praegune kellaaeg 01.07.2026 19:58:39
|
|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
| Kas oleksid nõus windows 10-t teenusena ostma ehk iga kuu kasutamise eest maksma? |
| Kindlasti mitte |
|
65% |
[ 381 ] |
| Pigem ei |
|
27% |
[ 158 ] |
| Pigem jah |
|
5% |
[ 33 ] |
| Kindlasti jah |
|
1% |
[ 8 ] |
|
| hääli kokku : 580 |
|
| autor |
|
Muhekas
HV Guru

|
26.01.2016 16:37:37
|
|
|
rmc mina ei mölise. vaatan pigem kas äkki on midagi head ja tarka kõrvataha panna
|
|
| tagasi üles |
|
 |
karts3
HV kasutaja

|
26.01.2016 16:47:16
|
|
|
| seeru kirjutas: |
| rmc kirjutas: |
Etz, andsin ülevaate kogemusest Win10'ga, mille peale inimesed mölisema hakkasid, selmet argumentidele samaga vastata
tagasisidet, nagu öeldud, andsin ka... Etnoh, kokkuvõtteks: 10 on samm edasi 8'st ja 8.1'st, ent 7'st mitte.. (st. siin-seal on, a mitte kokkuvõtvalt)
Betamax, kasutaks heameelega igasugu asju, ent optimaalne on siiski Windowsi peal olla  |
rmc, ma näen, et sa oled siin üks vähestest, kes asjadest õigetpidi aru saab.
 |
Täpselt minu mõte ?✌
|
|
| tagasi üles |
|
 |
rmc
Aeg Maha 2n

|
27.01.2016 02:22:38
|
|
|
| R A T kirjutas: |
Tänaseni on 10 siiski parim windows featuuriliselt.
Ei ole sa kunagi saanud "start menüüd enda järgi muuta", või noh, 3rd party appidega on see igast winis võimalik...
See mingi pseudoprobleemide tagaajamine on lihtsalt mingi jonn uue wini harjumatu menüü ja soovi pärast see "vanaks muuta"...
Kusjuures, kuidas sa feedbacki jagasid Winile? Ma eeldasin, et sa oled privaatsushuviline ja oled ära keelanud need featuurid, mis on nõutud feedbacki saatmiseks!? Kui millegi üle nuriseda, siis ma võtaks just selle ette, et kinnitõmmatud privaatsusseadetes ei saa feedbacki anda
Tulles korra tagasi OneDrive juurde, siis kas tõesti sellest ei piisa?
http://www.tenforums.com/tutorials/3219-onedrive-run-startup-turn-off-windows-10-a.html
Sellisel juhul ta imo taskbari ei teki, pead starti kaudu käima panema... |
Windows 7 - start menüüsse saab nii "otse üles" kui ka "all programsi" alla panna täpselt need, mida soovid, eemalada need, mida ei soovi jne.
Nuriseks selle üle, et "parempoolses menüüs" ei saa ümber tõsta seal olemasolevaid "documents" "pictures" "downloads" foldereid ja ei saa oma käe järgi vabalt sinna asju lisada = jupp tühja ruumi (raisatud ruum) jääb ja järjekord ei ole kõige käepärasem.. samas parem kui win7's imo.
Feedbacki andmiseks kasutasin nuppu, mis tekib kui start menüüga otsid.. kõige vasakpoolsemas reas alumine nupp... toimis justkui peale kõige kinni keeramist
Onedrive'i puhul oli logo exploreris endiselt olemas, selle vastu aitas ainult regedit
El-Fuego, aitäh lingi eest, tundub huvitav ja üht-teist sealt ka vast saab...
seeru, karts3,
edit: see "winisisene" formati valik ei tee täiesti puhast reinstalli, driverid jne. olid peal, ent a'la nvidia control panel ja touchpadi paneel jms. ei ilmunud nt. traysse ja "windows.old" kaust oli ka olemas.. mis siis ikka, vanahea USB install uuesti...
võiks olla valikus "reinstall windows with OS only" valik ka.. ei peaks installimeediat enam olema.
edit2:
Scaling on suht jabur, eriti jabur on see, et ei saa muuta, mida kuidas scale'takse..
jabur on theme builder, win7's oli parem piltide valimine, default pildid sai valida nt. kõik, praegu pakub aint browsemist... aero oli ka win7s parem imho.
exploreris on undo ja redo nupud, need ei toimi back-forward'ina
tray menüü, start menüü, jne. ei kao vahepeal ära kui oled sealt pannud käima miskit, mida tarvis ja eeldaks, et nüüd ainult see ees on...
mille alusel start menüüs uued grupid tekivad ja kuidas neid kaotada? lambist ju tekivad ja kaovad seal, OS teeb isetegevust, pealkirja kustutades grupp ei kao jne., BULLSHIT on see
häirivad asjad peale MS'i lubatu konfimist:
Onedrive exploreris shortcutina
all apps:
groove music
onedrive
onenote
people
store
phone
xbox
neid kõiki hakkan homme ära keelama-kaotama, üritan leida tasakaalu, kus kõik töötab, ent liigne on maas.
kohe lõpetan põhikonfimise ja siis teen system restore point'i, just to be safe.
Kahjuks siiski ei saa "all apps" osa enda jaoks sobivaks teha, sest seda ala ei saa käsitsi sorteerida, muuta, jne. lihtsalt.. Osati sai ümber tõsta asju, ent suur osa MS enda asju jäi alles ja neid ei saa eemaldada. No mida ma teen XBOX apiga? Mida ma teen Onedrive'ga... sellel on kusjuures isegi aktiivne uninstall, mis viskab add-remove programs'i (vanahea), ent seal ei ole selle eemaldamist
Täiesti idiootne kasutajamugavuse ja customizationi vaatevinklist
|
 |
R A T
HV veteran

|
27.01.2016 04:04:03
|
|
|
Tänaseni on 10 siiski parim windows featuuriliselt.
Ei ole sa kunagi saanud "start menüüd enda järgi muuta", või noh, 3rd party appidega on see igast winis võimalik...
See mingi pseudoprobleemide tagaajamine on lihtsalt mingi jonn uue wini harjumatu menüü ja soovi pärast see "vanaks muuta"...
Kusjuures, kuidas sa feedbacki jagasid Winile? Ma eeldasin, et sa oled privaatsushuviline ja oled ära keelanud need featuurid, mis on nõutud feedbacki saatmiseks!? Kui millegi üle nuriseda, siis ma võtaks just selle ette, et kinnitõmmatud privaatsusseadetes ei saa feedbacki anda
Tulles korra tagasi OneDrive juurde, siis kas tõesti sellest ei piisa?
http://www.tenforums.com/tutorials/3219-onedrive-run-startup-turn-off-windows-10-a.html
Sellisel juhul ta imo taskbari ei teki, pead starti kaudu käima panema... |
Windows 7 - start menüüsse saab nii "otse üles" kui ka "all programsi" alla panna täpselt need, mida soovid, eemalada need, mida ei soovi jne.
Nuriseks selle üle, et "parempoolses menüüs" ei saa ümber tõsta seal olemasolevaid "documents" "pictures" "downloads" foldereid ja ei saa oma käe järgi vabalt sinna asju lisada = jupp tühja ruumi (raisatud ruum) jääb ja järjekord ei ole kõige käepärasem.. samas parem kui win7's imo.
Feedbacki andmiseks kasutasin nuppu, mis tekib kui start menüüga otsid.. kõige vasakpoolsemas reas alumine nupp... toimis justkui peale kõige kinni keeramist
Onedrive'i puhul oli logo exploreris endiselt olemas, selle vastu aitas ainult regedit
El-Fuego, aitäh lingi eest, tundub huvitav ja üht-teist sealt ka vast saab...
seeru, karts3,
edit: see "winisisene" formati valik ei tee täiesti puhast reinstalli, driverid jne. olid peal, ent a'la nvidia control panel ja touchpadi paneel jms. ei ilmunud nt. traysse ja "windows.old" kaust oli ka olemas.. mis siis ikka, vanahea USB install uuesti...
võiks olla valikus "reinstall windows with OS only" valik ka.. ei peaks installimeediat enam olema.
edit2:
Scaling on suht jabur, eriti jabur on see, et ei saa muuta, mida kuidas scale'takse..
jabur on theme builder, win7's oli parem piltide valimine, default pildid sai valida nt. kõik, praegu pakub aint browsemist... aero oli ka win7s parem imho.
exploreris on undo ja redo nupud, need ei toimi back-forward'ina
tray menüü, start menüü, jne. ei kao vahepeal ära kui oled sealt pannud käima miskit, mida tarvis ja eeldaks, et nüüd ainult see ees on...
mille alusel start menüüs uued grupid tekivad ja kuidas neid kaotada? lambist ju tekivad ja kaovad seal, OS teeb isetegevust, pealkirja kustutades grupp ei kao jne., BULLSHIT on see
häirivad asjad peale MS'i lubatu konfimist:
Onedrive exploreris shortcutina
all apps:
groove music
onedrive
onenote
people
store
phone
xbox
neid kõiki hakkan homme ära keelama-kaotama, üritan leida tasakaalu, kus kõik töötab, ent liigne on maas.
kohe lõpetan põhikonfimise ja siis teen system restore point'i, just to be safe.
Kahjuks siiski ei saa "all apps" osa enda jaoks sobivaks teha, sest seda ala ei saa käsitsi sorteerida, muuta, jne. lihtsalt.. Osati sai ümber tõsta asju, ent suur osa MS enda asju jäi alles ja neid ei saa eemaldada. No mida ma teen XBOX apiga? Mida ma teen Onedrive'ga... sellel on kusjuures isegi aktiivne uninstall, mis viskab add-remove programs'i (vanahea), ent seal ei ole selle eemaldamist
Täiesti idiootne kasutajamugavuse ja customizationi vaatevinklist  |
1) Kui tahad Start menüü üle rohkem kontrolli saada, vaata siia:
C:\ProgramData\Microsoft\Windows\Start Menu\Programs
2) Start menüüs kaustade järjestuse üle nuriseda (eeldan, et just see vasakpoolne menüü?) on sama, nagu kurta selle üle, et 100 kroonine oli sinine ja 10 kroonine punane, mitte vastupidi.
See on suhteliselt pseudoprobleem, ma ei viitsi isegi sellele lahendust otsida...
3) Lisaasjade panemine mingitesse konkreetsetesse start menüü osadesse läheb täpselt sinna auku, et "less is more" ja vahel õigustab ennast default seadistuse kasutamine liigse customiseerimise ees (ma 5 aastat tagasi poleks selle arvamusega leppinud, nii et ma mõistan teid kohati). Kas üldse Win7 start menüüs sai documents ja pictures nuppude järjekorda muuta? imo mitte...
Raisatud ruumist ma hetkel aru ei saa, ülejäänud jääb ju recent itemite jaoks? Oma käe järgi saab panna searchi alt "start settings" ja valida alt "choose which folders appear..."
Ise hoian seal paari nuppu, et jääks rohkem ruumi recentite jaoks (et oleks tilede alas rohkem ruumi).
Selliselt ei pea ma pea kunagi all apps nuppu vajutama, sest tilede all on 80% ja recenti all on 20% vajalikust. Muu tuleb searchist.
4) Start feedback teoorias töötab jah, vähemalt veateadet ei saa. Mõtlesin, et kasutasid feedback appi, mis nõuab enhanced või full diagnostics infot
5) Kõik need, kes siiani Win7t 10st paremaks nimetavad võiksid mingi päevase seminari läbi teha ja seejärel koostada 10bulletiga listi, miks on Windows7 parem kui Windows10. I'm not buying it for now.
6) Teen just Hyper-Vs reinstalli testi, uue wini puhtusaste on mind ennast ka huvitanud varem. Windows.old on väike mure iseenesest, selle saab cleanupiga lihtsa vaevaga minema. Vahel võib sellest isegi ka kasu olla, juhul kui probleem ei lahenenud peale reinstalli (tegemist on näiteks riistvara veaga). Aga jah, kindlasti tahaks mingitel hetkedel TÄIESTI nulli väga lihtsa vaevaga...
Update: Tundub, et tegu on puhtama formatiga, kui sa USB-i meedialt tavaliselt teed:
http://blogs.msdn.com/b/olivnie/archive/2013/04/05/recovery-and-troubleshooting.aspx
https://technet.microsoft.com/en-us/subscriptions/jj126997
Enne uuesti installi tehakse ka: format.exe c:\ /P:0
Naljakas on see, et techneti foorumis MS-i inimesed trollivad antud teemal: link
...kirjutan tulemustest eraldi postis...
7) Mis sa scalingu all mõtled? Varasemalt ma olen seda päris palju kasutanud ja ei ole probleeme täheldanud, vb on midagi muutunud vahepeal (sest ma hetkel enam ei kasuta).
Scaling on pidevalt olnud kerge vaeslaps Windowsis, minuarust on aga ta oluliselt parem, kui oli 7 aegadel (olen väikse diagonaaliga ja kõrge resoga seadmeid kasutanud ja sellega omajagu kokku puutunud - surfaced, 7" asuse tablet ja lihtsalt üle FullHD reso monitorid). Advanced scaling optionid vaata ka üle, kuigi mul pole seda vaja läinud...
8) Exploreri Undo/Redo & Back/Forward - tee screenshot, ma ei saa aru. Mul on nupud olemas edasi tagasi minekuks ja Undo ning Redo võin ise lisada/eemaldada ülevalt...
9) Tray menüü ärakadumisest ei saa nüüd ka aru - kus ta sul segama jääb? Kas kasutad auto-hide?
Sellisel juhul võib Win7st tuttav probleem olla, ma eeldan, et fix on sama:
http://www.howtogeek.com/howto/31779/fixing-when-the-windows-taskbar-refuses-to-auto-hide-correctly/
10) Start menüü grupid ise tekitad, pead natuke harjutama seda kastide liigutamist, seal on 4x4 (või kuidas oleks hea seletada?) loogikaga ruudustik. Peamiselt on see vajalik muutuvate resode jaoks, et loogilise ja ilusana hoida juhul, kui undockid läpaka suure reso tagant, keerad tableti 90 kraadi või lihtsalt vahetad resot, seadeid... Mul isiklikult mingit isetegevust stardis küll ei toimu OS-i poolt...
11) OneDrivega oled vist jännis, kuniks Pro versiooni saad lubada (GPediti jaoks). Muidu default asjade uninstalliks:
http://www.howtogeek.com/224798/how-to-uninstall-windows-10s-built-in-apps-and-how-to-reinstall-them/
Kuna tahad advanced asju, ära karda powershelli käima tõmmata...
Samas ma soovitaks näiteks News äppile väike testrun teha (kasvõi mõne uue, ajutise test microsoft kontoga kasutaja all) - pane oma huvid sisse ja vaata sulle pakutavat infot ning allikaid, päris mõnus ülevaade päevauudistest tuleb nii...
Kui on veel küsimusi, viska letti, proovin aidata!
Loodan, et leiame lahendusi paljudele
viimati muutis R A T 27.01.2016 05:12:46, muudetud 1 kord |
|
| tagasi üles |
|
 |
rmc
Aeg Maha 2n

|
27.01.2016 04:09:15
|
|
|
R A T
1) homme
2) ei ole, ma tahaks, et seal mingit kasutut jama ei oleks (win7s on kasutu jama ühes-kahes folderis, kasulik 3's, 4's...
3) olen korduvalt öeld, et ei saanud win7s ka muuta järjekorda, milles pictures jnejne. on, ent see on jabur. põhjaliku isikupärastamise mittemõistmine on ka jabur.
4) never
5) ma olen kirjutanud siia pidevalt põhjendatud ja selgitatud juttu
6) windows.old on väike mure indeed, selle saab ära kustutada, ent see võiks käia automaatselt, või olla vähemalt valikuga... AGA, ma ei usu, et see install samaväärne puhta installiga on, selles point.
7) 1080p @ 125% ,kohati scaleb suureks, kohati tahaks üht osa suuremaks, teist väiksemaks jne. eks ta vaeslaps ole jah, seda tõdesingi, et endiselt vaeslaps. kui raske see olla saab?
8) undo-redo nupud ei tee back-forwardit.. seda mõtlesin see menüü seal üldse on nats ruumi raiskav, kõik võiks rohkem koos olla kuidagi
9) trayst lükkan mingi programmi ette ja tray jääb ka passima ette... ei kasuta auto-hide'i
10) Ma ei taha gruppe (hetkel vähemalt), 1 grupp ja tahaks kõik sinna panna, mingist piirist tekitab grupi, mis on lamp, tundus, et small ja med. ikoonid ei saand omavahel läbi vms., etnoh, imho võiks saada grupi pealkirja ära võtta lihtsa vaevaga ja need ei peaks ise tekkima jms. samuti võiks saada selectida "kasti vedades" palju ikoone ja neid liigutada.
11) Ja see on sinuarust MS poolt õige käik?
Lingi suhtes: kasutasin seda ise ka ja viitasin siin. Homme hakkan sellega peale ja loodan mittemidagi katki teha..
|
 |
R A T
HV veteran

|
27.01.2016 05:23:02
|
|
|
Tegin Hyper-Vs reinstalli testi - kas Windows Reset (all files) teeb masina puhtaks.
Netist lugedes jäi mulje, et tegu on puhtama formatiga, kui sa USB-i meedialt tavaliselt teed (enamus valivad kohe vana diski ja quick install ning märgitakse ketas puhtaks, ilma bitte üle kirjutamata).
Siin artikleid antud teemadel:
http://blogs.msdn.com/b/olivnie/archive/2013/04/05/recovery-and-troubleshooting.aspx
Ehk siis enne uuesti installi tehakse ka: format.exe c:\ /P:0
Naljakas on see, et techneti foorumis MS-i inimesed trollivad antud teemal: link
Tulemused:
Windows sai üpris pisike, 15 gigasest kettast pea 5 on vaba.
Kuid siiski, Windows.old on alles!
Sisse vaadates tundub, et tegemist võiks olla differentsiaalfailidega originaalinstallist. Kas asi on seotud bootimise ajal vajalikuks osutunud failidega või millegi muuga, ma hetkel öelda ei oska.
Neist saab küll lahti, kui palju on mõjutatud installitud masina image on raske öelda. Loogiliselt võttes peaks kõik muutused originaalist siis old kaustas olema, kuid kas reaalsus on selline, nõuab rohkem uurimist...
Lisaks jäävad masinasse ka installifailid, kuid need võivad ka tavainstalli puhul sinna jääda (praegu jääb katki mul siin testimine)
Hiljem üritan selgust saada, palju on failides erinvusi (vaadan vhde sisse ja teen comparisioni)
|
|
| tagasi üles |
|
 |
rmc
Aeg Maha 2n

|
27.01.2016 11:49:28
|
|
|
R A T, asi ei ole bittide ülekirjutamises, vaid selles, et osati jäävad vana installi puhul draiverid jms. alles (samas ei toimi nad päris nii nagu uuesti installides), kurat teab, mis risu siis veel kogemata alles jääb.. minujaoks on puhas install ikka puhas install..
arvan, et windows.old sisaldab draivereid jms., mis kopeeritakse... ent uuel buudil võiks ju kõik muu maha võtta jälle rõõmsalt?
|
 |
NATAS999
HV Guru
|
27.01.2016 12:34:17
|
|
|
rmc, no aga saab ju enne installi installitavale partitsioonile teha delete partition ja siis sinna tühja koha peale lasta tal installida. mina küll tegin nii ja mitte mingit .old ega .new folderit ei tekitand. pseudoprobleem täiesti.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
R A T
HV veteran

|
27.01.2016 12:37:34
|
|
|
R A T, asi ei ole bittide ülekirjutamises, vaid selles, et osati jäävad vana installi puhul draiverid jms. alles (samas ei toimi nad päris nii nagu uuesti installides), kurat teab, mis risu siis veel kogemata alles jääb.. minujaoks on puhas install ikka puhas install..
arvan, et windows.old sisaldab draivereid jms., mis kopeeritakse... ent uuel buudil võiks ju kõik muu maha võtta jälle rõõmsalt? |
Kopeeritakse vana windowsi risu, et juhul, kui vaja, saaksid oma vana risu peale tagasi minna - võid aga selle kustutada. Midagi sul reaalselt käima ei tõmmata.
Arvamise asemel tuleb katsetada, kui ma viitsin ühe puhta installi veel ära teha (ruumi oleks hea enne teha) siis mountin mõlemad vhd kettad ja panen compare total commanderiga - eks ole näha palju on erinevad 2 installi...
|
|
| tagasi üles |
|
 |
rmc
Aeg Maha 2n

|
27.01.2016 12:45:10
|
|
|
NATAS999, ma räägin windows10-sisesest võimalusest teha "format"... installimeediaga tehes teen alati "nullseisu" partitsioonidele ja installin värskelt, sellega pole probleeme...
R A T, tee compare jah.. ja ma arvan selle alusel, et driverid olid peale "formatit" peal, ent softipool osati ei toiminud neil nagu peab...
|
 |
firemark
HV Guru

|
27.01.2016 13:05:46
|
|
|
| Betamax kirjutas: |
| Etz kirjutas: |
Mnator, see, et jama taluda, ei tähenda, et hinnanguna-kriitikana seda välja öelda ei võiks... see, et jama taluma peab, ei tähenda, et peaks lõpetama asjade kordasaamise üritamise lõpetamist... see kõik tuleb ainult kasuks, et normaalsem oleks...
selline "leppimine",et desktopil on ja võibki kõik p#rses olla, on jabur.. |
Aga hakka Insideriks ja anna tagasisidet, HV foorumis halamine ei muuda neid asju paraku karvavôrdki...  |
Alati saab hakata kasutama Linuxit! |
alati saab hakata kasutama Apple Maci
|
|
| tagasi üles |
|
 |
NATAS999
HV Guru
|
27.01.2016 13:17:52
|
|
|
| rmc, mis windowsi sisene format? minu teada os seest ei saa samale partile formatit teha, kus ta ise peal istub.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
rmc
Aeg Maha 2n

|
27.01.2016 14:04:23
|
|
|
NATAS999, windows.microsoft.com/en-us/windows-10/windows-10-recovery-options ava alt "Reset your PC".
Päris format see ei ole ja selles ka asi on muarust.. võiks saada teha täiesti clean installi...
|
 |
Mnator
HV Guru
|
27.01.2016 14:44:19
|
|
|
| Puhta installi jaoks tuleb alglaadimine esmalt teha sellelt installmeedialt. Vastasel juhul on ikka tegemist ülekirjutamisega/parandamistega aga mitte puhta installiga.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
rmc
Aeg Maha 2n

|
27.01.2016 16:15:00
|
|
|
Mnator, sellest rääkisingi selle puhul algusest peale, et puhas windows ei ole päris puhas windows siiski kui OSi seest reset teha 10's
|
 |
Mnator
HV Guru
|
27.01.2016 16:28:54
|
|
|
See on aegade algusest peale nii olnud, et puhta installi jaoks vaja alglaadimist installmeedialt.
Ma ei saa aru miks sa tegeled ratta leiutamisega.........
|
|
| tagasi üles |
|
 |
R A T
HV veteran

|
27.01.2016 16:37:46
|
|
|
| Mnator kirjutas: |
See on aegade algusest peale nii olnud, et puhta installi jaoks vaja alglaadimist installmeedialt.
Ma ei saa aru miks sa tegeled ratta leiutamisega......... |
Ta räägibki seda, et ta ei usalda Windows10 sisseehitatud OS refreshi (mis teeb midagi taolist - kirjutab ketta lõppu uue partitsiooni meedia ja vana OS-i osalise backupi, teeb format c, kirjutab kõik nullidega üle, teeb uue partitsiooni, mountib ketta lõpust installimeedia, installib uue partitsiooni windows10ga puhtalt üle, võtab vana OS-i backupi ja kopib selle windows.old kausta, kustutab lõpupartitsiooni ja extendib põhipartitsiooni) ja eelistab teha traditsioonilisel meetodil reinstalli.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
NATAS999
HV Guru
|
27.01.2016 16:48:29
|
|
|
| kirjutab kõik nullidega üle |
unista edasi
|
|
| tagasi üles |
|
 |
Etz
HV Guru

|
27.01.2016 16:54:15
|
|
|
| tsitaat: |
When you reset your PC:
1. The PC boots into the Windows Recovery Environment (Windows RE).
2. Windows RE erases and formats the hard drive partitions on which Windows and personal data reside.
3. Windows RE installs a fresh copy of Windows.
4. The PC restarts into the newly installed copy of Windows.
When you refresh your PC, the same steps occur. However, before erasing your Windows partition, Windows RE scans the hard drive for your files, settings, and Modern apps. It places them aside, installs a fresh copy of Windows, and puts them back where they were found.
Both refresh and reset involve a fresh installation of Windows, which is why your desktop programs aren’t saved.
Note that it’s always a good idea to have backup copies of your files. If something goes wrong, you wouldn’t want to lose the only copy. |
Mida te vaidlete, lugege parem dokumentatsiooni: https://blogs.msdn.microsoft.com/b8/2012/01/04/refresh-and-reset-your-pc/
Aga nullidega seal küll midagi üle ei kirjutata, ehk siis "secure wipet" et tehta, see võtaks muidu suurte ketaste korral kümneid tunde aega.
SSD`de puhul pole väga pointi kah, Trim teeb anyway puhta vuugi...
Küll aga saab seda secure eraset eraldi valida, kui tahta masin käest anda või maha müüa.
_________________ ...life is random...so am I...
So, there is a fan. Time to grab your sh*t, gentlemen! |
|
| tagasi üles |
|
 |
Mnator
HV Guru
|
27.01.2016 16:58:57
|
|
|
Ta räägibki seda, et ta ei usalda Windows10 sisseehitatud OS refreshi (mis teeb midagi taolist - kirjutab ketta lõppu uue partitsiooni meedia ja vana OS-i osalise backupi, teeb format c, kirjutab kõik nullidega üle, teeb uue partitsiooni, mountib ketta lõpust installimeedia, installib uue partitsiooni windows10ga puhtalt üle, võtab vana OS-i backupi ja kopib selle windows.old kausta, kustutab lõpupartitsiooni ja extendib põhipartitsiooni) ja eelistab teha traditsioonilisel meetodil reinstalli. |
Seda ei usalda mina kah, sest eri allikaist olen lugenud erinevaid kirjeldusi selle kohta, üks variant, et tegemist pole siiski puhtalt üle installimisega vaid esmase installi mingi, juba kasutuses olevana ajahetke, klooniga pigem - s.t. midagi võib juba olla nässu keeratud või pahalane sissepäästetud internetist.
Samuti jääb ilmselt vanaks 100MB pardike, mis võib olla viga saanud. jne.jne.jne.
...
Küll aga saab seda secure eraset eraldi valida, kui tahta masin käest anda või maha müüa. |
Selleks see sobib!
|
|
| tagasi üles |
|
 |
K3891
HV veteran

|
28.01.2016 00:40:02
|
|
|
Et puhast installi saada oma masinale, siis olen litsentsi win7 peale lasknud, siis teinud uuenduse win10 peale ja siis selleka veel settingute alt ära resettinud.
_________________ lapsesuu: "kui sa surnud oled, siis ei saa sa ise sellest aru, ainult teistel on raske. samamoodi on siis, kui sa loll oled" |
|
| tagasi üles |
|
 |
R A T
HV veteran

|
28.01.2016 00:58:01
|
|
|
| tsitaat: |
When you reset your PC:
1. The PC boots into the Windows Recovery Environment (Windows RE).
2. Windows RE erases and formats the hard drive partitions on which Windows and personal data reside.
3. Windows RE installs a fresh copy of Windows.
4. The PC restarts into the newly installed copy of Windows.
When you refresh your PC, the same steps occur. However, before erasing your Windows partition, Windows RE scans the hard drive for your files, settings, and Modern apps. It places them aside, installs a fresh copy of Windows, and puts them back where they were found.
Both refresh and reset involve a fresh installation of Windows, which is why your desktop programs aren’t saved.
Note that it’s always a good idea to have backup copies of your files. If something goes wrong, you wouldn’t want to lose the only copy. |
Mida te vaidlete, lugege parem dokumentatsiooni: https://blogs.msdn.microsoft.com/b8/2012/01/04/refresh-and-reset-your-pc/
Aga nullidega seal küll midagi üle ei kirjutata, ehk siis "secure wipet" et tehta, see võtaks muidu suurte ketaste korral kümneid tunde aega.
SSD`de puhul pole väga pointi kah, Trim teeb anyway puhta vuugi...
Küll aga saab seda secure eraset eraldi valida, kui tahta masin käest anda või maha müüa. |
Ei vaidlegi, ma tegelikult mõned postitused tagasi kirjutasin ka oma allikatest:
Ning sellest, kuidas MS trollib neid, kes tahaksid täpsemalt sellest protsessist teada:
link
Jutt oli sellest, et kui teha "do not keep anything" ja formati tüüp on see, mis sobilik "arvuti äraandmiseks" (enda failidest puhas).
Kusjuures, enne reseti windowsi kausta tehtud failid ei olnud hiljem enam leitavad (kettalt taastamist ei proovinud)
Ja seda ma võin confirmida, et kui mul oli dynaamiline VHD 30gb siis reseti protsessi ajal ilmselgelt kirjutati see maksimaalseks suuruseks (kuna install ise tegelt võtab ca 10gb, siis oleks pidanud suurus 10gb peale jääma). Aega võtab ka pääris kaua võrreldes lihtsalt meedialt installiga (ehk siis mulle tõesti tundub vähemalt ühekordne ülekirjutamine toimuvat).
Ma pean oma testi otsast peale jälle tegema, sest mul hakkas juba uuendama VM (tuleb ilma netita teha).
Teen kaks installi, ühele reseti ja siis vhd mounti ja failipuule full compare, et näha, palju on ühes või teises rohkem/vähem/erinevaid faile.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
olafsand
HV Guru

|
28.01.2016 18:33:44
|
|
|
Insideritele on 14251 väljas. Tundub tõesti, et sel asstal on hoog üleval nagu lubati
|
|
| tagasi üles |
|
 |
Marie
HV Guru

|
28.01.2016 23:08:12
|
|
|
| K3891 kirjutas: |
| Et puhast installi saada oma masinale, siis olen litsentsi win7 peale lasknud, siis teinud uuenduse win10 peale ja siis selleka veel settingute alt ära resettinud. |
See pole puha install, puhta W10 paigaldamiseks tuleb siiski W10 installikalt tööle lasta, on see siis DVD või USB peal, ja install ei tohi alata eelmise Windows versiooni keskonnast vaid otse arvuti tööle pannes, samuti tuleb installi ajal kõik eelnevad partitsioonid kõvakettalt kustutada.
_________________ CPU Power (Watt) Protsessorite voolutarve Pentium D 805 (4.1GHz) Full Load 474W  |
|
| tagasi üles |
|
 |
WäntWõll
make.believe

|
29.01.2016 14:14:28
|
|
|
| olafsand kirjutas: |
Insideritele on 14251 väljas. Tundub tõesti, et sel asstal on hoog üleval nagu lubati  |
Mingit release notes või whitelisti ei ole muudatuste kohta ?
|
|
| tagasi üles |
|
 |
Etz
HV Guru

|
|
| tagasi üles |
|
 |
WäntWõll
make.believe

|
|
| tagasi üles |
|
 |
rmc
Aeg Maha 2n

|
|
| tagasi üles |
|
 |
Tomorrow
HV Guru

|
|
| tagasi üles |
|
 |
Etz
HV Guru

|
30.01.2016 19:30:01
|
|
|
Selle faili võib ju tuimalt ära kustutada käsitsi...
Või CCLeaneri Include listi panna.
_________________ ...life is random...so am I...
So, there is a fan. Time to grab your sh*t, gentlemen! |
|
| tagasi üles |
|
 |
Tomorrow
HV Guru

|
|
| tagasi üles |
|
 |
ab79
HV kasutaja
|
30.01.2016 20:05:40
|
|
|
Jutt on edgest, seega paanikaks pole põhjust. Edge asemel tuleb kasutada FF-i või muud meelepärast.
Kui teistpidi võtta, siis probleem võiks olla suurem, kui Private Browsinguga oleks sama teema, mis MS feedback'ga, et insiderid ei saa seda välja lülitada ja samas väljavõte liigub mööda netti kusagile servusse. Aga see läheb juba vandenõuteoreetikutele järamiseks
|
|
| tagasi üles |
|
 |
libe
kvaliteetne mees

|
30.01.2016 20:39:16
|
|
|
Ta räägibki seda, et ta ei usalda Windows10 sisseehitatud OS refreshi (mis teeb midagi taolist - kirjutab ketta lõppu uue partitsiooni meedia ja vana OS-i osalise backupi, teeb format c, kirjutab kõik nullidega üle, teeb uue partitsiooni, mountib ketta lõpust installimeedia, installib uue partitsiooni windows10ga puhtalt üle, võtab vana OS-i backupi ja kopib selle windows.old kausta, kustutab lõpupartitsiooni ja extendib põhipartitsiooni) ja eelistab teha traditsioonilisel meetodil reinstalli. |
Seda ei usalda mina kah, sest eri allikaist olen lugenud erinevaid kirjeldusi selle kohta, üks variant, et tegemist pole siiski puhtalt üle installimisega vaid esmase installi mingi, juba kasutuses olevana ajahetke, klooniga pigem - s.t. midagi võib juba olla nässu keeratud või pahalane sissepäästetud internetist.
Samuti jääb ilmselt vanaks 100MB pardike, mis võib olla viga saanud. jne.jne.jne. |
sedasi sa ikka puhast installi ei saa - absoluutselt puhta installi jaoks on vaja SSD'd ja uut windowsi litsentsi
isegi, kui ketas nullidega täita, siis sama litsentsiga windowsi installides jäävad pahalased ruuterisse ootama ning kontrollivad litsentsi. kui sama litsents, siis laeb vanad "windowsi küpsised" tagasi kettale
_________________ ☠ |
|
| tagasi üles |
|
 |
Marie
HV Guru

|
30.01.2016 21:33:41
|
|
|
| libe kirjutas: |
... sama litsentsiga windowsi installides jäävad pahalased ruuterisse ootama ning kontrollivad litsentsi. kui sama litsents, siis laeb vanad "windowsi küpsised" tagasi kettale  |
Lootsin, et mõtled midagi asjalikumat välja, sul ikka käivad luulud täiega üle pea, kui oma jutu oleksid sidunud Microsoft`i kontoga siis võiks isegi usutav olla.
_________________ CPU Power (Watt) Protsessorite voolutarve Pentium D 805 (4.1GHz) Full Load 474W  |
|
| tagasi üles |
|
 |
seeru
HV veteran
|
30.01.2016 22:45:35
|
|
|
| arvan, et windows.old sisaldab draivereid jms., mis kopeeritakse... ent uuel buudil võiks ju kõik muu maha võtta jälle rõõmsalt? |
Täpselt nii see ongi. Lisaks võetakse windows.old kaustast ka muid parameetreid, nt. mitmesuguste litsentside info.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
rmc
Aeg Maha 2n

|
31.01.2016 01:49:14
|
|
|
Mulle tundub igatahes, et panen sellele Win10 arvutile Win7... näiteks Firefox crashib koguaeg, nüüd compatibility mode'is (Win7) ei crashi enam
Lisaks kõik see ebameeldiv risu + privaatsusprobleemid ja whatnot... peaks enne formatit ainult mängima ja performance'it ka võrdlema Win10 vs. Win7
|
 |
Tomorrow
HV Guru

|
31.01.2016 02:45:01
|
|
|
rmc, Mängimiseks sobib (DX12 ja whatnot). Ise testisin, siis avg fps oli 72 vs 55 Win7 peal (F1 2015 benchmark). Vähemalt mängimisel ei pea UI ja kasutusloogika peale mõtlema. Küll aga võib MP mängude puhul probleemiks olla see, kui MS üritab taustal andmeid saata samal ajal. Loodetavasti saadetakse datat ikka siis kui arvuti on idle aga teades MS kohatist loogika puudumist ei imestaks millegi üle.
Endal on asi pandud hetkel paika nii:
Win10 Enterprise ainult mängimise jaoks (lol - seal saab vähemalt telemeetria maha keerata) ja Win7 kõige muu jaoks.
Eks ta tüütu ole restart teha enne ja pärast mängimist aga no iga päev kah ei mängi - peamiselt ikka nädalavahetusel kui rohkem aega on.
Pluss on siis see, et ma ei pea igapäevaselt (ja üldse) tegelema Win10 lolli UI ja kasutusloogikaga aga kui tahan mängida, siis saan veidi parema jõudluse ikkagi Win10 all.
_________________ Win11 25H2 upgrade skriptid neile kelle masin ise ei taha 23H2 või 24H2 pealt ennast uuendada: https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?p=11720738#11720738
Youtube lisa vene jama eemaldamiseks: https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?p=11745846#11745846 |
|
| tagasi üles |
|
 |
libe
kvaliteetne mees

|
31.01.2016 04:10:42
|
|
|
on ikka mured
_________________ ☠ |
|
| tagasi üles |
|
 |
xtriz
Kreisi kasutaja

|
31.01.2016 15:19:13
|
|
|
| Ega keegi tea mingit efektiivset meetodit, kuidas osasid uuendusi välja lülitada? Tõmbasin selle wushowhide programmi, panin "hide" ühele driverile, aga update nimekirjas ikka pakub seda. Too rakendus mõnikord töötab, mõnikord mitte. Tahaks midagi paremat.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
rmc
Aeg Maha 2n

|
31.01.2016 16:38:00
|
|
|
libe, see, et asjad ei toimi nagu peaks (ja win7 peal toimivad) ei ole probleem? See OS on beta, mitte release..
PS. Läppar ei lähe Sleepi ja ei shuti downi ka korralikult.. ka WIN10 teema..
|
 |
sulomile
HV kasutaja

|
31.01.2016 17:58:04
|
|
|
libe, see, et asjad ei toimi nagu peaks (ja win7 peal toimivad) ei ole probleem? See OS on beta, mitte release..
PS. Läppar ei lähe Sleepi ja ei shuti downi ka korralikult.. ka WIN10 teema..  |
Ei toimi ainult suurtel "twiikijatel", mida rohkem aga kinni keerad, seda rohkem sa vigu näed. "Asjad ei toimi nagu peaks" on ainult sinu isiklik arvamus, W7 -st saad omale sobiva nuditud versiooni tekitada ju, tee ja naudi seda nagu peab. Oma oskamatust w10 süüks ajada on ikka liiast, miljonid kasutavad ja oleks viga süsteemne, siis oleks kisa taevani. Aastaid vana D6400 (ametlikult Delli poolt toetamata) toimib tõrgeteta pool aastat ja pole ka esimest aastat arvuti taga. Mul pole midagi sõnavabaduse vastu, aga see pikk nädalatepikkune hala hakkab ära tüütama, sinu arvamus on nüüd teada, tagasi W7 peale ja selle jaoks on oma teema siin.
_________________ Oleks mina näinud, kuis sind tehti, oleks öelnud: ärge tehke. |
|
| tagasi üles |
|
 |
rmc
Aeg Maha 2n

|
31.01.2016 19:57:08
|
|
|
sulomile, Ma ei ole praeguse installi puhul midagi "jõuga" kinni pannud, st. mingi jutt, et ma selle tõttu vigu näen, on alusetu
Milline osa mu argumenteeritud jutust mu oskamatuse osaks kirjutada saab?
|
 |
libe
kvaliteetne mees

|
31.01.2016 22:24:23
|
|
|
sulomile, Ma ei ole praeguse installi puhul midagi "jõuga" kinni pannud, st. mingi jutt, et ma selle tõttu vigu näen, on alusetu
Milline osa mu argumenteeritud jutust mu oskamatuse osaks kirjutada saab? |
jahusid siin oma võitlusest onedrivega jne
mitu installi sul on
ma lasin omale win10 peale ja toimib - probleeme ei ole, jõudlus on hea ja erinevust varasema windowsiga suurt ei märka
sa siin aga jahud mingist beetast, milles see beeta väljendub?
_________________ ☠ |
|
| tagasi üles |
|
 |
NATAS999
HV Guru
|
31.01.2016 22:55:52
|
|
|
mitu installi sul on
ma lasin omale win10 peale ja toimib - probleeme ei ole, jõudlus on hea ja erinevust varasema windowsiga suurt ei märka
sa siin aga jahud mingist beetast, milles see beeta väljendub? |
võin sama kinnitada. ainuke asi, mis jupsib, on d3doverride, mis ei taha system traysse ilmuda eriti.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
sulomile
HV kasutaja

|
01.02.2016 00:12:52
|
|
|
| NATAS999 kirjutas: |
mitu installi sul on
võin sama kinnitada. ainuke asi, mis jupsib, on d3doverride, mis ei taha system traysse ilmuda eriti. |
Ei ole mõtet hagu alla visata ja seda diskussiooni jätkata, elu on näidanud, et ega see inimese arvamust ei muuda. Äkki teeb oma teema " Windows 10 Tweaking arutelu" nagu Tomorrow tegi 7 kohta ja asi rahul.
_________________ Oleks mina näinud, kuis sind tehti, oleks öelnud: ärge tehke. |
|
| tagasi üles |
|
 |
kusjev
HV vaatleja

|
01.02.2016 00:15:20
|
|
|
Pole ka tutvusringis kedagi, kellel probleeme oleks W10'ga. Klokkige ja näppige vähem. Ja btw, google ja feissar teavad meist rohkem kui arvata oskaksime, ja pabistate mis inffi saab MS.
Kas südametunnistus pole puhas?
|
|
| tagasi üles |
|
 |
Gap
HV Guru

|
01.02.2016 00:59:13
|
|
|
mitu installi sul on
õige jutt libe on ikka probleeme mõnel
|
|
| tagasi üles |
|
 |
Tomorrow
HV Guru

|
01.02.2016 01:01:41
|
|
|
Ehk siis viimastest postidest jääb mulje justkui Win10 kõlbab ainult siis, kui midagi ei näpi ja ühtegi seadet ei muuda?
Kehv OS siis kui katki läheb juba sisseehitatud seadete muutmise peale. Ilmselgelt eelmise aasta suve väljalase oli liiga toores. Võibolla alles Redstone stabiilsusuuendustega saab asja selliseks, et julgeks igapäevaselt kasutada ilma igasuguste väikeste kummaliste anomaaliateta.
Vaadates kuidas MS koperdab oma mobiilsete seadmete osaga, siis palju lootust sellele küll ei paneks.
Kokkuvõttes...they don't build em' like they used to
EDIT: Ja klassikaline argument, et kui sulle ei meeldi keylogger siis oled järelikult perv kellel on midagi varjata
_________________ Win11 25H2 upgrade skriptid neile kelle masin ise ei taha 23H2 või 24H2 pealt ennast uuendada: https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?p=11720738#11720738
Youtube lisa vene jama eemaldamiseks: https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?p=11745846#11745846 |
|
| tagasi üles |
|
 |
NATAS999
HV Guru
|
01.02.2016 01:11:01
|
|
|
Tomorrow, torkisin omale parajaks asjad ja kõik töötab siiani nii nagu peab.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
rmc
Aeg Maha 2n

|
01.02.2016 05:55:09
|
|
|
libe, sa lugeda oskad? ma olen kõik siia teemasse selgelt kirja pannud... tegin formati ja nüüd on teine install asjast, pole "vägisi maha suruma hakanud asju".. viitsid ära roni täis peaga foorumisse sonima?
See jutt, et näppige ja klokkige vähem (see arvuti on default seades laptop, erilised ajugeeniused olete tihendi hädade ette kujutamises...)
Aganoh, ma pikemalt ei viitsi selliste circlejerkeritega jaurata ka.. te jutul puudub sisu.
Tomorrow, vaimupimedus ei hüüa tulles, tundub, et siin on tüüpidel MSi käsi sügavalt sees ;D
Kordaks selguse huvides siis üle: kui on küsimusi, LUGEGE MU POSTITUSI. seal on kõik kirjas. ja kui kirjutada tahate, siis kirjutage sisulisi postitusi, mitte ärge sonige niisama. Kordan endiselt: ma TAHAN Windows 7 pealt edasi liikuda... aga hetkel veel ei ole 10 küps, ei tea, kas saabki.
|
 |
|
| lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa ei või manuseid alla laadida selles foorumis
|
|
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
|