Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
Pailaps
HV Guru
|
29.02.2016 11:23:24
|
|
|
Kuna Apple kodulehekülg on üsnagi infovaene teenuse enda kohta oleks kõige mõistlikum pöörduda 800 004 4333 numbrile ja uurida, mis porte vajatakse teenuse kasutamiseks.
https://support.apple.com/et-ee/HT201232
_________________ Ma trollin 50% oma postitustest. |
|
Kommentaarid: 56 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
52 |
|
tagasi üles |
|
 |
KillFrenzy
HV Guru

|
29.02.2016 11:40:18
|
|
|
jottess, see asi ei tohiks sõltuda teenusepakkujast, vaid ümberingi olevatest wifi võrkudest. Nagu google, et androidi telefonid millel on gps ja wifi sisse lülitatud, kaardistavad ära wifi võrgu asukoha. Ja kui hiljem olles selle wifi levialas, siis eeldatakse et sa asud seal. Tundub mingi apple kiiks, ei oska muud soovitada kui jaluta telefoniga gps fix olemas wifi levialas.
Pole pidanud ühelgi telefonil ega läpakal selle jaoks porte suunama.
Kas mitte ühesgi telia võrgus location ei toimi? Kuidas proovisid teist teenusepakkujat, samas asukohas?
|
|
Kommentaarid: 151 loe/lisa |
   |
1 :: |
133 |
|
tagasi üles |
|
 |
can860
HV vaatleja
|
29.02.2016 19:23:02
|
|
|
jottess, milles või kuidas see mittetoimimine täpsemalt väljendub? Võtad näiteks OSX 'i kaardirakenduse lahti ja see ei näita su õiget asukohta?
Aga kas http://en.utrace.de näitab õiget kohta?
IP põhine asukohatuvastus võib vabalt puusse panna. Pordisuunamisi siin kindlasti vaja pole.
|
|
tagasi üles |
|
 |
estdata
Kreisi kasutaja

|
29.02.2016 21:02:09
|
|
|
KillFrenzy kirjutas: |
estdata kirjutas: |
Miks keegi ütleb et ei ole võimalik ühest august internet ja tv vaadata telekas. On ikka küll võimalik. vihje: Routerboard Mikrotik ruuterid |
Ei ole öelnud et pole võimalik. Jutt oli openwrt ja ddwrt, ning asusest.
Veider on see, et asus sellise konfiga, et tuleks pilt ja internet samast august, filmiriiul arrise peal paneb errorit.
Arvutis vlc hakkab mängima, pilt on küll krüptitud ja ruuduline aga mängib. |
jeah... asus ruuterid jah ei toimi kõik ühest august . Seal on untagged ja tagged variandid see tõttu ei lahe internet ja tv ühest august
|
|
Kommentaarid: 22 loe/lisa |
   |
16 |
|
tagasi üles |
|
 |
jottess
HV vaatleja
|
29.02.2016 21:07:57
|
|
|
KillFrenzy Teiste teenusepakkujate all pidasin silmas teisi Saaremaal internetti pakkuvaid ettevõtteid (Teetormaja, EQ), mis asuvad teisel aadressil ehk siis kodust väljas. Valdavas enamuses on asi toiminud. Ja nagu öeldud, toimis ka kodus kuni eelmisel suvel mingi hetkeni. Portides kindlasti asi olla ei saa, kuna vastasel juhul ei toimiks see siis aegajalt sülearvutiga ning pealegi on tellitud avatud pordid. Samuti välistan operatsioonisüsteemi poolse konflikti, sest kui tekitan telefoniga hotspoti, suudetakse asukoht momentaanselt kuvada.
can860 Täpselt selles väljendubki, et kasvõi OS X kaardirakendust või veebipõhist Google mapsi kasutades ei ole tarkavara võimeline arvuti asukohta määrama, teatades, et teenus ei ole saadaval. Samuti teatab näiteks Find my iPhone, et emb-kumb arvutitest on küll online, kuid asukoht ei ole saadaval. Seda siis koduvõrgus olles.
Küllap see probleem ikka IP-ga seotud on, seda enam et can860 viidatud link ei suuda välist aadressi kusagile kaardil paigutada. Kuna koht, millest jutt käib, asub hajaasustusega alal, siis vast ei peagi kõik veatult toimima. Olen väga tänulik, et Telia üldse VDSL-iga ca kuu aja eest üllatas. ADSL üleslaadimiskiirus tänasel pilve-ajastul on ikka ajast ja arust.
|
|
Kommentaarid: 5 loe/lisa |
   |
5 |
|
tagasi üles |
|
 |
KillFrenzy
HV Guru

|
29.02.2016 22:11:55
|
|
|
jottess, apple lehel kirjas ju kuidas asukohta tuvastatakse. Ip ei puutu asjasse ega teenusepakkuja ei puutu asjasse. Can860 link üritab ip järgi tuvastada kus asud. Kahjuks rohkem kui riigi täpsust sealt loota pole. Arvab et asun järvajaanis, tegelikult olen hiiumaal.
Your approximate location is determined using information from local Wi-Fi networks, and is collected by Location Services in a manner that doesn’t personally identify you.
|
Crowd-sourced Wi-Fi and cellular Location Services
If Location Services is on, your device will periodically send the geo-tagged locations of nearby Wi-Fi hotspots and cell towers in an anonymous and encrypted form to Apple to augment Apple's crowd-sourced database of Wi-Fi hotspot and cell tower locations. In addition, if you're traveling (for example, in a car) and Location Services is on, a GPS-enabled iOS device will also periodically send GPS locations and travel speed information in an anonymous and encrypted form to Apple to be used for building up Apple's crowd-sourced road traffic database. The crowd-sourced location data gathered by Apple doesn't personally identify you. |
Kui oled ruuterit vahetanud, siis võimalik, et toimi ei enam, tuleks telefoniga gps ja wifi sees apple selgeks teha kus sa asud.
Installi läpakasse chrome ja proovi google mapsi pealt asukohta tuvasta. Telefoni installi google maps. Lülita siis ainult wifi, gps välja.
Vaatas kes näitab õiget kohta.
Lühidalt 2 varianti.
1. Sinu ruuteri umbestäpset asukohta ei ole andmebaasis.
2. Sinu opsüsteemidel mingi kiiks, midagi kinnikeeratud. Vähe tõenäoline, sest mujal toimib.
|
|
   |
133 |
|
tagasi üles |
|
 |
indrpo
HV Guru
|
01.03.2016 08:52:56
|
|
|
Loodan, et päris pada ei aja kuid näiteks Google ja Microsoft jms. tuvastavad sinu asukohta kaartidele kõikide võimalike parameetrite abil, gps, a-gps, cell-id, wifi ja ip jms.
Minu lauaaarvuti kus puuduvad kõik muud andurid peale kaabliga interneti leiab win10 kaart, et asun Pärnus. Kuigi tegelikult Raplamaal.
Põhjus lihtne, see ip vahemik mille mu Inteno saanud on, tuleb ilmselt Telia poolt Pärnu seadmetesse kirjeldatud dhcp vahemikust.
See näitab seda, et Google ja MS ei oma mingeid andmeid reaalselt ip asukoha kohta, kus on teenuse tellinud isik ehk andmed sellest on ainult teenusepakkujal.
Ei imestaks kui IPv6 toob koos asjade internetiga võimaluse ka Microsoftil su sokid ülesse otsida aga loodan, et ka seal on disable nupp olemas, nagu mu lauakal enne oli, location services disabled.
Ehk mida ma öelda tahan, ruuter ei saa su asukoha infot kuidagi blokeerida, kui sul on nutiseadmes olemas ka wifi ning gps, siis piisab sellest, et su asukoht fikseerida, ruuteri ja neti kaudu saad ainult ekraanile kaardi millel sinu asukoht näha peaks olema.
|
|
Kommentaarid: 260 loe/lisa |
   |
2 :: |
226 |
|
tagasi üles |
|
 |
wiinanina
HV kasutaja
|
01.03.2016 15:03:14
|
|
|
Locationi võid ju disabled olekusse panna kuid vist piisab, et keegi ja kunagi on su WIFI alas nutika seadmega olnud, millel midagi olulist väljalülimata.
Igatahes värskeltinstallitud gps-i ja muude lisaanduriteta wifi-sse ühendatud arvuti näitab Talinna kesklinnas kaardi järgi otsustades töölaua asukoha ära. Kahjuks puuduvad kõrguseandmed. Äkki teavad isegi, mitmendal korrusel?
|
|
Kommentaarid: 1 loe/lisa |
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
libe
kvaliteetne mees

|
01.03.2016 20:10:42
|
|
|
wiinanina kirjutas: |
Locationi võid ju disabled olekusse panna kuid vist piisab, et keegi ja kunagi on su WIFI alas nutika seadmega olnud, millel midagi olulist väljalülimata.
Igatahes värskeltinstallitud gps-i ja muude lisaanduriteta wifi-sse ühendatud arvuti näitab Talinna kesklinnas kaardi järgi otsustades töölaua asukoha ära. Kahjuks puuduvad kõrguseandmed. Äkki teavad isegi, mitmendal korrusel? |
mul on igasugutised locationid kõikjal sisse lülitatud ja googles on mul isegi kodune aadress ära märgitud, kuid windowsi kaardid ei suuda just mu asukohta määrata
muidugi, kui see 12km raadius peaks juba hirmutama, küll siis on juba hirmuks ka oluline põhjus
Spoiler 
_________________ ☠ |
|
Kommentaarid: 82 loe/lisa |
   |
70 |
|
tagasi üles |
|
 |
harakas
Kreisi kasutaja
|
01.03.2016 20:15:51
|
|
|
Wifi järgi tuvastatakse asukoht ikka väga täpselt. Istusin hiljuti Pärnus Supelsakste kohvikus ja kuna ma Pärnu nurgataguseid eriti hästi ei tunne, avasin telefonis Here Mapsi, see näitas kohe avanedes, et istun Supelsakstes.
|
|
Kommentaarid: 1 loe/lisa |
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
libe
kvaliteetne mees

|
01.03.2016 22:30:35
|
|
|
harakas kirjutas: |
Wifi järgi tuvastatakse asukoht ikka väga täpselt. Istusin hiljuti Pärnus Supelsakste kohvikus ja kuna ma Pärnu nurgataguseid eriti hästi ei tunne, avasin telefonis Here Mapsi, see näitas kohe avanedes, et istun Supelsakstes. |
noo mingit avalikku wifit kasutades ehk jah, eriti, kui seda reklaamitakse vms
mingi koduse wifi järgi sul hui windows vahet teeb - samas võid proovida SSID panna Tallinna Lennujaam ning vaata, kas suunab sind sinna
_________________ ☠ |
|
   |
70 |
|
tagasi üles |
|
 |
Etz
HV Guru

|
01.03.2016 22:39:22
|
|
|
Asukohast rääkides, istun hetkel Stockholmis avalikus wifis, aga Windows arvab et ma asun hoopis kuskil Tallinna sadama piirkonnas...
_________________ ...life is random...so am I...
So, there is a fan. Time to grab your sh*t, gentlemen! |
|
Kommentaarid: 228 loe/lisa |
   |
194 |
|
tagasi üles |
|
 |
KillFrenzy
HV Guru

|
02.03.2016 09:42:16
|
|
|
libe, wifi järgi asukoha tuvastus käib MAC aadressi järgi, sama nimega ssid on igalpool. Arvan et paned oma ruuterile tallinna lennujaama mac ja ssid siis läpakas arvab tõesti et oled tallinna lennujaamas. Mobiili ma ei tea kas petab ära, sest telefon kasutab umbmääraseks asukoha määramiseks cell id ka.
|
|
   |
133 |
|
tagasi üles |
|
 |
aht0
HV veteran
|
03.03.2016 13:17:13
|
|
|
KillFrenzy kirjutas: |
libe, wifi järgi asukoha tuvastus käib MAC aadressi järgi, sama nimega ssid on igalpool. Arvan et paned oma ruuterile tallinna lennujaama mac ja ssid siis läpakas arvab tõesti et oled tallinna lennujaamas. Mobiili ma ei tea kas petab ära, sest telefon kasutab umbmääraseks asukoha määramiseks cell id ka. |
võid ju proovida kuidas asukohateenustele mitu Wifi AP seadet sama SSID ja sama mac'iga mõjuvad, eriti kui üks neist pidevalt ringi liigub. Androidi telefoni wifi mac on custom recovery kaudu väga lihtsalt muudetav... jamade vältimiseks katsetage endale kuuluva levialaga..
|
|
   |
71 |
|
tagasi üles |
|
 |
Plin500
HV piljardihai

|
05.03.2016 16:59:17
|
|
|
Suures firmas rattad käivad ikka aeglaselt...
Jaanuari keskel käisin esinduses tellimas endale 300/300 interneti kiirust. Tegime lepingu ära, ostsin ka uue ruuteri ning lubati 10 päeva jooksul maja üldswitch välja vahetada, et see kiirus tagada. Läks mööda ~3 nädalat, tuli sõnum, et järgmine nädal tulevad tehnikud maja tehnilisse ruumi ning teevad seal midagi. Noh, ok. Läks mööda veel paar nädalat, helistasin klienditeenindusse. Öeldi, et tehnik oli helistanud Jaanuari lõpus, ei olnud kätte saanud. See on võimalik ainult nii, kui tol hetkel telefon kinni oli, ühtegi kõnet ma mööda endast ei lase.
Leppisime siis kokku, et tehnik võtab ühendust 2-3 päeva jooksul. Ei midagi. Nüüd, nädal tagasi tuli sõnum, et "Teie tellimus on vastu võetud ning hakatakse uurima, kas seda on võimalik täita"...
Ma olen olnud Elioni klient mitmeid aastaid ja pole siiani ühtegi põhjust rahulolematuseks, aga anna kannatust, see on liig mis liig. Ootan juba põnevusega, mis järgmine vastus on.
   |
76 |
|
tagasi üles |
|
 |
jeesus188
kodustatud

|
05.03.2016 17:04:53
|
|
|
Kasutaja Spezz ootas aasta vist
_________________ This message was sent from space using stargate
Inimene on troopiline AHV Aga kes on naine? Valge on ka inimene !
"Vaese inimese juttu räägid. Kui tundub kallis, siis on see kellelegi teisele mõeldud" |
|
Kommentaarid: 71 loe/lisa |
   |
64 |
|
tagasi üles |
|
 |
indrpo
HV Guru
|
05.03.2016 17:11:47
|
|
|
jeesus188 kirjutas: |
Kasutaja Spezz ootas aasta vist  |
Just, ja olekski ootama jäänud kui ta ise või mina poleks jätkuvalt edasi uueinud kus pidur oli.
Tema puhul langes küll mitu erinevat asjaajamist ühte kokku.
Viimasel juhul on asi natuke segane, miks tehnik kliendiga ühendust pidi saama? Ei pääsenud keldrisse?
Muul juhul oleks tegevused tehtud, võrk kirjeldatud ja kiirus tv või iseteeninduse ekraanil.
Fakt on see, et ootamine on vaid lahenduse aja pikendamine, pigem saada mingi konkreetne vastus, mida ja millal saab. Kui teenindaja on kõhklev sest ei näe süsteemist andmeid, tuleks kohe küsida, kes on õige kontakt asja ajamiseks või nõuda info edastamist.
Mina omalt poolt andsin eelmine kord info edasi, et kliendi tellimus ei tohi seisma jääda ja peab õigete inimeste käest läbi käima, lubati lahendada.
|
|
Kommentaarid: 260 loe/lisa |
   |
226 |
|
tagasi üles |
|
 |
Plin500
HV piljardihai

|
05.03.2016 21:20:18
|
|
|
Keldrisse ei saa mina ka, selleks vaja ühistust kedagi. Minuga polnudki vaja ühendust tegelikult võtta, sest täpselt tund aega hiljem minu tänasest murepostist helistati 123'st ning praeguseks on juba teenus aktiveeritud. Teinekordki peaks oma mure siin ära kurtma, kiirendab protsessi
   |
76 |
|
tagasi üles |
|
 |
mufferino
Kreisi kasutaja
|
06.03.2016 02:50:53
|
|
|
Olen ma ainuke kel täna õhtul (okei, juba eile tegelikult, 05.03) nett lampi ära kadus kella poole kaheksa paiku? tunni jooksul polnud tagasi tulnud, praeguseks olukorda ei tea, tööl olen a ja asukoht on mustamägi
|
|
Kommentaarid: 33 loe/lisa |
   |
32 |
|
tagasi üles |
|
 |
Renka
HV Guru

|
06.03.2016 02:56:09
|
|
|
sweezy kirjutas: |
Olen ma ainuke kel täna õhtul (okei, juba eile tegelikult, 05.03) nett lampi ära kadus kella poole kaheksa paiku? tunni jooksul polnud tagasi tulnud, praeguseks olukorda ei tea, tööl olen a ja asukoht on mustamägi  |
Tasub uudiseid lugeda: http://tarbija24.postimees.ee/3608003/tallinnas-olid-telia-teenused-hairitud
_________________ There is no place like 127.0.0.1 |
|
Kommentaarid: 71 loe/lisa |
   |
61 |
|
tagasi üles |
|
 |
mikk36
HV Guru

|
14.03.2016 15:12:25
|
|
|
Kellelgi on kindlasti siin olemas viideo infole, et kuidas TG789vn sillaks confida (WAN'i pole vaja) nii, et DHCP ning muud ebavajalikud teenused kinni on ja WAN oleks LAN'ga (ning WLAN'ga) sillatud.
Ehk saate jagada seda infot?
|
|
Kommentaarid: 85 loe/lisa |
   |
78 |
|
tagasi üles |
|
 |
Vahur
HV Guru

|
|
Kommentaarid: 458 loe/lisa |
   |
388 |
|
tagasi üles |
|
 |
mikk36
HV Guru

|
14.03.2016 15:29:40
|
|
|
Eelistaks lihtsalt võimalikult palju teenuseid kinni keerata, et see asi võimalikult vähe üritaks teha lihtsalt seistes, kasvõi kasutult teha.
|
|
   |
78 |
|
tagasi üles |
|
 |
Pailaps
HV Guru
|
|
Kommentaarid: 56 loe/lisa |
   |
52 |
|
tagasi üles |
|
 |
mikk36
HV Guru

|
14.03.2016 15:51:14
|
|
|
Pft, püüdsin veebi kaudu IP'd muuta boxil, enam ei suhtle.
|
|
   |
78 |
|
tagasi üles |
|