Avaleht
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Multimeedia- ja helifoorum »  Meediapleierite ja HTPC arutelu märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 95, 96, 97 ... 134, 135, 136  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
indrpo
HV Guru

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 06.01.2016 15:44:28 vasta tsitaadiga

occassion, RPi on hea üleminek saastalt nagu WD, korralikule meediakarbile.
Sul on vaja hankida kindlasti korralik USB toiteplokk, RPi 2, korraliku tootja mälukaart, ei pea suur olema. Kaardile vaja saada openelec KODI.
http://openelec.tv/
Peale seda hdmi ja vool järgi ning juhid seda teleri puldiga üle HDMI CECi automaatselt.
Lisad kaustad kus su meedia synologys asub ja pilt on selline:
https://www.google.ee/search?q=kodi&espv=2&biw=1920&bih=957&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjc5PazmpXKAhVB_nIKHbVpCiEQ_AUIBigB

Alati võid osta ka selle openeleci valmis karbi või sinu pakutud xtreameri aga viimase puhul olen iga versiooniga alati pettunud, kuigi jutt on suur, kord ei toimi üks, või teine asi.
Ise ehitades saad alati nii teha, et kõik töötab nii nagu peab.

Miks mainisin, et üleminek? Mulle meeldis Intel NUC+Win10+KODI kooslus paremini kuna juhin universaalpuldi ja IR abil seadmeid. (ei hakanud vaarikale ir silma ostma)
Samas NUC hind on palju soolasem.
Kommentaarid: 259 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 0 :: 226
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
tomm2n
Kreisi kasutaja
tomm2n

sõnum 06.01.2016 15:54:47 vasta tsitaadiga

occassion, Plexi serveris saab kvaliteedi ära määrata. Eraldi kvaliteedi saab määrata -Local/Remote/Online- eraldi. Seda siis alates 480p(isegi veel madalamad variandid olemas) kuni originaal kvaliteedini välja.
Kommentaarid: 157 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 148
tagasi üles
occassion
HV vaatleja
occassion

sõnum 06.01.2016 16:11:04 vasta tsitaadiga

nii tegin väikese kokkuvõtte! et siis Kodi on hea ja Plex on hea. veelparem kui saab need kokku ja tundub et saab : http://www.htpcbeginner.com/kodi-and-plex-integration-with-plexbmc-addon/

kust kohast eestis neid RPI'is eestis saaks osta? oskab keegi soovitada kuhu vaadata ise leidsin esimese hooga ainult ühe koha: http://ee.rsdelivers.com/product/raspberry-pi/raspberry-pi-2-model-b-bulk/raspberry-pi-2-b-box-of-150/8472816.aspx[/url]

samas see apple tv koos plex'iga on ka hea variant kuna ise ka apple'iga sina peal aga pole seda karpi veel ostnud endale
teisest küljest aga käed on otsas ja saan ka ise selle RPI + KODI + PLEX valmis teha. mul on peale WDTV veel ka ju Popcorn hour olemas kuhu saab veel lisaks ka suure ketta sisse panna. seega saan seda kasutada. Ainuke jama et neid tehase pistiku otsasi ei saa sealt kasuta. st saaks aga nii kõva käpp ma jootmises ei ole et ned vist saaks alles jätta - kui just ei ole miskeid ülemineku juhtmeid selleks puhuks välja mõeldud ala pikendused icon_biggrin.gif
Kommentaarid: 4 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 1
tagasi üles
Dirty Harry
HV Guru
Dirty Harry

sõnum 06.01.2016 16:20:33 vasta tsitaadiga

Eestis müügil olevad Raspberry Pi 'd: https://www.google.ee/webhp?sourceid=chrome-instant&ion=1&espv=2&ie=UTF-8#safe=off&q=raspberry+pi+2+site:.ee

Isegi HV's on olemas: https://www.hinnavaatlus.ee/products/Lauaarvutid/Lauaarvutid/654651/

Soovitan vaadata just teise versiooni suunas - videot maha mängides pole versioonidel väga vahet aga menüüdes liikumine, bootimine jms on teisel kõvasti kiirem (single versus quadcore).

Vaarikal on ka oma teema siin HV's: https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?t=526389&highlight=
Kommentaarid: 181 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 1 :: 145
tagasi üles
warwas
HV Guru
warwas

sõnum 06.01.2016 16:22:04 vasta tsitaadiga

occassion kirjutas:
Ainuke jama et neid tehase pistiku otsasi ei saa sealt kasuta. st saaks aga nii kõva käpp ma jootmises ei ole et ned vist saaks alles jätta - kui just ei ole miskeid ülemineku juhtmeid selleks puhuks välja mõeldud ala pikendused icon_biggrin.gif

Mis juhtmetest ja pistikutest sa räägid?
Kommentaarid: 247 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 3 :: 224
tagasi üles
occassion
HV vaatleja
occassion

sõnum 06.01.2016 16:26:38 vasta tsitaadiga

warwas kirjutas:
occassion kirjutas:
Ainuke jama et neid tehase pistiku otsasi ei saa sealt kasuta. st saaks aga nii kõva käpp ma jootmises ei ole et ned vist saaks alles jätta - kui just ei ole miskeid ülemineku juhtmeid selleks puhuks välja mõeldud ala pikendused icon_biggrin.gif

näed siin on kõik juba küljes: http://kodi.wiki/images/thumb/6/60/Pi2ModB1GB_-comp.jpeg/800px-Pi2ModB1GB_-comp.jpeg

samas aga kui tahaksin selle pista nt popcorn hour A-300 karpi siis ma heameelega sälitaks need popcorn hour pistikud mis seal taga on või siis paneks sinna aukudesse uued mitte ei hakka tervet karpi saagima sellest kohast

mulle meeldib selline esteetiline välimus ka veidi - mitte päris kodukootud!
Kommentaarid: 4 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 1
tagasi üles
Dirty Harry
HV Guru
Dirty Harry

sõnum 06.01.2016 16:47:43 vasta tsitaadiga

Vaarikale on erinevaid korpuseid, mul on nii läbipaistvaid kui vikerkaarevärvi. Ebay'st tuli mõne nädalaga paarieurone, täitsa töötab (st läks kenasti kokku). Eesti poodides on ka, natuke kallimad küll.
tagasi üles
ihvike
HV Guru

sõnum 06.01.2016 16:57:10 vasta tsitaadiga

Raspberry ainukesed arvestatavad miinused on 4K ja HEVC toetuse puudumine. Ükskõik millise muu lahenduse arvestatavate miinuste nimekiri oleks kaugelt pikem, isegi kui nad toetavad näiteks 4K ja HEVC.
Kommentaarid: 12 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 12
tagasi üles
forint
HV veteran
forint

sõnum 06.01.2016 17:03:32 vasta tsitaadiga

occassion kirjutas:
tomm2n kirjutas:
occassion, veel üks mõte icon_smile.gif . Synology peaks toetama Plexi serverit. Kui sul on nutikas telekas, millel on või saab installida Plexi, siis pole mingit lisaboxi võibolla vajagi. Toimib üle interneti ka suurepäraselt. Saad õlledega sõbra juurde ka filmiõhtule minna. Logid sõbra nutitelekas enda Plexi servusse sisse ja tõmbad fimi käima thumbs_up.gif

ja kuidas selle plex kvaliteet on? kas ei teki miskit pakkimise kadu? ma ei tahaks uskuda et ta suudab mul 45gb filmi üle linna jooksutada? see vist neti kiirusest ka siis kinni ju. samas aeglane see ka pole mul

Plex ei suuda koduvõrguski Blu-Ray REMUXI normaalselt telekasse striimida mis siis veel üle linna.
Kommentaarid: 368 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 6 :: 293
tagasi üles
ihvike
HV Guru

sõnum 06.01.2016 17:10:42 vasta tsitaadiga

Plex on täiesti mõttetu asi. Failide liigutamiseks (striimimiseks) üle võrgu on kas SMB või NFS share ja kogu lugu.
tagasi üles
jägaja
HV Guru
jägaja

sõnum 06.01.2016 17:16:43 vasta tsitaadiga

UHD ja HEVC on tänaseni veel mu arvates ikka veel selline mainstream värk. On üritatud siin-seal , et maailm seda stuffi täis aga no mu arust pole mingit sisu küll suurt tarbida.

Pi jaoks hakkab keegi Netflixi striimima? Seal pidavat UHD värki olema. Lisaks tahab see kõrgresolutsioon ka head netikiirust, et üldse saaks striimima hakata.

Seega, ma miinust küll seepärast Pi jaoks ei paneks.

ihvike kirjutas:
Plex on täiesti mõttetu asi. Failide liigutamiseks (striimimiseks) üle võrgu on kas SMB või NFS share ja kogu lugu.

Õige. thumbs_up.gif
DLNA tuleb siis mängu, kui vaja sisu ümber konvertida kuna meediamängija ei suuda seda esitada.

viimati muutis jägaja 06.01.2016 17:17:08, muudetud 1 kord
Kommentaarid: 141 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 126
tagasi üles
ihvike
HV Guru

sõnum 06.01.2016 17:16:44 vasta tsitaadiga

Sa vist mõtlesid, et pole mainstream, millega tuleb nõustuda. Kunagi kui on tekib võib-olla ka Raspberry pi 3, kuigi lähiajal kuulduste kohaselt neil sellist plaani pole.
tagasi üles
warwas
HV Guru
warwas

sõnum 06.01.2016 17:51:58 vasta tsitaadiga

occassion kirjutas:
warwas kirjutas:
occassion kirjutas:

näed siin on kõik juba küljes: http://kodi.wiki/images/thumb/6/60/Pi2ModB1GB_-comp.jpeg/800px-Pi2ModB1GB_-comp.jpeg
samas aga kui tahaksin selle pista nt popcorn hour A-300 karpi siis ma heameelega sälitaks need popcorn hour pistikud mis seal taga on või siis paneks sinna aukudesse uued mitte ei hakka tervet karpi saagima sellest kohast
mulle meeldib selline esteetiline välimus ka veidi - mitte päris kodukootud!

Aaaa, OK. Ma sain alguses aru, et Sul on popkorni enda kasutusele võtuks mingid kaablid puudu.

Sesmõttes on sul küll õigus, et vaarikast sellise 'kaubandusliku välimusega' seadme vormimine on tõesti paras ettevõtmine. Näpud peavad ikka tavapärasest osavamad olema.
Enda omale ma ostsin ka vist mingi kõige odavama karbi ümber ja viskasin kappi ressiiveri taha peitu. Eksponeerimiseks polnud vajadust ja ilusa välimuse andmine oleks kogu projekti mõttetult kalliks ajanud.

Mingi 1,5 a tagasi oli Kickstarteris Slice'i nimeline projekt - http://shop.fiveninjas.com/
RPi Compute mooduli peale ehitatud meediapleier.
Kommentaarid: 247 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 3 :: 224
tagasi üles
ihvike
HV Guru

sõnum 06.01.2016 18:05:40 vasta tsitaadiga

Raspberry on nii väike, et tal ei olegi mingisugust "kaubanduslikku välimust". Mingi odav must korpus ümber ja kleepsuga teleka/kapi/laua/ressiiveri taha/alla kinni, näha pole midagi ja asi unustatud.
tagasi üles
VeixES
HV veteran

sõnum 06.01.2016 18:15:51 vasta tsitaadiga

ihvike, soovitad äkki mingid mugavat ja lihtsalt kohta kust see karbike ära osta... nii et ei peaks kuhugi minema või hiinast läbi tollide tellima?
ihvike
HV Guru

sõnum 06.01.2016 18:28:22 vasta tsitaadiga

Ma ise ostsin yeintist mingi 10 eurose aga seal on ka tiba odavamaid näit - http://yeint.ee/elektroonika-1/arenduskomplektid/karp-raspberry-pi-ble-ja-pi-2-ble-must-hammond

Raspberry enda ostsin Arvutitargast koha pealt.
tagasi üles
bladerunner
HV Guru

sõnum 06.01.2016 18:30:21 vasta tsitaadiga

[veix], http://yeint.ee/elektroonika-1/arenduskomplektid/raspberry-pi-2-model-b ?
Nii RPi ise kui toide ja korpus kõik kohapeal laos olemas.

tomm2n
Kreisi kasutaja
tomm2n

sõnum 06.01.2016 19:57:16 vasta tsitaadiga

Ise küll Plexi meedia tarbimiseks ei kasuta, aga arvan, et funktsionaalsusega olen enam-vähem kursis.

forint, koduvõrgus Plexi kasutades toimib see ju nagu tavaline meediamängija. Kui koduvõrk on piisavalt kiire ja meedia mängimiseks kasutatav raud on sobiv, siis Plex ise kindlasti midagi piirama ei hakka. Kui mängib BS-Player, MP Classic või Kodi, siis mängib Plex ka. Kodi ja Plexi kaudu meedia tarbimine on lihtsalt palju ilusam icon_cool.gif

ihvike, see, kas Plex on mõttetu või mitte, oleneb ikka otseselt kasutaja vajadustest. Mu paar semu on küll rahul, kes aeg-ajalt striimivad meediat minu serverist nutitelekasse installitud Plexi. Remote kvaliteediks on serveris määratud 8Mbps 1080p ja saab ka Elioni 12/1 ühendusega vaadata väga head pilti. Eeliseks on kindlasti see, et nad saavad vaadata sama edukalt nii 40 gigaseid kui ka 1 gigaseid faile ilma mingit meganetti omamata. Loomulikult kadudega, aga kvaliteet on ikka palju ees sellest kräpist, mida tavaliselt telekanalitelt iga päev vaadatakse. Nende jaoks on näiteks täiesti mõttetu mingi Pi, HTPC, Androidi box või muu lisakarp koos juhtmetega teleka alla panna, sest neile vajalik on juba nutiteleris olemas.

Nõudlikumal kasutajal on veel lisaboxi vaja, aga ma arvan, et juba lähitulevikus see vajadus kaob. Korralik 4-8 tuumaga Kodi/Plexi/Netflixi võimeline androidiga nutitelekas peaks kõigeda ise hakkama saama. Uuemate Sonydega vist juba saab Kodit kasutada thumbs_up.gif
Kommentaarid: 157 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 148
tagasi üles
jägaja
HV Guru
jägaja

sõnum 06.01.2016 21:41:08 vasta tsitaadiga

See meediamängijate osa on laiatarbe seisukohast tsirka 10 aastkest vana ja spetsiifiliselt meediaesitamiseks loodud masinad massidesse juba mitmeid aastaid enam väga ei lähe, sest igasugu telerid sobivad torrentiga tiritud üüberHD filmikese maha mängitamiseks. Rohkemat tavaline kasutaja ei tahagi soovida.

Eks tehnoloogline areng muudab suhteliselt kiiresti ka praegust tarbimisharjumist. Tulevadki veebist striimitavad teenused siis pole suurel osal mingit huvi mingite karbikeste jm. taolisega jännata.

Meediakarbikesed rohkem tõsistele huvilistele, oma kollektsioonide haldamiseks ja uute esilekerkivate koodekitega majandamiseks.

anubis
HV Guru
anubis

sõnum 06.01.2016 21:45:31 vasta tsitaadiga

Muideks.

www.netflix.com/ee

beer_yum.gif beer_yum.gif thumbs_up.gif
Kommentaarid: 326 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 0 :: 277
tagasi üles
forint
HV veteran
forint

sõnum 06.01.2016 23:10:08 vasta tsitaadiga

anubis kirjutas:
Muideks.

www.netflix.com/ee

beer_yum.gif beer_yum.gif thumbs_up.gif

See käis küll kähku icon_lol.gif paraku pooled seriaalid puudu mille vaatamine pooleli on thumbs_down.gif Lisaks Eestikeelseid subtiitreid pole.
Kommentaarid: 368 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 6 :: 293
tagasi üles
Dirty Harry
HV Guru
Dirty Harry

sõnum 06.01.2016 23:13:17 vasta tsitaadiga

anubis kirjutas:
Muideks.

www.netflix.com/ee
Siin teemas mainimine on igati okei kuid pikem arutelu võiks siia minna - https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?p=8906628
tagasi üles
rmc
Aeg Maha 2n
rmc

sõnum 07.01.2016 15:25:42 vasta tsitaadiga

ehk kotib:
www.theverge.com/2016/1/6/10726986/remix-os-android-desktop-ces-2016

"between CES 2015 and today, Jide created a Kickstarter campaign for the Remix Mini, a $70 device that can run Android on any screen with an HDMI input. It took in $1.6 million.But this isn't plain Android on a plastic box; instead, it's Remix OS, a customized fork of the software that looks more like Windows or Chrome OS than it does Android. There's a start menu. You can swipe in from the right side for a notification tray a la Windows 10 and OS X. You can right click! Everything very much feels like a desktop atmosphere, and you can run apps in individual windows or fullscreen. Those are Android apps, remember, so everything from Instagram to Microsoft Word to Facebook to Modern Combat 5 works with Remix OS."

"Here's what's new at CES today: now you can run Remix OS on any x86 PC (or, in my case, Mac). For free. You can download a system image from the company and toss it onto a USB 3.0 stick, or there's also the option of making a partition on your computer for a more permanent partition. I simply booted off the SanDisk flash drive they gave me, and within a couple minutes, I was at the Remix OS home screen."

DVDRW
HV Guru
DVDRW

sõnum 07.01.2016 16:53:34 vasta tsitaadiga

Kui õigesti aru saan, siis siiani sai seda panna ainult ARM seadmetele. Jaan keskel kuskil tuleb välja selline, et saab panna Androidi suvalisse x86 laua/läpaksse. Isegi pulgalt buutida nagu Linux Live vms.
Huvitav kuda ta kõik arvutiriistvara osad ära tunneb? Wifi, USB GPS, LAN.
Kommentaarid: 28 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 27
tagasi üles
Markos
HV veteran

sõnum 08.01.2016 17:39:23 vasta tsitaadiga

Kuulutasin sõja eraldiseisvatele karbikestele ja sai soetatud selline vidin http://www.marantz.co.uk/uk/products/pages/productdetails.aspx?catid=hifi&subcatid=networkaudioplayer&productid=na6005
Tundub täitsa tore olevat, mängib kenasti, jah, ainult pilti ei näita, aga sellega tegeleb telekas. Rivaalidega (Denon DNP730AE ja Pioneer N50-A) võrreldes saab rohkem asja, ehk siis peamiselt wifi ja bt tugi, mis mõlemal puudu.
Kommentaarid: 14 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 2 :: 12
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Multimeedia- ja helifoorum »  Meediapleierite ja HTPC arutelu mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 95, 96, 97 ... 134, 135, 136  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.