Avaleht
uus teema   vasta Vaidlused »  Võitlustanner »  Rahvas võrdleme oma (arvuti) helisüsteeme märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 70, 71, 72 ... 154, 155, 156  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
ihvike
HV Guru

sõnum 17.03.2016 12:16:42 vasta tsitaadiga

Ma ei tahagi, et sa "nii" kirjeldaks. Lihtne hinnang kõlbab küll. On siis samal helitugevusel sama muusikaga rohkem bassi või kõrgeid näiteks? Kuidagi imelik tundub see, et lihtsaid kvantiteedimääratlusi on keeruline välja tuua.
Kommentaarid: 12 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 12
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Hiid
HV Guru
Hiid

Autoriseeritud ID-kaardiga
sõnum 17.03.2016 12:35:43 vasta tsitaadiga

Kõik on teine. Eriti vähe kõvemini kuulates.
Kenwoodiga basse pmst ei olegi. Neid mida ma taga algusest saadik ajasin.
Samas kuna mul pole millega maha mängida hetkel, siis inff on poolik.
Kuda ma selle sama helitugevuse saavutan? Üks näitab db ekraanil, teisel on vaid nupp. icon_neutral.gif

ihvike
HV Guru

sõnum 17.03.2016 12:49:12 vasta tsitaadiga

Kui Kenwoodiga basse pmst ei olegi, siis on see kahjuks katki, vii parandusse või viska minema.
Sarnase helitugevuse saavutamine jah kahjuks liiga lihtne pole. Selleks on vaja ühtlast signaali (näiteks 1 kHz siinus). Selliseid faile saab näiteks netist tõmmata - http://www.mediacollege.com/audio/tone/download/
Ühe võimendi peal tuleks muusikat kuulates normaalse kuulamistugevuse juures volüüminupp paika jätta ja siis see siinus sisse lasta (see võib suht kole kuulata olla küll) ja mõõta helitugevust näiteks mõne nutitelefoni dB appiga (sound volume meter app või midagi taolist) kuulamiskohas. Sealt saadud numbri järgi siis tuleb teine võimendi siinusega samale tasemele timmida (nutitelefoni loomulikult ei tohi liigutada) ja alles siis võib rääkida mingitki mõtet omavast avatud kuulamistestist.
Muidugi see võib ilge norimisena tunduda, kuid ma lihtsalt tahan jõuda välja selleni, et inimesed teaks, mis tingimustel tuleb asju võrrelda, enne kui on üldse mõtet heli kuuldavatest parameetritest rääkima hakata.
Teisalt pole muidugi ka mingi ime, kui mõni võimendi lihtsalt katki on.
tagasi üles
CoiL
HV Guru
CoiL

sõnum 17.03.2016 12:57:37 vasta tsitaadiga

raxz kirjutas:
CoiL kirjutas:
raxz, mul ei ole vajadust kellelegi miskit tõestada kui oman ise reaalset kogemust ja olen A/B testi teinud nii pimesi kui ka mõnele teisele kuulata andnud.
Kui ma Teid kutsuks külla ja teeks Teile näiteks ELE ELD02 Dac/Amp`de vahel pimetesti, siis kuuleksite isegi vahet (eeldades, et elevant kõrvale ei ole astunud).
Paraku ei näe ma sellel mingisugust mõtet, ainult minu aja raiskamine. Kui inimene sääraselt netis vastu nokib ega viitsi isegi netiavarustest kondekate kohta uurida, siis ei tekigi ausaltöeldes soovi sellist isiksust külla kutsuda. mina ei ole kedagi pikalt saatnud. Oleksin teste kunagi teinud, siis jagaks meelsasti. Paraku ei ole midagi näidata ja kuna minu kõrvakuulmist ja kogemusi ei usuta, siis ei olegi miskit rohkem öelda. Nii lihtne kõik ongi. Ma ei tee neid asju Teiste nimel/jaoks vaid iseendale ja kui tulemus negatiivne või positiivne, siis nii ka vastavalt ausalt räägin icon_smile.gif
Küll mina kuulen, kui seal vahe on. Ma tean väga hästi, mida konded ahelates teevad. Kui konded on korras, siis ei teki helikaardist kuuldavaid erinevusi.
Helikaart peab selleks katki olema. Kui konded on kuivanud ja muidu vanaks jäänud, siis tõesti nende vahetamine võib ka heli paremaks teha.

Ma ei räägi katkistest ega vananenud kondekatest. Nagu ütlesin on kondekatel ka muid näitajaid peale mahtuvuse ja nimipinge ning oleneb ka implementatsioonist ning konkreetse toote ahela(te) disainist (ja nende puudustest/vigadest).
Selles suhtes on Teil mõnes mõttes õigus, et kui tootesse on susatud mingi suvalised "no-name" konded, mille tootekvaliteet kehv, reaalsed ja väidetavad näitajad erinevad, siis võib ka selle arvelt heli paraneda kui need asendada kvaliteetsetega. Badcaps foorumis on palju juttu ebakvaliteetsete ja võlts kondekate kohta.
raxz kirjutas:
Mul ei ole nende kohta midagi vaja uurida.

Kui siiski aega leiate silmaringi avardada, siis võiks natukene ikka uurida ja asjasse objektiivselt suhtuda. Skeptitsism, ignorants ja reaalse kogemuse puudumine ei vii kuhugi. Siin mõned artiklid, mis kondekate teemal kiiruga otsisin:

http://www.humblehomemadehifi.com/download/INFO_ClarityCap_Technical_Report.pdf

http://www.hificritic.com/uploads/2/8/8/0/28808909/classic-sc15-a_passive_role_with_note.pdf

http://www.tnt-audio.com/accessories/testing_capacitors_e.html

http://web.archive.org/web/20030807122631/http://capacitors.com/picking_capacitors/pickcap.htm#summary

http://www.laventure.net/tourist/caps.htm

http://www.vhaudio.com/21capacitorshootout.pdf

Ei ürita siin miskit tõestada ega haipida, igalühel oma kogemus ja arvamus icon_smile.gif

viimati muutis CoiL 17.03.2016 22:03:39, muudetud 1 kord
Kommentaarid: 95 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 83
tagasi üles
ihvike
HV Guru

sõnum 17.03.2016 13:12:53 vasta tsitaadiga

CoiL, neist linkidest ainult esimene pretendeerib mingisugusele objektiivsusele, kuigi see ei õnnestu - tootja promoga on tegu ning väidetava "pimetesti" statistilise meetodi kirjeldus puudub. Tõenäoliselt kõige tavalisem pettus oma kauba müümiseks.
Kõik muu on 100% subjektiivne umbluu, avatud testid ja pseudoteaduslik õigustus. Seda imelikum on see sinu soovitus - asjasse objektiivselt suhtuda. Objektiivne tähendab kirjeldatavat fenomeni (erinevuste kuuldavust) uuriv, võrreldav ja kontrollitav teaduslikule meetodile vastav test.
tagasi üles
Hiid
HV Guru
Hiid

sõnum 17.03.2016 13:25:16 vasta tsitaadiga

ihvike kirjutas:

Muidugi see võib ilge norimisena tunduda, kuid ma lihtsalt tahan jõuda välja selleni, et inimesed teaks, mis tingimustel tuleb asju võrrelda, enne kui on üldse mõtet heli kuuldavatest parameetritest rääkima hakata.

ma lähtun teistpidi
Mul sellest on üsna savi, mis testi järgi on. Mind huvitab see vahe, mida ma ise kuulen ja oluliseks pean.
Kirjeldada heli paari sõnaga on suht tänamatu tegevus.

ihvike
HV Guru

sõnum 17.03.2016 13:40:07 vasta tsitaadiga

Noh, eks see on umbes sama nagu esiteks väita, et minu škoda fabia kiirendab viie sekundiga sajani ja siis kui stopperit vaadates selgub, et ega ikka ei kiirenda küll, siis öelda, et mind tegelikult see ei huvita ja piisab sellest, et ma tunnen, nagu kiirendaks viie sekundiga ja see ongi minu jaoks oluline. Sellised analoogiad tunduvad totakad, kuid paraku see näitab päris täpselt, mismoodi helitehnikasse suhtutakse kardinaalselt erinevalt võrreldes teiste igapäevaselt kasutatavate tehniliste lahendustega. Helitehnika on põhimõttelisel tasandil täpselt samasugune tehnika nagu igasugune muu tehnika, mille projekteerimisel ja tootmisel lähtutakse reaalse maailma füüsikast. Arusaam, et just helitehnika on kuidagi määratlematu, mõõdetamatu ja müstiline, kuna sealt käib läbi elektriline signaal, mis kõlarites lõpuks helirõhu muutusteks ning tegelikult alles kuulaja ajus muusikaks muutub, on, noh, muidugi romantiline, kuid fundamentaalselt vale.
tagasi üles
Hiid
HV Guru
Hiid

sõnum 17.03.2016 13:51:59 vasta tsitaadiga

mind ausalt ei huvita, kui head testid antud tehnikaga kaasas käivad, kui see hääl mulle ei meeldi. Mind rahluldab ainul ja ainult mu enda kõrv. Ehk ka magu, mis peab mõnusalt vappuma hakkama. icon_cool.gif
Musaga reeglina mida kallim seda parem, nagu ikka tehnikaga.
Ma otsin hetkel rahakoti ja kõrvaga nõu pidades kompromissi.
Ma nagu ei tohikski köhida, kui ma piisavalt ei argumenteeri, kui kuulen sitta heli ja teine on peajagu üle icon_rolleyes.gif

Anti

sõnum 17.03.2016 13:52:43 vasta tsitaadiga

a mis sa kaupled siis siin, kui sind rahuldab ainult see, mida oma kõrvaga kuuled?
Kommentaarid: 314 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 4 :: 4 :: 240
tagasi üles
Hiid
HV Guru
Hiid

sõnum 17.03.2016 13:55:00 vasta tsitaadiga

kus ma kauplesin? icon_eek.gif
Palusin abi hea ära tundmisel icon_rolleyes.gif

ihvike
HV Guru

sõnum 17.03.2016 14:21:53 vasta tsitaadiga

Piisavalt hea võimendi on neutraalse esitusega ja piisava võimsusega. Kui see Kenwood päriselt katki pole või tõesti tehnilistes andmetes sulaselgelt paadunult ei valetata (mis on siiski paraku ebatõenäoline), siis vastab see nendele kahele kriteeriumile. Ükski teine neile kahele kriteeriumile vastav töökorras võimendi, olgu mis tootjalt tahes või misiganes välimuse või kaalu või kujundusega, ei erine väga tõenäoliselt kuuldavalt teisest sarnasest töökorras võimendist.
Mis puutub võimsusesse, siis sellega on ka see loll lugu, et kahekordne erinevus on sisuliselt tähtsusetu, eriti kui pole kõlareid, millega seda väikestki erinevust üldse adekvaatselt kasutada saaks.
Sarnaste parameetrite juures kaks korda võimsam võimendi annab ainult 3 dB helirõhku lisaks. Näiteks 100W vs 200W võrreldaval testimisel kõne alla tulevate helitugevuste juures polegi sellel praktiliselt mingit tähtsust - kui kõlarid selle lisa 3 dB välja kannatavad, siis kõrvad tõenäoliselt mitte.
tagasi üles
pistyk
HV veteran
pistyk

sõnum 17.03.2016 15:00:35 vasta tsitaadiga

Sa üritad väita, et see kenwood peaks sama hästi mängima kui Onkyo ve?Ei mängi ju,selles ongi asi,räägi nii palju tarka juttu kui tahad.
ihvike
HV Guru

sõnum 17.03.2016 15:38:06 vasta tsitaadiga

pistyk kirjutas:
Sa üritad väita, et see kenwood peaks sama hästi mängima kui Onkyo ve?Ei mängi ju,selles ongi asi,räägi nii palju tarka juttu kui tahad.
Ma räägin, et kui ta on korras, siis on väga tõenäoline, et neil ei ole normaaltingimustel (ei pigista viimast välja) selgelt kuuldavat erinevust, mis objektiivselt testides välja tuleks. See pidev erinevuse jutt, mida mulle järjest korrutatakse, põhineb ebausaldusväärsetel subjektiivsetel hinnangutel, mille informatiivne sisu on suur ja ümmargune punast värvi null.
Kui põhimõtteliselt keelduda selle informatsiooni vastuvõtust, et avatud testid suvalistel nivoodel, erinevatel ajahetkedel ja mis veel kõige naljakam - erinevate kõlaritega ja erinevates kohtades on sõna otseses mõttetus täiesti väärtusetud, jääbki igavesest ajast igavesti see vaidlus üles. Mul aega on.
tagasi üles
pistyk
HV veteran
pistyk

sõnum 17.03.2016 17:33:25 vasta tsitaadiga

Kui panna nad üsna vaikselt mängima,siis tõesti vist märgatavat vahet pole.
Etz
HV Guru
Etz

sõnum 17.03.2016 18:37:11 vasta tsitaadiga

ihvike, su teooria eeldab et ka kôikidel vôimenditel on täpselt samad parameetrid, alustades sageduskarakteristikust ja lôpetades vôimsusega, paraku see nii nüüd päris ei ole...
tagasi üles
ihvike
HV Guru

sõnum 17.03.2016 19:32:21 vasta tsitaadiga

Etz kirjutas:
ihvike, su teooria eeldab et ka kôikidel vôimenditel on täpselt samad parameetrid, alustades sageduskarakteristikust ja lôpetades vôimsusega, paraku see nii nüüd päris ei ole...
Üldsegi ei eelda. Põhiline kriteerium ongi see, et võimendit ei koormata üle. Nagu juba kirjutatud - 100 vs 200W näiteks on 3 dB erinevust. See on täiesti ebaoluline. 50 vs 100 on mõistlikul kuulamistugemusel samuti ebaoluline erinevus jne. Mis puutub sageduskarakteristikutesse, siis võimendi, mis tähtsas sagedusvahemikus, 20 Hz-15 kHz, ei ole mõistlikult lineaarne (rohkem kui +-1 dB sinna-tänna), on nii haruldane, et sellest pole eriti mõtet vähegi võrreldava tehnika puhul üldse rääkida.
Lisaks neile on veel muidugi kümneid parameetreid, kuid nagu juba miljon korda kirjutatud - avatud kuulamistest ei tähenda mitte midagi. Sellest tuleks esimesena aru saada, alles pärast seda võib hakata polemiseerima tehniliste parameetrite ja nende erijuhtude kuuldavuse üle.
tagasi üles
Hiid
HV Guru
Hiid

sõnum 17.03.2016 22:07:10 vasta tsitaadiga

Cb4 kirjutas:
Magnat monitor 1000 tundub tehase poolt kõige tummisem. Maganat hea "odavtootja" thumbs_up.gif
Ilmselt oleks kindlapeale minek.

Käisin neid täna kuulamas.
Päris meeldiv heli oli. Kui need, mis Tallinnast tulevad ei meeldi, siis ostan Magnaadid icon_cool.gif

pistyk
HV veteran
pistyk

sõnum 17.03.2016 22:27:41 vasta tsitaadiga

Arvan,et meeldivad,need mis tulevad.Aga krt seda teab,ise pole Magnatit kuulanud.Samas on hea kui sul nüüd võrdlusmoment olemas,või noh,homme saab olema.
Cb4
HV Guru
Cb4

sõnum 17.03.2016 22:27:57 vasta tsitaadiga

Hiid kirjutas:
Cb4 kirjutas:
Magnat monitor 1000 tundub tehase poolt kõige tummisem. Maganat hea "odavtootja" thumbs_up.gif

Päris meeldiv heli oli. Kui need, mis Tallinnast tulevad ei meeldi, siis ostan Magnaadid icon_cool.gif

Uhke. Usun, et maganat on kvaliteetsema ja igast otsast parema soundiga, samas mitte väga võimas. Aga need teised teevad vajadusel rohkem/valjemat heli. Aga veidi kehvemat.

See on minu isiklik arvamus!

tagasi üles
raxz
HV Guru

sõnum 17.03.2016 22:28:50 vasta tsitaadiga

Kodutingimustes väikeste võimsuste juures ehk tõesti ei saa paljudest erinevustest hästi aru.
Aga suurel skaalal võib isegi 16 ja 24 bit vahel erinevust kuulda. Seda siis AES/EBU signaalina 100m kaabli otsas ning väga professionaalse digivõimendiga ning veel korralikuma line array süsteemiga.

Hiid kirjutas:
Cb4 kirjutas:

Mis sul hinnaklass on?
Kommentaarid: 46 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 45
tagasi üles
CoiL
HV Guru
CoiL

sõnum 17.03.2016 23:11:17 vasta tsitaadiga

raxz kirjutas:
Aga suurel skaalal võib isegi 16 ja 24 bit vahel erinevust kuulda.

Paluks nüüd kiiresti kiiresti ABX pimetesti tulemusi, mõõtmisi ja graafikuid! icon_biggrin.gif
tagasi üles
raxz
HV Guru

sõnum 17.03.2016 23:14:30 vasta tsitaadiga

CoiL kirjutas:
raxz kirjutas:
Aga suurel skaalal võib isegi 16 ja 24 bit vahel erinevust kuulda.

Paluks nüüd kiiresti kiiresti ABX pimetesti tulemusi, mõõtmisi ja graafikuid! icon_biggrin.gif
Võiks teha küll testid, kuna tehnilist poolt tundes julgen sellise hüpoteesi püstitada küll. Aga neid mehi vist ei ole, kes tahaksid lauluväljakule oma PA testimiseks püsti panna. Kui mul seal kunagi järgmine festival on mõne korralikuma PA süsteemiga, siis võib proovida korraldada kuulamise.
tagasi üles
CoiL
HV Guru
CoiL

sõnum 17.03.2016 23:16:25 vasta tsitaadiga

Palun hari ennast natuke 16bit vs. 24bit teemal: http://www.head-fi.org/t/415361/24bit-vs-16bit-the-myth-exploded#post_5533890
tagasi üles
raxz
HV Guru

sõnum 17.03.2016 23:32:24 vasta tsitaadiga

CoiL kirjutas:
Palun hari ennast natuke 16bit vs. 24bit teemal: http://www.head-fi.org/t/415361/24bit-vs-16bit-the-myth-exploded#post_5533890
Sa elad ikka oma pisikeses maailmas, kus ei ole "true 24 bit DACe"?
Ma räägin sulle praegu suurest skaalast, kus on digipult, millel on reaalselt 24bit ADC, signaal liigub digivõimenditesse, mis söövad 24bit ning seal kõlaritesse, mis suudavad toota 147dB. Ja laval mängib päris bänd, mitte mingi CD, kust nagunii midagi välja ei pigista. Ühtegi DACi, kus lampe vahetada ja värki, süsteemis ei ole.
Ei, ma ei ole kindel, et seal mingit vahet kuuleb. Aga see oleks tõenäolisem, kui töötavas helikaardis tervete kondekate väljavahetamine midagi kuuldavalt muudaks.
tagasi üles
CoiL
HV Guru
CoiL

sõnum 17.03.2016 23:34:00 vasta tsitaadiga

icon_biggrin.gif
tagasi üles
raxz
HV Guru

sõnum 17.03.2016 23:35:16 vasta tsitaadiga

CoiL kirjutas:
icon_biggrin.gif
On naljakas, tõesti on. icon_smile.gif
tagasi üles
CoiL
HV Guru
CoiL

sõnum 17.03.2016 23:40:28 vasta tsitaadiga

On naljakas jah kuidas mõni lugeda ja ennast harida ei viitsi ning viib teema Magnat Monitor 1000 playback süsteemilt kohe PA ja "true 24-bit DAC" laivi teemale icon_biggrin.gif
tagasi üles
raxz
HV Guru

sõnum 17.03.2016 23:42:55 vasta tsitaadiga

CoiL kirjutas:
On naljakas jah kuidas mõni lugeda ja ennast harida ei viitsi ning viib teema Magnat Monitor 1000 playback süsteemilt kohe PA ja "true 24-bit DAC" laivi teemale icon_biggrin.gif
Mind ei hari kellegi välja mõeldud iba. Kui sul on korraliku tõesndusmaterjaliga lugemist, siis loeksin hea meelega. Pead pole mõtet prahiga täita.
Aga Sina loe nüüd teemat uuesti. Siis märkad, et ma rääkisingi suurest skaalast.
tagasi üles
ihvike
HV Guru

sõnum 18.03.2016 00:37:22 vasta tsitaadiga

raxz, õigus ta on, kuid see vahe kuulamine võib sel juhul ka kahjuks jääda viimaseks asjaks, mida elus normaalselt kuuled icon_wink.gif Parem vist mitte proovida.
tagasi üles
Hiid
HV Guru
Hiid

sõnum 18.03.2016 04:46:37 vasta tsitaadiga

raxz kirjutas:
Mis sul hinnaklass on?

Alguses vaatasin soundshopist Radiotehnikaid, need oleks läinud 4-500.
Kuna poega ei saanud kuidagi ühendust, siis loobsusin,
Magnatite eest küsib 150, need mis tulevad on 200. Eeldusel, et on piisav, siis üle paari soti ei näe mõtet välja käia.

olavsu1
külaline

sõnum 18.03.2016 12:26:25 vasta tsitaadiga

tsitaat:

Sa üritad väita, et see kenwood peaks sama hästi mängima kui Onkyo ve?

Ma vahest parandan võimendeid. Kõigil mis ma seni olen näinud, on sees Sanyo võimsusvõimendid. Mõnikord isegi ühed ja samad a La STK419

seega ainus erinevus saab tulla võimukivi toitepingest ja tämbriregulaatorist
tagasi üles
jägaja
HV Guru
jägaja

sõnum 18.03.2016 12:29:08 vasta tsitaadiga

Hiid kirjutas:

Alguses vaatasin soundshopist
Kuna poega ei saanud kuidagi ühendust, siis loobsusin

Huvitav, paistab et see pood on tegevuse lõpetanud, sest meilidele ja päringutele nad ei vasta jah. thumbs_down.gif

Hiid
HV Guru
Hiid

sõnum 18.03.2016 12:29:46 vasta tsitaadiga

icon_eek.gif kõik need võimud 100-10 000 euri on siis pmst sama head? banana_dance.gif
Siis läks mul küll hästi, et üle 200 ei pidanud maksma.

ihvike
HV Guru

sõnum 18.03.2016 12:43:12 vasta tsitaadiga

Hiid kirjutas:
icon_eek.gif kõik need võimud 100-10 000 euri on siis pmst sama head? banana_dance.gif
Oleneb, mis on hea võimendi definitsioon määravad komponendid. Kui määravaks on näiteks võimsus, siis võib 200eurone võim 10000eurosest suurusjärkudes parem olla.
Kui määravaks on mõõtmistulemused kaugel alla inimkuulmise piire, siis on samuti võimalik erinevast hinnaklassist üksteisest suurjusjärkudes erinevaid seadmeid leida. Kui tähtis on, et võimul oleks normaalsete kõlaritega normaalses ruumis piisavalt võimsust ja piisavalt head tehnilised parameetrid, et need kuuldavalt ei häiriks, siis on rahakoti suurusel mastaapselt väiksem tähtsus, kui seda high endi tootjad ning nende poolt kinni makstud subjektiivseid "teste" luuletavad tegelased sooviks.

viimati muutis ihvike 18.03.2016 12:43:57, muudetud 1 kord
tagasi üles
Cb4
HV Guru
Cb4

sõnum 18.03.2016 12:43:33 vasta tsitaadiga

Hiid kirjutas:

Väga kahtlane. Aga no juu siis on tämbreid eri suunas regullitud nõ. 0 asendis.

Nv. aega on siis tassin kolm võimu samasse tuppa ja katsetan kas teen sedasi vahet.

Korra olen proovinud, kuid siis pigem vaatasin, et yamaha oli palju suurema võimsusega. Aga tundus, et ka bassi enam. Vb. regulli ulatus ainult suurem.

tagasi üles
olavsu1
külaline

sõnum 18.03.2016 12:44:19 vasta tsitaadiga

Hiid kirjutas:

kõik mis sa on-off poes näed. need on võta üks ja viska teist... ei ole vahet mis brändinimi on neile pealekirjutatud.

samas on hoopis teistsuguseid.. nende võimude hingeeluga ma kursis ei ole.
tagasi üles
Hiid
HV Guru
Hiid

sõnum 18.03.2016 12:58:32 vasta tsitaadiga

Cb4 kirjutas:
Korra olen proovinud, kuid siis pigem vaatasin, et yamaha oli palju suurema võimsusega. Aga tundus, et ka bassi enam. Vb. regulli ulatus ainult suurem.

No see eelnimetatud kenwood igatahes bass põhjas tegi kõvasti kehvemat häält kui onkyo direct asendis, kus basse pole üldse peale keeratud

ihvike
HV Guru

sõnum 18.03.2016 13:16:59 vasta tsitaadiga

Tõsta kõlarid kõrvuti, pane üks kõlar ühe võimendi taha, teine teise võimendi taha, lase mõlemasse võimendisse sama signaal sisse ja kuula uuesti. Kui siis ka on Kenwoodil bassid põhjas vähem basse, kui Onkyol directis, on emb-kumb neist vigane. Asja mõte polegi ilmtingimata tõestada, et nad tegelikult sarnaselt kõlavad, vaid teada saada, ega midagi katki pole. Aina rohkem selle jutu põhjal tundub, et kui see erinevus tõele vastab, on midagi väga valesti.
tagasi üles
olavsu1
külaline

sõnum 18.03.2016 13:34:26 vasta tsitaadiga

kõiki sõltub sellest kuidas võimendile süüa antakse. näiteks STK419 kivi või töötada toitepinge vahemikus +/-35V kuni +/-52,5V

kub võim on parem?

võim A toidab minimaalse võimaliku pingega (paljud kasutajad kurdavad, et bassi pole ja tweetereid lõhub)
võim B toidab +/-40V pingega (rahul olevaid on suts rohkem, mõned kurdavad, et lõhub vahest tweetereid)
võim C toidab +/-50V pingega. (Alles Gute, paljud virisevad kõrge hinna pärast)
tagasi üles
ihvike
HV Guru

sõnum 18.03.2016 13:56:27 vasta tsitaadiga

olavsu1 kirjutas:
kõiki sõltub sellest kuidas võimendile süüa antakse. näiteks STK419 kivi või töötada toitepinge vahemikus +/-35V kuni +/-52,5V

kub võim on parem?

võim A toidab minimaalse võimaliku pingega (paljud kasutajad kurdavad, et bassi pole ja tweetereid lõhub)
võim B toidab +/-40V pingega (rahul olevaid on suts rohkem, mõned kurdavad, et lõhub vahest tweetereid)
võim C toidab +/-50V pingega. (Alles Gute, paljud virisevad kõrge hinna pärast)
Veits liialdus on öelda, et kõik sellest sõltub, milline toitepinge on. Ekstreemse näitena - mul on USB kõlarite sisseehitatud helikaart/võimendi (chip mõeldud isegi kuni 4oomistele kõlaritele). Eraldi toidet loomulikult pole, kõik tuleb otse USBst. Võimsust on kõva moonutusega ehk maksimaalselt 500 mW. Mis te arvate, kas sellel "võimendil" bassid puuduvad? Tühjagi. Selle võimsuse piires, milles ta töötada suudab, nätsutab nagu muiste, kui korralikud kõlarid külge ühendatud. Isegi helitugevus tuleb sealt selline, et võtaks ilmselt mõnel kõval võimendiässal suu lahti.
tagasi üles
pistyk
HV veteran
pistyk

sõnum 18.03.2016 14:13:20 vasta tsitaadiga

ihvike kirjutas:
Tõsta kõlarid kõrvuti, pane üks kõlar ühe võimendi taha, teine teise võimendi taha, lase mõlemasse võimendisse sama signaal sisse ja kuula uuesti. Kui siis ka on Kenwoodil bassid põhjas vähem basse, kui Onkyol directis, on emb-kumb neist vigane. Asja mõte polegi ilmtingimata tõestada, et nad tegelikult sarnaselt kõlavad, vaid teada saada, ega midagi katki pole. Aina rohkem selle jutu põhjal tundub, et kui see erinevus tõele vastab, on midagi väga valesti.

Nüüd on võimalus,et ka Onkyo on vigane,kuna mängib liiga hästi .. icon_biggrin.gif beer_yum.gif beer_yum.gif

Hiid
HV Guru
Hiid

sõnum 18.03.2016 15:43:55 vasta tsitaadiga

kõllid saabusid
Tuleb tõdeda, et päris hea.
Mingi pehmemat sorti häälega subbakas tuleks siiski süsteemi veel lisada. Selline mis ei kumise, vaid annab ainult mahlakat matsu icon_cool.gif

pistyk
HV veteran
pistyk

sõnum 18.03.2016 16:30:03 vasta tsitaadiga

Hiid kirjutas:
kõllid saabusid
Tuleb tõdeda, et päris hea.
Mingi pehmemat sorti häälega subbakas tuleks siiski süsteemi veel lisada. Selline mis ei kumise, vaid annab ainult mahlakat matsu icon_cool.gif

Kuidas Magnatiga võrdlus on? Jätad need Audio pro-d siis?

Hiid
HV Guru
Hiid

sõnum 18.03.2016 18:43:11 vasta tsitaadiga

ivokas, Tänan ei.
Vido on see 5.1 sari, mis mul kehvasti mängib ja hetkel müügis on. icon_lol.gif
pistyk, teise inimese pool ei saanud punni põhja panna, seetõttu ei tea, kuidas Magnat 100W lähedal käitub.
Variant on ära osta ja katsetada, kui ei meeldi, siis kahjudega maha müüa icon_razz.gif
kui tahta panna taha a+b kõlarid, siis kui tõsiseltvõetav see hoiatus on, et peab olema 8oom kõlar? Miks see nii on?
Mul oleks taha panna 4ohmiseid kõlle 2+2 icon_neutral.gif
Spoiler Spoiler Spoiler

hervor
HV kasutaja

sõnum 18.03.2016 19:07:44 vasta tsitaadiga

Ilmselt on A ja B taga füüsiliselt üks võim. Seega mõlemale 4 ohmi taha pannes koormad sa võimendi üle.
tagasi üles
pistyk
HV veteran
pistyk

sõnum 18.03.2016 19:14:11 vasta tsitaadiga

Ei pidavat hea olema jah,kuigi ise kasutasin mõnda aega 2+2 süsteemi 4 oomiseid,igaks juhuks loobusin siis ühest paarist.
raxz
HV Guru

sõnum 18.03.2016 19:41:33 vasta tsitaadiga

Hiid kirjutas:
kui tahta panna taha a+b kõlarid, siis kui tõsiseltvõetav see hoiatus on, et peab olema 8oom kõlar? Miks see nii on?
Kui võimendi on mõeldud max 4 oomistele kõlaritele, siis on arvestatud, kui suureks vool selle takistusega läheb ja komponendid peaksid seda kannatama. Kui sa nüüd paned kaks 4-oomist kõlarit ühe kanali taha, on kogutakistus 2 oomi ja vool läheb 2 korda suuremaks ning võib suurel võimsusel kasutades maha põleda. Kahe paralleelis ühendatud 8-oomise kõlari puhul on takistus 4 oomi.
tagasi üles
Hiid
HV Guru
Hiid

sõnum 18.03.2016 19:52:45 vasta tsitaadiga

füüsikaga oli mul koolis halvasti. Arvasin, et 2+2 on 4, miite 1 icon_redface.gif
raxz
HV Guru

sõnum 18.03.2016 20:01:46 vasta tsitaadiga

Hiid kirjutas:
füüsikaga oli mul koolis halvasti. Arvasin, et 2+2 on 4, miite 1 icon_redface.gif
Jadaühenduses on 2+2 tõesti 4, aga paralleelis ühendades on arvutusvalem veidi teine. 1/R = 1/R1 + 1/R2 + ...
tagasi üles
hervor
HV kasutaja

sõnum 18.03.2016 20:20:08 vasta tsitaadiga

raxz kirjutas:
Hiid kirjutas:
Kui võimendi on mõeldud max 4 oomistele kõlaritele, siis on arvestatud, kui suureks vool selle takistusega läheb ja komponendid peaksid seda kannatama. Kui sa nüüd paned kaks 4-oomist kõlarit ühe kanali taha, on kogutakistus 2 oomi ja vool läheb 2 korda suuremaks ning võib suurel võimsusel kasutades maha põleda. Kahe paralleelis ühendatud 8-oomise kõlari puhul on takistus 4 oomi.

Ehk teistpidi sõnastades võib küll külge ühendada, aga siis peab jälgima, et volüümi üle poole ei keera. Mis tõenäoliselt mingi hetk ikka juhtub ja seega on parem seda mitte teha
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Vaidlused »  Võitlustanner »  Rahvas võrdleme oma (arvuti) helisüsteeme mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 70, 71, 72 ... 154, 155, 156  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.