|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
| autor |
|
mikk36
HV Guru

|
07.11.2015 23:35:10
|
|
|
tarmac, Repetier Firmware pigem, koostöö Repetier Hostiga üsna ok, kuigi too toimib ka iga teise gcode saatjaga (näiteks Pronterface ja Octoprint).
Octoprinti eelis on see, et saad seda ka odaval Raspberry'l või muul pisikesel plaadil jooksutada nii, et printer ei pea arvutiga ühendatud olema otse. Lisaboonus on sellega see, et kui toidad seda Raspberry't vms sama toiteploki küljest mis printer, siis igasugu elektri/signaalimured on kordades vähem tõenäolised.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
henri123
HV kasutaja

|
08.11.2015 13:43:24
|
|
|
| siit on vahepeal jooksnud läbi 3Dprima PLA filamentide arutelu, kuid kas kellelgi on kogemust nende ABS PrimaValue filamentidega? Samuti mingi jama või mis?
|
|
| tagasi üles |
|
 |
ixidor
HV kasutaja

|
08.11.2015 20:14:29
|
|
|
| henri123 kirjutas: |
| siit on vahepeal jooksnud läbi 3Dprima PLA filamentide arutelu, kuid kas kellelgi on kogemust nende ABS PrimaValue filamentidega? Samuti mingi jama või mis? |
Premium ABS on väga hea, mul probleeme ei ole. Viimased pildid mis olen siia lisanud mustast ABS-ist on tehtud Premium 3Dprima ABS filamendist. Samuti minujaoks on väga normaalne ka PrimaValue PLA. Praegu pole probleeme esinenud. Aga eks teistel vbl teised probleemid ka. Minu E3D Lite6 originaal hotend saab väga hästi hakkama. Hiinakas oli ka ok, kuid siit sealt ajas vahelt läbi mingeid õlisid vms.
EDIT: Milles võib probleem olla, kui ma panen first layer height 0.35 ja ning tavaliseks layer heightiks 0.2 siis ei tule piisavalt filamenti peale ja print ei hakka külge bedile. Siis kui panen first layer heightiks samuti 0.2, siis hakkab normaalselt kinni. Aga põhjus on selles, et mida peaks sätetest muutma, et saaks selle esimese layeri selliseks, et annaks rohkem filamenti peale?
|
|
| tagasi üles |
|
 |
idegraaf
HV kasutaja
|
08.11.2015 21:29:15
|
|
|
Täna sai proovitud peenemat printi ja sellest tulenevalt tulid ka mõned küsimused. Siin palju näinud/palju teinud printijad.
Fail ise on pärit Thingiverse-st.
45 kraadist nurka printides rullis serva üles ja tänu sellele liikus prindipea paigast ca 0,7mm. Mis oleks lahendus üles rullimise vastu? Mingi jahutus?
Teine mure oli sildamisega/kaanetamisega. Ma ei saa aru, kas kiirus oli liiga kiire(60) või on mingi seade sildamise paremaks teostuseks?
Tulemus piltidel:
|
|
| tagasi üles |
|
 |
ixidor
HV kasutaja

|
09.11.2015 08:58:49
|
|
|
kas keegi veel siit kasutab 8mm acme hiina juhtkruvi mille pitch peaks olema 2mm. Mis steps per mm kasutama peaks? Ma ei tea kas olen mina saamatu, aga see kalkulaator ei andnud õiget väärtust mulle. Mul on kasutusel 1.8' ja 1/32 ning ülekanne 1:1. Ja praegune steps per mm on 788. Aga tundub et veidike liiga väiksed on sammud. Ehk 1mm kajastub 0,8mm vms. Aga antud kalkulaator näitas et peaks olema 3200 steps per mm. Seega kas keegi oskab öelda mis oleks kõige täpsem väärtus mis sinna panema peaks. Kasutusel on see http://www.banggood.com/3D-Printer-300mm-Lead-Screw-Z-Axis-8mm-Screw-Pitch-p-980650.html
Tänud!
|
|
| tagasi üles |
|
 |
tarmac
HV kasutaja

|
09.11.2015 09:23:46
|
|
|
Aga mõõda ära palju reaalselt liigub, kui annad käsu liikuda 1mm.
_________________ www.crawl.ee Eesti R/C Rock Crawlerid. |
|
| tagasi üles |
|
 |
raitl
HV veteran

|
09.11.2015 09:34:31
|
|
|
| ixidor, liikumise mõõtmiseks kasuta suuremaid vahemikke. Z telje puhul 10mm, X ja Y puhul 100mm, et minimaliseerida mõõteviga
|
|
| tagasi üles |
|
 |
idegraaf
HV kasutaja
|
09.11.2015 09:44:27
|
|
|
Pilti vaadates on kruvi nelja algusega ja kaldun arvama, et tegu on 8mm/täispööre kruviga.
Nii, et 800 peaks olema ok.
viimati muutis idegraaf 09.11.2015 09:54:33, muudetud 1 kord |
|
| tagasi üles |
|
 |
Dogbert
HV Guru

|
09.11.2015 09:54:16
|
|
|
Mis seal mõistatada, andmetes kirjas ju:
| tsitaat: |
| Lead of thread: 8mm |
_________________ Tee inimesele lõke ja tal on soe üheks päevaks, pista ta põlema ja tal on soe elu lõpuni. (Terry Pratchett)
e.k spikker: muhk on kumer, lohk on nõgus. |
|
| tagasi üles |
|
 |
idegraaf
HV kasutaja
|
09.11.2015 09:56:10
|
|
|
| Dogbert kirjutas: |
|
Ja vastus oleks siis....
|
|
| tagasi üles |
|
 |
mikk36
HV Guru

|
09.11.2015 10:02:42
|
|
|
idegraaf, mitu kraadi per samm mootor keerab?
Kui palju on driveri microstepping?
|
|
| tagasi üles |
|
 |
Dogbert
HV Guru

|
09.11.2015 10:09:13
|
|
|
| idegraaf kirjutas: |
| Dogbert kirjutas: |
|
Ja vastus oleks siis.... |
Ma ütlesin vaid, et milleks pildi pealt uurides mõistatada, kui andmetes on keerme käik kirjas. Loomulikult on sul õigus, see on jah 8mm, nagu tsiteeritud parameeter ütleb.
Juhuks kui siin leidub inimesi, kellel natuke sõnaseletusi tarvis, siis: http://eprints.tktk.ee/15/2/1_meeterkeerme_profiil_ja_parameetrid.html
https://en.wikipedia.org/wiki/Screw_thread#Lead.2C_pitch.2C_and_starts
_________________ Tee inimesele lõke ja tal on soe üheks päevaks, pista ta põlema ja tal on soe elu lõpuni. (Terry Pratchett)
e.k spikker: muhk on kumer, lohk on nõgus. |
|
| tagasi üles |
|
 |
idegraaf
HV kasutaja
|
09.11.2015 10:15:59
|
|
|
Meil siin ei ole vaja sõnaseletusi. ixidor küsis mis väärtust peaks kasutama.
Vastus oleks 800 sammu/mm. Loodan et oli abiks.
Minu kaks küsimust oli enne ixidori. Oskab keegi vastata/nõu anda. Tänan
|
|
| tagasi üles |
|
 |
raitl
HV veteran

|
09.11.2015 10:29:51
|
|
|
idegraaf, rullimise vastu jahutus on just vastunäidustatud. Proovi heatbedi tempi tõsta ja katseta erinevaid pinnakatteid. Samuti on ~3-4mm brim tihti abiks.
Bridge'imise puhul ürita jälgida ja aru saada kas probleem on selles, et plastik vajub liialt alla lonti (võiks katsuda tempi alandada või siis Slic3r'i puhul annab bridge flow'd eraldi sättida. Võta natuke vähemaks) Lisaks katsu mängida kiirusega. Minul on näiteks 60-80 kiirusega vähem probleeme kui 40
|
|
| tagasi üles |
|
 |
Dogbert
HV Guru

|
09.11.2015 10:34:59
|
|
|
idegraaf, oled sa ikka kindel, et kõik kes siin keermelatte valida üritavad välismaistelt lehtedelt ja selle kohta küsimusi esitavad või lihtsalt seda teemat loevad, on ingliskeelses tehnilises terminoloogias nii pädevad ega natuke selgitusi ei vaja, et nende kõigi nimel sõna võtad?
Ma loodan ka, et selgitusest oli kellelegi abi või on tulevikus.
e.k spikker: muhk on kumer, lohk on nõgus.
viimati muutis Dogbert 09.11.2015 10:38:21, muudetud 1 kord |
|
| tagasi üles |
|
 |
mikk36
HV Guru

|
09.11.2015 10:37:18
|
|
|
| idegraaf kirjutas: |
Meil siin ei ole vaja sõnaseletusi. ixidor küsis mis väärtust peaks kasutama.
Vastus oleks 800 sammu/mm. Loodan et oli abiks. |
Pft, ajasin jah sassi, polnud sinul seda muret.
Aga vastus võib ka 400 olla, kui tal 1/16 microstepping ning 1,8 kraadise sammuga mootorid on.
Seoses sinu südame printimisega: alustada tuleks sellest, et mainida prinditav materjal.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
ixidor
HV kasutaja

|
09.11.2015 11:17:47
|
|
|
Tänud vastamast, aga 800 on veidi palju. Ma ise kalkuleerisin ka 800 kuna mootor on 1.8 kraadi ja 1/32 microstepping. Aga antud juhul liikus Z telg liiga palju. Seega saan aru ,et ikka pean ise katsetama ja mudima seda nr. Lihtsalt mõtlesin, kas kellelgi on sama kruvi ning mis settinguid kasutab Praegu on enamvähem õigelt jooksnud 785 vms. Aga ma proovin siis veidi mudida seda Tänud ikkagi kes vastata viitsisid
|
|
| tagasi üles |
|
 |
mikk36
HV Guru

|
09.11.2015 12:01:38
|
|
|
ixidor, kindel, et midagi kuskilt läbi ei libise? Mootoril piisavalt voolu?
Kõige lihtsam vinti kontrollida on ju mõõdulint/joonlaud vms otse vindi kõrvale panna ja üle mõõta, et palju on õige vahemaa. Täpsema tulemuse jaoks mõõdad lihtsalt suurema vahemaa peale.
Võtad näiteks 100 mm ja loed üle mitu ranti jääb sellesse vahemikku.
Specide järgi peaks sul iga 2 mm tagant uus rant olema, mis teeb siis 50 ranti 100 mm peale.
Kui see tulemus klapib, siis ära ürita mingit mehaanilist/elektroonilist viga parandada sammude muutmisega, sest see maksab sulle hiljem kätte.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
ixidor
HV kasutaja

|
09.11.2015 12:40:24
|
|
|
| mikk36 kirjutas: |
ixidor, kindel, et midagi kuskilt läbi ei libise? Mootoril piisavalt voolu?
Kõige lihtsam vinti kontrollida on ju mõõdulint/joonlaud vms otse vindi kõrvale panna ja üle mõõta, et palju on õige vahemaa. Täpsema tulemuse jaoks mõõdad lihtsalt suurema vahemaa peale.
Võtad näiteks 100 mm ja loed üle mitu ranti jääb sellesse vahemikku.
Specide järgi peaks sul iga 2 mm tagant uus rant olema, mis teeb siis 50 ranti 100 mm peale.
Kui see tulemus klapib, siis ära ürita mingit mehaanilist/elektroonilist viga parandada sammude muutmisega, sest see maksab sulle hiljem kätte. |
Tänud info eest. Mootoril peaks jaksu olema küll ja üle ei tohiks hüpata sammud. Ma mõõdan ära ja siis saab teada. Ma kahtlen selle kruvi kvaliteedis kuna ikkagi hiina toode ja see hamba vahe võib väheke erineda. Aga ma proovin ära õhtul
|
|
| tagasi üles |
|
 |
tarmac
HV kasutaja

|
09.11.2015 14:30:18
|
|
|
Ja kui ikka on jama, pane lihtsalt meeterkeerme latt
_________________ www.crawl.ee Eesti R/C Rock Crawlerid. |
|
| tagasi üles |
|
 |
ixidor
HV kasutaja

|
09.11.2015 15:07:39
|
|
|
| tarmac kirjutas: |
Ja kui ikka on jama, pane lihtsalt meeterkeerme latt  |
Mul oli meeterkeermelatt, aga see liikus nii ebaühtlaselt ja ei olnud just väga kindel. Sai hakkama, aga antud juhul on see acme stabiilsem. Vbl pigem tulevikus panna mingi korralikum juhtkruvi.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
idegraaf
HV kasutaja
|
09.11.2015 15:42:23
|
|
|
| mikk36 kirjutas: |
| Seoses sinu südame printimisega: alustada tuleks sellest, et mainida prinditav materjal. |
Prinditav materjal on E-sun PLA. Temperatuur on 210
| raitl kirjutas: |
rullimise vastu jahutus on just vastunäidustatud. Proovi heatbedi tempi tõsta ja katseta erinevaid pinnakatteid. Samuti on ~3-4mm brim tihti abiks.
Bridge'imise puhul ürita jälgida ja aru saada kas probleem on selles, et plastik vajub liialt alla lonti (võiks katsuda tempi alandada või siis Slic3r'i puhul annab bridge flow'd eraldi sättida. Võta natuke vähemaks) Lisaks katsu mängida kiirusega. Minul on näiteks 60-80 kiirusega vähem probleeme kui 40 |
Heatbed ei ole kasutusel. Prindin klaasile kleebitud maalriteibile. Rullimine ei ole esimestel kihtidel, vaid 45kraadisel laieneval kaldel. Pildil on näidatud ülesrullimise tulemus.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
mikk36
HV Guru

|
09.11.2015 15:52:41
|
|
|
See ülespoole rullimine on PLA puhul ebapiisava jahutuse näide. Julmalt rohkem jahutust või madalamat temperatuuri vaja.
Samuti aitab see, kui kihi paksust vähendada, et korraga vähem plastikut maha panna, nii on vähem materjali, mis jahtumist vajab.
Lisaks võid vähendada printimise kiirust, nii tuleb uus koht eelneva plastiku peale hiljem, mis annab samuti rohkem aega jahtumiseks.
Üles kerimine käib nii, et kui uus kuum kiht eelmise sooja plastiku peale maha pannakse, siis eelmine tänu veel kuum olemisele vetrub all. Peale surudes vetrub eest ära, kui aga hotend enam peale ei suru ülevalt, siis tõmbab tänu elastsele olekule tagasi endisse asendisse ja surub uue kihi ülespoole, kui ette nähtud.
PLA puhul on see piir umbes 50 C, üle selle on pehme, alla selle kõva.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
raitl
HV veteran

|
09.11.2015 16:22:48
|
|
|
Tõlgendasin väljendit "üles rullima" valesti mõtlesin et detail kergitab ennast töölaualt lahti. Aga hetkel jah, liigne kuumus. Ise prindin PLA'd ~170C juures sõltuvalt konkreetsest tootjast.
Üks lihtne lahendus mida olen kasutanud - prindi kaks detaili korraga. Kui kahte pole vaja siis prindi kõrvale lihtsalt detailiga samakõrge 2x2cm seest tühi torn. See annab PLA'le aega jahtuda senikaua kui printeripea teise jupi kallal toimetab.
Slic3r muidu peaks ise prindikiirust maha võtma kui tuvastab et uus kiht liiga kiirelt peale tuleb.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
mikk36
HV Guru

|
09.11.2015 16:25:06
|
|
|
| See kõik on jah seadistatav (nii Slic3ris, kui ka igas teises sliceris), aga põhiline on, et anda plastikule aega jahtuda või jahutada seda ise ekstra efektiivselt.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
|