Avaleht
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Üldfoorum »  Järelmaksu toetavad firmad. märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3, 4
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
ivokas
HV veteran
ivokas

sõnum 26.11.2015 14:55:14 vasta tsitaadiga

No ma siis erand. Autot pole, korteri peale talvisel ajal (siis ju kulud suuremad) kulub max 160€ kuus, sealt need järtsirahad tulevadki icon_lol.gif
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
laurx
HV Guru
laurx

Autoriseeritud ID-kaardiga Online

sõnum 26.11.2015 14:57:56 vasta tsitaadiga

perifeerias sõidab mees rahulikult 300€turuväärtusega mondeo või golf3 roikaga. paides, türil,viljandis ei ole auto vajalik, kuna linnad on väikesed. kuna palgad on madalad, on kinnisvara odav jms. telekad ja bensiin aga on samas hinnas mis suures linnas. sul on harkust, põllu pealt linna tööle käimiseks autot vaja, sest buss ei käi. et naabrid sind tomatitega surnuks ei loobi, pead selle omale "sotsiaalselt aktsepteeritud margi" liisima. maal see asi nii ei käi icon_wink.gif
Rasmus39
Kreisi kasutaja

sõnum 26.11.2015 15:21:54 vasta tsitaadiga

Ca 2a tagasi olin ka arvamusel, et igasugune järelmaks/laen on saatanast. Nüüdseks olen aru saanud, et mulle siiski pole asjad nii must/valge. Suudan oma vaba raha (mis jääb tänu vajalike asjade järelmaksuga ostmisele) alles, panna suurema intressiga kasvama investeerides. Samuti plaan lähiajal auto osta, ja tundub targem hoopis võtta väikelaenu, mitte järelmaksuga. Siis ikkagi reaalselt auto minu nimel, pole kohustuslikku kaskot ja pole vaja ka hindamisakti teha. Saab ilusti vajadusel auto ka maha müüa...
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
Muhekas
HV Guru
Muhekas

sõnum 26.11.2015 16:20:00 vasta tsitaadiga

Rasmus39 kirjutas:
Ca 2a tagasi olin ka arvamusel, et igasugune järelmaks/laen on saatanast. Nüüdseks olen aru saanud, et mulle siiski pole asjad nii must/valge. Suudan oma vaba raha (mis jääb tänu vajalike asjade järelmaksuga ostmisele) alles, panna suurema intressiga kasvama investeerides. Samuti plaan lähiajal auto osta, ja tundub targem hoopis võtta väikelaenu, mitte järelmaksuga. Siis ikkagi reaalselt auto minu nimel, pole kohustuslikku kaskot ja pole vaja ka hindamisakti teha. Saab ilusti vajadusel auto ka maha müüa...

Kus juures oli mõni päev tagasi meil enamvähem sama teema töö juures käsil. Liisingusse võtmise asemel parem laenu võtta.

Rasmus39
Kreisi kasutaja

sõnum 26.11.2015 16:24:54 vasta tsitaadiga

Tundub mulle ka hetkel igati mõistlik. Pole küll väga arutanud kellegagi selle mõtte üle. Võimalik, et ka mõni miinuspool olemas, kuid hetkel ma neid ei näe. Olen väga noor ja pole palju kogemusi selle teemaga, kuid kuna vaba raha on on teatud hulk, tundub idiootsus panna see auto ostmiseks ja edasi palgapäevast palgapäevani elada, proovides pisut kõrvale panna. Investeerimine, ükskõik mis viisil, kasvõi ost-müük-vahetus on vahva, kui targalt toimetada icon_smile.gif
Ja just nendele, kellel siuke ´´eluviis´´, siis laenud/järelmaksud ju igati mõistlikud. Samamoodi tehakse ka kinnisvara investeeringuid. Endalgi paari aasta pärast vast plaan see tee ette võtta.

pruuli555
Kreisi kasutaja
pruuli555

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 27.11.2015 16:14:49 vasta tsitaadiga

väikelaen on kõige kahjulikum laen üldse, sest toimib samuti nagu ilma tagatiseta laen. Käisin ise mingi aeg swedis auto ostuks laenu uurimas ja võttes 6000 eurot väikelaenu maksad tagasi ca 9000. võttes aga sama summa spetsiaalselt auto ostmiseks maksad tagasi 7500.- ma küll hetkel ei mäleta mis perioodist me rääkisime aga numbrid jäid küll meelde. siis sai nagu auto ostmise mõte maha maetud icon_biggrin.gif
jeesus188
kodustatud
jeesus188

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 27.11.2015 16:25:25 vasta tsitaadiga

normaalne inimene ikka vaatab ennem intresse kui laenu võtab icon_rolleyes.gif
https://www.bigbank.ee/et/erakliendile/vaikelaen parem kui järelmaksu 20+% või palju see tänapäeval on
Seb vist vähe kallim http://www.seb.ee/laen-ja-liising/vaikelaenud/vaikelaen
Swedpank kõige kirvem https://www.swedbank.ee/private/credit/loans/newSmall?language=EST

Kommentaarid: 71 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 64
tagasi üles
jägaja
HV Guru
jägaja

sõnum 01.03.2016 13:51:36 vasta tsitaadiga

Artikkale küll maksuline, kuid võrdlustabel nähtav ja põhipoint, et jälgida ei tiule mitte ainult intressi, vad põhiline on krediidikulukuse määr, mis sisaldab endas lisaks intressile ka muid laenu kulusid.

http://arileht.delfi.ee/news/uudised/kaupa-jarelmaksuga-ostes-vaata-intressi-asemel-krediidi-kulukuse-maara?id=73791809

tsitaat:
Krediidi kulukuse määr arvestab peale intressi ka igasuguste järelmaksuga kaasnevate tasudega.
Paljud inimesed üritavad hakkama saada – ja saavadki – nii, et ostavad kestvuskaupu laenuteenuseid kasutamata. Tekkida võivad aga ootamatud olukorrad, kus sääste ei ole, kuid kulutus tuleb teha kohe. Näiteks annab arvuti keset olulist tööd parandamatult otsad või läheb lastega perel pesumasin katki. Sellisel juhul saab abi laenu võttes ehk järelmaksu kasutades.

Tavaliselt leitaksegi kõigepealt sobiv toode ja järelmaksu taotletakse kaupmehe vahendusel.

Teine võimalus on laen või järelmaksuteenus võtta kodupangast, kuhu laekuvad regulaarsed sissetulekud, ja seejärel leida vajalik toode.

Sel juhul aga esitavad laenupakkujad terve hunniku arve. Intressimäär, tasud jne.

Pelgalt intressimäära järgi ei ole aga võimalik võrrelda ega otsustada, millist krediiditeenust valida.

Kaup läheb seda kallimaks, mida kauem laenu või järelmaksu tagasi makstakse.
Põhjus on mitmesugused tasud: lepingu sõlmimise tasu, võimalik limiiditasu või mõni muu tasu. Kui need lisada intressisummale ja viia aasta baasile, saab krediidi kulukuse määra, mida juba tasub vaadata.

Siiski saab võrrelda üksnes võrreldavaid asju. 12-kuulise järelmaksu krediidi kulukuse määra ei saa otseselt võrrelda näiteks 24-kuulise omaga. Sellisel juhul võib otsuse langetamiseks olla kasulikum paluda välja arvutada, kui kalliks läheb järelmaks intressikulu ja kõigi tasudega ehk kui palju kaup kallineb.

näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Üldfoorum »  Järelmaksu toetavad firmad. mine lehele eelmine  1, 2, 3, 4
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.