Misasja sa jälle jahud? See on ikka päris huvitav kuidas sa oma kirjutistega iga hinna eest kaitsta üritad kuigi sa ei öelnud põhimõtteliselt mitte midagi. Ja ei ole põhjust ühtegi teist operaatorit siia mängu tuua - kõik kasutasid kunagi seda mõistet ühtemoodi kuid sel ajal määratleti see maht ka ära.
Ma ei väitnudki, et kellelgil klientidega probleeme on või klientidel kellegagi probleeme (kuigi väita et seda ei ole on naiivne - igal sellise mastaabiga ettevõttel tuleb ühtteist ette).
Mina rääkisin sellest, et kui on kirjutatud, et maht on piiramatu aga samas on kirjutatud ka, et on olemas mõistliku kasutamise piir, siis on see kliendi eksitamine. Mis mikrouunist sa jahud? Kui ma hakkan seda paketti kasutama ja kasutan mõnuga ja järsku keegi ütleb, et ou, sa kasutad liiga palju, siis järelikult ei ole see piiramatu. Või teistpidi - kui väidetakse et mõistliku kasutamise piir siis tuleks määratleda et mis see piir on, sest muidu on see punkt vägagi vaieldav.
Kui see rida lepingus annab võimaluse korral piirangu lisada, siis on tegu samuti veidi eksitamisega. Mis sa arvad kui õnnelikud on inimesed kes võtavad endaarust piiramatu lahenduse ja siis järsku öeldakse, et kaput?
EDIT: ja kui asja nimi on "Koduinternet 4G" on tegu mobiilse internetiga. See levib ju läbi õhu. Ära hakka siin dikteerima.
EDIT2: oih ma ei näinud, et selle paketi jaoks lausa eraldi teema on. andeksi. _________________ Wreckfest 2 server: 136.243.70.252:30102 | parool: isamaa (kui on enabled)
Kui kiiresti on selle kiirusega võimalik 24/7 kalendrikuuga see 2TB täis saada? Kas see sisaldab üksnes veebiliiklust või sh digi tv jne - olulised vahed võivad sisse tulla.
Kui kiiresti on selle kiirusega võimalik 24/7 kalendrikuuga see 2TB täis saada? Kas see sisaldab üksnes veebiliiklust või sh digi tv jne - olulised vahed võivad sisse tulla.
Frontline teadis rääkida, et TV pidi väljaspool arvestust olema. Mõni backoffice inimene võib kinnitada või ümberlükata.
jannp, 20Mbit = ~2-2.25MB/s ehk 170-190GB ööpäevas. Ehk 10 ööpäevaga tõmbad mahu täis. Samas 8h päevas netti kasutades jagub täismahtu kenasti 30p jagu. _________________ Experience is what you get when you don't get what you want.
PCman, mingi päev just vaatasin sonera.fi pakette, ka seal kuulub sarnane roamingupakett samasse hinnaklassi, õigemini eurod siia sinna.
Soneral on ainus piirang välimaal neti kasutamisega, kõneminutid ja sõnumid on sama mahuga kui koduriigis, soomes.
Mina maksan 24.90€ ja mul on 1200 kõneminutit (välismaal sama), 1200 sõnumit (välismaal sama) ja piiramatu mahuga internet 150Mbit kiirusega (välismaal 15GB).
Telia.ee lehelt ma ei leidnud ühtegi sarnast paketti
Frontline teadis rääkida, et TV pidi väljaspool arvestust olema. Mõni backoffice inimene võib kinnitada või ümberlükata.
TV on mahu arvestuse sees, bitid ja baidid loetakse mastis nii sisse kui ka välja liikudes kokku.
Hetkel iseteeninduses olev 2Tb on piirang, mille täitumisel repressioone koheselt ei tule. Soovitatav oleks mõistlik mitte kogu internetti alla laadida. Muidu tuleb 64 Kbit/s peale throttleda. _________________ Ma trollin 50% oma postitustest.
TV on mahu arvestuse sees, bitid ja baidid loetakse mastis nii sisse kui ka välja liikudes kokku.
Hetkel iseteeninduses olev 2Tb on piirang, mille täitumisel repressioone koheselt ei tule. Soovitatav oleks mõistlik mitte kogu internetti alla laadida. Muidu tuleb 64 Kbit/s peale throttleda.
No tüüpiline eestlane ju taob vastu rinda ja ütleb, et "ma ju maksan teenuse eest" ning tirib kõik umbe
Hetkel mul 2a leping internet arvutis. Vahepeal sai võetud suurema mahuga pakett, kuid kas nüüd enne 2a täitumist väiksema peale ei saagi tagasi minna? Vähemalt iseteeninduses seda ei lase, pakub aga veel suuremat paketti.
Hetkel iseteeninduses olev 2Tb on piirang, mille täitumisel repressioone koheselt ei tule. Soovitatav oleks mõistlik mitte kogu internetti alla laadida. Muidu tuleb 64 Kbit/s peale throttleda.
No tüüpiline eestlane ju taob vastu rinda ja ütleb, et "ma ju maksan teenuse eest" ning tirib kõik umbe
Tüüpiline eestlane nutab foorumis, et teine tüüpiline eestlane tahab toru umbe tirida. Kahju on kui keegi sitta sikutab?
Super AMOLED, ja arvad et sinu ulgumine aitab halvale teele pöördunud kasutajatad tagasi mõistliku kasutamise juurde? 14a HV kasutaja ja sama sinisilmne nagu eilesündinud.
Teises teemas nutad, et miks on vaja igapäev käia telia kodulehel. Miks sul on vaja käia igapäev foorumis telia teemasid lugemas? Arve tuleb sul netipanka. Milles probleem?
See EMT 2TB püsiühendus 21€ eest on täitsa mõistlik. Kurat on ikka hala ja vingumist siin mõnel, koguaeg ühed ja samad kasutajad kiunuvad. Igas pisiasjast kedratakse negatiivseid probleeme, et anna abi.
Ei taha pärast mütsi süüa, aga süsteemis lihtsalt peab mingi numbri kirja panema. Olen aru saanud, et reaalselt ühendust ei blokeerita.
EMTd enam kooma lasta ei saa aga Telial on ka see eelis, et kui on tarbijaid siis on võimalik ka võrku laiendada. Kasvõi kolm sagedust tugijaama võiks alati probleemseid kohti leevendada.
pois11, tüüpilisi vinguviiuleid leidub igal pool, lihtsam on seda ignoreerida.
PCman, mingi päev just vaatasin sonera.fi pakette, ka seal kuulub sarnane roamingupakett samasse hinnaklassi, õigemini eurod siia sinna.
Soneral on ainus piirang välimaal neti kasutamisega, kõneminutid ja sõnumid on sama mahuga kui koduriigis, soomes.
Mina maksan 24.90€ ja mul on 1200 kõneminutit (välismaal sama), 1200 sõnumit (välismaal sama) ja piiramatu mahuga internet 150Mbit kiirusega (välismaal 15GB).
Telia.ee lehelt ma ei leidnud ühtegi sarnast paketti
Eesti oma võiks anda rohkem kõneminuteid Soome, kui 100min ja andmemahtu samuti ( 3GB- 9,99€) võiks rohkem olla selle raha eest 16,98€ paketis. Siis võiks isegi kaaluda oper. vahetamist.Praegune Elisa on piisavalt hea neti mahu poolest.
Aga Soome pakkumised on alati paremad, isegi telefonid on vahel odavamad kui siinses poes.
Teadmiseks et 4g piiranatu kasutajatele pole ka tasuta Spotify ette nähtud nagu teistele mobiilneti kasutajatele
Ega ka Postimehe tasuliste artiklite vaba ligipääs, nagu ma ebameeldiva üllatusena avastasin.
2TB on selline maht, mida ilmselt 99% teenuse kasutajatest ilmselt kunagi ühes kuus ära ei tarbi ja see 1% vast ei ole probleem, kuna kiirusepiirang on ju peal. Hoopis teine asi on kasutajate koguarv, mis nüüd ilmselt hüppeliselt kasvab. 21 euri muidu selle paketi eest on meie turgu arvestades igati okei diil, kui pakutud kiirust ka tagada suudetakse.
TELIASONERA JA ERICSSON HAKKAVAD 5G VÕRKU ARENDAMA
Ericsson ja TeliaSonera sõlmisid strateegilise partnerlusleppe 5G võrgu väljaarendamiseks, kava kohaselt saavad kliendid Stockholmis ja Tallinnas 5G teenused kasutusele võtta aastal 2018.
Koostöö võimaldab kasutusele võtta mõlema ettevõtte tugevused innovatsiooni ja tehnoloogia vallas ning aitab mõista seda, kuidas IKT, digitaliseerimine ja ühendumine mõjutavad tarbijaid, ettevõtteid ja ühiskonda.
Teadmiseks et 4g piiranatu kasutajatele pole ka tasuta Spotify ette nähtud nagu teistele mobiilneti kasutajatele
Ega ka Postimehe tasuliste artiklite vaba ligipääs, nagu ma ebameeldiva üllatusena avastasin.
2TB on selline maht, mida ilmselt 99% teenuse kasutajatest ilmselt kunagi ühes kuus ära ei tarbi ja see 1% vast ei ole probleem, kuna kiirusepiirang on ju peal. Hoopis teine asi on kasutajate koguarv, mis nüüd ilmselt hüppeliselt kasvab. 21 euri muidu selle paketi eest on meie turgu arvestades igati okei diil, kui pakutud kiirust ka tagada suudetakse.
Pole mõtet miksida segamini kahte teemat Telia mobiilne internet mis on nutiseadmete, pulkade ja kaasaskantava teenuse teema.
Telia Koduinternet 4G jääb sellesse teemasse:
https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?t=665358&highlight=
miks, sest see on fikseeritud ühele kodusele aadressile ning sisaldab endas piisavalt palju erisusi seoses mobiilse internetiga ja muidu räägime samadest asjadest kahes teemas.
No siis võiks see teema olla ka õiges alafoorumis, ei? Uudiste lahter ei ole ju koht, kust inimene oma spetsiifilistele muredele/küsimustele vastust otsib.
Ma olen veidi segaduses - on järgmised teemad: Telia Mobiilne Internet, Telia Koduinternet ja Telia TV. Kuhu kadus või mis nimi on endisel EMT teemal, kus saab küsimusi esitada ka muude mobiilside probleemide kohta, mitte ainult mobiilse interneti kohta?
Ma olen veidi segaduses - on järgmised teemad: Telia Mobiilne Internet, Telia Koduinternet ja Telia TV. Kuhu kadus või mis nimi on endisel EMT teemal, kus saab küsimusi esitada ka muude mobiilside probleemide kohta, mitte ainult mobiilse interneti kohta?
Emt ja elion on arhiivis alles. Uus on Telia Eesti.
Pole mõtet miksida segamini kahte teemat Telia mobiilne internet mis on nutiseadmete, pulkade ja kaasaskantava teenuse teema.
Telia Koduinternet 4G jääb sellesse teemasse:
https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?t=665358&highlight=
miks, sest see on fikseeritud ühele kodusele aadressile ning sisaldab endas piisavalt palju erisusi seoses mobiilse internetiga ja muidu räägime samadest asjadest kahes teemas.
Mul on praegu B593 ja mobiilne internet, paikselt kasutuses.
Sellega võin ikka siin teemas plõksida? _________________ Hapud viinamarjad
Muidugi... Tegelikult käib ka too 4G siia kuna mõjutab otseselt tiheasutuses sinu saadavat kiirust st. kohas kus sul see 4G on ainuke variant, aga elion pole viitsinud kaablit vedada.
See on jura, kui keegi väidab, et link lõpmatu. No ei ole
Kodus mul 50/20 ka 1 pulgaga (selgelt parem kui püsikas siia pakub ). Annelinnas alates 2-3st päeval 10-15...hommikul näen 35+ ja seal fiiber peaaegu kõigil.
Mkei, ilmselt tuleks siis see Koduinternet 4G uudisteema unustada edasi minna siin teemaga Telia 4G Internet. See tähendaks konkreetselt, iga kasutaja kes midagi kirjutab, peaks mainima ära teenuse nime.
Mkei, ilmselt tuleks siis see Koduinternet 4G uudisteema unustada edasi minna siin teemaga Telia 4G Internet. See tähendaks konkreetselt, iga kasutaja kes midagi kirjutab, peaks mainima ära teenuse nime.
Pigem nii. Alles olid jutud, et see lõpppunkti maht pole ka ju tasuta ja keegi ei keri sinna läbilaset niipalju, et kõik saaksid 50+ kiirust nautida. Minu arvamusel pigem proovitakse hoida 10-15 kanti ja alles siis lisada.
Mul jäi maale lõpuks Elisa 4G+Telia 2G/3,5G (lihtsalt backup, sest EDGE on alati olemas...aga 3G ja 4G pullikaka). Lisaks vanad 3G lepingud ikka väga soodsad vs hetkel 4G.
See oleks õige. Niikuinii mainitakse ära oma pakett/ühendus ja nas kaabel või mitte. Internet on internet ja tulevikus pole nagunii vahet kustkaudu see sul tuleb... _________________ Wreckfest 2 server: 136.243.70.252:30102 | parool: isamaa (kui on enabled)
RustyZ, justnimelt. Telia uus suund ongi pakkuda toimivat (sisu)teenust ja sellisel juhul pole vahet millist kandjat pidi see sinuni jõuab. Peaasi, et töötab korralikult. _________________ - censored -
RustyZ, justnimelt. Telia uus suund ongi pakkuda toimivat (sisu)teenust ja sellisel juhul pole vahet millist kandjat pidi see sinuni jõuab. Peaasi, et töötab korralikult.
Et toimivat teenust tahetakse alles nüüd pakkuda, et see uus suund on? _________________ Wreckfest 2 server: 136.243.70.252:30102 | parool: isamaa (kui on enabled)
RustyZ, pigem, et nüüd suudetakse seda garanteerida ka üle 4G. Rõhk ei ole enam sidekanalil, vaid teenusel, mis seda pidi kliendini tuuakse. Ebnamus kasutajaid ei huvita tehnilised detailid vaid nad soovivad tarbida lubatud teenuseid. _________________ - censored -
RustyZ, pigem, et nüüd suudetakse seda garanteerida ka üle 4G. Rõhk ei ole enam sidekanalil, vaid teenusel, mis seda pidi kliendini tuuakse. Ebnamus kasutajaid ei huvita tehnilised detailid vaid nad soovivad tarbida lubatud teenuseid.
No tore et ka Telia sellest lõpuks aru sai, et enamus klientuuri tehnilised detailid ei huvita... Vaatame kas seda varsti reaalselt ka näha on... _________________ Wreckfest 2 server: 136.243.70.252:30102 | parool: isamaa (kui on enabled)
Oleme optimistid, aga pigem ootaks 5G tulekut, siis ehk maal ka võimalik 4K striimi kasutada.
Ehitusspetsialistina võiksid seda väikest asja teada, et seda salapärast 5G-d ehitatakse oma 15 aastat.
Sinnamaani käib sulle küll 1-2Gbit/s kiirusega 4.5G.
1. 5G planeeritud ehitus, pärineb siis Ametlikust, kõige värskemast Euroopa-5G-visioonist: 5G phase 1 — technically introduced 2018/20 using spectrum allocated in WRC 2015 below 6GHz. This is what is referred in this document as “5G”.
5G phase 2 --- technically introduced 2025 and maybe lasting to 2030 adding spectrum allocated in WRC 2019 above 6GHz.
Post 5G phase 2 — after 2030 with what might be lead to 6G.
Johhaidii... telia iseteenindus imeb ikka korralikult
Üritan seal aru saada, kui palju mobiilse elu pakett maksma läheks, kui lisada sinna lisaks enda praegusele numbrile veel kolm numbrit ja lisaks veel üks uus ainult netti kasutav seade.
Praeguse numbri saab lisada. Saab valida uue 24 GB paketi. Näitab hinda.
Siis on seal nupp "Lisan gruppi uue seadme või kasutaja". Tunduks nagu loogiline, et selle alt lisan teised numbrid ja kalkuleeritakse kenasti koguhind kõikide lisatud numbrite peale jne.
Aga ta rsk hüppab sellel nupul vajutamise peale kuhugi personaalse pakkumise avalahele ja pakub seal 1.5 GB kuus internetti. WTF nagu. Ja siis kui uus number sisestada, hakkab lihtsalt ainult selle uue kohta näitama.
Kuna hinnakirjas on ka suht segane sõnastust, siis minu küsimus:
kas ja kui palju jagatud interneti korral lisandub iga numbri kohta lisatasu? Või enam ei lisandu? Hinnakirjas rääkis ainult 1.49 €/kuu, mis "rakendub iga Mobiilse elu paketti lisatud seadme eest, mis kasutab ainult internetti." Kas nii ongi nüüd? Vanasti küsiti IMO iga seadme eest mingi raha.
Ühesõnaga tahaks lihtsalt teada kui palju on kuutasu 4 telefoni + 1 tahvel, kui kasutada Mobiilise elu 24 GB paketti (21.98 €/kuu) ja Eesti võrkudes 100 min + 100 SMSi (3.98 €/kuu). Ei ole ju palju palutud _________________ verba volant, scripta manent Hoiatus! Olen sinu postituses olevate lolluste ja nõmeduste vastu allergiline. Lolluste ilmnemisel võib kaasneda raskekujuline sarkastiline reaktsioon.
Sinnamaani käib sulle küll 1-2Gbit/s kiirusega 4.5G.
näita mulle kus sa saad seda kiirust? võta ette mistahes mobiilse neti isp - de leheküljed. tele2 = 2Gb mahtu ja kiirused on paarkümmend alla, seda parimates tingimustes. st üheks päevaks seda netti oligi. _________________ Ära suurenda telia kasumit - lõpeta leping! 20/4 pole eriline max kiirus. 1992 kaaperdas telia neti
namstoop, helista neile, las saadavad pakkumise mailile.
Ma olen paar korda seda kalkulaatorit kasutanud, aga hind tuleb alati kahtlaselt kirves _________________ This message was sent from space using stargate
Inimene on troopiline AHV Aga kes on naine? Valge on ka inimene !
"Vaese inimese juttu räägid. Kui tundub kallis, siis on see kellelegi teisele mõeldud"
namstoop, helista neile, las saadavad pakkumise mailile.
Ma olen paar korda seda kalkulaatorit kasutanud, aga hind tuleb alati kahtlaselt kirves
krt kuidas sa seda tegid. Tahan ka
Vähemalt sain tänu pildile nüüd niipalju targemaks, et kõnepaketid arvestatakse igale seadmele eraldi. Ma mõtlesin, et see on ka ühine. Jällegi - kas vanasti mingil hetkel ei olnud?
Eks ma mingil hetkel helistan jah lasen pakkumise teha. Aga tahtsin lihtsalt teada saada, kas on üldse pointi hakata sebima.
Üldiselt väga vist ei ole mõtet, hinnavõit tuleks mingi 3€. Mul 10GB pakett hetkel, ülejäänud 3 numbrit sai vahepeal Diili alla viidud, oli kaks aastat soodukat. Nüüd on 3x7.96€ (igal numbril 5GB netti) pluss minu 16,96€. _________________ verba volant, scripta manent Hoiatus! Olen sinu postituses olevate lolluste ja nõmeduste vastu allergiline. Lolluste ilmnemisel võib kaasneda raskekujuline sarkastiline reaktsioon.
viimati muutis namstoop 25.01.2016 13:59:34, muudetud 1 kord
Vot seda ühist kõnepaketti ei ole jah. Kui netti jagan, siis miks ei võiks kõnesi jagada _________________ This message was sent from space using stargate
Inimene on troopiline AHV Aga kes on naine? Valge on ka inimene !
"Vaese inimese juttu räägid. Kui tundub kallis, siis on see kellelegi teisele mõeldud"
Vot seda ühist kõnepaketti ei ole jah. Kui netti jagan, siis miks ei võiks kõnesi jagada
Justnimelt. Ma selle 4 numbri peale saaks sisuliselt selle 100 minutiga vist hakkama. Mõnel üksikul kuul on rohkem olnud, kui koondarveid vaadata. Siis tasuks minutipõhiselt maksa ja oleks kokkuvõttes elu nagu lill.
Aga noh eks mobiilioperaator peab oma kasumi ju kusagilt välja võtma _________________ verba volant, scripta manent Hoiatus! Olen sinu postituses olevate lolluste ja nõmeduste vastu allergiline. Lolluste ilmnemisel võib kaasneda raskekujuline sarkastiline reaktsioon.
See on tegelikult tobe, et ükski operaator ei taha pakkuda kõnesid minutipõhiselt ja mõistliku hinnaga netti mahupõhiselt. Umbes sama kui läheks poodi ja tahaks ühe õlle osta, kuid selle peale vastatakse, et pole ette nähtud ja pakutakse mingit õllepaketti, mis annab õiguse kuu aja jooksul kuni n õlut "tasuta" saada. Aimata muidugi võib, et põhjus on selles et nende pakettidega aetakse asi segaseks ja muudetakse hindade võrdlemine keerulisemaks, samas ise eelistaks maksta reaalselt tarbitud teenuste eest mitte hakata prognoosima, palju mul umbes võiks seda vaja minna. Kui enda kasutust vaatan, siis tegelikult kõigub nii kõnede kui mobiilse neti maht kuude lõikes päris palju.
Niipalju kui mina aru sain siis tänane Telia tegi kunagi selle mobiilse elu just kliendile vastu tulles, et ühte netipaketti saad kasutada kuni X (vist 7) seadmes ühe hinnaga, pane autosse, tahvlisse ruuterisse või telefonidesse, jagad ühte mahtu.
Kõneside osa on jäänud nii nagu ta on sest kui seda ka ühiselt jagada saaks peaks klient ise rangemalt jagama need minutid seadmete peale laiali ning siis muutuks ilmselt ka selle jagatava kõnepaketi hind pisut krõbedamaks.
Küll aga neti jagamine tegi elu natuke mugavamaks sest nii ei pea näiteks autosse waze navi vms jaoks eraldi mingit totakat 5€ netipaketti tegema.
Niipalju kui mina aru sain siis tänane Telia tegi kunagi selle mobiilse elu just kliendile vastu tulles, et ühte netipaketti saad kasutada kuni X (vist 7) seadmes ühe hinnaga, pane autosse, tahvlisse ruuterisse või telefonidesse, jagad ühte mahtu.
Kõneside osa on jäänud nii nagu ta on sest kui seda ka ühiselt jagada saaks peaks klient ise rangemalt jagama need minutid seadmete peale laiali ning siis muutuks ilmselt ka selle jagatava kõnepaketi hind pisut krõbedamaks.
Küll aga neti jagamine tegi elu natuke mugavamaks sest nii ei pea näiteks autosse waze navi vms jaoks eraldi mingit totakat 5€ netipaketti tegema.
No mobiilne elu on mõistlik jah. Kuigi alguses siiski oli jube kirves, sest minu arust küll oli iga seadme eest veel täiendav lisatasu.
Aga minutite jagamine - miks peaks klient midagi jagama ja juhul kui peab, siis kuidas see kõnepaketi hinda peaks mõjutama? Peale selle, et muidu ei saa raha kätte. Sest mulle nt sobiks 4 numbri peale ilmselt kui mitte sellest 100 min paketist, siis 1000 minutilisest kindlasti. Seega 16€ VS 7€
Aga krt ainult minutipõhine pakett tõesti täiesti puudub? Millal see ära kadus. Aasta-paar tagasi ma küll kasutasin. Et siis alla 2.99€ kuus ei ole võimalik kõnepaketti omada? Krt 0.015€/min tähendaks ju 200 minutit kõneaega, et sama raha täis rääkida. Hmm, ja mobiilise elu paketti vist saab üldse kõige odavamalt 3.99€/kuus? Mida helli. Maja võidab alati _________________ verba volant, scripta manent Hoiatus! Olen sinu postituses olevate lolluste ja nõmeduste vastu allergiline. Lolluste ilmnemisel võib kaasneda raskekujuline sarkastiline reaktsioon.
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.