Avaleht
uus teema   vasta Vaidlused »  Võitlustanner »  Rahvas võrdleme oma (arvuti) helisüsteeme märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 66, 67, 68 ... 154, 155, 156  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
Hiid
HV Guru
Hiid

Autoriseeritud ID-kaardiga
sõnum 07.03.2016 10:07:27 vasta tsitaadiga

Tegelikult ei tahakski mingit üüber valjust saavutada, vaid et normaalse helitugevuse juures oleks mussil ka mingigi varjund, a'la mahlakas bass icon_cool.gif Vajadusel saaks ka punni panna, kui selleks isu tekib. icon_lol.gif
Need kõllid, mis on kusagil baarides, a'la Püssirohukeldris ja kus tuleks nagu vaid keskmist sagedust ja hästi valjult, sellistest tahaks hoiduda. icon_neutral.gif

vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
pistyk
HV veteran
pistyk

sõnum 07.03.2016 10:09:30 vasta tsitaadiga

Osta kõlarid mis on koduaskutamiseks mõeldud,need PA-d näevad peale muud ka ju jubedad välja,kuhu sa paned sellised? Mul oli kunagi uks 15 tollise elemendiga passiivne subwoofer toas.No ei olnud see,Tuba jääb ilmselgelt väikseks sellise asja jaoks.Jah,kui voluumi piisavalt keerata,hakkab lagi,põrand,aknad ja muu kraam kenasti värisema,aga ainult niimoodi bassi tunnetada on ka natuke jama.
ivokas
HV veteran
ivokas

sõnum 07.03.2016 10:09:59 vasta tsitaadiga

Siis pead subwuffaga kombo muretsema.
tagasi üles
pistyk
HV veteran
pistyk

sõnum 07.03.2016 10:17:01 vasta tsitaadiga

Hiid,ehk leiad midagi hificlassic.ee lehelt, võid minna kohapeale ja kuulata proovida erinevaid variante.
Tankistlol
HV vaatleja

sõnum 07.03.2016 11:02:57 vasta tsitaadiga

Hiid kirjutas:
Tegelikult ei tahakski mingit üüber valjust saavutada, vaid et normaalse helitugevuse juures oleks mussil ka mingigi varjund, a'la mahlakas bass icon_cool.gif Vajadusel saaks ka punni panna, kui selleks isu tekib. icon_lol.gif
Need kõllid, mis on kusagil baarides, a'la Püssirohukeldris ja kus tuleks nagu vaid keskmist sagedust ja hästi valjult, sellistest tahaks hoiduda. icon_neutral.gif

Minul on HS5 + HS8S, Nii nagu meie Tallinna korterid on siis see lahendus on ideaalne, sub on vähe overkill aga kõik saab sobivalt paika timmida nii, et kedagi ei sega ja ikkagi on vaikselt kuulates bass ka olemas.

HS8'd üksi ajaks ka ilmselt asja ideaalselt ära, võibolla olekski parem, 38hz on küll ja küll.

Kui valik juba aktiivsete kõllideni läheb siis lisaks soovitan kindlasti DAC-i, ei pea olema über.. vaid näiteks FIIo tachman vms see oli, lihtsalt, et telekast saaks normaalse heli digitaalselt välja, telekate sisemised dacid on tavaliselt aktiiv kõllide jaoks täis pasad ja häired võivad sisse tulla.

ühtlasi siis juba mugav ka pikendusjuhe kus on master pesa, et kui näiteks telekas või arvuti hakkab voolu tarbima siis lükkab kõlarid ka järgi. Lihtsalt mugavus, et ei pea pikenduse lülitist koguaeg sisse-välja klõpsima.
tagasi üles
Hiid
HV Guru
Hiid

sõnum 07.03.2016 11:34:13 vasta tsitaadiga

pistyk kirjutas:
Hiid,ehk leiad midagi hificlassic.ee lehelt, võid minna kohapeale ja kuulata proovida erinevaid variante.

tartus on soundshop lähen vaatan, kas seal saab midagi kuulata.
Eelistanud oleks siiski mitte poekraami, vaid kasutatud, aga korraliku.
Toaks on 40m2 sauna eesruum, metsa sees, kus elan sees.

Cb4
HV Guru
Cb4

sõnum 07.03.2016 11:38:10 vasta tsitaadiga

jägaja kirjutas:
Hiid, need PAd teevad kodus ka suht head häält, natuke vali ehk on icon_cool.gif , vaikselt neid kuulata ei saa.
Tahad vaikselt kuulata, osta arvutikõlarid, 2.1 komplektina.

Et kui kontserdi kõlar ei sobi siis võta plast krapid? icon_lol.gif

Härra Hiid väitis alguses, et ta on elevandi kõrv, kuid ilmselgelt on juba kirjeldanud piisavalt, et minule tundub pigem keskmisest nõudlikum olevat. icon_smile.gif

Lisaks on väga õige, et need PA-d teevad kindlasti tugevat, kuid nõ. plekist heli.

Võta ikka tubasesse kasutusse mõeldud kõlarid. Sinu pakutud radiotehnika sm300 pole kindlasti halb valik. Hea sageduse vahemik tehase andmeil ja suur bassi element annab hea pehme bassi. Tõsi, pole nii täpne aga sinna sa ei rühi ka ju.

Ning võta see minu viidatud Sw juurde. Su võimuga lähevad kõik kokku ja saad sealt kindlasti sulle hea heli kätte. Kõvadust oleks kindlasti enam kui küll icon_biggrin.gif

tagasi üles
pistyk
HV veteran
pistyk

sõnum 07.03.2016 11:41:37 vasta tsitaadiga

hificlassic müübki kasutatud, aga korralikku kraami.Aga kahjuks nad jah ainult Tallinnas

E: S300 peaks sulle hästi sobima tõesti.Korteri jaoks isegi liiga ilmselt icon_smile.gif Mitte sinu seisukaohast,aga teiste elanike

jägaja
HV Guru
jägaja

sõnum 07.03.2016 11:43:40 vasta tsitaadiga

Cb4, PA ei tähenda ju tingimata plastmassi, su võide kõlab, et kõik arvutikõlarid on samuti plastmassist. icon_lol.gif
Spoiler Spoiler Spoiler

Muidu on aga soovitus õige, et kodukasutusks vali ikka pigem kodukasutusks sobiv kõlar.

Hiid, Tartus ka neil mingi esindus, ehk saad kuulata oma kõrvaga ja leiad sobiva? http://www.elektroonika24.ee/audio/kolarid

Cb4
HV Guru
Cb4

sõnum 07.03.2016 11:49:34 vasta tsitaadiga

jägaja, No ma nati poindi tegemise mõttes liialdasin, aga kõik said aru icon_biggrin.gif

Need kontserdi/peo kõlarid vist on ise-enesest ka plastist. Aga see pole vast hetkel taas oluline icon_smile.gif
Hea pilt thumbs_up.gif
Originaalsed arvutikõlarid.

tagasi üles
jägaja
HV Guru
jägaja

sõnum 07.03.2016 11:53:04 vasta tsitaadiga

Hiid, kokaiinipoiss siin ka müüb tihti mingit tehnikat, ehk saad sealt oma murele lahenduse? Ka Tartukandi mees, või nii.
raxz
HV Guru

sõnum 07.03.2016 11:56:57 vasta tsitaadiga

Cb4 kirjutas:
Need kontserdi/peo kõlarid vist on ise-enesest ka plastist. Aga see pole vast hetkel taas oluline icon_smile.gif
Head kõlarid on kindlasti puidust kastis. Mul on siin mõned väikesed, keskmised ja suured PA kastid. Plasti pole veel põhikonstruktsioonis kohanud.
Kommentaarid: 46 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 45
tagasi üles
Cb4
HV Guru
Cb4

sõnum 07.03.2016 12:23:35 vasta tsitaadiga

Kaetud siis plastiga? Olen isegi kunagi rentinud kõlarid peo tarbeks. Võimekust oli küll ja veel. Oli minu meelest JBL üsna kurjad. Äkki EON 515XT
Väljast igatahes plast. Samuti olid ka need ju plastist, mida siin korra lingiti?

tagasi üles
Hiid
HV Guru
Hiid

sõnum 07.03.2016 12:32:34 vasta tsitaadiga

jägaja kirjutas:
Hiid, kokaiinipoiss siin ka müüb tihti mingit tehnikat, ehk saad sealt oma murele lahenduse? Ka Tartukandi mees, või nii.

ei taha ennast narkovärki segada. Kallist klassist tunduvad ka olevat ta kraam. icon_neutral.gif

raxz
HV Guru

sõnum 07.03.2016 12:54:19 vasta tsitaadiga

Cb4 kirjutas:
Kaetud siis plastiga? Olen isegi kunagi rentinud kõlarid peo tarbeks. Võimekust oli küll ja veel. Oli minu meelest JBL üsna kurjad. Äkki EON 515XT
Väljast igatahes plast. Samuti olid ka need ju plastist, mida siin korra lingiti?
JBL EON ei ole mingi kõlar. icon_biggrin.gif
Praegu katsusin üle. Väiksemad aktiivkõlarid Audiofocus EVO seeria on täitsa puidust kastis. Samuti EVO suppar. FRX seeria on puidust kastis. Ares line array on puidust, Audiofocuse supparid on puidust kastis. Meyer Soundi 500HP ja 700HP supparid on kindlasti puidust kastides. Meyer Soundi UPA ja UP-J on puidust kastis, Meyeri line array on ammugi puidust kastis. L'Acoustics ARCS II on puidust kastis, 115XT on puidust kastis, K1 line array on puidust kastis jne.
Kommentaarid: 46 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 45
tagasi üles
kureke
HV kasutaja

sõnum 07.03.2016 12:54:49 vasta tsitaadiga

Hiid kirjutas:
jägaja kirjutas:

ei taha ennast narkovärki segada. Kallist klassist tunduvad ka olevat ta kraam. icon_neutral.gif

Jääb arusaamatuks, mida siis tegelikult üldse tahad saada?
Jutt ju selge siis paljudel olnud: kui bassi tahad, osta aktiivne subwoofer oma Kenwoodile. Kui tahad üldist helipilti ka parandada, osta paremad põhikõlarid ja subwoofer. Kui tahad kõike parendada, tuleb kõik uus osta, sh võimendi.
Milleks mingite PA vms elamisse üsna ebaotstarbekate asjade arutelu tekitada, jääb siinkohal arusaamatuks.
Kommentaarid: 5 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 5
tagasi üles
ivokas
HV veteran
ivokas

sõnum 07.03.2016 12:59:20 vasta tsitaadiga

Eelarve võiks ka paigas olla. Ostuabi teema tegelikult üldse.

edit: Kui kogu see kola kusagil sauna eesruumis vedeleb (eeldan, et seal on temperatuuri ja õhuniiskusega praegusel aastaajal hästi "üles-alla" teema), siis midagi kallimat sinna kokku osta küll mõtet pole.
Alustadki bassikast, siis vajadusel ka põhikõlarid juurde jne.

viimati muutis ivokas 07.03.2016 13:03:24, muudetud 1 kord
Kommentaarid: 65 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 61
tagasi üles
Cb4
HV Guru
Cb4

sõnum 07.03.2016 13:02:29 vasta tsitaadiga

raxz, Selge 😁
tagasi üles
Markos
HV veteran

sõnum 07.03.2016 13:10:43 vasta tsitaadiga

tsitaat:
need PAd teevad kodus ka suht head häält, natuke vali ehk on icon_cool.gif , vaikselt neid kuulata ei saa.

Saab vaikselt ka kuulata, ja päris hea heli tuleb sealt.

tsitaat:
Härra Hiid väitis alguses, et ta on elevandi kõrv, kuid ilmselgelt on juba kirjeldanud piisavalt, et minule tundub pigem keskmisest nõudlikum olevat.

Mulle jäänud mulje, et tegemist võhikuga, ei tea ise ka mida täpselt tahab. Master of puppetsi kuulamiseks ei ole mingeid überbass kõlareid vaja, subwoofer rohkem sünteetilise bassi jaoks mõeldud. Muidugi kõlareid, mis kicki õigesti välja mängiks, on raske leida, endal on see põhikriteeriumiks.
Kommentaarid: 14 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 2 :: 12
tagasi üles
Hiid
HV Guru
Hiid

sõnum 07.03.2016 13:39:20 vasta tsitaadiga

kureke kirjutas:

Milleks mingite PA vms elamisse üsna ebaotstarbekate asjade arutelu tekitada, jääb siinkohal arusaamatuks.

polegi enam mingit arutelu, peale seda kui suu nagu sitaga kinni lõid icon_neutral.gif

ihvike
HV Guru

sõnum 07.03.2016 13:50:30 vasta tsitaadiga

40 ruutmeetrit on nii suur ruum, et see kannatab ilma igasuguse probleemita välja VÄGA suured kõlarid. Kõlari ja ruumi suurus ei oma nagunii üldse eriti mingit seost. Kui lisaks kõlaritele mahud ise, paar sõpra ja paar mööblitükki ka tuppa ära, siis pole muud kui tuld.
Väga head PA kõlarid on just sellised nagu nad on - väga head kõlarid, punkt. Kui soovida, et basstrumm lööb sellise õige mütaka ribide vahele, siis ongi ikka PA kõlarid see kõige lollikindlam valik, kuna need täidavad enamasti ära kaks nõutud kriteeriumi - suur, kuid suurusega võrreldes suhteliselt kergekaaluline bassielemendi membraan ning täpsus/sügavus kompromissis eelistatakse täpsust. See litakas, mis rindkeres mõnusalt tunda on, pole tegelikult väga madal bass. Instrumentide võimendamiseks mõeldud PA ei ürita trügida oluliselt alla 40 Hz.
Kommentaarid: 12 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 12
tagasi üles
kureke
HV kasutaja

sõnum 07.03.2016 13:51:03 vasta tsitaadiga

Hiid kirjutas:
kureke kirjutas:

polegi enam mingit arutelu, peale seda kui suu nagu sitaga kinni lõid icon_neutral.gif

Paljud juba küsivad, mis on eelarve? Me võime sulle tonni eest häid kasutatud kõlareid soovitada, aga tolku sellest...
Kui 200, siis osta supakas, kui 500, võid mõelda uute põhikõlarite peale (kasutatult).
tagasi üles
ivokas
HV veteran
ivokas

sõnum 07.03.2016 13:57:03 vasta tsitaadiga

Nende praeguste põhikõlaritega saab näiteks saunaahju kütta icon_idea.gif
Kui palju kulutada ei taha, siis S-150 saab paari alla 200.- kätte. Korralikud läbukõllid.

tagasi üles
pistyk
HV veteran
pistyk

sõnum 07.03.2016 14:00:43 vasta tsitaadiga

Ma olen üsna kindel,et need praegused kõlarid teevad ka korraliku stereovõimendi taga OLULISELT paremat häält.
olavsu1
külaline

sõnum 07.03.2016 14:15:35 vasta tsitaadiga

hea lugemine: http://www.goodwin.ee/sulo/ajaviit/ajalugu.html
tagasi üles
kureke
HV kasutaja

sõnum 07.03.2016 15:15:57 vasta tsitaadiga

olavsu1 kirjutas:

See peaks olema kohustuslik kirjandus kõikide siinsete "tümmi"nautijate seas thumbs_up.gif
tagasi üles
Noname
HV Guru
Noname

sõnum 07.03.2016 15:24:55 vasta tsitaadiga

olavsu1 kirjutas:

thumbs_up.gif

tagasi üles
jägaja
HV Guru
jägaja

sõnum 07.03.2016 15:27:25 vasta tsitaadiga

No mis ma siin ennist rääkisin. Et oma kõrv on kuningas.
Ärge seda kirjutist nüüd piibliks pidama hakake, ikka oma kõrvaga peab hindama, mitte naabrimehe või foorumi jüri omaga.

degreal
HV veteran

sõnum 07.03.2016 15:47:35 vasta tsitaadiga

Mina lugesin välja, et hea heli on puhas ja moonutustevaba (ei mingeid lampe), millega harjumine võtab nädalaid aega. Ehk siis poes kuulamisest pole mingit kasu, kuna poes ei saa nädal aega kuulata ja harjuda.
Kommentaarid: 27 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 25
tagasi üles
olavsu1
külaline

sõnum 07.03.2016 15:51:41 vasta tsitaadiga

Selle Sulo järeldused on sarnased nagu mul endal.
tagasi üles
jägaja
HV Guru
jägaja

sõnum 07.03.2016 15:52:03 vasta tsitaadiga

degreal, võimalik, kuid kuulates erinevaid, näiteks sama tootja kõlareid, siis on ka neil vahe sees sama võimendi taga. Mõne kõlaripaari heli kuulutad enda jaoks meeldivaks ja teine, paar korda kallim ei ole kohe üldse oodatud tasemel.
ihvike
HV Guru

sõnum 07.03.2016 15:54:48 vasta tsitaadiga

jägaja kirjutas:
No mis ma siin ennist rääkisin. Et oma kõrv on kuningas.
Mul on sulle üks konkreetne ja lihtne küsimus. Et kui hoiad üht kätt jääkülmas vees ja teist tulises vees ning hiljem nad mõlemad leigesse vette pistad, siis kumma käe aisting vale on? Selgituseks siis niipalju, et üks käsi tunneb külma ja teine kuuma.
Ah et kumbgi pole tegelikult vale ja aisting oleneb varasematest tingimustest? No vot. Kohati räägib see Sulo seda sama juttu, kohati aga on see jutt muidugi tüüpiline subjektivisti "minu kõrv on jube hea mõõteinstrument" jura. Inimese tajusüsteem ajab meile konkreetselt pidevalt igasugust jama, mis oleneb suuremalt jaolt sajast muust mõjurist kui reaalsetest süsteemi parameetritest. Soovitada inimestele nii-öelda nina järgi tehnilisi otsuseid teha on umbes sama rumal kui soovitada silmamõõdu järgi raudteesilda ehitada.
tagasi üles
jägaja
HV Guru
jägaja

sõnum 07.03.2016 16:04:28 vasta tsitaadiga

ihvike, heli kuulamine on aisting, mitte tehniline otsus. LOL.
Tehniline on kuju, suurus, värv jne.

ihvike
HV Guru

sõnum 07.03.2016 16:08:10 vasta tsitaadiga

jägaja kirjutas:
ihvike, heli kuulamine on aisting, mitte tehniline otsus. LOL.
Tehniline on kuju, suurus, värv jne.
Mulle jäi millegipärast mulje, et siin räägitakse helitehnika valimisest, mitte sellest, kas kõige mõnusam on kuulata knopkade otsas pea peal seistes või mullivannis mõnuledes.
tagasi üles
Cb4
HV Guru
Cb4

sõnum 07.03.2016 16:18:46 vasta tsitaadiga

Lolliks lähete juba oma asjadega. icon_biggrin.gif

Kuidas need tornid on seest tehtud, millel on lisaks põhi elementidele ka suur bassikas külje peal. Näiteks http://www.soundshop.ee/?id=58

Kas need pisemad bassikad on täiesti eraldi kasti aetud või osaliselt koos? Kuna kass mu ühe peakõlari ära lõhkus siis on paras sellega loomkatseid teha icon_smile.gif

tagasi üles
olavsu1
külaline

sõnum 07.03.2016 16:27:20 vasta tsitaadiga

Cb4 kirjutas:

Kuidas need tornid on seest tehtud, millel on lisaks põhi elementidele ka suur bassikas külje peal. Näiteks http://www.soundshop.ee/?id=58

Kas need pisemad bassikad on täiesti eraldi kasti aetud või osaliselt koos? Kuna kass mu ühe peakõlari ära lõhkus siis on paras sellega loomkatseid teha icon_smile.gif

kõik peaks olema eraldi kambrites. muidu woofer lõhuks väiksemad kesksagedused ära.

või siis on kesksageduste ja kõrgemate taga sellised kopsikud: http://www.visaton.de/en/chassis_zubehoer/zubehoer/ak10_13.html
tagasi üles
Hiid
HV Guru
Hiid

sõnum 07.03.2016 17:10:02 vasta tsitaadiga

kureke kirjutas:
olavsu1 kirjutas:

See peaks olema kohustuslik kirjandus kõikide siinsete "tümmi"nautijate seas thumbs_up.gif

Mul on omal ajal olnud Radiotehnika võim ja Estonia kõllid korteris.
Sealt edasi olen omanud miskit lääne ressi ja tehnicsi kõlle, koos tehnicsi passiiv subbakaga.
Nüüd soetasin Kenwoodi ressi, koos 120W põrandakõllidega.
No ei ole see elu nii must-valge, et vene kraam pask-lääne oma hea.
Eks varem olnud muru rohelisem ka ja eks need mu proovitud lääne tehnika ole low end, aga pigem olin rahul esimestega.
Leidsin ühe vana tuttava, kel pidi olema igat manti, alates S-90 ja lõpetades uuema ajaga, mida saab kuulata. Eks käin mõnipäev läbi ja võtan oma võimu ka kaasa, siis võrdleb.
Tema arvas puusalt tulistades, et praegune ress käib küll ja kõlliks kiitis S300M, vajdusel subbakas lisaks, aga see selgub hiljem.
Varem küsitud hinnaklass, mida odavam, seda parem. Olles realist, siis peaks 500 ümber nagu ikka midagi saama. Ress 100-200, kõllid 200-300, subbakas 100-200 eur.

marcor1
HV veteran
marcor1

sõnum 07.03.2016 17:21:37 vasta tsitaadiga

olavsu1 kirjutas:
Cb4 kirjutas:

kõik peaks olema eraldi kambrites. muidu woofer lõhuks väiksemad kesksagedused ära.

või siis on kesksageduste ja kõrgemate taga sellised kopsikud: http://www.visaton.de/en/chassis_zubehoer/zubehoer/ak10_13.html

Milleks kõrgsagedusele lisakopsikud - ega seal koonuskõrged pole. Kesksagedused samas kambris. Bassikas eraldi. Teoorias kui bassikas mängib alla 200 Hz (150Hz) ulatust siis heli madalate suunda enam ei taju. Saabki teha kitsa esipaneeliga (parem kesk-kõrgetele), samas suure bassikastiga. Võiks muidugi ka eraldi bassikasti alla teha - B&W 802 on asja elegantselt lahendanud.
Aga see eelpooltoodud heietus nõukaaegsest tehnikast - mõttetu. Siin teemas korduvalt ja korduvalt mainitud - kuulake erinevat tehnikat. Saad personaalselt aru kas ja kuhupoole püüelda.

tagasi üles
pistyk
HV veteran
pistyk

sõnum 07.03.2016 17:40:29 vasta tsitaadiga

Hiid kirjutas:

Varem küsitud hinnaklass, mida odavam, seda parem. Olles realist, siis peaks 500 ümber nagu ikka midagi saama. Ress 100-200, kõllid 200-300, subbakas 100-200 eur.

Saab küll,omal ka u sellise hinnaga ostetud tehnika ja täitsa rahul thumbs_up.gif

ihvike
HV Guru

sõnum 07.03.2016 17:42:05 vasta tsitaadiga

Soovitaks ka erinevates korpustes ja erinevate tootjate arvuteid kõigepealt proovida, et selguks, millisega programmid kõige paremini jooksevad. Mulle näiteks meeldivad Delli arvutid rohkem kui HP arvutid, kuidagi nagu filmi vaadates on tummisem sisu ja kalkulaatoriprogramm ka nagu arvutaks õigemini. Mis asi see protsessor on?
tagasi üles
olavsu1
külaline

sõnum 07.03.2016 18:32:45 vasta tsitaadiga

ihvike, IRW thumbs_up.gif
tagasi üles
Noname
HV Guru
Noname

sõnum 07.03.2016 18:47:44 vasta tsitaadiga

Ma pole päris kindel aga inimesed vist ei saa aru mida tähendab 2.1, 4.1, 5.1 jne Igaks juhuks selgitaks... Kuulates CD plaati millel on stereoheli nii, et ressiiver laseb heli 4 kõlarisse+ bass ei ole "4.1 heli" vaid endiselt stereoheli, moonutatult.
tagasi üles
Hiid
HV Guru
Hiid

sõnum 07.03.2016 19:02:41 vasta tsitaadiga

Noname kirjutas:
Ma pole päris kindel aga inimesed vist ei saa aru mida tähendab 2.1, 4.1, 5.1 jne Igaks juhuks selgitaks... Kuulates CD plaati millel on stereoheli nii, et ressiiver laseb heli 4 kõlarisse+ bass ei ole "4.1 heli" vaid endiselt stereoheli, moonutatult.

mul on ka selline tunne, aga ei ole spetside selgitust veel kuulnud.

olavsu1
külaline

sõnum 07.03.2016 19:19:03 vasta tsitaadiga

Hiid kirjutas:
Noname kirjutas:

mul on ka selline tunne, aga ei ole spetside selgitust veel kuulnud.

tegu on pseudo-kvadrofooniaga, mida ress teeb tavalisest stereosignaalist.

saksakeelne jutt koos skeeminäidetega: http://www.elektronik-labor.de/Notizen/Quadro.html

Cicero pilt ühest tuntud raamatust:

viimati muutis olavsu1 07.03.2016 19:30:43, muudetud 1 kord
tagasi üles
Noname
HV Guru
Noname

sõnum 07.03.2016 19:29:39 vasta tsitaadiga

Mul on ressil peal all channel stereo. Kuulates näitekes kedagi kes on lavapeal laulab/räägib mikrofoni ja siis stereohelis peaks inimese liikumine laval (paremale, vasakule, lava taha) tajutav olema. All channel stereos see pilt hävib või siis hakkab keegi seljataga jalutama.
Sama hästi võiks filmi tagurpidi vaadata minuarust või kahe telekaga, üks telekas võiks mängida diivani taga näiteks icon_rolleyes.gif
Kuigi jah, elektoonilise muusika puhul pole eriti vahet tõesti...

tagasi üles
jägaja
HV Guru
jägaja

sõnum 07.03.2016 22:13:05 vasta tsitaadiga

olavsu1, https://arhiiv.err.ee/vaata/mis-tehtud-mis-teoksil-mis-tehtud-mis-teoksil-esimene-kvadrofooniline-otseulekanne
https://et.wikipedia.org/wiki/Kvadrofoonia

ivokas
HV veteran
ivokas

sõnum 08.03.2016 11:15:24 vasta tsitaadiga

No näed, Tartus kastid olemas thumbs_up.gif : https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?t=670487
tagasi üles
Hiid
HV Guru
Hiid

sõnum 08.03.2016 12:32:30 vasta tsitaadiga

paraku siiski mitte icon_cry.gif
Cb4
HV Guru
Cb4

sõnum 08.03.2016 12:38:01 vasta tsitaadiga

Kuna mul üks peakõlar lendas kassi süül pilbasteks ja unistuste SVS-i ultratower hetkel liiga kallis, siis lihtsalt jäi see kuulutus silma. Juhul kui ei mängi piisavalt hästi siis müün sulle Hiid, edasi thumbs_up.gif icon_biggrin.gif

Andmete ja ülevaadete järgi oma raha eest head.

tagasi üles
Markos
HV veteran

sõnum 08.03.2016 17:05:11 vasta tsitaadiga

tsitaat:
No näed, Tartus kastid olemas

Läinud suvel müüsin samasugused, natuke pisemad 1 bassielemendiga jws'd ostas maha 64 euroga. Polnud paha heliga, kuid madal ots kõmises liialt ja polnud kuigi täpne. Müüki läksid peamiselt sobimatuse tõttu uue interjööriga. Eks oma osa oli ka võimendil, mille mudasus tuli eriti hästi välja peale Zensor 7'te soetamist.
Kommentaarid: 14 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 2 :: 12
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Vaidlused »  Võitlustanner »  Rahvas võrdleme oma (arvuti) helisüsteeme mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 66, 67, 68 ... 154, 155, 156  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.