praegune kellaaeg 18.06.2025 20:42:10
|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
ivokas
HV veteran

|
26.11.2015 14:55:14
|
|
|
No ma siis erand. Autot pole, korteri peale talvisel ajal (siis ju kulud suuremad) kulub max 160€ kuus, sealt need järtsirahad tulevadki
_________________ Reisijate ja fekaali vedu kahekorruselise bussiga.
Praepelmeenid ja Vana Tallinn suudavad nii mõndagi muuta! |
|
Kommentaarid: 65 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
61 |
|
tagasi üles |
|
 |
laurx
HV Guru

|
26.11.2015 14:57:56
|
|
|
perifeerias sõidab mees rahulikult 300€turuväärtusega mondeo või golf3 roikaga. paides, türil,viljandis ei ole auto vajalik, kuna linnad on väikesed. kuna palgad on madalad, on kinnisvara odav jms. telekad ja bensiin aga on samas hinnas mis suures linnas. sul on harkust, põllu pealt linna tööle käimiseks autot vaja, sest buss ei käi. et naabrid sind tomatitega surnuks ei loobi, pead selle omale "sotsiaalselt aktsepteeritud margi" liisima. maal see asi nii ei käi
_________________ Kontrollitud ja hooldatud sülerid: https://www.facebook.com/marketplace/profile/100087345405856 või https://www.yaga.ee/mox-fulder Umbes 25 arvutit kohe olemas. |
|
Kommentaarid: 1130 loe/lisa |
   |
3 :: |
716 |
|
tagasi üles |
|
 |
Rasmus39
Kreisi kasutaja
|
26.11.2015 15:21:54
|
|
|
Ca 2a tagasi olin ka arvamusel, et igasugune järelmaks/laen on saatanast. Nüüdseks olen aru saanud, et mulle siiski pole asjad nii must/valge. Suudan oma vaba raha (mis jääb tänu vajalike asjade järelmaksuga ostmisele) alles, panna suurema intressiga kasvama investeerides. Samuti plaan lähiajal auto osta, ja tundub targem hoopis võtta väikelaenu, mitte järelmaksuga. Siis ikkagi reaalselt auto minu nimel, pole kohustuslikku kaskot ja pole vaja ka hindamisakti teha. Saab ilusti vajadusel auto ka maha müüa...
_________________ Ostan Tartu linnas Garaaźi! |
|
Kommentaarid: 61 loe/lisa |
   |
1 :: |
56 |
|
tagasi üles |
|
 |
Muhekas
HV Guru

|
26.11.2015 16:20:00
|
|
|
Rasmus39 kirjutas: |
Ca 2a tagasi olin ka arvamusel, et igasugune järelmaks/laen on saatanast. Nüüdseks olen aru saanud, et mulle siiski pole asjad nii must/valge. Suudan oma vaba raha (mis jääb tänu vajalike asjade järelmaksuga ostmisele) alles, panna suurema intressiga kasvama investeerides. Samuti plaan lähiajal auto osta, ja tundub targem hoopis võtta väikelaenu, mitte järelmaksuga. Siis ikkagi reaalselt auto minu nimel, pole kohustuslikku kaskot ja pole vaja ka hindamisakti teha. Saab ilusti vajadusel auto ka maha müüa... |
Kus juures oli mõni päev tagasi meil enamvähem sama teema töö juures käsil. Liisingusse võtmise asemel parem laenu võtta.
_________________ #Olen küberkiusamise vastu! |
|
Kommentaarid: 20 loe/lisa |
   |
17 |
|
tagasi üles |
|
 |
Rasmus39
Kreisi kasutaja
|
26.11.2015 16:24:54
|
|
|
Tundub mulle ka hetkel igati mõistlik. Pole küll väga arutanud kellegagi selle mõtte üle. Võimalik, et ka mõni miinuspool olemas, kuid hetkel ma neid ei näe. Olen väga noor ja pole palju kogemusi selle teemaga, kuid kuna vaba raha on on teatud hulk, tundub idiootsus panna see auto ostmiseks ja edasi palgapäevast palgapäevani elada, proovides pisut kõrvale panna. Investeerimine, ükskõik mis viisil, kasvõi ost-müük-vahetus on vahva, kui targalt toimetada
Ja just nendele, kellel siuke ´´eluviis´´, siis laenud/järelmaksud ju igati mõistlikud. Samamoodi tehakse ka kinnisvara investeeringuid. Endalgi paari aasta pärast vast plaan see tee ette võtta.
_________________ Ostan Tartu linnas Garaaźi! |
|
Kommentaarid: 61 loe/lisa |
   |
56 |
|
tagasi üles |
|
 |
pruuli555
Kreisi kasutaja

|
27.11.2015 16:14:49
|
|
|
väikelaen on kõige kahjulikum laen üldse, sest toimib samuti nagu ilma tagatiseta laen. Käisin ise mingi aeg swedis auto ostuks laenu uurimas ja võttes 6000 eurot väikelaenu maksad tagasi ca 9000. võttes aga sama summa spetsiaalselt auto ostmiseks maksad tagasi 7500.- ma küll hetkel ei mäleta mis perioodist me rääkisime aga numbrid jäid küll meelde. siis sai nagu auto ostmise mõte maha maetud
_________________ BatRat |
|
Kommentaarid: 55 loe/lisa |
   |
50 |
|
tagasi üles |
|
 |
jeesus188
kodustatud

|
|
Kommentaarid: 71 loe/lisa |
   |
64 |
|
tagasi üles |
|
 |
jägaja
HV Guru

|
01.03.2016 13:51:36
|
|
|
Artikkale küll maksuline, kuid võrdlustabel nähtav ja põhipoint, et jälgida ei tiule mitte ainult intressi, vad põhiline on krediidikulukuse määr, mis sisaldab endas lisaks intressile ka muid laenu kulusid.
http://arileht.delfi.ee/news/uudised/kaupa-jarelmaksuga-ostes-vaata-intressi-asemel-krediidi-kulukuse-maara?id=73791809
tsitaat: |
Krediidi kulukuse määr arvestab peale intressi ka igasuguste järelmaksuga kaasnevate tasudega.
Paljud inimesed üritavad hakkama saada – ja saavadki – nii, et ostavad kestvuskaupu laenuteenuseid kasutamata. Tekkida võivad aga ootamatud olukorrad, kus sääste ei ole, kuid kulutus tuleb teha kohe. Näiteks annab arvuti keset olulist tööd parandamatult otsad või läheb lastega perel pesumasin katki. Sellisel juhul saab abi laenu võttes ehk järelmaksu kasutades.
Tavaliselt leitaksegi kõigepealt sobiv toode ja järelmaksu taotletakse kaupmehe vahendusel.
Teine võimalus on laen või järelmaksuteenus võtta kodupangast, kuhu laekuvad regulaarsed sissetulekud, ja seejärel leida vajalik toode.
Sel juhul aga esitavad laenupakkujad terve hunniku arve. Intressimäär, tasud jne.
Pelgalt intressimäära järgi ei ole aga võimalik võrrelda ega otsustada, millist krediiditeenust valida.
Kaup läheb seda kallimaks, mida kauem laenu või järelmaksu tagasi makstakse.
Põhjus on mitmesugused tasud: lepingu sõlmimise tasu, võimalik limiiditasu või mõni muu tasu. Kui need lisada intressisummale ja viia aasta baasile, saab krediidi kulukuse määra, mida juba tasub vaadata.
Siiski saab võrrelda üksnes võrreldavaid asju. 12-kuulise järelmaksu krediidi kulukuse määra ei saa otseselt võrrelda näiteks 24-kuulise omaga. Sellisel juhul võib otsuse langetamiseks olla kasulikum paluda välja arvutada, kui kalliks läheb järelmaks intressikulu ja kõigi tasudega ehk kui palju kaup kallineb. |
_________________ " Maailm on täis kõikvõimalike külatarkade kogukondi, kelle ühine joon on teadus- ja tõenduspõhisele elukäsitusele vastandumine." |
|
Kommentaarid: 141 loe/lisa |
   |
126 |
|
tagasi üles |
|
 |
|
lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
|