Avaleht
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Multimeedia- ja helifoorum »  Meediapleierite ja HTPC arutelu märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 50, 51, 52 ... 66, 67, 68  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
ihvike
HV Guru

sõnum 22.02.2016 21:13:12 vasta tsitaadiga

ksl kirjutas:
Kuna enda RPI taga veel ikka resiiverit ei ole, siis tunnen huvi, et kui FLAC fail näiteks Kodiga tööle panna, siis kas resiiver (FLACi toetav Yamaha RX-V477 näiteks) saab aru, et tegu FLACiga ning tegeleb FLACi töötlusega ise?
Teoreetiliselt on isegi see võimalik, kuid siis pole HDMI ühendust üldse vaja. Tegelikult aga muidugi jägajal on õigus. Kodi teeb FLACist jooksvalt PCMi ja pritsib selle HDMI kaudu bit-perfect kujul ressiiverisse. Nii see asi käima peabki.
Kommentaarid: 12 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 12
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
spezwend
HV veteran

Autoriseeritud ID-kaardiga
sõnum 22.02.2016 21:15:07 vasta tsitaadiga

ihvike, kuidas helipilti/kõla mõõta? rPi hdmi out on max (16/44) aga digi+ i2c kaardiga (24/192). Mina ei saa aru, kuidas saab olla kõikide kombodega erinev heli. Kõige viletsam heli on rPi2 hdmi out, siis on digi+ optiline ja kõige parem i3+asrock plaadilt hdmi out (24/192) - need siis mul hetkel kasutuses olevad "mängijad". rPi2+i2c helikaart+sd+toide on mul ostetud (kokku ~100€) ja 1gen i3 itx on tasuta saadud vana ront ehk rahas hetkel asi ei ole. Huvipärast mis usb helikaart sul on ja kuhu/kuidas sealt edasi heli rändab? Ma olen ka väga nõudlik kuulaja ja senimaani kuni mu süsteem jäi alla 1k € kuulasin rõõmsalt mp3 ja kõik teised olid lollid kes rääkisid, et mp3 on jama. icon_smile.gif
Kommentaarid: 67 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 2 :: 63
tagasi üles
ihvike
HV Guru

sõnum 22.02.2016 21:19:05 vasta tsitaadiga

rPi hdmi out ei ole max 16/44. Kui on, siis see on tarkvara probleem. Paistab jah, et nii volumio kui Runeaudio ei oska out of the box rohkem kui 48 kHz, kuid sellest on võimalik mööda saada. Kodi toetab vähemalt 24/192.
Mu USB helikaart on E-MU 0202 USB. Kasutan põhiliselt klapivõimuna otse.
mp3 on lai mõiste. Korralik mp3 on originaalist eristamatu, seda võib vabalt kuulata ükskõik millise hinnaklassi seadmetega.
tagasi üles
jägaja
HV Guru
jägaja

sõnum 22.02.2016 21:42:08 vasta tsitaadiga

ihvike kirjutas:
ksl kirjutas:
Kuna enda RPI taga veel ikka resiiverit ei ole, siis tunnen huvi, et kui FLAC fail näiteks Kodiga tööle panna, siis kas resiiver (FLACi toetav Yamaha RX-V477 näiteks) saab aru, et tegu FLACiga ning tegeleb FLACi töötlusega ise?
Teoreetiliselt on isegi see võimalik, kuid siis pole HDMI ühendust üldse vaja. Tegelikult aga muidugi jägajal on õigus. Kodi teeb FLACist jooksvalt PCMi ja pritsib selle HDMI kaudu bit-perfect kujul ressiiverisse. Nii see asi käima peabki.

Tegelikult ei peaks see nii käima aga kuna ta paljudel süsteemidel on ainult selline võimalus siis nii ta paratamatult on.

DSD Direct toega ressidel (Yamaha 3050; Denon 7200 a odavamatest Pioneer 930 (stereo DSD ainult)) puhul võetakse algne FLAC ja lastakse see otse läbi HDMI ilma eelnevalt PCMi teisendamata. Selleks peavad muidugi vastava võimekusega ressid omama vastavaid DACe.

Loodetavasti ei aja ma nüüd täielikku jama aga on mulje selline jäänud. icon_smile.gif

Edit:
Muidugi ajan jama. Miskit jäi kripeldama.. doh.gif
PCM on siiski DVD-Audio, sinikiireplaatide ja CD plaatide pärusmaa.
DSD jääb SACD ehk super audioCD ja selle tuletiste jaoks.

Pole sel DSDl Flaci ja MP3 jaoks mingit kasu.

ihvike
HV Guru

sõnum 22.02.2016 21:48:18 vasta tsitaadiga

DSD ja FLAC ei puutu ühelgi moel kokku. Kaks eri formaati. FLAC>PCM on kadudeta protsess, mis võib toimuda ükskõik kus, vahet lõpptulemuses ei ole.
Ma täpselt ei tea, mis see DSD Direct üldse on, kuid oletatavasti tähendab see lihtsalt seda, et DSD saadetakse bitstreamina allikast (SACD võimekusega mängija) vastuvõtjasse. DSD kuulamine kolib viimasel ajal DSD toega USB DACidele, mida siis kasutatakse koos sobilike arvutiprogrammidega, mis mängivad DSF või DFF faile. Ka uuemad ressiiverid toetavad neid failiformaate, kuid eks see rohkem üks marketing on. Suht kindlalt konverditakse see DSD lihtsalt PCMiks. Mitte, et sellel muidugi mingit tähtsust oleks.
tagasi üles
Markos
HV veteran

sõnum 22.02.2016 22:15:27 vasta tsitaadiga

tsitaat:
Samuti lugesin selle Marantzi striimeri kohta googlest kus kiruti äppi, samuti CA StreamMagic6 kohta. Millegipärast suuremad tootjad ei pane äppidele ja/või web ui/ux peale erilist rõhku.

Ma ei kasuta seda äppi, ega ta tõesti suurem asi ei ole, aga kuna seade on täielikult üle dlna juhitav, siis asendab seda kehva maranzi äppi hoopis synology ds audio. Üldiselt kipub nii olema, et mida kallimaks ja rariteetsemaks tehnika muutub, seda ebamugavamaks ja arhailisemaks muutuvad liidesed. Kui marantz või denon ei istu, on ju alati võimalik veel klass kõrgemale minna. Näiteks http://www.whathifi.com/cyrus/stream-xa/review
Kommentaarid: 14 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 2 :: 12
tagasi üles
jaank
HV veteran

sõnum 22.02.2016 22:20:10 vasta tsitaadiga

Minu jaoks endiselt mõistetamatu miks need kallid streamerid ei oska telerisse GUId kuvada kust lugusid valida... samas ma vbla liiga mats tarbija kes omab helisüsteemi juures telerit.
Kommentaarid: 63 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 57
tagasi üles
Markos
HV veteran

sõnum 23.02.2016 00:18:35 vasta tsitaadiga

Sest need on kuulajate seadmed, seal pole lugude valimine oluline, "plaat" pannakse peale ja kuulatakse algusest lõpuni, mitte ei siksita erinevate esitajate ja lugude vahel.
tagasi üles
jaank
HV veteran

sõnum 23.02.2016 00:19:32 vasta tsitaadiga

Oletame nüüd, et on pisut suurem libary NASis, ma ei taha nüüd lugude vahel valida, küll aga albumit kuna esimese hooga alati küll ei tea mida kuulata.
tagasi üles
Markos
HV veteran

sõnum 23.02.2016 00:49:45 vasta tsitaadiga

Jah, eks ta natuke ebamugav ole, kui seadme enda pulti ja menüüd kasutada, ent nagu juba mainitud, äpiga on see tunduvalt lihtsamaks tehtud. Palju seegi juurde annab, kui kasutada on jätkuvalt pult ja lihtsalt pilt projitseeritakse suuremale ekraanile, kui, siis vaegnägijatele. Üldiselt oskab täna iga enesest lugupidav nutiteler meediat maha mängida, pane talle korralik dac/võimendi sappa ja ongi olemas, milleks siis veel eraldi striimer.
tagasi üles
jägaja
HV Guru
jägaja

sõnum 23.02.2016 09:28:08 vasta tsitaadiga

ihvike, just, DSD on otseläbipääsuga andmevoog, mis jõuab allikast otse ilma teisendamata vastava toega võimendisse.
Ma millegipärast arvasin, et see käib kõikide audioformaatide kohta, aga võta näpust, ei.

DSD teisendatakse PCMiks ainult, kui vastav DAC võimendis puudub. Muidu on niiöelda puhas läbijooksev bitivoog.

spezwend
HV veteran

sõnum 23.02.2016 11:08:08 vasta tsitaadiga

Kas üldse on paremat/mugavamat lahendust muusika striimimiseks peale runeaudio/kodi? Jätame igasugused "võimendid" ja "pildikastid" välja. Ma mõtlen kas keegi on siin selle tee läbi käind kuni 1k € hinnaklassis? Hea meelega annaks Pi-le veel võimaluse parema helikaardi jaoks kuna mul üks Pi põhine projekt pooleli.
Spoiler Spoiler Spoiler
tagasi üles
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees
SKG

sõnum 23.02.2016 12:19:28 vasta tsitaadiga

Android 6 SHIELD-ile väljas.
Spoiler Spoiler Spoiler
Kommentaarid: 373 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 3 :: 313
tagasi üles
Markos
HV veteran

sõnum 23.02.2016 12:26:48 vasta tsitaadiga

Ma nüüd hetkel ei saa päris täpselt aru, mis su probleem on ? Tahad kulutada kuni 1k ja siis kurdad, et runeaudio on parim lahendus ? Osta selle eest siis korralik dac, näiteks http://www.hirestech.com/product/?pid=1225 Mõtlesin isegi kunagi sellele, ent siis vaatasin, et samodelkini asemel on poest võimalik sama raha eest korralik seade soetada. Kusjuures puhtalt eksperimendi huvides peaks selle rune lahenduse marantzile sappa ühendama, iseasi, mis mõte sellel on.
tagasi üles
ihvike
HV Guru

sõnum 23.02.2016 13:32:37 vasta tsitaadiga

spezwend kirjutas:
Kas üldse on paremat/mugavamat lahendust muusika striimimiseks peale runeaudio/kodi? Jätame igasugused "võimendid" ja "pildikastid" välja. Ma mõtlen kas keegi on siin selle tee läbi käind kuni 1k € hinnaklassis? Hea meelega annaks Pi-le veel võimaluse parema helikaardi jaoks kuna mul üks Pi põhine projekt pooleli.
Spoiler Spoiler Spoiler
See on rohkem tarkvara teema. Kõige rohkem tarkvara on PC platvormile. Ehk siis HTPC on kõige paindlikum lahendus. Täispassiivse jahutusega väikese arvutikarbi saab juba ~200€ kandis hinnaga. See, mis seal küljes bittidest analoogheli tekitab on juba rahakoti ja subjektiivsete eelistuste küsimus.
Mulle endale meeldib ikka kõige rohkem see, kui foobaris on kogu library korraga ees ja igasugune appide või pultidega juhtimine kahvatub vana hea hiire ja klaviatuuri kõrval.
tagasi üles
Vares
Kreisi kasutaja
Vares

sõnum 23.02.2016 16:43:06 vasta tsitaadiga

http://elac.com/product/elac-discovery-music-server/ tuleb lähikuudel müüki, hind täpselt alla 1K €
Asja teeb põnevaks, et see karp suudab väljastada paralleelselt kolme erinevat voogu. Iseasi on, kui tihti selle järele vajadust on. Aga kuna Elacil on plaanis Debut seeria kõlaritest anda välja aktiiv-versioonid, mis on ka juhtmevabad, siis saab sellest toreda multiroom-source'i.
Puudused minu jaoks - ei saa kõvaketast sisse panna ehk siis peab kasutama NAS-i või USB-ketast ja DSD tuge hetke spetsifikatsioonides ka ei ole.

https://www.youtube.com/watch?v=G5sIkzn9sNk
Kommentaarid: 71 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 66
tagasi üles
spezwend
HV veteran

sõnum 25.02.2016 21:56:01 vasta tsitaadiga

Markos kirjutas:
Ma nüüd hetkel ei saa päris täpselt aru, mis su probleem on ? Tahad kulutada kuni 1k ja siis kurdad, et runeaudio on parim lahendus ? Osta selle eest siis korralik dac, näiteks http://www.hirestech.com/product/?pid=1225 Mõtlesin isegi kunagi sellele, ent siis vaatasin, et samodelkini asemel on poest võimalik sama raha eest korralik seade soetada. Kusjuures puhtalt eksperimendi huvides peaks selle rune lahenduse marantzile sappa ühendama, iseasi, mis mõte sellel on.

Probleem on selles, et runeaudio UI on super kasutada aga ei saa nii head heli kui kodiga htpc-st mille UI ei ole nii mugav kasutada ja tv peab sees olema. Leidsin androidile äpi nimega Yatse (kodi remote) mis on suht okei isegi kasutada ja chorus web interface mis on veidi etem kui default aga oluliselt viletsam kui runeaudiol. Ma ei tahaks sellist DAC osta nagu soovitasid, kuna eelistaks digiühendusi. Sellest tingituna oligi mu imestus, et kuidas saab olla rPi -> i2c -> digi+ helikaart -> toslink -> onkyo heli olla tuhmim nagu tuleks läbi lina vms mis neelaks kõrgemaid sagedusi kui htpc -> hdmi -> onkyo. Onkyo mõlemal juhul "pure audio" režiimis. Miks mul tuli eraldi mängija/striimeri idee, et nendel on kindlasti korralikud helikaardid sees, peal ka väike ekraan mis näitab lugude nimesid, puldist juhitav ja näeks ka tv alusel ilus välja.

ihvike kirjutas:
See on rohkem tarkvara teema. Kõige rohkem tarkvara on PC platvormile. Ehk siis HTPC on kõige paindlikum lahendus. Täispassiivse jahutusega väikese arvutikarbi saab juba ~200€ kandis hinnaga. See, mis seal küljes bittidest analoogheli tekitab on juba rahakoti ja subjektiivsete eelistuste küsimus.
Mulle endale meeldib ikka kõige rohkem see, kui foobaris on kogu library korraga ees ja igasugune appide või pultidega juhtimine kahvatub vana hea hiire ja klaviatuuri kõrval.

Uurisin ka veidi ja ongi runeaudio kerneli probleem kust on hdmi väljund piiratud 16bit/48kHz peale millegipärast. Mul on ühe inbox ventikaga i3-3220T htpc mis on pandud biosist silenti peale ja see ta ka on, ehk öösel täiesti vaikses toas 1m pealt enam eriti kuulda pole. Kasutan arvutis ka foobari, aga mulle ei meeldi istuda ninapidi arvutis ja muusikat kuulata, pigem eelistan lebotada diivanil ja pulti/tahvlit kasutada.

Vares kirjutas:
http://elac.com/product/elac-discovery-music-server/ tuleb lähikuudel müüki, hind täpselt alla 1K €
Asja teeb põnevaks, et see karp suudab väljastada paralleelselt kolme erinevat voogu. Iseasi on, kui tihti selle järele vajadust on. Aga kuna Elacil on plaanis Debut seeria kõlaritest anda välja aktiiv-versioonid, mis on ka juhtmevabad, siis saab sellest toreda multiroom-source'i.
Puudused minu jaoks - ei saa kõvaketast sisse panna ehk siis peab kasutama NAS-i või USB-ketast ja DSD tuge hetke spetsifikatsioonides ka ei ole.

https://www.youtube.com/watch?v=G5sIkzn9sNk

Tundub päris pull vidin, minu jaoks on suurim miinus ekraani puudumine ja vist pulti ka pole. Oleks see esimene külg suur OLED või VFD ekraan, oleks super! Musa on mul synos, seega see osa sobib. On sul äkki plaan Cambridge CXN demosse võtta? icon_smile.gif

Rääkides DSD-st siis mu onkyol on tugi olemas, mängib ka, aga kuskil ei näita infot mis režiimis ta neid mängib, muidugi üüber aeglane on kogu see meedia pool... kuulamise tuju läheb kohe ära.
tagasi üles
DJope
HV veteran
DJope

sõnum 25.02.2016 22:32:10 vasta tsitaadiga

spezwend kirjutas:
Kasutan arvutis ka foobari, aga mulle ei meeldi istuda ninapidi arvutis ja muusikat kuulata, pigem eelistan lebotada diivanil ja pulti/tahvlit kasutada.

See on väga kena pult/kasutajaliides Foobarile mobiililt juhtimiseks. https://play.google.com/store/apps/details?id=com.wan.foobarconpro&hl=en
Kommentaarid: 152 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 3 :: 141
tagasi üles
Markos
HV veteran

sõnum 25.02.2016 23:24:08 vasta tsitaadiga

tsitaat:
Ma ei tahaks sellist DAC osta nagu soovitasid, kuna eelistaks digiühendusi.

Ikkagi ei saa aru, kunagi peab sul see asi analoogiks muutuma ja dac seda teebki.

tsitaat:
Sellest tingituna oligi mu imestus, et kuidas saab olla rPi -> i2c -> digi+ helikaart -> toslink -> onkyo

Mida siin imestada on ? see digi+helikaart ei tee seal absoluutselt mitte midagi, või kui, siis mängib mingis reziimis transkooderit, dac'na toimetab seal onkyo sees olev.

tsitaat:
htpc -> hdmi -> onkyo

Ja saabki olla parem, ilmselt see i2c otsas olev helikaart keerabki sul asju tuksi, kuna hdmi puhul läheb digistriim otse onkyo dac'i. Põhiküsimus siin ongi selles, et kas tahad midagi veel etemat, kui onkyo dac, või mitte. Sel puhul kasutaksid välist dac'i ja onkyo analoogosa.
tagasi üles
spezwend
HV veteran

sõnum 26.02.2016 01:20:36 vasta tsitaadiga

Markos kirjutas:
tsitaat:
htpc -> hdmi -> onkyo

Ja saabki olla parem, ilmselt see i2c otsas olev helikaart keerabki sul asju tuksi, kuna hdmi puhul läheb digistriim otse onkyo dac'i. Põhiküsimus siin ongi selles, et kas tahad midagi veel etemat, kui onkyo dac, või mitte. Sel puhul kasutaksid välist dac'i ja onkyo analoogosa.

rPi -> hdmi -> onkyo on kolmest variandist kõige viletsam, kuidas seda seletada? Runeaudio kernel keerab midagi tuksi? Pi vilets/odav toitekas meibi? (htpc toiteks on delli läpaka adapter + meditsiiniseadmetes kasutatav passiivne dc-dc converter) Üks variant on muidugi proovida Pi peal kodi ja Pi toide võtta htpc toitekast... Ma kardan, et <500€ dac ja onkyo dac-i vahest väga aru ei saa. Meibi kallimatega on vahe, aga siis oleks juba mõttekam mingi kabedam stereo võim ka osta... Hetkel on kala ikkagi rPi (runeaudio) heliga, ehk siis allikaga/mängijaga mitte dac-iga. Sellest ka see eraldiseisva mängija/striimeri idee.
tagasi üles
trebla
Kreisi kasutaja
trebla

sõnum 27.02.2016 00:17:27 vasta tsitaadiga

Mitte et ma mingi asjatundja või arvamusliider oleksin. Tavaline jobu, kes tunneb rõõmu väikestest asjadest. Karu poolt igati ära tallatud kõrvad ka.
Mul RPi, sellel seljas HiFiBerry DAC, see RCA kaabliga (mingikümneeuroneclictronick) ühendatud Yamaha AX-900 CD sisendiga, selektoril valitud CD Direct. Yamaha taga Audio Research AR-4xa või/ja Beyerdynamic DT 990 PRO 250 Ohm. RPi peal jookseb RuneAudio. Enne Yamahat oli Onkyo A-8450 (ka piisavalt vaske ja kondekaid).

Esmalt sai kuulatud FLAC-e otse RPi-st. Midagi olulist oli puudu. Hankisin HiFiBerry DACi. RuneAudios lükkasin sisse HiFiBerry DACi kernelimooduli. Täitsa hea. Ei plaani lähema aasta jooksul DAC astmesse rohkem investeerida. Kui, siis hoopis analoogosasse. Vaatan juba tükk aega üht küllaltki seksikat stereovõimu pakkumist. Aga nii endale kui naisele on hetkel veel liiga keeruline uut käiku põhjendada. Kui 13 ja 18 kilone jurakas juba olemas.

The Sky is the Limit.

tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
Markos
HV veteran

sõnum 27.02.2016 01:09:47 vasta tsitaadiga

tsitaat:
Esmalt sai kuulatud FLAC-e otse RPi-st. Midagi olulist oli puudu. Hankisin HiFiBerry DACi. RuneAudios lükkasin sisse HiFiBerry DACi kernelimooduli. Täitsa hea. Ei plaani lähema aasta jooksul DAC astmesse rohkem investeerida. Kui, siis hoopis analoogosasse. Vaatan juba tükk aega üht küllaltki seksikat stereovõimu pakkumist. Aga nii endale kui naisele on hetkel veel liiga keeruline uut käiku põhjendada. Kui 13 ja 18 kilone jurakas juba olemas.

Hee, et kuulasid enne läbi selle pi enese 1bitise dac'i ja leidsid, et midagi olulist on puudu icon_smile.gif? Karu on tõesti kõrvapeale astunud. Hifiberry on selles suunas muidugi äärmiselt kõva edasiminek niigi, aga selle vanaisa analoogosa puhul pole enamat vajagi.
tagasi üles
anubis
HV Guru
anubis

sõnum 29.02.2016 11:28:51 vasta tsitaadiga

https://www.raspberrypi.org/blog/raspberry-pi-3-on-sale/

tsitaat:

Featuring:

*A 1.2GHz 64-bit quad-core ARM Cortex-A53 CPU (~10x the performance of Raspberry Pi 1)
*Integrated 802.11n wireless LAN and Bluetooth 4.1
*Complete compatibility with Raspberry Pi 1 and 2
Kommentaarid: 337 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 0 :: 283
tagasi üles
ihvike
HV Guru

sõnum 29.02.2016 12:08:52 vasta tsitaadiga

anubis kirjutas:
https://www.raspberrypi.org/blog/raspberry-pi-3-on-sale/
Esmapilgul paistab meediamängija seisukohast suhteliselt sisutu uuendus. Tõenäoliselt jooksutab 1080p HEVC videoid paremini kui Pi 2, kuid midagi päris uut ja huvitavat (4K, HD audioformaatide bitstreaming) ei paista.
tagasi üles
vortex
HV veteran
vortex

sõnum 29.02.2016 12:10:12 vasta tsitaadiga

UI peaks märgatavalt kiirem olema. WiFi ja BT teeb ühendamise ja juhtimise teatud oludes omajagu mugavamaks. Sõltub vajadustest muidugi.
Kommentaarid: 42 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 37
tagasi üles
jägaja
HV Guru
jägaja

sõnum 29.02.2016 12:14:56 vasta tsitaadiga

No kui on valida vanema ja uuema versiooni vahel, soetaks ikka3. versiooni. Pi2 omanikel pole ilmselt uuendamisel pointi, mul aga on vanem versioon ja seega on valik parem. +10€ saab vingema pilli, + boonusena wifi+BT, mis Pi2 tuleb eraldi juurde osta.
bladerunner
HV Guru

sõnum 29.02.2016 12:20:26 vasta tsitaadiga

>> Broadcom BCM43438 chip provides 2.4GHz 802.11n wireless LAN, Bluetooth Low Energy, and Bluetooth 4.1 Classic radio support.

Huvitav mida see BT 4.1 tugi seal tegelikult võimaldab? AptX low-latency tugi sel vaevalt on?
Kas muusikat saaks sellega BT klappidesse maha mängida?

ksl
HV kasutaja

sõnum 29.02.2016 18:05:57 vasta tsitaadiga

bladerunner kirjutas:
>> Broadcom BCM43438 chip provides 2.4GHz 802.11n wireless LAN, Bluetooth Low Energy, and Bluetooth 4.1 Classic radio support.

Huvitav mida see BT 4.1 tugi seal tegelikult võimaldab? AptX low-latency tugi sel vaevalt on?
Kas muusikat saaks sellega BT klappidesse maha mängida?

OSMC ja dongliga juba arendus käib https://discourse.osmc.tv/t/testing-bluetooth-audio-streaming-a2dp/9116

warwas
HV Guru
warwas

sõnum 07.03.2016 13:06:55 vasta tsitaadiga

Kas Amazoni Fire TV stick'i polegi võimalik ametlikult (st. jättes eBay spekulandid kõrvale) soetada?
Amazon.de väidab, et Eestisse saatmine ei ole võimalik.

(ma nagu mäletan HV's postitusi, et keegi siinsest seltskonnas nagu oleks tellinud omale neid vidinaid)
Kommentaarid: 247 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 3 :: 224
tagasi üles
tomm2n
Kreisi kasutaja
tomm2n

sõnum 07.03.2016 13:26:41 vasta tsitaadiga

warwas, läbi mailbox.de näiteks saab. Otse nad ei taha saata, kuna niiöelda ametlik tugi Eestile puudub. Netflixi install nõuab ka teatud võimlemist, aga ei midagi võimatut. Kui juba peal, siis töötab igast asendist. USA DNS-i kasutamine avab muidugi suht palju häid lisateenuseid. Enamus raha eest.
Kommentaarid: 159 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 149
tagasi üles
warwas
HV Guru
warwas

sõnum 07.03.2016 15:59:16 vasta tsitaadiga

tomm2n, tänud info eest. Polnud sellest mailboxde teenusest kuulnudki. Täitsa huvitav.
Oled ise nende teenuseid tarbinud?
Kommentaarid: 247 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 3 :: 224
tagasi üles
jägaja
HV Guru
jägaja

sõnum 07.03.2016 16:01:07 vasta tsitaadiga

warwas, Ülemöödunud aastal telliti aktiivselt OneplusOne telefone eestisse selle teenusega, kui Eesti polnud veel ametlikult müüdavates riikides.
tomm2n
Kreisi kasutaja
tomm2n

sõnum 07.03.2016 16:41:14 vasta tsitaadiga

warwas, olen kasutanud ja teenus toimib nagu peab.
Kommentaarid: 159 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 149
tagasi üles
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees
SKG

sõnum 07.03.2016 19:39:46 vasta tsitaadiga

tomm2n kirjutas:
warwas, läbi mailbox.de näiteks saab. Otse nad ei taha saata, kuna niiöelda ametlik tugi Eestile puudub. Netflixi install nõuab ka teatud võimlemist, aga ei midagi võimatut. Kui juba peal, siis töötab igast asendist. USA DNS-i kasutamine avab muidugi suht palju häid lisateenuseid. Enamus raha eest.

www.mailboxde.com vast ikka.
Kommentaarid: 373 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 3 :: 313
tagasi üles
DVDRW
HV Guru
DVDRW

sõnum 10.03.2016 14:13:35 vasta tsitaadiga

Me teame, et on välja tulnud DP - HDMI 2.0 adapter mis toetab 4K 60hz 4:4:4 videot.
Nüüd küsimus kuda nende Inteli integreeritud graafikaga praegu seis on? Võimaldab see 4K 60hz 4:4:4 videot telekasse lasta või mitte?
Kommentaarid: 28 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 27
tagasi üles
ihvike
HV Guru

sõnum 10.03.2016 14:26:22 vasta tsitaadiga

DVDRW kirjutas:
Me teame, et on välja tulnud DP - HDMI 2.0 adapter mis toetab 4K 60hz 4:4:4 videot.
Nüüd küsimus kuda nende Inteli integreeritud graafikaga praegu seis on? Võimaldab see 4K 60hz 4:4:4 videot telekasse lasta või mitte?
Inteli integreeritud graafika praegu on üsna lai mõiste. Aga üldiselt on vastus selles osas jah, et DP kaudu on 4K 60 Hz toetatud küll ja tõenäoliselt peaks seetõttu ka see adapter teoreetiliselt töötama. Praktikas saab teada siis, kui proovida.
tagasi üles
DVDRW
HV Guru
DVDRW

sõnum 10.03.2016 14:39:19 vasta tsitaadiga

Tööle soetame uued X260 thinkpadid, seal intel 520 graafika.
Lähen ehk poes lubavad proovida 4K telekt läpakaga.

Äge oleks kui toetaks, saaks pisikese HTPC karbikese 4K telekale taha.
Ei ole vaja seda suurt GTX9xx jurakat thumbs_up.gif
Kommentaarid: 28 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 27
tagasi üles
Sully
HV vaatleja

sõnum 11.03.2016 15:01:59 vasta tsitaadiga

spezwend kirjutas:

Olles ka RPi ära proovinud, tuli siiski tagasi minna vana hea Squeezeboxi juurde.
+ on liiga palju et neid siin kõik järjest ülesse lugeda.
- on SB raua DLNA traditsionaalse striimerina mittetöötamine, ehk siis võrgus on ta teistele SB teemasse mittepuutuvatele seadmetele nähtamatu.
Olen mõni aeg ka oma kogemusi SB teemas ülesse riputanud siia lingile, http://www.elfafoorum.ee/threads/60088-Squeezebox-Duet?highlight=squeezebox kes soovib, see loeb.
Kommentaarid: 8 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 7
tagasi üles
spezwend
HV veteran

sõnum 14.03.2016 02:17:42 vasta tsitaadiga

Sully kirjutas:
spezwend kirjutas:

Olles ka RPi ära proovinud, tuli siiski tagasi minna vana hea Squeezeboxi juurde.
+ on liiga palju et neid siin kõik järjest ülesse lugeda.
- on SB raua DLNA traditsionaalse striimerina mittetöötamine, ehk siis võrgus on ta teistele SB teemasse mittepuutuvatele seadmetele nähtamatu.
Olen mõni aeg ka oma kogemusi SB teemas ülesse riputanud siia lingile, http://www.elfafoorum.ee/threads/60088-Squeezebox-Duet?highlight=squeezebox kes soovib, see loeb.

Olen lugend seda teemat, kas nende tootmine mitte ära ei lõptetud? Üldiselt mulle ei meeldi see DLNA värk. Käisin näppimas seda Cambridge CXN-i ka, see toimib ka ainult üle DLNA. Õige asi oskab ikka SMB või NFS-ga hakkama saada ja siis muusikat otse folderitest valida. Samuti ei leidnud menüüst crossfade võimalust, meibi saab seda ainult äpist näppida aga wifisse polnud seade ühendatud. Kokkuvõtteks ei jätnud see seade väga head muljet arvestades suht kõrget hinda. Viimasel ajal olen kasutanud Kodi + Yatse äpp/ir remote ja see lahendus tundub suht okei isegi. Samuti ei ole rPi+kodi vs i3pc+kodi helikvaliteedil mingit vahet, vähemalt kõrvaga ei erista kasutades hdmi -> ressiiveri dac-i. Ainuke miinus rpi2-l on kaustades liikudest vahest uimab võrreldes htpc-ga. rPi3 pole veel proovinud, sellel meibi seda häda enam pole.
tagasi üles
jägaja
HV Guru
jägaja

sõnum 14.03.2016 09:32:37 vasta tsitaadiga

spezwend kirjutas:
Üldiselt mulle ei meeldi see DLNA värk. Käisin näppimas seda Cambridge CXN-i ka, see toimib ka ainult üle DLNA. Õige asi oskab ikka SMB või NFS-ga hakkama saada ja siis muusikat otse folderitest valida.

Word!

Markos
HV veteran

sõnum 15.03.2016 00:50:13 vasta tsitaadiga

tsitaat:
Õige asi oskab ikka SMB või NFS-ga hakkama saada ja siis muusikat otse folderitest valida.

Mh ? See on vaid üks DLNA funktsoonidest (DMP), ehk siis DMS (digital media server), annab need kataloogid ja failidi samamoodi kätte nagu SMB või NFS. Lisaks on veel DMR/DMC funktsioonid, ehk siis sisuliselt command & control, st dlna toega pleiereid/renderdajaid saad reaalselt selle sama kanali kaudu ka juhtida. Ma ütlen üle DLNA protokollile seadmele, lülitu sisse, ühendu selle serveriga, vali sealt see lugu/film ja hakka mängima, seadet ennast ei pea üldse puutumagi. Võin öelda ka, ära ise mängi, võta vaid minu striim ja renderda seda jne. Võimalusi on mitmeid. DLNA kõige suurem probleem tihtilugu seisneb selles, et eri tootjad kipuvad evima mingeid oma visioone ja tõlgendusi sellest, kuigi on olemas konkreetne standard ja, kui tootja varustab oma seadme kirjaga dlna certfied, peaks see kõigi teistega ühilduma. Mingi aeg sai päris kõvasti Plex'i seadmeprofiile häkitud, et asju toimima saada.
tagasi üles
spezwend
HV veteran

sõnum 15.03.2016 01:08:20 vasta tsitaadiga

Need "vägevad" striimerid on vist enamus sellised pooletoobised. Popimatel on veel sisemise ketta võimalus või siis juba sisse ehitatud - kuulad high res audiot ja siis HDD undab kastis. thumbs_up.gif

e.

Selles see asi ongi, et need enamasti ei tööta normaalselt tänu tootjate visioonidele.
tagasi üles
Sully
HV vaatleja

sõnum 15.03.2016 23:31:37 vasta tsitaadiga

RPi on väga hea ja paindlik ning igatpidi juhitav, ainuke probleem on helikvaliteet. Pildi näitamiseks võib olla see piisav, aga muusikakuulamiseks jääb sellest väheseks. Seetõttu klassifitseerub see raud minu jaoks algtaseme seadmeklassi. Hifiberry digiheli kui dac'ist lähtuv ei ole piisava kvaliteediga muusika nautimiseks.
Sellest ei tasu arvata et see on nii halb et kuulata ei saa, pigem saab sellest aru siis kui on mõni parem signaaliallikas millega seda võrrelda. Squeezebox on paraku parem nii digis kui analoogis. Vaadates hinda on see mõistlik kvaliteediga võrreldes.
Tootmisest mahavõtmine ei muuda hea asja väärtust, mida näitab järelturg, mis pole oluliselt kasutatud sedme hindu langetanud, umbes 2x uue väärtusest.

viimati muutis Sully 15.03.2016 23:32:38, muudetud 1 kord
tagasi üles
jaank
HV veteran

sõnum 15.03.2016 23:32:17 vasta tsitaadiga

Ja endiselt usb-dac pole teema?
tagasi üles
spezwend
HV veteran

sõnum 16.03.2016 01:10:13 vasta tsitaadiga

jaank kirjutas:
Ja endiselt usb-dac pole teema?

Oma mättaotsast vaadatuna ei ole teema. Mul on ressil korralik BurrBrowni dac juba sees, õigemini mitu lausa ja kuulan "pure audio" peal.

Sully puhul aga võib küll teema olla, ma ei mäleta kas Sully mainis kuskil mille küljes tal rPi oli, aga omast kogemusest võin väita, et rPi2 + Kodi -> hdmi -> ressi dac - on kvaliteet päris hea kui mitte väga hea. Kes pole ise proovind, võiks ära proovida ja tulemusest/arvamusest siia teada anda. Minul oli piduriks rpi digi+ helikaart üle optika või siis runeaudio kernel mis ei taha hdmi kaudu 24/192 edastada.
tagasi üles
ihvike
HV Guru

sõnum 16.03.2016 12:02:50 vasta tsitaadiga

Sully kirjutas:
RPi on väga hea ja paindlik ning igatpidi juhitav, ainuke probleem on helikvaliteet. Pildi näitamiseks võib olla see piisav, aga muusikakuulamiseks jääb sellest väheseks.
Näita palun konkreetselt, võrreldavalt ja kontrollitavalt, mis rPI digiväljundi kvaliteedil (ükskõik olgu see siis HDMI, USB dac või lisakaardist väljuv spdif) viga on. RPI+Kodi on bitperfect lahendus. Väga põhimõttelisel tasandil on sellele millegi ette heitmine väga-väga-väga savijalgadel.

RPI+KODI+HDMI+ress kvaliteet on erandjuhtudel ehk miniatuurselt seotud ressi kvaliteediga, kuid mingisugust määratlust, et selle ahela heli on "hea või väga hea" ei ole üldse mõtet jutustama hakatagi. Sealt lähtuv heli on ainult ja ainult nii hea, kui head on kõlarid ja kuulamisruum. Need kaks viimast asja määravad enamusel juhtudel 100% kuuldava heli kvaliteedist. Jah, just 100%, kui meil on juttu töökorras tänapäevasest ressiiverist.
tagasi üles
jaank
HV veteran

sõnum 16.03.2016 21:30:08 vasta tsitaadiga

RPI+HDMI+ress signaali kvaliteedi määrab muidugi seljuhul ressi DAC.

Ma tahaks väga näha meest, kes vingub ahela RPI + korralik usb DAC ja võimendi üle. RPI võid asendada siin ahelas millega iganes mis usbsse algmaterjali bit-perfect lasta oskab, vahet ei ole.
tagasi üles
pois11
HV Guru

sõnum 16.03.2016 22:03:45 vasta tsitaadiga

Ehitan ka RPI baasil meedia mängijat aga ei saa hakkama. Jube tänulik oleks kui keegi kaasa mõtleks mida ma tegema peaksin?
Teema siin: https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?p=8995560#8995560
Kommentaarid: 112 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 109
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
Sully
HV vaatleja

sõnum 16.03.2016 23:27:46 vasta tsitaadiga

RPi + Hifiberry on toimiv algajale mõeldud hästi toimiv seadeldis, mis õige tarkvara valikuga täidab temalt oodatu.
Mis heasse helisse puutub siis näidata seda on raske, küll aga on see kuuldav võrreldes omavahel sarnase eesmärgiga ehitatud seadmeid.
Et ettekujutust saada sellest siis võin öelda omast kogemusest, Hifiberry dac on tugeva piigiga üle 10 kHz sagedusel mis mõjub häirivalt tasakaalustatud helitraktist pikemaajalisel muusika kuulamisel. Hifiberri digi käitub täpselt vastupidiselt, tugev looritatus üle 10 kHz sagedusel, raske küll tajuda seda aga võrreldes teiste seadmetega on see lihtsasti kuuldav.
Usb dac + RPi on mul omal katsetamata, võimalik et siin on sellise dac'i omanikul meid oma võrdluskuulamise tulemusega üllatada.
tagasi üles
ihvike
HV Guru

sõnum 17.03.2016 08:32:07 vasta tsitaadiga

Sully kirjutas:
Mis heasse helisse puutub siis näidata seda on raske, küll aga on see kuuldav võrreldes omavahel sarnase eesmärgiga ehitatud seadmeid.
Et ettekujutust saada sellest siis võin öelda omast kogemusest, Hifiberry dac on tugeva piigiga üle 10 kHz sagedusel mis mõjub häirivalt tasakaalustatud helitraktist pikemaajalisel muusika kuulamisel. Hifiberri digi käitub täpselt vastupidiselt, tugev looritatus üle 10 kHz sagedusel, raske küll tajuda seda aga võrreldes teiste seadmetega on see lihtsasti kuuldav.
See on nonsenss. Kui seal on tugev piik või langus, oleks seda lihtsalt tõimalik mõõtmistel näidata ja kuna seda keegi teinud pole, siis ei ole see jutt kuigi tõsiseltvõetav. Eriti mõttetu on see digi "looritatuse" jutt. Digiaudio lihtsalt sõna otseses mõttes ei tööta nii - ta kas töötab või ei tööta, mitte ei "loorita". Asjad, mida on "raske näidata ja raske tajuda", kuid mis ometigi on väidetavalt lihtsalt kuuldavad - ise saad vast ka aru, milline loogikavabadus selles väljenduses peitub.
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Multimeedia- ja helifoorum »  Meediapleierite ja HTPC arutelu mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 50, 51, 52 ... 66, 67, 68  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.