikriitiline teenus siis peal jooksmas on, et 24h peab olema KATKEMATU 20mhps striim? lastel jääb nüüd üks mäng mängimata? küll tahaks ka omale sellist mure, et teha päevad otsa speedteste. võin osta ka vastava teenuse.

see on, mina maksan, mina pean ka saama! icon_cool.gif

Delta
HV Guru
Delta

sõnum 21.03.2016 12:08:46 vasta tsitaadiga

~10x erinevus kiirustes on IMO piisav põhjus virisemiseks.
Kommentaarid: 141 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 133
tagasi üles
Hiid
HV Guru
Hiid

sõnum 21.03.2016 13:05:40 vasta tsitaadiga

ilmekas väljend ''kuni'' ei ole kuhugi lepingutest kadunud icon_idea.gif
anubis
HV Guru
anubis

sõnum 21.03.2016 14:31:19 vasta tsitaadiga

Just.

Kui sooviks on garanteeritud 24/7 ühejämedusega toru ja pidev tehniline tugi siis on hind "veidi" teistsugune.
Kommentaarid: 326 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 0 :: 277
tagasi üles
guidop
HV kasutaja

sõnum 21.03.2016 15:05:07 katkestused vasta tsitaadiga

Tere.
Väike küsimus, ehk oskab keegi nõu anda. Ka alates detsembrist Telia 4g piiramata ühendus ja üldiselt teenusega rahul, arvestades, et mul majja kaablit ei jookse.... icon_lol.gif .
Aga.... viimasel ajal väiksed probleemid, nimelt kaob nett aeg ajalt lühikeseks ajaks ja tuleb tagasi. Seda just üle wifi, kaabliga ühendatud masinaga pole täheldanud. Wifi jurab nii läpakas kui tahvlis, telefonis. Kas tuleks ruuterit kuidagi seadistada, praegu kõik seaded nii, nagu Teliast tuli. Ruuteriks huawei e5186s-22a Hetkel 6 wifi kasutajat, ja siis kui see "netita" olek ja kohe tagasitulek, muutuvad ka tarbijate ip aadressid, kui ruuteri lehelt vaadata.
Kommentaarid: 12 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 10
tagasi üles
Renq
HV veteran
Renq

sõnum 21.03.2016 15:05:45 vasta tsitaadiga

anubis ja eriti RCC, mis ora teil ühte kohta nüüd torgib? Kui 20 asemel ei ole 17 või 15, vaid on mingil ajahetkedel pmst 2, siis see häirib küll ja kõvasti. RCC, Eriti madal on muidugi laste kallale minna aga küllap sul on mingid omad mured. Teie rõõmuks tegin ühe testi ka:

Pailaps
HV Guru

sõnum 21.03.2016 15:11:05 vasta tsitaadiga

Tead , testimisest on vähe kasu. Minu rõõm on see, et Telia vastust saad min 10 tööpäeva oodata. Garanteeritud ühendust soovid, siis võta Teletorni otsast leviv STV Air. Muul juhul pead 4G juures nikerdama suundantenni ja korraliku ruuteriga, et stabiilset tulemust näha.

6. Kvaliteedinõuded Teenuse raames võimaldatavale internetiteenusele
STV garanteerib Kliendile internetiiteenuse Kliendi juures olevast esimesena STV sidevõrguga ühendatud seadmest kuni esimese STV ühenduspunktini, tagades seejuures igas kalendrikuus 97% ulatuses katkestusteta teenuse toimimise.
STV garanteerib Kliendile ühenduskiiruse ühenduspunktist (RJ45 pistikust) kuni esimese STV võrgusõlmeni ja ulatusega +/- 15% maksimaalsest lubatud ühenduskiirusest.

viimati muutis Pailaps 21.03.2016 15:13:22, muudetud 1 kord
Kommentaarid: 56 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 52
tagasi üles
anubis
HV Guru
anubis

sõnum 21.03.2016 15:11:51 vasta tsitaadiga

Mind ei torgi midagi, ma ei mõista seda vajadust Speedtestida üleõhuühendust lihtsalt.

Kas väliantenn on paigas, kas levi on põhjas? Kui vastus on ühele neist "ei" siis teenusepakkuja ei saa väga midagi teha.
tagasi üles
Renq
HV veteran
Renq

sõnum 21.03.2016 15:19:56 vasta tsitaadiga

Kas väliantenn päästab juhul kui õhtuti võrk justkui koomas oleks? Ma olen erinevaid lahendusi kasutanud (EMT, Elisa, ZuumNet, EMT, Telia) oli vist selline järjekord. Elisal tekkis ülekoormus, siis EMT'ga oli kõik super mingi aeg, siis hakkas neil kiirus langema ja nüüd Teliaga on asi isegi kohati hullem kui vanasti Elisaga oli.
Pailaps
HV Guru

sõnum 21.03.2016 15:23:33 vasta tsitaadiga

Renq kirjutas:
Kas väliantenn päästab juhul kui õhtuti võrk justkui koomas oleks? Ma olen erinevaid lahendusi kasutanud (EMT, Elisa, ZuumNet, EMT, Telia) oli vist selline järjekord. Elisal tekkis ülekoormus, siis EMT'ga oli kõik super mingi aeg, siis hakkas neil kiirus langema ja nüüd Teliaga on asi isegi kohati hullem kui vanasti Elisaga oli.

Ei päästa, kui ülekoormatud kärgedega tegu. Ainus asi, mis päästab on traadita püsiühenduse teenus, mida 4G ei ole. Mida ta muudab on leviprobleemidest tingitud kõikimisi.

Telia poolt pakutud Nelli nimeline väliantenn on 2.90 € eest testimiseks suht kobe.

viimati muutis Pailaps 21.03.2016 15:25:39, muudetud 1 kord
Kommentaarid: 56 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 52
tagasi üles
anubis
HV Guru
anubis

sõnum 21.03.2016 15:25:25 vasta tsitaadiga

Sellisel juhul aitab teenusepakkujale support-tiketi tegemisest, juhul kui võrgusõlm on pidevalt ülekoormatud ja teenus lõpptarbijatele tänu sellele kannatab, on enamasti teenusepakkujal võimalik võrgusõlme jõudlust suurendada. Teenusepakkuja näeb kõigeparemini kui kuskilt poob.

Foorumis speedtestide tegemine ei muuda suurt midagi icon_wink.gif
tagasi üles
Pailaps
HV Guru

sõnum 21.03.2016 15:26:34 vasta tsitaadiga

anubis, eelmise support ticketi tegemisel tulenevast vastusest eelpoolöelduna selgus, et ülekoormust justkui pole ja asi kliendi vastuvõtu seadmes.
Renq
HV veteran
Renq

sõnum 21.03.2016 15:33:23 vasta tsitaadiga

Pailaps kirjutas:
anubis, eelmise support ticketi tegemisel tulenevast vastusest eelpoolöelduna selgus, et ülekoormust justkui pole ja asi kliendi vastuvõtu seadmes.

Sa mõtled, et tuli vastus minu poolt tehtud netikaebusele?
tagasi üles
Pailaps
HV Guru

sõnum 21.03.2016 15:34:40 vasta tsitaadiga

Renq kirjutas:
Pailaps kirjutas:

Nii ma aru sain, et olid juba korra eelnevalt Telia poole pöördunud antud küsimuses?

hendrik32
HV Guru

sõnum 21.03.2016 15:51:52 vasta tsitaadiga

Minu kogemus (küll Elisa'ga, aga teema sama) on selline, et neid peab mitu korda piinama, siis alles hakkab midagi liikuma, mina mässasin Elisa'ga pea 2 kuud, kui selgus, et nende seadmed on rikkis ja põhjustasid pidevaid katkestusi, algul muidugi süüdistasid mind, et minu seadmed rikkis ja mida veel, aga kui see probleem esines 5 erineva seadmega, kui samas teise saatja all oli kõik korras, siis hakkasid asjad liikuma.
Kommentaarid: 16 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 12
tagasi üles
Renq
HV veteran
Renq

sõnum 21.03.2016 15:58:15 vasta tsitaadiga

Pailaps kirjutas:
Renq kirjutas:
Pailaps kirjutas:

Nii ma aru sain, et olid juba korra eelnevalt Telia poole pöördunud antud küsimuses?

Siis tehti nendepoolne restart kuskil. Aga need kiirused, mis praegu on, on ikka rekordmadalad.
tagasi üles
tahanteada
Lõuapoolik
Lõuapoolik

sõnum 21.03.2016 16:19:46 vasta tsitaadiga

Renq kirjutas:
Pailaps kirjutas:
Renq kirjutas:
Pailaps kirjutas:

Siis tehti nendepoolne restart kuskil. Aga need kiirused, mis praegu on, on ikka rekordmadalad.

Aga miks sa nii meeleheitlikult kasutad siis seda sagedust kus pole mingit kvaliteeti olemas - LTE800MHz-i. icon_cool.gif
Kasuta mõnd kõrgemat sagedust ja ära kuula neid, kes sulle kõrva karjuvad, et käib see kehvake LTE800MHz-i küll ja küll.

Vaata kahte kiirusepilti, siis näed kui kapitaalne on kiiruste- ja kvaliteedi erinevus erinevatel sagedustel: beer_yum.gif
A. Sagedus LTE2600MHz-i: Telia Simpel, kiirus kuni 10Mbit/s

B. Sagedus LTE800MHz-i: Telia Simpel, kiirus kuni 10Mbit/s

Ja veel üks asi, pane oma ruuterile või modemile metallist pesukauss taha ja siis saad suunata palju täpsemalt mobiilimastile ning ka selliselt võid saada oluliselt parema kiiruse kui ilma sellise Parabool-antennita":

PS: Kasutan ise seda lahendust siis kui on vaja kasutada Elisa poolt ülinõrgaks keeratud sagedust LTE800MHz-i.

Ja kordan üle - seda võiks juba ka Telia ausalt välja öelda, et LTE800MHz-i on nõrgaks keeratud, et ei lööks segi Digi-TV / Zuum-TV pilte.
Ei kirjuta asjata - mul on majapidamises juba selline Digi-Tv antennivõimendi mille sees on sisseehitatuna juba olemas "Triple 4G Filter". Ehk siis 3x tõkkega 4G filter, et 4G ei tekitaks häireid Digi-Tv pilti.
Kommentaarid: 284 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 11 :: 211
tagasi üles
Pailaps
HV Guru

sõnum 21.03.2016 16:22:09 vasta tsitaadiga

Eksid kulla mees. Tiheasustuspiirkondades on 1800 Mhz ja 2600 Mhz dominantne. Seega ei saa rääkida 800 Mhz sagedusvõrgust, mida kasutatakse vähesel määral väljaspool suuremaid asulaid.
napoleon
Unknown virus
napoleon

sõnum 21.03.2016 16:41:12 vasta tsitaadiga

anubis kirjutas:
Mind ei torgi midagi, ma ei mõista seda vajadust Speedtestida üleõhuühendust lihtsalt.

Mingi mõte ikka on. See on nüüd piltlik näide mitte mõne konkreetse kasutaja probleemi kirjeldus, aga kui maksad 20/1 eest ja enamasti oluliselt vähem kätte saad, siis oleks mõistlikum see 5/1 pakett võtta ja maksta selle eest mida reaalselt saad icon_wink.gif

guidop kirjutas:
Tere.
Väike küsimus, ehk oskab keegi nõu anda. Ka alates detsembrist Telia 4g piiramata ühendus ja üldiselt teenusega rahul, arvestades, et mul majja kaablit ei jookse.... icon_lol.gif .
Aga.... viimasel ajal väiksed probleemid, nimelt kaob nett aeg ajalt lühikeseks ajaks ja tuleb tagasi. Seda just üle wifi, kaabliga ühendatud masinaga pole täheldanud. Wifi jurab nii läpakas kui tahvlis, telefonis. Kas tuleks ruuterit kuidagi seadistada, praegu kõik seaded nii, nagu Teliast tuli. Ruuteriks huawei e5186s-22a Hetkel 6 wifi kasutajat, ja siis kui see "netita" olek ja kohe tagasitulek, muutuvad ka tarbijate ip aadressid, kui ruuteri lehelt vaadata.

Mingi ruuteri jura on. Esimese asjana võid firmware upgrade proovida. Teine variant, et oled kortermajas ja igal naabril on oma wifi võrk ning olenevalt naabrite toimetamisest üritab ruuter leida kanali, kus kõige vähem läbu on ja automaatselt selle peale lülitada. Selle vastu aitab kanali käsitsi määramine.
Alati võib muidugi olla ka kõige labasem põhjus, et ruuteril on toide kehvakene ja kui teda rohkem piinad, siis kipub kehva toite tõttu restarti tegema.
Ükski neist probleemidest pole otseselt Teliaga seotud.
Kommentaarid: 77 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 60
tagasi üles
guidop
HV kasutaja

sõnum 21.03.2016 17:35:14 vasta tsitaadiga

tsitaat:
guidop kirjutas:
Tere.

Mingi ruuteri jura on. Esimese asjana võid firmware upgrade proovida. Teine variant, et oled kortermajas ja igal naabril on oma wifi võrk ning olenevalt naabrite toimetamisest üritab ruuter leida kanali, kus kõige vähem läbu on ja automaatselt selle peale lülitada. Selle vastu aitab kanali käsitsi määramine.
Alati võib muidugi olla ka kõige labasem põhjus, et ruuteril on toide kehvakene ja kui teda rohkem piinad, siis kipub kehva toite tõttu restarti tegema.
Ükski neist probleemidest pole otseselt Teliaga seotud.

Teliat ma ei süüdista mitte üks gramm, hea meel, et piiramatu neti sain. Olen eramajas, teisi wifi võrke pole. Hetk tagasi pani poeg tahvli tööle ja kohe läpparis wifi hangus ...10 sek ja tagasi. Täpselt neti teel töö asjus taotluse tegemise ajal icon_biggrin.gif , kõik otsast peale...
Kommentaarid: 12 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 10
tagasi üles
Markz
HV kasutaja

sõnum 21.03.2016 18:07:51 vasta tsitaadiga

Mul on ka seda hangumist ette tulnud.. Telefoniga ikka pidevalt ja isegi siis kui juba mitu h connectitud olnud. WiFi märgi juurest kaovad liiklust näitavad noolekesed ja lehekülg jääb laadima.
Kommentaarid: 13 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 13
tagasi üles
RCC
HV Guru
RCC

sõnum 21.03.2016 19:07:31 vasta tsitaadiga

Nii - maksad selle eest mille eest maksad ja ikka ei saa. aga võtaks siis väiksema paketi. siis maksab ka vähem ja elu ilus jälle. siis muidugi tekib oht, et speedtest näitab äkki 128kilobitti ja sealt ei anna enam väga madalamat paketti valida.
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Andmeside ja kõnelevi »  Telia piiramatu mahuga 4G Koduinternet mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 18, 19, 20 ... 149, 150, 151  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.