Avaleht
uus teema   vasta Tarkvara »  Linux & UNIX »  Jama ketaste/diskide ja USB-ga märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
suur13
HV veteran
suur13

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 28.02.2016 17:09:34 Jama ketaste/diskide ja USB-ga vasta tsitaadiga

Tekkinud siis paar jama, mis tunduvad kõik seotud olevat:
(masin Debian unstable custom kerneliga)
(tekkinud aja jooksul peale erinevaid süsteemi ja kerneli update'i. Kahjuks ei pannud tähele millal, seega on raske trace'da mis täpselt need brake'is, aga mõte on see asjad töötasid korralikult ja rauaviga ega compability't ei kahtlusta).

- Mõlemad x-in-1 kaardilugejad (üks korpuses teine monitoris) ei tunnista kaartide hot-swapi. Kaarte loetakse edukalt siis kui need masinas juba buutides ja või poll'itakse lugejat muul viisil - näiteks käsuga sg_map. Siis tuleb kaart Dolphin'is nähtavale. Mingi jama on ka õigustega, kuna Safe Removal'it KDE's tehes küsitakse root passi. Samas on sama hotplug jama ka root account all (eject muidugi mitte).

- Sarnane ja CD plaatidega. Pannes plaadi sisse, ei tee masin teist nägugi. Kui aga andes näiteks. sg_list või käivitada K3B, ilmub plaat nähtavale. CD eject puhul aga root passi ei taheta...

Olen plugdev, cdrom ja disk grupi liige. Olev proovinud mitmesuguseid automountereid - pmount, udiskie, autofs - ei midagi. USB pulga automount samas toimib, samuti Android telefoni oma (kui MTP mode's. PTP mitte). USB pulga Safe Removal küsib taas root passi.
Arvan, et asi sügavamal, kuna terminal/dmesg ei ütle kaardi/plaadi sisestamisel midagi. Küll aga tuleb juttu USB pulga juurde:

730.736174] usb 3-2: new high-speed USB device number 4 using ehci-pci
[  730.860828] usb-storage 3-2:1.0: USB Mass Storage device detected
[  730.861030] scsi host14: usb-storage 3-2:1.0
[  731.861852] scsi 14:0:0:0: Direct-Access     ChipsBnk Flash Disk       2.00 PQ: 0 ANSI: 2
[  731.862155] sd 14:0:0:0: Attached scsi generic sg9 type 0
[  731.862714] sd 14:0:0:0: [sdh] 257792 512-byte logical blocks: (131 MB/125 MiB)
[  731.863332] sd 14:0:0:0: [sdh] Write Protect is off
[  731.863339] sd 14:0:0:0: [sdh] Mode Sense: 0b 00 00 08
[  731.863949] sd 14:0:0:0: [sdh] No Caching mode page found
[  731.863954] sd 14:0:0:0: [sdh] Assuming drive cache: write through
[  731.867228]  sdh: sdh1
[  731.869893] sd 14:0:0:0: [sdh] Attached SCSI removable disk

Sama on kolmanda jamaga:

- Ei tunne ära iPhone, kuigi ka see töötas varem edukalt:

[ 1985.926944] usb 2-2.1.2: new high-speed USB device number 9 using ehci-pci

Kuigi kui netist otsida, on minimaalne alguspunkt selline (prob. lahendus hakkab tavaliselt sealt):
Spoiler Spoiler Spoiler

ipheth korralikult kernelis sees ja laetakse. ipheth-utils samuti olemas.

Nii ifuse mount kui ka idevicepair pair ütlevad:
No device found, is it plugged in?

Samuti ei tule iPhone juhet taha pistes ette tuttavat promoti "Allow" or "Don't allow" e. telefon arvab, et dummy laadija...
Kommentaarid: 189 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 176
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Dogbert
HV Guru
Dogbert

sõnum 28.02.2016 18:32:54 vasta tsitaadiga

Võimalik, et oskad sellist vastust oodata, võimalik aga ka et mitte.
Kui oskad, siis ära pahanda, kui ei oska, siis loodetavasti tulevikus on vähem ebameeldivaid üllatusi.
Vastus ise on järgmine:
Debiani unstable buildid ei ole mõeldud igapäevaseks kasutamiseks vaid testimiseks ja debugimiseks. Kui sa ei ole developer, siis ei ole sarnaste vigade tagaajamisel igapäevakasutajale väga mõtet, sest nende olemasolu on ette teada ja sellest hoiatatakse juba süsteemi paigaldamisel. Küll see viga stabiilse versiooni avaldamise päevaks korda tehakse sinust sõltumatult.

Soovitus:
Kui tahad võimalikult stabiilset ja bugivaba Debiani, siis hoia eemale unstable versioonidest. Kui tahad võimalikult värske ja samas rahuldavalt stabiilse tarkvaraga debiani, siis kasuta mingit buntut.

tagasi üles
suur13
HV veteran
suur13

sõnum 28.02.2016 21:38:46 vasta tsitaadiga

Naah, see installatsioon on mul juba 10 aastat vana. Niiet tean kus ujun. Omaarust. Käinud läbi kõik vasktorud ja puruks laskmised, ning jälle olen ta üles putitanud... seda nimetataksegi vist hobiks. Ma ei ole itimees, niiet selline mässamine on ainuke viis õppimiseks. Aga abi võib ju ikka küsida ?
Mõned päevad mässan ise. Kui ei aita, lähen netti kammima. 98,73% probleemidest saab nii lahenduse. Kui see ka ei aita, küsin abi.

Olen selle aja jooksul ta vahepeal testing ja stabe tasemele viinud, siis jälle tagasi. Ausalt öeldes suurt vahet pole. Need hädada on enamasti sarnased ja suuresti enda põhjustatud. Olen kusagil midagi tegemata/kahe silma vahele jätnud või midagi lolli peaga maha kustutanud. Ma ei ootagi, et keegi lahenduse ette nämmutaks. Tavaliselt olekski seda distantsilt raske teha. Piisab kui keegi uue vihje või vaatenurga annab, kui ise ennast kinni olen mõelnud.
tagasi üles
Dogbert
HV Guru
Dogbert

sõnum 29.02.2016 11:48:54 vasta tsitaadiga

thumbs_up.gif
Vana tegijana oled ilmselt Debiani foorumid ja veebi juba läbi kamminud, kui lõpuks siia küsima tulid?

Mis iPhone'i äratundmisesse puutub, siis olen sarnase asja Kubuntus korduvalt läbi teinud droididega ja nende puhul on vaja näppida mtp seadmete udev reegleid /lib/udev/rules.d/69-libmtp.rules
Päris õige pole küll just seda faili otse muuta, kuna see kirjutatakse uuenduste käigus üle (paljud õpetused veebis kahjuks just seda soovitavad). Tegelikult tuleks hoopis /etc/udev/rules.d alla uus fail teha teekide kataloogis puuduva sisu jaoks ja võimalikult suure algusnumbriga, et need reeglid viimasena loetavana eelnevate "peale" jääksid.

Debianis võivad mtp reeglid muidugi mingis muu nimega failis olla, symlink võib teine olla ja muutujate nimed ei pruugi klappida, aga leiad ehk üles selle faili. Ja kui ta lahti teed, siis sisu peaks üsna arusaadav olema ning vajaliku rea lisamine teiste eeskujul on lihtne. Näiteks Kubuntu 14.04 üks rida sealt failist (noh, kaks koos kommentaariga):

# Lenovo Yoga Tablet 2 - 1050F
ATTR{idVendor}=="17ef", ATTR{idProduct}=="77a4", SYMLINK+="libmtp-%k", MODE="660", GROUP="audio", ENV{ID_MTP_DEVICE}="1", ENV{ID_MEDIA_PLAYER}="1"

Kui pista masina külge mõni mtp seade, mille riistvara identifikaatorid ei ole udev mtp reeglites defineeritud, siis lsusb küll näitab seadet, aga kuskilt muust otsast miski ei toimeta. Ehk siis käitub sarnaselt sinu kirjeldatule. Vendor ja device ID saabki sel juhul lsusb abil teada udev reeglite jaoks.

Ja kaardilugeja ja optilise seadmega võib ka viga olla udev reeglite kaduma- või katkiminekus.

tagasi üles
suur13
HV veteran
suur13

sõnum 01.03.2016 00:02:20 vasta tsitaadiga

Tänks. Seda oligi vaja. Kuigi olin foorumeid kamminud ja aimasin, et asi udev-ni viib, siis panin hoogu juurde ja esimesele oli lahendus siin:
http://ignorantguru.github.io/udevil/#polling
(kuigi ma ei tea kui elegantne see on ja miks mul see featuure varem töötas, aga enam mitte). Jääb veel vajadus root'ina nad lahti mount'ida.

iPhone pole küll minu teada MTP seade, aga mõnes mõttes aitas käsitsi 85-usbmuxd.rules kirjutamine.

Pole see mis tahtsin, kuid nüüd tuntakse tellar ära ja saan ifuse'ga mountida kogu telefoni sisu, mitte ainult DCIM katalooma. Võta nüüd kinni...
tagasi üles
Dogbert
HV Guru
Dogbert

sõnum 01.03.2016 00:46:07 vasta tsitaadiga

Ma ei tea aifõunist tõepoolest midagi, aga kirjelduse järgi oli udev-i kõrbehaisu tunda. Et mul viimati just udev mtp reeglitele seal defineerimata seadmeid tuli lisada ja varem ei ole väga käsitsi udev-i kallal käinud, siis rääkisin seda mida teadsin, mitte nii väga teades millest räägin. Aga seda ma lootsingi, et vähemalt õige suuna leiad ehk selle järgi kätte ja leidsidki thumbs_up.gif
Tõenäoliselt on sul seal midagi veel katki, aga vähemalt midagi hakkas ka tööle. Mingi jama õigustega nähtavasti, aga kus täpselt ja kui sügavalt peab kaevama, pole mul aimugi kahjuks.

tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Tarkvara »  Linux & UNIX »  Jama ketaste/diskide ja USB-ga
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.