Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
Renka
HV Guru

|
17.02.2016 19:37:08
|
|
|
Mul on endiselt AVMi box - aegajalt olen firmwaret uuendanud. Kõik toimib endiselt ideaalselt 2 a 4 kuud hiljem Restart toimub ainult minu soovi või elektrikatkestuse puhul. Telia teenused kõik toimivad. Seadistama ei pea pidevalt uuesti.
Huvitav kas sai vale valik tehtud ... nagu seda soetades mulle öeldi.
_________________ There is no place like 127.0.0.1 |
|
Kommentaarid: 71 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
2 :: |
1 :: |
61 |
|
tagasi üles |
|
 |
Dijital
HV Guru

|
17.02.2016 19:48:25
|
|
|
Hm.. Varem oli menüüs ka võimalus seadistusest teha varukoopia, nüüd on see ka kadunud. Või on see kuskil peidetud ja ma lihtsalt ei leia seda õiget kohta? Varem vist oli System menüü all see.
_________________ OBSBOT veebipoe affiliate link/sooduskood: TUIKOTREW |
|
Kommentaarid: 40 loe/lisa |
   |
0 :: |
31 |
|
tagasi üles |
|
 |
seeru
HV veteran
|
17.02.2016 20:05:04
|
|
|
Nüüd saad teha siin lehel (praegu vist ainult automaatne tegemine), kui sisse logid
https://www.telia.ee/abi/online-help
ja neid varukoopiaid tehakse aegajalt ka automaatselt nagu ma aru saan.
See on juba tükk aega tegelt nii. Sul pidi ruuteris ikka parajalt vana tarkvara olema.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Dijital
HV Guru

|
|
   |
31 |
|
tagasi üles |
|
 |
harakas
Kreisi kasutaja
|
17.02.2016 20:21:46
|
|
|
Eilaõhtuse uuendusega taastati isegi DHCP and DNS all Static Leases olevad seadmed. Sellega olen küll rahul, varem pidi neid iga uuenduse järel uuesti sisestama.
Seadete muutmisel Save&Apply klikkides toimub ka kõik kiiresti, varem võis mõnede sätete muutmisel salvestamine veerand tundi aega võtta
|
|
Kommentaarid: 1 loe/lisa |
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
ksuuk
Kreisi kasutaja
|
17.02.2016 21:08:48
|
|
|
harakas kirjutas: |
Eilaõhtuse uuendusega taastati isegi DHCP and DNS all Static Leases olevad seadmed. Sellega olen küll rahul, varem pidi neid iga uuenduse järel uuesti sisestama.
Seadete muutmisel Save&Apply klikkides toimub ka kõik kiiresti, varem võis mõnede sätete muutmisel salvestamine veerand tundi aega võtta |
iopsys Version DG301-W7P2U_ELION3.4.0RC7-160118_1104
BRCM Version 4.16L.03
CFE Version 1.0.38-116.-82 / 63268 / d0
OpenWrt Version OpenWrt Barrier Breaker 14.07 / LuCI Trunk inteno-1.1.11
Kernel Version 3.4.11-rt19
File System JFFS2
iopsys Version DG301-W7P2U_ELION3.4.3-160209_2021
BRCM Version 4.16L.04
CFE Version 1.0.38-116.228-INT1.2 / 63268 / d0
OpenWrt Version OpenWrt Firmware Barrier Breaker (r45951) / LuCI Trunk inteno-1.1.33
File System UBIFS
Failisüsteem muutus, UBIFS on kiirem kui JFFS2.
|
|
Kommentaarid: 3 loe/lisa |
   |
3 |
|
tagasi üles |
|
 |
XeStAiSy
Aeg maha 60
|
17.02.2016 23:27:35
|
|
|
Sai kaa uus versioon pandud ping nüüd 80 teamspeak 3 programmis varasemal ajal oli 60 kas peale pingi lakke ajamisega midagi muud ka muutunud see selgub hiljem.
Kõike head. Tuleb vist teha reset. sain korda.
_________________ Punktkeevitus patareidele/akudele. Akutrelli/laptopi/e-bike. PM |
|
Kommentaarid: 12 loe/lisa |
   |
11 |
|
tagasi üles |
|
 |
-parun-
Kreisi kasutaja
|
18.02.2016 01:40:54
|
|
|
Tegin ka Intenole reseti ja sain selle uuema tarkvara. Veidi hiljem hakkasin üle vpn faile kopeerima, mis kuidagi ei tahtnud enam õnnestuda. Iga paari minuti tagant katkes vpn ühendus ja paar korda katkes ka wifi. Varem sellist jama ei täheldanud.
_________________ There are 10 types of people, those who understand binary and those who don't. |
|
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
warwas
HV Guru

|
18.02.2016 12:44:57
|
|
|
indrekp kirjutas: |
5. Guest võrgu häälestamise võimalus ruuteris on teadaolevalt bugine ja selle tulevik on lahtine. |
Kas sellele asjale on nüüd siis ametlikult kässarit tõmmatud?
Mäletan, et eelmise aasta lõpus sai veel see ühes kohas tööle sätitud... täna, üht teist ruuterit (DG301-W7P2U_ELION3.4.0RC7-160118_1104) uurides, "Guest" interface'i ma eest enam ei leidnud.
|
|
Kommentaarid: 247 loe/lisa |
   |
3 :: |
224 |
|
tagasi üles |
|
 |
indrpo
HV Guru
|
18.02.2016 13:05:23
|
|
|
warwas kirjutas: |
5. Guest võrgu häälestamise võimalus ruuteris on teadaolevalt bugine ja selle tulevik on lahtine. |
Mäletan, et eelmise aasta lõpus sai veel see ühes kohas tööle sätitud... täna, üht teist ruuterit (DG301-W7P2U_ELION3.4.0RC7-160118_1104) uurides, "Guest" interface'i ma eest enam ei leidnud. |
Ammu kadunud, sellist funktsiooni ruuter enam ei oma ja supporti polnud sellele ka enne.
|
|
Kommentaarid: 259 loe/lisa |
   |
226 |
|
tagasi üles |
|
 |
warwas
HV Guru

|
18.02.2016 13:27:09
|
|
|
Mäletan, et eelmise aasta lõpus sai veel see ühes kohas tööle sätitud... täna, üht teist ruuterit (DG301-W7P2U_ELION3.4.0RC7-160118_1104) uurides, "Guest" interface'i ma eest enam ei leidnud. |
Ammu kadunud, sellist funktsiooni ruuter enam ei oma ja supporti polnud sellele ka enne. |
No ma ei tea, kas 2..3 kuud tagasi klassifitseerub "ammuseks", aga olgu peale.
Kuna Sa oled selle köögipoolega rohkem kursis, siis mis põhjuseks oli? Lihtsam oli kässarit tõmmata, kui korda teha? Sest erinevate teenindusasutuste avalikud Wifid, kus külastajad lastakse firma oma infraga samasse võrku, kõlab ju väga mõistlikult?
|
|
   |
224 |
|
tagasi üles |
|
 |
jägaja
HV Guru

|
18.02.2016 14:11:30
|
|
|
warwas, eks ikka sellepärast et klinetidel puudus nõudlus, mitte et nad hakkama ei oleks saanud.
_________________ " Maailm on täis kõikvõimalike külatarkade kogukondi, kelle ühine joon on teadus- ja tõenduspõhisele elukäsitusele vastandumine." |
|
Kommentaarid: 141 loe/lisa |
   |
126 |
|
tagasi üles |
|
 |
indrpo
HV Guru
|
18.02.2016 14:16:25
|
|
|
Ammu kadunud, sellist funktsiooni ruuter enam ei oma ja supporti polnud sellele ka enne. |
No ma ei tea, kas 2..3 kuud tagasi klassifitseerub "ammuseks", aga olgu peale.
Kuna Sa oled selle köögipoolega rohkem kursis, siis mis põhjuseks oli? Lihtsam oli kässarit tõmmata, kui korda teha? Sest erinevate teenindusasutuste avalikud Wifid, kus külastajad lastakse firma oma infraga samasse võrku, kõlab ju väga mõistlikult? |
Ei tea, arvan seda, et see mis on toetatud, peaks olema ka makstud. Tegemist oleks lisatöid vajava arendusega. Tähendab seda, et kui seda poleks ametlikult toetatud, juhtuks nii nagu täna juhtub, seaded kaovad, keegi ei pea järge, mis kus guest võrk on jms. Jabur aga ei oma selles osas arvamust.
Isiklikult pean guest võrgu vajalikuks osaks eraldi wifi tugijaama koos kontrolleriga. Seal on need guest kasutajad ka kontrollitud, mida minu võrgus tehakse.
Kohviku leti all olevat teenusruuterit lisaks olulisele tööle veel klientidele meelelahutust näitama panna, on mõnes mõttes ebamõistlik. Pealegi leviala jätaks a'la suuremas kohvikus ilmselt soovida.
Kodus Guest võrgul väärtust ei näe, 4G on sõpradel taskus ja kui hädasti vaja koduvõrku lasta, siis lasengi kas sama AP külge, või teen võrgule teise nime juurde, kui oma võrgu parooli anda ei taha.
|
|
Kommentaarid: 259 loe/lisa |
   |
226 |
|
tagasi üles |
|
 |
warwas
HV Guru

|
18.02.2016 14:56:37
|
|
|
jägaja kirjutas: |
warwas, eks ikka sellepärast et klinetidel puudus nõudlus, mitte et nad hakkama ei oleks saanud.  |
Kurb aga tõsi
Kõige nukram ongi selle kõige juures ju see, et klient EI OSKA sellist asja küsida. "No aga võrgul on ju parool peal??". "Mis hullu nad seal ikka teha saavad?"
Paar aastat tagasi oli vist isegi paar uudisnuppu, kus mingite kohvikute valvekaamerad olid otsapidi avalikust wifist saadaval. Default paroolidega, ja puha.
Isiklikult pean guest võrgu vajalikuks osaks eraldi wifi tugijaama koos kontrolleriga. Seal on need guest kasutajad ka kontrollitud, mida minu võrgus tehakse.
Kohviku leti all olevat teenusruuterit lisaks olulisele tööle veel klientidele meelelahutust näitama panna, on mõnes mõttes ebamõistlik. Pealegi leviala jätaks a'la suuremas kohvikus ilmselt soovida |
Ma olen Sinuga täiesti nõus. Ideaalses maailmas oleks see tõesti nii. Võtaks näiteks AIP'i ja mingid Ruckuse jaamad, mis suudavad iga võimaliku nurga taha ronida, koos kontraga täiesti eraldi IP taha. Paraku aga tavalise kohvikuomaniku jaoks, kellel on suht iga euro arvel, ei ole selliste uhkete setup'ite jaoks finantsi. Kuna mul on tutvusringkonnas üsna mitu sellist asutust, kellel ma pean aegajalt kätt hoidmas käima, siis see ei olnud kohvipaksult loetud oletus vaid fakt. Tuleb ikka käepäraste vahenditega Mägiaivari kombel sepikut teha.
Eks enamus neid "turvaämbreid" ole ka tekkinud samal põhjusel - kohvikuomanik ei raatsi spetsialisti kaasata ja üritab kõik ise nui neljaks ära teha. Või kaasab naabripoisi. "Ta teab küll seda iti-värki".
Eelmise aasta lõpus, kui ma selle funktsionaalsuse Intenost avastasin (esimene põhjalikum kokkupuude nende valgete klotsidega), siis olingi rõõmsalt üllatunud, et "jess, nüüd saab jälle ühe mure vähemaks". Nagu näha, siis rõõm oli üürike.
|
|
   |
224 |
|
tagasi üles |
|
 |
johnbrown
HV vaatleja
|
18.02.2016 18:24:54
|
|
|
jägaja kirjutas: |
warwas, eks ikka sellepärast et klinetidel puudus nõudlus, mitte et nad hakkama ei oleks saanud.  |
Kurb aga tõsi
Kõige nukram ongi selle kõige juures ju see, et klient EI OSKA sellist asja küsida. "No aga võrgul on ju parool peal??". "Mis hullu nad seal ikka teha saavad?"
Paar aastat tagasi oli vist isegi paar uudisnuppu, kus mingite kohvikute valvekaamerad olid otsapidi avalikust wifist saadaval. Default paroolidega, ja puha.
Kohviku leti all olevat teenusruuterit lisaks olulisele tööle veel klientidele meelelahutust näitama panna, on mõnes mõttes ebamõistlik. Pealegi leviala jätaks a'la suuremas kohvikus ilmselt soovida |
Ma olen Sinuga täiesti nõus. Ideaalses maailmas oleks see tõesti nii. Võtaks näiteks AIP'i ja mingid Ruckuse jaamad, mis suudavad iga võimaliku nurga taha ronida, koos kontraga täiesti eraldi IP taha. Paraku aga tavalise kohvikuomaniku jaoks, kellel on suht iga euro arvel, ei ole selliste uhkete setup'ite jaoks finantsi. Kuna mul on tutvusringkonnas üsna mitu sellist asutust, kellel ma pean aegajalt kätt hoidmas käima, siis see ei olnud kohvipaksult loetud oletus vaid fakt. Tuleb ikka käepäraste vahenditega Mägiaivari kombel sepikut teha.
Eks enamus neid "turvaämbreid" ole ka tekkinud samal põhjusel - kohvikuomanik ei raatsi spetsialisti kaasata ja üritab kõik ise nui neljaks ära teha. Või kaasab naabripoisi. "Ta teab küll seda iti-värki".
Eelmise aasta lõpus, kui ma selle funktsionaalsuse Intenost avastasin (esimene põhjalikum kokkupuude nende valgete klotsidega), siis olingi rõõmsalt üllatunud, et "jess, nüüd saab jälle ühe mure vähemaks". Nagu näha, siis rõõm oli üürike. |
Aga proovi ise külaliste jaoks võrk teha.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Six
HV veteran

|
18.02.2016 18:45:39
|
|
|
Külastajate jaoks võid eraldi AP teha aga eraldi DHCP serverit sinna tekitada ei saa, et firewall ruuliga kohtvõrgule ligipääs keelata.
Pole eriti pointi "külastajate" võrgul, kui sealt pääseb igalepoole sisevõrku...
johnbrown kirjutas: |
|
|
|
   |
39 |
|
tagasi üles |
|
 |
warwas
HV Guru

|
18.02.2016 18:46:20
|
|
|
Jep. Teisest SSID'st on just nii palju kasu, kui ei taha sõbrale oma põhivõrgu key'd välja anda (ehk siis see stsenaarium, millest indrekp rääkis).
"Ennevanasti" oli seal veel üks "Guest" VLAN, mille sidumisel külaliste SSID'ga (ja vastavate tulemüürireeglite lisamisel) sai külalised põhivõrgust eemal hoida
Six kirjutas: |
Külastajate jaoks võid eraldi AP teha aga eraldi DHCP serverit sinna tekitada ei saa, et firewall ruuliga kohtvõtgule ligipääs keelata.
Pole eriti kasu eraldi "külastajate" võrgust, kui sealt pääseb igalepoole sisevõrku...
|
|
|
|
   |
224 |
|
tagasi üles |
|
 |
johnbrown
HV vaatleja
|
18.02.2016 18:46:33
|
|
|
Külastajate jaoks võid eraldi AP teha aga eraldi DHCP serverit sinna tekitada ei saa, et firewall ruuliga kohtvõrgule ligipääs keelata.
Pole eriti mõtet "külastajate" võrgul, kui sealt pääseb igalepoole sisevõrku...
|
Külalised tuleb ära isoleerida.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Six
HV veteran

|
18.02.2016 18:48:35
|
|
|
See ei aita.
Pole eriti mõtet "külastajate" võrgul, kui sealt pääseb igalepoole sisevõrku...
|
|
|
|
   |
39 |
|
tagasi üles |
|
 |
warwas
HV Guru

|
18.02.2016 18:50:10
|
|
|
 |
See keerab kinni ainult Wifi klientide omavahelise suhtluse. Külalistevõrgu eesmärk on külaliste eemalhoidmine põhivõrgust. Seda aga AP isolation ei võimalda.
|
|
   |
224 |
|
tagasi üles |
|
 |
Etz
HV Guru

|
18.02.2016 19:17:48
|
|
|
 |
Ei aita, sest see on seotud sama sisevõrguga, eraldi IP interfacet sul aga luua ei lasta sellele.
 |
Sellega isoleerid sa ainult külalised üksteisest, mitte külalisi "kassaparaadist" ja muust infrast.
_________________ ...life is random...so am I...
So, there is a fan. Time to grab your sh*t, gentlemen! |
|
Kommentaarid: 228 loe/lisa |
   |
194 |
|
tagasi üles |
|
 |
UrmasP
HV vaatleja
|
18.02.2016 20:10:01
|
|
|
Panin samuti uue tarkvara peale:
tsitaat: |
iopsys Version DG301-W7P2U_ELION3.4.3-160209_2021
BRCM Version 4.16L.04
CFE Version 1.0.38-116.228-INT1.2 / 63268 / d0
OpenWrt Version OpenWrt Firmware Barrier Breaker (r45951) / LuCI Trunk inteno-1.1.33
File System UBIFS
Local Time Thu Feb 18 19:08:16 2016
Uptime
|
Kõik nagu töötab nii, nagu vaja!
|
|
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
Etz
HV Guru

|
18.02.2016 20:12:49
|
|
|
See viimane kord oli vist üldse esimene, kus mul upgrade esimesel katsel õnnestus ja ka seadistused ära taastati...
_________________ ...life is random...so am I...
So, there is a fan. Time to grab your sh*t, gentlemen! |
|
Kommentaarid: 228 loe/lisa |
   |
194 |
|
tagasi üles |
|
 |
carrot
HV kasutaja

|
20.02.2016 17:05:17
|
|
|
Mul paar nädalat tagasi hakkas online mängudes nagu cs:go või BattleFront iga 8-9 sekundi tagant rubber-bandima (battlefrontis tuleb ka sellel hetkel korraks ekraanile kiri "bad connection").
Kui ruuterisse kaabliga ühendada siis on mängudes kõik OK.
Muu netikasutusega pole aru saada, et midagi valesti oleks, aga miski muu pole reaalajas ka.
Mida proovisin:
1. Ruuteri resa
2. Wifi kanali vahetust
3. ruuteril 5 sekundit reseti all hoidmine. Peale seda läks peale ka uus tarkvara (või peaks ütlema püsivara?)
4. Windows 10 reinstall
Kas see probleem tundub selle ruuteriga seotud? Kas peaks Telia infotelefonile helistama?
Tänud
|
|
Kommentaarid: 44 loe/lisa |
   |
40 |
|
tagasi üles |
|
 |
Tomorrow
HV Guru

|
20.02.2016 19:52:39
|
|
|
carrot, Testi pingi üle Wi-Fi ja vaata kas sama jama. Kui kaabliga korras siis pole üldise neti ega tarkvara probleem.
|
|
Kommentaarid: 92 loe/lisa |
   |
82 |
|
tagasi üles |
|