Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
mikk36
HV Guru

|
14.03.2016 16:44:54
|
|
|
IP aadresside all on miski Content Sharing ka välja toodud, kuidas sellest IP'st lahti saada?
|
|
Kommentaarid: 85 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
2 :: |
78 |
|
tagasi üles |
|
 |
Pailaps
HV Guru
|
14.03.2016 16:46:18
|
|
|
192.168.1.253?
connection unbind käsu abiga telnetis
_________________ Ma trollin 50% oma postitustest. |
|
Kommentaarid: 56 loe/lisa |
   |
52 |
|
tagasi üles |
|
 |
mikk36
HV Guru

|
14.03.2016 16:57:36
|
|
|
Mis sinna applicationi väärtuseks peaks minema?
connection bindlist midagi tarka varianti nagu välja ei pakkunud.
|
|
   |
78 |
|
tagasi üles |
|
 |
Pailaps
HV Guru
|
14.03.2016 17:05:59
|
|
|
FTP on teenuse nimi connection applist näitab võimalikud variandid. service käsuga saad teenuseid kustutada.
Võta 789vn cli guide ette.
|
   |
52 |
|
tagasi üles |
|
 |
mikk36
HV Guru

|
15.03.2016 10:04:44
|
|
|
Ei mõjunud FTP äppi eemaldamine sealt, IP on endiselt paika seatud ja veebi kaudu pole samuti muutmisvõimalust kuidagi. Content Sharing teenused on kõik kinni, aga IP peal ikka kuulab.
Põnev soft, kui ei saa kinni isegi asju keerata
Ei tahaks niisama heast peast IP-konflikti ka korraldada võrgus.
|
|
   |
78 |
|
tagasi üles |
|
 |
Pailaps
HV Guru
|
15.03.2016 10:45:48
|
|
|
Sul on alati võimalus non-Telia soft netist talle peale laadida.
|
   |
52 |
|
tagasi üles |
|
 |
seeru
HV veteran
|
16.03.2016 11:38:10
|
|
|
Kas ongi nii, et kui VDSL ühenduse peal võtta 20/5 ühenduse asemel 40/10 ühendus, siis pordi kiirust ei tõsteta?
Näiteks 20/5 ühenduse peal saabki selle 20 Mbit alla ka siis kui näiteks kaks digiboxi samal ajal töötavad HD kanalite peal.
Sama olukorra puhul jääb 40 Mbit alla ühendusest alles ainult kuskil 27 Mbit alla. Kuidagi mõttetu ei ole?
Ja veel pakutakse sama liini peal 60/10 võimalust.
Ja Attainable Rate näitab ~85 Mbit alla.
|
|
tagasi üles |
|
 |
indrpo
HV Guru
|
16.03.2016 11:49:56
|
|
|
seeru kirjutas: |
Kas ongi nii, et kui VDSL ühenduse peal võtta 20/5 ühenduse asemel 40/10 ühendus, siis pordi kiirust ei tõsteta?
Näiteks 20/5 ühenduse peal saabki selle 20 Mbit alla ka siis kui näiteks kaks digiboxi samal ajal töötavad HD kanalite peal.
Sama olukorra puhul jääb 40 Mbit alla ühendusest alles ainult kuskil 27 Mbit alla. Kuidagi mõttetu ei ole?
Ja Attainable Rate näitab ~85 Mbit alla. |
kunagi sai märgitud:
Atteinable on saavutatav kiirus liinil, see mängib rolli ainult 60M pakkumiseks, teenust piiratakse esmalt kaugusega.
800M kaugusel jaamast pordikiirus 20/5M ja 40/10M paketiga alati 45/12M. Samas 60/10M paketiga on pordikiirus 70/12M
1200M kaugusel jaamast on pordikiirus 20/5M netipaketiga 25/6
Oli jaamasid kus liinikiirus oli 800M peal piiramatu kuid see sõltus jaamatüübist ja tarkvarast.
Ehk põhitõeks on see, et 1 digiboks ei hammusta praktiliselt netikiirust, kui siis mega, paar. Samal ajal teistel kanalitel töötavad lisa digiboksid hammustavad samamoodi kiirust nagu youtube, netflix jms striiminguteenused. Tegemist on jätkuvalt IPTV teenusega mis töötab üle sama IP võrgu.
Pole ilmselt mõtet interneti kasutajate maksimaalse interneti kiiruse saamiseks teenuseid alla suruda, selleks, et kõikidel oleks 4 digiboksi liiklus väljaspool internetikasutust.
A*la pakkuda 45M liinil vaid 20M internetipaketti kuna 4 digiboksi tarbivad kokku 25M ikka ära. Seda saab klient vajadusel ka ise vormistada kui ta teab, et kõik neli digiboksi vaadavad järjepidevalt 4 erinevat kanalit ning samal ajal reaalselt kiiremat internetti kätte ei saa.
Reaalselt peab sellise olukorra tekitama, ei välista, et ka sellised perekonnad ja paketid kokku sattunud on.
|
|
Kommentaarid: 259 loe/lisa |
   |
226 |
|
tagasi üles |
|
 |
seeru
HV veteran
|
16.03.2016 12:19:32
|
|
|
indrekp kirjutas: |
Ja Attainable Rate näitab ~85 Mbit alla. |
kunagi sai märgitud:
Atteinable on saavutatav kiirus liinil, see mängib rolli ainult 60M pakkumiseks, teenust piiratakse esmalt kaugusega.
800M kaugusel jaamast pordikiirus 20/5M ja 40/10M paketiga alati 45/12M. Samas 60/10M paketiga on pordikiirus 70/12M
1200M kaugusel jaamast on pordikiirus 20/5M netipaketiga 25/6
Oli jaamasid kus liinikiirus oli 800M peal piiramatu kuid see sõltus jaamatüübist ja tarkvarast.
Ehk põhitõeks on see, et 1 digiboks ei hammusta praktiliselt netikiirust, kui siis mega, paar. Samal ajal teistel kanalitel töötavad lisa digiboksid hammustavad samamoodi kiirust nagu youtube, netflix jms striiminguteenused. Tegemist on jätkuvalt IPTV teenusega mis töötab üle sama IP võrgu.
Pole ilmselt mõtet interneti kasutajate maksimaalse interneti kiiruse saamiseks teenuseid alla suruda, selleks, et kõikidel oleks 4 digiboksi liiklus väljaspool internetikasutust.
A*la pakkuda 45M liinil vaid 20M internetipaketti kuna 4 digiboksi tarbivad kokku 25M ikka ära. Seda saab klient vajadusel ka ise vormistada kui ta teab, et kõik neli digiboksi vaadavad järjepidevalt 4 erinevat kanalit ning samal ajal reaalselt kiiremat internetti kätte ei saa.
Reaalselt peab sellise olukorra tekitama, ei välista, et ka sellised perekonnad ja paketid kokku sattunud on. |
no okei aga see asi
tsitaat: |
kunagi sai märgitud:
Atteinable on saavutatav kiirus liinil, see mängib rolli ainult 60M pakkumiseks, teenust piiratakse esmalt kaugusega. |
Olen ise näinud kuidas kliendil oli Atteinable rate 1,4 Mbit alla ja otsisime koduses kaabelduses viga nagu lollid, siis tehnik käis putkas ära ja peale seda oli Atteinable üle 100 Mbit alla.
Samas mul endal on iga Inteno tarkvara uuendusega see Atteinable langenud. Kontrollin pidevalt just siis enne ja pärast tarkvara uuendust. Oli ka üle 100, nüüd on 80 jäänud.
|
|
tagasi üles |
|
 |
indrpo
HV Guru
|
16.03.2016 13:24:39
|
|
|
Olen ise näinud kuidas kliendil oli Atteinable rate 1,4 Mbit alla ja otsisime koduses kaabelduses viga nagu lollid, siis tehnik käis putkas ära ja peale seda oli Atteinable üle 100 Mbit alla.
Samas mul endal on iga Inteno tarkvara uuendusega see Atteinable langenud. Kontrollin pidevalt just siis enne ja pärast tarkvara uuendust. Oli ka üle 100, nüüd on 80 jäänud. |
Nii ongi, rike nagu iga teine. Kui ikka liinl kasvõi üks soon kehva kontaktiga kukub ka suurim võimalik kiirus liinil. Olgu siis vanast ajast paraleeltelefon liinl, vana filter vahel, vanad kondekaga vene pesad millel rj11 üleminek või kaablis paarid lõhki sees või väljas, võimalik ka kruttjätk mis vaikselt oksüdeerub. Äärmisel juhul vigane jaamaport.
Ka mul oli kunagi max liinikiirus vdslil 108M vms. nüüd 99. Võimalik puhtalt erinev ruuter või vasepaaride ülekostvus kus ka kõik naabrid on omale erinevaid kiiruseid saanud. See ei ole märkimisväärne kukkumine ja isegi 60M pakett on võimalik oma 70M pordikiirusega.
Seal kus tehnik paremat max kiirust ei saa kui 50-60M on ilmselt kaablitüüp ebasobilik kiirema ühenduse pakkumiseks ja jääbki see 20 või 40M.
Igal juhul kui teenuses on anomaaliad ja toas kõik kooras, tasub lasta tehnikul üle vaadata.
|
|
   |
226 |
|
tagasi üles |
|
 |
ressi
HV kasutaja
|
16.03.2016 17:30:12
Inteno või Thomson? |
|
|
Kas on mõtet vahetada 3 aasta vanune Thomson TG789 ruuter
uue Inteno 301 ruuteri vastu, kui kodus Telia neti kiirus on 12/5?
Telia teenindaja soovitas Intenot, kuna Inteno on uuema tehnoloogiaga.
|
|
Kommentaarid: 10 loe/lisa |
   |
9 |
|
tagasi üles |
|
 |
A.S.
HV Guru
|
16.03.2016 17:33:25
|
|
|
Absoluutselt mitte mingit mõtet pole, vähemalt sinu jaoks mitte.
|
|
Kommentaarid: 33 loe/lisa |
   |
33 |
|
tagasi üles |
|
 |
Six
HV veteran

|
16.03.2016 17:33:33
|
|
|
Kui kõik töötab, ära näpi.
|
|
Kommentaarid: 40 loe/lisa |
   |
1 :: |
39 |
|
tagasi üles |
|
 |
indrpo
HV Guru
|
16.03.2016 17:44:57
Re: Inteno või Thomson? |
|
|
madis888 kirjutas: |
Telia teenindaja soovitas Intenot, kuna Inteno on uuema tehnoloogiaga. |
Lõhnab selle järgi, et pakkus sulle 12/1 asemele 20/5 internetti aga selleks ei pea sa veel tõesti ruuterit vahetama, küllap teenindaja ei märganud seda, et sul ikkagi on VDSL võimeline ruuter.
|
|
   |
226 |
|
tagasi üles |
|
 |
KillFrenzy
HV Guru

|
16.03.2016 19:29:48
Re: Inteno või Thomson? |
|
|
madis888 kirjutas: |
Telia teenindaja soovitas Intenot, kuna Inteno on uuema tehnoloogiaga. |
küllap teenindaja ei märganud seda, et sul ikkagi on VDSL võimeline ruuter. |
Haha, see inteno jutt käib ette ja taha, igale asjale ja teenusele. Oleks otseette kirjutatud tg789 pakutaks ikka sulle intenot.
Kui midagi ei tööta, siis kõigepealt osta inteno ja kui siis ikka ei tööta, vaatab edasi miks.
|
|
Kommentaarid: 151 loe/lisa |
   |
133 |
|
tagasi üles |
|
 |
jeesus188
kodustatud

|
16.03.2016 19:34:20
|
|
|
Kui midagi ei tööta, siis kõigepealt osta inteno ja kui siis ikka ei tööta, vaatab edasi miks.
|
Pm ma võtsin inteno rendile just selle samuse pärast
Aga ses suhtes peab seda kiitma, wifi ja tv-d töötavad probleemivabalt
_________________ This message was sent from space using stargate
Inimene on troopiline AHV Aga kes on naine? Valge on ka inimene !
"Vaese inimese juttu räägid. Kui tundub kallis, siis on see kellelegi teisele mõeldud" |
|
Kommentaarid: 71 loe/lisa |
   |
64 |
|
tagasi üles |
|
 |
KillFrenzy
HV Guru

|
16.03.2016 19:49:14
|
|
|
Mul on sama asja jaoks inteno riiulis, et kui midagi on pekkis siis saab vahele ühendada ja tõestada viga pole minu seadmes.
|
|
   |
133 |
|
tagasi üles |
|
 |
indrpo
HV Guru
|
16.03.2016 20:09:30
|
|
|
KillFrenzy kirjutas: |
Mul on sama asja jaoks inteno riiulis, et kui midagi on pekkis siis saab vahele ühendada ja tõestada viga pole minu seadmes. |
Kui tegemist pole just üldrikkega ja liin sinu elamiseni on korras, siis polegi suurt midagi tõestada vaja. Vaja läheb seda ainult korraks, et LG äppi oma isikliku ruuteriga tarbida. See ei tähenda muidugi, et mingeid probleeme oma ruuteriga ei teki.
Mina olen endale tõestanud, et ükski ruuter pole nii stabiilne kui supported ruuter.
On toiminud need thomsonid ja on toiminud inteno(d)
Alternatiividest proovitud nii Mikrotiku, Zyxelit kui ka mingit buffalot dd-wrtga. Mõni neist isegi peaaegu toimis aga tekkis hoopis teisi huvitavaid anomaaliaid seoses telepildi või mõne teenusega. Ise ei konfinud, seega seda pole mõtet minult küsida, kuidas saab...
Kui üldse kellelegi midagi alternatiiviks soovitada, võib kaaluda AVMi:
http://avm.de/produkte/fritzbox/
Eestis müüdavatel pidi kuuldavasti Telia algkonf sees olema ja digiboksi ning samsungiga muret polnud. Lisavarustust on ka piisavalt aga ega muidugi SSH meestele ilmselt sellest purgist ei piisa.
Supporti sellele muidugi ka ei pakuta.
Mul vedeleb ka paar adb'd kui keegi tahab ise käsi külge panna. PS kui huvi.
http://www.upload.ee/image/4829496/IMG_20141103_190945.jpg
|
|
   |
226 |
|
tagasi üles |
|
 |
KillFrenzy
HV Guru

|
16.03.2016 20:16:19
|
|
|
Intenot stabiilseks nimetada on vist kohatu. Paar aastat on remonditud wifit.
Inteno uudise teemas on ~2000 posti. Lisaks veel see ja digitv teema. Enamus on hala et midagi on pekkis.
Thomsoneid võib vist lugeda enamvähem stabiilseks, töötavad/töötasid aastaid niiet keegi pole sinna poole vaadanud isegi. Hallid on enamus kondeka surma surnud ja nüüd sama järg 585 ja 784 käes.
Asus on ennast väga hästi üleval pidanud. 1 porti on vlan 4 tehtud ja pritsib sealt pilti ilma probleemideta.
|
|
   |
133 |
|
tagasi üles |
|
 |
estdata
Kreisi kasutaja

|
16.03.2016 20:52:03
|
|
|
Mina isiklikult pole kumbagi muretsenud ja ei muretse ka ühtegi nende ruuterit
|
|
Kommentaarid: 22 loe/lisa |
   |
16 |
|
tagasi üles |
|
 |
jägaja
HV Guru

|
16.03.2016 21:15:24
|
|
|
estdata, kui nende DSL klient peaksid olema, küll siis muretseksid, kui ikka vaja netti.
_________________ " Maailm on täis kõikvõimalike külatarkade kogukondi, kelle ühine joon on teadus- ja tõenduspõhisele elukäsitusele vastandumine." |
|
Kommentaarid: 141 loe/lisa |
   |
126 |
|
tagasi üles |
|
 |
KillFrenzy
HV Guru

|
16.03.2016 21:20:57
|
|
|
jägaja, adsl'ga on lihtne, vdsl valik on kasinam.
|
|
   |
133 |
|
tagasi üles |
|
 |
jeesus188
kodustatud

|
16.03.2016 21:42:19
|
|
|
Kui tegemist pole just üldrikkega ja liin sinu elamiseni on korras, siis polegi suurt midagi tõestada vaja
|
sorry, esimene lause on, et teil on seal vahel mingi mölakas, mida me ei tunne. Niisama ei näe, et viga oleks vms
optika otsas siis...
korra on netiga mingi kamm olnud ja et toe hüsteeriat vähendada, panin inteno vahele.....olukord sama. Toru otsas muutus toon palju sõbralikumaks
_________________ This message was sent from space using stargate
Inimene on troopiline AHV Aga kes on naine? Valge on ka inimene !
"Vaese inimese juttu räägid. Kui tundub kallis, siis on see kellelegi teisele mõeldud" |
|
Kommentaarid: 71 loe/lisa |
   |
64 |
|
tagasi üles |
|
 |
indrpo
HV Guru
|
16.03.2016 21:46:53
|
|
|
KillFrenzy kirjutas: |
Intenot stabiilseks nimetada on vist kohatu. Paar aastat on remonditud wifit.
Inteno uudise teemas on ~2000 posti. Lisaks veel see ja digitv teema. Enamus on hala et midagi on pekkis. |
Selles suhtes täiesti õigus, isegi Telia tunnistas, et wifiga olid vanemates softides mured, oli ka restartimistega.
Minu kogemused on alates esimesest softist siin kirjas olnud, mingi 3 aasta jooksul paar müstilist restarti ja paar wifi pange mis olid saasta täis sülerite wifi võrku ühendamisest tingitud.
Pigem on mul kogemus klientidega ja kui turul on pea pooltel klientidel intenod ning rikete arv on mingi umbmäärane protsent seotud ruuteritega, siis ei peaks ma seda eriliseks probleemiks. Samas tegeleti siiski selle vastava protsendiga, et softist leitud vead korigeerida.
Muide ega vahet ju pole milline ruuter restardib või restarti vajab, ka asuse jms. alternatiivruuteri teema tekitab küsimusi ja probleeme.
Kui ka inteno mõnevõrra rohkem streigiks, oleks mul ikkagi vähemalt kõik sätted õiged, kasutamaks kõiki teenuseid alates ipv6st kuni lg filmiriiulini. Pole vaja mõelda miks kanalivahetused aeglased on, aegajalt pilt kriuksub või striimid jooksma jäävad ja ühenduse ummistavad.
|
|
   |
226 |
|
tagasi üles |
|
 |
aht0
HV veteran
|
16.03.2016 22:20:24
|
|
|
Mina olen endale tõestanud, et ükski ruuter pole nii stabiilne kui supported ruuter. On toiminud need thomsonid ja on toiminud inteno(d)
Alternatiividest proovitud nii Mikrotiku, Zyxelit kui ka mingit buffalot dd-wrtga. Mõni neist isegi peaaegu toimis aga tekkis hoopis teisi huvitavaid anomaaliaid seoses telepildi või mõne teenusega. Ise ei konfinud, seega seda pole mõtet minult küsida, kuidas saab...
|
ADSL2 taga on olnud ääretult stabiilne D-Link dsl-2520u.. ise kasutasin ca aasta või veidi üle (IPTV+Internet), kui oli rike siis oli alati tegu keskjaama DSLAMiga (Suure-Jaanis, 2009-2011 ikka paar korda kvartalis DSLAM kukkus, korda-kaks kaevasid ka töömehed kaablit), viimased neli aastat on seda karpi kasutanud kahe IPTV vaatajakohaga mul ema (puhtalt IPTV jaoks, internet tuleb üle mobiilse pulga, odavam). Ei virise. paaarisaja eekine odavruuter on end ilusti ära tasunud. Mingeid jamasid pole olnud ja telekapildid ei ruuduta.
|
|
Kommentaarid: 82 loe/lisa |
   |
71 |
|
tagasi üles |
|