Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
Mida arvad sina EV kaitseväe ajateenistusest? |
Kokkuvõttes oli kasulik/huvitav aeg |
|
38% |
[ 171 ] |
Kokkuvõttes oli mõttetu ja kahetsen |
|
13% |
[ 62 ] |
Pole läbinud ajateenistust |
|
47% |
[ 212 ] |
|
hääli kokku : 445 |
|
autor |
|
Fisher
Kreisi kasutaja
|
07.04.2004 20:21:59
|
|
|
ttt kirjutas: |
Kas tõesti on see Brok viimasel pildil? Ta kuidagi kõhnaks jäänud siis.
Selle esimese pildi laua peal isegi magatud  |
pole brok.
nägin brokki just esmaspäeval kui too laatsaretist plaaster kulmupeal välja tuli. oli teine tunduvalt priskem:)
ps. tagalapatis käib suur ehitamine, 3nda korruse peldik tehakse EL tuleku vaimus ilusaks ja läikivaks. remont.
|
|
Kommentaarid: 71 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
1 :: |
2 :: |
65 |
|
tagasi üles |
|
 |
Elof
HV Guru

|
07.04.2004 20:26:07
|
|
|
Eh'
Idanaabrid kipuvad alguses ägisema mõned, et nad tegelikult venelased e. vene rahvusest ning ei peaks üldse Eesti riiki kaitsmagi. Mitmed ütlesid juba seal (ajateenistuses), et kui Eesti ning Venemaa vahel mingi sõjaline konflikt - nad on kohe Venemaa poolel
Asi on aga nii, et nad on Eesti kodanikud ... see on vähemalt neile passi märgitud. Küll avalikult reeturid ent "Eesti kodanikud"
Ma oleks kuradima rõõmus kui selliseid Eesti KVäkke enam ei võetaks vaid visatagu Narva jõkke -> vaadaku ise kuidas üle saavad ...
.....
Fisher kirjutas: |
Kas tõesti on see Brok viimasel pildil? Ta kuidagi kõhnaks jäänud siis.
Selle esimese pildi laua peal isegi magatud  |
pole brok.
nägin brokki just esmaspäeval kui too laatsaretist plaaster kulmupeal välja tuli. oli teine tunduvalt priskem:)
ps. tagalapatis käib suur ehitamine, 3nda korruse peldik tehakse EL tuleku vaimus ilusaks ja läikivaks. remont. |
Huvitav, ma olin üsna kindel, et Brok ... siis kui ma seal olin siis ta umbes selline oli ... mitte'nd eriliselt priske
|
|
Kommentaarid: 212 loe/lisa |
   |
0 :: |
175 |
|
tagasi üles |
|
 |
Fisher
Kreisi kasutaja
|
07.04.2004 20:30:28
|
|
|
no raudselt pole brok.
pildil on ajateenija, kellega koos teenisin:)
nime küll ei mäleta.
|
|
Kommentaarid: 71 loe/lisa |
   |
65 |
|
tagasi üles |
|
 |
konn
HV veteran

|
07.04.2004 20:30:42
|
|
|
Elof kirjutas: |
et kui Eesti ning Venemaa vahel mingi sõjaline konflikt - nad on kohe Venemaa poolel |
kui Eesti ning Venemaa vahel mingi sõjaline konflikt peaks tekkima olen ma kohe soome v6i rootsi poolel
|
|
Kommentaarid: 49 loe/lisa |
   |
3 :: |
41 |
|
tagasi üles |
|
 |
2A
HV Guru

|
07.04.2004 20:31:55
|
|
|
Elof kirjutas: |
Küll avalikult reeturid ent "Eesti kodanikud" |
Ei tea, kas neid päris reeturiteks saab pidada... Tõehetk on alles siis käes, kui sõda käes on! Siis saab näha kui paljud neist üldse kellegi poolele asuvad. Olen nii umbes 80% kindel, et pooled neist istuks relv käes kuskil suure puu all peidus...
|
|
Kommentaarid: 86 loe/lisa |
   |
60 |
|
tagasi üles |
|
 |
Caveman
HV veteran

|
07.04.2004 21:24:38
|
|
|
Ausalt öeldes on mul imelik mõelda, et kui Eesti peaks vajama kaitset ründajate eest, siis ajateenistuse läbinud mehed tulevad oma kodumaad kaitsma, aga need teised jäävad koju ("mul on varvas valus") ja on kodus õnnelikud, et said ikka kuidagi ajateenistusest kõrvale hiilitud.
Evakueerides: "Reservi mehed siia, naised, lapsed, vanurid ja täismehed-kes-ei-ole-teeninud paatidesse!"
Ja isegi kui sõda ei tule, seltskonnas, kui mehed räägivad ajateenistusest, siis on mitteläbijatel kindlasti natuke piinlik.
"Kus sa teenisid?"
"Noh... ee. asi selles, et mul on kogu aeg lampjalad olnud.." vms.
Jama, kas pole?
|
|
Kommentaarid: 74 loe/lisa |
   |
4 :: |
10 :: |
41 |
|
tagasi üles |
|
 |
2A
HV Guru

|
07.04.2004 21:34:33
|
|
|
Ühesõnaga, oled sina üks neist, kes arvab, et kui mees pole sõjaväes käinud, pole ta sama "mees" kui see kes on teeninud aega...?
Kui nii, siis ei oleks sinuga üldsegi nõus. Ega see, kui mõni mees mõtleb majanduslikult ja jõuab järeldusele, et ta lihtsalt ei saa sellist aega enda elust raisku lasta, ei tähenda veel seda, et ta ei ole täiuslik vms.IMO
|
|
Kommentaarid: 86 loe/lisa |
   |
60 |
|
tagasi üles |
|
 |
libe
kvaliteetne mees

|
07.04.2004 21:46:13
|
|
|
mina m6tlesin s6jav2es nii majanduslikult kui sain
v6tsin k6ike mis pakuti, k2isin ja v6tsin ainult ravimeid - mitte et neid nüüd mul tarvis l2ks, aga tuup vaastumkeeli maksab yle 60 eeku ja neid sai sealt rohkem ikkaa 2ra veetud, koos k6ige muuga
muidugi mis oleks saanud vabal pinnal teha oleks midagi muud
oleks siis seal v2hemalt fyysilist saanud
_________________ ☠ |
|
Kommentaarid: 82 loe/lisa |
   |
70 |
|
tagasi üles |
|
 |
Caveman
HV veteran

|
07.04.2004 22:11:07
|
|
|
Mina arvan, et kui mees ei lähe ajateenistusse tervislikel põhjustel, kuna tal on lihtsalt haige ja nõrk selg eluaaeg olnud, siis ta ei ole vähem mees (kuigi tal pole seda IMO vajalikku kogemust).
Aga kui mees otsustab, et tema ei viitsi/ei taha/ei julge täita oma kodanikukohust ja fabritseerib mingeid haigusid vms, siis on ta selle võrra, vähemalt minu silmis, vähem mees.
|
|
Kommentaarid: 74 loe/lisa |
   |
4 :: |
10 :: |
41 |
|
tagasi üles |
|
 |
donRamses
HV veteran

|
07.04.2004 22:36:36
|
|
|
njah...aga sellel kapten iltisel võeti paar pagunit alla poole, kuna kargas kpt Vannerile säärde ...ta nüüd staabiveebel , aga vahtkonnaülematega oli iltis suurim sõber...teadis ju temagi, kes teda sooja lasid talvel...sinnasamma vahtkonnaruumi...
_________________ Ökomahvia: "Vana raud pole prügi!"
------------------------------------------ |
|
Kommentaarid: 99 loe/lisa |
   |
87 |
|
tagasi üles |
|
 |
Kiisu
HV vaatleja

|
07.04.2004 22:55:31
|
|
|
hmmm .... kusjuures ajateenistus teeb mehest mehe....kuigi mõnele võib see ju mõttetu ja arusaamatu ja ajaraiskamine tunduda .... ahjaa loomulikult võivad ju mingid ärid ka vett vedama minna .....kusjuures tark mees käib ajateenistuses nii ära, et sisulisi muutusi tema elukorralduses ette ei tule .....
|
|
tagasi üles |
|
 |
Max Powers
|
07.04.2004 22:59:56
|
|
|
Kiisu kirjutas: |
hmmm .... kusjuures ajateenistus teeb mehest mehe....kuigi mõnele võib see ju mõttetu ja arusaamatu ja ajaraiskamine tunduda .... ahjaa loomulikult võivad ju mingid ärid ka vett vedama minna .....kusjuures tark mees käib ajateenistuses nii ära, et sisulisi muutusi tema elukorralduses ette ei tule ..... |
Et kui tark mees on 8kuud ära siis keegi ei märkagi?
|
|
Kommentaarid: 215 loe/lisa |
   |
3 :: |
182 |
|
tagasi üles |
|
 |
Kiisu
HV vaatleja

|
07.04.2004 23:06:28
|
|
|
.... mnjaa ..... ka nii annab ju asja pöörata ......
.....ainult, et tark mees käib nii ajateenistuses, et keegi ei märka, et ta ajateenistuses .... hoopis vastupidiselt
|
|
tagasi üles |
|
 |
sigakoer
Kreisi kasutaja
|
07.04.2004 23:06:54
|
|
|
Ei taha alustada järjekordset vaidlust, kas ajateenistuses mittekäinu on mees või mitte. Vabalt võib niisama ka mees olla. Aga omalt poolt seda ütleks küll, et kui paljud minuga koos väkke tulnud kutid olid poisid, siis välja läksid igatahes kõik mehed, kelle kohta keel kuidagi ei paindu "poiss" ütlema. YMMV.
Kaitsetahte kohta käiv jutt on ka tegelikult õige. Suuremal või vähemal määral, sõltub ülemustest, aga kui ikka tead mispidi automaat lahti käib ja tead mis värk on, siis on shansid tegutsemiseks igatahes suuremad.
Sõnad nagu "isamaaarmastus" ja "vabaduse eest võitlemine" omavad samuti suuremat kaalu. Seda viimast on raske seletada, aga isiklikult mul tõesti patriotism tõusis, ehkki suurem jagu ajateenistusest tehti lollusi. Võib-olla lihtsalt piinlik hakkab eesläinud põlvkondade ees, kes jalgalaskmise asemel tõepoolest ja reaalselt vabatahtlikult omi elusid on ohverdanud, selle nimel et _meie_ siin eesti keeles rääkida ja tagumiku peal aeledes mingeid lollusi kirjutada saaksime. Väga nõrk oleks nüüd esimese paugu järel Rootsi sumada ja sellega nii praegusi kui ka eelnevaid põlvkondi reeta, kui oskused ja võimalused vastuhakuks olemas on.
viimati muutis sigakoer 07.04.2004 23:19:32, muudetud 1 kord |
|
Kommentaarid: 36 loe/lisa |
   |
35 |
|
tagasi üles |
|
 |
SarvedegaHobune
HV vaatleja

|
07.04.2004 23:11:43
|
|
|
Cyberlord kirjutas: |
Sai just endale sobiv töökoht leitud kus on võimalik korralikult teenida ja teha seda, mis mulle meeldib aga sõjaväkke minekuga peaksin sellest loobuma ja vaevalt, et tagasitulles enam seda kohta oleks.  |
Täitsa vale arusaam. Sest sõjaväes käimine ei kahjusta kuidagi sinu töökohta...sedause järgi peavad nad sulle koha alles jätma...kui sa ise tahad ära tulla, siis nad maksavad sulle veel välja poole kuu palga vms...igatahes ära põe väkke minna, sest keegi ei kaota su töökohta ära...kui ei taheta just tegeleda kohtukullidega:P
Ise käisin aasta tagasi, Viru Üksikjalaväepataljonis...ei olnud hullu midagi...elasin üle...ja meenutan ikka hea sõnaga...ei miskit halba küll pole öelda...
|
|
tagasi üles |
|
 |
Elof
HV Guru

|
07.04.2004 23:14:11
|
|
|
SarvedegaHobune kirjutas: |
Cyberlord kirjutas: |
Sai just endale sobiv töökoht leitud kus on võimalik korralikult teenida ja teha seda, mis mulle meeldib aga sõjaväkke minekuga peaksin sellest loobuma ja vaevalt, et tagasitulles enam seda kohta oleks.  |
Täitsa vale arusaam. Sest sõjaväes käimine ei kahjusta kuidagi sinu töökohta...sedause järgi peavad nad sulle koha alles jätma...kui sa ise tahad ära tulla, siis nad maksavad sulle veel välja poole kuu palga vms...igatahes ära põe väkke minna, sest keegi ei kaota su töökohta ära...kui ei taheta just tegeleda kohtukullidega:P |
Jap sellest tegin eespool ka juttu, ent väga tihti siiski isegi siis kui lubatakse töökoht alles hoida on see kadunud nagu vitz vette ja tööandjad leiavad reeglina mingi täiesti seadusliku vabanduse. Kuigi seadus võib olla su selja taga ei tähenda see õiglust ...
|
|
Kommentaarid: 212 loe/lisa |
   |
175 |
|
tagasi üles |
|
 |
dvd vader
HV Guru
|
07.04.2004 23:16:34
|
|
|
see tööasi on mõnikord nagu nõiaring - enne ajateenistust ei taheta tööle võtta, sest lähed varsti ajateenistusse... pärast ajateenistust ei taheta tööle võtta, sest puudub töökogemus, mida sa ei saanud omandada, sest enne ajateenistust ei tahetud tööle võtta... jääb vaid üks variant - join the army ja destination --> iraq
|
|
Kommentaarid: 83 loe/lisa |
   |
6 :: |
7 :: |
51 |
|
tagasi üles |
|
 |
libe
kvaliteetne mees

|
07.04.2004 23:39:56
|
|
|
Kiisu kirjutas: |
hmmm .... kusjuures ajateenistus teeb mehest mehe.... |
fill me in, pleaese do!
k2isin mina s6jav2es k2isin isegi p2rnus yksik-jalav2es - hetkel vast eestis karmima v2ljaõppega koht
ja kohe kuidagi ei tunne et ma nüüd teistsugune mees oleks
kas see teeb must mehe et ma ei olnud 8k iseenda peremees ja olin ylemuste 100% tallaalune, midagi k2siti siis ei tohtinud vastu ka paukuda, kohe anti (mitte nüüd et ma poleks paukunud)
v6i see, et ma elasin suure osa metsas kylmas ja m2rjas ilma et oleks tohtinud midagi selleks ette v6tta et ei oleks kylm
v6i see et 100 erineva mehega kokku saunas k2inud
NOT
_________________ ☠ |
|
   |
70 |
|
tagasi üles |
|
 |
dvd vader
HV Guru
|
07.04.2004 23:48:08
|
|
|
tsitaat: |
elasin suure osa metsas kylmas ja m2rjas ilma et oleks tohtinud midagi selleks ette v6tta et ei oleks kylm
|
vaat parameedikuna (khm) ütleks, et see ajas mind ikka s*taks närvi... see on üks kõige vastikumaid asju ajateenistuses.... meediku väljaõppel ikka lällatakse, et kui sõduril on külm, siis pangu kampsun selga, kindad kätte ja müts pähe ja isegi mõtlen selles suunas, et on ju loogiline, et kui on külm, siis ma võtan midagi selle vastu ette... aga või on ülematel sellest mingit tolku... kui ühel mehel pole kindaid käes - kellelgi pole kindaid käes, kui ühel pole kampsunit, pole kellelgi kampsunit, kui ühel on talvemütsi siseklapp üleval, on kõigil üleval... väljas krt -20 kraadi ja vinge tuul, aga kui võll ütleb, et ei pane klappe alla, siis on savi kui sul kõrvad järgmine päev mustaks tõmbuvad. ja kui hakkad kobisema sellel teemal, siis pumpad või midagi muud huvitavat.
eriti vastik, kuidas meid sõduritoetuse saamiseks aeti alati staabi ette, kolm meest on korraga staabis pappi kätte saamas raamatupidamisest, ülejäänud ootavad -20 kraadi käes. ja staabi ette aeti otse kasarmust (aega 20 sekundit ja kõik on maja ees paigal!), ei lastud panna talvejopet ega midagi... sai mingi 30 minutit isegi sellise pakasega staabi ees passitud kuni härrad ja prouad ohvitserid pappi jagavad... eriti rõve, et seisad rivis ja liigutada ei tohi sooja saamiseks, terve staap passib akendest, kuidas sõdurid seisavad ilusas rivis... pärast pooled mehed käivad lurisevate ninade ja köhaga tükk aega ringi... võib-olla see asi karastab jah, aga üksus peab säilitama ikkagi mingi võitlusvõime igal ajahetkel
|
|
Kommentaarid: 83 loe/lisa |
   |
6 :: |
7 :: |
51 |
|
tagasi üles |
|
 |
Kiisu
HV vaatleja

|
07.04.2004 23:56:43
|
|
|
nujah .... a seda nimetatakse kogemuseks ja iga kogemus rikastab elu ....
pealegi, kas pole parem elada teadmisega, et ajateenistus läbitud, kui see, et redutada kusagil või lunida tuttavalt arstilt tõendit .....
mees peab täitma mehe kohust ja nii lihtne see ongi ......
nii muuseas tehakse vahet poisikeste ja meeste vahel
|
|
tagasi üles |
|
 |
libe
kvaliteetne mees

|
08.04.2004 00:40:13
|
|
|
dvd vader kirjutas: |
vaat parameedikuna (khm) ütleks, et see ajas mind ikka s*taks närvi... see on üks kõige vastikumaid asju ajateenistuses.... meediku väljaõppel ikka lällatakse, et kui sõduril on külm, siis pangu kampsun selga, kindad kätte ja müts pähe ja isegi mõtlen selles suunas, et on ju loogiline, et kui on külm, siis ma võtan midagi selle vastu ette... aga või on ülematel sellest mingit tolku... kui ühel mehel pole kindaid käes - kellelgi pole kindaid käes, kui ühel pole kampsunit, pole kellelgi kampsunit, kui ühel on talvemütsi siseklapp üleval, on kõigil üleval... väljas krt -20 kraadi ja vinge tuul, aga kui võll ütleb, et ei pane klappe alla, siis on savi kui sul kõrvad järgmine päev mustaks tõmbuvad. ja kui hakkad kobisema sellel teemal, siis pumpad või midagi muud huvitavat. |
irw olid teil ka mured, me veetsime nee -20C p2evad/ööd metsas lageda all magades - l6ket ei tohtinud teha sest "vaikne laager"
linnalahingus -16C ahju kydema ei tohtinud panna, pidi 24 tundi lihtsalt passima ja kylmetama (meie jagu isegi 48hkuna polnud alguses ashjugi, see tuli ise ehitada, kuid polnud materjali) - viltidega magamiskotis jalad lihtsalt valutasid, sest jalad kylmetasid
kindad need l2ksid kohe m2rjaks ja ajateenistuse l6puks kui kylmad ilmad tulid, olid kindad juba r2balad ja v2he kasu neist
kindad olid metsas nii j22s et olin meelsamini paljak2si, aega ega sooja polnud et neid sulatada ja kuivatada
_________________ ☠ |
|
   |
70 |
|
tagasi üles |
|
 |
arm2004
HV Guru

|
08.04.2004 00:43:52
|
|
|
mis krt??? kas sellepärast, et mul on tõsine rühihäire juba lapsepõlvest, ei saa ma kunagi meheks, vaid olen kuni surmani "poisike"???
andke olla
ma olen 99% kindel, et need, kes siin keksivad, et mees ja poisike jne, need on hiljuti väest tulnud ja seal n.ö. peksupoisid olnud (s.t. rohkem piina saanud, kui teised) ja nüüd on MEHED. hoplaa, rünnakule
_________________ nooope! |
|
Kommentaarid: 110 loe/lisa |
   |
97 |
|
tagasi üles |
|
 |
Dirty Harry
HV Guru
|
08.04.2004 00:57:24
|
|
|
arm2004 kirjutas: |
ma olen 99% kindel, et need, kes siin keksivad, et mees ja poisike jne, need on hiljuti väest tulnud ja seal n.ö. peksupoisid olnud (s.t. rohkem piina saanud, kui teised) ja nüüd on MEHED. hoplaa, rünnakule (n) |
Alatu laim.
|
|
Kommentaarid: 181 loe/lisa |
   |
145 |
|
tagasi üles |
|
 |
arm2004
HV Guru

|
08.04.2004 01:05:37
|
|
|
laim? ei! asi ongi nii vähemalt nii palju, kui mina nende värskete sõduripoistega kokku olen puutunud...
_________________ nooope! |
|
Kommentaarid: 110 loe/lisa |
   |
97 |
|
tagasi üles |
|
 |
marqs
HV veteran

|
08.04.2004 02:42:16
|
|
|
Et kui tark mees on 8kuud ära siis keegi ei märkagi?  |
no mina sattusin kokku suht huivitava persooniga (kui mainitu end 2ra tunneb, ehk võtab isegi sõna ).
vat sellist 2rikat pole mina veel enne n2inud, nii kui telefoni k2tte sai, hakkas diile tegema. (valel ajal vale asjaga vahele j2i, siis polnud ta sageli ainuke, kes millestki loobuma pidi v6i trenni tegema pandi - ryhmaside)
s6durikodus istus 6htud l2bi monitori ees, myys-ostis oma pudi-padi ja liigutas aktsiaid.
see tegelane v6is enamus ajast ysna tyytav olla ja tema pihta sai ikka ysna mitu korda sydamest sajatatud, aga v2hemalt igav temaga ei hakanud
arm2004 teeb ysna julma yldistuse
ainult tsiviili n2inul v6ib t6esti natuke imelik hakata, kui satub linnaloalaste v6i v2rskete reserv2elaste seltskonda, kus nood uhkusega oma v2gitegudest, shlangimistest ja pikkadest r2nnakutest r22givad; yritavad n2idata enda v2eosa suts karmimana, kui naabripois oma ja teevad lolle inside nalju. kui ma nüüd ytlen, et see ysna normaalne on, olen ka mina ilmselt seal 99% sees?
neil (meil?) on tekkinud v2he teistsugune maailmavaade, tuntakse kohati mingit imeliku yhtekuuluvustunnet. tsiviileluga harjudes l2hevad juttuteemad j2lle maisemate asjade peale tagasi, aga 6lleklaasi taga lastakse s6jalood j2lle m6nuga k2iku. 8-.. kuu jagu kogemusi ja elamusi ei saa ju ometi 2ra unustada.
eesti kaitsev2kke l2heb igal aastal 2000 meest, mitut sa kogu sellest massist tunned? on su arvamus kellestki t6esti muutunud peale tema ajateenistust? st keda sa enne jobuks pidasid, on ju ikka sama sugune ja tagasi tulnud s6brad on ju ikka s6brad.. v6i ei ole?
pealegi kui siin teemas keegi end yldse puudtatuna tunda v6ib, on need simulandid ja muud teenistusest k6rvale hoidjad, seega j22b selline vihapurse ysna arusaamatuks
_________________ 0xDEAD
0xBEEF |
|
Kommentaarid: 28 loe/lisa |
   |
27 |
|
tagasi üles |