Avaleht
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Multimeedia- ja helifoorum »  Meediapleierite ja HTPC arutelu märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 99, 100, 101 ... 134, 135, 136  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
Etz
HV Guru
Etz

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 14.01.2016 11:55:33 vasta tsitaadiga

ksl kirjutas:
Etz kirjutas:
Handbrake... icon_rolleyes.gif
Seadeid kahjuks enam ei mäleta, enne sai igal juhul mitu tundi katsetatud...
RF oli 20, High@4.1 ja very slow, vms...

Tänud!
See Handbrake katsetamine on jah üks tänamatu asi, kuid peab proovima siis pilti "pakkida" ja helirajad ehk toorelt kopeerida, et saaks kiiremini.

Kuna igasugune ümperpakkimine on seotud ka suuremal või väiksemal määral ka kvaliteedi kaoga, siis heliradasid ei torkinud ma taotluslikult...

tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
heikis
HV Guru

sõnum 15.01.2016 14:43:57 vasta tsitaadiga

Markos kirjutas:
Kuulutasin sõja eraldiseisvatele karbikestele ja sai soetatud selline vidin http://www.marantz.co.uk/uk/products/pages/productdetails.aspx?catid=hifi&subcatid=networkaudioplayer&productid=na6005
Tundub täitsa tore olevat, mängib kenasti, jah, ainult pilti ei näita, aga sellega tegeleb telekas. Rivaalidega (Denon DNP730AE ja Pioneer N50-A) võrreldes saab rohkem asja, ehk siis peamiselt wifi ja bt tugi, mis mõlemal puudu.

kas Yamaha R-N602 jäi ka valiku tegemisel silma?
Äkki oskad ka kommenteerida neid kahte kõrvutades? jätame kõrvale selle, et üks on koos võimuga ja teine ilma.
Kommentaarid: 338 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 4 :: 290
tagasi üles
Markos
HV veteran

sõnum 15.01.2016 22:20:07 vasta tsitaadiga

Ei jäänud, otsisingi spetsiaalselt komponente ja alternatiivideks olidki pioneeri, ning denoni vastavad tooted, mis eelpool ka ära märgitud. Kirjelduse järgi paistab all in one toode, st kõik omadused näikse olemas olevat + musicast, mis võib päris huvitav asi olla. Mis minu silma riivab, on yamahalikult jube välimus, aga see on puhtalt maitse asi, ülejäänud on puhas kõrva teema, st peab kuulama, featuuride stabiilsuse ja toimivuse kohta ülevaate annab ka pikem tutvumine ja katsetamine.
Kommentaarid: 14 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 2 :: 12
tagasi üles
warwas
HV Guru
warwas

sõnum 16.01.2016 17:25:51 vasta tsitaadiga

occassion kirjutas:
Sai veidi proovitud ka Mac'i peal asja progeda aga ei õnnestunud - ei leidnud sobivat õpetust. Lõpuks aga siis kõik PC peal sai tehtud kuidagimoodi. Kõige parem õpetus selleks oli siin windows.gif https://tasksofohm.wordpress.com/hardware/openelec-on-raspberry-pi

Apple Pi Baker - http://www.tweaking4all.com/hardware/raspberry-pi/macosx-apple-pi-baker/
Põhimõtteliselt Win32DiskImager'i analoog OSX'ile
Kommentaarid: 247 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 3 :: 224
tagasi üles
salatoimik
HV Guru
salatoimik

sõnum 24.01.2016 18:16:46 vasta tsitaadiga

Nüüd selline küsimus. NAS asub 1 ühenduse taga ja seal olevaid asju sooviks ka mujal vaadata.

OK, jah, saan sisse logida ja nas-i enda gui kaudu vaatama hakata aga probleemiks see, et eraldi failina olevaid subtiitreid kuvada ei saa.
Leiutasin siis win 7 all network location kus saab kenasti kaustasi brausida aga probleem tekib just mkv failidega - neid pole nõus ükski player sedasi avama. mpeg2.mpg faile avab kenasti aga .mkv puhul annab errorit (nn ftp lahendus).

Seega, kellelgi ideid?

NAS iseenesest on zyxel nsa310. Jookseb seal sees ka twonky media server, kui sellest miskit kasu peaks olema

Eraldi nas-st arvutisse nagu tirida ei viitsiks, puhas ajakulu.

DJope
HV veteran
DJope

sõnum 24.01.2016 19:57:53 vasta tsitaadiga

Mis sa selle mujal vaatamise all silmas pead? Väljaspool koduvõrku?
Kommentaarid: 152 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 3 :: 141
tagasi üles
salatoimik
HV Guru
salatoimik

sõnum 24.01.2016 20:53:36 vasta tsitaadiga

väljaspool koduvõrku jah.

Hetkelahendus on selline, et login twonky media serverisse sisse, brausin seal vastavast kaustast vastava sarja/muuvi välja ning selle peal paremklõps, copyn lingi, link VLC-sse ja play. Kõik toimib kenasti.

Aga kui mul on lisatud sedasi

(target on kujul ftp://kasutajanimi:Parool@domeen:port/) siis ma saan kenasti brausida faile nagu oleks kõvaketas mul arvutis, VLC oskab maha mängida kenasti ka mpeg faile kui neid sealt avan aga probleem tekibki just x264.mkv failidega, mida ta nõus avama pole. On sellele miskit lahendust või peangi lihtsalt twonki kaudu linke käima võtmas icon_rolleyes.gif

Keegi xbmc-ga rohkem kursis inimene ehk oskab öelda, kas on võimalik kuidagi väljaspool koduvõrku oleva NASi sisu kuvama panna, siis leiutaks tollega ehk miskit icon_rolleyes.gif

DJope
HV veteran
DJope

sõnum 24.01.2016 22:03:58 vasta tsitaadiga

Väljaspool kodu saakisd otse NASi ketastele üle VPN ligi. Ainult meedia jaoks on Emby media server hea https://emby.media/ . Kohaliku DLNA serveri sisu saad sellega teistsse võrkudesse üle kanda http://www.bubblesoftapps.com/bubbleupnpserver/ . Need kõik server/klient lahendused.
Kommentaarid: 152 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 3 :: 141
tagasi üles
tomm2n
Kreisi kasutaja
tomm2n

sõnum 24.01.2016 22:06:12 vasta tsitaadiga

Kodi saab sellega hakkama küll. Seal erinevaid võimalusi võrgukohtade lisamiseks meedia allikaks. Pole kasutanud, aga ftp valik on kindlasti olemas. Sõprade vahel oleme meedia jagamiseks Kodis kasutanud virtuaalses LAN-s jagatudi kettaid. Kui hea netikiirus on, siis toimivad suurepäraselt.
Kui su NAS toetab PLEX-i serverit, siis sellele on ka väga lihtne väljastpoolt ligi pääseda. Subtiitrite tugi ka kenasti olemas. Kodi on muidugi parem ja erinevaid võimalusi rohkem. Plex on vbolla lihtsam. Kui Plexiga kliendi poolelt serverisse sisse logid, siis on kohe kõik kraam olemas. Kodiga peab enne natuke skännima ja jämmima, et kõik hea oleks icon_cool.gif.
Kommentaarid: 157 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 148
tagasi üles
Markos
HV veteran

sõnum 25.01.2016 10:56:05 vasta tsitaadiga

Võin kinnitada, et kodi saab ftp sourcega ideaalselt hakkama. Ilmselt ka kõige lihtsam on field lahendus üle interneti striimimiseks.
Kommentaarid: 14 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 2 :: 12
tagasi üles
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees
SKG

sõnum 10.02.2016 02:34:48 vasta tsitaadiga

Kas keegi NVIDIA Shield ka ostnud on?
Mõtlen, kas võtta 16GB või 500GB mudel.. on sel suuremal mahul mõtet?

tagasi üles
VeixES
HV veteran

sõnum 10.02.2016 11:05:45 vasta tsitaadiga

SKG, NVidia Shield android 6.0 uuendusega peaksid saama ka tavalise USB3 või microSD storage integreerida androidi. Seega võiks 16GB versioon ka täitsa pädev olla.
Näide https://www.youtube.com/watch?v=IRZyig2L8Qc
Hetkel vist Shield TV android 6.0 update on onhold.

SKG
HV Ihaldatuim Poissmees
SKG

sõnum 11.02.2016 06:34:07 vasta tsitaadiga

OK, tellisin 16GB Shieldi ära omale. Hetkel saab tasuta bt puldi kaasa. Diil kestab kuni Feb 28.
http://www.amazon.co.uk/gp/product/B015CM435I

Võrdlesin siin erinevaid meediastriimereid ja Shiled on teistest ikka peajagu üle. Suht nobrainer ost.

tagasi üles
tomm2n
Kreisi kasutaja
tomm2n

sõnum 11.02.2016 11:20:27 vasta tsitaadiga

SKG, Shield TV juba mõnda aega olemas ja oskan ainult kiita. Võtsin ka 16GB versiooni, sest erilist meediat/mänge seal hoida ei kavatse. Suuremad programmid ja asjad saab sd kaardile panna. Mängude striiminine toimib suurepäraselt.
Kommentaarid: 157 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 148
tagasi üles
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees
SKG

sõnum 12.02.2016 19:08:30 vasta tsitaadiga

Mnjah 100 eur juurde maksta ei tundunud arukas. Kui vaja ostan 64GB microSD kaardi juurde 12 eur eest. Esmaspaeval saan katte... yeehaw.

Selle riista raudvara spec on küll kerge overkill heh.

Kui aega on, siis voin ylevaate ka teha.

tagasi üles
pnormak
HV vaatleja

sõnum 17.02.2016 13:04:03 vasta tsitaadiga

anubis kirjutas:
https://www.kickstarter.com/projects/pine64/pine-a64-first-15-64-bit-single-board-super-comput

Siit ka midagi huvitavat tulemas.

Ise võtsin sellest kampaaniast osa. Just sain kirja oma pine-de kinnitamiseks ja tundub, et ma saan oma esialgsele valikule lisaks erinevaid pine-sid juurde valida. Kui keegi on huvitatud mõnest pine-st, siis minu kaudu saaks. Kinnitan täna õhtuks oma tellimuse ära, seega PS mulle tänase päeva jooksul kes on huvitatud. Kickstarteri hinnad tunduvad olema samad mis ametlikus veebipoes, erinevusega et kickstarteritele lubatakse märtsiks asjad kätte toimetada.
ametlik veebipood: https://www.pine64.com/product#pricing
transpordi hind läheb siis miskitmoodi jagamisele.
Kommentaarid: 10 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 10
tagasi üles
spezwend
HV veteran

sõnum 20.02.2016 15:58:28 vasta tsitaadiga

Kas kellelgi on kogemust vähe kallimate muusika striimeritega? Olen kasutanud pikalt rPi+digipi i2c helikaart+runeaudio mille ui on ka igast seadmest väga mõnus. Hiljuti vahetasin oma htpc i3 asrocki plaadil vastu ja see tundub oluliselt mõnusama kõlaga. Kuna Kodi on ikkagi rohkem pildi näitamiseks mõeldud, siis muusikat mulle sealt kuulata ei meeldi. Samuti ei tahaks telekat samal ajal sees hoida ja web ui on kohutav võrreldes runeaudioga. Siit tuli idee proovida "päris striimereid". Näiteks midagi siit: http://www.whathifi.com/products/streaming/music-streamers
Kommentaarid: 67 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 2 :: 63
tagasi üles
jägaja
HV Guru
jägaja

sõnum 20.02.2016 16:46:58 vasta tsitaadiga

spezwend, caata alates siit: https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?p=8909252#8909252
spezwend
HV veteran

sõnum 20.02.2016 18:01:08 vasta tsitaadiga

jägaja kirjutas:
spezwend, caata alates siit: https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?p=8909252#8909252

Denon/Maranz disain ei istu mulle ja web ui on kohutav. Võib-olla on lahenduseks rPi'le korralikum helikaart aga i2c kaartide valik pole kuigi suur ja usb omad ei kõlba. Korralik ress (onkyo 929) on mul olemas, aga "mängija funktsioonid" sellel ei kõlba küll kasutada. Ressiiver on ikkagi mitme kanaliga võimendi koos hdmi matrixiga - UI ja UX on ajale väga jalgu jäänud ja ma kardan, et sama kehtib ka vähe kabedamate playerite kohta.

Üks striimer mis tundub asjalik: https://www.cambridgeaudio.com/products/cx/cxn

review: http://www.whathifi.com/best-buys/best-music-streamers
review2: http://www.trustedreviews.com/cambridge-audio-cxn-review
tagasi üles
jaank
HV veteran

sõnum 21.02.2016 03:08:52 vasta tsitaadiga

usb omad ei kõlba?
Kommentaarid: 62 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 56
tagasi üles
jägaja
HV Guru
jägaja

sõnum 21.02.2016 13:59:12 vasta tsitaadiga

spezwend, mulle jääb mulje, et sa võrdled spetsiaalselt meediamängijaks loodud asju ja mitmekanali võimendit+AVmaatriksit ehk ressiiveriks loodud seadmeid omavahel.

Need ei ole ju ometi samad seadmed, ressiiveri igasugu muud lisad on niikuinii loodud, et näe, mis sa kõik kaasa saad kui meie seadme ostad ja tegelikkuses on need ainult marketingi lisad ostja peibutamiseks ning ei olegi mõeldud reaalseks mugavaks kasutamiseks.

spezwend
HV veteran

sõnum 21.02.2016 14:51:20 vasta tsitaadiga

jägaja kirjutas:
spezwend, mulle jääb mulje, et sa võrdled spetsiaalselt meediamängijaks loodud asju ja mitmekanali võimendit+AVmaatriksit ehk ressiiveriks loodud seadmeid omavahel.

Need ei ole ju ometi samad seadmed, ressiiveri igasugu muud lisad on niikuinii loodud, et näe, mis sa kõik kaasa saad kui meie seadme ostad ja tegelikkuses on need ainult marketingi lisad ostja peibutamiseks ning ei olegi mõeldud reaalseks mugavaks kasutamiseks.

Just, see oligi jutujätkuks sellele viitele mõned lehed tagasi, et ress ei kõlba meediamängijaks isegi kui tegu suht kalli mudeliga. Samuti lugesin selle Marantzi striimeri kohta googlest kus kiruti äppi, samuti CA StreamMagic6 kohta. Millegipärast suuremad tootjad ei pane äppidele ja/või web ui/ux peale erilist rõhku. Selles mõttes on Runeaudio ikka väga hea. Üldiselt ma ei kujuta hästi ette sadade lugude haldamist ainult puldist, kindlasti on vaja veidi kaasaegsemat lahendust. Paar päeva nüüd uurinud ja tahaks minna kuhugi poodi näppima seda Cambridge Audio CXN-i, mis on ilmselt suht keeruline kuna meil on kõik ajsad 2-3ndlt tellimisega.

jaank, usb ei kõlba jah. rPi usb ja lan samas kivis mis tekitab häireid + liiga palju lülisid allika ja lõpptulemuse vahel. Ma ei ole kallimaid usb dac-e ise proovinud, aga odavamatel on küll vahe i2c vs usb "kaartidel". Netis ka päris palju sellest juttu. Muidugi vähem nõudlikule kuulajale tundub see "mõttetu juuksekarva lõhki ajamisega" aga kui kuulates on vahe sees, siis tahad ikka paremat ju... icon_smile.gif
tagasi üles
ihvike
HV Guru

sõnum 22.02.2016 13:54:40 vasta tsitaadiga

Kui suhtuda helitehnikasse emotsionaalselt ja eelarvamustest lähtuvalt, siis on võimatu rahuldavat lahendust leida. Esmalt seetõttu, et alati on kallim ja "parem" lahendus kellelgi pakkuda, mistõttu jääb okas hinge ja see segab reaalselt muusika nautimist. Muusika kuulamise asemel otsid vigu.
Mul on nii RPI kui ka hea usb helikaart ja neid runeaudioga kasutanud üle võrgu striimides. See on 100% töötav lahendus, kasutusmugavus on suurepärane ja helikvaliteet on selline nagu ta eeldatavalt olema peabki - perfektne. Kuna ma igapäevaselt kasutan RPId Kodiga, siis ma ei ole pikalt sellele lahendusele pidama jäänud, kuid kui mul oleks vaja ainult muusikalahendust, siis poleks üldse mitte mingisugust küsimust.
Mis puutub helikvaliteeti, siis ma olen VÄGA nõudlik kuulaja, kuid ma lähtun reaalsest helikvaliteedist. See, mida netis räägitakse, on kahjuks valdavalt totaalne jura. Esimene samm perfektse heliallika leidmisel on eelarvamused unustada ja lähtuda helikvaliteedi hindamisel mõõdetavatest parameetritest ja nende parameetrite korrelatsioonist inimkuulmisega. Kui neist parameetritest mitte lähtuda, siis inimene lihtsalt kuuleb sõna otseses mõttes mida ta ise tahab. Kui tahad kuulda, et Yamaha ress kõlab palju halvemini kui Roteli ress, siis sa seda ka kuuled, olenemata sellest, mis neist aparaatidest tegelikult välja tuleb. Samast seeriast on need jutud, et ressid ei kõlba helikvaliteedi poolest meediamängijaks või võimendiks jne. Kui ei ole subjektiivsete eelarvamuste kõrvale lauale panna konkreetseid parameetreid, mis seda "mittekuulatavust" objektiivselt ja kontrollitavalt väljendavad, siis on tegu mõttetu muinasjutuga, mis takistab inimestel reaalselt muusikakuulamist nautida. Ja seetõttu on minu arust selliste juttude levitamine pehmelt öeldes ebaviisakas. Ja no kui muidugi veel selle juurde käib see "mul on paremad kõrvad ja rohkem raha kui sul, mistõttu sinu arvamus on tühine" retoorika, siis kindel soovitus on - IGNORE.

Seda lisaks ka, et kui on olemas HDMI sisenditega ressiiver, siis pole ju RPI jaoks mingit helikaarti vajagi.
Kommentaarid: 12 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 12
tagasi üles
ksl
HV kasutaja

sõnum 22.02.2016 19:49:40 vasta tsitaadiga

ihvike kirjutas:
Seda lisaks ka, et kui on olemas HDMI sisenditega ressiiver, siis pole ju RPI jaoks mingit helikaarti vajagi.

Kuna enda RPI taga veel ikka resiiverit ei ole, siis tunnen huvi, et kui FLAC fail näiteks Kodiga tööle panna, siis kas resiiver (FLACi toetav Yamaha RX-V477 näiteks) saab aru, et tegu FLACiga ning tegeleb FLACi töötlusega ise?

jägaja
HV Guru
jägaja

sõnum 22.02.2016 20:04:57 vasta tsitaadiga

Töödelda ei ole vaja, ikka otse läbi lasta tuleb.

Ega see DSD pole, mda suurem enamus võimalust omavaid ressivereid tegelikult töötleb, kuigi reklaamitakse, et DSD Direct jne.

näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Multimeedia- ja helifoorum »  Meediapleierite ja HTPC arutelu mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 99, 100, 101 ... 134, 135, 136  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.