Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
alar26t
HV kasutaja
|
05.11.2015 14:26:39
|
|
|
indrekp kirjutas: |
jah, nii ma kirjutasin, just kuulsin sellest, et on piirkond kus kaalutakse sellise lahenduse sisse viimist kuna olemasolev võrk tuleb välja vahetada. see ei tähenda, et üle eesti nüüd õhuliinidel optikat ehitama hakatakse.
on see Maldur, sinu jaoks keeruline mõista? |
Selline küsimus. Tuleb ka vask mööda õhuliini koju. Veeti hiljuti see magistraalkaabel 150m kauguselt majast mööda. Sai valla käest küsitud, kus see jagamispunkt tehti, et saaks liitumist teha. Liitumispunkt on põhimõteliselt õhuliini posti kõrval. Mööda seda samat liini jookseb vask ka mulle koju. Kas Elion lubaks valguskaablit vedada oma kulu ja kirjadega mööda neid poste vase asemel?
|
|
Kommentaarid: 9 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
9 |
|
tagasi üles |
|
 |
sooty
HV veteran
|
05.11.2015 15:05:44
|
|
|
Endal maas (vasest) juhe olemas ja totter kaasa rääkida, aga ma pigem ootaks paar aastat ja ei laseks neid jubedaid poste majade vahele pookida või rohkem täis toppida. Silmale palju ilusam.
|
|
Kommentaarid: 12 loe/lisa |
   |
12 |
|
tagasi üles |
|
 |
cpuboy
HV kasutaja
|
05.11.2015 15:22:44
|
|
|
alar26t,
uuri seda ikka otse telekomist, https://www.telekom.ee/partnerile/ehitajale-maaomanikule/tehnilised-tingimused
seal kontaktid olemas.
lisaks kelle omad on need postid mida mööda plaanid vedada?
Ja veel lisaks, et see on EstWini teema mitte Elioni/Telekomi
Maldur, keskendu rohkem lugemisele ja ära kaku neid lauseid ja sõnu kontekstist välja. Proovi grammi eest kaasa mõelda ja ära pillu mingit jama õhku.
|
|
Kommentaarid: 18 loe/lisa |
   |
1 :: |
17 |
|
tagasi üles |
|
 |
indrpo
HV Guru
|
05.11.2015 17:14:57
|
|
|
Täpselt, pole Telekomi teema, kõik avaldused otse Telekomi.
mis puudutab jutu muutumist siis on loogiline, et maailm on pidevas muutumises, teemas täna räägitu ei pruugi täna enam homme kehtida, selleks me siin kommenteerimegi.
|
|
Kommentaarid: 259 loe/lisa |
   |
2 :: |
226 |
|
tagasi üles |
|
 |
DarkSky
HV kasutaja

|
05.11.2015 21:30:36
|
|
|
Poetaks ka mõne sõna sekka. Olen mitu päeva seda teemat jälginud. Mina olen ka üks neist kes ei poolda nn "viimase miili" lahendamist mobiilse internetiga vm traadita lahenduse kaudu. Õhueeter on ikkagi piiratud ressurss ja selleks see jääb ka edaspidi. Pealegi ärritavad mind mobiilsete pakettide mahupiirangud.
ELASA kaabel paigaldati paari aasta eest ka Laupale ja tänu sellele on mul praeguseks VDSL2 40/10 ühendus. Praeguseks mulle sellet täitsa piisab. Tulevikule mõeldes kus andmemahud üha suurenevad jääb sellest kindlasti väheseks. Siiski jälgin huviga arenguid optika vallas. Kuigi pean tõenäosust et optika kunagi riigi- või sideoperaatoripoolse rahastamisega mulle majja veetakse edaspidi, kaduvväikeseks, ei saa seda ju siiski kunagi 100%liselt välistada. Olukorda raskendavad asjaolud on siiski need et elan hajaasustuspiirkonnas ja ka see et Elioni sidesõlm kuhu optika sisse tuleb on teisel pool Pärnu jõge. See jõgi on Laupa kohal ca 100 meetrit lai. Lisaks kahel pool jõge looduskaitsealune park. Sealt alt kaabli läbimuttimine saab olema ropult kallis. Elion oleks võinud omal ajal kui vasekaablit paigaldati (2000te alguses) jõe alla sinna ka mõne tühja kõri panna.
Loodetavasti leiab Estwin projekt tulevikus mingisuguse jätku ja lahendatakse vähemalt asjast huvitatutele "viimase miili" lahendus ikka optikaga. Keegi siin eespool kirjutas et miks ei korjatud kohe Estwin projekti alguses optikaühendusest huvitatute ettepanekuid ja andmeid. Sel juhul oleks saanud magistraalkaablid ja kaevud juba projekteerida nii et hiljem oleks asjast huvitatule juurdepääsuvõrgu rajamine lihtsam ja ka odavam. Ka mina küsin sedasama: miks selline mõõdalaskmine tehti? Selle asemel põõrati rõhku hoopis mobiilimastide ühendamisele võrku.
Loodetavasti keegi ei hakka siin minu mõtteid kritiseerima ja muul moel maha tegema. Jätkan huviga selle teema lugemist.
|
|
tagasi üles |
|
 |
ivokas
HV veteran

|
05.11.2015 21:40:14
|
|
|
Küsida ju võib huvilistelt, või olgem korrektsed: potentsiaalsetelt huvilistelt. Aga see on selline ehku peale teema.
Ma julgen optikale loota ainult tänu sellele, et võib-olla kunagi veetakse see tore kaabel ka ühte linnalähedasse suvilarajooni, kus iga aastaga järjest rohkem inimesi endale alalise kodu rajab. Ma jään selle oletatava trassi peale oma elamisega.
Kui seda lootust poleks, siis... külakeses on leibkondi 13 ja ma olen ainuke, kes kiiremat ühendust sooviks. Osad jagavad siin kolme peale 12 megast ADSL-i
_________________ Reisijate ja fekaali vedu kahekorruselise bussiga.
Praepelmeenid ja Vana Tallinn suudavad nii mõndagi muuta! |
|
Kommentaarid: 65 loe/lisa |
   |
61 |
|
tagasi üles |
|
 |
indrpo
HV Guru
|
06.11.2015 08:42:57
|
|
|
Muide, maha pandud nelja toruga soolikas sisaldab hetkel vaid ühte kaablit, seega kaevude lisamine, kaablite puhumine ja kiudude väljavõtete tegemine ei ole tulevikus probleem.
Enne ELASA algust oleks ilmselt küsitlus potensiaalsetest optikasoovijatest ja lisaprojekteerimine nendele võrgu valmiduseks kogu projekti nii mahukaks ja kulukaks teinud, et see lõpeks aastal 2030 ja siis saaks edasi minna klientide liitmisega.
Kui see kunagi juhtub ja elasa soolikast kliente ühendama hakatakse või elasa projektina sellist võrku rajatakse siis on see võimalus vähemalt olemas.
|
|
Kommentaarid: 259 loe/lisa |
   |
2 :: |
226 |
|
tagasi üles |
|
 |
EML
Kreisi kasutaja

|
06.11.2015 11:00:21
|
|
|
Meil siin vallas projekt käimas, kus 375.- € eest saavad osad külad liituda optikaga aga päris palju on majapidamisi, kes ikka ei taha seda summat välja käia ning päris palju on vaja selgitada, et internet on ikka vajalik. Kui teha selline projekt üle Eesti, siis on ikka ennem mingi 5 aastat planeerimist vaja.
Imelik on vaadata, et paljud tahavad kõike tasuta saada aga kui teed elektriliitumist, kanalisatsiooni, vee liitumist, siis mingi tuhandeid välja anda pole mingit probleemi.
|
|
Kommentaarid: 110 loe/lisa |
   |
101 |
|
tagasi üles |
|
 |
Maldur
HV veteran
|
06.11.2015 11:15:39
|
|
|
EML kirjutas: |
Imelik on vaadata, et paljud tahavad kõike tasuta saada aga kui teed elektriliitumist, kanalisatsiooni, vee liitumist, siis mingi tuhandeid välja anda pole mingit probleemi. |
No ikka on probleem, aga et see on probleem ei näidata lihtsalt välja, sest muud võimalust ju pole. Jäetakse midagi muud mingiks ajaks siis tegemata lihtsalt.
|
|
Kommentaarid: 4 loe/lisa |
   |
4 |
|
tagasi üles |
|
 |
ivokas
HV veteran

|
06.11.2015 11:27:28
|
|
|
Elekter versus internet
|
   |
61 |
|
tagasi üles |
|
 |
harakas
Kreisi kasutaja
|
06.11.2015 12:01:08
|
|
|
Inimestele tuleks lisaks muule seletada ka seda, et valguskaabli olemasolu suurendab nende kinnisvara hinda. Tean mitmeid noori inimesi, kes on siia Saaremaale kodu valides küsinud esimese asjana kiire interneti olemasolu ja jätavad igati soodsa maja ostmata, kui selgub, et seal ei ole tööks vajalikku stabiilset ühendust.
|
|
Kommentaarid: 1 loe/lisa |
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
Maldur
HV veteran
|
06.11.2015 12:11:59
|
|
|
harakas, väga hea et sa sellise näite tõid - see oleks hea põhjendus miks riiki peaks olema huvitatud maaelu edendamise raames korralikust internetist maal. Kui ta ikka soovib et elu väljaspool Tallinna ka toimuks.
Füüsilise tootega tegelevad ettevõtted ei teki sinna kus puuduvad autoteed, vaimse tootega tegelevad ettevõtted aga ei teki sinna kus puudub internet. Autoteid rajavad riiki ja KOV, internetti aga...
|
|
   |
4 |
|
tagasi üles |
|
 |
RustyZ
HV Guru

|
06.11.2015 23:38:46
|
|
|
ivokas kirjutas: |
Elekter versus internet  |
Nii? Tänapäeval võib juba võrrelda küll sest kui nett ära kaob on korralik kaos
_________________ Wreckfest 2 server: 136.243.70.252:30102 | parool: isamaa (kui on enabled) |
|
Kommentaarid: 16 loe/lisa |
   |
11 |
|
tagasi üles |
|
 |
Naabrivana
HV kasutaja

|
08.11.2015 16:26:36
|
|
|
Tegelikult on üldse liitumistasu üks imelik tasu. Ostad endale õiguse maksta.
Muideks 375.- elektri liitumist veel ei saa. Üks amper maksis vist ~140.-€ ja alla 16 ampri pole tänapäeval väga midagi teha.
_________________ Oma ala meister.. www.grillmeister.ee |
|
Kommentaarid: 2 loe/lisa |
   |
2 |
|
tagasi üles |
|
 |
jägaja
HV Guru

|
08.11.2015 17:17:35
|
|
|
Kas ampritasu ja liitumistasu mitte erinevad asjad pole?
Lihtsalt maksta tulebki kahe erineva asja eest.
_________________ " Maailm on täis kõikvõimalike külatarkade kogukondi, kelle ühine joon on teadus- ja tõenduspõhisele elukäsitusele vastandumine." |
|
Kommentaarid: 141 loe/lisa |
   |
126 |
|
tagasi üles |
|
 |
ivokas
HV veteran

|
08.11.2015 19:16:15
|
|
|
RustyZ kirjutas: |
ivokas kirjutas: |
Elekter versus internet  |
Nii? Tänapäeval võib juba võrrelda küll sest kui nett ära kaob on korralik kaos  |
Ma pidasin kättesaadavust silmas.
|
   |
61 |
|
tagasi üles |
|
 |
Maldur
HV veteran
|
|
   |
4 |
|
tagasi üles |
|
 |
alartt
HV kasutaja
|
08.12.2015 12:31:07
|
|
|
Hey käis siin üks kodanik mõõtmas, küsimise peale ütles et valla poolt raamatukogule tuleb valguskaabel, teistele pole ette nähtud. Tõmbavad läbi küla valguskaabli ja keegi ei saa vä ?? Krt elan samas paneelmajas kus raamatukogu asub
|
|
Kommentaarid: 34 loe/lisa |
   |
33 |
|
tagasi üles |
|
 |
RCC
HV Guru

|
08.12.2015 13:05:47
|
|
|
Täpselt nii, mis sa selle netiga ikka teeks. speedteste ainult.
_________________ Ära suurenda telia kasumit - lõpeta leping! 20/4 pole eriline max kiirus. 1992 kaaperdas telia neti |
|
Kommentaarid: 185 loe/lisa |
   |
9 :: |
147 |
|
tagasi üles |
|
 |
alartt
HV kasutaja
|
08.12.2015 13:42:04
|
|
|
Mind huvitab kust seda tulevast plaani näha saaks, estwin lehel ei näita et midagi siia kanti tuleks, ometi on oranzid postid tartust siiani pandud
|
|
Kommentaarid: 34 loe/lisa |
   |
33 |
|
tagasi üles |
|
 |
RCC
HV Guru

|
08.12.2015 14:04:56
|
|
|
see on ju siin http://ela12.elasa.ee/elakaart/. estwini lehel on info uuendamine kuidagi väga unarusse jäänud. tõenäoliselt ei ole uusi trasse kaardile kantudki.
_________________ Ära suurenda telia kasumit - lõpeta leping! 20/4 pole eriline max kiirus. 1992 kaaperdas telia neti |
|
Kommentaarid: 185 loe/lisa |
   |
9 :: |
147 |
|
tagasi üles |
|
 |
EML
Kreisi kasutaja

|
30.12.2015 15:32:09
|
|
|
alartt kirjutas: |
Hey käis siin üks kodanik mõõtmas, küsimise peale ütles et valla poolt raamatukogule tuleb valguskaabel, teistele pole ette nähtud. Tõmbavad läbi küla valguskaabli ja keegi ei saa vä ?? Krt elan samas paneelmajas kus raamatukogu asub  |
Selle võrgu kaudu neti saamine on küllaltki pikk protsess aga kui kaabel juba majas on, siis saad sealt kindlasti tulevikus ühenduse kui tahad.
Ma ise hakkasin ajama Elasa kaabliga liitumist umbes aasta ennem kaabli paigaldust ja siis sai ehitajaga ja Telekomi ja Elasaga kõik kooskõlastatud, et kohe kaabel ka endale vedada. Kaablitööd juba 3 kuud tagasi kõik tehtud aga neti saamiseni läheb veel omajagu aega kuna paberimajandus pole veel korras kuigi kiud juba Telekomi jaamas ammu ootamas ja 300 ühenduski tellitud.
Mis muud kui kannatust seltsimehed.
Edit:
Saabus, täna, siis valgus ka minu elamisse.
Peab siinkohal tänama Telekomi, Elasat ja ehitajat, kes kõik aitasid seda asja korraldada, tegu siiski üksiku majaga keset viljandimaa põldusi.
Asjaajamine võttis kokku umbes aastakene aga asi venis selle taga kuna Elasa ehitas siia ka uue trassi ja ehitajad tulid ehitama alles septembrist. Õnn oli siis see, et minu maal on Elasa jätkukaev kuhu sai oma kaabel siis veetud.
Pandi väike Huawei karbike seinale ja kiirust näitab järgnevalt, üks tehtud ennem ja teine pärast üleminekut, seega
|
|
   |
101 |
|
tagasi üles |
|
 |
netmaster
HV kasutaja

|
30.12.2015 17:38:53
|
|
|
räägi siis seda ka, kuidas see asi juriidiliselt välja näeb.
Kelle klient sa siis lõpuks oled?
Kes ja kui pikka kiudu rendib ELASA käest ja kes pakub ühendust?
Mis see liitumine lõpuks maksma läks ja palju edaspidi kuumaks on?
Sinu puhul on tegemist näitega, et ELASA kiu kaudu on ikkagi võimalik kiire netiga liituda, kuid massiliseks levikuks on selline meetod ilmselgelt liiga aeganõudev ja tülikas.
|
|
Kommentaarid: 2 loe/lisa |
   |
2 |
|
tagasi üles |
|
 |
Vahur
HV Guru

|
30.12.2015 19:19:35
|
|
|
Postituses räägib Telekomist ning ka Speedtest'ist näha, et Eesti Telekomi klient.
Hea kuulda, et ka üksik majapidamine selle kiu kaudu endale interneti sai
|
|
Kommentaarid: 458 loe/lisa |
   |
388 |
|
tagasi üles |
|
 |
EML
Kreisi kasutaja

|
30.12.2015 19:24:54
|
|
|
netmaster kirjutas: |
räägi siis seda ka, kuidas see asi juriidiliselt välja näeb.
Kelle klient sa siis lõpuks oled?
Kes ja kui pikka kiudu rendib ELASA käest ja kes pakub ühendust?
Mis see liitumine lõpuks maksma läks ja palju edaspidi kuumaks on?
Sinu puhul on tegemist näitega, et ELASA kiu kaudu on ikkagi võimalik kiire netiga liituda, kuid massiliseks levikuks on selline meetod ilmselgelt liiga aeganõudev ja tülikas. |
Olen ikka Telekomi klient. Selle kiu rendi ajas Telekom ise korda ning seda ma ei tea, palju see maksab, eks kui esimene arve käes siis selgub, kas see 2,4 € on otsa pandud või mitte. Ise maksin umbes 1K ringi, oli vaja teha paar kaabli keevitust ja 350 m kaablit koos tööga.
Telekomi enda kaabel jookseb ka mul siin kinnistu servas aga seal polnud enam vaba mahtu ning sellega liituda ei saanud.
|
|
   |
101 |
|
tagasi üles |
|